Dodaj do ulubionych

Uczniowie: traktowali nas jak psy

• Gość: aga Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.attu.pl / *.attu.pl 05.09.04, 16:07
      Gaga ma rację. Tu nie chodzi o jaką nienawiść do Rosjan czy miłość do
      Czeczenów. Po prostu oczywiste jest, że w Rosji media kłamią jakby w tym kraju
      nic się przez ostatnie dwadzieścia lat nie zmieniło. I nie można mieć pewności,
      że ta nauczycielka albo uczniowie nie zostali poinstruowani na temat tego, co i
      w jaki sposób mają opowiadać dziennikarzom. Ta opowieść pani dyrektor brzmi
      trochę zbyt wygodnie dla rosyjskich specsłużb i Putina - to rodzi wątpliwości.
      I tyle. Nie doszukiwałabym się żadnych więcej podtekstów. I tak nikt się nigdy
      na 100% nie dowie jak to było w rzeczywistości. A rosyjskim mediom nie powinno
      się ufać. To niezaprzeczalny fakt.
    • Gość: a psik Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.sympatico.ca 05.09.04, 16:14
      jak czytam wiekszosc odpowiedzi gaga na twoj post to dochodze do wniosku ze
      polskie spoleczenstwo w pelni zasluguje na Leppera, Rzydzyka, przekrety SLD,
      rzad Millera, afery korupcyjne........
      • Gość: do apsika Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.crowley.pl 05.09.04, 16:31
        Albo na premiera A.Psika
        • Gość: a psik Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.sympatico.ca 05.09.04, 16:34
          mylisz sie, nie zaslugujesz na mnie....nie znizam sie na bagienne poziomy...
        • Gość: do apsika Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.crowley.pl 05.09.04, 16:35
          Przepraczam Cie ! Zle zrozumiałem twój post i stad ta złosliwość z "premierem"
          Wybacz
    • Gość: aga GAGA MA RACJĘ!!! IP: *.attu.pl / *.attu.pl 05.09.04, 16:16
      Gaga ma słuszne wątpliwości i ma do nich prawo. A mnie ogarnia panika kiedy
      widzę ile w moim kraju jest fanatyków i nienawiści. Może wspomóżcie Putina i
      lećcie na Kaukaz podrzynać partyzantom gardła i gwałcić ich kobiety. Ale nie
      plujcie już tu jadem, bo nie można tego znieść. Nie wiedziałam, że jesteśmy
      takim ciemnym, nienawistnym i bezmyślnym narodem.
      • Gość: papa Smerf Re: GAGA MA RACJĘ!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 16:26
        Pozwolę sobie do tego dołożyć jeszcze jedną informację na którą jakoś nikt
        (nawet nasi pożal się Boże eksperci), że Osetyńczycy są takimi samy Rosjanami
        jak Czeczeni.
        A więc napadnięto sąsiada i wyrżnięto mu dzieci w odwecie za niewiadomo co.

Ponadto byli to najprawdopodobmiej ludzie związni z ruchami muzułmańskimi. A
        prawo koraniczne stanowi, że za śmierć dziecka jest tylko jedna kara - kara
        śmierci. Amen
        • Gość: Demon Ja kto dlaczego Osetia???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:41
          Poczytajcie sobie troche i pomyślcie...wybrali Osetię bo stamtąd zawsze
          wyruszały rosyjskie dywizje na Czeczenię,tam stacjonują rosyjdkei oddziały -
          Basajew wielokrotnie zapowiadał ,że "spotka Ich za to kara"...pozatym
          przestańmy już pieprzyć o braku zasad tych bandytów - Oni myśleli i działali wg
          własnej bezlitosnej logiki: co mieli robić? krzyczeć na te dzieciaki,żeby
          przestały uciekać? strzelali im w plecy żeby powstrzymać reszte i zadać jak
          najwięcej strat, nie chcieli wody ani jedzenia bo mogła być zatruta, bili ich,
          strzelali w górę żeby jakoś nad Nimi zapanować,żeby przestali krzyczeć.
          Wszystko wskazuje na to ,że jedna z bomb odkleiła się od ściany i wybuchła,
          potem sie zacząło, i tego chyba nikt nie przewidział a powinien...dziwie sie,
          Ruscy nie potrafili ich "podsłuchać" i nie wiedzieli co się dzieje w środku -
          są na to odpowiednie techniki elektroniczne...
          • Gość: papa Smerf Re: Ja kto dlaczego Osetia???? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 17:38
            > Poczytajcie sobie troche i pomyślcie...wybrali Osetię bo stamtąd zawsze
            > wyruszały rosyjskie dywizje na Czeczenię,tam stacjonują rosyjdkei oddziały -

No widzisz jak mimowoli objaśniłeś nam kawałek historii. Teraz już wiemy
            dlaczego po ostatniej wojnie Rosjanie nas "oskubali". Wszak to z naszych terenów
            ruszały na ZSRR niemieckie czołgi i tu przegrupowywał się Wermacht.
      • feliks-50 Re: GAGA MA RACJĘ!!! 05.09.04, 16:28
        Cos ci sie popieprzylo, chyba nie zrobili im tam dyskoteki i przyjecia
        urodzinowgo !!! Do nich strzelano w plecy i glodzono i to jest fakt, ktoregmu
        nie zaprzeczysz. Bestie uwiezily dzieci i niewinnych ludzi poddajac ich
        najgorszej torturze jaka moze wymyslic " czlowiek" (w tym przypadku za duzo
        powiedziane). I zanim zaczniesz pisac takie brednie zastanow sie - bo inaczej
        wyjdzie na to ze stoisz na jednej linii z tymi bestiami!!! Na taki gwalt zadany
        dzieciom nie ma zadnego ale to zadnego wytlumaczenia.
        • Gość: aga do feliksa i innych IP: *.attu.pl / *.attu.pl 05.09.04, 16:36
          ja nie szukam usprawiedliwienia dla terorystów. Podobnie jak większość z was
          nie potrafię sobie nawet wyobrazić podobnego bestialstwa. Wydaje mi się, że
          rozmawiamy tu o czymś innym - O DEZINFORMACJI która ma miejsce w Rosji zawsze
          po takich zajściach. Mieszkałam w Rosji jakiś czas i wiem jak to wygląda.
          Wyobraźcie sobie sytuację, że coś tak potwornego jak to, co się stało w Osetii
          dzieje się u nas, a jedynym źródłem informacji jest nie tvp czy inna polska
          stacja, ale cnn albo bbc. To jest właśnie rosyjski problem i sprawa o której
          dyskutujemy. Nikt nie broni terrorystów. Ale świat nie jest czarno-biały.
          • Gość: papa Smerf Re: do feliksa i innych IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 16:43
            Nie wiem kiedy mieszkałeś w Rosji. Ja tam byłem już dawno i ten obrazek w
            tamtych czasach by mi pasował. Ale w tej chwili opowiadania o tym ( zresztą
            dzisiaj usłyszałem również w RAdio Zet), że Rosjanie nie wiedzą co tam się w
            ogóle dziej to banialuki. Nasycenie antenami telwizji satelitartnej i internetem
            nie jest może oszałamiające ale jest bardzo duże. (Wystarczy poczytać rosyjskie
            fora dyskusyjne). Ponadto w czasie zajść oglądałem równolegle telewizję
            rosyjską, polską CNN i RTL i nie zauważyłem żadnych (!) różnic w przekazie.
            • Gość: do papy Smerfa Re: do feliksa i innych IP: *.attu.pl / *.attu.pl 05.09.04, 16:54
              tak? a ja oglądałam w piątek rosyjską telewizję i podczas kiedy tvn24 pokazywał
              zdjęcia ze szturmu na szkołę i rannych zakładników tam leciał jakiś
              teleturniej. Co jakiś cas mówiono o Osetii w serwisach informacyjnych. Ja nie
              powiedziałam poza tym, że Rosjanie nie wiedzą, co się w ich kraju dzieje ale,
              że nie są to koniecznie oficjalne źródła rosyjskie. I wiesz, co mówią moi
              przyjaciele stamtąd: "nie wierzymy w to, co nam wciskają w oficjalnych
              wystąpieniach i jesteśmy pewni, że nigdy nie dowiemy się prawdy".
              • Gość: papa Smerf Re: do feliksa i innych IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 17:04
                Widocznie (podobnie jak u nas) są tam różne telewizje. Na tej, którą ja
                oglądałem była nieprzerwana transmisja trwająca kilka godzin. (Retransmitowana u
                nas w kablówce MTB).
                • Gość: Nota papa smerf... IP: 210.21.235.* 05.09.04, 17:20
                  Dziecko! Przestan opowiadac te bajki o wolnosci slowa w Rosji! Idz pobaw sie z
                  innymi smerfami.

Dla innych zainteresownaych ciekawy artykul z der Spiegel.
                  www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,316710,00.html
                  • Gość: papa Smerf Re: papa smerf... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 17:25
                    Dzięki ci Dziadziu za dobre rady. Ale czas abyś się nauczył czytać. Gdzie ja
                    napisałem że w Rosji panuje wolność słowa?
                    Ja tylko napisałem, że ten kto chce coś wiedzieć to wie. Amen.
          • Gość: YANE Re: do feliksa i innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 18:34
            A mnie sie wydaje, ze punktem wyjscia tej dyskusji (poza artykulem) stalo sie podwazenie realacji naocznych swiadkow i jednoczesnie uczestnikow tych trgicznych wydarzen. A to calkiem co innego niz dezinformacja w mediach rosyjskich.
      • Gość: Dan Re: GAGA MA RACJĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:34
        GaGa może sobie mieć wątpliwości. Może sobie myśleć, że świadkowie kłamią. Może
        być święcie przekonana, że Rosjanin prawdy nie powie, czego 'dowodami' jest
        zachowanie władz ZSRR w 1986 po Czarnobylu.
        Ale, na litość, GaGa - prawnik, jak się przyznaje - nie ma prawa zarzucać
        publicznie kłamstwa ludziom, którzy przeszli takie piekło. I sugerować, że mówią
        pod dyktando władz rosyjskich i ichniej polityki.

A co do reszty - masz rację. Z Kaukazem trzeba zrobić porządek inaczej niż
        eksterminując mieszkańców, bo to tylko pogorszy sprawy i będzie więcej gotowych
        na wszystko skurwieli.
        • Gość: papa Smerf Re: GAGA MA RACJĘ!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 16:53
          > Z Kaukazem trzeba zrobić porządek inaczej niż
          > eksterminując mieszkańców, bo to tylko pogorszy sprawy i będzie więcej gotowych
          > na wszystko skurwieli.

Święte słowa. Czytam i słucham "masowo" różnych specjalistów którzy twierdzą, że
          należy to zrobić inaczej. Też mi się to marzy. Ale jakoś zupełnie nie słyszę jak?
          Żadnych poważnych wyważonych propozycji.
          • Gość: Dan Re: GAGA MA RACJĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:38
            Autonomia pod protektoratem ONZ. I pomoc międzynarodowa przy odbudowie kraju.
            • Gość: papa Smerf Re: GAGA MA RACJĘ!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 17:42
              > Autonomia pod protektoratem ONZ. I pomoc międzynarodowa przy odbudowie kraju.

Brzmi pięknie. A znasz jakieś przykłady, gdzie to się udało?
              • Gość: Dada Re: GAGA MA RACJĘ!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:53
                Kosowo.

Z drugiej strony - znasz jakieś przykłady, gdy siłowe rozwiązania powiodły się?
                Pomijam drugą światową.
                • Gość: papa Smerf Re: GAGA MA RACJĘ!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 18:03
                  Nie jestem zwolennikiem rozwiązań siłowych. I bardzo bym się ucieszył, gdyby
                  ktoś wymyślił co z tym zrobić.
                  A Kosowo? Nie chcesz chyba powiedzieć iż jest to teraz miejsce idylliczne?
                  Owszem, przy pomocy oddziałów międzynarowych udaje się utrzymywać bardzo kruchy
                  spokój. Ale do "samostanowienia" to jeszcze bardzo daleko. Mamy oddziały
                  międzynarodowe na wzgórzach Golan, w Indonezji, w Afryce. Trwa to już dziesiątki
                  lat i nie widać tej chwili kiedy możnaby te oddziały wycofać.
                  Wolałbym zobaczyć jakieś "ładniejsze" rozwiązanie.
    • Gość: do gagi Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:41
      czy ktoś jeżeli jest tak pierdolnięty jak Ty musisz być. to czy zdaje sobie z
      tego sprawę? czy błądzi w swoim wyimaginowanym świecie?
      • Gość: Demon Logika Bestii - właśnie dlatego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:06
        Zło nie kieruje się litością, nie zna takiego pojęcia za to lubi błysk fleszy i
        światła kamer. Chce przerazić swoim okrucieństwem aż do omdlenia!!! i jeszcze
        zrobić z tego wielkie show. W tej szkole mogło być nawet jeszcze gorzej -
        gwałty i tortury - na szczęście tak nie było - to byli jednak
        tylko "napastnicy" a nie sadyści jak Ci z Omonu którzy pijani z furii ,że nie
        dostali pieniędzy wrzucali granaty do piwnic i rozrywali ciała kobiet
        transporterami (relacja kobiety spod groznego) jak dr Mengele...Tam w Biesłanie
        mogli zginąc wszyscy pod gruzami gdyby nie saperzy którzy jako pierwsi wdarli
        sie do środka. Jeżeli ktoś gardzi swoim własnym życiem to tym bardziej cudzym ,
        nawet dziecka...nie pytajcie dlaczego? tylko sprawmy jakoś o ile to wogóle
        możliwe ,żeby uratowac od nienawiści dusze tych co jeszcze sie wachają po
        której być stronie......
    • Gość: fsa Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:44
      Utopić Czeczenię we krwi!!!
    • Gość: Mietek Co obiecuje nam Putin ? IP: *.dynamic.mts.net 05.09.04, 16:48
      Jeszcze wiecej przemocy.
    • Gość: Kuba Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:14
      Proszę nie ubliżać zwierzętom, ludzie postępują o wiele gorzej.Ja kocham
      ruskich, za to że zbierali po jednej kopiejce na biednych polaczków,za to że
      wbili nóż w plecy 17 września 1939r,za to że w Katyniu i innych miejscowościach
      strzalem w potylicę rozstrzeliwali polakow,za to że wywozili na Syberię,za
      wyzwolenie Polski i pozostawienie wojsk stabilizacyjnych ,za obwinianie
      Polski o wywołanie IIwojny światowej nie pozwalając Armii Czerwonej na
      przejscie przez terytorium.Nie rozumię dlaczego Czeczeńcy nie kochają rusków?
      • Gość: papa Smerf Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.09.04, 17:16
        Kuba! Oseteńczycy to tacy sami "Rosjanie" jak Czeczeńcy.
    • Gość: WojSza Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:23
      Zgadzam się z przedmówca w 100% i jestem pewien, że za jakiś czas wyjada na
      światło dzienne fakty, o których dziś nikt nic nie mówi. Wyobrażam sobie
      rosyjskie siły specjalne w czasie nieskoordynowanej chaotycznej i w gruncie
      rzeczy jak twierdza „sprowokowanej” akcji. (Chodź nierozumne jak można
      sprowokować zawodowców -siły specjalne. To tak jakby kierowca gonił pieszego
      samochodem po chodniku, bo ten przebieg na czerwonym świetle) Za to wyobrażam
      sobie ich działanie wewnątrz budynku gdzie w pomieszczeniu wypełnionym pytlem i
      dymem po wybuchu, jaki miał miejsce bezpośrednio przed ich akcja-jak próbują
      wyselekcjonować z tego panikującego tłumu terrorystów!!! Wyglądało to pewnie
      tak że, jeśli cos się ruszało to trzeba strzelać, bo może to terrorysta. Na
      miejscu przetrzymywanych bardziej bym się bał tych, co by mnie mieli uwolnić
      niż tych, co mieli by mnie zabić. Terroryści mieli wystarczająco dużo czasu na
      to żeby tak zabezpieczyć sale z przetrzymywanymi żeby nikt lub prawie nikt by
      nie przeżył!!! Natomiast siły specjalne podchodzą do tego odwrotnie niż my!!!
      My myślimy o zakładnikach jak o żywych ludziach natomiast anty terroryści myślą
      o nich jako o ofiarach, które może uda się uratować!!!. Putin do władzy doszedł
      na grzbiecie „terroryzmu” przeinaczając i odpowiednio modyfikując fakty
      historyczne. Pomija się fakt, że np: Czeczeni to naród, który od 300lat walczy
      o suwerenność!!!! Przecież Rosjanie w Czeczenii prowadzą wojnę totalną!!! Za
      pomoc partyzantowi równają z ziemia wioskę a ludzi eksterminują(do piachu bez
      sądu nie uwzględniając żadnych praw czy wieku mordowanych) i to, co tam się
      dzieje dawno przestało być postrzegane jak tragedia to nawet nie jest już
      statystyką- to jest eksterminacja narodu. Naród rosyjski ma teraz żniwa tego,
      co sam zasiał. Żal mi osób, które zginęły i tych, które straciły członków swych
      rodzin i tak myśli zapewne większość z nas. Ale nie wolno nam patrzeć na to, co
      tam się dzieje kategoriami wyrwanych pojedynczych wydarzeń, bo to następne kary
      historii, która zaczęła się znacznie wcześniej. Te czyny często należą do
      ludzi, którym wymordowano rodziców, rodzeństwo, rodzinę. To jedyny sposób, jaki
      widza żeby ich pomścić i żeby, choć troszkę osłabić tą machinę terroru, jaka
      szaleje u nich w kraju pod żadami Rosjan.
      • Gość: YANE Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 18:56
        W swoim sprawnym wywodzie mimo wszystko szukasz usprawiedliwienia dla terrorystow. Przy czym chcialabym zaznaczyc, ze ja nie feruje wyrokow wskazujac palcem na Czeczenow, bo nie wiadomo, a jak mi sie niestety wydaje, nigdy sie nie dowiemy, kto stoi za ta "hekatomba".
        Tak poza tym w ferworze tej dyskusji co poniektorzy chyba stracili z oczu to co najwazniejsze - smierc setek bezbronnych ludzkich istnien, ktore w zaden sposob nie przylozyly reki do tego co sie dzieje w Czeczenii. Ten kto stoi za tym co sie w Bieslanie stalo, nawet jesli nie mial z Czeczenia nic wspolnego, zrobil temu krajowi niedzwiedzia przysluge.
        Tak czy inaczej nic tej tragedii nie jest w stanie usprawiedliwic, nawet 300-letnie cierpienie jakiegos narodu.
      • Gość: @ WojSza-mimo wszystko usprawiedliwiasz morderców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:11
    • Gość: jan Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy--gaga IP: *.sympatico.ca 05.09.04, 17:24
      a moze nie dajmy sie zwariowac idiotom (przepraszam, ale nie moge sie
      powstrzymac od uzycia tego slowa)jak ty,zakodowalas(zakodowales) sobie ze
      wszystko co wschodnie to klamstwo i jest to nic innego jak objaw skrajnego
      prymitywizmu myslowego -dzieci zginely w wyniku akcji bandytow czeczenskich,na
      dubrowce ludzie zgineli w wyniku ataku bandytow czeczenskich a nie od gazu- z
      twojego rozumowania wynika ze do sali teatru wypelnionej publicznoscia
      wpompowano gaz ot tak bez powodu, na szkole najechaly oddzialy armii rosyjskiej
      ot tak dla zabicia czasu i dzieci, czy tak sadzisz?
    • Gość: Antysowieta Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 17:30
      "Kto powiedział że Moskale są to bracia nas lechitów temu pierwszy w łeb wypale
      przed kosciołem karmelitów"
      Ale co sie bedziemy dziwić w Rosji nigdy nie liczono sie z życiem ludzi.
      Petersburg był zbudowany na kościach ludzkich, Stalin zagłodził 30 Mln ludzi na
      Ukrainie. A Putin w świetle mediów próbuje sie zrobić na ofaiare, mimo, że ma
      na rekach krew Czeczenców.
      Kto wysadził budynki przed wyborami?? Ludzie Putina
      A że czeczeńcy to naród walczący o swoje tereny i o wolnośc to cały swiat
      milczy ani Bush, ani "Sirack" lub inny wielki na tym świecie nie upomna sie o
      śmierc czeczenców i o ich wolnośc. Wiec dla mnie to wielka hipokryzja bo oni
      sie upominają o smierc tych zakładnikow. wiem cywile nie powinni ginąc w
      wpojnach, ale rozumie ich desperacje i niech zyje wolna Czeczenia
    • Gość: Jaskowiak [...] IP: *.nyc.rr.com 05.09.04, 18:07
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Antex [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:00
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Demon Do DAN-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 18:21
      chyba można było skurwysynów podsłuchiwać i namierzyć, przeswietlić ściany
      choćby z satelity,sparaliżować im łącznośc, zdaje sie,że każdy antyterrorysta
      ma zabić "swojego" i dlatego to trwa tak błyskawicznie...mamy XXI wiek i nie ma
      sposobu by unieszkodliwić 30 górali z kałachami??????????
      • Gość: radio erewan Gaga ma racje IP: *.toya.net.pl 05.09.04, 18:42
        wlasnie ogladam wiadomosci na polsacie i co slysze ?! ze stalin zawarl pakt
        ribentrop molotow bo chcial obronic polakow przed niemcami ,
        hahahahahahahahahahahahaha, i co teraz powiecie ? debilki wierzace w
        prawdomownosc sowieckiej propagandy
    • Gość: magda Re: czeczeniec=dzieciobojca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 00:00
      radze idz jutro do jakiejkolwiek podstawowki i wyobraz sobie , ze wszystkie
      dzieci ,ktore tam sie znajduja sa martwe
    • Gość: piotr trzeba byc swinia zeby cos takiego napisac IP: *.kuins.net / 130.54.130.* 06.09.04, 01:49
      Jak mozna watpic w relacje ludzi, do ktorych bandyci strzelali w plecy. Gdy
      chcieli zeby byli cicho to strzelali im ponad glowami. Wreszcie przypadkowa
      eksplozja bomby, spowodowala rozpoczecie egzekucji. Relacje tych ludzi sa
      zgodne z tym co widzielismy w relacjach tvn24. Nie mieszajmy do tego
      Czernobylu, ani zbrodni Lenina i Dzierzynskiego, ani tragedii Kurska. Co do
      akcji w teatrze, to Petelicki powiedzial ze byla przeprowadzona wzorowo,
      niestety sluzb ratowniczych to sie jeszcze Rosja nie doczekala. Zaplecze nie
      zdazylo podac antidotum. Przypomne jeszcze, ze jak Niemcy odbijali porwanych
      sportowcow z rak arabskich bandytow, to zgineli wszyscy sportowcy.
    • Gość: dorosly Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.CVS / *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.09.04, 05:19
      jakos trudno jest mi sie pogodzic z powszechnie akceptowana teza, ze zabicie
      dziecka jest bardziej naganne niz kazdego innego czlowieka, czyli np. mnie.
      • Gość: Piotr Zabijanie dzieci to zbrodnia (doroslych tez) IP: *.kuins.net / 130.54.130.* 06.09.04, 06:08
        Zabicie dziecka jest latwiejsze niz zabicie doroslego. Dziecko nie ma szans na
        obrone. Nie wyrwie karabinu z rak oprawcy. Od wspanialych "bojownikow"
        oczekiwalbym, ze np. zajma koszary wojskowe i generalow wezma na zakladnikow.
        Byloby to bardziej oryginalne.
    • Gość: Lula Nu Gaga - pagadi! IP: *.ip.lub.korbank.pl 06.09.04, 07:51
      Już dawno nie czytałem takiego bęcwalskiego rusofoba. On sobie wyrobił zdanie
      oglądając obraz z odległości kilkuset metrów nadawany w okienku dwadzieścia
      parę cali.
      No! ale to przecież oglądał polak i na pewno "ciemny
      katolik"!!!!!!!!!!!!!!!!!!! To wszystko już jasne.
    • terra0 --> GAGA 06.09.04, 08:45
      Sporo ludzi juz odpowiedzialo tobie;
      ze swoje strony chcialbym zyczyc - nie tobie, twojej rodzinke - jezeli nie
      jestes z sierotinca (co nie wylaczone) - zeby ta rodzinka z kilka dni tez
      wpadla w taka sytuacje na kilka dni. Pozniej po tym jak polowa z tej rodzinki
      pozostanie zywa (tez zycze, zeby tak sie stalo - tylko polowa - nie wiecej),
      porozmawialibysmy o tym, jak ta polowa klamie.
    • Gość: tical Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.04, 09:51
      zdychaj gównojadzie
      • Gość: tical gaga zdygaj gównojadzie ludzkie scierwo IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.04, 09:53
      • Gość: Antyterrorystka Nie wszyscy Czeczeni to terroryści, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 18:30
        Nie popieram terroryzmu i potępiam ten atak, ale też żal mi narodu gnębionego
        przez Rosję.
    • Gość: Marzena Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.zar.vectranet.pl / 213.77.5.* 06.09.04, 23:40
      Ludzie, ktorzy mieszaja niewinne dzieci do spraw politycznych a do tego je
      morduja z zimna krwia sa gorsi od zwierza. Zwierzeta nie zabijaja dla
      przyjemnosci!! Gdybym kiedys spotkala takiego terroryste to chyba bym pociela
      go na kawalki zeby cierpial do ostatnie chwili. Brak mi poprostu slow. Az mi
      sie nie dobrze robi na mysl ze tacy ludzie sa na swiecie i moga robic takie
      rzeczy. Oby smarzyli sie w piekle
    • Gość: Iwona Re: Uczniowie: traktowali nas jak psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 19:13
      Ludzie!!!!! Czytam Wasze wypowiedzi i aż mi się jeży włos na głowie! Czy
      dziecko może być materiałem przetargowym w jakimkolwiek konflikcie dorosłych?
      Cóż zawiniły niewinne dzieci, że Czeczeni i Rosjanie się nienawidzą? Nie jest
      istotne jakiej narodowości były zamordowane dzieci, ale to były niewinne
      istoty, które kompletnie nie rozumiały problemów dorosłych. Dzieci żyją w innym
      wyidealizowanym świecie. Nawet, jeśli terroryści nie planowali mordu, to i tak
      dokonaliby rzezi na psychice tych dzieci.
      Niech się wszyscy mordują (bo obie strony są tego warte) ale mordowanie
      dzieci... nie mam na to słów!
      Macie dzieci, kochacie je? To sobie wyobraźcie, że trzymane są trzy dni bez
      jedzenia i picia, że piją własny mocz, że strasznie się boją, że bardzo chcą do
      mamy, że widzą obok trupy innych dzieci, że ... A potem idzie spać! I życzę Wam
      dobrych snów!
      Wasze dyskusje pełne obelg i wyzwisk są naprawdę śmieszne i świadczą wyłącznie
      o Waszej inteligencji...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka