Dodaj do ulubionych

Z forum dla inteligentnych

13.08.16, 16:06
Zajrzałem dziś na forum Rosja i Świat i znalazłem fascynujący wątek. Komsomolcy współczują mieszkańcom byłej NRD połączenia z resztą Niemiec.

Najciekawsze myśli prezentuje jak zwykle nasza Ewcia, która ubolewa, że połączęnie NRD z RFN nie było poprzedzone referendum i w resultacie wyglądało na kolejny Anschluss.

Zastanawiam się czy utworzenie NRD i budowa Muru były wynikiem referendum. A prawo pozwalające strzelać do młodych Niemców z Drezna, którzy chcieli pojechać na piwo do Kolonii też było zgodne z wolą ludu pracującego miast i wsi NRD?

Trudno o lepszy humor niż wypowiedź Rosjanki o prawach człowieka. :)

forum.gazeta.pl/forum/w,154812,162176298,162176298,Nie_wiem_czy_smieszno_.html
Obserwuj wątek
    • eva15 Z forum dla inteligentnych. No właśnie ! 13.08.16, 16:29
      Więc zupełnie niepotrzebnie tam wlazłeś. NIC nie zrozumiałeś z tego, co napisałam, ponadto jak zwykle nie odróżniłeś przytaczania cudzych opinii od wyrażania własnej.

Szkoda twojego cennego czasu, udzielaj się lepiej na FS.
      • j-k Nosz właśnie 13.08.16, 17:22
        eva15 napisała:
        > Szkoda twojego cennego czasu, udzielaj się lepiej na FS.

nosz wlasnie tu sie udziela, a nie tam.
        - masz z tym problem ?

To, ze byle DDRony przejely kierownictwo Panstwa (Merkel, Gauck) - to nie jest jakas ich specjalna zasluga - tylko kwestia ogolnego upadku elit politycznych w calych Niemczech.

- Nie bylo na te stanowiska za bardzo kogo postawic...
      • malkontent6 Re: Z forum dla inteligentnych. No właśnie ! 13.08.16, 17:54
        eva15 napisała:

> nie odróżniłeś przytaczania cudzych opinii od wyrażania własnej.

W takim razie napisz czy zgadzasz się z tą opinią czy nie? Tylko to mnie interesuje. :)

P.S. Okazuje się jednak, że regularnie bywasz na forum dla bystrzaków i zabierasz głos w razie potrzeby.
    • pijatyka Re: Najciekawsze prezentuje jak zwykle nasza Ewcia 13.08.16, 17:20

forum.gazeta.pl/forum/w,50,150905023,150905023,Uwaga_mieszkajacy_w_Niemczech_i_niemieckojezyczni.html?p=150905594
      • malkontent6 Re: Najciekawsze prezentuje jak zwykle nasza Ewci 13.08.16, 18:06
        A co w tym dziwnego? Dbają o rozój swoich mediów na świecie. :)
    • j-k dociagnie jakos do konca kadencji... 13.08.16, 18:36
      w koncu konkurencji w partii poko co - nie ma, a koalicjant SPD - tez nie chce na razie zamieszania, woli poczekac do wyborow, by wine za wszelkie niepowodzenia zwalic na CDU
    • kylax1 Uprzejmie uprasza się o nielinkowanie do forum 13.08.16, 19:35
      śmietnikowego. :)
      • malkontent6 Re: Uprzejmie uprasza się o nielinkowanie do foru 13.08.16, 19:48
        Dlaczego? Lubię się pośmiać.

Kiedyś regularnie czytałem forum Polonia, które dostarczało mi dużo zabawy. Teraz przygasło. Na forum Katastrofa Smoleńska też kiedyś było wesoło ale ostatnio jakoś zbladło. Na szczęście powstało forum Rosja i Świat, które wypełniło pustkę.
    • kylax1 W Niemczech jest demokracja partyjna, a nie parlam 13.08.16, 19:37
      entarna. Innymi słowy rządzi establishment partyjny.
      • j-k We Francji i Polsce tez 13.08.16, 20:06
        kylax1 napisał:
        Innymi słowy rządzi establishment partyjny.

We Francji i Polsce tez
        - o czym tu od lat przypominam.
    • polski_francuz Trudna asymilacja 13.08.16, 20:01
      Igorek nie dal sie zasymilowac pod wzgledem:

a) gramatyczno-pracowitosciowym i byl za leniwy by sie polskiego dobrze nauczyc;
      b) socjalnym - szukal ciagle zwady zamiast szukac zdrowego kompromisu.

I skonczyl jak skonczyl. I jego satelici i satelitki wkrotce sie rozwala gdzies w kosmosie bo jego planeta zbyt slabo przyciaga.

PF
      • malkontent6 Re: Trudna asymilacja 13.08.16, 20:51
        Oni się tam dobrze czują. Sami swoi. Zgadzają się we wszystkich sprawach, nikt nie kwestionuje przywództwa Putina, nikt nie pisze niczego dobrego o Polsce itp.
        • eva15 Re: Trudna asymilacja 13.08.16, 21:42
          Błyskawicznie zlikwidowano mój wpis
          • malkontent6 Re: Trudna asymilacja 13.08.16, 21:47
            Zauważylem, bo odpowiadałem i gdy kliknąłem "Opublikuj" dostałem wiadomość, że twój post już nie istnieje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka