wojciech.2349 28.08.17, 20:19 jeździ po Europie i przekonuje Europejczyków, że powinni pracować "drożej" w interesie Żabolandii. Idiota? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szwampuch58 Re: aria pajaca 28.08.17, 20:33 Myslalem ze piszesz o 12 stronicowej ari tego pacana ksywa"Nie zabijajcie nas" Wojciechu wyborcza.pl/7,75248,22291303,polski-rzad-odpowiada-brukseli-odczepcie-sie-odrzucilismy.html#BoxGWImg No coz,spiewac kazdy moze poczekamy teraz na reakcje UE Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: aria pajaca 28.08.17, 20:50 Macron chce by podania o azyl skladac jeszcze na kontynencie afrykanskim (www.spiegel.de/politik/ausland/fluechtlinge-gipfel-in-paris-asylantraege-sollen-schon-in-afrika-geprueft-werden-a-1164989.html). Rozsadna propozycja, oby udalo sie ja zrealizowac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: aria pajaca 28.08.17, 21:01 PF-ie, wschodnia UE pracuje lepiej i taniej. W tym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: aria pajaca 28.08.17, 21:04 Wiem. Ale trzeba, bez zjezania sie, wysluchiwac co inni maja do powiedzenia. Ani Polacy ani Francuzi tym nie blyszcza. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: aria pajaca 28.08.17, 21:12 polski_francuz napisał: > Wiem. Ale trzeba, bez zjezania sie, wysluchiwac co inni maja do powiedzenia..... ------------------- Trump wyłożył to co ważne w tej materii. Przemówienie Trumpa w Polsce wg mnie to credo. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Wojciechu ty rzeknij ino 28.08.17, 22:31 Co zrobił rząd wolski w sprawie reparacji od Niemiec w ostatnim tygodniu...o ruskich reperacjach juz skromnie nie wspomne,na razie Odpowiedz Link Zgłoś
starywro-bel Re: aria pajaca 28.08.17, 22:35 Tylko Rzydzi maja dar wysluchiwania innych dlatego wszelkie zoboczenstwa sa przez nich ukonstytuowane dla ich wylacznie korzysci.. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: aria pajaca 28.08.17, 22:28 Widzisz wojtek , zabojad jak na komucha przystalo , kapitalistyczne reguly chce zmieniac , w tym przypadku konkurencyjnosc mu sie nie spodobala ... Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Moze i pajac... 28.08.17, 22:47 Ale wplywowy i zaszkodzi Polsce. Pohukiwania polskiego MSZ niezbyt sie liczą w Europie. Kazdy winien znać swe miejsce, bo inaczej robi sie smiesznie i zalosnie. Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Moze i pajac... 28.08.17, 23:32 borrka , myslisz ze Polska taka slaba ze byle pajac moze jej zaszkodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Moze i pajac... 29.08.17, 00:14 A po co ktokolwiek ma szkodzic? I ca osiagamy w zamian? Lepsze samopoczucie dla wasatych januszy? Polska w skali Europy jest sredniej wielkosci krajem, ciągle niezbyt rozwiniętym. Jesli ktos mowi, iz nalezy rozwijac wlasne technologie, polska bankowosc i rodzimy przemysl, to jest wtym pewien sens. Nawet , jesli nie dowierzam realnosci koncepcji. Jesli jednak prowadzi sie ten kraj na dyplomatycznąwojne z cala Europa w imie ... w imie czego? Osobistej zemsty? 27:1? W tym niema krztyny sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Moze i pajac... 29.08.17, 00:26 borrka napisał: > 27:1? > > W tym niema krztyny sensu. -------------- Dodam więcej 190:0, czyli całkowita izolacja Polski. Czy Ty wiesz o czym piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
yurek11111 Re: Moze i pajac... 29.08.17, 00:50 borrka ,wiele mam zarzutow do Kaczynskiego , ale ten rzad i PIS rzadzi polski interes majac na wzgledzie , a ze to sie nie podoba tym z Brukseli i tym z Berlina ,a teraz do kompletu dolaczyl ten z Paryza , to ich problem , innym tematem jest ile w tej antypolskiej histerii zaslugi jest Tuska i innych polskich targowiczan.... Odpowiedz Link Zgłoś
kfugktru23 Re: Moze i pajac... 29.08.17, 01:04 Myślisz że tupanie nóżką spowoduje że zachód się przestraszy? Odpowiedz Link Zgłoś
borrka Re: Moze i pajac... 29.08.17, 08:04 Slowa bez pokrycia. Polski interes nie polega na calkowitym osamotnieniu dyplomatycznym, czy wmawianiu tepej czesci spoleczenstwa mitow smolenskich. Zapewniam, ze atak miernot inaczej wyglada z perspektywy krajowej i tylko z tej perspektywy mozna to oceniac. Odpowiedz Link Zgłoś
5magna Re: Moze i pajac... 29.08.17, 08:37 Nie tupac ani nie dupac tylko zrobic rakiete aby przeleciala nad Francja. Uczcie sie of Korei Pn...... Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Moze i pajac... 29.08.17, 08:43 yurek11111 napisał: > borrka ,wiele mam zarzutow do Kaczynskiego , ale ten rzad i PIS rzadzi polski > interes majac na wzgledzie , a ze to sie nie podoba tym z Brukseli i tym z Berl > ina ,a teraz do kompletu dolaczyl ten z Paryza , to ich problem , innym tematem > jest ile w tej antypolskiej histerii zaslugi jest Tuska i innych polskich targ > owiczan.... A o jakie to polskie interesy walczy w UE polski rząd??? Wiemy, że "wstał z kolan" ten rząd ale co z tego wynika i jakie są efekty? Niżej jest b.dobry opis tych efektów: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114871,22216272,pis-poobrazani-i-samotni.html#MT Konkluzja? Nie ma ani grama korzyści z polityki PIS na politycznej arenie UE, jesteśmy osamotnieni, polityka zagraniczna to jeden wielki chaos - walka różnych PIS-owskich lobby czyli totalna niekompetencja(taka polska anarchia) i za moment Czesi przystąpią do strefy euro a Słowacja już zadeklarowała ścisły związek z reformującą się UE w obrębie strefy euro. Podobnie jak Czesi uczynią Węgry, które zawsze deklarowały, że niezależnie od wielu różnic w obecnej polityce w ostateczności zawsze staną obok Niemiec. Więc ponawiam pytanie: o jaki to interes walczy PIS i polski rząd w UE w kontekście zmian i reform jakie już tam mają miejsce i jakie ma efekty w tej walce po dwóch latach rządów???? Odpowiedz Link Zgłoś
kylax4 Wojtuś, typowy polski "pracodaFca". 29.08.17, 13:47 W Polsce takie katolicko-watykańskie biznesMĘTY, chcieliby żeby pracownicy zapieprzali po 16 godzin na dobę za 1800 PLN. Bardzo dobrze, że Macron i Merkel postawili tamę bandytom dzikiego kapitalizmu, rodem znad Wisły. Odpowiedz Link Zgłoś
de_oakville Emocje u Slowian biora gore nad rozsadkiem 30.08.17, 11:15 "Pajac", "zabojad", "Zabolandia" i inne tego typu okreslenia. Wpadla mi kiedys w PRL-u do rak ksiazka pt. "Podzegacze" autorstwa niejakiego Szpanowa. Wydana jeszcze w czasach stalinowskich i tlumaczona z rosyjskiego na polski. Lubilem czytac jej fragmenty, zeby poprawic sobie humor. Wiele rozdzialow mialo na poczatku motta - cytaty z wypowiedzi samego Stalina. W ksiazce tej roilo sie od emocji i nienawisci w iscie polnocno-koreanskim stylu. Cos mniej wiecej tak: "Stary bulldog Churchill pryskal starcza slina wyglaszajac antyradzieckie przemowienie w Lladudno. Ale tych kilka starczych zebow, ktore jeszcze pozostaly w jego zaslinionej gebie buldoga bylo sztucznych." Itp. itd. Cytat ze Stalina: "Zdrajcy nie mozna porownac z nikim i z niczym. Okreslenie zdrajcy byloby krzywdzace nawet dla wszy tyfusowej". Rosjanie jak widac to narod bardzo emocjonalny. Polacy jak widac rowniez. W angielsko-francuskim filmie pt. "Dzien szakala" ("The Day of the Jackal") glowny bohater filmu mowi do przedstawicieli OAS, Francuzow, ktorzy wynajeli go do przeprowadzenia zamachu na de Gaulle'a. "Nie udawalo sie wam zawsze do tej pory, bo za bardzo kierujecie sie emocjami" Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Emocje u Slowian biora gore nad rozsadkiem 30.08.17, 11:38 Ja to widzę inaczej. Polska i nowe państwa UE były do niedawna dla starej UE obszarem, który był dużym rynkiem zbytu, tanich intratnych inwestycji i dostarczycielami taniej siły roboczej. To się zaczyna zmieniać. Zaczynamy konkurować i bezrobocie w Polsce radykalnie spadło. Mamy nowe otwarcie w ekonomii i biznesie, i to rodzi problemy. Stąd histeria Macrona. Bezrobocie w Polsce wynosi obecnie troszkę ponad 7%. Jednak jeśli policzymy je metodami UE, to wynosi ono 5%. Jesienią powinniśmy osiągnąć poziom 4% tzw.bezrobocie techniczne. Kilkanaście lat temu mieliśmy bezrobocie nawet w okolicy 30% + dużą emigrację za chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
szwampuch58 Re: Emocje u Slowian biora gore nad rozsadkiem 30.08.17, 11:47 Mamy nowe otwarcie w ekonomii i biznesie rzeczesz Wojciechu....hmmmm napisz jeszcze jakie bo za cholere nie widze nic nowego ......wszystko przerabialismy z oplakanym skutkiem za czasow towarzysza Gierka Odpowiedz Link Zgłoś
czizus Re: Emocje u Slowian biora gore nad rozsadkiem 30.08.17, 12:07 wojciech.2349 napisał(a): > Ja to widzę inaczej. Polska i nowe państwa UE były do niedawna dla starej UE ob > szarem, który był dużym rynkiem zbytu, tanich intratnych inwestycji i dostarczy > cielami taniej siły roboczej. To się zaczyna zmieniać. Zaczynamy konkurować i b > ezrobocie w Polsce radykalnie spadło. Mamy nowe otwarcie w ekonomii i biznesie, > i to rodzi problemy. Stąd histeria Macrona. > > Bezrobocie w Polsce wynosi obecnie troszkę ponad 7%. Jednak jeśli policzymy je > metodami UE, to wynosi ono 5%. Jesienią powinniśmy osiągnąć poziom 4% tzw.bezro > bocie techniczne. Kilkanaście lat temu mieliśmy bezrobocie nawet w okolicy 30% > + dużą emigrację za chlebem. Całkowicie błędna ocena. Gospodarka toczy się swoim torem głównie dzięki działaniom poprzedników w tym dokonanej transformacji ustrojowej, napływowi inwestycji bezpośrednich i funduszom unijnym które wynegocjował również poprzedni rząd. PIS ma ten wkład, że nie popsuł tego co uczynili poprzednicy i za to im chwała. Bo już np. w polityce zagranicznej PIS działa po swojemu, "wstał z kolan" a efekty są opłakane. Polska jest izolowana w całej UE łącznie z krajami wydmuszki pt. Międzymorze(duma PIS-owskiego projektu). Wymień mi Wojtek chociaż jedno gospodarczo-ekonomiczne działanie obecnego rządu, które miało istotny wpływ na gospodarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
wojciech.2349 Re: Emocje u Slowian biora gore nad rozsadkiem 30.08.17, 15:07 czizus napisał: > Wymień mi Wojtek chociaż jedno gospodarczo-ekonomiczne działanie obecnego rządu > , które miało istotny wpływ na gospodarkę. ------------------ Odpowiedziałem na Twoje pytanie. Moja odpowiedź znikła. Cenzura. Odpowiedz Link Zgłoś