Dodaj do ulubionych

What next?

22.04.15, 21:06
- Nie powiedziałem, że Polska była odpowiedzialna za Holokaust. W pewnym sensie żałuję bardzo, że w ogóle wymieniałem jakiekolwiek kraje, bo to oderwało uwagę niektórych od mojej głównej myśli - powiedział Comey w Knoxville, zapytany przez kanał Wate-TV, lokalną telewizję powiązaną z siecią ABC.
Zgodnie z relacją umieszczoną na portalu tej telewizji, Comey, zapytany czy przeprasza Polskę za swe słowa, powiedział "nie".
Obserwuj wątek
    • az43 Re: What next? 22.04.15, 21:10
      Jeżeli nie potrafimy-a nie potrafimy w sposób jednoznaczny i skuteczny skończyć z polskimi obozami to lepiej nie reagować.Głupie reakcje są gorsze od żadnej reakcji.
      • remez2 Re: What next? 22.04.15, 21:18
        az43 napisał:

> Jeżeli nie potrafimy-a nie potrafimy w sposób jednoznaczny i skuteczny skończyć
        > z polskimi obozami to lepiej nie reagować.Głupie reakcje są gorsze od żadnej reakcji.
        Przepraszam ale nie zrozumiałem Twojej myśli.
        • az43 Re: What next? 22.04.15, 21:44
          Comey powiedział o kilka słów za dużo i w dodatku chyba niepotrzebnie.W kraju zawrzało oburzeniem i pewnie niektórzy chcieliby zorganizować karną ekspedycję na Waszyngton.Nasza reakcja została zauważona w Stanach i spowodowała reakcje prasowe i polityczne-nie zawsze pozytywne dla nas.
          Gdyby nie nasza reakcja to jestem peien,że nikt by nie zwrócił uwagi na ten fragment wypowiedzi Comeya.
          Dlatego uważam,że wrzaskliwa reakcja,której bylismy świadkami niczego pozytywnego nie wniosła.
          Jest faktem,że robimy niewiele lub nic aby promować Polskę,naszą historię,kulturę,nasze poglądy..Mamy niby Instytut Mickiewicza ale trudno wymagać od nich czegoś więcej niż to co robią skoro nie daje im sie środków.Katecheci kosztuję 1.300 milionów rocznie,na to co potrzebne pieniędzy nie ma.
          Jak do tego wszystkie dołozymy jeszcze roznącą falę antysemityzmu,ksenofobii i skrajnych poglądów nacjonalistycznych co natychmiast jest wychwytywane i nagłaśniene to trudno się dziwić,że "polskie obozy zagłady" się do nas przykleiły.
          Nie wiem czy to jest jasne ale mam nadzieję.
          • remez2 Re: What next? 22.04.15, 22:06
            Dzięki.
            Dodam - budżet IPN ca 200 mln zł; budżet Instytutu Zachodniego ca 0,8 mln zł.
            • taziuta Re: What next? 24.04.15, 05:49
              remez2 napisał:

> Dzięki.
              > Dodam - budżet IPN ca 200 mln zł; /.../

Co się dziwić, w końcu żyjemy w katolickim kraju pełnym miłości bliźniego, tzn. 'nie ma przebacz!'.
              • remez2 Re: What next? 24.04.15, 08:59
                taziuta napisał:
                > Co się dziwić, w końcu żyjemy w katolickim kraju pełnym miłości bliźniego, tzn.
                > 'nie ma przebacz!'.
                A bliźni wiele zniesie:
                tiny.pl/xh2s3
      • w_v_w Re: What next? 22.04.15, 21:53
        ...masz racje, trzeba bylo zignorowac.
      • kaszebe12 -Nie tylko Polska... 24.04.15, 09:42
        -Tworzenie neohistorii w koszernym sosie jest zjawiskiem ogolnym , dotyczacym wszystkich krajow- stron II WS. Jak tak dalej pojdzie , nasze wnuki beda mialy przymus uczyc sie o tym , ze nazisci wywolali wojne w jednym, jedynym celu , w celu eliminacji Zydow.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka