mariner4 17.10.14, 20:51 wyborcza.biz/biznes/1,100896,16822459,Rosyjscy_mnisi_zaczna_produkowac_mozzarelle.html#BoxBizTxt Kto wie? M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
romrus Nie jecz, frustracie. Zryj jablka:-) 17.10.14, 21:01 mariner4 napisał: > wyborcza.biz/biznes/1,100896,16822459,Rosyjscy_mnisi_zaczna_produkowac_mozzarelle.html#BoxBizTxt Mozzarela jest od dawna juz produkowana w Rosji, nie duzo, bo nie ma duzego popytu, ale jednak. Rolnik z Syberii kri z sankcji:-) www.youtube.com/watch?v=1BVPmUuZSlU Po za tym, od lat produkuja sie gruzinski suluguni i adygejscki ser, ktory w/g mnie sa lepszy, niz mozzarela. U lekarza bylesz? Prozak cie wypisal? Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 Dzięki za wykład, a 17.10.14, 21:07 ja myślałem, że ser wymyślił rosyjski chłop spod Riazania wykorzystują od lat nie prane onuce. No popatrz, jaki to Rosjanie umnyj narod? M. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Nie jecz, frustracie. Zryj jablka:-) 17.10.14, 21:14 romrus napisał: > Mozzarela jest od dawna juz produkowana w Rosji.... ------------------ O czym Ty piszesz? Np. we Francji masz setki gatunków serów i win. Nie da się tego podrobić. Są rodziny, które produkują jakiś ser lub wino i nie da się tego naśladować. To jest unikalne. Odpowiedz Link Zgłoś
romrus Re: Nie jecz, frustracie. Zryj jablka:-) 17.10.14, 21:19 wojciech.2349 napisał(a): > O czym Ty piszesz? Np. we Francji masz setki gatunków > serów i win. Nie da się tego podrobić. > Są rodziny, które produkują jakiś ser lub wino i nie da się > tego naśladować. To jest unikalne. Wiem ze twoja rodzina setki lat produkuje bigos i nie da sie tego podrobic. A- mozzarela nie ma nic wspolnego z Francja; B- we Wloszech sa setki producentow mozzareli i ona wcale nie jest unikalna. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Nie jecz, frustracie. Zryj jablka:-) 17.10.14, 21:22 Putin Wam zmienia menu. Będziesz żarł glizdy. Putin nie będzie tego żarł. Teraz rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Z onucek? 17.10.14, 21:06 Człeku małej wiary, Ty nie wierzysz w osiągnięcia rosyjskiego umysłu. Ja pamiętam jak kilkadziesiąt lat temu pisano o osiągnięciach rosyjskich zoologów. Nauczyli lwa wpieprzać roślinki. To było wielkie osiągnięcie. Odpowiedz Link Zgłoś
mariner4 A krzyżówna Miczurina psa z jabłonka? 17.10.14, 21:08 Nie dośc, ze sama się podlewała, to jeszcze odstraszała złodziei szczekaniem. M. Odpowiedz Link Zgłoś