Dodaj do ulubionych

Bandera nadal jest bohaterem dla wielu Ukraincow.

10.09.14, 15:18
I zwlaszcza Ukrainek :-)

cs619825.vk.me/v619825566/15421/UfAxQ679NX4.jpg
p.s. Czy cenzura nie przesadza,usuwajac dwa poprzednich watka,w ktorym zameiscilem to zdjecie?
Obserwuj wątek
    • romrus Banderowcy kabluja na potege:-) b/t 10.09.14, 15:21
      uk.igor napisał(a):

> I zwlaszcza Ukrainek :-)
      >
      > cs619825.vk.me/v619825566/15421/UfAxQ679NX4.jpg
      > p.s. Czy cenzura nie przesadza,usuwajac dwa poprzednich watka,w ktorym zameisci
      > lem to zdjecie?
      >
      • arkaf Re: Banderowcy kabluja na potege:-) b/t 10.09.14, 15:24
        stwierdzil szpec od kablowania, koniuch politruka, romruss

PS. ciekawe ilu ludzi w mlodosci zakablowales?, by moc np do Francji pojechac
      • uk.igor Re: Banderowcy kabluja na potege:-) b/t 10.09.14, 15:26
        To fakt.A cenzura zachowuje sie,jak dziecko we mgle,idac na reke banderowcam.
        • tacx Re: Banderowcy kabluja na potege:-) b/t 11.09.14, 20:50
          Wiesz co? Zabawny jesteś... Nie tylko w tej pisaninie w której stosujesz rosyjskie końcówki we fleksji polskich wyrazów ale i w tym ze na przykład mi - osobie któremu ounowcy zatłukli sztachetami pradziadka przed jego własnym domem - mówisz co ja mam sądzić o współczesnych Ukraińcach. otóż odpowiem ci. Co roku jestem w tej samej ukraińskiej wiosce w której ten mord jak i wiele innych się dokonało. Mam tam znajomego który po latach przyznał się że jego ojciec był w UPA. I co? Tylko dlatego miałem wyrzec sie tej znajomości że jego ojciec był członkiem organizacji która zabijała Polaków? Powiedzieliśmy sobie to co leży na wątrobie i wystarczyło. Dalej się widujemy, dzwonimy z życzeniami na święta. Tak naprawdę chciałbyś to zepsuć? Dostrzegam problem kultu Bandery, tylko w przeciwieństwie do ciebie nie postrzegam go doktrynalnie. Przed nimi długa droga żeby przewartościować sprawę UPA i OUN dokładnie tak samo jak u Polaków operację Żeligowskiego dla przykładu z której dziś jakis tylko ułamek procenta jest dumny. To samo czeka Ukraińców. Obawiam się jednak ze to Rosjan czeka dalsza i trudniejsza droga w uświadomieniu sobie co sie w ich kraju dzieje. Nie wiem... nie rozumiem czemu tacy jesteście i czemu połowę Europu pchacie tam gdzie nie chce - w łapy jankesów. Sympatyczni ludzie. Poznałem trochę ich oficerów i naprawdę miło mi się z nimi rozmawiało, ale nie mam ochoty na wyprawę z nimi do Syrii w celu zabijania. Pytam się czemu? Czemu zabijacie i czemu innych pchacie do tego samego? Naprawdę nie widzicie w tej całej Rosji że Europa nie chce niczego wiecej niz kufel browara i świety spokój? Jesteście jak te Oetzi odmrożone z zimnej wojny. Głowy macie w lodzie jeszcze ale przyjdzie czas na otrzeźwienie. Doprowadzicie kraj do ekonomicznej ruiny i dopiero będzie płacz. Naprawdę... nie rozumiem waszej mentalności która zmusza co wybitniejsze jednostki do ucieczki z waszego kraju. przypuszczam że wy po prostu jesteście chorzy z zawiści i niedowartościowania i to jest wasz problem. A zwłaszcza waszego wodza który przypomina chojraka z krótkim goojem który nie dostał jeszcze po mordzie tylko dlatego ze ma kilku osiłków za plecami. Taki koleś to nie facet tylko popierdółka z osiedla która była w młodosci popychadłem a teraz odreagowuje swe kompleksy po prostu. Wybraliscie go na prezydenta. Wasza sprawa, ale nawet Chiny nie stają tak w opozycji do zachodu jak ten wasz nabotoksowany wynalazek. Obawiam się że to chojrakowanie skończy się u was dokładnie tak samo jak zawsze. I wniosków nie wyciągniecie dokładnie żadnych - jak zawsze.
          • pijatyka Sensownie piszesz - ale 13.09.14, 15:26
            ...zrób to lepiej we własnym wątku; bo produkcje trolli ostatnio jakby częściej lecą w kosmos ;->
    • arkaf Stalin jest wciaz bohaterem dla wsiekszosci Rosjan 10.09.14, 15:23

• romrus Jaka roznica? 10.09.14, 15:30
        dla "wsiekszosci", kloszard-nieuku?:-)

Raz - to klamiesz, dwa - jaka roznica ile Rosjan lubi czy nie lubi Stalina?
        Przeciez Rosja to aziaczka dzicz, watek jest o waszych uk-ruinskich braciach i siostrach, ktorzy az sie pala, zeby wstapic w UE i ramie w ramie z Polakami walczyc o wolnosc i demokracje:-)
        • pijatyka Że nikt kacapii z tego powodu nie atakuje zbrojnie 13.09.14, 15:21

• zapijaczony_ryj Nie aż tak wielu co Stalin dla rosjan 10.09.14, 15:26
      I co z tego wynika, ze nalezy na nich napaść, obrabować, czy pobić?

A jak nie wiesz igorku to ci przypomnę, ze Stalin to największy morderca w historii ludzkości, samych swoich obywateli wymordował kilkadziesiąt milionów!!!
      Wymordował też większość najwierniejszych sobie oficerów armii czerwonej, co poskutkowało początkowemu wpier_dol jakie otrzymali sowieci od faszystów.
      A teraz sowieci czczą jego godnego następcę, który jako agresor skazał ich na izolację od całego demokratycznego swiata.
      • uk.igor ryjku,padalec. 10.09.14, 15:36
        czego ty wstajesz w obronie banderowcow? Skad tyle swoloczej na polskich forach,ktore kazde wspomnienie o zbrodniach UPA zaczyna zasierac?
        • bywszy1 Re: kacapku,padalec. 10.09.14, 17:40
          moze to dla przeciwwagi kacapowskiej swoloczy?
        • zapijaczony_ryj Re: ryjku,padalec. 13.09.14, 13:30
          uk.igor napisał(a):

> czego ty wstajesz w obronie banderowcow? Skad tyle swoloczej na polskich forach
          > ,ktore kazde wspomnienie o zbrodniach UPA zaczyna zasierac?

A gdzie to wyczytałeś?
    • mariner4 A Stalin dla wielu z Was. 10.09.14, 16:56
      M.
      • romrus Psy Pawlowa 10.09.14, 17:04
        mariner4 napisał:
        > M.

Dlaczego jesteszcie az tak przewidziwialni i tepi?
        3 z 4 oszolomow zawsze napisza to samo.

forum.gazeta.pl/forum/w,50,154039775,154040159,Jaka_roznica_.html
        • uk.igor Ja mam z nich niesamowity ubaw. 10.09.14, 17:43
          Za kazdym razem,jak zakladam watek,wiem doskonale,kto i co napisze.
        • adamusb Re: Psy Pawlowa 10.09.14, 17:50
          Nie bardziej niż ruscy agitatorzy. Bandera wam przeszkadza, kult jakim obdarzani są wasi zbrodniarze, już nie.
          to jest właśnie ta wasza mentalność kalego
          • romrus Psy Pawlowa - bis:-) 10.09.14, 19:38
            adamusb napisał:
            > Nie bardziej niż ruscy agitatorzy. Bandera wam przeszkadza, kult jakim obdarzan
            > i są wasi zbrodniarze, już nie.
            > to jest właśnie ta wasza mentalność kalego

Nawet w tej odpowiedzi - dokladnie to samo:-)

A wy..., a wy..., a u was murzynow bija... czy a ty...a ty...a ty...zezowaty jestesz:-)
            Nigdy w zyciu was nie stac na minimalnie rzeczowy odpowiedzi i argumentacje.

Poziom albo 10-letnich nastolatkow albo starej komuszej gwardji propagandistow:-)

PSY PAWLOWA
            • adamusb Re: Psy Pawlowa - bis:-) 10.09.14, 19:57
              Sponsorze morderców, wskaż co jest fałszem w naszych wypowiedziach?
              Argumenty są dobierane do poziomu dyskusji.

Stalin nadal jest bohaterem dla wielu Rosjan

• gloubiboulgomm Re: Psy Pawlowa - bis:-) 10.09.14, 21:42
                Dla adamusa.
                Brawo,ruskie mordy zatkane.
              • uk.igor Adas. 10.09.14, 22:01
                Aport!
    • romrus Die Ukraine und das Reich 10.09.14, 23:25
      Autor Dmytro Doroszenko.

W skrocie - wielki Ukry to sa arijski bracia Niemcow.
      Mlodzsy:-)
      scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xaf1/v/t1.0-9/10303173_10202740123811516_5258132854722086276_n.jpg?oh=2fd88b7280df3790cacf71d1a5a0c74d&oe=5494B096
    • romrus Pilkarzy przysiegaja Stepanu:-) 11.09.14, 20:12
      Zwracam uwage na wiek dzieci po prawej stronie.

pbs.twimg.com/media/BxREadaCIAAAT_f.jpg
      • adamusb Re: Pilkarzy przysiegaja Stepanu:-) 11.09.14, 20:21
        Może porozmawiamy o twoich przyjaciołach sponsorze morderców?
      • karbat Re: Pilkarzy przysiegaja Stepanu:-) 11.09.14, 20:29
        UPA , SS Galizien , Bandera .... jesli ww walczyliby o
        wolnosc Ukrainy przeciw ruskiemu , Polakowi ... ich prawo .

ale walczac po stronie niemieckich faszystow z ww , to qrewstwo , bandytyzm ,
        zo sie pamieta . ukry , robcie sobie bohaterow z kogo chcecie, yebal was pies .

ukrowie walczyli po strone..... majacej ich za podludzi ! .

chwala Bandera , chwala SS Galizien , chwala upa
    • igor-u.k Moze oglosimy konkurs, 11.09.14, 21:26
      na najlepszy podpis pod tym zdjeciem?

Zapraszam wszystkich,komu Rosja lezy na sercu,jak rowniez tych,kto od samego tego slowa dostaje drgawek,na forum "Rosja i swiat" forum.gazeta.pl/forum/f,154812,Rosja_i_swiat_.html
      • lech.junosza Andrij Melnik też. ntx. 13.09.14, 12:23
        • lepus42 Re: Andrij Melnik też. ntx. 13.09.14, 13:18
          Jedna z ważniejszych ulic w Rawie Ruskiej tuż przy polskiej granicy:
          maps.google.pl/?ll=50.22895,23.619326&spn=0.000997,0.001631&t=h&z=19
    • zapijaczony_ryj Igor-pytałem 13.09.14, 13:32
      forum.gazeta.pl/forum/w,50,154129666,154129666,Czym_sie_roznia_rosyjscy_NASI_od_niemieckich_NAZI_.html
      • igor-u.k Re: Igor-pytałem 13.09.14, 13:46
        Ja nie zagladam do watkow z idiotycznymi tytulami.
        • zapijaczony_ryj A co jest idiotyczne Nasi, czy Nazi? 13.09.14, 16:02
          igor-u.k napisał(a):

> Ja nie zagladam do watkow z idiotycznymi tytulami.
          • u.k-igor Idiotyczny jest tytul watku. 13.09.14, 23:15
            A ty jestes uzytecznym .....
          • lech.junosza Re: A co jest idiotyczne Nasi, czy Nazi? 15.09.14, 13:55
            zapijaczony_ryj napisał:

> pszepraszam
            Wypad
    • kaszebe12 Re: Bandera nadal jest bohaterem dla wielu Ukrain 13.09.14, 14:57
      ...a jak Polacy kochaja Bandere ! - To sie rzuca w oczy na tym forum.
      • u.k-igor Nie jestem pewien,Kaszebe, 13.09.14, 23:16
        ze ci forumowi banderofile sa Polakami.
        • kaszebe12 Re: Nie jestem pewien,Kaszebe, 13.09.14, 23:25
          Czemu nie , skoro panowie Waltzman czy Kolomojski sa typowymi Slowianami...
          • konrad_dk Re: Nie jestem pewien,Kaszebe, 14.09.14, 01:43
            Jako ciekawostkę podam, to np. bardzo dużo dla popularyzacji i promowania Bandery robił Juszeczenko (to ten prezydent, co próbowano go otruć i zniszczono twarz), Tymoszenko też.
            Nie wiem jaką pozycję do Bandery ma Jaceniuk; to pieniacz (mam niejasne wrażenie, że jest zorientowany nacjonalistycznie) i nie zdziwiłbym się, gdyby okazał się sympatykiem Bandery.
            • kaszebe12 Re: Nie jestem pewien,Kaszebe, 14.09.14, 07:39
              ...zachodnie me(r)dia nigdy nie pokazywaly zdjec Jaceniuka heilujacego w czasie parad banderowcow.
              • lech.junosza Śmierć idzie od wschodu, Bandera wiecznie żywy. 14.09.14, 08:47
                "Jak świat światem banderowiec nigdy nie będzie Polakowi bratem !" Ot co.
          • u.k-igor Re: Nie jestem pewien,Kaszebe, 14.09.14, 09:03
            Mozno i tak na Slowian,spojrzec,Kaszebe :-)
            • lech.junosza Ot co: 18.09.14, 09:46
              Militarne szaleństwo ogarnia polską władzę i czołowych polityków opozycji. Trwa niedorzeczna licytacja na to, kto bardziej zwiększy wydatki na zbrojenia, kto postawi ostrzejsze warunki Rosji, kto będzie bardziej chętny umrzeć na froncie. Prezydent Bronisław Komorowski brnie w niedorzeczne analogie z latami 30., próbując włączyć Polskę w awangardę wyścigu zbrojeń. Jarosław Kaczyński oczekuje, aby cała Europa zaangażowała się w wojenne szaleństwo. Lech Wałęsa fantazjuje o wydzierżawieniu przez Polskę broni atomowej. Nawet politycy kojarzeni z lewicą nie przeciwstawiają się retoryce wojny. Twój Ruch i SLD wspierają coraz bardziej agresywną retorykę NATO, zapominając, że deklaratywnie miał to być sojusz obronny. Czołowi polscy politycy pogrążają się w imperialnym amoku. Największe media przywołują najbardziej absurdalne teorie, które miałyby uzasadnić prewencyjny atak NATO na Rosję.
              • aby Re: Ot co: 18.09.14, 12:14
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,154467837,154467837,Prezydent_Komorowski_Rostowski_w_MSZ_.html
                • lech.junosza Re: Ot co: 19.09.14, 10:56
                  Bandera, tryzyb i OUN im w ... !!!
    • romrus Patroszenko: naiwzyszy czas uznac UPA za bohaterow 25.09.14, 16:03
      Walcman: "To byli bohaterowie, ktory walczyli o swoj kraj, taka jest moja pozycja. Ta kwestia dzielila Ukraine, ale teraz akurat jest odpowiedni moment (ha-ha-ha) zeby uznac ich za bohaterow, jak juz zrobiono w Zachodniej Ukrainie".

zn.ua/UKRAINE/poroshenko-hochet-reshit-vopros-o-statuse-voinov-upa-kak-zaschitnikov-ukrainy-154239_.html

Президент Укрaины Петр Пoрoшенкo cчитaет, чтo нacтaлo время решить нa гocyдaрcтвеннoм yрoвне вoпрoc o cтaтycе вoинoв УПА кaк зaщитникoв Укрaины.
      Нa преcc-кoнференции в Киеве Пoрoшенкo нaпoмнил, чтo рaнее вoпрoc oб УПА рacкaлывaл cтрaнy и егo не cтaвили нa пoвеcткy дня.
      "Нa Зaпaде (Укрaины) этoт вoпрoc решили дaвнo, нo не в мacштaбaх cтрaны. Сейчac хoрoшее время пocтaвить вoпрoc oб УПА, пoтoмy чтo этo вoины, кoтoрые зaщищaли cвoю cтрaнy", - cкaзaл Пoрoшенкo.

При этoм oн нaпoмнил, чтo в егo инayгyрaциoннoй речи вoины УПА yпoминaлиcь кaк зaщитники Укрaины. "И тaкaя мoя пoзиция", - cкaзaл Пoрoшенкo.
      • brat_ramzesa Nawet lepiej jak uzna UPAwcow 25.09.14, 16:56
        bedzie dobitnym przykladem w podrecznikach historii bylej Ukrainy jako przyklad banderwocy debila, demontatora kraju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka