Dodaj do ulubionych

Wesolych Swiat

22.12.15, 22:37
Koleda dla nieobecnych
www.youtube.com/watch?v=CD1RJtYd1lA
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Wesolych Swiat 22.12.15, 23:59
      ano, do obecnych od mojej skromnej osoby:
      www.youtube.com/watch?v=YfGHvWA5JhA
      • eva15 Apage, satanas! 23.12.15, 00:59
        Idź precz z tą obcą kulturą, wynaturzeńcu! Widać trzeba Zyda, by przypomniał, jak piękne mogą być polskie kolendy:-))).
        • eva15 Re: Apage, satanas! 23.12.15, 02:06
          Aj, waj, sorry, niegramotność mi się udziela:-) Chodzi oczywiście o kolędy.
        • szwampuch58 Re: Idź precz z tą obcą kulturą??? 23.12.15, 11:13
          www.youtube.com/watch?v=0sn6eRTAd8k
    • eva15 Re: Wesolych Swiat 23.12.15, 00:55
      Dzięki, nie znałam, wzruszające dla każdego, kto stracił kogoś bliskiego.
    • krzysiozboj Re: Wesolych Swiat 23.12.15, 01:58
      Za życzenia i kolędę dzięki. A wpisami swoimi potrafisz pozytywnie zadziwiać.
      • eva15 Re: Wesolych Swiat 23.12.15, 02:08
        Stara się chłopak przypodobać, wkraść w serca i umysły:-).
        • 5magna Re: Wesolych Swiat 23.12.15, 02:14
          Polskie kolendy sa po prostu polskie I sa OK ale jego nie pobije nikt.......

www.youtube.com/watch?v=L9-PN1sftaI
          • 5magna Re: Wesolych Swiat 23.12.15, 02:33
            Jak sie Boze Narodzenie zmienilo przez ostatnie 100 lat......Wszedzie.

endoftheamericandream.com/archives/100-year-old-christmas-list-from-a-7-year-old-boy-shows-how-materialistic-our-society-has-become
        • 3.ndd Re: Wesolych Swiat - Eva 23.12.15, 08:41
          eva15 napisała:

> Stara się chłopak przypodobać, wkraść w serca i umysły:-).

Zyczenia szczere . I nic z tego co napisalac .....
          • 3.ndd Re: Wesolych Swiat - Eva 23.12.15, 08:45
            I nie wiem czy jeszcze chlopak . Stuknelo mi 69 latek . Z syboliczna cyfra ;-) .
        • krzysiozboj Re: Wesolych Swiat 23.12.15, 08:53
          eva15 napisała:

> Stara się chłopak przypodobać, wkraść w serca i umysły:-).

No właśnie nie, ja u 3.ndd widzę prostolinijność, otwartość, naturalność i dystans do wielu rzeczy. Też ciekawe postrzeganie świata. Ale to nie temat o 3.ndd, to życzenia z jego strony za które jeszcze raz dziękuję.
          • 3.ndd Re: Wesolych Swiat - krzysiozboj 23.12.15, 09:09

> No właśnie nie, ja u 3.ndd widzę prostolinijność, otwartość, naturalność i dyst
            > ans do wielu rzeczy. Też ciekawe postrzeganie świata. Ale to nie temat o 3.ndd,
            > to życzenia z jego strony za które jeszcze raz dziękuję.

Dzieki ! .Dales mi kompement :-) . Ale wlasnie taki jestem ;-) .
    • bywszy2 Re: Wesolych Swiat+ 23.12.15, 10:39
      Apage, satanas!
      eva15 23.12.15, 00:59 Odpowiedz
      Idź precz z tą obcą kulturą, wynaturzeńcu! Widać trzeba Zyda, by przypomniał, jak piękne mogą być polskie kolendy:-))).
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<
      O czym to swiadczy?
      Zadne kolendowanie bez Zyda sie nie obejdzie!
      Szczegolnie,to intelektualne.
      • karbat Re: Milych dni 23.12.15, 11:18
        zwiazanych z urlopem, w dniach przesilenia zimowego, spedzonych w gronie bliskich,
        w dobrym towarzystwie. kto ma mozliwosc polecam milego aktywnego wypoczynku,
        np. narty, lodowisko, natura.

wyrazy wspolczucia dla wszystkich zdanych na dluzsze
        siedzenie przy suto zastawionym stole albo przed komputerem
        • 3.ndd Wesolych Swiat od Premiera Izraela 24.12.15, 21:36

www.facebook.com/IsraelinUSA/videos/999147023464894/?theater
          The Prime Minister of Israel Benjamin Netanyahu's Christmas greeting to Christians in Israel and around the world:

"From Jerusalem I wish Israel's Christian community, and Christians everywhere, a very joyous Christmas and a happy new year.
          I am proud to say that Israel is one of the few countries in the Middle East, maybe the only country in the Middle East, where Christians are truly free to practice their faith openly, freely, to celebrate Christmas and other Christian holidays.
          The State of Israel is a beacon of liberty in a Middle East plagued by oppression and extremism.
          Here everyone can practice their faith, because in Israel, religious freedom is sacred.
          It is my fervent hope, my fervent prayer, that 2016 is marked by greater security and freedom for all Christians across the Middle East.
          May the coming year bring the blessings of peace and prosperity for all humanity.
          So on behalf of the people of Israel, on behalf of the Israeli government, I wish all our Christian friends a very merry Christmas. And I also invite you – come to Israel!
          Thank you."
          • 3.ndd Re: Wesolych Swiat od Premiera Izraela 24.12.15, 22:32
            3.ndd napisał:

>
            > www.facebook.com/IsraelinUSA/videos/999147023464894/?theater
            > The Prime Minister of Israel Benjamin Netanyahu's Christmas greeting to Christi
            > ans in Israel and around the world:
            >
            > "From Jerusalem I wish Israel's Christian community, and Christians everywhere,
            > a very joyous Christmas and a happy new year.
            > I am proud to say that Israel is one of the few countries in the Middle East, m
            > aybe the only country in the Middle East, where Christians are truly free to pr
            > actice their faith openly, freely, to celebrate Christmas and other Christian h
            > olidays.
            > The State of Israel is a beacon of liberty in a Middle East plagued by oppressi
            > on and extremism.
            > Here everyone can practice their faith, because in Israel, religious freedom is
            > sacred.
            > It is my fervent hope, my fervent prayer, that 2016 is marked by greater securi
            > ty and freedom for all Christians across the Middle East.
            > May the coming year bring the blessings of peace and prosperity for all humanit
            > y.
            > So on behalf of the people of Israel, on behalf of the Israeli government, I wi
            > sh all our Christian friends a very merry Christmas. And I also invite you R
            > 11; come to Israel!
            > Thank you."

A tutaj tlumaczenie na polski
            Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku od Premiera Izraela

Z Jerozolimy zyczy Premier Izraela Benjamin Netanjahu świąteczne pozdrowienia do chrześcijan w Izraelu i na całym świecie:
            "Z Jerozolimy zyczę chrześcijańskiej społeczności Izraela i wszystkim chrześcijanom, bardzo radosnych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.
            Jestem dumny, że Izrael jest jednym z niewielu krajów na Bliskim Wschodzie, a może jedynym krajem na Bliskim Wschodzie, gdzie chrześcijanie moga naprawdę swobodnie praktykować swoją wiarę otwarcie, swobodnie, swieta Bożego Narodzenia i inne świeta chrześcijańskie.
            Państwo Izrael jest światłem wolności na Bliskim Wschodzie nękane przez uciskiem i ekstremizmem.
            Tutaj każdy może praktykować swoją wiarę, ponieważ w Izraelu, wolność religijna jest święta.
            To jest moja gorąca nadzieja, mój żarliwa modlitwa, że 2016 bedzie pod znakiem większego bezpieczeństwa i wolności dla wszystkich chrześcijan na Bliskim Wschodzie.
            Niech nadchodzący rok przyniesie błogosławieństwo pokoju i dobrobytu dla całej ludzkości.
            Tak więc w imieniu ludu Izraela, w imieniu rządu Izraela, pragnę wszystkich naszych chrześcijańskich przyjaciół bardzo Wesołych Świąt. I ja też zapraszam - przyjść do Izraela!
            Dziękuję."

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka