Dodaj do ulubionych

Pozew Polaka przeciwko Niemcom za II wojnę świa...

• Gość: Artur Meyer Nigdy dość! IP: 4.2.* / *.kuleuven.ac.be 02.09.04, 01:34
      Czymże jest "wypędzenie" Niemców z Polski po wojnie wobec ogromu zbrodni
      hitleryzmu?! Jak można te dwie rzeczy porównywać? W zbrodniczej hitlerowskiej
      grabierzy narodów i państw uczestniczyły Deutsche Bank, Volkswagen i wiele
      innych firm niemieckich, które w żaden sposób nie odpłąciły za udział w zbrodni
      a spokojnie funkcjonują nadal i trudno oszacować w jak wielkim stopniu
      zagrabione dobra wpłynęły na ich dzisiejszą potęgę finansową.
      Nie jestem polskim nacjonalistą i dalego mi do antygermanizmu ale uwazam, że
      nigdy dość rozliczania hitleryzmu. Nigdy dość!
      • Gość: haanes Re: Nigdy dość! IP: *.dip.t-dialin.net 02.09.04, 03:23
        > Czymże jest "wypędzenie" Niemców z Polski po wojnie wobec ogromu zbrodni
        > hitleryzmu?! Jak można te dwie rzeczy porównywać? W zbrodniczej hitlerowskiej
        > grabierzy narodów i państw uczestniczyły Deutsche Bank, Volkswagen i wiele
        > innych firm niemieckich, które w żaden sposób nie odpłąciły za udział w
        zbrodni
        > a spokojnie funkcjonują nadal i trudno oszacować w jak wielkim stopniu
        > zagrabione dobra wpłynęły na ich dzisiejszą potęgę finansową.

Krotka pamiec koles - nie minelo nawet dwa lata od kiedy te firmy wyplacily
        Polsce ciezkie miliardy !!

> Nie jestem polskim nacjonalistą i dalego mi do antygermanizmu ale uwazam, że
        > nigdy dość rozliczania hitleryzmu. Nigdy dość!

Kasy nigdy dosc !! szczegolnie jezeli dostaje sie ja za "krzywdy moralne"
        dymanej przez Volksdeutscha babci i patriote , partyzanta i bohatera dziadka
        ktory musial chlodzic paare produkujaca tatusia - wachlujac recznikiem !!
        • joly.roger Re: Nigdy dość! 02.09.04, 22:06
          Gość portalu: haanes napisał(a):

> Krotka pamiec koles - nie minelo nawet dwa lata od kiedy te firmy wyplacily
          > Polsce ciezkie miliardy !!

KLAMIESZ !!!

> Kasy nigdy dosc !! szczegolnie jezeli dostaje sie ja za "krzywdy moralne"
          > dymanej przez Volksdeutscha babci i patriote , partyzanta i bohatera dziadka
          > ktory musial chlodzic paare produkujaca tatusia - wachlujac recznikiem !!

Jak na razie to Polska zadnej kasy nie dostala, a zaczeli sie jej domagac
          tzw "wypedzeni" volksdeutschu
    • Gość: wygnaniec Re: Pozew Polaka przeciwko PRL za wojne jaruzelska IP: *.bchsia.telus.net 02.09.04, 04:03
      Tez chce odszkodowanie za lata komuny, ktora zmusila mnie do wyjazdu z Ojczyzny!
      Kto teraz mi za to zaplaci. Chyba Kwasniewski? Przeciez on teraz kontynuuje PRL.
    • Gość: J.G. Siła przed prawem jest zawsze IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 02.09.04, 04:03
      Dyskusje na forum całkowicie zdominowały zrozumiałe emocje,ale obracają się
      wokół czubka problemu i b.wybiórczo.Dla głębszej analizy włożę kij do
      mrowiska.Agresja na Polskę,zbrodnie i gehenna narodów były efektem zgodnego i w
      porozumieniu realizowanego planu Hitlera i Stalina=dwóch największych
      zbrodniarzy i do połowy 1941 r te sowieckie przewyższają niemieckie.
      I kolejne refleksje:-czy jałtański porządek terytorialny zrealizowany w
      Poczdamie,a będący uległością Zachodu wobec widzimisię Stalina ma moc prawną?
      Czy układ z winnym ludobójstwa może być prawem?
      -Czy los polskich dóbr kultury materialnej ma zależeć od polskich pieniędzy i
      dobrej woli Ukraińców,Białorusinów czy Litwinów,a niemieckiego od niemeckiej
      kasy i dobrej woli Polaków czy Rosjan?
      I jeszcze jedna refleksja.Dość często czytam o skutecznym egzekwowaniu
      poniemieckiego mienia żydowskiego.Czy Żyd,obywatel Rzeszy Niemieckiej,to w
      świetle prawa ktoś inny niż Niemiec,obywatel Rzeszy Niemieckiej?
      • joly.roger Re: Siła przed prawem jest zawsze 02.09.04, 22:09
        Gość portalu: J.G. napisał(a):

> Dyskusje na forum całkowicie zdominowały zrozumiałe emocje,ale obracają się
        > I jeszcze jedna refleksja.Dość często czytam o skutecznym egzekwowaniu
        > poniemieckiego mienia żydowskiego.

CZEGO??? Ty piles cos? Niemcy wszystko odebrali Zydom, wiec jak moze istniec
        cos takiego jak napisales?

> Czy Żyd,obywatel Rzeszy Niemieckiej,to w
        > świetle prawa ktoś inny niż Niemiec,obywatel Rzeszy Niemieckiej?

Zyd obywatel Niemiec mial 100x bardziej przechlapane niz Polak...
        • Gość: J.G. Re: Siła przed prawem jest zawsze IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 04.09.04, 05:28
          To,że Niemcy zabrali Żydom,i że Żydzi mieli bardziej przechlapane niż Polacy
          nie ma tu nic do rzeczy.
          Chodzi o to,że RP spełnia roszczenia i zwraca obiekty,których się
          domagają /szpitale,szkoły,teatry,pensjonaty.../,które przed wojną były
          własnością Żydów-obywateli Niemiec,czyli inne kryteria w sprawie roszczeń
          właścicieli tzw byłego mienia poniemieckiego/dot.terenów włączonych po wojnie/.
    • Gość: barbara Re: Pozew Polaka przeciwko Niemcom za II wojnę św IP: *.okayama.ocn.ne.jp 02.09.04, 05:56
      ja tez sie ciesze. Niech Niemcy tez sie troche pomartwia.
      • Gość: White&Red Czy znacie adres tego adwokata w Berlinie? IP: *.aoiteam.com / *.dsl.siol.net 02.09.04, 06:33
        Znam setki chetnych aby zaczac podobna procedure.
    • canabis Re: Pozew Polaka przeciwko Niemcom za II wojnę św 02.09.04, 07:47
      I BARDZO DOBRZE ! WIĘCEJ TAKICH POZWÓW ! NIEMCY TO NIE OFIARY WOJNY !
    • Gość: baba Re: Pozew Polaka przeciwko Niemcom za II wojnę św IP: *.crowley.pl 02.09.04, 08:04
      Wszyscy Polacy poszkodowaniu w wyniku II WŚ powinni wystosować takie pozwy:
      część przeciw Niemcom, część przeciw Rosji. Zaledwie niektóre polskie rodziny
      nie były wówczas poszkodowane. Może wreszcie przestaliby nami pomiatać i jedni
      i drudzy, bo najlepiej do rozumu przemawia się przez kieszeń.
    • Gość: Andrzej Pozew Polaka przeciwko Niemcom za II wojnę św IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.09.04, 09:14
      BARDZO, Bardzo dobrze. Niech te sztajnbachy i inne paskudztwo zastanowią się co
      robią. I oby tych spraw było więcej. Niemcy zachowują się tak jak skazany
      przestępca, próbujący odzyskać odszkodowanie za pobyt w mamrze. Dobre, dobre.
    • Gość: JM Re: Pozew Polaka przeciwko Niemcom za II wojnę św IP: 62.111.172.* 02.09.04, 09:24
      Brawo!
    • Gość: bialasova I tak ma byc! IP: 161.52.159.* 02.09.04, 09:25
      To oni zaczeli.
    • Gość: jag Re: Pozew Polaka przeciwko Niemcom za II wojnę św IP: *.inds.pl / *.inds.pl 02.09.04, 12:56
      Popieram!!!!!!!!! .Niemcy musza w koncu zrozumiec wyrzadzona nam Polakom
      krzywde. A najlepiej to zrozumieja wysokim odszkodowaniem. Ich i tak na to
      stac. Przez tą wojnę ktorą wywolali to nasz kraj zostal zrujnowany, to nasi
      obywatele zgineli, to nasze ziemie nam ukradli, niech teraz za to odpowiadaja.
      Ja im tego i tak nigdy nie zapomne.
    • Gość: Johan20(niemiec) Re: Pozew Polaka przeciwko Niemcom za II wojnę św IP: 213.199.201.* 11.09.04, 23:29
      POLACY OPAMIĘTAJCIE SIĘ ! I nie liczcie na odszkodowania od nas niemców, ponieważ ich nie otrzymacie. To my się powinniśmy wreszcie wziąść za Polskę i (z całym szacunkiem) odzyskać to, co nam odebrane. Oczywiście poprzez rozprawy sądowe.

(Jeśli popełniłem jakiś błąd, to z góry za niego przepraszam)

POZDRAWIAM
      Johan Schnadt
      • Gość: http://pamietamy.t Re:zaprawde powiadam bladzisz synu, na kolana IP: 207.248.159.* 19.09.04, 12:50
        fotografia na strone www.(tu imie i nazwisko).przepraszam.de

zobaczymy to i laskawie wybaczymy
        jestesmy polakami wszak a nie niemcami
        malborka nie zrownalismy z ziemia
        rajcow krakowskich od wojta alberta nie wyrznelismy do ostatniego
        a zbrodniarzy wojennych wieszano po wyrokach sadowych i to nie wszystkich

pamietamy.tripod.com
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka