kylax1 11.11.15, 01:02 Uwaga. Nastąpi wielka zmiana w Polsce. Nowe godło: i.iplsc.com/-/0004I1KZF1WJX4SL-C116.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
5magna Re: Polska będzie miała nowe godło. 11.11.15, 01:59 A wojskowe godlo to beda dwa psy na tarczy. Jeden sra, drugi warczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
blueelvic2 Jestesmy na dobrej drodze do totalnej ... 11.11.15, 02:00 szczesliwosci. ”Polsko w Rzymie Twoja zguba ...” - ostrzegal Adam Mickiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: Nowe godlo to cos innego 11.11.15, 02:06 wiadomosci.monasterujkowice.pl/wp-content/uploads/2014/03/judeopolonia.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Nowe godlo to cos innego 11.11.15, 02:10 Orzel jednak pozostal nie zmieniony.... Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: a po co zmieniac, obecny jest dobry 11.11.15, 03:00 ma gwiazdy masonskie na skrzydlach, to wystarczy. Masoneria, czyli Illuminati to tez oni. gwiazdy na skrzydlach pojawily sie po 1 wojnie I symbolizowaly to co napisalem. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: a po co zmieniac, obecny jest dobry 11.11.15, 03:01 histmag.org/Z-Orlem-Bialym-poprzez-wieki.-Cz.-3-W-epoce-Jagiellonow-i-krolow-elekcyjnych-8267 Odpowiedz Link Zgłoś
kaszebe12 - Ich "metody"... 11.11.15, 07:44 -Kpina , falsz , klam , judzenie , dzielenie...nieistotne , czy chodzi o rysunki Charlie Hebdo czy fotki prezentowane przez kilunie... Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Jestesmy na dobrej drodze do totalnej ... 11.11.15, 12:25 pod przewodnictwem Pepika na Malcie Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Uważam, że za głupotę trzeba płacić. 11.11.15, 12:38 Polska od stuleci jest taka głupia, że klęczy przed watykańskim okupantem, podczas gdy większość krajów katolickich goni watykańską zarazę, np. Francja, Hiszpania, Brazylia, Meksyk, Urugwaj itd. Uległość Watykanowi doprowadziła do rozbiorów, zacofania i upadku państwa polskiego. Czyżby znowu czekało nas to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Uważam, że za głupotę trzeba płacić. 11.11.15, 17:01 Kylax, sporo w tym co piszesz przesady. Nie mam nic przeciwko temu by hierarchom Kk utrzeć od czasu do czasu nosa. Ale zważ, że Twoje wywody są nietrafne. Zwróć uwagę, że Hitler przegrywał w wyborach w Niemczech tam gdzie była większość katolicka. Sprawdź to. Ponadto w paleniu czarownic protestanci z Niemiec mieli wybitne osiągnięcia. PS. Protestanci dość dokładnie kontrolowali życie prywatne swoich owieczek. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 A co mnie obchodzą niemieccy protestanci? 11.11.15, 17:35 Ja chcę państwa wolnego od wpływów wszelakiej religii. Jej miejsce jest w sferze prywatnej. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: A co mnie obchodzą niemieccy protestanci? 11.11.15, 17:48 kylax1 napisał: > Ja chcę państwa wolnego od wpływów wszelakiej religii. Jej miejsce jest w sferz > e prywatnej. ---------------- Ty możesz sobie chcieć ale w Jackowie, Ameryki wolnej od neoConow i ich religii. _______________________________________________________________ zeitgeist-online.de/exklusivonline/nachdenkliches-und-schoengeistiges/1026-als-trojanischer-esel-der-nato-in-den-3-weltkrieg.html quer-denken.tv/index.php/403-offener-brief-von-juergen-todenhoefer-an-obama Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: A co mnie obchodzą niemieccy protestanci? 11.11.15, 17:57 kylax1 napisał: > Ja chcę państwa wolnego od wpływów wszelakiej religii. Jej miejsce jest w sferz > e prywatnej. > --------------------------------- Ateizm to też religia. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Nie. 11.11.15, 18:30 Ateizm nie jest religią z samej definicji. Zresztą już kiedyś mieliśmy dyskusję na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Nie. 11.11.15, 18:35 kylax1 napisał: > Ateizm nie jest religią z samej definicji. Zresztą już kiedyś mieliśmy dyskusję > na ten temat. --------------------------- Termin acośtam tworzy religię oczko wyżej. Hegel. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Hegel nie jest wyrocznią. 11.11.15, 18:58 Putin twierdzi, że upadek ZSRR to największa katastrofa geopolityczna XX wieku. Ja jednak uważam inaczej, że to najwspanialsze wydarzenie XX wieku, albo przynajmniej jedno z najwspanialszych. Odpowiedz Link Zgłoś
drugiwojwa Re: Nie. 11.11.15, 19:21 kylax1 napisał: Ateizm nie jest religią z samej definicji. Zresztą już kiedyś mieliśmy dyskusję na ten temat. .................................. pl.wikipedia.org/wiki/Ateizm tam: "Ateizm – odrzucenie teizmu lub pogląd bądź doktryna głosząca, że bogowie nie istnieją. W najszerszym znaczeniu jest to brak wiary w istnienie boga, bóstw i sił nadprzyrodzonych, jako sprzecznych z rozumem i nienaukowych, oraz negujący potrzebę religii" .......... Napisano negujący potrzebę religii a nie negujący potrzebę wiary Zatem ateista nie neguje wiary, wiary w coś innego niż bóg, siły nadprzyrodzone. Tym czymś "innym " może być np. przyroda, los, informacja - wreszcie "nic" , nawet sam bóg bez określenia religii ... Jednym zdanie ateista jest wierzący. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Uważam, że za głupotę trzeba płacić. 11.11.15, 17:11 kylax1 napisał: Czyżby znowu czekało nas to samo? > -------------------- skąd bierzesz obie te uprawnienia pisząc nas? Jakim prawem wypowiadasz się w imieniu Polaków mieszkających w Polsce pisząc takie brednie zza oceanu zaborcy Polski i Polaków? _______________________________________________________________ zeitgeist-online.de/exklusivonline/nachdenkliches-und-schoengeistiges/1026-als-trojanischer-esel-der-nato-in-den-3-weltkrieg.html quer-denken.tv/index.php/403-offener-brief-von-juergen-todenhoefer-an-obama Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Buahahahahahha. 11.11.15, 17:36 nie-tak napisała: > Jakim prawem wypowiadasz się w imieniu Polaków mieszkających w Polsce pisząc ta > kie brednie zza oceanu zaborcy Polski i Polaków? Buahahahahaahahahahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
malkontent6 Re: Uważam, że za głupotę trzeba płacić. 11.11.15, 19:41 kylax1 napisał: > Uległość Watykanowi doprowadziła do rozbiorów, zacofania i upadku państwa polskiego. A ja myślę, że do rozbiorów i upadku państwa polskiego doprowadzili sąsiedzi naszego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Uważam, że za głupotę trzeba płacić. 12.11.15, 17:45 malkontent6 napisał: > kylax1 napisał: > > > Uległość Watykanowi doprowadziła do rozbiorów, zacofania i upadku państwa > polskiego. > > A ja myślę, że do rozbiorów i upadku państwa polskiego doprowadzili sąsiedzi na > szego kraju. Nie. Sąsiedzi tylko wykorzystali okazję kiedy Polska była bardzo słaba a była słaba z własnego wyboru. Do rozbiorów doprowadziliśmy sami, głównie poprzez: 1. tworząc absurdalny ustrój z "liberum veto" na czele 2. dając zbyt dużo władzy magnatom 3. przegraną reformacji. Zwycięstwo kontrreformacji zakonserwowało stary ustrój, postawiło tamę reformom i odcięło nas od zachodu 4. wprowadzając "Wolną Elekcję" 5. prowadzenie fatalnej polityki wobec Ukraińców, głównie wobec Kozaków ukraińskich walczących dla Rzeczpospolitej Prusy, Rosja i Austria tylko dokończyły dzieła a w tamtych czasach trzeba było być silnym, słabi byli pożerani. Polska pożarła np. Ukrainę. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k I nowa walute: 11.11.15, 17:22 slayer38.wrzuta.pl/obraz/12gcj5F6mtZ/1000_kaczorow Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: I nowa walute: 11.11.15, 18:05 j-k napisał: > slayer38.wrzuta.pl/obraz/12gcj5F6mtZ/1000_kaczorow ------------ Nie histeryzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k gdzie mi do tego, Woytek...? 11.11.15, 20:35 wojciech.2349 napisał(a): > Nie histeryzuj. vutka za komuny smakowala mi w Polsze tak samo dobrze - jak i obecna. przynajmniej tu jest ciaglosc... Odpowiedz Link Zgłoś
jk2007 Polak potrafi 11.11.15, 19:26 Najciekawsze polskie wynalazki pulshistorii.pb.pl/4297171,16202,najciekawsze-polskie-wynalazki-i pulshistorii.pb.pl/4298180,18832,najciekawsze-polskie-wynalazki-ii Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: sadze ze tematem watku jest godlo polski 12.11.15, 02:42 Mam nadzieje PiS zmieni godlo z porotem do godla Uni 3 Narodow , orzel, pogon itd. Osobiscie nie jestem orlem zaiteresowany poniewaz Krakow jest miastem Galicj, czesci imperium habsburskiego. Orzel byl godlem Polski , krolestwa , czyli landu imperium Rzymsko Niemieckiego. Tym samym Historia Polski ne miala nic wspolnego z anglosasami poza kanalem La Manche. Co do religi , popieram zakaz wplywow talmudystow i starozakonnych w Europie i Polsce. Stary Testament i Tora powinien byc traktowany tak samo jak bajki z tysiaca i jednej nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Polska będzie miała nowe godło. 12.11.15, 17:49 kylax1 napisał: > Uwaga. Nastąpi wielka zmiana w Polsce. Nowe godło: > i.iplsc.com/-/0004I1KZF1WJX4SL-C116.jpg Ty kylax lubisz zadymiać. Polska ma się bardzo dobrze a mówi to mieszkaniec Polski. Zmiana władzy w gruncie rzeczy nie wiele zmieni w codziennym życiu a chrześcijaństwo i katolicyzm to już dla wielu w Polsce bardziej tradycja niż religia. I nikomu to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
boavista4 Re: tradycja i religia 12.11.15, 20:09 ci dla ktorych religia jest antykatolicyzm sa talmudystami. Ci co sa katolikami wierza ze przyjemnie widziec swoich bliskich w kosciele, tam sietowac urodzenie, malzenstwo I smierc.. kosciol jest ich tradycja , kutura, I sztuka czasami. Nikt tego nie chce wymienic na skomputeryzowana biurokracje, drogie kluby pelne alkoholu I narkotykow, restauracje. Kosciol to nie tylko sama wiara. Odpowiedz Link Zgłoś