Dodaj do ulubionych

Tacy rożne uchodźcy

10.02.16, 10:19
Na zachodzie pamiętają o każdym syryjskim uchodźce,starając się o nim mówić,jak najwięcej,nie zapominając przy tym o wszystko oskarżyć Rosję.Sama Merkel jest zdruzgotana wiadomością o ciężkim losie Syryjczyków z Aleppo,które muszą uciekać z miasta,o czym gadała po spotkaniu z Erdoganem.Ale ani Merkel,ani żaden inny zachodni polityk nie mówi i słowa o tym,co dzieje się obecnie w Turcji w rejonach,zamieszkałych przez Kurdów,gdzie toczy się regularna wojna,z użyciem czołgów,artylerii i lotnictwa wojskowego.Juz wprawie tysiąc cywile stracili życie,200 000 zostało zmuszone opuścić swoje domy i ruszyć w poszukiwaniu bezpiecznego azylu.Jestem pewien tego,ze wiele z nich ruszy w kierunku Unii Europejskiej i przez zachodnie media i polityków będą nazywane syryjskimi uchodźcami,obwiniając za nasilającą się fale emigrantów Rosję.
www.tert.am/ru/news/2016/02/09/kurds/1926280
Obserwuj wątek
    • berek_p Re: Tacy rożne uchodźcy 10.02.16, 10:40
      jak tak dalej pójdzie to Niemcy znikną z mapy Europy. Będą na tym terenie arabskie kalifaty. I co najważniejsze wszystko robi się rękami niemieckich polityków z byłej DDR. Jedyny plus taki to napływ kolejnej fali ładnych dziewczyn.One mogą być doskonałe w łóżku. I z ich genów powstaną piękne europejki :)
    • szwampuch58 Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 11:48
      Wasza troska o przyszlosc panstwa" Helmutow" jest naprawde wzruszajaca ale niestety odbiegacie wyraznie od tematu.
      • banderowcom_nie Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 11:59
        szwampuch58 napisał:

> Wasza troska o przyszlosc panstwa" Helmutow" jest naprawde wzruszajaca ale nie
        > stety odbiegacie wyraznie od tematu.

A co ty sam proponujesz?
        • szwampuch58 Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 12:09
          temat Kurdow byl ok
          • banderowcom_nie Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 12:13
            szwampuch58 napisał:

> temat Kurdow byl ok

Dlaczego nie powiedziałeś nic w temacie,a tylko oceniłeś nasza wymianę zdań?
            Oceniać wypowiedzi innych jest bardzo łatwo.Trudniej jest wyrażać własne zdanie.
            • berek_p Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 12:35
              Na uchodźcach można świetnie zarobić. Można przyjąć pod dach 20 młodych dziewczyn. UE zapłaci za każdą 900 ojro. I na przerzucie można świetnie zarabiać.Myślę że powstanie dużo fortun rodzinnych. Trzeba popierać wzbogacanie się. :)
              • bywszy2 Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 12:42
                czy z tego powodu jest duzy zalew dziewczyn z Polski,uprawiajacych okreslony zawod?
                • berek_p Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 12:46
                  Nic nie piszę o zawodach wykonywanych przez dziewczyny a o utrzymaniu dziewczyn na koszt UE. Mogą nic nie robić,pić wino i kawę i patrzeć w księżyc.Ważne aby UE za to zapłaciły 900 ojro od dziewczyny.
              • szwampuch58 Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 12:49
                zarabiaj czubek a nawet 1900 Euro tylko nie bierz przykladu z rodaka:
                www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/polak-zgwalcil-i-pobil-kobiete-w-wielkiej-brytanii,617830.html
            • bywszy2 Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 12:40
              wyrazam wiec swoje zdanie natemat poruszony przez pana.
              Rzeczywiscie jest brak sprawiedliwosci na tym swiecie.
              Np.pana jako uchodzce Polska przyjela,a Syryjczykow nie chce.
              Ciekawe,czym pan Polakom zaimponowal?
              No,i Brytyjczycy tez sie nad panem uzalili.
              I nikt z tego powodu nie robi rabanu.
              • berek_p Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 12:47
                Izrael przyjmie uchodźców z Syrii.Jakiś problem ?
                • bywszy2 Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 13:04
                  dla mnie zaden.
                  www.google.se/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=%D1%81%D0%B8%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%86%D1%8B%20%D0%B2%20%D0%B8%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BB%D0%B5
                  A dlq pana?
                  • berek_p Re: a co z tymi uchodźcami ? 10.02.16, 17:11
                    przyjmijcie do siebie wszystkich sunnitów. Będą wam jedli z ręki.Będąc walczyć za wasze istnienie.
                    • bywszy2 Re: a co z tymi uchodźcami ? 11.02.16, 00:38
                      jak na rrazie to mysmy was wyreczali.
                      Znalazl sie nawet jeden taki typek,ze cierpial za was i wasze grzechy na siebie przyjal.
                      A przez to jego bracia i siostry przez was cierpiec musza.
    • czuk1 Re: Tacy rożne uchodźcy 10.02.16, 13:12

Walczący z Ukrainą ....

Męczysz się i ośmieszasz , pisząc "tacy rózne uchodżcy".
      ...... zamiast - cyrylicą sobie swobodnie pisać ? (?????? - ?????? ??????i)

• ola.z.opola Re: Tacy rożne uchodźcy 10.02.16, 17:44
        Dziadku, on - banderowcom.nie - nie urodzil sie w Polsce. Nauczyl sie tego jezyka, ktory wcale latwym nie jest i chwala mu za to (zreszta jestem przekonana ze znacznie lepiej porozumiewa sie w innych jezykach obcych, ktore sa duzo latwiejsze niz jezyk polski). Ty natomiast zamiast wypowiedziec sie na temat watka - milczysz, a madrujesz sie na temat jezyka!
        Jako osobnik u schylku zycia (masz 75 lat jak piszesz o sobie w nicku) powinienes byc nieco rozsadniejszy, a w zadnym twoim poscie tego nie zauwazylam.
        Nie wymadrzaj sie dziadku - przez szacunek do twojego wieku. Nie masz juz co robic, to wykorzystuj to forum by byc nieco bardziej rozgarnietym i z braku wladaniem jezykami obcymi, by sie troche tu jeszcze czegos dowiedziec o swiecie, w ktorym jeszcze zyjesz.
        • czuk1 Re: Tacy rożne uchodźcy 10.02.16, 20:50
          ola.z. opola@
          *Napisałem do banderom-nie krytycznie i edukacyjnie (nie mogę ? ;) ), podobnie jak on pisze do mnie i o mnie. Jest to sprawa między nami. On ma przecież klawiaturę i gdyby uznał za potrzebne to by odpisał. Obrońcy nie potrzebuje... na pewno. Nie mam do niego pretensji, że źle pisze po polsku. Ale za to, że zna swoje słabości językowe i nigdy do tego się nie przyznał, nie przeprosił. Jeżeli nie jest Polakiem, jest w gościnie na polskojęzycznym forum .... to powinien się godnie zachowywać.
          * Do mnie jest reszta nietaktownego wpisu . Nietaktownego ze względu na oceny i pouczenia przy braku bliższej znajomości i różnicy wieku. Czytam taki np. tekst - "Ty natomiast zamiast wypowiedzieć sie na temat watka - milczysz, a mądrujesz się na temat języka !"
          *Niby łagodny wpis (tym razem) ale nadal świadczy o braku kultury, taktu i wychowania. Szacunku do wieku uczestnika to Ty nie masz. Dziadkiem Twoim nie jestem ani też zgorzkniałą miniaturą dziada. Uważam ,że na forum wszyscy są sobie równi, wiek nie odgrywa roli. Pouczanie starszych ludzi i to w sposób brutalny - "nie wymądrzaj się dziadku" (kiedy ja zawsze przekazuję swoje tylko zdanie) jest dyskryminacją i naruszaniem mojego prawa głosu. Jest po prostu chamskim, gorszym traktowaniem ludzi starych, zabranianiem im udziału w ogólnodostępnym forum.
          *Z tym schyłkiem życia to nie wiadomo czy te dni i lata to jedynie schyłek mojego życia. Ty też możesz być bardziej rozgarniętą (mam Ci skopiować opinie i wpisy o Tobie - nierozgarniętej ?) i więcej wiedzieć o ludziach, wychowaniu , o świecie w którym ......jeszcze ;) ..... żyjesz.
    • bywszy2 Re: na potwierdzenie mojej tezy+ 10.02.16, 18:00
      ze sa uchodzcy lepsi,a sa i lepsiejsi:
      realty.mail.ru/news/16944/sasha_zvereva_ustroila_novosele_v_ssha/?r=spb...
      www.google.se/search?q=%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%85%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8+%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D1%83%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9&oq=%D0%B4%D0%B5%D1%82%D0%B8+%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%B2%D0%B5%D1%80%D1%85%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B8+%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D1%83%D1%82+%D0%B7%D0%B0+%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B5%D0%B9&aqs=chrome..69i57.28763j0j4&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8
      • ola.z.opola Sa rowniez i "wieczni tulacze"... 10.02.16, 18:16
        Pewnie nie brdzo rozumiesz moj post - spytaj zony, powinna ci to wytlumaczyc.
        • kylax1 Ciężko zrozumieć bełkot webbrygadzistów. 10.02.16, 18:31
          Jakieś takie bredzenie w bliżej nieokreślonym narzeczu nadwołżańskim.
        • bywszy2 Re: Sa rowniez i "wieczni tulacze"... 10.02.16, 19:20
          szanowna pani olenko.
          czy pani do mnie pije albo do mojej zony?
          A moze pani wpisala sie nie tam,gdzie trzeba?
          przeciez ja z pania nie dyskutuje!!!
      • bywszy2 Re: na potwierdzenie mojej tezy.Jeszcze jeden+ 11.02.16, 05:09
        lula.pl/lula/1,111791,19592230,najpiekniejsza-dziewczynka-swiata-rozpoczyna-profesjonalna.html#TRNajCzytSST
    • gobo2 na tacy, na roznie, kazdy wyglada tak samo...!!! 10.02.16, 18:29
      wiec, o czym pamietac...?
      banderowcom_nie napisał(a):

> Na zachodzie pamiętają o każdym syryjskim uchodźce,starając się o nim mówić,jak
      > najwięcej,nie zapominając przy tym o wszystko oskarżyć Rosję(..)
    • czuk1 Re: Tacy rożne uchodźcy 10.02.16, 21:30
      Do wpisu pierwszego, na wątku pt. : TACY RÓŻNI UCHODŹCY
      Spostrzeżenie jest słuszne i nie pierwsze. Nie po raz pierwszy piszę o Rosji jako o głównym współwinowajcy wielkiej imigracji z BW i uzasadniam to następująco:
      - wojna domowa w Syrii trwa, nasila się i wraz z nią nie maleje liczba Syryjczyków uciekających do Turcji,
      do Europy a Rosja bierze sama udział w tej wojnie, ma wpływ na jej zakończenie,
      - ta fala uchodźców syryjskich (uzasadniona wojną, zagrożeniem życia uciekających) jest pretekstem
      dla innych Arabów żyjących ubogo by podłączyć się do tego exodusu syryjskiego i podejmować
      próby poprawy swojej egzystencji w Europie. (to samo dotyczy imigrantów ekonomicznych z Afryki)
      - sprawdzone, udane próby osiedlenia się w Europie zachęcają innych do wyprawy "po złote runo". Przyjmowanie imigrantów z otwartymi rękoma w Niemczech , w Szwecji ma istotne znaczenie w utrzymaniu/nasilaniu tego zjawiska.

Dla mnie ważna jest lokomotywa (wojna domowa w Syrii) , która wiedzie pociąg z Syryjczykami , do którego wsiadają biedni (+terroryści) innych narodowości by po pobycie w obozach w Turcji robić próby dostania się do Europy, w celu zamieszkania na stałe (załapania się na socjał i kwatery).

Przyznać muszę , że aktualnie (patrząc na liczby imigrantów , wg narodowości) niepokoić powinien
      narastający napływ imigrantów z wielu państw arabskich . Wojna domowa w Syrii i syryjscy uciekinierzy są jedynie lokomotywą w tym "pociągu do Europy".
      I wg mnie, tymi uchodźcami przed bombami i pociskami powinna się zająć społeczność światowa.
      Inni ludzie biedni z BW i Afryki , różnego rodzaju cwaniacy i terroryści a także uczciwi ludzie chcący poprawić sobie warunki życia w Europie powinni usłyszeć - więcej was nie jesteśmy w stanie (na dziś) przyjąć, wracajcie skąd przyszliście. Powinni by wydalani .
    • czuk1 Re: Starcze, 10.02.16, 22:04
      Mogę sie jedynie cieszyć, że na tym foruym nie jestem sam:

Najważniejsze grupy znaczeniowe: ? bez sensu - np. darmo się starać. ? bez sensu - np. głupio uśmiechnięty
      ab re, absurdalnie, bez głowy, bez pomyślunku, bezmyślnie, bezrozumnie, bezsensownie, gamoniowato, gapiowato, gapowato, głupawo, głupio, głupiutko, głupkowato, idiotycznie, imbecylnie, kretyńsko, ni przypiął, ni przyłatał, ni w pięć, ni w dziesięć, ni w pięć, ni w dziewięć, niedorzecznie, nieinteligentnie, nielogicznie, niemądrze, nierozsądnie, nierozumnie, nonsensownie, po gapiowsku,
      absurdalnie, bez głowy, bez pomyślunku, bezrozumnie, bezsensownie, bzdurnie, darmo, głupio, na darmo, ni przypiął, ni przyłatał, ni w pięć, ni w dziesięć, ni w pięć, ni w dziewięć, niedorzecznie, nieinteligentnie, nielogicznie, niemądrze, nieracjonalnie, nierozsądnie, nieroztropnie, nierozumnie, nonsensownie, po próżnicy,
      akademicko, bez powodzenia, bez skutku, bezcelowo, bezowocnie, bezpłodnie, bezproduktywnie, bezsensownie, bezskutecznie, bezużytecznie, daremnie, darmo, jałowo, na darmo, na próżno, nadaremnie, nadaremno, niecelowo, nieefektywnie, niepotrzebnie, nieproduktywnie, nieskutecznie, niewydajnie, nonsensownie, po próżnicy, próżno, zbędnie, zbytecznie,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka