Dodaj do ulubionych

Bohaterowie Ruiny, czyli Szuchewicz wiecznie zywy

09.04.15, 15:20
Na wniosek posla Juria Szychewicza, syna slynnego przyjacela Polakow Romana, Rada najwyzsza uznala bojowkarzy UPA za "bohaterow walki o wolnosc".
Honor, social jak dla kombatantow II WS.

Moi gratulacji.

112.ua/politika/rada-priznala-pravovoy-status-boycov-upa-218019.html
Obserwuj wątek
    • lubat Re: Bohaterowie Ruiny, czyli Szuchewicz wiecznie 09.04.15, 15:44
      "Bul" Komorowski, a za nim cała sfora forumowej psiarni przełknie to bez trudu. Bo czego się nie ścierpi dla walki z Putinem? Teraz już nawet zbrodnia wołyńska wydaje się być tylko drobnym nieporozumieniem w rodzinie:(

"Bul" Komorowski dzisiaj nie zawracał sobie doopy Wołyniem, tylko pojechał do Bykowni "uczcić" zbrodnię NKWD na polskich oficerach. "Bul" z wykształcenia magister historii, otoczony hałastrą historyków nie wie, że NKWD działała na zasadach terytorialnych, tzn. w Bykowni plan zabójstw polskich oficerów wykonywali i przekraczali o 300% ukraińscy kaci.
    • danillko To jak Dzierżyński w Rosji... 09.04.15, 15:45
      • frompiter Przeciez to Polak, a mordowal Rosjan 09.04.15, 15:50
        Nie czyjesz zasadniczej roznicy?
        No to poszczekaj jeszcze na Rosje.

Przeciez to putinowskie agenci, a nie nowa demokratyczna wladza waszego bratniego kraju, glorifikuje UPA.
    • j-k a ten socjal ukrainski... 09.04.15, 15:48
      frompiter napisał(a):
      > Honor, social jak dla kombatantow II WS.

Honor wiadomo - nie ma ceny
      ale ten socjal ukrainski to na flaszke horylki chociaz raz na tydzien starczy ?

• smuta2015 Centrala każe nadal judzić? 09.04.15, 15:58
      Sawuszkina 55 nadal każe wam judzić i podsycać narodowościowe zaszłości?
      • frompiter Rada Ruiny, Ukraincu 09.04.15, 16:10
        smuta2015 napisał:
        >Centrala każe nadal judzić?
        > Sawuszkina 55 nadal każe wam judzić i podsycać narodowościowe zaszłości?

Ukrainski studenci dorabiaja sie pisaniem na polskich forach, udajac Polakow.
        Ja swojej narodowosci nie ukrywam.

Napisz do swojej Rady, przeciez to ona uchwalila ta ustawe, a nie ja.
        • smuta2015 Re: Rada Ruiny, Ukraincu 09.04.15, 16:41
          Kacap się wk..wił nie bez powodu:)
          Ile teraz dostajecie od wpisu według nowego/poprawionego budżetu? Jak się czuje menda, która zarabia kosztem chorych?
      • j-k mnie tam k... nikt nie kaze... 09.04.15, 16:13
        czynie to ze wzgledu na pamiec krewnych...
        Krewni zdazyli uciec z Wolynia na pobliskie Polesie (Bialorus).
        I biedni Bialorusini, ktorzy tez w II RP przez Polakow rozpieszczani nie byli
        - jednak ich przyjeli...
        www.zbrodniawolynska.pl/swiadkowie-mowia/beru
      • 99venus Re: Centrala każe nadal judzić? 10.04.15, 17:09
        napisał prawdę.takie są fakty.gloryfikacja upowskich bandytów narasta.polskie władze udają,że nie ma sprawy.
    • frompiter Lekceważenie dla bohaterow UPA 09.04.15, 17:30
      Ustawa zakłada też karanie wszystkich tych, którzy okazywaliby lekceważenie dla weteranów, negowali celowość ich walki.

> Moi gratulacji.

www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/czlonkowie-upa-uznani-bojownikami-o-wolnosc-ukrainy,531874.html
      • j-k Tozes mi k... popsul humor. 09.04.15, 17:37
        Jak mam odzyskac polski od 1349 Lwow, jak do niego nie moge legalnie dojechac ?

Mam sie k... znowu bawic w partyzantke - jak dziadek i ojciec ?

pl.wikipedia.org/wiki/Lw%C3%B3w
    • frompiter Jestem ciekaw,... 10.04.15, 13:27
      > Na wniosek posla Juria Szychewicza, syna slynnego przyjacela Polakow Romana, Rada najwyzsza uznala bojowkarzy UPA za "bohaterow walki o wolnosc".

...jak teraz bedzie wyglafac sprawa Szuchewicza.

Beda wsadzac do wiezenia za jego lekcewazenie czy beda wsadzac za glorifikowanie dowodcy batalionu Nachtigall?
      • smuta2015 Re: Jestem ciekaw,... 10.04.15, 13:37
        Kiedy w Rosji uznacie stalinizm i bolszewizm za zbrodnicze ideologie zakazane prawem?
        Niemcy z nazizmem się rozliczyły i jak widać kacapstwo korzysta teraz z tych zachodnich rozliczeń grając propagandowo nacjonalizmem ukraińskim. Zlikwidujcie u siebie nacjonalizm rosyjski zamiast strugać niewiniątka!
        • frompiter Za czyja kase pracuja banderowskie trolle 10.04.15, 17:19
          Today I’ve got docs on Russia and Ukraine for you. The West got used to solving its problems using someone else to do the dirty work. Putin’s regime is an eyesore for the U.S., UK and NATO. Regardless whether it’s good or bad (everyone has his own opinion) Russia opposes the unipolar world order and western values exclusiveness. The West has a simple solution; it just needs to overthrow Putin and his close companions.

Tu sa opublikowany dokumenty:
          drakulablog.com/2015/04/01/west-and-ukraine-against-putin-and-his-politicians/
    • lech.junosza Re: Bohaterowie Ruiny, czyli Szuchewicz wiecznie 11.04.15, 13:41
      Ukraiński parlament w kilka godzin po wysłuchaniu przemówienia Bronisława Komorowskiego przyjął ustawę, która m.in. zakazuje dyskredytowania "bojowników o wolność", w tym UPA.
      Ukraińcy nie robią nic, aby ta sprawa nie psuła naszych wzajemnych stosunków. W czwartek przyjęli ustawę, która uznaje za "bojowników o wolność XX wieku" wszystkich, którzy walczyli o nią aż do uzyskania niepodległości w 1991 roku. Za kwestionowanie tego przewidziano kary, także wobec obcokrajowców.
      ? To ja się nazywam Leszek Miller i uważam, że UPA ponosi odpowiedzialność za ludobójstwo na Polakach. Ukraińcy ścigajcie mnie ? stwierdził lider SLD w TVP INFO. Skrytykował też polskie władze za brak reakcji na nowe ukraińskie prawo. Zarzucił im "zapominanie o 100 tys. zamordowanych okrutnie dzieciach, kobietach, mężczyznach na Wołyniu.
      • 99venus Re: Bohaterowie Ruiny, czyli Szuchewicz wiecznie 11.04.15, 16:37
        juz 2 raz odczułem sympatię do Millera.pierwszy raz po skierowaniu do marszałka projektu uchwały w sprawie ukraińskiego nacjonalizmu(ciekawe co Sikorski z tym zrobił?) i drugi raz teraz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka