Dodaj do ulubionych

Nowe obyczaje dziewczynek

09.04.14, 20:06
Dwie 13-letnie dziewczynki z Narbonne zostaly zatrzymane bo chcialy zamordowac mlodszego brata jednej z nich i deklarowaly chec zamordowania calej rodziny. Dziewczynki nie okazywaly zadnego poczucia winy. Dziewczynki pochodza z zamoznej klasy sredniej a nie z marginesu.

Komentarze sa takie, ze dzieci traca poczucie moralnosci i realizmu. Jak maja problem to chca go "rozwiazac" na sposob rodem z TV: poprzez przelaczenie kanalu. Tak mozna interpretowac chec zamordowania rodziny - bo jednej z nich sprawiala problem.

Nie chce mi sie myslec co sie stanie jak to pokolenie dorosnie.

PF
Obserwuj wątek
    • romrus Re: Nowe obyczaje dziewczynek 09.04.14, 20:32
      polski_francuz napisał:
      > Dwie 13-letnie dziewczynki z Narbonne zostaly zatrzymane bo chcialy zamordowac mlodszego brata jednej z nich i deklarowaly chec zamordowania calej rodziny. Dziewczynki nie okazywaly zadnego poczucia winy. Dziewczynki pochodza z zamoznej klasy sredniej a nie z marginesu.[/url]

> Komentarze sa takie, ze dzieci traca poczucie moralnosci i realizmu. Jak maja problem to chca go "rozwiazac" na sposob rodem z TV: poprzez przelaczenie kanalu. Tak mozna interpretowac chec zamordowania rodziny - bo jednej z nich sprawiala problem.

Z powodow zawodowych wiem dewiacje w zachowaniu nastolatkow.
      Potrafia zaskoczyc i chokowac. Problem jest powszechny.

Nic dziwnego.
      Wystarcze porownac stara animacje z dzisejsza i dodac brak babczi, ktory czytali mili, dobry bajeczki na dobranoc.

www.youtube.com/watch?v=3ecWCy90Y7A

www.youtube.com/watch?v=S79ATLR-SSw

> Nie chce mi sie myslec co sie stanie jak to pokolenie dorosnie.

Wiekszosc przerasta kompleksy i dewiacje wieku turbulentnego.
      Jednak nie wszyscy.
      • mara571 Re: Nowe obyczaje dziewczynek 09.04.14, 20:53
        Ostatnio czytalam nienieckie i polskie raporty o przestepczosci mlodocianych.
        Dziewczyny niby popelniaja mniej przestepstw, ale sa okrutniejsze.
        Bija bez litosci dla slabszego przeciwnika. Ponoc to nowy trend.
        Nie wiem czy chodzi o bajeczke na dobranoc, ktora czyta babcia.
        Podejrzewam raczej wychowanie bezstresowe, nie stawiajace granic w zachowaniach i reakcjach, brak jakichkolwiek obowiazkow i sankcji za brak ich wykonania.
        I sklonnosc zapracowanych rodzicow do zaspokajania wszystkich zachcianek. Jako rekomensata za brak czasu dla dziecka.
        • romrus Re: Nowe obyczaje dziewczynek 09.04.14, 21:06
          mara571 napisała:
          > Ostatnio czytalam nienieckie i polskie raporty o przestepczosci mlodocianych.
          > Dziewczyny niby popelniaja mniej przestepstw, ale sa okrutniejsze.
          > Bija bez litosci dla slabszego przeciwnika. Ponoc to nowy trend.

Tak, tez to zauwazylem. Bija i w dodatku czasami nagrywaja z tym, zeby pozdniej wylozyc na Youtube.
          Z tym ze jest dokladnie tak samo w Europie i w Rosji, chodzi chyba o trend globalny.

> Nie wiem czy chodzi o bajeczke na dobranoc, ktora czyta babcia.

Chodzi rowniez.

> Podejrzewam raczej wychowanie bezstresowe, nie stawiajace granic w zachowaniach i reakcjach, brak jakichkolwiek obowiazkow i sankcji za brak ich wykonania.
          > I sklonnosc zapracowanych rodzicow do zaspokajania wszystkich zachcianek. Jako rekomensata za brak czasu dla dziecka.

Zgadzam sie w 100%.

+brak bajeczek;
          +animacja i gry komputerowy z przemoca (nie da sie ukryc roznicy z animacja z przed ~30 lat);
    • texasgun Re: Nowe obyczaje dziewczynek 09.04.14, 21:23
      Bo dziewczyny okrucienstwo traktuja tez jako zemste za to ze nie maja penisa?
    • texasgun Re: Nowe obyczaje dziewczynek 09.04.14, 21:25
      Ps mi sie udalo wydobyc ludzkie/kobiece uczucia od prostyttutki
      • man_sapiens Re: Nowe obyczaje dziewczynek 09.04.14, 22:30
        Ps mi sie udalo wydobyc ludzkie/kobiece uczucia od prostyttutki
        No genialny jesteś.
    • man_sapiens Re: Nowe obyczaje dziewczynek 09.04.14, 22:31
      Nie sadzę, żeby to było coś nowego. Dzieci nie tracą poczucia moralności i realizmu, wiek dojrzewania polega na tym, że i jedno i drugie wpada w poważne turbulencje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka