Gość: zaciekawiona Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.rybnet.pl 03.09.04, 16:07 dlaczego część dzieci jest rozebrana tylko w bieliźnie?czy ktoś mi moze to wyjaśnić? czy stało się tam coś co wymagało takich strojów od tych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 [...] 03.09.04, 16:10 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: musimy zabic czeczeńskich azylantów w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:17 ja sie zastanawiam DLACZEGO GAZETA NIE WYCINA TAKICH WYPOWIEDZI zabijmy slon2002 , czemu by nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:18 spóźniłem sie widać dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rusofil Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.Moscow.dial.rol.ru 03.09.04, 16:20 S pytaj o to w Wolnej Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:47 Pomysl troche, a nie zadawaj bzdurnych pytan. Sala gimnastyczna, kilkaset osob, brak wody, jedzenia, 30 stopni na dworze a ile w srodku. I dzieci czsto ponizej 7-10 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Liczba zabitych razy 3. Putin to kłamca. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Putin to kłamca. Trzeba Stalina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:14 polacy,czy chcielibyście być rosjanami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik [...] IP: 82.160.63.* 03.09.04, 16:14 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik gazeto!zenon 16:05 do usunięcia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:24 !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tera Do prawnika-Gazeta usuwa prorosyjskie forum posty. IP: *.vc.shawcable.net 03.09.04, 16:18 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:22 na stalem mieszkam z zona w moskwie i niestetty ta tragedia nic ne zmienia w rosji nadal pozostanie podzial na czarnych i lepszych rosjan, a co do rozwiazania silowego cz tak naprawde mozna sie bylo spodziewac czegos innego niz "lapania bandytow nawet w kiblu" Tylko ludzi szkoda ( Ludiej u nas mnogo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamilB [...] IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:23 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmilB Do Rosjan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:26 zniszczone wsie, zgwałcone dziewczyny, zaginieni bez śladu, nigdy nie ukarani sprawcy, zrównane z ziemia misata, rozbite rodziny, egzekucjie, pijane wojsko niszczące wszystko na swojej drodze, zdegenerowani mundurowi, zabite marzenia..... Mam nadzieje ze jeszcze niejedno złe przydarze sie rosjanom - narodowi imperialistycznych barbarzynców. I dlatego pozdrawiam was bracia rosjanie i mam nadzieje ze to nie koniec wszej krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzochar Re: Do Rosjan IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:27 zniszczone wsie, zgwałcone dziewczyny, zaginieni bez śladu, nigdy nie ukarani sprawcy, zrównane z ziemia misata, rozbite rodziny, egzekucjie, pijane wojsko niszczące wszystko na swojej drodze, zdegenerowani mundurowi, zabite marzenia..... Mam nadzieje ze jeszcze niejedno złe przydarze sie rosjanom - narodowi imperialistycznych barbarzynców. I dlatego pozdrawiam was bracia rosjanie i mam nadzieje ze to nie koniec wszej krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Zycze ci czolowego spotkania z tirem skotina. najl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:52 epiej rosyjskim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza To co ty jeszcze robisz w Moskwie jak to dla ciebi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:51 taka trauma!!?? Co zeslali cie tam?? To chyba juz nie te czasy. Iwanow to pol Gruzin, Chasbulatow byl swego czasu trzecia osoba w Rosji, minister spraw wewnetrznych to sie tak nazywa, ze nigdy nie moge zapamietac. A liderem rzadzacej partii jest Tuwiniec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: steku Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.jgora.dialog.net.pl 03.09.04, 16:26 ta Rosja to jednak dzicz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzochar Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:27 zniszczone wsie, zgwałcone dziewczyny, zaginieni bez śladu, nigdy nie ukarani sprawcy, zrównane z ziemia misata, rozbite rodziny, egzekucjie, pijane wojsko niszczące wszystko na swojej drodze, zdegenerowani mundurowi, zabite marzenia..... Mam nadzieje ze jeszcze niejedno złe przydarze sie rosjanom - narodowi imperialistycznych barbarzynców. I dlatego pozdrawiam was bracia rosjanie i mam nadzieje ze to nie koniec wszej krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:27 za to u nas jest cywilizacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamil Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:28 zniszczone wsie, zgwałcone dziewczyny, zaginieni bez śladu, nigdy nie ukarani sprawcy, zrównane z ziemia misata, rozbite rodziny, egzekucjie, pijane wojsko niszczące wszystko na swojej drodze, zdegenerowani mundurowi, zabite marzenia..... Mam nadzieje ze jeszcze niejedno złe przydarze sie rosjanom - narodowi imperialistycznych barbarzynców. I dlatego pozdrawiam was bracia rosjanie i mam nadzieje ze to nie koniec wszej krwi i smierci waszych bliskich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Za Stalina wyrżnęliby całe miasteczko i żywa dusza IP: 194.181.190.* 03.09.04, 16:29 by się o sprawie nie dowiedziała, 100 ludzi, czy tysiąc, a cóż to za różnica... Lepiej rozwalić 100 niewinnych, niż darować jednemu winnemu.Teraz zacznie się łgarstwo (kłamstwo jest fundamentem tego imperium zła): jak tam naprawdę było, ilu zabitych (podadzą, że niedużo). Ale te kłamstwa takie nieporadne, bo nie nauczyli się działać w sytuacji, gdy są świadkowie: jakaś tam prasa, jakiś Bater,itp. A Putina sąd nie minie, prędzej, czy później. On, durak, nie rozumie,że stare dobre czasy się skończyły. A ci smarkacze, co tu głupoty plotą, nie wiedzą, co to sowiecki zbrodniczy system, gorszy od hitlerowskiego, tzw. "użyteczni idioci". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:54 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafa USA popierają Rosję IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.04, 16:30 a CNN nazywa tych....którzy zaatakowali szkołę "uzbrojonym gangiem" - gdybyście nie mieli kompleksu rosyjskiego tez byście spojrzeli na sens wydarzeń jasno i bez obciążeń: banda..... zaatakowała dzieci, oto co się stało Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat ODCEDZMY FAKTY OD DEZINFORMACJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:43 Przed atakiem strona rosyjka wielokrotnie informuje, ze porywacze prztrzymyja okolo TRZYSTU osob (300) w tym okolo 150 dzieci. PRZED atakiem dzieci te sa zdrowe i cale o czym informuje negocjujacy z porywaczami rosyjski lekarz. PO szturmie okazuje ze nagle jest okolo CZTERYSTU RANNYCH DZIECI (400!) w tym niektore powaznie (dane liczbowe ze szpitali kontrolowanych przez FSB) i kilkudziesieciu (KILKUDZIESIECIU!) zabitych. Niezalezni dziennikarze rosyjscy przypominaja ze zastosowany przez FSB "wariant silowy" przypominajacy do zludzenia operacje sil specjalnych na Dubrowce, w ktorej (NIE: z rak Czeczenow!) zginelo STU PARUDZIESIECIU ROSJAN!. FSB odmawia odpowiedzi na pytanie KTO i DLACZEGO wydal rozkaz ataku, skoro jeszcze kilkanascie minut wczesniej dowodca rosyjskich sil specjalnych zapewnial dziennikarzy, ze jak dlugo porywacze NEGOCJUJA (a negocjowali!), tak dlugo Rosjanie NIE uzyja sily w trosce o los zakladnikow. Byli dowodcy jednostki antyterrorystycznej Alfa ostrzegali w czwartek oficjalnie, by nie probowac wariantu silowego, ktorego konsekwencje beda tragiczne. Najwidczniej Putinowi i FSB chodzilo jednak nie o uratowanie DZIECI, ale o uratowanie TWARZY!!! Pytanie tylko: JAKIEJ twarzy????! :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafa Re: ODCEDZMY FAKTY OD DEZINFORMACJI!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.04, 16:50 Jak na razie z opisu wydarzeń wynika że wojsko zostalo ostrzelane przy zbieranie cial bezbronnych ofiar z dnia pierwszego (m.in. mistrz Europy w zapasach, ktory rzucil sie na ratunek dziecku brata) i odpowiedziało ogniem, nie było rozkazu do szturmu. Trzymajmy się faktów jak radzisz. Jesli sie okaże że szturm nie został sprowokowany, to pogadamy - a ja powiem, że winni sa bandyci ktorzy zaatakowali dzieci szkolne, a druga strona nieudolnie przeprowadzila akcję ratunkową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: ODCEDZMY FAKTY OD DEZINFORMACJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:06 A jak bylo na Dubrowce i w Budiennowsku? "Sprowokowany szturm" ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kafa Re: ODCEDZMY FAKTY OD DEZINFORMACJI!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.04, 17:09 ależ na Dubrowce wiadomo jak było - niesprowokowany szturm, gazy nie bardzo rozumiem jak umysł deklarujący się jako miłujący fakty może ględzic o Dubrowce przy okazji wydarzenia 2 lata późniejszego Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: ODCEDZMY FAKTY OD DEZINFORMACJI!!! 03.09.04, 18:44 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Przed atakiem strona rosyjka wielokrotnie informuje, (...) > Pytanie tylko: JAKIEJ twarzy????! :-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Moje spojrzenie na to jest identyczne. Stara ,rosyjska szkoła. -- "Talk is cheap" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Nie osmieszaj sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:58 Juz widze jak wasi chlopcy czekaliby z guma do zucia w gebie patrzac jak bandyci strzelaja w plecy ludzi i dzieci, ktorzy chca sie wyrwac z tej pulapki. Bush zabil juz w Iraku ponad 1000 "chlopcow" z Michigan, Ilinois, Wyoming i innych Dakot wiec troche pokory jankesie. Rosajnie nie garneli sie do szturmu. Oni nie mieli innego wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Za "Wielkiego Terroru" tez nie bylo innego wyjscia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:42 Podaj mi Sasza JEDEN, JEDEN przyklad katastrofy, tragicznego wypadku, wybuchu,itp. w Rosji w ktorym Moskwa ujawnilaby OD RAZU PRAWDE o tych wydarzeniach. NA prawde o Katyniu czekalismy POL WIEKU! Na Prawde o Czarnobylu-szereg TYGODNI! Na Prawde o "Kursku"- podobnie! O tym KTO NAPRAWDE spowodowal smierc zakladnikow na Dubrowce-jak wyzej. I ty mi mowisz, ze nie bylo wyjscia?! Byles tam? Widziales, Masz PELNA ocene sytuacji? Bo jesli nie, to "troche pokory" kacapie! Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: ODCEDZMY FAKTY OD DEZINFORMACJI!!! 03.09.04, 19:01 Gość portalu: meerkat napisał(a): > Przed atakiem strona rosyjka wielokrotnie informuje, ze porywacze prztrzymyja > > okolo TRZYSTU osob (300) w tym okolo 150 dzieci. Heh,lepiej,bo już oficjalnie podali,ze 1500 osób było,a 150 zabitych to mała liczba. W zależności od rozwoju sytuacji podali by albo 300,albo 1500. -- "Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Re: ODCEDZMY FAKTY OD DEZINFORMACJI!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:44 No tak, podobnie jak w Czarnobylu. A moze ich w szkole uczyli ,ze "zera na koncu sie nie licza"?! :-(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toja [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik dzięki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:41 dziękuję gazecie że usuwa posty pisane przez idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo widać że od czasów stalina nic się w tym kraju nie IP: *.kosnet.pl / 195.136.50.* 03.09.04, 16:33 zmienilo, czlowiek nic tam nie znaczy, myślę że mimo wszystko amerykanie znaleźli by rozwiązanie takie aby nie bylo ofiar, nawet gdyby trzeba bylo spelnić żadania bojówkarzy, rzygać mi się chce jak o tym czytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ks Janusz Nie potępiajcie Czeczeńców IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.09.04, 16:35 Bojownicy czeczeńscy walczą z okupantem o wolną Czeczenie, podobnie jak onegdaj walczyła Armia Krajowa o wolną Polskę. Wiem, że ich metody nie dla wszystkich są do przyjęcia, ale może nie ma innego wyjścia. Wybaczmy im ich zbrodnie, wszak Bóg ich osądzi po śmierci, bo przecież wszystkich wziętych żywcem Rosjanie z pwenością zabiją. Czeczeńcy łąkną wolności jak ryba wody, broń biorą do ręki z wyraźną niechęcią. Dletego strzelając do wroga krzyczą "ALLAH AKBAR!". Modlmy się o wolność dla nich i o życia dla ich prześladowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Nie potępiajcie Czeczeńców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 18:08 Co ty K.S. Janusz Dupowo pieprzysz. Wzięcie za zakładników dzieci jest gorsze od metod Hitlera. Nic tego nie usprawiedliwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz [...] IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 03.09.04, 18:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tenare Re: Nie potępiajcie Czeczeńców IP: *.icpnet.pl 03.09.04, 18:11 Bandycki napad na dzieci musi być osądzony. Nie liczyłbym na Opatrzność, lecz na sprawiedliwość. Pan oczywiście nie ma dziecka porwanego w akcie bandytyzmu. Inni mają, więc Pan nie może być sądem. Na szczęście... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you-know-who Nie potępiajcie bandytow mowi Ks Janusz IP: *.astro.su.se 03.09.04, 18:25 bo to dobrzy bandyci, bija ruskich (actually, Osettians, you fucking moron) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Ksiaze nie trafil po gilotyne. Schade! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotr [...] IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 03.09.04, 16:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk PEŁZAJĄCA III WOJNA ŚWIATOWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:37 ...wyglada na to, że już się zaczęła. Tym razem nie walczą ze sobą państwa - tylko bogaci z biednymi. Ci pierwsi mają pieniądze i technologie - a ci drudzy - determinacje, pogardę dla życia (w tym i własnego) i DEMOGRAFIĘ. My ludzie Zachodu żyjemy po to, żeby się bawić - a oni - chętnie umrą w jakiejś sprawie... CIEKAWE KTO TĄ WOJNĘ WYGRA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Atomek [...] IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 03.09.04, 16:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: PEŁZAJĄCA III WOJNA ŚWIATOWA? 03.09.04, 16:51 Gość portalu: domk napisał(a): > ...wyglada na to, że już się zaczęła. Tym razem nie walczą ze sobą państwa - > tylko bogaci z biednymi. Ci pierwsi mają pieniądze i technologie - a ci drudzy > - > determinacje, pogardę dla życia (w tym i własnego) i DEMOGRAFIĘ. > My ludzie Zachodu żyjemy po to, żeby się bawić - a oni - chętnie umrą w jakiejś > > sprawie... > CIEKAWE KTO TĄ WOJNĘ WYGRA? ------------------- Nie jestem pewny czy to jest wojna biednych z bogatymi bo przywódcy międzynarodowego terroryzmu byli ludźmi raczej bogatymi a islamski fundamentalizm jest dobrze finansowany. Ci naprawdę biedni np. w Sudanie giną beznadziejnie bez walki, właśnie są mordowani przez muzułmanów. Co do ostatecznego wyniku tej wojny to nie mam wątpliwości. Przy obecnej technice, Ci co mają pogardę do życia i są gotowi umrzeć to umrą i nie wiele zyskają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk Re: PEŁZAJĄCA III WOJNA ŚWIATOWA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:52 ..obyś miał racje..... Odpowiedz Link Zgłoś
jarenty_p Putin- rozkaz ataku 03.09.04, 16:38 Możliwe jest że Putin wydał "ciche" zezwolenie na atak Specnazu. Oczywiście w taki sposób przeprowadzony, aby wyglądał na wymuszony nagłymi działaniami terrorystów. W ten sposób zdjąl z siebię ogromną odpowiedzialniść za ewentualne decyzje które by podjął. Śmierć zakładników jest dla niego mało ważna, gdy on sam w oczach opini będzie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny.polak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mechanik Re: Putin- rozkaz ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:46 teorie spiskowe są naprawdę zabawne ale jakoś gdy chodzi o władców rosji dziwnie mnie nie bawią czy w rosji jest demokracja? tak, ale w wyborach rosjanie głosują tylko na tych, którzy aktualnie rządzą gdybi jelcyn nie "namaścil" putyna ruscy nie wiedzieliby co mają zrobić z kartką wyborczą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Putin- rozkaz ataku IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.04, 16:42 ja nierozumie ze wszyscy sie tak oburzaja ze ktos zabil paru rosjan, no co z tego? nic!, i za tydzien bedzie juz inny temat na tapecie np. co powiedzial giertych albo co zrobi lepper? U ruskich mnoga ludiej jak oni o sobie sami mowia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat A JAK BYLO NAPRAWDE? Putin jeden WIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:04 Sadzac z antecedensow DLUUUUGO sie nie dowiemy co sie w rzeczywistosci wydarzylo. NIEKTORE tylko przyklady rosyskich klamstw i dezinformacji Kremla: 1.KATYN- jencow wymordowali NIEMCY!.. 3.skazenie biologiczne w SWIERDLOWSKU- a/ nigdy go nie bylo-dezinformacja Zachodu b/ bylo, ale nikt nie umarl c/ byly ofiary, ale nie z powodu ucieczki bakterii waglika z miejscowego laboratorium BB (broni biologicznej) 3.CZARNOBYL- "niewielki defekt techniczny nie stanowiacy zagrozenia" 3."KURSK" a/ staranowany przez amerykanski okret podwodny b/ potracony niechcacy przez jednostke USA c/ pomoc zagranicy w akcji ratunkowej jest niepotrzebna d/ SAMA akcja ratunkowa jest niepotrzebna, bo e/ "Zaden czlonek zalogi nie przezyl eksplozji"! 4. Tu-134 i Tu-154:a) defekt techniczny b) uprowadzenie jednej z maszyn c) uprowadzenia nie bylo! d) w jednym samolocie doszlo do wybuchu e) w OBU samolotach doszlo wybuchow f) bomby podlozone przez terrorystow arabskich g)jako wyraz solidarnosci z Czeczenami h) sprawcy sa nieznani, ale byli to Czeczeni i)"nie znamy jeszcze nazwisk, ale byly to dwie Czeczenki z otoczenia Maschadowa nazywajace sie...[tu nazwiska]" I tak dalsze.. i tak dalsze... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Jedno wiesz na prawde 03.09.04, 17:09 mimo wszytko nie Putin wlazl do szkoly z dziecmi. A po tym jak sie osmieszyli z trujacym gazem w Dubrowce nie probowali tego tutaj. Samolotow tez nie stracil Putin. Musisz zaakceptowac fakty ze terrorysci ucza sie od siebie. Warto i ich czegos uczyc. Na przyklad tego ze ich warunkow sie nie negocjuje- zwlaszcza na skale narodowa. Bo jesli nie to moze zagwarantujesz mi ze jutro jakis radykalny odlam homoseksualistow rzadajacy praw do adopcji dzieci, albo feministki glosujace za aborcja nie zaantektuja szkoly. Nie tlumacz mi prosze ze sa to pokojowe srodki perswazji. Nie tlumacz mi tez ze to walka. To jest nic innego jak TERRORYZM. Panowie bojownicy, ktorzy podpisali sie w ten sposob pod Czeczenia wlasnie sobie takie prawa narodowe zaanektowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Poszukaj u sibie najpierw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:15 Jak to bylo z Kennedy-imi, Kingiem. Jak to bylo z incydentem z zatoce Tonkijskiej. Kto zestrzelil nad M. Srodziemnym samolot pasazerski. O zagadkowej broni masowej zaglady w Iraku juz nie wspominajac. Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Putin- rozkaz ataku 03.09.04, 18:54 jarenty_p napisał: > Możliwe jest że Putin wydał "ciche" zezwolenie na atak Specnazu. >(...) aby wyglądał na wymuszony nagłymi działaniami > terrorystów. W ten sposób zdjąl z siebię ogromną odpowiedzialniść za ewentualne > decyzje które by podjął. Śmierć zakładników jest dla niego mało ważna, gdy on > sam w oczach opini będzie OK. Identycznie myślę jak Ty i chyba nie tylko Ty. Dla mnie jest to jasne,że w ten sposób Putin wyszedł z trudnej dla siebie sytuacji. On jest OK,bo nie wydał żadnych poleceń,decyzji nie podjął i odpowiedzialności nie poniesie,a "kryzys" rozwiązany. Ofiary,och,ofiary zawsze są. Być może znajdą kogoś,kto wydał rozkaz do rozpoczęcia ataku,tak "w kit". O ile będzie taka potrzeba ,o ile będzie.. Jeśli nie,to już pozamiatane jest. Czeczeńcy sprowokowali atak i już... Czułe przez skóre(po Dubrowce..),ze w jakiś szubrawy sposób to zostanie rozegrane. -- " Talk is cheap " Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Bush- rozkaz ataku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:04 Możliwe jest że Bush wydał "ciche" zezwolenie na atak Al-Kaidy. Oczywiście w taki sposób przeprowadzony, aby wyglądał na zupelne zaskoczenie i niczym nie sprowokowany atak na jedyny raj na ziemi. W ten sposób zdjąl z siebię ogromną odpowiedzialniść za ewentualne decuzje, ktore podjal i rozwizal sobie rece by wreszcie dopasc tego badguya, ktory chcial zabic tatusia. Happyday palancie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as31 Poza wszystkim:ten potworny sowiecko-royjski barda IP: 194.181.190.* 03.09.04, 16:46 -k, i tu i na Dubrowce, wszędzie. No i ta Azja: 1 człowiek, stu, tysiąc - a cóż to za róznica. Dlatego oni zupełnie nie rozumieją, o co nam chodzi z Katyniem: 20 tysięcy ludzi, a cóż to jest... Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 tu sie akurat zgadzam. 03.09.04, 17:02 ale chcialam zauwazyc ze negocjowanie warunkow tylko nakreca spirale ofiar. Zwlaszcza gdy chodzi wlasnie o takie dzialania pod jakimis haslami grupujacymi wiecej osob- narodowymi czy religijnymi. To bardzo niebezpieczna gra. A chodzi wlasnie o zycie- nie jednej osoby ale wielu osob. Kolejnych ofiar. Warto tez pomyslec o terrorystach ktorzy podkladaja sie Putinowi w ten oto sposob. I zaprzepaszczaja dzialania calego narodu na arenie miedzynarodowej. Zaprzepaszczaja ofiare masakrowanych ofiar cywilnych. Beznadziejne, zalosne i prymitywne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza trzy razy tyle nie przezylo polskie niewoli po woj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:18 nie 1920 r. Rosjanie nie chca uznac Katynia za ludobojstwo. I maja racje, to zbrodnia wojenna, ale nie odpowiada znamionom ludobojstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
mouchi Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji 03.09.04, 16:49 to było do przewidzenia. wojsko odbiło szkołę!!! dla Putina nie liczą się ludzie tylko poakaznie siły i już można się cieszyć ze zwycięstwa. czy ktoś go kiedyś rozliczy za zabicie ludzi w teatrze na Dubrowce (wtedy też odbili teatr!)??? przecież to ludobójstwo i jaśnie wielmożny car powinien siedzieć na takiej samej ławeczce jak Miloszevic Gość portalu: mietek napisał(a): > wariant siłowy - do przewidzenia...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Co bylo do przewidzenia cwoku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:20 To, ze mordercy w koncu zaczna wypelniac swa misje zjaka przybyli do Beslanu. Oczywiscie, ze mozna bylo przewidziec. Humanizmu sie po tych psach spodziewales? Rosjanie mieli czekac az te skorwysyny wystrzelaja wszystkich zakladnikow. Strzelali w plecy - jak Niemcy w 1939 i 1944. Dzieciom!! Na co tu czekac?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiniuszna Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:51 Rosjanie się nigdy nie liczyli z ludźmi. Zabite dzieci to kolejne ofiary putinowskiej polityki!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axel Jedni warci drugich, cholera jasna! IP: *.nas21.vienna1.va.us.da.qwest.net 03.09.04, 16:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaro Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.fnet.pl / *.fnet.pl 03.09.04, 16:52 Zrobili to tak, jak zwykle się robi w Rosji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.wset.edu.pl 03.09.04, 16:53 Człowiek w rosyjskiej mentalności to ZERO. U Ruskich życie ludzkie nigdy nie przedstawiało jakiejś wartości. Udowadnia to nie tylko wielowiekowa historia państwa rosyjskiego, czy też wydarzenia z czasów II wojny światowej, ale również ostatnie poczynania dot. okrętu "Kursk" oraz teatru "Nord Ost". Zawsze przypomina mi się opowiadanie mojego znajomego -faceta, który był swego czasu na wojskowych manewrach polsko-radzieckich. Kiedy w pewnym momencie jakiś pojazd zaczął tonąć w bagnie, tenże polski oficer krzyknął do rosyjskiego dowódcy, że zaraz utoną mu ludzie i że trzeba ich ratować, a ten ruski machnął ręką i powiedział: - "Eee... nas mnogo..." Nic dodać, nic ująć. Ten "terroryzm" to łatwa do przewidzenia forma samoobrony. Posłużę się metaforą. Czy np. jak drażnisz jakieś zwierzę i po czasie Cię ugryzie, to oskarżasz go o terroryzm? Jeśli ktoś skłania jakąś grupę etniczną do tak drastycznej formy samoobrony (już nie wnikajmy w to, na ile jest to okrutne, bo każde zabijanie jest okrutne), to może mieć pretensję tylko do siebie. Każdy atakujący wie, że będzie nękany przez tzw. partyzantów. Natomiast jeśli agresor atakuje kulturę, w której dopuszcza się taką formę sabotażu, która przez zachodnie media jest nazywana terroryzmem, to ponosi tego negatywne konsekwencje. PS: Czym różni się "terroryzm" od brutalnego wjazdu wojsk do jakiegoś miasta bądź kraju i masowych mordów (również na dzieciach), gwałtów, burzenia i palenia domów??? Może tylko tym, że jest dalej od nas i jest mniej medialny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:26 I tak powstaja legendy o szarzy polskiej kawalerii na niemieckie czolgi w 1939. Jeden baran powie drugiemu i juz krazy w swiadomosci kolejny mit. Pamietaj skotina, ze to Czeczency najechali dagestan w 1999 r. i sciagneli sobie na glowe Rosje. Ze w 1991 r. Dudajew dokonal zamachu stanu, a nie zostal wybrany demokratycznie na prezydenta, ze gowno wiesz, a nie to ilu Czeczenom marzy sie niepodleglosc i drugi afganistan talibow. Ze gdyby czekano i na Dubrowce i teraz w Beslanie to zgineloby znacznie wiecej ludzi. Na co czekac gdy te bydlaki zaczynaja strzelac wplecy dzieciom, ktore chca sie wyrwac z smiertlelnej pulapki. Niezla gnida z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzetakpowiem Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.l1.c3.dsl.pol.co.uk 03.09.04, 19:58 Afganistan talibów zawdziecza ruskim a nie wolnosci i islamowi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza zawdziecza usa i ich synowi z nieprawego loza Bin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:30 Ladenowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar li najbradziej glupie spoleczenstwo swiata IP: 212.244.72.* 03.09.04, 16:55 nihil novi... Rosjanie nigdy nie dorosli do miana narodu. to najglupsza spolecznosc swiata. niech dalej kochaja Putina! maja za co: jeszcze zyja. to prawdziwe nieszczescie byc rzadzonym przez zbrodniarzy ale bezkresna GLUPOTA jest nigdy nieprzeciwstawic sie takiej wladzy... mimo wszystko: niech ZYJE WOLNA CZECZENIA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fa myslenie kacapow sie nie zmienia! IP: 168.208.215.* 03.09.04, 16:58 akcja byla do przewidzenia, jednostka ludzka w rosji nigdy sie nie liczyla! komunistyczna mentalnosc trzyma ten narod w zascianku, cieszmy sie ze jestesmy w uni, mamy przynajmniej teoretyczne bezpieczenstwo!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boj Boj sie nie Rosjan du& ku, a islamistow. Tutaj ani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:28 NATO ci nie pomoga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: queen [...] IP: 209.187.137.* 03.09.04, 17:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius [...] IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.04, 17:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk TO POGRZEB SPRAWY CZECZEŃSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 16:56 Po wymordowaniu DZIECI świat się odwróci od Czeczeńców - i da wolną rękę Putinowi w Czeczeni. To straszne - ale niezwykle prawdziwe. I tak już Czeczeńcy przegrywali tą wojnę medialnie - teraz to ostateczna klęska. Już nikogo nie wzruszą mordy w Czeczeni jakich dopuszczają się i dopuszczą jeszcze Rosjanie. ŻEGNAJ WOLNA CZECZENIO - PODZIĘKUJ SWOIM FANATYKOM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lope Re: TO POGRZEB SPRAWY CZECZEŃSKIEJ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.04, 17:03 prawidłowa analiza; i jestem też przekonany że większosć Czeczeńców też jest wstrząsnięta tym barbarzyństwem jakiegoś watażki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: TO POGRZEB SPRAWY CZECZEŃSKIEJ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.04, 17:07 Mylisz sie, Ctecteni beda wlaczyc dalej. Potepiam, jak wszyscy ich akcje w szkole, ale rozumiem conieco. Swiat sie od nich odwroci? Przeciez juz dawno to zrobil! W niedziele te obrzydliwe "wybory" w Czeczenii, a nazajutrz Schroeder i Chirac oblapiaja Putina w Soczi, i guzik ich Czeczenia obchodzi (wtedy jescze zadnego ataku na szkole nie bylo). Za zapewnienie dostaw ruskiej ropy i gazu Europa (a i USA nie lepsze) juz dawno sie na Czeczenow wypiela. Od pieciu lat Rosjanie morduja, gwalca i uprowadzaja Czeczenow, i co Europa robi? nic. Powtarzam: potepiam akcje w szkole, ale sie nie dziwie. Ten zdesperowany narod bedzie walczyl do konca. Jeszcze sie wiele krwi w Rosji przeleje: Mozemy wyklinac na Czeczenow, odmawiac im prawa do zycia, ale to wcale nam nie wystawia swiadectwa moralnosci. Za dostawy ropy i gazu ziemnego wszyscy bedziemy Putina w tylek calowali. A ze to z moralnoscia nie ma nic wspolnego? Niech lepiej - tak chyba tutaj niektorzy na forum mysla - Rosjanie wybija wszystkich Czeczenow, co do jednego. Wtedy i problem zniknie, i bedziemy mogli miec spokojne sumienie. My wspaniali Europejczycy i obroncy praw czlowieka (tzn. prawa do ropy, benzyny i gazu). Powinnismy sobie order przypiac, i dumnie z nim paradowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domk Re: TO POGRZEB SPRAWY CZECZEŃSKIEJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:11 No właśnie Silesjus - dzisiaj jakiś czeczeński psychopata z karabinem ostatecznie odebrał Czeczenom resztki sympatii świata. Koniec - klęska - pogrom. Nic juz Czeczenom nie pomoże - tak oto fantycy wbijają gwożdzie do trumny tego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: silesius Re: TO POGRZEB SPRAWY CZECZEŃSKIEJ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.09.04, 17:15 Przeciez Ty i ja - Europejczycy - juz dawno te gwozdzie do tej trumny wbilsmy: m.in. za sprawa komitywy tzw. europejskich "przywodcow" z jednym z najwiekszych zbrodniarzy wspolczesnego swiata. To jak to jest: Miloszewic siedzi na lawie oskarzonych w Hadze, a Putin? Demokrata i obronca praw czlowieka? Slaszales pewnie, jak po "ludzku" i "jumanitarnie" zalatwil sprawe Katynia? Gniew we mnie wzbiera: jakbym tylko mial mozliwosc to bym sam tego s..... zalatwil. Dosc juz tych hitlerow i stalinow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moim_zdaniem Re: POGRZEB SPRAWY CZECZEŃSKIEJ już był IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 21:06 Teraz to już są reakcje po pogrzebie i będą dalsze. Nie będzie spokoju ani bezpieczeństwa, dopóki bedzie się łamać wolę narodów. Rozmawiać i starać się rozumieć, jeśli chcecie spokojnego świata, jak przed laty. Tacy jak Sharon I Putin, a ostatnio Bush, to największe zagrożenie dla pokoju światowego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Travel TO POGRZEB ROSJI... IP: *.acn.waw.pl 03.09.04, 22:49 Trzeba być idiotą, żeby nie rozumieć PRZYCZYN. Naród prześladowany i eksterminowany popada w desperację. Za tę tragedię odpowiedzialne są WYŁĄCZNIE władze na Kremlu. Tragedia w Osetii jest SKUTKIEM, tragicznym, ale SKUTKIEM. Przyczyna leży po stronie polityki prowadzonej przez moskali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar li Re: TO POGRZEB SPRAWY CZECZEŃSKIEJ IP: 212.244.72.* 03.09.04, 17:08 moze swiat sie odwroci. ja nie. wiec poki bedzie nas kilku (a pewnie bedzie) poty maja sens takie zamachy. za wszystkie dzieci, ktore zginely w Czeczeni te kilkaset to i tak nie wiele... Rosjanie zasluguja na takie zamachy 2 razy w tygodniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza No to ubieraj pas szachidki i zapie**alaj na Stadi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:30 on X-lecia gnido. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Trwa szturm na szkołę w Rosji IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 03.09.04, 17:00 terrorysci nie tylko zamordowali niewinne dzieci oni zabili tez wlasny narod. putin urzadzi teraz czeczenom prawdziwa rzeź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agibviyugfasv Odbita szkoła, zamiast zakładnicy IP: *.swietokrzyska.policja.gov.pl 03.09.04, 17:01 Jeżeli faktycznie jest około 150 ofiar w wyniku szturmu, to ten szturm był nieudany. Po prostu klęska... Jeżeli są zakładnicy, to odbija się zakładników, a nie budynek. Z drugiej strony nie wiem co się tam działo, więc nie chcę kategorycznie negatywnie oceniać szturmu. Może być i tak, że 150 dzieci zginęłoby, gdyby nie było szturmu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Bo chodzilo o URATOWANIE TWARZY, a nie DZIECIn/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Nawet superman& spiderman& batman & co IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 19:33 nie byliby w stanie uratowac wszystkich dzieci. Nie zapominaj, ze ten atak zostal przez bandytow wymuszony. Jak zaczynaja strzelac po zakladnikach to nie ma co deliberowac. trzeba wchodzic i starac sie uratowac kogo tylko mozna. i ak postaplili rosyjscy milicjanci, zolnierze specnazowcy. Wszystko wskazuje, ze duzo dzici zginelo od strzalow w plecy i wyniku eksplozji zalozonych bandytami ladunkow. Nie bylo innego wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzetakpowiem Re: Nawet superman& spiderman& batman IP: *.l1.c3.dsl.pol.co.uk 03.09.04, 19:53 atak nastapil 9 minut przed wybiegnieciem zakladnikow ze szkoly. pierwsi zaczeli strzelac rosyjscy bandyci w mundurach. liczba zabitych wynika przede wszystkim ze zle zaplaniowanej, przygotowanej i przeprowadzonej operacji. wszyscy zabici to dla putina wygrany los na loterii - dalej bedzie mogl mordowac czeczenow, a zabici.. przeciez to nawet rosjanie nie byli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sasza Re: Nawet superman& spiderman& batman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 20:37 stales tam ze stoperem w lapie. tych 20, ktorzy mieli byc odebrani przez ratownikow od Szojgu to tez ofiary milicji? A moze Rosjanie zaczeli strzelac a potem podeslali samochod MCzS po ciala? to co ty piszesz nie trzyma sie kupy. Wszystkie stacje pokazuja, ze strzelac w plecy zakladnikom, ktorzy zaczeli uciekac rozpoczeli bandyci. nie bylo na co czekac. a Osetyncy to takze Rosjanie. Odpowiedz Link Zgłoś