Dodaj do ulubionych

Żyrik znowu puścił bąka

16.04.14, 14:47
"Wiceprzewodniczący rosyjskiej Dumy Władimir Żyrinowski w wywiadzie dla telewizji Rossija-24 zapowiedział, ze Polska zostanie postawiona przed "trybunałem typu norymberskiego" za szkolenie faszystowskich bojówkarzy dla kijowskiego Majdanu. Obozy szkoleniowe miały być, według Żyrinowskiego, ulokowane na terenie naszego kraju - informuje z Moskwy Wacław Radziwinowicz."

Czy Putin pozbędzie się kiedyś tego cynicznego błazna, czy też utrzymuje go na świeczniku, żeby samemu wydawać się umiarkowanym politykiem?
Obserwuj wątek
    • wojciech.2349 Re: Żyrik znowu puścił bąka 16.04.14, 14:50
      Przecież to w stylu naszego forumowego Czeka.
      Nihil novi.
    • tornson Putin ma do Żyrinowskiego 16.04.14, 14:53
      tyle co Tusk do Kaczyńskiego.
      • vladexpat Re: Putin ma do Żyrinowskiego 16.04.14, 14:57
        tornson napisał:

> tyle co Tusk do Kaczyńskiego.

Pełna symbioza w pozornym konflikcie?
        Dobrze zrozumiałem?
      • wojciech.2349 Re: Putin ma do Żyrinowskiego 16.04.14, 15:12
        tornson napisał:
        > tyle co Tusk do Kaczyńskiego.
        --------------
        Ja myślę, że Putin jak wypije 2 półlitrówki,
        to mówi to samo co syn Rosjanki i prawnika.
    • j-k A to niewdziecznik... 16.04.14, 14:58
      a jeszcze niedawno proponowal nam Lwow i caly Wolyn...
    • drugiwojwa Żyrynowski bardzo szczodry :) 16.04.14, 15:05
      Żyrynowski zaproponował Polsce odebranie Ukrainie Kresów Wschodnich :)

pl.wikipedia.org/wiki/Kresy_Wschodnie
      • wojciech.2349 Re: Żyrynowski bardzo szczodry :) 16.04.14, 15:10
        drugiwojwa napisał:
        > Żyrynowski zaproponował Polsce odebranie Ukrainie Kresów Wschodnich :)
        --------------------
        A Kalinigrad też proponował Polsce?
        On chyba tylko daje komuś cudze.
    • malkontent6 Re: Żyrik znowu puścił bąka 16.04.14, 15:11
      vladexpat napisał:

> Czy Putin pozbędzie się kiedyś tego cynicznego błazna

Żyrinowski mówi to co Putin mysli, ale boi sie powiedzić.
      • boavista4 Re: Korwin powiedzial ze ma dokumenty 16.04.14, 15:16
        ze Polska szkolila bojowkarzy majadanowcow. Powie o tym w czasie kampani wyborczej.
        • vladexpat Re: Korwin powiedzial ze ma dokumenty 16.04.14, 15:24
          boavista4 napisał(a):

> ze Polska szkolila bojowkarzy majadanowcow. Powie o tym w czasie kampani wybor
          > czej.

A swoją drogą kiedyś wszyscy śmialiśmy się z lepperowych "Talibów w Klewkach". I na czyje wyszło?
          • solaqua.333 Kazda wysmiewana "teoria spiskowa" 16.04.14, 15:43
            to naprawdę ujawnianie realnego spisku mafio-elyt przeciw spoleczenstwu.
            • vladexpat Re: Kazda wysmiewana "teoria spiskowa" 16.04.14, 15:46
              solaqua.333 napisał:

> to naprawdę ujawnianie realnego spisku mafio-elyt przeciw spoleczenstwu.

Jasne, że każda. Mnie na przykład po nocach terroryzują ufoludki sterowane zdalnie przez Mossad. Strasznie hałasują. A może to moje własne chrapanie?
          • chateau Re: Korwin powiedzial ze ma dokumenty 16.04.14, 16:49
            > A swoją drogą kiedyś wszyscy śmialiśmy się z lepperowych "Talibów w Klewkach".
            > I na czyje wyszło?
            Na razie wychodzi, że nie umiesz korzystać z kalendarza.
            Sejmowe wystąpienie Leppera dot. Talibów w Klewkach to 29 listopada 2001.
            Uruchomienie więzienia w Starych Kiejkutach to prawie później. Pierwsi więźniowie to grudzień 2002.

Gasiński (informator Leppera) mógł co najwyżej widzieć biznesowych afgańskich partnerów Skowrońskiego.
            • vladexpat Re: Korwin powiedzial ze ma dokumenty 16.04.14, 16:56
              chateau napisał:

> Na razie wychodzi, że nie umiesz korzystać z kalendarza.
              > Sejmowe wystąpienie Leppera dot. Talibów w Klewkach to 29 listopada 2001.
              > Uruchomienie więzienia w Starych Kiejkutach to prawie później. Pierwsi więźniow
              > ie to grudzień 2002.
              >

Ośmielam się mieć pewne wątpliwości odnośnie daty uruchomienia więzienia CIA (którego zresztą w ogóle nie było).
              • chateau Re: Korwin powiedzial ze ma dokumenty 16.04.14, 17:00
                A jaką datę proponujesz?
                • vladexpat Re: Korwin powiedzial ze ma dokumenty 16.04.14, 17:12
                  chateau napisał:

> A jaką datę proponujesz?
                  >

Czego datę, przecież tam nic nie było.
        • ukos Wróg UE w Polsce to oczywisty agenciak 16.04.14, 15:43
          boavista4 napisał(a):

> Korwin powiedzial ze ma dokumenty ze Polska szkolila bojowkarzy majadanowcow.

Ten pajac opowiada wiele śmiesznych kawałków.
        • chateau Re: Korwin powiedzial ze ma dokumenty 16.04.14, 17:02
          Jasne. Dokumenty ma w czarnej teczce, którą dostał od Tymińskiego.
    • solaqua.333 nie Polska, ale pewni ludzie z polskiego rezimu 16.04.14, 15:21
      powinni byc postawieni przed trybunalem za sianie terroryzmu I promowanie faszyzmu. Co do tego Polacy sie zgadzaja.
    • ukos Może ścigać gnoja? 16.04.14, 15:41
      Za znieważenie RP prokuratura powinna chyba podjąć działania z urzędu, a jeżeli tego nie uczyni, to należałoby się zastanowić nad złożeniem doniesienia o popełnieniu przestępstwa. Potem wniosek o ekstradycję.
      • vladexpat Za co? 16.04.14, 15:48
        ukos napisał:

> Za znieważenie RP prokuratura powinna chyba podjąć działania z urzędu,...

Gadał bzdury, to fakt. Ale gdzie tu znieważenie?
        • ukos Pomawiał RP o naruszenie prawa międzynarodowego 16.04.14, 16:59
          vladexpat napisał:

> Gadał bzdury, to fakt. Ale gdzie tu znieważenie?
          >
          • vladexpat Re: Pomawiał RP o naruszenie prawa międzynarodowe 16.04.14, 17:04
            ukos napisał:

> vladexpat napisał:
            >
            > > Gadał bzdury, to fakt. Ale gdzie tu znieważenie?
            > >
            Czego? A jest jakiś kodeks tego prawa? Jakiś przyjęty i zaakceptowany przez światowy parlament (albo co?). A może jest zakaz wojskowego szkolenia zagranicznych obywateli?
            Coś słabiutki ten twój argument.
            • ukos Poradź się specjalistów prawa międzynarodowego 16.04.14, 17:29
              vladexpat napisał:

> Czego? A jest jakiś kodeks tego prawa?
    • przyjacielameryki Re: Żyrik znowu puścił bąka 16.04.14, 17:06
      vladexpat napisał:

> "Wiceprzewodniczący rosyjskiej Dumy Władimir Żyrinowski w wywiadzie dla telewiz
      > ji Rossija-24 zapowiedział, ze Polska zostanie postawiona przed "trybunałem typ
      > u norymberskiego" za szkolenie faszystowskich bojówkarzy dla kijowskiego Majdan
      > u. Obozy szkoleniowe miały być, według Żyrinowskiego, ulokowane na terenie nasz
      > ego kraju - informuje z Moskwy Wacław Radziwinowicz."
      >
      > Czy Putin pozbędzie się kiedyś tego cynicznego błazna, czy też utrzymuje go na
      > świeczniku, żeby samemu wydawać się umiarkowanym politykiem?

Nie żartuj! Przecież on ściśle współpracuje z Putinem i każda jego wypowiedz czy akcja jest z nim uzgadniana. Ta jego "niezależność" to takie kolejne kremlowskie oszustwo.
      • vladexpat Re: Żyrik znowu puścił bąka 16.04.14, 17:11
        przyjacielameryki napisał:

> Nie żartuj! Przecież on ściśle współpracuje z Putinem i każda jego wypowiedz cz
        > y akcja jest z nim uzgadniana. Ta jego "niezależność" to takie kolejne kremlows
        > kie oszustwo.

Czy ja gdziekolwiek napisałem o niezależności?
        Chyba nie całkiem potrafisz wyłapać podteksty więc wyjaśniam prostym językiem:
        Wyraźnie napisałem o tym, że to Putin może się go pozbyć, co w domyśle oznacza, że Żyrik jest od Putina w pełni zależny.
        • przyjacielameryki Re: Żyrik znowu puścił bąka 16.04.14, 17:23
          vladexpat napisał:

> Czy ja gdziekolwiek napisałem o niezależności?
          > Chyba nie całkiem potrafisz wyłapać podteksty więc wyjaśniam prostym językiem:
          > Wyraźnie napisałem o tym, że to Putin może się go pozbyć, co w domyśle oznacza
          > , że Żyrik jest od Putina w pełni zależny.

Dalej brniesz już nie powiem w co. Putin z pewnością nie chce się go pozbyć tak samo jak i innych swoich współpracowników. Dlaczego miałby się pozbywać swojego człowieka, z którym bardzo dobrze mu się współpracuje?
    • malkontent6 Żyrinowski jest członkiem parlamentu! 16.04.14, 17:41
      vladexpat napisał:

> Czy Putin pozbędzie się kiedyś tego cynicznego błazna

A niby jak Putin może się go pozbyć? Żyrinowski został przez naród rosyjski wybrany członkiem waszego parlamentu więc Putin, jako prezydent, nie ma możliwości pozbyć się go.

Wy tam teraz podobno macie demokrację. Czyż nie? :)
    • jankowski1960 przyszla Norymberga 16.04.14, 19:26
      taka przyszla Norymberga bedzie najpierw musiala wyjasnic, kto strzelal do ofiar po obydwu stronach barykady na Majdanie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka