Dodaj do ulubionych

Napad w biały dzień

30.09.18, 19:38
Załozyłem watek gdzie napisałem, iż zaskoczyło mnie że na pogotowiu wszystko odbyło się w zaskakujaco szybkim tempie. Myslalem, że kazdy kto przeczyta rozumie, ze jeśli mnie zakoczyło to znaczy, że doświadczyłem w przeszłości slamazarnego tempa, długiego oczekiwania itp.
Nigdzie nie porównywałem tego doświadczenia z sytuacja w innych krajach.

Rozmówcy jeden przez drugiego zachwalali, że w Kanadzie i Australii jest lepiej i bezpłatnie.
Inny rozmówca martwil się o moje pieniądze a jeszcze inny nie mogł zrozumieć moich porównań.
Potem dowiedziałem się, że w Niemczech tak samo jak w USA opieka jest na najwyzszym poziomie ale w Niemczech jest lepiej. Jesli lepiej to nie tak samo.
No i potem dołaczył główny dyskutant, inzynier co się zna na wszystkim.
Dał mi wykład jak mam żyć i co robię źle. Nawet jego doopa powiedziała, ze w Polsce tomografię robia od ręki, kiedy sobie zażyczysz. Ale nie powiedział zebym przestał azbesty rwać.
Obserwuj wątek
    • blueelvic2 Po przeczytaniu twojego watku powiem tak: ... 30.09.18, 20:03
      Od dluzszego czasu na tym forum panuja niezdrowa, a moze raczej inna, atmosfera niz kiedys.

Tematyka pisanych tematow jest na bakier z wydarzeniami swiatowymi. Ale to jeszcze nie najgorsze, bo przerywniki z zycia wziete rowniez musza byc. Komentowanie w baaardzo wielu przypadkow pozbawione jest merytoryki i sa to proby sciagnia wateku na manowce. Najgorsze zas, moim zdaniem, sa kretynskie uwagi cwiercinteligentow i to obojetne czy z dyplomem wyzszej uczelni czy tez ze swiadectwem szkoly sredniej.

Czesto, a nawet zbyt czesto, mozna zauwazyc rowniez zwyczajny brak empatii w stosunku do innych tu piszacych. Szkoda, bo po prostu mozna przejsc obok.

Jest tego jeszcze troche, ale uczciwie przyznac trzeba, ze sa ludzie ktorzy pisza ciekawe rzeczy, a ktorych czyta sie z przyjemnoscia. Nie bede wskazywal palcem, ale jedna osobe musze tu naprawde wymienic - de oakville.

• monalisa2016 Re: Napad w biały dzień 30.09.18, 20:55
      Felus nie placz i nie skarz sie teraz, jakiego nieprzemyslanego do waszej przygody uzyles tytulu: "Amerykańska medycyna". :-) Tytul jednoznaczny jak i mowiacy sam za siebie, to ze jestes sam sobie winny trudno sie tobie teraz z tym pogodzic, wiec przestan szlochac, strzeliles sobie samobojczego gola z nierozwaznym wystrzalem. :-) Chciales czyms zaimponowac ale ci nie do konca wyszlo.:-)
      Co zrobiono z watka, tego oceniac nie bede, to sie widzi ale jest to zwykly zwyczaj na tym forum, wiec w takiej sytuacji najlepiej wycofac sie dyskusji.
      • boavista4 Re: Napad w biały dzień 30.09.18, 21:08
        po 20 wpisach dyskusja nie ma sensu, temat przykry dla kadzego kto ma takie problemy ze zdrowiem, Jest jak jest i przejmowanie sie nie ma sensu. Felus nie zlosc sie.
    • felusiak1 Nie złoszczę się 30.09.18, 21:16
      Pokazuję wam, że widzicie wszystko według ustalonego schematu.
      Zarzucacie mi coś czego nie napisałem i na dobrą sprawę macie poważny problem z rozumieniem tekstu. Raczej intrpretujecie czytajac co potem objawia sie niezłymi kwiatkami.
      • monalisa2016 Re: Nie złoszczę się 30.09.18, 21:32
        Felus tytul byl bardzo wymowny i stal na pierwszym miejscu, tresc osobiste przezycie nie odzwierciedlajace tytulu. To ze szybko dostaliscie pomoc medyczna, przeciez jest to powszechna normalnoscia a miedzyczasie tez w Polsce nie robiaca wrazen na innych. Wiec komu zarzucasz niezrozumienie tekstu, po prostu nie przemyslales tego co chiales przekazac i jaka bedzie na to reakcja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka