Gość: pacyfista IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 00:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Carlos Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.carano.de 23.09.04, 01:01 Zastanow sie jak mozesz cos takiego pisac!!! Nawet nie uszanujesz smierci tych dwoch kobiet, dla ktorych ostatnie tygodnie byly pieklem na ziemi. Te tragicznie zmarle kobiety sa dla ciebie nie podmiotem, tylko przedmiotem w forsowaniu jakiejs sprawy. Nic dla ciebie nie znacza. Po przeczytaniu takiego posta traktowanie serio ciebie i twoich linkow jest dla rozsadnego czlowieka niemozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elvis Co na to pacyfiści? Czy zaprotestują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 13:47 Nabiorą wody w usta. Pacyfizm jest w tej chwili najgroszą odmianą politycznej poprawności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigOS Re: Co na to pacyfiści? Czy zaprotestują? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:48 ta a ty pewnie jesteś wojakiem szwejkiem z iraku? wypierdalać amerykany z iraku. tyle złego i nic dobrego z tego nie wyszło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jorge Re: Co na to pacyfiści? Czy zaprotestują? IP: 212.244.84.* 24.09.04, 09:03 Jasne, biedaku! Świat byłby piękniejszy gdyby nie pacyfiści. Następny Einstein znalazl rozwiązanie problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Co na to pacyfiści? Czy zaprotestują? IP: *.80.203.62.cust.bluewin.ch 24.09.04, 10:04 Einstein rzczywiscie pacyfista nie byl: jego list do przydenta F.D.Roosvelta rozpoczal projekt Manhattan... Gość portalu: jorge napisał(a): > Jasne, biedaku! Świat byłby piękniejszy gdyby nie pacyfiści. Następny Einstein > > znalazl rozwiązanie problemu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wróbel Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: 213.241.37.* 23.09.04, 19:45 Ja, chociaż wcześniej byłem oburzony, teraz popieram tę amerykańską babeczkę, która powycierała kilku saddamowców w ichnim więzieniu. Ludzie ! To właśnie kolesie, którzy najchętniej poderżnęli by nam gardła tępą foremką do ciasta, byli prowadzani wtedy na smyczy. I BARDZO MNIE TO TERAZ ŚMIESZY!!! Ponieważ, to co teraz robią CYWILOM "iraccy bojownicy" (czyli mordercy) nie specjalnie mnie do śmiechu nastraja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard Poszedles za daleko. Zgodnie z prawem USA, IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 01:06 oskarzenie prezydenta o zbrodnie jest karane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: nie bezpodstawne tylko na podstawie prawa IP: 207.248.159.* 23.09.04, 12:09 miedzynarodowego zakazujacego wojen napastniczych bush jest zwyczajnym zbrodniarzem takim jak sadam a kwasniewski jego pomocnikiem tak jak bierut byl wspolsprawca zbrodni stalina pamietamy.tripod.com rzeczenie krola angielskiego karola II: ujrzawszy pod pregierzem skazanca spytal co sie stalo odpowiedziano mu milosciwy panie pisal satyry na ministrow odrzekl krol co za glupiec czemuz nie pisal na mnie ? nic by mu sie nie stalo prawem ktore najlepiej odslania zamiar despotow , jest kara smierci ustanowiona przeciw autorom pamfletow i przeciw poetom to nie jest zgola z ducha republiki, w ktorej lud rad widzi upokorzenie moznych. ale ludzie pragnacy obalic wolnosc republiki lekali sie pism ktore mogly obudzic ducha wolnosci. sulla ktory polaczyl tyranie anarchie i wolnosc wydal prawa kornelianskie zda sie na to jedynie wydal ustawy , aby tworzyc zbrodnie tak obejmujac niezliczona liczbe uczynkow mianem morderstwa znajdowal wszedzie mordercow i za pomoca praktyk ktore az nadto znalazly nasladowcow zastawial pulapki, rozsypywal ciernie otwieral przepascie pod stopami wszystkich obywateli ubostwo i niepewnosc mienia rozwija w panstwach despotycznych lichwe gdyz kazdy drozy sie z pieniedzmi w proporcji do niebezpieczenstwa na jakie sie pozyczka naraza nedza sie wciska ze wszystkich stron w te nieszczesne kraje wszystko tam jest wzbronione nawet ratowanie sie pozyczka kupiec zyje z dnia na dzien totez prawo handlowe ogranicza sie do prostych policyjnych zarzadzen niesprawiedliwy rzad nie moze sie obejsc bez rak, ktore by spelnialy jego niesprawiedliwosc: otoz niepodobna aby te rece nie krzataly sie dla siebie samych kradziez gropsza publicznego jest tedy naturalna dla panstw despotycznych wobec powszechnosci tej zbrodni konfiskaty tam sa bardzo uzyteczne w ten sposob przynosza one ulge ludowi pieniadz uzyskany ta droga jest powazna danina, ktorej wladca by nie sciagnal ze zrujnowanych poddanych w kraju takim nie ma jednej rodziny ktora despotyzm pragnalby zachowac w despotyzmie wladza przechodzi calkowicie w rece tego komu sie ja powierza wezyr sam jest despota a kazdy poszczegolny urzednik wezyrem w republikach podarki sa sprawa ohydna cnota zas ich nie potrzebuje w panstwie despotycznym gdzie nie ma ani cnoty ani honoru jedyna rzecza ktora moze sklonic do czynu to nadzieja wygodniejszego zycia Platon zadal aby ci ktorzy przyjmuja podarki za spelnienie swej powinnosci byli karani smiercia zlym bylo tez prawo rzymskie ktore pozwalalo przyjmowac drobne podarki byle nie przekraczaly stu talarow na rok ale tym ktorym sie nic nie daje nie pragna niczego natomiast tym ktorym daje sie troche, pragna niebawem wiecej a pozniej duzo zreszta latwiej jest dowiesc temu ktory nie powinien nic brac , a mimo to bierze niz temu ktory bierze wiecej , gdy powinien brac mniej i ktory zawsze znajdzie po temu pozory , wymowki , przyczyny i racje powszechnym wiadomym jest ze wielkie nagrody w republice sa oznaka upadku gdyz gdy w republice wlada cnota polityczna pobudka ktora wystarcza sama sobie i wyklucza calkowicie inne to panstwo nagradzajace przez dawanie swiadectwa spelnienia obywatelskiej powinosci w sluzbie republiki O duchu praw Monteskiusz POLAKU ODPOWIEDZ SOBIE SAM W JAKIM KRAJU ZYJESZ W 21 wieku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta prawo USA to sobie stosuj u siebie IP: *.centertel.pl 23.09.04, 15:54 a wasz prezydent niech uważa, bo w USA uposledzonych umyslowo tez zabijaja. na jego miejscu przenislbym sie na emeryture do Europy gdzies. prawdodastwo UE uniemozliwe egzekucje ludzi uposledzonych umyslowo. to dla Georga jedyna szansa na spokojny sen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Poszedles za daleko. Zgodnie z prawem USA, IP: *.twcny.rr.com 23.09.04, 21:14 Gość portalu: Gerard napisał(a): > oskarzenie prezydenta o zbrodnie jest karane. gerard ty tak lubisz tu straszyc na tym forum. czy ty czytasz gazety i ogladasz dyskusje w telewizji? nawet na foxnews czy cnn nie ma dnia,zeby tuzin ludzi nie oskarzal busza o zbrodnie. sam kerry to robi co dzien,moze ich tez zapodasz, skoro kablowanie cie tak intryguje.nie ma dnia,abys ty lub inne nicki z detroit nie straszyly kogos kablowaniem.zastanow sie nad tym co mowisz i piszesz i sluchaj tv,to bedziesz wiedzial co sie dzieje w usa i co wolno a czego nie.nie wolno mowic ,ze kogos zabijesz,krytykowac mozna bez konca a szczegolnie politykow,to sa wybrani reprezentanci i mozna na nich dowolnie psy wieszac,co tez i ludzie czynia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . A plebs sie dowartosciowuje opluskwianiem IP: *.range81-156.btcentralplus.com 23.09.04, 22:19 politykow i innych celebrities. Bo, gdy sobie popluje, to juz nie czuje sie taki maly i przegrany... Hehehehe, spoleczenstwo dobrobytu dalo holocie chleba, to zachcialo sie holocie i igrzysk - skrojonych na jej niska miare: bezkarne plucie na kazdego, kto wyrosl ponad jej poziom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.gdynia.mm.pl 23.09.04, 01:09 chyba jednak dopiął swego- to moja ostatnia już wizyta na tym forum ,gdyż jesli panom odpowiedzialnym za treści,ta wypowiedż wydała się dopuszczalna,to wolę już być od tego jak najdalej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gerard oprocz poinformowania moich wladz, przesylam IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 01:38 tez posty pacyfisty (i kilka innych ) do ambasady Polski, Washington Post i New York Times. Krzyczycie, ze nieraz prasa USA pisze o polskich obozach koncentracyjnych. Niech prasa amerykanska napisze jak Polacy pisza o USA i prezydencie. A tak plakaliscie, ze chcecie byc w NATO. Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Alez Ty naiwniak! 23.09.04, 01:47 Gość portalu: Gerard napisał(a): > A tak plakaliscie, ze chcecie byc w NATO. I glupi dotego jestes. O jakim ty NATO gadasz? Im o kase chodzilo, nic wiecej! To samo jest z UE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zoe Re: oprocz poinformowania moich wladz, przesylam IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 11:42 Ty chyba chory jestes. Jeden swirus z drugim obrzucaja blotem kogo popadnie, najlepiej tych, co sa w danej chwili najmodniejsi, a Ty to bedziesz gdzies wysylal??? Slow mi brak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: oprocz poinformowania moich wladz, przesylam IP: *.alp01.telsat.wroc.pl 23.09.04, 12:08 Co ty pier.olisz? O informowaniu "twoich"? wladz i takie tam? To czemu kut.sie nie siedzisz na amerykanskim forum Washington Post i nie wypowiadasz sie po amerykansku? Ty zamerykanizowany polaczku rzygac sie chce jak sie czyta co piszesz bo tu chodzi o smierc wloskich zakladniczek a nie o twoje opinie na temat Polski czy usa. A poza tym to jeb.c busha bo to morderca!!!!! Urznac leb niewiernemu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: przeslij swoje to wystarczy IP: 207.248.159.* 23.09.04, 12:26 zrobie wam taka opinie w USA, ze mozecie zapomniec o wizach. Poczytajce sobie posty Polakow jak "pacyfista" to dowiecie sie. kazio. Zal bierze za ich niewiedze. Moskal to Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: Gerard IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net Data: 23.09.2004 02:14 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list przeciez zero. I gdzie u Busha. przeciez kongresmeni i nibypolitycy polskiego pochodzenia to Demokraci. Jeden znany to gubernator Alaski Murkowski a i on Reublikanin.. wojciech. Przerazajace jest to, ze Wy nie macie Autor: Gość: Gerard IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net Data: 23.09.2004 02:53 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list szacunku do samych siebie. Nie wykazujecie zdnego patriotyzmu, plujecie na Wasze wladze, ktore w koncu sami wybieracie. Uwazacie, ze prawo wypowiedzi to prawo do obrazania kazdego. Amerykanie sie nie zgadzaja, ale zaden z nich nie napisalby tak jak Ci idioci. Michael Moore krytykowal decyczje polityczne i maniery Busha ale nie oskarzyl go o przestepstwo per se. Polacy musza sie uczyc demokracji bardzo dlugo. A jednoczesnie plaszczycie sie przed obcymi o prace, o pare groszy, o bezwizowy wjazd. Zydzi byli zawsze za Demokratami. I do tego Autor: Gość: Gerard IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net Data: 23.09.2004 00:19 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list pedaly, lesbijki, tranwestyci, sodomici, pedofile, idioci, zwiazkowcy, resztki hippisow, liberalowie, komunisci, katolicy, Murzyni, 3/4 Latynosow, Hollywood, wiekszosc znanych milionerow (Gates, Buffet, Soros, Turner itd). Wydaje sie , ze wszyscy przeciw Bushowi. A Bush wygra bo za nim sa tacy jak ja -srednia klasa. Wejdz na watek: "Grupa islamska twierdzi..."to sie Przeczytaj komentowany artykuł » Autor: Gość: Gerard IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net Data: 23.09.2004 01:58 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list dowiesz co Polacy sadza o USA i prezydencie. Zrozumiesz moze dlaczego Amerykanie wola Zydow niz Polakow. Przeczytaj sobie inne posty "pacyfisty" to dowiesz sie jeszcze wiecej. cierpisz na chorobe pogladow "wlasne koryto ponad wszystko" chroniczny przypadek tej choroby to niejaki bush ijego kompania pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
indris Bush jest ZBRODNIARZEM... 23.09.04, 14:57 ...odpowiedzialnym za "zbrodnię przeciw pokojowi", tak jak to określił Trybunał Norymberski, z udziałem zresztą przedstawicieli USA. Nie mam nic przeciwko poinformowaniu o tym poście prasy amerykańskiej, niech wiedzą, że serwilistyczne władze RP NIE sa reprezentatywne dla opinii Polaków. Podobnie zresztą Bush NIE jest reprezentatywny dla wszystkich Amerykanów. Moore i Chomsky to TEŻ Amerykanie. Jezeli piszę coś krytycznego o USA, to ZAWSZE oznacza to aktualne PAŃSTWO, które ma nieszczęście być rządzonym przez paranoika lub oszusta. A Polacy owszem, chcieli być w NATO, ale NIE za cenę popierania wszelkich głupot i zbrodni aktualnej administracji USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta juz sie boimy IP: *.centertel.pl 23.09.04, 15:26 twoja glupota jest zaiste wielka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jesli znajdzie ostrego dziennikarza typu O'Railly IP: *.range81-156.btcentralplus.com 23.09.04, 22:24 z TV, to po takich postach jak na tym forum odrzuconych polskich wnioskow wizowych bedzie nie 40%, a co najmniej 60, a i kazdy Amerykanin policji imigracyjnej doniesie, gdzie nielegalne Polaczki sie gniezdza i u kogo na czarno pracuja. A i muslimski czy polski pracodawca juz nie zatrudni Polaka za dotychczasowa stawke, ale grubo,grubo ponizej - cena i jego ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawski Do Faktu i SuperExpressu też poproszę, bo już IP: *.lodz.mm.pl 23.09.04, 23:22 je moderator skasował :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obcy Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.dyn.optonline.net 23.09.04, 02:02 Oto do czego prowadzi poblazanie islamskim zwydodniaclom. Juz dawno mowilem tutaj i uczulalem,ze tego typu "podchody" do niczego nie prowadza;wyjsciem jest tylko calkowita eksterminacja. Przykro mi,ze ludzie,ktorzy prowadza te wojne jak i inni nie rozumieja tego i wola trupy rozposcierac w czasie i to niewinne. Ale coz,miejmy nadzieje ze ofiara nie pojdzie na marne i w koncu ci co sa odpowiedzialni za ta wojne zrobia to co powiedzialem wyzej. Albo sie zaczyna wojne i ja prowadzi w szybkim tempie do konca, albo sie siedzi cicho.Rozpetanie wojny z Irakiem w stylu amerykanskim to niezliczone ofiary,bo Ameryka nie potrafi pacyfikowac,a wiec po co wogole zaczyna jakakolwiek wojne. Wojna,szczegolnie dzis i w tym rejonie,to nie przelewki,i albo sie jest zdecydowanym ja prowadzic albo nie! Dlatego tez,uwazam,ze za smierc wszelkich zakladnikow odpowiedzialna jest amerykanska administracja,w sensie nieudolnosci prowadzenia wojny tego typu. :( | Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 23.09.04, 15:44 To niebywale, do czego potrafi posunac sie czlowiek. Niejaki "obcy" znajduje rozwiazanie dla terroryzmu: calkowita eksterminacja. Kogoz mianowicie? Terrorystow? To jedz pan eksterminowac, kretynie. Wszystkich Arabow? Za co? Wszystkich muzulmanow? Za co? Hitlerowskie myslatka wobec dramatycznych problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Verbal Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.devs.futuro.pl 23.09.04, 16:09 > Wszystkich Arabow? Za co? Wierz mi, jest za co !!! Studiowałem z nimi na jednej uczelni, i wiem co piszę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Chętnie pojadę do Iraku i będę pracował jako IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 02:20 egzekutor terrorystów. To musi być piękne uczucie zabijać arabskich terrorystów. To nawet nie są ludzie tylko małpy. Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Chętnie pojadę do Iraku i będę pracował jako 23.09.04, 02:26 Gość portalu: abc napisał(a): > egzekutor terrorystów. To musi być piękne uczucie zabijać arabskich > terrorystów. To nawet nie są ludzie tylko małpy. I czego malpy obrazasz? Co oni ci zlego zrobily? Przeciez niekomu lbow nie ucinaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Co najwyzej kokosem kogos w leb walna. I tyle. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 23.09.04, 02:30 Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Bo to takie naturalne zwierze. I tyle 23.09.04, 02:39 A terorysci to islamskie bydle i to jest roznica!!! O zwierzeta nalezy sie troszczyc i dbac, by nie wyginely, a to bydle islamskie wrecz przeciwnie! Dlatego tego islamskiego bydla nie mozna do naszych kochanych zwierzatek przyrownywac!!!! Ponimajesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holas Krew mnie zalewa jak czytam niektórych idiotów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 03:00 W ogóle się zastanawiałem, czy zabierać głos w dyskusji z ludźmi, którzy głoszą poglądy takie, że OK, niech sobie przyjeżdżają i mordują niewinnych ludzi terroryści i fanatycy. Ale nie może być tak, że takie głosy pozostaną bez odpowiedzi - taki jeden z drugim sobie pogratulują "inteligentnych poglądów" i pouśmiechają się pod nosem, jak to mądrze się nagadali. A powinni siedzieć cicho, a jeśli nie, to powinni wstydzić się wypowiedzianych na forum publicznym słów tak niedojrzałych i nieprzemyślanych. Co do ludzi umierających za sprawę - czy nasi dziadowie i ojcowie walczący w powstaniach walczyli z dziećmi, kobietami i cywilami niemieckimi/pruskimi/rosyjskimi/ austriackimi? czy walczyli NA SWOJEJ ZIEMI, o SWOJĄ ZIEMIĘ, z ARMIAMI najeżdżcy? Jak umierali, z bronią w ręku i z honorem czy mordując ludzi, którzy może nawet nie wiedzieli o co oni walczą i dlaczego do licha, co się dzieje, przecież ja rano do pracy wyszedłem jak co dzień??? Jak można mieć tak betonowe poglądy??? Przecież jutro człowieku jeden z drugim możesz Ty zostać zabity przypadkiem, gdy będziesz przechodził ze swoją dziewczyną koło ambasady amerykańskiej, pod którą właśnie jakiś fanatyk podjedzie ciężarówką pełną dynamitu! A taki ładny dzień będzie, właśnie ją poznałeś, szliście za rękę... A tu nagle BUM!!!!! i koniec pieśni!!!!! Albo obudzisz się w szpitalu bez ręki czy nogi! Przecież tam, w tych budynkach, ambasadach, pociągach zginęły setki albo tysiące takich właśnie zwykłych ludzi. Których sens istnienia nie polegał na oddawaniu swego życia za sprawę, lecz na dawaniu szczęścia i ciepła swym bliskim, dzień po dniu. A co z ich cierpieniem? A może wg Ciebie jednego z drugim dobre, mądre i sprawiedliwe jest pobicie losowo wybranego człowieka kibicującego przeciwnej drużynie na stadionie, bo przecież banda idiotów - kibiców o równej Wam "inteligencji poglądów" pobiła kiedyś któregoś z "Waszych"? Straszne jest to, że gatunek który stworzył najwspanialsze umysły świata, ludzi, ktorzy potrafili dokonać takich rzeczy jak choćby podróż na księżyc, zgłębianie tajemnic Natury tworzy także takich degeneratów, którzy w zbiorowej, bezsensownej i tragicznej śmierci setek ludzi widzą jakąś sprawiedliwość i "nauczkę"! Jeśli chodzi o policjanta świata: ja się z całego serca cieszę, że tym policjantem są USA, a nie np. Rosja czy kraje arabskie. Tylko dzięki temu tacy jak Ty mogą się wypowiadać na WOLNYCH, NIECENZUROWANYCH stronach internetowych i wyrażać swoje WOLNE OPINIE, na KAŻDY temat, chociaż strasznie głupie i niedojrzałe. Bo ten kraj szanuje i uznaje WOLNOŚĆ OSOBISTĄ, a Ty człowieku wykorzystujesz tą wolność aby wypowiadać się przeciwko niemu i jesteś na tyle mało inteligentny, że nie widzisz tutaj paradoksu. Islam nie jest religią wojującą!?? no to niby jaka religia jest??? Czy wiara, której autorytety głoszą, że ktoś, kto poświęci swe życie w zamachu terrorystycznym, w którym zginą setki niewinnych niczemu osób dosąpi odkupienia i raju wiecznego jest wg kolegi wiarą tolerancyjną i pokojową? A co oznacza według kolegi dżihad??? Czasem nie Świętą Wojnę Islamu?? Czy religia, która za ŚWIĘTĄ uważa jakąkolwiek wojnę jest religią pokojową i tolerancyjną??? A gdzie są takie zwroty jak Święta Wojna we współczesnym katolicyzmie, buddyzmie, taoizmie???? Nie sądzę, aby moja długa wypowiedź była w stanie zmienić poglądy któregokolwiek z ludzi, wypowiadających się wcześniej na tym forum jak to OK się stało, że kraj najbardziej szanujący wolność osobistą i głoszący tolerancję dla WSZYTKICH jednostek szanujących wolność drugiego człowieka został tak haniebnie, brutalnie i bestialsko zgwałcony przez grupę ludzi zacofanych moralnie i cywilizacyjnie. Nie sądzę, ponieważ zgadzając się z takim atakiem stawiają się oni w jednym szeregu z tymi "ludźmi". Nie sądzę, ponieważ teraz będą oni brneli wcześniej obraną ścieżką choćby ze względu na brak dystansu do siebie i swych poglądów, udowodniony choćby zmyślaniem "faktów" na poparcie swej tezy, zagrożonej w dyskusji. Panowie, to właśnie tacy jak Wy organizują zamachy i szerzą brak tolerancji na świecie. Gardzę Wami i mam nadzieję, że albo zaiskrzy coś w Waszych kopułach, albo Wasze życie będzie równie makabryczne jak to, co staracie się "rzeczowo" i "sprawiedliwie" uzasadnić. Co zresztą niechybnie się stanie - nasze życie jest ZAWSZE odbiciem naszego wnętrza, podobnie jak nasze poglądy. Głosisz nienawiść wtedy kiedy jesteś pełen nienawiści. Mam jednak nadzieję, że wypowiedź ta skłoni do myślenia innych, tych którzy nie byli zdecydowani jakie poglądy są słuszne. Pamiętajcie, jest tylko jedno najważniejsze i uniwersalne przykazanie: "kochaj bliźniego swego jak siebie samego". Nieważne jakiego wyznania, koloru czy frakcji politycznej jesteś. Dla mnie właśnie to pozostanie we wspomnieniach tej tragedii: smutek, wielka tęsknota do świata, w którym ludzie potrafią żyć w pokoju i wzajemnym szacunku. Dla Ciebie: poczucie dziejowej sprawiedliwości i "zadośćuczynienia przez chamerykanów, odpokutowania za ich grzechy". Dobrze im tak - przecież mieli za dobrze! Które z tych uczuć jest bardziej ludzkie i godne pielęgnowania, aby wszystkim nam żyło się ze sobą lepiej to niech każdy odwiedzający te strony sam się przez chwilkę zastanowi - przecież szanuję Waszą wolność osobistą.... Macie prawo nienawidzieć mnie, czy kogokolwiek innego za nic - ale wtedy wara ode mnie, bo będę się bronił na tyle, na ile dam radę, nie patrząc już na Wasze rany. Tak też zrobiła Ameryka i pewnie zrobi jeszcze wiele razy, bez wahania. P.S. Nie zamierzam dyskutować dalej na ten temat - ta sprawa jest dla mnie oczywista w kategoriach moralnych, dlatego z góry odmawiam wszelkich komentarzy do opini polemizujących z tą wypowiedzią. Mam jednak nadzieję, że większość Was - ludzi zgodzi się ze mną i przez chwilę pomyśli o cierpieniu, strachu, bólu tych, którzy tam zginęli za....????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Krew mnie zalewa jak czytam niektórych idiotó IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.09.04, 05:12 Nie wiele z tego zrozumialem (boje sie , ze naleze do grupy adresatow). Wojna nakreca spirale zbrodni, my patrzac z boku mozemy miec (i pewnie mamy) glupie uwagi w tym temacie. Nie wiesz jak naprawde Ci piszacy od rzeczy zareaguja w rzeczywistosci; moze lepiej niz Ci poprawni (tak czesto bywa). Nie mozesz twierdzic, zesmy idoty wszyscy rowno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Holas gratuluje madrej wypowiedzi IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 23.09.04, 05:12 i uzupelnie ja poniewaz wielu tu na tej grupie tak pluje na USA i Amerykanow. Otoz jeden z Amerykanow, niejaki Thomas Woodrow Wilson (amerykanski prezydent jakby ktos nie wiedzial) sformulowal program w 1918 r. a wiec po I WS precyzujacy warunki pokoju. Punkt 13 tego programu dotyczyl utworzenia niepodleglego panstwa polskiego z dostepem do morza. Gdyby nie to niepodlegla Polska wcale nie musiala powstac. Zanim ktos bedzie nazywal amerykanow "scierwem" itp. niech sie troche zastanowi. Zastanowienia wymaga tez z kim Amerykanie walcza w Iraku. Al-Zarkawi jest przeciez Jordanczykiem, islamisci z calego swiata zjezdzaja aby walczyc z Ameryka a w rzeczywistosci z calym swiatem zachodnim, Iran miesza jak moze. A co bedzie jak Amerykanie opuszcza Irak? Czy nowa wladza islamskich fundamentalistow (na 100% taka powstanie)zostawi Zachod w spokoju? Czy nie bedzie dazyla do zdobycia broni atomowej a potem jak koran nakazuje walczyla z niewiernymi? Trudno jest dyskutowac z ludzmi ktorzy nigdy nie mieszkali w kraju arabskim i nie czytali koranu. Ja mialem okazje poznac i zycie w krajach arabskich i koran wiec moje poglady sa wykrystalizowane: Islam stanowi zagrozenie dla naszej cywilizacji i nalezy z nim walczyc. I choc Busha nie lubie to akurat jezeli chodzi o Irak i inne kraje arabskie zdaje sobie sprawe z zagrozenia i dlatego robi co powinien robic a czy mu sie uda wygrac to inna sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Holas gratuluje madrej wypowiedzi IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 23.09.04, 05:21 Tomek m.in. napisał(a): "Ja mialem okazje poznac i zycie w krajach arabskich i koran wiec moje poglady sa wykrystalizowane: Islam stanowi zagrozenie dla naszej cywilizacji i nalezy z nim walczyc." Ja tez (i mieszkalem kilka lat i czytalem, inne ksiegi religijne tez). I czemus taki wojowniczy? Wg mnie zagrozniem byl CCCP dla mojej cywilizacji. Moze sa tez inne zagrozenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Varelse DZIEKUJE HOLAS IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.09.04, 05:45 Szacunek Holas, Dziekuje za glos rozsadku, juz myslalem, ze jak zwykle przepychanki zastapia sensowna dyskusje. Jakby wygladal Irak, gdyby teraz, w ciagu kilku dni ci "przekleci Amerykanie" opuscili ten kraj? Chyba nie trzeba wielkiej wyobrazni, zeby patrzac na obecna sytuacje dopowiedziec ciag dalszy? Eskalacja agresji, ktora raz uruchomiona nie ma jak zostac zatrzymana. Konflikty wewnetrzne (szyici - sunnici, klany?) narastaja, kolejne grupy dolaczaja do walki o wladze. A efekt? Wszelka pomoc humanitarna (o ile jeszcze jakas bedzie - nie kazdy ma ochote stracic glowe pomagajac ludziom, ktorzy wiwatuja na wiesc o kolejnych egzekucjach) trafi w rece band (a jak bylo w b. Jugoslawii?) i ucierpia tylko normalni, niezmilitaryzowani ludzie. Bo wbrew pozorom, tam sa rowniez i tacy. I to w ich interesie jest obecnosc 'okupanta'... Bandy fanatykow poradza sobie w panstwie, w ktorym rzadzi chaos i kalasznikow. Zwykli ludzie - nie. Pozdrawiam myslacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo GŁOS ROZSĄDKU kontra ŚLEPOTA!!!! IP: 80.51.254.* 23.09.04, 09:38 Cieszy mne bardzo, iż wraz z nastaniem dnia pojawiaja się głosy rozsadku. Islamska cywilizacja terroru i wojny rozlewać się chce na cały świat. Od wieków tak jest!!! I każdy zdrowo myślacy powinien to widzieć! A Ci co opluwają USA i Rosję niech się zastanowią co zrobią jak u ich drzwi wybuchnie bomba, stanie terrorysta i ze słowami "za Allacha" wysadzi się w powietrze i pociągnie ze sobą Ciebie i Twoja rodzinę!!! Rosja stanowi przedmurze naszej cywilizacji i jest najbardziej zagrozona...wiec nie możemy jej odmówic prawa do obrony... tak jak Amerykanom...i jeśli będzie trzeba także nam!!! A koniec końców jeśli nie staniemy u boku USA, Rosji i innych krajów zachodniej cywilizacji - mozemy juz kupowac kałasznikowy i trzymac w domu a z domów robić bunkry !!!! Bo jak przejdą Bliski Wschód, Rosję, przejda Turcję, Grecję, Bałkany....I to nie jest stek bzdur!!! Wystarczy popatrzec na granice goegraficzne naszej cywilizacji i islamskiej...wszedzie widac napór islamu pod sztandarem Świętej Wojny!!!! Ale to tylko dociera do tych co potrafia się wznieść ponad zwyzywanie od ścierwa Rosjan czy Amerykanów!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milka Re: Krew mnie zalewa jak czytam niektórych idiotó IP: *.polsl.pl 23.09.04, 12:03 Holas - zgadzam się z Tobą całkowicie. Odpowiedz Link Zgłoś
gatorinho Zgadzam sie w stu procentach 23.09.04, 12:23 Moj tok myslenia i sformulowane na jego podstawie sady sa identyczne gratuluje klarownosci wywodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta krew mnie zalewa, gdy czytam takie bzdury IP: *.centertel.pl 23.09.04, 15:24 A co oznacza > według kolegi dżihad??? Czasem nie Świętą Wojnę Islamu?? Czy religia, która za > ŚWIĘTĄ uważa jakąkolwiek wojnę jest religią pokojową i tolerancyjną??? A gdzie > są takie zwroty jak Święta Wojna we współczesnym katolicyzmie, buddyzmie, > taoizmie???? zanim nastepnym razem wysmazysz taki stek bzdur poczytaj troche o islamie. ale cos poza wprost i tym podobnymi bzdurami. nie wiesz co to dzihad, nie znasz podstawowych terminow. powtarzasz zaslyszane opinie bez sprawdzenia. nieladnie > Islam nie jest religią wojującą!?? no to niby jaka religia jest??? Czy wiara, > której autorytety głoszą, że ktoś, kto poświęci swe życie w zamachu > terrorystycznym, w którym zginą setki niewinnych niczemu osób dosąpi odkupienia takie z nich autorytety jak Rydzyk, czy inny Jankowski. moze dla marginalnych grup ograniczonych fanatykow. Głosisz > nienawiść wtedy kiedy jesteś pełen nienawiści. i w ten sposob sam siebie spuentowales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NEEO Jednak żal że twoja ....... IP: *.netis.net.pl 23.09.04, 16:51 matka sie nie wyskrobała, bo nic nie zrozumiałeś i nie zrozumiesz w swoim parszywym życiu pacyfisto jeden - to do defetysty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BASOK Re: krew mnie zalewa, gdy czytam takie bzdury IP: mieszko.pl.u* / 62.29.253.* 23.09.04, 17:05 To nieważne jakie opracowanie, co mowi o Koranie i Islamie - czy to religia pokoju, czy nienawisci. Wazne co prezentuja jego wyznawcy i jak oni to interpretuja. A o tym mozemy przekonac sie na codzien. Jesli jestes taki pewien, ze Koran nie nawoluje do zabijania niewiernych (moze nie) to jedz i przekonaj do tego jego wyznawcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uważny Re: krew mnie zalewa, gdy czytam takie bzdury IP: *.lodz.mm.pl 23.09.04, 17:53 Poczytał byś trochę o Koranie, a nie karmił się papką z telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Powiedz ofiarom Swietej Inkwizycji, ze Biblia ni IP: *.range81-156.btcentralplus.com 23.09.04, 22:28 slowa o torturowaniu i paleniu na stosach takze nie mowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uważny Re: Powiedz ofiarom Swietej Inkwizycji, ze Biblia IP: *.lodz.mm.pl 23.09.04, 23:05 Masz rację, Święta Inkwizycja wykorzystywała Biblię dokładnie tak samo jak ci bandyci podżynający gardła wykorzystują Koran, a USA walkę o pokój na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bardziej uważny Ale pier..isz!! IP: 62.233.231.* 24.09.04, 00:15 Jezeli nawet stawiasz znak równosci miedzy Biblią i Koranem to weź pod uwagę, ze inkwizycja paliła na stosie kilkaset lat temu. Nie odbiegało to wówczas od ogólnych standardów postepowania. W ten prosty i chyba niezamierzony sposób udowodniłeś kilkuwiekowe zacofanie muslimów. Czy dla ciebie hasła wolność równość i braterstwo też sa niczym? Przeciez rewolucja francuska posłała w imie tych haseł jakąś tam liczbę ludzi (i nie tylko rodzinę królewską) na gilotynę, również w zgodzie z ówczesnymi standardami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Islam jest mlodszy o te kilkaset lat. I jest IP: *.range81-153.btcentralplus.com 24.09.04, 11:29 wlasnie, niestety, w czasach Swietej Inkwizycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aw Re: krew mnie zalewa, gdy czytam takie bzdury IP: *.retsat1.com.pl / *.retsat1.com.pl 23.09.04, 19:45 A ja juz nie chcę nic więcej i dodatkowo czytać o islamie. Wystarczy mi to, o czym codziennie czytam w gazetach i codziennie oglądam w telewizji. Pięknie doprawdy sobie ten cudny i pokojowy islam poczyna. Biedni i spolegliwi jego wyznawcy radośnie wiwatują na ulicach, jak tylko terrorystom uda się jakiś spektakularny mord. Jeśli się nie obudzimy i nie przestaniemy wpuszczać muzułmanów do Europy i Ameryki to... Wolę nie myśleć. Lepiej tego nie dożyć. To jest świat z zupełnie innej bajki, którego my nie rozumiemy i chyba tak naprawdę nie chcemy rozumieć. Najlepiej byłoby w ogóle o nim nie wiedzieć. Niestety jesteśmy "niewiernymi" i nie dadzą nam spokoju. Doktryna wahabitów mówi, że wszystko co nieislamskie musi być zniszczone albo nawrócone. Dlatego cieszmy się, że ta tak krytykowana Ameryka w ogóle jeszcze chce być światowym żandarmem,a i Rosja broni sie przed islamem. Piszę to choć nie lubię ani Busha, ani Putina. Ale oni jednak są na swój sposób "nasi", przywódcy islamscy na pewno nie. Gdy będziemy rozczulać sie nad muzułmanami - zginiemy. To przykre, ale wszystko wskazuje na to, że takie są realia. Oni sie nad nami nie rozczulają, oni nas zabijają. I w ogóle ludzie to straszny gatunek, jak ta biedna Ziemia nas znosi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Przeszedles na Islam? Za ILE? IP: *.range81-156.btcentralplus.com 23.09.04, 22:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator O czym Holas zapomniał IP: *.lodz.mm.pl 23.09.04, 16:31 Zapominasz, że tragedie w Madrycie, Biesłanie, Moskwie, Nowym Jorku czy na Bali to nie są dramaty jednego dnia i mają swoje konkretne przyczyny: 1. Rosja z całą siłą zwalcza Czeczenię. 2. Izrael z całą siłą zwalcza Palestyńczyków. 3. USA prowadzi wojny JEDYNIE dla obrony swoich własnych interesów, a nie w celu zaprowadzenia pokoju na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur A ZAMORDOWANIE LUDZI NA BALI, CZYM ... IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 24.09.04, 11:09 TLUMACZYSZ?... Zabraklo ci argumentow ?...Tam zginelo najwiecej Australijczykow, turystow i zwyklych urlopowiczow.Te bomby podlozyli tam Indonezyjczycy, ktorzy nie sa Arabami. Z Arabami laczy ich tylko ideologia - ISLAM.Islam wiara nie jest,to taka sama ideologia jak nazizm i spotka ja ten sam los.Islam jest zlem !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: A ZAMORDOWANIE LUDZI NA BALI, CZYM ... IP: *.lodz.mm.pl 24.09.04, 11:55 Nie zabrakło. WSZĘDZIE zginęli niewinni ludzie. I nie chodzi o licytowanie się gdzie mniej, a gdzie więcej, bo każda z tych tragedii była tak samo przerażająca. Bali i Madryt były skutkiem zaangażowania się Australii i Hiszpanii u boku USA w Iraku. Zbrodniarze podżynający gardła niewinnym ludziom w Iraku fałszywie wykorzystują Islam, tak jak USA fałszywie wykorzystuje hasła walki o pokój na świecie do własnych interesów. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: A ZAMORDOWANIE LUDZI NA BALI, CZYM ... 24.09.04, 12:06 > Bali i Madryt były skutkiem zaangażowania się Australii i > Hiszpanii u boku USA w Iraku Jestes tego pewien? Sadzisz, ze w zamachu na Bali zgineli tylko Australijczycy? Nie, to nie byl zamach przeciwko Australijczykom - to byl zamach przeciwko zachodzniemu stylowi zycia (dyskoteka). Tam zgineli rowniez Francuzi i Niemcy... Rozumiem, ze 11 wrzesnia, to byl wynik "imperialnego zachowania sie USA na Bliskim Wschodzie"? A czymze by byl ten Bliski Wschod, gdyby nie zachodnia cywilizacja z jej zapotrzebowaniem na rope naftowa? Odpowiedz sobie na to proste pytanie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: A ZAMORDOWANIE LUDZI NA BALI, CZYM ... IP: *.lodz.mm.pl 24.09.04, 12:40 > Sadzisz, ze w zamachu na Bali zgineli tylko Australijczycy? Oczywiście, że nie. Ale w Hiszpani zginęli nie tylko Hiszpanie, w Moskwie - nie tylko Rosjanie, a w Nowym Jorku nie tylko Amerykanie. > to byl zamach przeciwko zachodzniemu stylowi zycia (dyskoteka). Gwarantuję Ci, że muzułmanie też chodzą do dyskotek. > Rozumiem, ze 11 wrzesnia, to byl wynik "imperialnego zachowania sie USA na > Bliskim Wschodzie"? Tak, ale ja bym to ujął inaczej. 11 września był przede wszystkim (choć nie tylko) skutkiem zaangażowania USA na Bliskim Wschodzie i w innych rejonach świata w obronie swoich interesów. > A czymze by byl ten Bliski Wschod, gdyby nie zachodnia > cywilizacja z jej zapotrzebowaniem na rope naftowa? Odpowiedz sobie na to > proste pytanie... A czymże byłaby "zachodnia cywilizacja" bez ropy naftowej? Ropa jest potrzebna całemu światu - 80% państw na świecie jest importerami ropy netto. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: A ZAMORDOWANIE LUDZI NA BALI, CZYM ... 24.09.04, 13:17 > Gwarantuję Ci, że muzułmanie też chodzą do dyskotek. Nie watpie, tylko gdzie? :) Ja nie naleze do nurtu, dla ktorego islam jest rownoznaczny z terrorem. Uwazam jednak, ze jest to religia wyjatkowo latwo poddajaca sie "obrobce" na religie panstwowa. Zawiera bowiem zbyt duzo luk i niescislosci w swojej doktrynie. Powstawala w okreslonym czasie i sytuacji, wiec to nie moze dziwic z jednej strony. Z drugiej strony jednak nalezy na taka religie nalezy patrzec uwaznie (obserwowac jej wyznawcow) - tak jak na narodowy socjalizm czy komunizm - w swoich zalozeniach niby racjonalne i sluszne, ale prowadza do kataklizmu. > Tak, ale ja bym to ujął inaczej. 11 września był przede wszystkim (choć nie > tylko) skutkiem zaangażowania USA na Bliskim Wschodzie i w innych rejonach > świata w obronie swoich interesów. No to kompletnie sie z Toba tu nie zgodze. To zaangazowanie bylo od kilku lat co raz mniejsze. "Srodek ciezkosci" przniosl sie w tym czasie zdecydowanie w kierunku Kaukazu, Afganistanu, Indonezjii, na pogranicze indyjsko-pakistanskie i do Palestyny. A tam, poza tradycyjnie Izraelem, USA nie bylo. Stany w tym czasie tez niechetnie angazowaly sie kwestie afrykanskie, bo jeszcze lizaly roany po Somalii. Poza tym, taka rgumentacja pachnie mi antyglobalizmem. > A czymże byłaby "zachodnia cywilizacja" bez ropy naftowej? Ropa jest > potrzebna całemu światu - 80% państw na świecie jest importerami ropy netto. Zachodnia cywilizacja stalaby ewentualnie na poziomie z IWS, a wiesz co bylo przed IWS na terenach obecnego Iraku? I co by bylo do tej pory? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: margaretz Re: Krew mnie zalewa jak czytam niektórych idiotó IP: *.nys.biz.rr.com 23.09.04, 20:48 Tylko chce podziekowac za taka wypowiedz. Dobrze, ze sa jeszcze tacy ludzie na swiecie jak ty, ktorzy dostrzegaja prawdziwe wartosci, a nie polemizuja na tematy "pseudo filozoficzno-religijne", ktore nie maja nic wspolnego z cierpieniem niewinnych ludzi. Oby Polacy i Polska nie przezyla "swojego 11 wrzesnia". Jezeli teraz nie zwalczymy terroryzmu to nie nikt , nawet ludzie z najbardziej "zabitych wioch" w Bieszczadach nie zaznaja spokoju. Jestem Polka ktora zyje w Stanach od 18 lat, i czasami mi wstyd czytajac wypowiedzi Polakow na forum. Czy naprawde juz tak opanowala WAS zniczulica i obojetnosc w stosunku do cierpienia innych ludzi? Polacy!!!! (nie wszyscy) wstydzcie sie!!!! MargaretZ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazzo Re: Krew mnie zalewa jak czytam niektórych idiotów IP: *.lodz.mm.pl 23.09.04, 21:45 Zważ tylko, że Twoja nowa ojczyzna też zabija tysiace ludzi. Tylko, że tego nie transmitują na żywo w telewizji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur Szanowny kolego... IP: *.34.221.203.acc14-dryb-mel.comindico.com.au 24.09.04, 11:20 jestes glupi.Ze siana albo z ryba dyskusja nie jest mozliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muhamed Ali Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 05:34 Zabić żołnierza z karabinem w ręku, który celuje do mnie. Rozumiem. Zrobiłbym to. Ale żeby zabijać kobiety, które przyjechały nieść pomoc? Albo dzieci, jak było na Kauchazie? Widocznie mój iloraz inteligencji jest zbyt mały. Tego nigdy nie zrozumiem. Terroryści zaprzęgnęli Allaha do swojego wozu, a prosty lud na nim jedzie. To są autentyczni ateiści, bo ci zdeklarowani szukają tylko prawdy o tym świecie. Na pewno ją znajdą. Zawołanie "Allahu akbar" nic tu nie zmieni. To tylko dwa słowa w ustach szaleńców, którzy porywają niewinnych ludzi. Prymitywna forma walki znana ze starożytności. Zywe tarcze zrobione z kobiet i dzieci przy szturmowaniu miast warownych to tylko przykład tego, co teraz przerabiamy. Ustąpić? To wszystkich nas powyżynają. Zarżneli jednego Amerykanina to zarżną miliony. Byłem w Iraku. Znam ten naród. Dobrzy ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Do idioty PACYFISTY IP: 195.136.247.* 23.09.04, 07:38 Jeżeli ty naprawdę należysz do jakiejkolwiek organizacji pacyfistycznej to wiedz o tym, że odstraszasz innych do ruchu pacyfistycznego. Powinieneś się leczyć - piszę to w trosce o twój chory umysł. Jeżeli natomiast piszesz to z potrzeby "nakręcenia" uczestników dyskusji to miej świadomość tego, że to co piszesz jest bardzo płytkie i nie zyskasz nigdy miana HOMO SAPIENS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rado Schodami w górę , schodami w dół... :( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:19 Nie wiem co mnie dziś podkusiło, aby zobaczyć film z egezkucji jednego z zakładników. Ale zobaczyłem... Zabijanie ludzi rzadko, o ile wogóle, może znaleźć swoje usprawiedliwienie. Ale nawet wtedy nie ma usprawiedliwenia dla takiego zabijania. Sam nie wiem jakie dominują we mnie teraz emocje. Ale coraz częściej gdy słyszę o kolejnych odsłonach tego koszmaru czuję złość, a po tym co zobaczyłem wiem, że taka złośc może łatwo przemienić się u kogoś w czyn. Myślę, że oni powoli osiągają to czego chcą. Są coraz bliźsi sprowokowania nas do nienawiści i walki. Więc chciałbym zaapelować do muzułmanów jeżeli jacyś to przeczytają. Zróbcie coś z tym. Zajmijcie stanowisko, ponieważ w chwili obecniej wasze milczenie odbierane jest przez takich jak ja jako milczące przyzwolenie i zgoda. A to wzbudza we mnie nieniawiść do Was wszystkich. Nie potrafię jej już powoli oddzielić. Zrozumcie, że nawet jeżeli traktujecie tych ludzi jako zwyczajnych bandytów musićie wreszcie zacząć o tym mówić!!! Oni publicznie głoszą, że zabijają w Waszym imieniu a Wy nie protestujecie! Zrozumcie, że za chwilę zaczniemy się przed Wami bronić, konsekwencje tego mogą być dla Was nieprzewidywalne. Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Schodami w górę , schodami w dół... :( 23.09.04, 11:16 Ej Rado, ja to juz od dluzszego czasu mowie, no moze w bardziej bzposredni (szczery) sposob niz Ty to powiedziales. Wydaje mi sie, ze juz jest zapozno na dyskusje z tym qrewstwem. Takich scienc glow bylo juz wiecej i zaden z tych sqrwieli nie odezwal sie!!! Wrzeszcza z radosci, jak jakas glowa niewiernego spadnie i to jest ich odpowiedzia. Wnerwiles sie, bo dopiero teraz TO zobaczyles, a ja juz duzo wczesniej widzialem i ciagle nie moge zapomniec, wyjsc z szoku............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rado Do muzułmanów (jeżeli jacyś to czytają) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:23 Nie wiem co mnie dziś podkusiło, aby zobaczyć film z egezkucji jednego z zakładników. Ale zobaczyłem... Zabijanie ludzi rzadko, o ile wogóle, może znaleźć swoje usprawiedliwienie. Ale nawet wtedy nie ma usprawiedliwenia dla takiego zabijania. Sam nie wiem jakie dominują we mnie teraz emocje. Ale coraz częściej gdy słyszę o kolejnych odsłonach tego koszmaru czuję złość, a po tym co zobaczyłem wiem, że taka złośc może łatwo przemienić się u kogoś w czyn. Myślę, że oni powoli osiągają to czego chcą. Są coraz bliźsi sprowokowania nas do nienawiści i walki. Więc chciałbym zaapelować do muzułmanów jeżeli jacyś to przeczytają. Zróbcie coś z tym. Zajmijcie stanowisko, ponieważ w chwili obecniej wasze milczenie odbierane jest przez takich jak ja jako milczące przyzwolenie i zgoda. A to wzbudza we mnie nieniawiść do Was wszystkich. Nie potrafię jej już powoli oddzielić. Zrozumcie, że nawet jeżeli traktujecie tych ludzi jako zwyczajnych bandytów musicie wreszcie zacząć o tym mówić!!! Oni publicznie głoszą, że zabijają w Waszym imieniu a Wy nie protestujecie! Zrozumcie, że za chwilę zaczniemy się przed Wami bronić, a konsekwencje tego mogą być dla Was nieprzewidywal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam z Wroclawia Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: 5.6R1D8DEBUG* / *.cust.bezeqint.net 23.09.04, 08:35 trudne zadanie stoi przed wolnym swiatem."Dzihad" ,jest to slowo,"wojna swieta" inaczej,rozpowszechnianie islamu za pomoca oreza,bedace do najnowszych czasow rel.obowiazkiem muzulmanow.Czy to wymaga komentarzy? Oni,ci ktorzy naleza lub popieraja org. dzihad, zabija,zarzna,udusza,powiesza,utopia,ukamienuja kazdego i kazda, kto nie wyznaje islamu.Czy to jest wystarczajaco jasne? Kazdy prawdziwy chrzescijanin,kazdy normalnie myslacy czlowiek,co dzien,pamietac o tym.Czynic wszystko azeby nawrocic islam do chrzescijanstwa,do milosci blizniego jak siebie samego.Inaczej bedzie znow swieta wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ninja Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.centertel.pl 23.09.04, 08:42 Wiesz co, jak czytam takie pierdoły to mi kartofle gniją w piwnicy. Ty sam jesteś porządnie zgwałcony przez ucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 08:48 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: NIE ZGDZAM SIE Z RUMSFELDEM (co rzadkie!) IP: *.client.comcast.net 23.09.04, 09:02 Co u ciebie znaczy "Istota Ludzka "? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat Dezynsekcja Bliskiego Wschodu jest konieczna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 22:15 Istota obdarzona rozumem, zdolana do racjonalnego myslenia i logicznego postepowania. Cechujaca sie tolerancja i zdolnoscia do kompromisu. Takie wlasnie istoty stworzyly cywilizacje Zachodu. Co stworzyly arabusy? Wedlug niektorych historykow matematyki- ZERO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam z Wroclawia Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: 5.5R* / *.cust.bezeqint.net 23.09.04, 10:16 Rozumiem ze piszesz w zlosci, a poco? Nie przezywaj,sa rozni, wiec nie stawjaj siebie w ich szeregu.Ale dobrze, ze to sa tylko kartofle,bo co by bylo gdyby zgnily naprzyklad, morele? czesc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 23.09.04, 15:50 Czy "ninja" moglaby wyjadsnic a) do kogo sie zwraca b) co ma na mysli? Staramy sie pisac dorzecznie, nawet na poziomie pierwszoklasisty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 23.09.04, 09:10 Dlaczego pacyfiści, anarchiści i lewacy popierają terrorystów? Dlatego, że tak naprawdę są umysłowymi degeneratami. W języku polskim brak jest słów na określenie poziomu zbydlęcenia tych kreatur niegodnych, aby nazywać je ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szyszka Re: Grupa islamska twierdzi, że zabiła dwie włosk IP: *.discipline.pl 23.09.04, 09:36 doszedłem do wniosku, że takich jak ty( przez małe" t") winno się niszczyć jeszcze w zarodku! Odpowiedz Link Zgłoś
zejman1 Werbunek. 23.09.04, 09:51 Werbunek zazwyczaj przebiega wedlug ustalonego schematu:najpierw te mlode dziewczyny gwalca "bojownicy dzihadu"(czasem obecny przy gwalcie jest sam imam) a potem przedstawia sie im "alternatywne zalatwienie calej sprawy" w obecnosci imama i szefa miejscowej grupy bandytow. Wiadomo: zgwalcona i pozbawiona dziewictwa mloda dziewczyna arabska w tym "swiatlym" i "kulturalnym" spoleczenstwie arabskich, zislamizowanych tlumokow i tak zostanie zabita-przez rodzine lub "bojowcow". Te kobiety, po prostu, nie maja wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glob Wielki Izrael w Iraku IP: *.dyn.iinet.net.au 23.09.04, 11:26 forum.wprost.pl/ar/?O=406858&NZ=0 Odpowiedz Link Zgłoś
avatary Im dłużej takie newsy pozostaną na topie tym 23.09.04, 11:32 dłużej trwac będzie ten pingpong. Przestańcie o tym mówić ! Zmarginalizujcie temat. To podręcznikowe. Porywaja jednostki, szantażują a potem zabijają je multimedialnie. Potem taśma trafia do TV i przecieka do netu. To jakiś makabryczny serial. Odmówcie producentom prawa do emicji zamiast dawac im najlepoze pasmo... Ignorancja to siła. Wojna to pokój.... Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Pacyfistafaszysta znikl!!! 23.09.04, 11:34 I wielu razem z nim. I bardzo dobrze!!! Mowilem przeciez, ze jak spece od moralnosci obudza sie, to sie wezma za tego kretyna!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praw.pacyfista.ch agenci CIA-Mossad/nicki z.pl/.se /to nie pacyfista IP: *.89.76.83.cust.bluewin.ch 23.09.04, 17:37 Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Admin. zadzialal. 23.09.04, 11:42 Wycieli pacyfistefaszyste, to OK, ale wycieli tez wszystkie inne razgawory:((, co one Wam przeszkadzaly? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Zabicie włoskich zak ładniczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 12:11 Prawdziwy męzczyzna ,żołnierz, bojownik nie zabija kobiet.Robi to tylko tchorzliwy pedał arabski.W czasie II wojny najbardziej były poszkodowane kobiety i kury, kobieta do łóżka , a kura do garnka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LS Wybiorcza terorystka IP: *.bb.online.no 23.09.04, 12:27 K GW otwarcie popierajca czeczenskich rzeznikow "zapomniala dodac" ze zamach w Bielanie byl przygotowywany przy udziale stacjonujacych w Polsce Czczenow. Ilu z ich rezyduje w GW, ilu Arabow przechowuje Michnik? Kiedy zajmie sie sukinsynem Mosssad Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kir Re: Wybiorcza terorystka IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 23.09.04, 15:53 "LS" najwyrazniej ma pokrecone w glowie. Duzo jest psychicznie chorych na tym forum. Moderator dobrze by zrobil, przecierajac ze snu oczy. Puszczanie tych nonsensow moze miec nieobliczalne skutki. Moderator, wstawac! Do roboty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Wybiorcza terorystka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.04, 18:19 "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie podejrzewałem że na świecie jest tak wielu idiotów." Stanisław Lem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak, nie - Żyd jak pomóc Izraelowi? on wie jak walczyć ztą dziczą IP: *.lublin.mm.pl 23.09.04, 13:12 Czy ktoś może wie ja można, mieszkając w Polsce wyrazić swoje poparcie dla tego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: jak pomóc Izraelowi? on wie jak walczyć ztą d 23.09.04, 13:56 Gość portalu: Polak, nie - Żyd napisał(a): > Czy ktoś może wie ja można, mieszkając w Polsce wyrazić swoje poparcie dla tego państwa? Juz to robisz Polaku, nie - Zyd!!!!!!! Rob tak jak ja, GLOSUJ tu na forum i nie pozwol sie zakrzyczec pacyfistomfaszystoterrorystom.... Niech Zydzi w Izraelu wiedza, ze sa tacy co im zycza, by ta swolocz goloworezow rozpieprzyli! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haanes Re: jak pomóc Izraelowi? on wie jak walczyć ztą d IP: *.dip.t-dialin.net 23.09.04, 14:47 > > Czy ktoś może wie ja można, mieszkając w Polsce wyrazić swoje poparcie dl > a > tego państwa? > > Juz to robisz Polaku, nie - Zyd!!!!!!! > Rob tak jak ja, GLOSUJ tu na forum i nie pozwol sie zakrzyczec > pacyfistomfaszystoterrorystom.... > Niech Zydzi w Izraelu wiedza, ze sa tacy co im zycza, by ta swolocz goloworezow > > rozpieprzyli! Czyzby nawet wsrod pro-izraelskich respondentow zadzialala teoria spiskowa dziejow ? Jak mozna laczyc sprawe obrony prawa Izraelczykow do zycia i swojego panstwa z napadem USA na Irak i bombardowania tysiecy obywateli ktorzy nic im nie zawinili ? Oczywiscie Palestynczycy rowniez maja prawo do swojego panstwa jak dlugo jednak nie beda uznaweli prawa Izraelczykow do takiego samego zycia w pokoju bedzie trawal ta okrotna wojna. Polityka Arafata zaprzepascila juz taka szanse Palestyny ..miejmy nadzieje nie na zawsze. Nic to jednak nie ma do Iraku , bo choc wielu Zyda wydaje sie , ze powinni byc po "stronie USA" to jednak z dalszej perspektywy konflikt ten tylko zaostrzy konflikt palestynski i na reke jest tylko Arafatowi. Te wojne Ameryka musi przegrac i przegra ! .. sytuacji Izraela to nie poprawi a wrecz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: entras Re: jak pomóc Izraelowi? on wie jak walczyć ztą d IP: *.lodz.mm.pl 23.09.04, 22:00 > Polityka Arafata zaprzepascila juz taka szanse Palestyny Tą szansę to zaprzepaścił przede wszystkim Żyd, który zabił Rabina. Do Polaka, nie - Żyda: Najlepiej zrobisz jak niezwłocznie wyjedziesz do Izraela, tam się przydasz najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Porywaja wlasnych IP: *.express-scripts.com 23.09.04, 14:44 Kobieta z Kanady ( irackie pochodzenia, ur w Bagdadzie) pojechala pomoc krajowi z ktorego sie wywodzi. Dzis dziekuje Amerykanom za uratowanie zycia. oto jej historia: www.thestar.com/NASApp/cs/ContentServer?pagename=thestar/Layout/Article_Type1&c=Article&cid=1095891011470&call_pageid=96 8332188492&col=968793972154 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uny Re: jatka u nich to normalka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 23.09.04, 15:35 takie coś znalazłem u necie "Katalog kar wykonywanych w Arabii Saudyjskiej obrońców praw człowieka przyprawia o mdłości, jednak cieszy wahhabickich purytanów. Oto - jak donosi gazeta Al-Ukaz - aresztowano 25 czarowników oskarżonych o leczenie bezpłodności metodami magicznymi, za co grozi kara śmierci. Dwaj cudzoziemcy zostali złapani na próbie przemytu heroiny, wyrok - publiczne ścięcie. Trzech mężczyzn pochodzących z Jemenu spotkał podobny los, powód - "homoseksualizm i udawanie kobiet". Hindus oskarżony o gwałt na nieletniej - ścięty. 142 Saudyjczyków i cudzoziemców wychłostanych za "napastowanie kobiet". Oficer armii, który odmówił wyłączenia telefonu komórkowego w samolocie - 70 batów. Są i "mniejsze" kary, w rodzaju obcięcia prawej dłoni za kradzież albo wyłupienia oka za świadome uszkodzenie ciała bliźniego. W ostatnich 20 latach w Arabii Saudyjskiej spadły głowy ponad tysiąca osób, w rekordowym 1995 roku - 191. Ile odrąbano rąk - nikt nie liczy." głowa w te albo we te, to dla nich chyba żadna wielka rzecz. ale już chyba dość tej dziczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor ONZ nie narzuca "Praw czlowieka i obywatela" IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 15:50 krajom nalezacym do Konferencji Panstw Islamskich. Tak np. ONZ zadal od Polski aby zwiekszyla liczbe kobiet w jej delegaturze. W przypadku islamcow, ONZ nie zada ani zlikwidowania ucinania rak (glow, biczowania, zakopywania zywcem za homoseksualizm, itd) ani wlaczania kobiet w ich delegacjach. Ciche tez sa organizacje pedalow, lesbijek i feministek. Nieliczne tylko troche protestowaly ale zajeci sa za bardzo atakami na dyskryminacje w USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: defetysta USA przez wiele lat IP: *.centertel.pl 23.09.04, 15:56 nie mialo nic przeciwko ucinaniu glow i rak w Arabii Saudyjskiej. juz zapomniales? teraz nie przeszkadzaja im juz obozy pracy w Chinach - w koncu pecunio non olet, czyz nie? Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: USA przez wiele lat 24.09.04, 09:27 Kurde, cos sie tak uczepil tych Stanow? A Francji i Niemcom przeszkadzaja niby te praktyki w Arabii Saudyjskiej, Sudanie czy Chinach? Rozumiem, ze jak sie jest malutkim, to sie widzi tylko tych duzych, bo tych mniejszych zaslaniaja Ci krzaki wokol wlasnego domu... To jest charakterystyczne wsrod psow - im mniejszy, tym bardziej jazgotliwy. Zrobic nic nie moze, wiec tylko halasuje udajac "sprawiedliwego i odwaznego". Do obrony uzywa sie psow znacznie wiekszych, ktore moga ugryzc, a nawet zabic. One siedza zazwyczaj spokojnie, zlego "slowa" nie powiedza, ale narusz ich "strefe panowania", a przekonasz sie jak to sie bolesnie dla Ciebie skonczy. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: jatka u nich to normalka 23.09.04, 15:58 Moj Boze... A czytales to forum, gdy w Polsce zlapano chlopakow, ktorzy zamordowali i wypcheli dziewczyne z pociagu? Sluszales jakie kary wymysla sie na tym forum, gdy zlapia jakiegos pedofila? Niedalej niz wczoraj prowadzilem intensywna dyskusje z czlowiekiem, ktory za przestepstwa seksulane byl sklonny kastrowac. A czesc forum byla rowniez za egzekucja i za to przestepstwo. Roznica miedzy nami a np. Arabia Saudyjska, to tylko cienka granica ostatnich kilkuset lat cywilizacji. Nasze normy prawne i spoleczne wyewulowaly ich pozostaly skrajnie konserwatywne. Ale odruchy spoleczne mamy wbrew pozorom takie same... > ale już chyba dość tej dziczy!!! To znaczy co? Zostawic tam tylko piasek pustyni? Jesli ludozerca je widelcem, to znaczy, ze jest ucywilizowany? heh. Na tym forum pojawiaja sie opinie skrajene - zarowno mowiace o zbrodniczych Amerykanach i ich mordach, jak i te nawolujace do wojny totalnej przeciw islamowi. Pewnie znow ktos dolepi mi miano propagandysty, ale ja jestem pelen podziwu dla Amerykanow i naszych chlopcow w Iraku. Maja przeciwko sobie wlasciwie wszystkich - i pseudopacyfistyczna, rozleniwiona Europe, i terroryzm, i proznych czesto Irakijczykow, ktorzy chca na calym zamieszaniu zbic przede wszystkim wlasny kapital, a na koniec maja przeciwko sobie i tych, ktorzy nawet w wlasnych szeregach probuja wlasnie wojny na wyniszczenie. I w tym calym bajzlu probuja zaprowadzic jednak porzadek. Trzeba miec duzo odwagi, graniczacej z szalenstem aby sie tego podjac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor rrrr. Rozumiem twoje dobre intencje. Jesli jednak IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 16:07 dzieli nas nawet tak niewiele to i chwala za to. Indywidualnie ludzie nie roznia sie zbytnio w swoich odruchach i okrucienstwie ale systemy prawne obu cywilizacji sa nieporownywalne. W ONZ byla dyskusja kilkanascie razy jak mozna pogodzic Islamskie prawo z miedzynarodowym. Religijny argument, ze oni tak robia bo wierza nie jest przekonywujacy. Wyobraz sobie, ze Aztecy (czy sa jeszcze jacys ) zadaja uznania wyrywania serc na zywo, Fenicjanie wrzucania dzieci do ognia dla ublagania Baala. A co z kanibalami. Czy maja prawo do lapania i zjadania innych ludzi. Kilka setek lat walki o rowne prawa dalo cos jednak i wole mieszkac tu niz w Arabii; chocby dlatego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Islam=terror antyterrorysta IP: 5.5.* / 80.58.20.* 23.09.04, 16:23 Dzieli nas tak na prawde bardzo wiele. Mamy w tej chwili do czynienia z walka cywilizacji polnocy z poludniem. Tylko ta walka nie zaczela sie wcale 11 wrzesnia. Islam jest religia przemocy wyznajaca dzihad czyli swieta wojne z niewiernymi. Religia ta zostala objawiona przez falszywego proroka Mahomeda ktory w swoich wypocinach ktore nazwal koranem pomieszal wiare zydowska, chrzescijanska i legendy beduinow. Przeciez oni oddaja czesc meteorytowi wiec o jakiej cywilizacji my mowimy. Kraje islamskie gdzie wladze objeli religijni przywodcy sa jeszcze bardziej zacofane. Te ktore sa rozwiniete to tylko dzieki ropie i kupionych specjalistach z europy i stanow. Islam zawsze nastawiony byl agresywnie do innych religii i narodow co wiedzieli juz w srednich wiekach krolowie hiszpanscy, angielscy i francuzcy. Nie zapominajmy o naszym bohaterskim krolu Janie III Sobieskim ktory niezle dal popalic islamskim terrorystom tureckim pod Wiedniem. Oni maja respekt tylko i wylacznie przed sila dlatego nalezy podziwiac wiare i bohaterstwo zolnierzy amerykanskich i polskich w Iraku, zydowskich w Palestynie i rosyjskich w Czeczeni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igor antyterrorysta. Ja mysle, ze duzo ludzi jeszcze IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.09.04, 16:30 zginie dopoki sie swiat obudzi z glupoty i naiwnosci. Jak czytam Poljakow to oni nie sa patrioci ani zachodni. Oni nie znaja kto oni. Duzo Poljakow umrze. Maja teraz czeczencow i arabow a oni musza zabijac. Bo jak zabije niemuzulmanca to ma lepiej w raju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyterrorysta Re: antyterrorysta. Ja mysle, ze duzo ludzi jeszc IP: 5.5.* / 80.58.20.* 23.09.04, 16:39 Wot Igor ja w obscie nie ponimaju etoj schizofreni polakow. Oni uwazaja ze jedni islamisci sa cacy a drudzy be. Jedni walcza o swoje ziemie i prawa bohatersko a drudzy sa terrorystami. Tylko ze oni ze soba scisle wspolpracuja. Polska juz stala sie baza szkoleniowa dla terrorystow czeczenskich gdzie przygotowuja nastepne ataki. Znam Rosjan ktorzy walczyli w Czeczeni, poznalem Czeczenow osobiscie. Wiem o okrocienstwach ktorych sie dopuszczali wzgledem jencow. Ucinanie uszow, nosow, podcinanie gardel. Niczym sie nie roznia od tych ktorzy zabili wloszki. Ale polacy uwazaja inaczej. Dopiero jak stanie sie jakas tragedia to zmienia zdanie ale i tak nie wszyscy. Nigdy tego nie zrozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosomak Re: nie myl chłopaków ze zwykłymi zwyrodnialcami IP: 157.25.139.* 24.09.04, 09:50 „zlapano chlopakow,”- nie myl chłopaków ze zwykłymi zwyrodnialcami. Kara Śmierci powinna obowiązywać i w Polsce. A ONZ to stare dewoty i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś