Dodaj do ulubionych

Nie beczcie,Yankee ,preciez sami sobie winni :-)

31.07.14, 23:51
To pierwsze,co przyszlo mnie do glowy,jak przeczytalem ten tekst:
www.tennessean.com/story/opinion/readers/2014/07/30/us-choices-leave-us-weak-compared-russia/13324421/
"Czy ktos pamjeta te piekne dni,kiedy nasi Prezydenci mogli nie ukrywajac sie smiac sie z Putina? Tak bylo w latach 2001-2008 (przy George W. Bush) i 2009-2013 ( czyli juz za Obame).
Vice President Dick Cheney dostawal orgazmu,obrazajac Putina przy byle okazji.
Stany roztrwonili swoja militarna moc,bawiac sie to w jedna bardzo dluga wojne "obronna",to w druga -zbedna,i oni wprawie doprowadzili nas do bankructwa.Do tego trzeba dodac,ze my Amerykanie,stracili pozycje lidera w kosmosie i teraz,zeby dostarczyc swoich astronautow na ISS,my sa zalezne od "ruskich".W ten czas jak my robili to wszystko,zapominajac technologie kosmiczne,Rosjanie czekali na swoj czas.
My tymczasowo wylaczyli Rosje z G-8,i Rosja anulowala nam dostep do jej obiektow kosmicznych
Do tego nasz arsenal nuklearny znajduje sie w rekach pijanych amerykanskich wojskowych i bardzo slabiutkiego Prezydenta
Wynikiem tego okazal sie caly zestaw przerazajacych okolicznosci z grasujacym po Ukrainie rosyjskim niedzwiedziem w dodatku.Niestety,nie wiele mozemy z tym cod zrobic.Rosjanie kreca nami,jak chca."

Ciekawo,czy rzeczywiscie w Stanach panuja takie nastroje?
Felus,malkontent,do was,przede wszystkim kieruje to pytanie.

Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja i swiat" forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_i_swiat_.html
Obserwuj wątek
    • nie-tak Re: Nie beczcie,Yankee ,preciez sami sobie winni 31.07.14, 23:56
      Co trzeci Amerykanin ma klopoty z firmami inkaso, to znaczy ze jest niewyplacalny, nie chce mi sie juz szukac na ten temat artykulu ale pisze to co w powaznych nie zawlaszczonych czytalam.

• 1.igor-uk Nie musisz szukac,nie-tak. 01.08.14, 00:00
        Ja o tym wiem doskonale.Sadze,ze w Stanach,tak jak i w UK,domostwa sa zadluzone po uszy,ale w UK ludzi tym zbytnio nie przyjmuja sie,jak zauwazylem.Oni bez dlugow zyc nie potrafia.
        • engine8 Re: Nie musisz szukac,nie-tak. 01.08.14, 00:02
          A jak widac rosjanie martwia sie bardziej o sytuacja amerykanow niz oni sami.
          • 1.igor-uk Engine,nie zartuj. 01.08.14, 00:05
            Przejrzyj forum i zauwazysz,ze wszysci martwia sie tym,co dzieje sie z Rosja.Czy ja,zwykly polski emigrant,rosyjskiego pochoddzenia,nie moge wyrazic troche wspolczucia Amerykanom?
            • engine8 Re: Engine,nie zartuj. 01.08.14, 00:08
              Alez amerykanie tego ani nie oczekuja ani nie chca... Wspolczuj sobie , swojej rodzinie i swojemu narodowi.
              Amerykanom zyje sie calkiem niezle i to wszytkich tak boli? A podejrzewam ze zazdroszcza.

• 1.igor-uk Ok,Engine. 01.08.14, 00:12
                Zaraz sporzadze liste watkow, orumowych bystrzakow,ktore bardzo przejmuja sie tym,co dzieje sie w Rosji.
                Mam nadzieje,ze w kazdym napiszesz to samo,co napisale w tym,adresujac swoi slowa do mnie.

p.s. a moze lista nie potrzebnaa? Przeciez mozesz leciec z gory w dol i z zamknietymi oczami wklejac swoi slowa.
    • 1.igor-uk I zeby dobic Jankee:-) 01.08.14, 00:03
      Autor ,zalinkowanego przez mnie tekstu, cos tam gadal o dlugiej wojnie obronnej,ktora doprowadzila Stany do skraju bankructwa.
      A "ruskie" ,w tym czasie,robia tam kase i olewaja sankcje :-)
      "Iraq signs USD 1 billion-arms deal with Russia "

www.kuna.net.kw/ArticleDetails.aspx?id=2389958&Language=en
    • engine8 Re: Nie beczcie,Yankee ,preciez sami sobie winni 01.08.14, 00:04
      "Ciekawo,czy rzeczywiscie w Stanach panuja takie nastroje?"

Absolutnie nie to tylko opinia jednego sfrutrowanego - takich nigdzie nie brakuje
      Ale jak widac Wy potraficie wygrzebac nawe takie "perly" grzebiac sie po uszy w smieciach - i to wszytko dla marnego rubla?
      • 1.igor-uk Engine. 01.08.14, 00:08
        Czy mam Ciebie traktowac,jak innych przyglupow forumowych?Bo ostatnie twoi teksty sa pelne "frutracje" i nienawisci do Rosji i Rosjan.
        • engine8 Re: Engine. 01.08.14, 00:13
          A mozesz traktowac jak ci sie rzewnie podoba - takie pierdoly ostatnio piszesz ze az strach...
          Zadnych nienawisci do Rosjan nie czuje - denerwujace jest to ze wygrzebujecie takie durne artykuly i podniecacie sie miedzy soba tak niezdrowo ze az przykro czytac.
          Rozumiem ze od was tego wymagaja ale na litosc boska - pozbawili was juz rozsadku i godnosci?
          Byle co byle jak byle any amerykanskie?
          • 1.igor-uk Wiesz,Engine. 01.08.14, 00:23
            Podejrzewam,ze wiem o wiele wiecej od ciebie,jakie nastroje panuja w USA.
            Ja bardzo duzo czasu spedzam w necie dzien w dzien,to zwiazano z moja praca.najwiecej czasu ja poswiecam czytajac to,co dzieje sie na Swiecie i przede wszystkim w Rosji,obecnie Ukrainie i zawsze w Stanach.Uwielbiam czytac fora amerykanskie(z nich biore wiekszosc linkow),bo tam pisza zwykli ludzi o tym,co ich otacza
            Ty,jak wiekszosc emigrantow,na pewno jezyk angielski nie opanowales na tyle,zeby czytac prase amerykanska ,a tym bardziej zagladac na amerykanskie fora.To co ty wiesz o Ameryce,zamyka sie twoim najblizszym otoczeniem,ktore stanowia tacy sami Polacy-emigranci.Was wszystkich laczy jedno - pewnosc tego,ze wszysci wam zazdroszcza (ty o tym wspomniales w swoim poscie) i im nizej wy tam sa,tym wieksze macie pragnienie,zeby wam zazdroscili.
            • 1.igor-uk I jeszcze,Engine. 01.08.14, 00:30
              Bardzo ciebie oburzyl moj watek,w ktorym ja pisalem o Psaki w jednym kozaku.
              Ten watek pokazal mnie,ze Ty o Ameryce nic nie wiesz,prase amerykanska nie czytasz i TV nie ogladasz.Bo jaak by bylo inaczej,to ty napisalbys do mnie,ze Psaki juz wytlumaczyla dla czego wyszla na ludzi w jednym kozaku.Oczywwiscie o tym nic nie mowilo sie w tym materiale filmowym,ktory ja zalinkowalem,ale o tym sporo gadalo sie w amerykanskich mediach.
              W tak prosty sposob ja dowiaduje sie o was wszystko.Kto z was co wie i czego jest wart.
              Tym nie mniej,jestes mnie sympatyczny i mozemy nadal prowadzic dyskusje,ale bez zadnych personalnych wypadow.
              • engine8 Re: I jeszcze,Engine. 01.08.14, 00:55
                Igor, mnie to wcale nie oburzylo.. mnie to zaskoczylo ze swiecie dzieje sie tyle rzeczy a Ty tracisz energie aby dyskutowac buta jakiejs tam PSaki?
                Ja takim rzeczami sobie nawet glowy nie zawracam -
                A masz racje TV za wiel nie oglsadam - ja nie lubie jak mi ktos wciska swoje teorie - jakiekolwiek one sa. Wylczylem cable Tv dawno, ogladam PBS. Netflix, i inne tego typu -
                A jak ty myslsisz ze wiesz o ameryce duzo z prasy i TV to chyba myslisz sie ogromnie...
                Z Tv wyglada ze ameryka to dziki zachod - ludzie tylko sie strelaja ... jedyny news to Bad News.
                A zycie faktyczne jest calkiem dobre...
            • marsaqua Re: Wiesz,Engine. 01.08.14, 00:32
              Igor, trafnie oceniles pomywaczy z jackowa.
              • engine8 Re: Wiesz,Engine. 01.08.14, 00:57
                A ciebie mi po prostu zal.... i wybaczam ci.
            • engine8 Re: Wiesz,Engine. 01.08.14, 00:48
              Igor, mam nadzije ze twoi zwirzchnicy tego nie czytaja ale ja Ty robisz podobne analyzy i wyciagasz podobne wnioski z tego czytania za ktore Ci placa to radze sie podszkolic bo kiepsko bedzie jak sie ktos dowie.

Ty moze wiesz - i nawet podejrzewam ze wiesz ale piszsz co innego bo musisz, jakie nastroje panuja w USA....
              Masz nawet tak waskie pojecie o tych co mieszkaj w Stanch ze wszytkich zaliczasz do tej samej grupy..
              no pewnie nie znam jezyka angileskiego tak jak Ty to oceniasz ale jaks sobie przez ponad 30 lat radze pracujac w hitech na odpwiedzilanych stanowiskach no wiec mozesz sie domyslac ze z jezykiem jakos sobie radze i przeczytac potrafie....
              A ze jestem w sytuacji gdzie moge sobie pozwolic na max obijanie sie w pracy wiec sobie floguje...
              Podejrzewam ze placa mi za te godziny tutaj o wiele wiecej niz brygady placa swoim ..

A wytlumacz mi jaki jest inny sens niz zazdrosc w tym ze Rosjanie czy palceni przez rosyjskie agencje pisza tyle negatywnych rzeczy o ameryce do polakow?
              Dwie opcje widze:
              1. celowa propaganda rosyjska aby polakom obrzydzic ameryke .
              2. Zazdrosc osobista. W koncu w stanach jest jak jest - maja dlugi, trzesa swiatem itd itp ale ludzieon ogolnie zyje sie bardzo dobrze. Inni pracuaj jak woly i maja z tego 10 razy mniej i to moze denerwowac...Tez by chcceli
              Moze masz inne - prosze napisz bo jestem naprawde ciekaw.
              Wg mnie najgorsze co mozesz innym robic to ich ignorowac - wiec gdybyscie rzeczywiscie nienawidzili stanow to przestalibyscie je wspminac? nieprawda? PRzecie w rosji takich nielubianych to nawet z historii wymazywano?

Jak masz pojecie kto siedzi na internecie i forach to wiesz ze to Ci jak ty- tzn placa Tobie za to to.
              Reszta to ci co juz naprawde nic innego nie potrafia albo nie maja do roboty - frustraci, bezrobotni i nieudacznicy ktorzy nie potrafi egzystowac w realnym swiecie i tu im sie wydaje znajduja ujscie i zrozumienie....??
              Aha sa i tacy jak ja- nudza sie w pracy i pisza od czasu do czasu - troche dla zabicia czasu , torche dla rozrywki a troche dla zabawy... No i czasami daje rady innym aby sie nie szmacili...to juz z pobudek czysto charytatywnych.
              • 1.igor_uk Engine. 01.08.14, 21:26
                Nie potrzebnie tak duzo slow napisales.Twoi poprzednie posty byli o wiele krotsze,ale bardziej tresciwe. Napisales,ze uwazasz mnie za agenta i tego starcze,reszta to piana.
            • johnny-kalesony Re: Wiesz,Engine. 01.08.14, 01:00
              Spróbuj zainteresować się raczej, jakie nastroje panują w najbliższej ci agencji zatrudnienia.

Pozdrawiam
              Keep Rockin'
    • marsaqua Re: Nie beczcie,Yankee ,preciez sami sobie winni 01.08.14, 00:12
      Sa jeszcze gorsze nastroje niz takie, ogolnie sa nastroje gloom and doom, brak perspektyw na jakakolwiek poprawe, bo USA faktycznie utracily technilogiczny know-how we wszystkim , ale podobno sa najwiekszym w swiecie eskporterem I wybitnym specjalista od produkcji wykalaczek (proudly made in USA). Dobre I to.
      • engine8 Re: Nie beczcie,Yankee ,preciez sami sobie winni 01.08.14, 00:19
        I kogo ty tym straszysz polakow (w koncu to polskie forum) ??
        A moze to cie podnieca? Sprobuj wibrator - tanszy i efekty podejrzewam lepsze.
    • felusiak1 Re: Nie beczcie,Yankee ,preciez sami sobie winni 01.08.14, 02:16
      1.igor-uk napisał(a): Felus,malkontent,do was,przede wszystkim kieruje to pytanie

Przeczytałem i zachodzę w głowę o czym jest ten list.
      Może ten pan jest sfrustrowany? Może stracił robotę albo ma na pieńku z zoną?

Jedno zdanie mnie zainteresowało: Vice President Dick Cheney took particular pleasure in insulting Putin every chance he got.
      Where and when?
      • 1.igor_uk Felus,dobrze ,ze pytasz. 01.08.14, 21:32
        Dick Cheney caly czas krytykowal kazde posuniecie Putina.Najbardziej jemu nie odpowiadalo to,ze Putin,jako Prezydent Rosji,uczestniczyl w obradach G-8.Jelcyn Cheney nie przeszkadzal.
        • eva15 Re: Felus,dobrze ,ze pytasz. 01.08.14, 21:41
          Bo za Jelcyna Rosja była potęgą, zwłaszcza na polu demokracji:-). Za Putina Rosja upadła gospodarczo, więc się do klubu bogatych nie nadaje. No i demokracja też upadła, Chodorkowski może zaświadczyć:-)
          • 1.igor_uk Wlasnie,Ewa. 01.08.14, 22:38
            Jelcyn rozpetal beznadziejna wojne w Czeczenii,rosztrzelal z czolgow parlament i przy tym byl przez Zachod uwazany za demokrata.
            Barany,otumanione zachodnia propaganda,nie potrafia zrozumiec tego,ze nie ma juz zadnej demokracji na zachodzie.Ja to zrozumialem w tym dniu,kiedy sluchalem przekaz na zywo CNN,w ktorym dziennikarz dostawal orgazmu po kazdym celnym strzale w rosyjski parlament.Wtedy rozstrzelali nie tylko parlament,a i wiare Rosjan w demokratyczny zachod.
        • malkontent6 Re: Felus,dobrze ,ze pytasz. 01.08.14, 22:00
          1.igor_uk napisał(a):

> Dick Cheney caly czas krytykowal kazde posuniecie Putina.

Igor, krytykować to nie znaczy obrażać.

Być może w Rosji krytyka prezydenta jest uważana za pbrazę. :)
          • 1.igor_uk malkontent. 01.08.14, 22:33
            Wypowiedzi Cheney jest od cholery w necie. Przekroczyc granice krytyki i zlosliwosci bardzo latwo.Cheney przekraczal wielokrotnie,co zmusilo Putina w swoim czasie zabrac glos.
            www.nbcnews.com/id/12355000/ns/world_news-europe/t/putin-takes-swipe-cheney-over-criticisms/#.U9v5NmOvmnp
            • 1.igor_uk A wiesz,malkontent, 01.08.14, 22:43
              ze zostales zaliczona do kremlowskich propagandystow i do tego z tych,co sa nawalone? :-)
    • marsaqua Re: Nie beczcie,Yankee ,preciez sami sobie winni 01.08.14, 09:17
      www.atwellpublishing.com/collection/how-america-was-lost/
    • humbak Re: Nie beczcie,Yankee ,preciez sami sobie winni 01.08.14, 09:45
      Ten tekst zalatuje na kilometry malkontenctwem i na dodatek przeinacza fakty.
      Nawiasem mówiąc ktoś się nieźle nagrzebał. Nashville?
      • 1.igor_uk Nie jest tak jednoznacznie,Humbak. 01.08.14, 22:52
        Juz wspominal wielokrotnie na forum,ze co raz wiecej polskich reemigrantow z USA mozno spotkac w UK .Z paru rozmowialem. Zdaje sobie sprawe z tego,ze im nie udalo sie,ale takich w USA jest coraz wiecej.I sadzac po temu,co ludzi pisza na ameryknskich forach ,to wiele z tego tekstu,co zalinkowalem,pokrywa sie z nastrojami dosc duzej grupy Amerykanow Przciez i felus na obecnej administracji nie pozostawia suchej nici.
    • pijatyka Spadaj, ruski trollu - psujesz... 01.08.14, 22:39
      ...mi kompozycję!
      • jankowski1960 Re: Spadaj, ruski trollu - psujesz... 02.08.14, 13:20
        kosz gluuuupku
        • 1.igor.uk Mr Jankowski. 03.08.14, 00:12
          Temu przyglupu nie kosz jest potrzebny,a tylko kaganiec.W ostatecznosci uspic :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka