darekvtb 17.08.15, 09:59 Na Krymie witaja 3 000 000 - wego turyste Milo mi ze ja rowniez przyczynilem sie do tego wyniku :-))) Eva, no to kiedy na polwysep? Koniec lata - wczesna jesien? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frompiter Pieszo bylo za Chochlow:-) 17.08.15, 11:27 mariner4 napisał: > Czy w kibitkach jechaliście? Teraz w ciagu roku wybudowano 2 nowych terminali na lotnisku. www.youtube.com/watch?v=AuVVuwIEH_Y Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Pieszo bylo za Chochlow:-) 17.08.15, 11:31 Krym jako miejsce wypoczynku zawsze było deficytowe. Chan na Kremlu oszalał i tworzy tam rzeczywistość wirtualną. Odpowiedz Link Zgłoś
sjs2011 Re: Na Krymie w tym roku juz 3 000 000 turystow! 17.08.15, 11:13 A ile miejsc liczy baza turystyczna Krymu? Koszary trzeba oczywiście odliczyć Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Za Ukraine koszary cie nie przeszkadzali? 17.08.15, 11:29 sjs2011 napisał: > A ile miejsc liczy baza turystyczna Krymu? Koszary trzeba oczywiście odliczyć To Chocholy jechali na Krym z wlasnym zarciu w bagazniku i mieszkali w stodolach. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: Za Ukraine koszary cie nie przeszkadzali? 17.08.15, 12:08 zgadza się radziecki, turystyka indywidualna to dla was pojecie obce, głownie z powodu braku znajomości zwyczajów i języków, poza tym problemy z wizami dlatego lubicie hotele all inclusive na 10000 owiec :))) Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Jedem das Seine 17.08.15, 12:18 wtop.ek napisał(a): > zgadza się radziecki, turystyka indywidualna to dla was pojecie obce, głownie z powodu braku znajomości zwyczajów i języków, poza tym problemy z wizami > dlatego lubicie hotele all inclusive na 10000 owiec :))) Komus znajomosc jezykow i stodola, komus all inclusive. Trudno. www.youtube.com/watch?v=zL8ylX8Ao3A Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek świat rozpoznaje was po gaciach :))) 17.08.15, 14:49 coub.com/view/171qtsq2 Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter No wlasnie:-) 17.08.15, 14:58 wtop.ek napisał(a): > coub.com/view/171qtsq2 Postepowy Zachod nosi troche inny, my jestesmy zacofani:-) cdn.trinixy.ru/pics5/20140611/bobby_norris_03.jpg www.hommemystere.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
volupte Re: Na Krymie w tym roku juz 3 000 000 turystow! 17.08.15, 11:26 No właśnie , tez słyszałem ze to kra jz rzekami mlekiem i miodem płynącymi. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Krym trzeba oddać i zapłacić odszkodowanie 17.08.15, 12:13 wtedy cywilizowany świat zniesie sankcje i odetchnie z ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter To jest ten wasz ... 17.08.15, 12:48 wojciech.2349 napisał(a): > wtedy cywilizowany świat zniesie sankcje > i odetchnie z ulgą. ..."cywilizowany swiat":-) cs623931.vk.me/v623931067/3819d/DCu1k5bbRWw.jpg W doopie mame jego zdanie, sankcje i jego ulge rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Na Krymie w tym roku juz 3 000 000 turystow! 17.08.15, 12:13 Jeszcze nie wiem, może faktycznie wczesną jesienią... Masdz namiary na fajne hotele lub pensjonaty? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Na Krymie w tym roku juz 3 000 000 turystow! 17.08.15, 12:16 eva15 napisała: > Jeszcze nie wiem, może faktycznie wczesną jesienią... > Masdz namiary na fajne hotele lub pensjonaty? ------------------- Effciu, Ty chyba stukasz z roboty? Nie wstyd Ci? Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Na Krymie w tym roku juz 3 000 000 turystow! 17.08.15, 12:21 Ty tez jedz z tym wedzonym kartoflem w d........ Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb fajne hotele lub pensjonaty 17.08.15, 12:32 Ja preferuje apartamenty. Wychodzi taniej i pelna swoboda: zadnej pobudki na sniadanie, zadnej sprzataczki - "sam sobie okretem" :-) + jesz co chcesz, pralka, lodowka, mikrofalowka. Ale niestety nie wszystkie apartamenty mozna zarezerwowac przez internet. Mam telefony maklerow (to takie babcie z tabletami przy dworcach autobusowych) - one proponuja taniej niz internet i maja zdjecia, telefony, e-mail. Mozna z nimi sie dogadac. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: fajne hotele lub pensjonaty 17.08.15, 13:25 ha, ha, babcie z tabletami- fajnie to brzmi, nie pasuje do opowieści borrki o biednych babciach z Miedwiedkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rainbow883 Re: fajne hotele lub pensjonaty 19.01.16, 13:35 Ja zawsze wybieram apartamenty w górach, z tych samych powodów - nie muszę się martwić, żeby wcześnie wstać na śniadanie, wszystko zależy tylko i wyłącznie ode mnie ;) No i nie oszukujmy się, ale lepszy standard jest ;) Od kilku lat jeżdżę tylko w góry na wakacje, wszyscy stawiają parawany nad Baltykiem, a ja chodzę po górach :D Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Na temat turystyki indywidualnej 17.08.15, 12:24 Obok mnie w samolocie lecialo malzenstwo z Jeketerinburga. Syn im zrobil prezent na 50-lecie i podarowal bilety do Symferopolu oraz rezerwacje w hotelu w Jalcie na 18 dni. Jak policzylismy to wyszlo 3100 rubli/dzien. Mi sie wydaje ze to drogo (tym bardziej ze bez wyzywienia). Ale oni byli zadowoleni ze wszystko mieli wykupione przez internet. Ja takze kupowalem przez internet bilety lotnicze i rezerwowalem, ale apartamenty. Jednopokojowe mieszkanie w Jalcie z WiFi, lodowka, pralka, klimatyzacja, prysznicem z masazem i kuchnia (wszystko swiezo po remoncie) + dworek z grillem - za 1500 rubli/doba (35zl?). Jesli przez internet to + 10%. -- Wołyń. Jako Polak w odbycie mam Wołyń. antyk-acap ☺ 08.08.15, 22:09 Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Na temat turystyki indywidualnej 17.08.15, 12:29 darekvtb napisał: > Obok mnie w samolocie .... ---------------------- I żyjesz? To dobrze, tam są "zielone" i po pijaku strzelają z kusz. Te kusze nazywają się "Buk". Ocalałeś, cieszę się. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Na temat turystyki indywidualnej 17.08.15, 13:22 Apartament to niezly pomysl, zwlaszcza , ze pojechalyby 4 osoby i 1 dziecko. Jak nadejdzie stosowny czas, zglosze sie do ciebie po szczegolowe info. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Na temat turystyki indywidualnej 17.08.15, 14:03 Ok. Zaklepane :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Na temat turystyki indywidualnej 17.08.15, 14:05 eva15 napisała: > Apartament to niezly pomysl, zwlaszcza , ze pojechalyby 4 osoby i 1 dziecko. J > ak nadejdzie stosowny czas, zglosze sie do ciebie po szczegolowe info. -------------------- Effciu, jedźcie we czwórkę bez dziecka. Dlaczemu ono ma być ofiarą Twojej mądrości? Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Na Krymie w tym roku juz 3 000 000 turystow! 17.08.15, 13:53 darekvtb napisał: > Milo mi ze ja rowniez przyczynilem sie do tego wyniku :-))) A mnie jest miło, że przyczyniam się do rozwoju turystyki w mojej ojczyźnie - co rok jeżdżę do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb przyczyniam się do rozwoju turystyki w mojej ojczy 17.08.15, 14:19 Swiblowo akurat teraz "przyczynia się do rozwoju turystyki w naszej ojczyźnie ". Rozmawialismy w sobote. Jest nad Baltykiem kolo Krynicy. Narzeka ze drozyzna. Baltyk chlodny. Wieczorami na plazy w swetrach-kurtkach. Jak wroci to pewnie napisze jak bylo :-) A Jalta: melony po 20 rubli przejazd trolejbusem 7 rubli super apartamenty - 1500 rubli/doba temperatura: morze +26C powietrze + 32C Nad ranem powietrze +24C, czyli woda w morzu - cieplejsza! + winiarnie, palace, zabytki - pozostalosci po Grekach, Genuenczykach, Tatarach. Jaskinie, gory. Tego nie da sie z niczym porownac! P.S. 1zl = 18rubli Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: przyczyniam się do rozwoju turystyki w mojej 17.08.15, 14:45 Tak, to mogę zrozumieć. Ja akurat słońce i plażę załatwiam na Karaibach. Bliżej. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: przyczyniam się do rozwoju turystyki w mojej 17.08.15, 14:54 to też Jałta? wygląda rzeczywiście na tanią :))) Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: przyczyniam się do rozwoju turystyki w mojej 17.08.15, 14:54 graphics8.nytimes.com/images/2006/08/20/weekinreview/20chivers1.600.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter No i widzisz jak dobrze, ze... 17.08.15, 15:02 wtop.ek napisał(a): > graphics8.nytimes.com/images/2006/08/20/weekinreview/20chivers1.600.jpg ...Chocholy przed dolaczeniem do UE pozbyli sie tego syfu:-) A tyle wrzasku o Krymie - "oddac", 'odszkodowanie". Podziekowac musa, ze my Ruine pozbawili problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: No i widzisz jak dobrze, ze... 17.08.15, 15:10 FWP :)))) www.foxnews.com/world/2014/06/16/russia-solves-crimea-tourism-problem-by-asking-state-companies-to-send/ Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Re: No i widzisz jak dobrze, ze... 17.08.15, 15:39 wtop.ek napisał(a): > FWP :)))) > www.foxnews.com/world/2014/06/16/russia-solves-crimea-tourism-problem-by-asking-state-companies-to-send/ Oprzytomnij, idioto. June 16, 2014 Mame 2015 rok, a nie 2014. W/g was Krym mial byc bez wody, pradu, zarcia i turistow, ale goowno wam wyszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 nie zmyślaj 17.08.15, 14:53 darekvtb napisał: > Swiblowo akurat teraz "przyczynia się do rozwoju turystyki w naszej ojczyźnie " > . > Rozmawialismy w sobote. Jest nad Baltykiem kolo Krynicy. Narzeka ze drozyzna > . Baltyk chlodny. Wieczorami na plazy w swetrach-kurtkach. ----------------------------- Boimy się teraz w Polsce nie zimna, a ugotowania. Dlaczego kłamiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 na środku Wisły 17.08.15, 15:13 w Warszawie jest wody po kolana. Kłam i zmyślaj dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Darek- fujarek 17.08.15, 15:23 pisze o swetrach i kurtkach. Mamy od kilku tygodni piekło. Boimy się usmażenia. Okna w dzień zasłaniamy i nalewamy do wanien zimnej wody. Bez powodu nie wychodzimy na skwar. Wyschły bagniska, a Darek fujarek bredzi o swetrach i kurtkach bo zimno. Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Darek- fujarek 17.08.15, 15:34 na ile te liczby sa wiarygodne to jedna sprawa , druga .. polozenie Krymu jako osrodka turystycznego bylo zawsze atrakcyjne i takie pozostanie . po trzecie , po zajeciu tych terenow przez Rosje, wszyscy od setek lat byli b. zaintersowani Krymem , jego znaczeniem militarnym , Osmanie , Anglicy , Niemcy i wojny tam przez nich prowadzone . amerykanskie bazy wojenne na Krymie , to byloby dla nich ... militarny interes stulecia . Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Darek- fujarek 17.08.15, 15:38 karbat napisał: > po trzecie , po zajeciu tych terenow przez Rosje, wszyscy od setek lat byli > b. zaintersowani Krymem ... ---------------------- Historia Rosji to jakieś 300 lat, a historia Krymu to jakieś 1500 lat, a może więcej. O czym Ty piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Darek- fujarek 17.08.15, 15:58 wojciech.2349 napisał(a): > Historia Rosji to jakieś 300 lat, > a historia Krymu to jakieś 1500 lat, a może więcej. > O czym Ty piszesz? idz i to powiedz USA , Australii , Canadzie itd , a mnie ... nie zawracaj doopy . Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Darek- fujarek 17.08.15, 16:05 Tubylcy traktują Kacapów jako najeźdźców. Dobrze myślą? Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Niedouk.. 17.08.15, 16:04 "Historia Rosji to jakieś 300 lat" Historia Rosji jest o jakies 150 lat dluzsza niz Polski. Niestety, ale taka jest historia.. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 koń by się uśmiał 17.08.15, 16:07 darekvtb napisał: > "Historia Rosji to jakieś 300 lat" > > Historia Rosji jest o jakies 150 lat dluzsza niz Polski. > Niestety, ale taka jest historia.. ----------------------------- Im dalej na wschód i północ tym cywilizacja skromniejsza. Nie kłam raz kolejny. Odpowiedz Link Zgłoś
darekvtb Re: Darek- fujarek 17.08.15, 16:07 "na ile te liczby sa wiarygodne to jedna sprawa " Moje ewentualne klamstwo mozna latwo obalic.. odwiedzajac Krym :-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Darek- fujarek 17.08.15, 16:09 darekvtb napisał: > "na ile te liczby sa wiarygodne to jedna sprawa " > > Moje ewentualne klamstwo mozna latwo obalic.. odwiedzajac Krym :-) ----------------- Najlepiej porozmawiać z tubylcami. Termin Kacap = rzeźnik, oprawca, ... pochodzi chyba od nich. Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Na Krymie niebespiecznie:-) 17.08.15, 17:01 darekvtb napisał: >"przyczynia się do rozwoju turystyki w naszej ojczyźnie". Piekło na miejskim basenie. "Pocięli ratowniczkę nożem" Nastolatek w szpitalu, ratowniczka pocięta nożem, maczety na terenie basenu. - Czy ktoś musi zginąć, żeby na Wodnym Raju był porządek? - pytają przerażeni łodzianie Mimo interwencji wiceprezydenta Łodzi Tomasza Treli i wojewódzkiego komendanta policji sytuacja na Wodnym Raju się nie poprawiła. - Z dnia na dzień jest gorzej - mówi pani Aleksandra, która pracuje na basenie. Kobieta przyznaje, że widuje w okolicach kąpieliska patrole policji, ale na nic się one zdają. Straż miejska, która ma stały posterunek na pływalni, też jest bezradna. - Siedzą na krzesełkach przy basenie dla dzieci. Chuligani działają w rogach pływalni. Strażnicy nawet tam nie dochodzą - twierdzi pani Aleksandra. Pracownicy basenu boją się przychodzić do pracy. - Chuligani przerzucają przez ogrodzenie maczety, noże i kastety. Nikt z tym nic nie robi. Czy ktoś musi zginąć, żeby coś się zmieniło? - pyta oburzona pracownica. W czwartek jedna z ratowniczek zwróciła chuliganom uwagę. Kiedy wyszła za teren obiektu, dresiarze zerwali jej bluzkę i pocięli brzuch nożem. Z obawy przed kolejnym atakiem dziewczyna nie zgłosiła sprawy na policję. Cały tekst: lodz.gazeta.pl/lodz/1,35153,18579669,pieklo-na-basenie-trwa-pocieli-ratowniczke-nozem.html#ixzz3j5JXhOUc Az strach jechac na ten Krym:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Na Krymie niebespiecznie:-) 17.08.15, 17:07 frompiter napisał(a): > Az strach jechac na ten Krym:-) ------------------- Ja mógłbym do tego Krymu polecieć. Ale nigdy moje dzieci, ani wnuki. Jakiś Wasz pijany gieroj odpali Buk'a. Tego bym nie przeżył. Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter Re: Na Krymie niebespiecznie:-) 17.08.15, 17:09 wojciech.2349 napisał(a): > frompiter napisał(a): > > Az strach jechac na ten Krym:-) > ------------------- > Ja mógłbym do tego Krymu polecieć. > Ale nigdy moje dzieci, ani wnuki. > Jakiś Wasz pijany gieroj odpali Buk'a. > Tego bym nie przeżył. Kogo obchodzi pojedziesz na Krym czy nie. Uwazaj, zeby cie w Polsce nie pocieli maczeta. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Na Krymie niebespiecznie:-) 17.08.15, 17:14 frompiter napisał(a): > Kogo obchodzi pojedziesz na Krym czy nie. > Uwazaj, zeby cie w Polsce nie pocieli maczeta. -------------------------- Nie czekałem w kolejkach po wizę na Zachód. A do Kacapii nie wpuściliby mnie. Stare czasy. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Na Krymie niebespiecznie:-) 17.08.15, 17:16 A ja, jak zwykle w tego typu sytuacjach... Ilość morderstw w przeliczeniu na 100 tysięcy mieszkańców: Polska - 1.21 Rosja - 15 A teraz uwaga, kraj rasistów i gangsterów: USA - 5 www.nationmaster.com/country-info/stats/Crime/Murder-rate Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Wedrowali szewcy ... 17.08.15, 16:02 przez zielony las. Nie mieli pieniedzy, ale mieli czas. Wedrowali rypcium pypcium. I spiewali rypcium pypcium. Nie mieli pieniedzy, ale mieli czas. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Wedrowali szewcy ... 17.08.15, 16:11 Polska tez ma 3 miliony turystow-zmywakowcow...... Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Wedrowali szewcy ... 17.08.15, 16:15 blueelvic2 napisał(a): > przez zielony las. > Nie mieli pieniedzy, ale mieli czas. > Wedrowali rypcium pypcium. > I spiewali rypcium pypcium. > Nie mieli pieniedzy, ale mieli czas. ;) gostek o poziomie czwartoklasisty i jego prawdy . Odpowiedz Link Zgłoś
karbat Re: Wedrowali szewcy ... 17.08.15, 16:16 karbat napisał: > blueelvic2 napisał(a): > > przez zielony las. > > Nie mieli pieniedzy, ale mieli czas. > > Wedrowali rypcium pypcium. > > I spiewali rypcium pypcium. > > Nie mieli pieniedzy, ale mieli czas. > ;) > gostek o poziomie czwartoklasisty i jego woytkowe prawdy . Odpowiedz Link Zgłoś
tojabogdan ze wschodu nie ma być żadnych dobrych wiadomości! 17.08.15, 16:15 No może poza Ukrainą. Poza tym to nie jest żadne forum "świat", tylko forum "zły Putin". Wszystko inne przenosimy na oślą. Odpowiedz Link Zgłoś
brat_kryzysa Na Zakarpaciu turystow malo 17.08.15, 17:33 ludzie wystraszyli sie prawosekow...a szkoda bo ich nie widac tam Odpowiedz Link Zgłoś
frompiter W Odesie tragicznie 17.08.15, 17:38 brat_kryzysa napisał: Na Zakarpaciu turystow malo > ludzie wystraszyli sie prawosekow...a szkoda bo ich nie widac tam W pierwszej kolejnosci chodzi o kase, ktorej nie ma. Sezon turistyczny w Odesie poszedl sie j@bac. newsland.com/news/detail/id/1416923/ Odpowiedz Link Zgłoś