Dodaj do ulubionych

Przejściówki USB i SD do iPada

29.03.10, 19:57
Krótko, bo nie czas ubierać w słowa: ten Apple jest pop....ony.

Wygląda jak gospodarka niedoborów, jak próba karania za wylewanie ze słoików szczawiu żeby sprzedać w skupie bo droższe były puste niż te z zawartością.

pl.wikipedia.org/wiki/Totalitaryzm
Obserwuj wątek
    • siplas Re: Przejściówki USB i SD do iPada 29.03.10, 20:15
      Cena? A co szanowny autor ma do ceny? 29 $ to chyba nie majątek?
    • marek2704 Re: Przejściówki USB i SD do iPada 29.03.10, 21:31
      @ siplas
      1. Co to za tablet bez USB w - jakby na to nie patrzeć - XXI wieku? ;)
      2. Nie ma się co ceną przejmować - rynek nie lubi pustki i wkrótce będzie można przebierać w przejściówkach :)
      • maruda.r Re: Przejściówki USB i SD do iPada 29.03.10, 21:44
        marek2704 napisał:

> @ siplas
        > 1. Co to za tablet bez USB w - jakby na to nie patrzeć - XXI wieku? ;)

Pewnie wkrótce Apple wypuści ipada z USB, a Jobs oskarży wynalazców USB o
        kradzież patentów.

• tomasz.andruszkiewicz Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 00:20
      @siplas
      Oczywiście, że 29$ to nie majątek, szczególnie jeśli już wyda się 500+ dolarów na iPada. Tylko po prostu wiem ile kosztuje czytnik kart SD na USB. A kosztuje pojedyncze złotówki (allegro). Mam nadzieję, że mogę być niepoprawnym sknerą i wskazywać różnicę nie w procententach, a w rzędzie wielkości?
    • siplas Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 00:48
      Oczywiście, ale napisanie, że 84 złote to wysoka cena za drobiazg rozszerzający w sposób radykalny funkcjonalność urządzenia kosztującego blisko 2000 złotych to spora przesada. O ile Apple nie dokona jakichś magicznych blokad i restrykcji, to za te 84 złote będzie można do iPada podłączyć kamerę, głośniki, klawiaturę i co tam kto jeszcze będzie chciał. Czy w tej sytuacji to jest wysoka cena?
    • cvbyui Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 10:07
      @marek2704
      Co to za tablet bez USB w - jakby na to nie patrzeć - XXI wieku? ;)

No właśnie, XXI wiek, a niektórzy chcieliby wszystko łączyć kablami, wtyczkami, wkładać dyski optyczne i dyskietki, etc. Jest XXI wiek - wi-fi, bluetooth.

@tomasz.andruszkiewicz
      Tylko po prostu wiem ile kosztuje czytnik kart SD na USB. A kosztuje pojedyncze złotówki (allegro).

Rozumiem, że za pojedyncze złotówki można kupić markowy czytnik Apple'a, HP, Della, Lenovo czy choćby Sandiska, a nie firmy "made in China"? Jak ktoś będzie chciał kupić przejściówki "made in China" to za jakiś czas będzie mógł to zrobić, pewnie też za pojedyncze złotówki (vide akcesoria do iPoda).
    • kuba.wawrzyczek Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 15:49
      @siplas
      ten drobiazg "rozszerzający w sposób radykalny funkcjonalność urządzenia" powinien byc w standardzie a nie za $29. Poza tym ?29 za zwykla przejsciowke to chyba przesada no ale taka jest polityka Apple a fanboye jak ty i tak lykna wszystko
    • kanonierka Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 16:11
      Do tych na NIE, nie podobają się produkty firmy Apple ? Nie kupujcie, ale też NIE wypowiadajcie się... Mnie nie podoba się Nasza-Klasa, nie mam tam konta, znajomych i nie wypowiadam się na temat NK !
    • airpressure Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 16:50
      A po cholere mi markowa przejsciowka od HP czy Sandisk?
      Zeby zaszpanowac przed koelgami? A kable? To co, nie moge podlaczyc pena? Przeciez to jakis zart!
      Placisz za urzadzenie minimum 2000zl, potem dokupujesz przejsciowki za 70zl by moc podlaczyc aparat foto lub wiatraczek.
    • poszukiwacz.pl Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 18:05
      Mam od Apple prawie wszystko. Komputer, dwa laptopy, myszke klawiature, 3 telefony, 4 mp3...co więc uzurpuje sobie prawo do oceny tej marki. Chociaz jestem jej strasznym fanem, mam nie odparte wrażenie ze to najwiekszy przekret i monopolista w branzy. Firma smieje sie z microsoftu, ze sa niby w erze kamienia lupanego, sami uprawiajac czarny obrzydliwy marketing stawiajac firme w swietle idealnaje ponadczasowej cool firmy...a z drugiej strony oferujac zabawki ktore wyjmujac z pudelka nie maja praktycznie zadnych funkcji :D wszystko jest poobcinane do granic mozliwosci, bo tylko dzieki tkim zabiegom firma Apple jest pewna ze ich sprzet bedzie dzialal jak nalezy....groteska. Tu na szczescie pojawia sie wspanale grono Apple maniakow ktorzy wszystkie te buble zamieniaja w wspaniale urzadzenia. To dzieki nim Iphone stal sie normalnym telefonem, Mac ma szereg przecudownych funkcji skrotow itp., myszka ma niezliczona ilosc gestow (w podstawie bodajze 2-3)...i ot tyle Apple jest tak prezna firma tylko ze wzgledu na ogromna rzesze ludzi zakochanych po uszy w tej idei, ktorzy ciagle naprawiaja bledy Apple...tak z reszta bylo w calej historii tej firmy... Jeszcze odnosnie tych przejsciowek :D Jako fan, powiem krotko kolejny skandal !!! pazernosc do granic mozliwosci, nie dali od poczatku usb i sd bo pewnie jobsowi sie niepodobalo estetycznie, ale zamiast to dolaczyc do zestawu znowu trzeba kupic za astronomiczna kwote... Pamietam jak to bylo z iphonami. 1 wersja - telefon sciereczka ladowarka kabel i stojak 2 wersja - telefon sciereczka ladowarka kabel 3 wersja - telefon ladowarka kabel ciekawe jak bedzie w czwartej :D ale skoro Iphone 4g ma sie laczyc z itunes bezprzewodowo to pewnie obetna z zestawu kabel, a ze trzeba go ladowac to za te 19 dolarow bedzie mozna kupic w sklepie :D Zal zal zal...........ale co tu zrobic jak alternatywy nie ma :(

ps. po roku w obydwu macach padly wiatraczki w jednym lewy glosnik skrzeczy, kable pekaja, myszka ma luzy........bomba :D
    • cvbyui Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 19:45
      @airpressure
      A po cholere mi markowa przejsciowka od HP czy Sandisk?

To kupisz sobie chińską za 1/5 ceny. Oczekujesz od Apple'a, żeby sprzedawało chińskie podróby swoich przejściówek?

@airpressure
      by moc podlaczyc aparat foto lub wiatraczek

Wiatraczek? Zawsze się zastanawiałem, kto kupuje te idiotyczne, bezużyteczne gadżety na USB. Wiatraczek, lampka, odkurzacz.

• siplas Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 21:43
      @poszukiwacz.pl

Wiatraczki Ci padły w Twoich Makach? Po ostatecznym ustaleniu ile ich masz przestań w nie wkładać kredki!!! Wiem, że wtedy tak fajnie warczy, ale kredki nie są do tego. Tym bardziej wiatraczki. A na zajęciach plastycznych pani da Ci dwóję za ich brak, no i jak narysujesz swoje marzenia? A za pałę w dzienniczku ojciec pupę złoi albo i da (nomen omen) w makówkę :)
    • poszukiwacz.pl Re: Przejściówki USB i SD do iPada 30.03.10, 22:14
      siplas...nawet nie mam słów...macbooki pro maja dwa wiatraki...nie wiem czy o to Ci chodzilo czy miales jakis glebszy konceptw glowie.....zal klawiatury naprawde
    • maikeru Re: Przejściówki USB i SD do iPada 31.03.10, 00:56
      @siplas

Ostatni twój komentarz powoduje że wszystkie inne sensowne lub (głównie) niesensowne tracą znaczenie.
      Jak się boisz krytyki to nie odpowiadaj. Bo to co zaprezentowałeś przed chwilą to porażka.

@poszukiwacz.pl

Naprawdę mnie przerażasz ;D. Mówisz z sensem jedziesz po firmie, po czym chwalisz że myszka ma setki gestów.
      Nie mackowe zabawki też to mają !!! Serio. Wiem nie jest to kolorowe co jest dziwną tendencją, ale to jest.

Kupiłem sobie super fajne ( i drogie ale Apple-userom nigdy to nie przeszkadzało ) klawiaturę i myszkę. Programy do makr gestów itd są fenomenalne. Tylko niesamowicie pojebane w obsłudze ;/. Producenci pobudka, zróbcie zajebiste programy (nie zajmujące ramu plx) to nagle się okaże że już dawno byliście 100x lepsi od jabłka.
      • maruda.r Re: Przejściówki USB i SD do iPada 31.03.10, 02:57
        maikeru napisał:

Programy do makr gestów itd są fenomenalne.

O ile ktoś lubi i używa gesty. Podobnie jest z 100 tys. aplikacji do ifona. Dla
        olbrzymiej części użytkowników jest to informacja bez znaczenia. Czy łyżką
        wyposażoną w GPS, światełka i głośniczki lepiej je się zupę? Być może, ale nie w
        zakresie jej podstawowych funkcji.

• poszukiwacz.pl Re: Przejściówki USB i SD do iPada 31.03.10, 04:07
      maikeru

nie wiem moze opatrznie mnie zrozumiales. Chale brac applowska, ludzi zafacynowanych Applem do tego stopnia ze nawet z najwiekszego bubla wycisna cuda. Myszka "magic mouse" na ten przyklad, zostala przez Apple w doslownie 2 gesty, scrolowanie, i przesuwanie strony do przodu i do tyłu. Oczywiscie jak zwykle okrzyknieto ja rewolucja wypuszczono na rynek i zostawiono...Apple ma gdzies ze mozliwosci tej myszki sa duzo wieksze i nie ma zamiaru wprowadzic chociazby podstawowej konfiguracji (mozemy podajze zmienic czulosc, ktora jest tak czy siak tragiczna:) ). Tylko dzieki zapałowi kilku programistow powstaly darmowe programy ktore pozwalaja przypisac dziesiatki gestow myszce co powoduje ze staje sie fenomenalnym narzedziem pracy (bez problemu mozna teraz przypisac 10-15 roznych funcji, co w normalnej myszce jest niemozliwe). Tak jest od zawsze ze wszystkim co wypusci apple. Na poczatku masa narzekan a pozniej stopniowo problem zostaje rozwiazany przez forum użytkowników jabłka.
      Iphonem jest rowniez swietnym odzwierciedleniem tego jak firma ma wszystkich gdzies, czeka na gotowe rozwiazania zewnetrznych programistow zbiera pomysly, i triumfalnie oglasza je jako swoje wraz z pojawieniem sie nowej wersji telefonu. Teraz na przyklad hitem bedzie multi-tasking, ktory mozliwy jest w 3gs od jakiegos pol roku, dziala fenomenalnie.........ale jak apple to przedsawi to pewnie bedzie fenomenalniej, a w wyborczej beda na ten temat artykuly przez miesiac.

Coz firma Apple to bardzo specyficzna marka, kiedys scisle zwiazana ze swoimi klientami, wiez przybierala wrecz oznaki milosci...marka i userzy tworzyli symbioze, marka tworzyla sprzet dla ludzi a ludzie podsuwali pomysly by produkt byl jeszcze lepszy. Teraz Apple to korporacja nie patrzy na swoich klientow, ale na cyferki na koncie. Jednak klienci ciagle darzą Apple ogromna sympatia i domagaja sie takiego samego traktoania jak kiedys....coz te czasy sie niestety skonczyly....

Jednak osobiscie, pomimo tylu oczywistych wpadek niedociagniec, nie widze dla Apple alternatywy, i to jest chyba w tym wszystkim najpiekniejsze. Mozna im wytykac wiele ale wystarczy chwile sie ich sprzetem pobawic poznac prawddziwe mozliwosci i przepadamy jak sliwka w kompot :D z Ipadem bedzie identycznie....wszyscy beda psioczyc do czasu az go dotkna :D i posraja z wrazenia :D a co na to napisza.......nawet nie chce sobie wyobrazać....gazeta bedzie miala historii na caly rok :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka