Dodaj do ulubionych

Brent tonie

03.08.15, 10:16
A z nią urals i w konsekwencji rubel. Jeszcze trzy cztery dni takich spadków a będzie powtórka z grudnia tyle ze tym razem już całkiem dobiją i banki i kredytobiorców.
A tak tu przekonwali towarzysze że ropa będzie po 80$ i nie może być długo niższa niż 50$. No i popatrz... na złość jednak od roku balansuje w okolicach 50$ i rosnać nie chce.
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: "2015 Rosja kaput" 03.08.15, 10:38
      no narescie,brawo bystrzaki
      • 5magna Re: "2015 Rosja kaput" 03.08.15, 16:41
        Niedlugo wypedza wszystkich zmywakowcow z Norwegii.....
    • yurek11111 Re: Brent tonie 03.08.15, 16:52
      Towarzysze przekonywali ze ropa bedzie po 80 $,bo ten na Kremlu,pod takie ceny ruski budzet podpasowywal, a tu az strach sie bac,ceny ropy nurkuja w dol,a dna nie widac,a tu jeszcze iranska ropa wchodzi na rynek ,a z nia dalsze nurkowanie,ale mowia ze Putin lubi nurkowac,nawet jakas waze prehistoryczna raz wynurkowal....:-)))

re:A tak tu przekonwali towarzysze że ropa będzie po 80$
      • equinox1976 Re: Brent tonie 03.08.15, 19:14
        No nie spoko spoko... Usa w rozsypce, bankrut, Kanada chodzi na kolanach jako dziad proszalny żeby ropa droższa była i fogle... Oni żyją w innym świecie. Nie wiem co pali ten kolega wyżej ale najwyraźniej stał sie monotematyczny. Co drugi post w typie "dolar śmieć a USA dawno zbankruutowały" :-) Ani mi te pindosy braty ani swaty, ale ludzie... rozumiem raz czy dwa głupotę napisac ale tak od kilku mc jedno i to samo... :-)))
        • mariner4 To ich pobożen marzenia 03.08.15, 19:35
          Im ropa tańsza, tym Rosja ma mniej na zbrojenia. I o to chodzi.
          To nie jest jakaś irracjonalna radość z czyiś kłopotów. Nikt nie każe im wydawać tyle na wojsko. Nikt ich nie chce wcale zaatakować. Mają manię prześladowczą i kompleks byłego imperium sprowadzonego do lokalnego mocarstewka.
          Co im zrobili Skandynawowie? Dlaczego ich też prowokują. Mam nadzieję że Finowie mają takich snajperów więcej, kat ten co ich pól tysiąca skasował. Sztucer z lunetą, to niemal sprzęt AGD w Finlandii.
          Uważam, że bieda Rosjan jest zasłużona.
          M.
          M.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka