Dodaj do ulubionych

W pobliżu Nowego Jorka katastrofa nuklearna

07.02.16, 16:13
Indian Point nuclear facility operator reports ‘alarming levels’ of radioactivity in plant’s groundwater; some wells increase 65,000%

Na znajdującej się w pobliżu Nowego Jorku elektrowni nuklearnej "Indian point" doszło do wycieku wody z domieszką substancji radioaktywnych. Zanieczyszczona radioaktywnym trytem woda dostała się do wód gruntowych.
Obserwuj wątek
    • jk2007 Re: W pobliżu Nowego Jorka katastrofa nuklearna 07.02.16, 16:19
      W pobliżu S.Petersburga też katastrofa www.fontanka.ru/2016/02/01/102/
      • banderom_nie Re: W pobliżu Nowego Jorka katastrofa nuklearna 07.02.16, 16:27
        jk2007 napisał:

> W pobliżu S.Petersburga też katastrofa rel="nofollow">www.fontanka.ru/2016/02/01/102/

To żadna katastrofa,to tylko wysypisko śmieci,jakie są w każdym kraju i wokół każdego z nich krążą proekologiczne hieny,próbujące na tym coś zyskać osobiście dla siebie..
        • jk2007 Re: W pobliżu Nowego Jorka katastrofa nuklearna 07.02.16, 16:39
          Finlandia jest zaniepokojona www.rbc.ru/spb_sz/04/02/2016/56b3005c9a7947952a3fe627
          • banderom_nie Re: W pobliżu Nowego Jorka katastrofa nuklearna 07.02.16, 17:12
            jk2007 napisał:

> Finlandia jest zaniepokojona rel="nofollow">www.rbc.ru/spb_sz/04/02/2016/56b3005c9a7947952a3fe627

Moze tobie będzie trudno w to uwierzyć,ale ja z tego powodu nie będę rwać sobie włosy na głowie.

• karbat Re: W pobliżu Nowego Jorka katastrofa nuklearna 07.02.16, 16:24
      e tam , przeciez nic sie nie stalo , drobnostka , usterka . normalna sprawa

gdyby cos takiego wydarzylo sie gdzies na swiecie , - bylaby to tragedia ,
      nuklearny wypadek, przestarzala technika jadrowa , brak nadzoru , korupcja itd.

a takie wydarzenie np w Rosji, bylaby to wielka katastrofa
      nuklearna , a Winnym tej katastrofy bylby wylacznie Putin .
      • banderom_nie Re: W pobliżu Nowego Jorka katastrofa nuklearna 07.02.16, 16:32
        karbat napisał:

> e tam , przeciez nic sie nie stalo , drobnostka , usterka . normalna sprawa
        >
        > gdyby cos takiego wydarzylo sie gdzies na swiecie , - bylaby to tragedia ,
        > nuklearny wypadek, przestarzala technika jadrowa , brak nadzoru , korupcja itd.
        >
        >
        > a takie wydarzenie np w Rosji, bylaby to wielka katastrofa
        > nuklearna , a Winnym tej katastrofy bylby wylacznie Putin

Na razie nie można wykluczyć tego,ze i za ta katastrofę jest odpowiedzialny Putin :-)
        • 5magna Re: W pobliżu Nowego Jorka katastrofa nuklearna 07.02.16, 16:44
          Putin im walal radioakywna kupe...

enenews.com/govt-radiation-leak-nuclear-plant-major-city-alarming-levels-radioactivity-65000-spike-detected-official-deeply-concerned-significant-failure-expert-radiation-protection-being-sent-site-video
    • kylax1 Igorek jak zwykle nie zna angielskiego. 07.02.16, 16:49
      Z Twojego, własnego linku:

The Buchanan plant reported that the contamination did not migrate offsite and does not pose a threat to public health.
      • yurek11111 Re: Igorek jak zwykle nie zna angielskiego. 07.02.16, 16:54
        kylax,przeciez to wiadome ze igorczik/bandera niewiele rozumie,i to nie tylko w jezyku angielskim,nie ma co zwracac za duzo uwagi na forumowego klauna,posmiac sie mozna i trzeba....:-))))

re:igorek nie zna angielskiego...
      • monalisa2016 Re: Igorek jak zwykle nie zna angielskiego. 07.02.16, 18:07
        Dziwne, dziwne ze niemieckojęzyczne media w posiadaniu Anglosasów donoszą z USA następująco:
        Cytat:
        In der Nähe eines Atomkraftwerks im US-Bundesstaat New York ist eine deutlich erhöhte Konzentration von radioaktiven Stoffen im Grundwasser gemessen worden. Die Werte an den Reaktoren in Indian Point lägen um das 650-fache über dem Normalwert, erklärte Gouverneur Andrew Cuomo.
        www.n-tv.de/panorama/Erhoehte-Radioaktivitaet-aengstigt-New-York-article16944441.html

• banderom_nie Moja droga uzyteczna kilunia 07.02.16, 18:11
          A w którym miejscu ja źle coś przetłumaczyłem?
          • banderom_nie Moje najdrozsze uzyteczne yureczek 07.02.16, 18:12
            Jesteś jak ten skopany kundelek,który szczeka z za płotu.
        • banderom_nie monalisa.... 07.02.16, 18:16
          Przecież o tym samym pisze się i w tekście,który zalinkowałem.Nasza najdroższa kilunia robi z siebie słodką idiotkę,a z yureczka zwykłego idiota.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka