Dodaj do ulubionych

Ech, ten Putin.... Jak on rozrabia.

09.04.14, 23:42
USA, EU i Ukraina zastygły w oczekiwaniu, że bez płacenia przez Kijów za gaz, Rosja zakręci kurek. W Rosji wymagały tego władze rządowe i Gazpromu patrząc na niezapłacone rachunki sięgające ponad 2,2 mld dol.
Kreml zrobił w tej sprawie ładne widowisko przed kamerami tv i dopuścił do niego dziennikarzy zachodnich.
Putin siedząc przed kamerami spokojnie wysłuchał skarg Miedwiediewa i szefów Gazpromu, przyjął do wiadomości wysokość długu... I ogłosił, że:

Zachód miał pomóc Ukrainie (w tym w sprawie gazu) ale jak dotąd NIC nie zrobił. Rosja Ukrainie pomoże, bo to bratni naród i dlatego poczeka jeszcze z egzekucją długu, ale czekać wiecznie nie będzie:-)))

Dla USA i EU to pole do popisu, Putin przypomniał im, co naobiecywali, napyskowali organizując Majdan. Pora to wreszcie realizować.
I faktycznie - bo jeśli nie, to naród ukraiński to wreszczie zauważy. I kto wie, czy nawet na zachodzie Ukrainy się nie wkurzy.
Tak wielką niezależność Zachód banderowcom obiecywał, a tu nagle wszystko jest po staremu - znowu pełna zależność od łaski Putina...I to nawet na banderowskiej Ukrainie zach.
Obserwuj wątek
    • nie-tak Re: Ech, ten Putin.... Jak on rozrabia. 09.04.14, 23:46
      Zachodnie media juz powoli powracaja do normalnosci i uciszaja sie z ukrainskim tematem, jeszcze niedawno byly zapelnione tylko jednym tematem: Ukraina i niedobrym Putinem.

• melord teraz okazuja sie 09.04.14, 23:54
        jakim dobrodziejstwem bylo dla EU wybudowanie Rurociagu Polnocnego
        brak tranzytu,nikt po drodze nie podskakuje,nie straszy wysadzeniem(banderowcy)
        zapewne pomysla w przyszlosci o polozeniu dodatkowej rury na transport ropy naftowej
        • nie-tak Re: teraz okazuja sie 09.04.14, 23:58
          Hehe a o drace miedzy Ukraina i Slowacja zapomniales? Ukraincy kradna gaz Slowacji, porzadnie juz iskrzy na lini Slowacja - Ukraina..
        • eva15 Taniec chochołów 10.04.14, 00:04
          Gazociąg północny (NS) zapewnia dostawy Niemcom, Holandii, bodaj GB i ewentualnie Czechom, ale nie zapewnia ich największym antyrosyjski pyskaczom - Polsce i Pribałtyce. O ile Niemcy - beneficjenci NS- są tylko w ca 35 % zależni od rosyjskiego gazu, o tyle PL i Pribałtyka w prawie 100 % ( w zależności od kraju) . Mimo, że te kraje stoją w tej awanturze jak d.pa w tańcu, to jednak najbardziej hałasują.
    • bddominik Re: Ech, ten Putin.... Jak on rozrabia. 09.04.14, 23:49
      Najciekawsze jest to jak Putin rozegra do końca sprawy na Ukrainie. Obecne wydarzenia na wsch Ukr też zapewne nie są przypadkowe. Ale ciekawe co dalej.
      • nie-tak Re: Ech, ten Putin.... Jak on rozrabia. 09.04.14, 23:56
        bddominik napisał:

> Najciekawsze jest to jak Putin rozegra do końca sprawy na Ukrainie. Obecne wyda
        > rzenia na wsch Ukr też zapewne nie są przypadkowe. Ale ciekawe co dalej.
        ---------------------------------------
        Putin w obecnym czasie nie musi nic robic, sprawe rozegraja sami Ukraincy a amerykanscy namiestniki beda opuszczac w pospiechu Ukraine. Sadze ze nie pospieszyli sie i nie oddali jeszcze zagranicznych paszportow.
    • igor_uk Ewa,wybacz,ale musze Ciebie poprawic. 09.04.14, 23:58
      Ty nie zbyt dokladnie zacytowala wypowiedz Putina.najwazniejsze opuscil,a moze i zachodnie media "nieswiadomie" dokonali skrotu :-)
      To pelny cytat:
      " Ситyaция, безycлoвнo, мягкo гoвoря, cтрaннaя, пoтoмy чтo, кaк извеcтнo, нaши пaртнёры в Еврoпе признaют легитимнocть cегoдняшних киевcких влacтей, нo ничегo не делaют для тoгo, чтoбы пoддержaть Укрaинy, ни oднoгo дoллaрa, ни oднoгo еврo. Рoccийcкaя Федерaция не признaёт легитимнocть влacтей в Киеве, нo прoдoлжaет oкaзывaть экoнoмичеcкyю пoддержкy и cyбcидирyет экoнoмикy Укрaины coтнями миллиoнoв и миллиaрдaми дoллaрoв дo cих пoр. Этa cитyaция, кoнечнo, не мoжет прoдoлжaтьcя беcкoнечнo, нo ещё рaз хoчy oтметить, чтo дейcтвoвaть мы дoлжны oчень aккyрaтнo, без рaзрyшения тoгo немнoгoгo, чтo ещё ocтaлocь."

On to fajnie pokazal :Rosja nie uznaje rzad,ale Ukraine utrzymuje.Zachod uznaje rzad,ale nie daje nic.
      • nie-tak Re: Ewa,wybacz,ale musze Ciebie poprawic. 10.04.14, 00:01
        Nie Igor, zachod by chcial by Ukrainie dawala Rosja wszystko za darmo. :-)))
        DOBRANOC, zmykam.
        Zycze przyjemnej i spokojnej nocy.
      • eva15 Igorze, Ty mnie uzupełniłeś 10.04.14, 00:13
        I dzięki za to uzupełnienie. Ja tylko kątem oka po nocy zerknęłam na Rossja 24. Wyłowiłam, co ważne ale nie w pełnym wymiarze.
        Faktycznie, Putin zrobił sobie jaja z poparcia Zachodu dla rządów banderowców.
        • eva15 Zachód nie jest w stanie wygrać z Putinem 10.04.14, 00:28
          Zachód nie jest w stanie wygrać z Putinem. A to z jednej prostej przyczyny:

Putin kompletnie się nie zgadza na granie wg zachodnich reguł. Wszędzie tam, gdzie Zachód atakuje, prowokuje, Putin się uchyla, nie podejmuje prowokacji. Bo on gra wg własnych reguł, własnego scenariusza , za cholerę nie chce dać się użyć, czyli sprowokować do działań eg cudzej taktyki.

Zachód kompletnie nie rozumie, co się dzieje, nie jest na to przygotowany - mimo tysięcy dobrze płatnych wróżek z doktoratami, profesurami ,czyli zawodowych Kremnologów - i dlatego stoi jak d.pa w tańcu i robi się coraz śmieszniejszy.

Dzisiejsze przedstawienie dla zachodniej prasy było częścią własnego scenariusza ustalanego przez Putina.
          • pimpus18 Re: Zachód nie jest w stanie wygrać z Putinem 10.04.14, 00:46
            Przestałaś już wierzyć w naukę?

Ten Putin to to też musi mieć nie ze szkoły.

Trudno za Tobą już podąrzać.
            • eva15 Re: Zachód nie jest w stanie wygrać z Putinem 10.04.14, 00:50
              pimpus18 napisał:

> Trudno za Tobą już podąrzać.

Jeszcze trudniej za Tobą podążać. Ja zrezygnowałam.
              • pimpus18 Re: Zachód nie jest w stanie wygrać z Putinem 10.04.14, 00:53
                Czepiasz się.

Widzisz, już sam się dostosowują do Twojego poziomu.
        • igor_uk Re: Igorze, Ty mnie uzupełniłeś 10.04.14, 00:57
          Myslalem,ze cytujesz za jakas niemiecka gazetka.
          • melord Re: Igorze, Ty mnie uzupełniłeś 10.04.14, 01:05
            igor_uk napisał:

> Myslalem,ze cytujesz za jakas niemiecka gazetka.

jeszcze nie spisz?...wiem sytuacja "nadzwyczajna" ale...
            mnie za cholere,zadna sila nie zapedzi do komputera o 1 w nocy
            • pimpus18 Re: Igorze, Ty mnie uzupełniłeś 10.04.14, 01:15
              Tam jest godzina do tyłu.
            • igor_uk Re: Igorze, Ty mnie uzupełniłeś 10.04.14, 01:16
              Jutro jade w delegacje na tydzien.Musialem co nie co przygotowac,a przy okazji wszedlem na forum i troche wciagnelo :-)

p.s. bede tylko wieczorami na chwile na forum wpadac.
          • eva15 Re: Igorze, Ty mnie uzupełniłeś 10.04.14, 01:09
            A co Ty... Ja ostatnio oglądam, na ile czas pozwala, najpierw Rossija 24 . a dopiero potem niemieckich propagandzistów.
            • pimpus18 Re: Igorze, Ty mnie uzupełniłeś 10.04.14, 01:14
              Pewnie dlatego taka mądra jesteś.

Chociaż bez przesady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka