Dodaj do ulubionych

Ukraina - fala zbrodni

04.04.14, 07:52
Odnaleziono bezimienne groby pod Kijowem. To zaginieni z Majdanu? [RELACJA NA ŻYWO]
Związana z Euromajdanem grupa poszukiwaczy dokonała wstrząsającego odkrycia. W miejscowości Browary, w obwodzie kijowskim, znaleziono ogromny cmentarz z bezimiennymi grobami. Aktywiści utrzymują, że jeszcze niedawno go tam nie było. I przypominają, że 3 kwietnia wieczorem profil Euromajdan SOS podał, że po kijowskiej rewolucji, los aż 144 osób nie jest znany. Czy właśnie znaleziono ich groby?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114912,15740067,Kolejny_dzien_kryzysu_na_Krymie__RELACJA_NA_ZYWO_,,,818574.html
Do powyższego należy dodać, że ekipa Janukowycza była wspierana przez grupy młodych ludzi o "sportowych" sylwetkach (tzw. tituszki). Z wielu relacji wynika, iż tuż przed upadkiem Janukowycza z Krymu i Odessy wyjechało do Kijowa kilkaset takich osób. 22 lutego, w związku z ucieczką Prezydenta postanowili zawrócić na południe, ale około dwustu z nich nigdy nie wróciło do domu.
Krążą na ten temat różne przerażające pogłoski. Kiedy dowiemy się prawdy o zaginionych i prawdopodobnie zamordowanych, po obu stronach konfliktu?
Obserwuj wątek
    • arkaf Re: Ukraina - fala zbrodni 04.04.14, 08:11
      "tituszek" akurat zal mi nie bedzie, bo czy zal moze byc platnych zbirow?
      natomiast jesli jakims dziwnym trafem rozwalono ich to rozwalajacy powinni byc scignieci i pod sad postawieni
      ale
      powtorze jeszcze raz, nie byloby mi zal tej choloty - "tituszek", wcale a wcale
      • brat_ramzesa Re: Ukraina - fala zbrodni 04.04.14, 08:39
        mi tez nie bedzie zal jak ktos ciebie rozwali
        Baranie70 % spoleczenstwa mysli jak "tituszki" trzeba ich rozwalic?
        Jestes jak zasrany banderowiec
        • arkaf pokaz mi te 70%, osiolku 04.04.14, 11:50
          to ze czesc ruskich tak mysli, mozliwe; bo to bydlo jest i za kilka zielonych nawet matce swojej buzie obije
          • brat_ramzesa masz radoche baranie z obraznia? 04.04.14, 12:08
            nie dorownujesz plazincom i oblencow, bochater zza klawiatury a na macie pi...wegroszki
            • arkaf Re: masz radoche baranie z obraznia? 04.04.14, 12:13
              chyba baranka ty pierwszy wytknales, wiec zal do siebie;
              latwo tak nie widziec belki w oku swym, dostrzegajac rownoczesnie zdzbo trawy u innego
              ps nie kuman rusycyzmow, wiec po polsku poprosze, to raz, a dwa masz racje nie jestem bochaterem, jestem bohaterem
              • brat_ramzesa Re: masz radoche baranie z obraznia? 04.04.14, 12:14
                ty bohater?ty jestes zwykle jajko wszy
                • arkaf no i ciag dalszy epitetow z twojej strony 04.04.14, 12:16
                  a potem chlopczyku sie dziwisz jak klapsa dostajesz
                  lepiej wez zabawki i idz do innej piaskownicy, tu ci zylka jakos tak peka
        • wasilko Re: Ukraina - fala zbrodni 04.04.14, 11:59
          Co kto myśli o nowych władzach w Kijowie, to jedno.
          Masowe groby, obojętnie kogo, to drugie.
          Kilkaset osób zniknęło od listopada ubiegłego roku do marca 2014. Zaginęli zarówno majdanowcy, jak i ich przeciwnicy. Nie wiadomo co się z nimi stało (poza nielicznymi przypadkami). Trzeba to wyjaśnić. I to jest kolejne zadanie dla ONZ. A nie uchwalanie jałowych rezolucji, z których nic nie wynika.
          • brat_ramzesa za "wyjasnianie" wzieli sie banderowcy 04.04.14, 12:09
            powodzenia!
            • wasilko Napisałem, kto powinien to wyjaśniać 04.04.14, 12:14
              Ukraińcy tego raczej nie zrobią. Ani nowa ekipa, ani stara, ponieważ każda ma coś za uszami...
              • brat_ramzesa Re: Napisałem, kto powinien to wyjaśniać 04.04.14, 12:15
                Tyle ze Zachod a zwalszcza USA oddala sledztwo w ich rece, wiadomoc zego sie spodziewac
                • arkaf to co pisalem wyzej 04.04.14, 12:24
                  ktokolwiek sledztwa nie zrobi, zawsze bedzie ktos kto robiacych sledztwo nie uzna
                • wasilko ONZ czy Trybunał w Hadze, to nie tylko USA i UE 04.04.14, 12:40
                  Tylko musi być jakaś inicjatywa, a nawet żądanie ze strony Zgromadzenia Ogólnego ONZ, aby powołać międzynarodową komisję śledczą i przeprowadzić śledztwo. Pod groźbą sankcji wszystkich, którzy się sprzeciwią.
            • arkaf Re: za "wyjasnianie" wzieli sie banderowcy 04.04.14, 12:14
              tak boisz sie prawdy?
              ona predzej czy pozniej wyplynie i to nie wazne z czy bez "banderowcow"
              • brat_ramzesa Re: za "wyjasnianie" wzieli sie banderowcy 04.04.14, 12:17
                Spoz w lusterko a zobaczysz bojazliwe i zakompleksione jajko wszy
                Jednego co pragne najbardziej to prawdy a ta jest jedna
                • arkaf skad te nerwy, ta rozpacz co jad taki powoduje ? 04.04.14, 12:22
                  prawda niewatpliwie jest jedna i na pewno nie ruska
                  rozmumiem te rozpacz, swiat sie wali tak misterie budowany latami gwaltu przez uszy
                  • brat_ramzesa Re: skad te nerwy, ta rozpacz co jad taki powoduj 04.04.14, 12:27
                    a jak ruska okaze sie prawda to co zrobisz ? nazwiesz klamstwo prawdą tak mysle bo istoty ponizej plazincow tak maja, nie stac ich do przyzniania sie do bledu bo nie maja pojecia co to honor
                    • arkaf Re: skad te nerwy, ta rozpacz co jad taki powoduj 04.04.14, 12:34
                      mylisz sie wielce
                      przyznam racje i przeprosze; tyle ze znam matiuszke rosje i wiem do czego jest zdolna, wiekami historii swej pokazala swe talenta
                      • brat_ramzesa Re: skad te nerwy, ta rozpacz co jad taki powoduj 04.04.14, 13:13
                        Ta sama obietnice skladam, jesli sie okaze ze FSB to przeprosze, o patrz gadasz czasm jak czlowiek
    • brat_ramzesa watpliwosci 04.04.14, 08:37
      Gdyby chowano w tajnych grobach, raczej nie byloby krzyzy
      Druga sprawa ze to majdanowscy snaperzy strzealali do swoich i bierkutowcow ktorych zginelo ponad 40 osob, wiec esli mowa o zbrodniach to maja je na sumieniu euromajdanowcy spod znaku PS
      Ofiary Januka sa wysoce watpliwe choc dopuszczalne, miedzynarodowe sledztwo powinno tym zajac sie a co robi Zachod?Oddaj sledztwo banderowcom!
    • wasilko Prawdopodobnie mamy do czynienia z zbrodniami 04.04.14, 11:55
      ...masowymi.
      Twoje "dowcipy" są co najmniej nie na miejscu.
    • igor.z_uk Nie wszystko pochowali banderowcy w Browarach. 04.04.14, 12:39
      Oni zajeli miejski krematorium,gdzie rowniez sporo trupow poszlo z dymem.
      kiedys jeszcze dowiemy sie o tym,jak wiele ludzi zgineli za "szczytne cele " banderyzacji Ukrainy.
      To co bylo w Kijowie,jest niczym w porownanie z tym,co moglo by stac na Krymie ,wschodzie i poludniu Ukrainy.
      Rosja wstala na drodze kolejnego "Wolynia" i skutecznie obronila setki tysiece ludzi przed zaglada.
      Kazdy trup w Kijowie jest na sumieniu Stanow i tych wszystkich,kto ich popiera.
      • wasilko Z tym się nie zgodzę 04.04.14, 12:43
        Zbyt wiele stron "grało" wówczas w Kijowie, aby można było obciążyć zbrodniami tylko banderowców i Prawy Sektor.
        • igor.z_uk Re: Z tym się nie zgodzę 04.04.14, 12:47
          " Banderowcy " to nazwa zjawiska,a nie konkretnego ruchu. banderowcami sa ci wszysci,kto wyznaje zasade -Ukraina tylko dla Ukraincow.
          • arkaf dlatego wasil sie z toba nie zgadza 04.04.14, 13:11
            ma na mysli, jedna i druga i trzecia strone konfliktu, a ty tylko o jednej, jak stara katarynka
      • brat_ramzesa mam nadzieje ze wszystkie zbrodnie urza swiatlo 04.04.14, 13:15
        dnia, tez jakis czas temu czytalem ze bojowki banderowskie przeely krematorium, w jakim cemu mozna sie domyslec, faktem jest ze na ukrainie trwa ciche ludobojstwo i przesladowania
        • arkaf czy Katyn byl ludobojstwem ? 04.04.14, 13:22

• igor.z_uk Nie byl. 04.04.14, 13:25
            To byla zbrodnia wojenna.
            • arkaf Re: Nie byl. 04.04.14, 13:38
              a na Ukrainie to jest ludubojstwo ?
              • igor.z_uk Re: Nie byl. 04.04.14, 13:40
                Na Ukrainie ludobojstwem byla zbrodnia wolynska.
                Przed nastepna Ukraine uratowala Rosja.
                • arkaf a wielki glod ? 04.04.14, 14:08

• igor.z_uk Re: a wielki glod ? 04.04.14, 14:13
                    Wielki glod byl zbiegiem okolicznosci,w ktorych graniczy glupota ze zbrodnia. Wiem,ze ukro-bandery staraja sie wykazac to,ze to byli celowe dzialania przeciwko ukrainskiemu narodu,tylko oni zapominaja o tym,ze Wielki Glod nie wybieral ofiary,a tylko bil rowno i wszedzie.
                    • arkaf Re: a wielki glod ? 04.04.14, 14:17
                      tak, bil rowno i wszedzie.... na Ukrainie
                      chyba caly swiat jest ukro-banderowski, bo jakos twierdzi to samo,
                      chodzby tutaj
                      fr.wikipedia.org/wiki/Le_Livre_noir_du_communisme
                      • igor.z_uk Re: a wielki glod ? 04.04.14, 14:20
                        Twoj swiat jest bardzo maly,blu.
        • igor.z_uk Re: mam nadzieje ze wszystkie zbrodnie urza swiat 04.04.14, 13:25
          Prawda bedzie straszna.
          • brat_ramzesa Rosja odtajnila archiwa zbrodni UPA OUN_UNSO 04.04.14, 14:03
            A w mediach jak zwykle cicho sza
            • arkaf gierki, gierki 04.04.14, 14:07
              zeby bylo fer powinni odtajnic rowniez wszystko na temat Katynia i innych zbrodni sowieckich na obywatelach Rzeczypospolitej
              • igor.z_uk To zadne gierki. 04.04.14, 14:16
                O zbrodni katynskiej jest wiadomo juz wszystko,jak rowniez i o innych zbrodniach.
                Tylko ofiary Wolynia malo kogo w Polsce interesuja :-(.
                O nich wspominaja tylo przy okazji.
                • arkaf bzdura 04.04.14, 14:21
                  wciaz rosja odmawia ujawnienia wszystkich dokumentow, wciaz w rosji pojawiaja sie glosy zaprzeczajace, jakoby tego dokonali rosjanie (niedawno linka dalem)
                  i nie badz taki wrazliwy w kontekscie Wolynia, znalazl sie przestawiciel narodu oprawcow co innych chce rozliczac.
                  Sami sie rozliczcie ze soba i przeproscie innych za wasze zbrodnie, wtedy pogadamy
            • igor.z_uk Re: Rosja odtajnila archiwa zbrodni UPA OUN_UNSO 04.04.14, 14:14
              Bo to niewygodna zbrodnia.
              Dla jednych tam gineli goowno warci chlopy,a dla drugich wspominac o zbrodniach dzisiejszych sojusziokow jest tematem tabu.
    • wasilko Sporo głupstw wypisuje tu analogowy_d, więc 04.04.14, 13:05
      ... dam jeszcze artykuł z kresy.pl, aby nieco wyjaśnić stopień komplikacji wydarzeń na Majdanie:

Były szef wywiadu Ukrainy: w Prawym Sektorze są agenci obcych służb
      Były dowódca Służby Wywiadu Zagranicznego Ukrainy, gen. Nikołaj Małomuż, uważa że w szeregach Prawego Sektora są agenci różnych służb specjalnych.
      „W strukturze Prawego Sektora są różne siły i różni agenci wpływu różnych krajów. Jedni po prostu raportują swojemu kierownictwu o sytuacji na Ukrainie, inni – aktywnie wpływają na sytuację” – powiedział Małomuż.

Według generała niektórzy przedstawiciele Prawego Sektora są także zwerbowani przez ukraińskie służby.

„Wszyscy oni od dawna znajdują się w polu zainteresowania specłużb, tak ukraińskich, jak i obcych. Niektórzy są już zwerbowani, niektórzy są na smyczy organów bezpieczeństwa, ponieważ mają na koncie przestępstwa kryminalne, ale świadomie odroczono im karę” – powiedział Mamczur.

W kwestii możliwych „zamawiających” działania Prawego Sektora Małomuż wyraził się następująco:

„Radykalnymi działaniami Prawego Sektora byli zainteresowani wszyscy – i władza, i zagraniczne specsłużby i opozycja polityczna. Ludzie na Majdanie ich potrzebowali w mniejszym stopniu. W konsekwencji zginęli pokojowi demonstranci. W „niebiańskiej sotni” zdecydowana większość to zwykli obywatele, nie mający żadnego związku z Prawym Sektorem, ani z żadną partią” – powiedział były szef ukraińskiej służby wywiadu.
      News.liga.net/KRESY.PL

www.kresy.pl/wydarzenia,spoleczenstwo?zobacz/byly-szef-wywiadu-ukrainy-w-prawym-sektorze-sa-agenci-obcych-sluzb
      Jak znam życie M. Małomuz uchylił tylko rąbek tajemnicy o wzajemnych powiązaniach uczestników wydarzeń na Majdanie i bezpieczniej będzie przyjąć tezę, że więcej w tej sprawie nie wiemy, aniżeli wiemy.
    • wojciech.2349 a vista - to robota Putina /bt 04.04.14, 13:12
    • igor.z_uk Jarosz twierdzzi,ze to jeszcze nie koniec. 04.04.14, 13:35
      "Najswiezszy" wywiad Jarosza:

www.rbc.ua/rus/interview/politics/dmitriy-yarosh-ubit-sashko-bilyy-kakie-eshche-nuzhny-dokazatelstva--04042014123900
      • brat_ramzesa Re: Jarosz twierdzzi,ze to jeszcze nie koniec. 04.04.14, 14:17
        Mowilem Evie, mowie tobie mozna sie do PS zapisac, np Vkontakte czy Facebooku , czytam co pisza, zamieniam z nimi slowo; ja to wszystko wiem, wiem ze oni czekaja, prawdopodobnie do momentu az gospodarka zacznie sie walic i zapanue chaos
        • igor.z_uk Re: Jarosz twierdzzi,ze to jeszcze nie koniec. 04.04.14, 14:24
          Mnie nie musisz o tym mowic.ja wiem,ze PS,niezaleznie od tego,za czyja kase powstal,stal stosunkowo samodzielna sila.I wiem rowniez dobrze o tym,w jaki sposob oni karza tych,kto zdradza ich idealy.
          Jarosz stal zakladnikiem tego,co sam wyhodowal .jak jego ludzi uznaja,ze zdradza ich,moga go zabic. Saszko Bily jeszcze bedzie pomszczony,za zycie Awakowa ja i zlamanego grosza w tej chwile nie postawie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka