28.07.16, 22:08
Dzisiaj,po 3 latach od zastrzelenia 18-latka przez policjanta ,sedzia wydal wyrok na policjanta,przysadzajac mu 6 lat wiezienia za usilowanie morderstwa....
Abstrachujac od absurdalnosci zarzutu za ktory zostal policjant skazany,ale biorac pod uwage presje Police Assocation of Ontario na wymiar sprawiedliwosci wyrok mnie satysfakcjonuje,daje bowiem wyrazne przeslanie dla stozow porzadku,ze nikt nie jest ponad prawem....

www.thestar.com/news/crime/2016/07/28/const-james-forcillo-sammy-yatim-shooting-sentence.html
Obserwuj wątek
    • felusiak1 Re: Wyrok... 29.07.16, 02:51
      Zarzut nie jest tak absurdalny jakbyś chciał to widzieć. Murder 2 i manslaughter nie miały szansy na sukces i tak też się stało. Jedyne co można było przylepić to attemped murder. Te rzeczy wynikają z reguł prawnych, które sam możesz przeczytać. Faktem jest, ze zarzut jest naciagany ale udało się im skazać zatem wszyscy są zadowoleni, no może poza policjantem......
      • yurek11111 Re: Wyrok... 29.07.16, 08:29
        Wyrok jest nieprawomocny i obronca juz zapowiedzial apelacje,ale sedzia zarzadzil natychmiastowe odbywanie kary wiec Forcillo zostal wyprowadzony w kajdankach z sali rozpraw i zeby moc wyjsc na wolnosc za poreczeniem majatkowym do rozprawy apelacyjnej,bedzie musial stawic sie przed obliczem sedziego ,ktory wyznaczy wysokosc 'baila',ale do tego czasu pozostanie w areszcie...

Myslalem nad policja kanadyjska,i musze stwierdzic ze cieszy sie zaufaniem spoleczenstwa i moim tez,porownujac ja do policji z innych krajow w ktorych mialem kontakt bezposredni ze strozami porzadku ,zdecydowanie wypada najlepiej,i przypadek Forcillo tego nie zmienia...
        • szwampuch58 Re: Wyrok... 29.07.16, 12:12
          Podrozujesz po swiecie a zamiast hoteli preferujesz komisariaty i cele,czy jak mam rozumiec twoje znajomosci gliniarzy swiata?
          • yurek11111 Re: Wyrok... 29.07.16, 19:51
            Odpowiadajac na glupie pytania, znizasz sie do poziomu pytajacego...:-)

Ale wracajac do tematu ,Forcillo juz na wolnosci za poreczeniem majatkowym,a w radio podali ze jego obroncy wszczeli proces apelacyjny,ktory moze potrwac od kilkunastu miesiecy do .....kilkunastu lat....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka