Dodaj do ulubionych

Irak: obywatele Francji po drugiej stronie bary...

IP: *.bardo-slaskie.sdi.tpnet.pl 22.10.04, 12:13
no i co?? my tez bilismy sie z wrogiem po całym świecie.. nie widze w tym nic
nadzwyczajnego.. skoro uwazaja ze okupacja Iraku jest zła, to jadą walczyc..
Obserwuj wątek
    • legal.alien Irak: obywatele Francji po drugiej stronie bary... 22.10.04, 12:14
      Ciekawe kiedy Francuzi wezma sie wreszcie za swoich siersciuchow. Boje sie,
      ze dopiero jak beda rodowici Francuzi w mniejszosci.
      • Gość: człowiek_czynu ! Re: Mam szacunek dla tego Muzułmanina, człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:19
        Miał takie przekonania, nie poprzestał na poparciu słowami, działał w kierunku,
        któty uznawał za słuszny. Odważny i aktywny. Cześć jego pamięci !
        Wrogów też się szanuje. Nie podpalał synagog, tylko walczył z bronią w ręku
        w obronie napadniętego Iraku.
        • legal.alien Re: Mam szacunek dla tego Muzułmanina, człowiek 22.10.04, 13:18
          A to sobie miej szacunek do czasu, gdy ciebie, albo kogos z twoich bliskiech
          dotknie muzulmanska zaraza.
          • Gość: as_wywiadu! Re: Mam szacunek dla tego Muzułmanina, człowiek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 13:57
            Odpowiadasz jednym z żydowskich argumentów, które w Polsce brzmią conajmniej
            dwuznacznie. Żydowskie pragnienie i wysiłki rozciągnięcia konfliktu z Arabami
            na inne kraje, w Polsce nie zaowocuje.
            • Gość: Zyd Re: Mam szacunek dla tego Muzułmanina, człowiek IP: *.atm2-0-1061142.0x535adf22.boanxx10.customer.tele.dk 22.10.04, 14:12
              Ty glupi huju. To teraz zydzi sa temu winni. Jutro Katolicy a pojutrze
              cyklisci. Ju to slyszlem. Kiedy ty to zrozumiesz.
            • a.adas Re: Mam szacunek dla tego Muzułmanina, człowiek 22.10.04, 15:37
              > Żydowskie pragnienie i wysiłki rozciągnięcia konfliktu z Arabami na inne
              kraje,

francuscy muzułmanie bronią w Iraku Żydów?
              To się chwali!
              zastanówmy się, kto to 50 lat temu ukupował Zachodni Brzeg
        • Gość: www Re: Mam szacunek dla tego Muzułmanina, człowiek IP: 208.252.134.* 22.10.04, 17:01
          A ja to mialbym do niego szacunek, gdyby walczyl z rezimem Saddama Husseina.
          Ale wtedy nie bylo takich odwaznych.
        • Gość: Alfred Tylko,ze ich tak malo tam chce walczyc. Czemu? IP: *.detroit-19rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.10.04, 21:20
          Marines czekaja, nie maja do kogo strzelac a tam tylko kilka tysiecy 'turystow'
          islamskich.
    • Gość: ANDRZEJ Re: Irak: obywatele Francji po drugiej stronie ba IP: *.swipnet.se 22.10.04, 12:32
      Dobrze ze sie bronia przed
      amerykanskozydowskim imperializmem
      • Gość: chris Re: Irak: obywatele Francji po drugiej stronie ba IP: *.if.uj.edu.pl 22.10.04, 12:40
        Najpierw korzystal z francuskiej pomocy socjalnej z cala rodzina i nie
        smierdzialy mu chrzescijanskie pieniadze, a potem "ideowo" dolaczyl do
        mordercow wysadzajacych w powietrze kobiety i dzieci na ulicach w kraju, z
        ktorym nigdy nie mial nic wspolnego. Rzeczywiscie, pogratulowac bohatera.
    • Gość: Kybernetes Re: Irak: obywatele Francji po drugiej stronie ba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.04, 12:38
      A ja nie mam szacunku dla takich "francuzów" z muzułmańskimi korzeniami. Jeżeli
      on urodził sie we Francji to oznacza porażkę laickiego modelu państwa we
      Francji. Oznacza to także konieczność wymuszenia większej Integracji emigrantów
      i to nie tylko we Francji ale całej europie. Każdy ma prawo do własnych
      przekonań i religii jaką praktykuje, ale ma to swoje granice tolerancji, która
      kończy sie w momencie podpalania synagog, bomb na ulicach i wszelkiej
      działalności terrorystycznej (nawet jeśli chodzi "tylko" o poarcie finasowe.
      Dla takich "Europejczyków" nie ma tu miejsca.
      • Gość: Jan Chirac..tez walczyl.......z paskiem u spodni IP: *.sympatico.ca 22.10.04, 13:40
        widziano w Faludzy Chiraca..ale on nie walczyl bo po drodze sie zesral ze
        starchu...
    • Gość: . TACY SAMI FRANCUZI JAK NASI ANGLICY. TO IP: *.range81-156.btcentralplus.com 22.10.04, 13:48
      MUSLIMY Z PASZPORTEM CZY TO FRANCUSKIM, CZY BRYTYJSKIM
      • Gość: ziut Re: TACY SAMI FRANCUZI JAK NASI ANGLICY. TO IP: *.adsl.proxad.net 22.10.04, 15:19
        Bardzo mi sie podoba tytul tego artykulu "Obywatele Francji po drugiej stronie
        barykady" tak jakby to byli Pierre, Paul i Jacques a okazuje sie , ze to jakis
        Tunezyjczyk, ktory kiedys tam przebywal we Francji. Dobre!
    • Gość: igor O to chodzilo. Lep pracuje jak planowano. Wizja IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.10.04, 15:30
      Rice stworzenia magnesu dziala. Trudno byloby go dorwac we Francji bo jak?
      Desant lotniczy aby jednego gnojka zalatwic. Rowniez, mogl on cos zrobic
      przeciw USA we Francji. A tak martwa szmatka na skraju pustyni. Wiecej takich
      potrzeba z calego swiata. Ja bym nawet zalozyl dla nich fundusz aby placili za
      podroz do Iraku.
      Ciagle tez myli sie motywy islamskiej walki za wiare z motywami walki o
      wolnosc. Koran daje prywatna, indywidualna nagrode w raju, Kazdy islamiec,
      ktory ginie wyswiadcza wiec sobie prywatna przysluge. On nie walczy za wolnosc
      nikogo ale za mozliwosc stosunkow seksualnych przez caly dzien w raju. Tyle.
      Wolnosci nie przybywa w Iraku, a tylko ilosc spermodawcow w niebie Allaha.
      • Gość: aki bullshit igorze-wymysl cos sensowniejszego IP: *.protonet.pl 22.10.04, 15:41
        :-//
        • Gość: . "Bullshit" jest zaiste nieodpartym kontrargumentem IP: *.range81-156.btcentralplus.com 22.10.04, 23:18
          Nie pieprz, aki, jak niezdrowy tylek i pomysl, ba...poskladaj do kupy swa
          niezla przeciez wiedze i przedstaw swoje opinie. Jasne, igor pieprzy z tymi
          hurysami i z ta prywata, to nie jest motyw. Te motywy w wywiadzie dla The Times
          przedstawili brytyjscy mahdysci:
          www.timesonline.co.uk/newspaper/0,,2731-1211168,00.html
          >Asked if their family supported them, he said: “It is our religion that
          decides things. Our family can’t stop us. When it comes to jihad, they
          said, ‘Yes, it is jihad time. Go and protect your country and be with your
          brothers.’ ”<

Nb. zaden z w.w. nie jest Irakijczykiem - Muzulmanie nie operuja kategoria
          narodu, operuja - nawet ci wyksztalceni na Zachodzie - kategoria wspolnoty
          religijnej, ich ojczyzna jesy Islam, a wiec...prosze nie pieprzyc glupio w tym
          kontekscie o "wyzwalaniu kraju" i innych zachodnich dyrdymalach...Uzywanych
          zreszta CELOWO przez Muzulmanow, w rozmowach z giaurami, szczegolnie
          zas...lewackimi i innymi do-gooders. Ktorym i tak sie za ich myto glowe
          scina...

• Gość: aki bulllshit bo..... IP: *.protonet.pl 23.10.04, 10:13
            nie sadze aby wiekszosc islamistów walczyła po to tylko aby po chwalebnej,i pożądanej przez nich smierci miec zapewniony "eternal fucking" w niebie ze stadem wspaniałych hurys.a czym w takim razie kierują sie ludzie z zachodu jadac walczyc do iraku?? chocby zawodowi wojskowi czy nasi "chłopcy" z gromu zaciagający się do "blackwater"? chodzi im o niesienie zachodniego modelu społeczenstwa i demokracji czy tez o zwykły szmal?który dostają de facto czasem za zabijanie?
      • Gość: a spik Re: O to chodzilo. Lep pracuje jak planowano. Wiz IP: *.zrpa.com 22.10.04, 15:46
        slyszem ze Detroit to zanieczyszczone miasto ale zeby te wyziewy one tak
        destrukcyjnie dzialaly na mozg ? - wierzyc sie nie chce, ale czytajac twoj post
        wydaje sie to byc prawda...
        • Gość: igor Drogi a spik. Twoj komentarz wskazuje na niski IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.10.04, 17:11
          stopien inteligencji. Roznica miedzy nami jest taka, ze Twoj komentarz jest bez
          argumentow a ja Ci wytlumacze dlaczego jestes idiota. Prawdopdobnie Ci to juz
          mowiono ale nie wyciagnales wniskow. Inaczej bys sie nie prezentowal na tym
          forum.
          1. Nie wiesz jak dzialaja ISP i IP. Moge w tech chwili byc na Alasce, ale jak
          nie wiesz jak sprawdzic lacza to tez nie mozesz tego zrozumiec.
          2. Detroit to milionowe miasto z 4 milionowym przedmiesciem. W najbiedniejszych
          dzielnicach mieszkaja ludzie jak Ty - niewyksztalceni, gburowaci, wulgarni i
          czesto przestepcy. Centrum Detroit to wiezowce korporacji (sprawdz w slowniku
          co to znaczy). Tacy jak ty tam nie jezdza chyba, ze akurat pracuja wynoszac
          smieci po poludniu.
          3. Dzielnice podmiejskie, gdzie mieszkaja ludzie jak ja, to domy, ktore
          kosztuja 10 razy wiecej niz Ty zarobisz przez cale zycie. Niektore bardzo
          bogate rodziny maja domy wartosci dochodu narodowego Malawi. Sprawdz na mapie
          (wiesz co to mapa?) gdzie to jest.
          4. A teraz pytanie. Czemu nie jedziesz do Iraku po 'wlasciwej' stronie. Badz
          konsekwentny, ja przynajnmniej place duze podatki na moja armie. Po drugie,
          Marines sie skarza, ze nie maja do kogo strzelac. Moglbys im pomoc?
          5. Wejdz na wyszukiwarki i porownaj zanieczyszczenie powietrza Detroit z
          Warszawa. Bedziesz bardzo zaskoczony, zapewniam Cie.
          • Gość: www Re: Drogi a spik. Twoj komentarz wskazuje na nisk IP: 208.252.134.* 22.10.04, 17:28
            Panie Igor,

Ja tez mieszkam pod Detroit. Zwykle z grubsza zgadzam sie z tym co pan pisze,
            niemniej jednak napisanie komukolwiek:

> 3. Dzielnice podmiejskie, gdzie mieszkaja ludzie jak ja, to domy, ktore
            > kosztuja 10 razy wiecej niz Ty zarobisz przez cale zycie.

jest gruboskornoscia. Przykro mi.

pozdr.
            • Gość: igor www. Gwalt niech sie gwaltem odciska rzekla ...itd IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 22.10.04, 17:39
              Generalnie nie odpisuje na tego typu komentarze, bo naprawde po co. Napisalem
              oczywiscie prawde, zakladajac, ze IP wskazuje na Polske. Nie licze na nikogo
              poparcie, raczej na negatywne komentarze. Zawsze pisze prawde, jesli nawet moze
              to kogos ranic. Uznaje bowiem, ze wejscie na publiczne forum zaklada zgode na
              szczerosc. Nikt tu nie musi nikogo udawac. Kazdy pisze pod nickiem i generalnie
              bez specjalnych przywilejow organizacyjnych nie mozna sprawdzic kim kto jest.
              Zreszta tez po co? Lubie ludzi otwartych, szczerych i z duza wiedza. Nie lubie
              fanatykow i rasistow ale naprawde najbardziej nie lubie glupoli. Skory nie
              mozna zmienic ale poprawic wiedze kazdy powinien sie starac.
              Mieszkam daleko od Detroit. Mam blizej do Fort Wayne.
              • Gość: abc Re: www. Gwalt niech sie gwaltem odciska rzekla . IP: *.hc-sc.gc.ca 22.10.04, 18:09
                Gość portalu: igor napisał(a):

> Generalnie nie odpisuje na tego typu komentarze, bo naprawde po co. Napisalem
                > oczywiscie prawde, zakladajac, ze IP wskazuje na Polske. Nie licze na nikogo
                > poparcie, raczej na negatywne komentarze. Zawsze pisze prawde, jesli nawet
                moze
                >
                > to kogos ranic. Uznaje bowiem, ze wejscie na publiczne forum zaklada zgode na
                > szczerosc. Nikt tu nie musi nikogo udawac. Kazdy pisze pod nickiem i
                generalnie
                >
                > bez specjalnych przywilejow organizacyjnych nie mozna sprawdzic kim kto jest.
                > Zreszta tez po co? Lubie ludzi otwartych, szczerych i z duza wiedza. Nie
                lubie
                > fanatykow i rasistow ale naprawde najbardziej nie lubie glupoli. Skory nie
                > mozna zmienic ale poprawic wiedze kazdy powinien sie starac.
                > Mieszkam daleko od Detroit. Mam blizej do Fort Wayne.

Igor: "Zawsze pisze prawde.."
                Oj jestes propagandzista i chwalipieta.
                Igor: "Lubie ludzi otwartych, szczerych i z duza wiedza. Nie lubie
                fanatykow i rasistow ale naprawde najbardziej nie lubie glupoli."

Cholera, nie mieszcze sie w tym waskim przedziale.
                Lubie ekstremy. Nie lubie terrorystow ktorzy sprzedaja polski port.

Kazdy Polak klamie.
                <Jestem Polakiem>

• Gość: abc Re: Drogi a spik. Twoj komentarz wskazuje na nisk IP: *.hc-sc.gc.ca 22.10.04, 18:05
            Gość portalu: igor napisał(a):

> stopien inteligencji. Roznica miedzy nami jest taka, ze Twoj komentarz jest
            bez
            >
            > argumentow a ja Ci wytlumacze dlaczego jestes idiota. Prawdopdobnie Ci to juz
            > mowiono ale nie wyciagnales wniskow. Inaczej bys sie nie prezentowal na tym
            > forum.
            > 1. Nie wiesz jak dzialaja ISP i IP. Moge w tech chwili byc na Alasce, ale jak
            > nie wiesz jak sprawdzic lacza to tez nie mozesz tego zrozumiec.
            > 2. Detroit to milionowe miasto z 4 milionowym przedmiesciem. W
            najbiedniejszych
            >
            > dzielnicach mieszkaja ludzie jak Ty - niewyksztalceni, gburowaci, wulgarni i
            > czesto przestepcy. Centrum Detroit to wiezowce korporacji (sprawdz w slowniku
            > co to znaczy). Tacy jak ty tam nie jezdza chyba, ze akurat pracuja wynoszac
            > smieci po poludniu.
            > 3. Dzielnice podmiejskie, gdzie mieszkaja ludzie jak ja, to domy, ktore
            > kosztuja 10 razy wiecej niz Ty zarobisz przez cale zycie. Niektore bardzo
            > bogate rodziny maja domy wartosci dochodu narodowego Malawi. Sprawdz na mapie
            > (wiesz co to mapa?) gdzie to jest.
            > 4. A teraz pytanie. Czemu nie jedziesz do Iraku po 'wlasciwej' stronie. Badz
            > konsekwentny, ja przynajnmniej place duze podatki na moja armie. Po drugie,
            > Marines sie skarza, ze nie maja do kogo strzelac. Moglbys im pomoc?
            > 5. Wejdz na wyszukiwarki i porownaj zanieczyszczenie powietrza Detroit z
            > Warszawa. Bedziesz bardzo zaskoczony, zapewniam Cie.

Bardzo mnie interesuje zestwienie zanieczyszcenia Detroit vs Warszawa.

Centrum Detroit to wiezowce korporacji (sprawdz w slowniku
            > co to znaczy)
            Zdaje sie to znaczy cisnina?

Jak mieszkasz w domu 10 razy drozszym, to postaraj sie byc bardziej ludzkim.
            Prawisz jak znachor: stawiasz diagnoze, ze ktos jest idiota.

Obserwuje sie, ze osoby mieszkajace w USA pyszcza brzydko.
            Mysle, ze e-mail taki jak Twoj z Malawi by nie nadszedl.
            Na jakie podstwie glosicie wyzszosc waszych swiat nad innymi.
    • Gość: Tenare Bohater IP: *.icpnet.pl 22.10.04, 16:57
      Należy mu dać odznaczenie
      ZA WOLNOŚĆ WASZĄ I NASZĄ
    • Gość: Allasrat Re: Irak: Świat musi oczyścić się z islamu IP: 195.205.16.* 22.10.04, 17:09
      Islam to teroryzm. bydlak islamski któremu żabojady udzieliły schronienia i
      dały obywatelstwo sra na tą ręke. Kolejny dowód że cz\ym prędzej całe
      tałatajstwo islamskie pozbawić obywatelstwa i pogonić na pustynię. Jeżeli będą
      uprawiać obrządki islamskie zwane terroryzmem załe gówno islamskie UTYLIZOWAĆ w
      imię pokoju światowego i nietolerancji islamskiej.
    • Gość: BM-FR Re: Irak: obywatele Francji po drugiej stronie ba IP: 195.6.228.* 22.10.04, 17:27
      Brawo Chris,Igor. Do cz czynu,ZEUS-a,Andrzeja; Chlopy nie wiecie co piszecie.
      Nie komentuje nawet tej wiadomosci z Iraku, ale pamietajcie, ze jedynym,
      smiertelnym zagrozeniem dla naszej europejskiej cywilizacji jest to dzikie
      parcie islamu - szczegolnie w Europie i we Francji. Ja widze to nacodzien bo
      mieszkam pod Paryzem. Zaklinam Was, robcie wszystko, zeby to paskudztwo nie
      zalalo Polske. Do tego nas upowaznia historia i wielowiekowe zmagania sie z
      najazdami tej holoty otomansko-azjatyckiej (patrz: TRYLOGIA). Nota bene; a co
      ze stanowiskiem Polski co do wejscia Turcji do UE? Czyzby koniec EUROPY???!!!!!
      • Gość: igor BM jaj se nie rob. Bylem we Francji miesiac temu. IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 22.10.04, 18:51
        Mam kuzyna w Vitry, ktory chce zwiewac do USA. Niektore przedmiescia to jak
        Algier. Tyle, ze czysciej (do czasu) i nie ma masowej dekapitacji jak tam.
        Jednakze, wiem, ze glowki muzulmanek, ktorym ojcowie ucieli za utrate cnoty nie
        sa nawet przedmiotem sensacji prasowych. W porownaniu do innych panstw Francja
        wpadla w takie bloto, ze nie wiem jak oni sobie poradza. Moim zdaniem: "La
        France ne marche pas, elle dance a la mort".
    • Gość: Kanadol O wolnosc Nasza i Wasza!!!! IP: *.tkg.bc.tac.net 22.10.04, 18:55
      A czy mysmy nie sluzyli w innych armiach byleby popierac nasza sprawe.
      Tak samo oni. Jada walczyc z okupantem i tyle.
      Kiedys ochotnicy z calego swiata (socjalisci i komunisci) sluzyli w brygadzie
      miedzynarodowej w Hiszpanii. Oczywiscie to bylo "sluszne".
      "Niesluszne" jest tylko to co uwaza USA...........i jego kundle.
      • Gość: meerkat Od razu widac zes tchorzliwy i egoistyczny Kanadol IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 21:14
        Bo polskie zawolanie brzmialo: "Za WASZA wolnosc i nasza!", nie odwrotnie!

A ty smierdzielu i inne tchorzliwe Kanadole co robiliscie jak wam dziennikarke
        w Iranie zakatowali w sledztwie? Najpierw wyraziliscie troske i zaniepokojenie,
        a kiedy juz byla zakatowana na smierc- zlozyliscie formalny protest.;-)))))))))

Wasza armia jest prawie rownie zalosna jak francuska! Przetrwaliscie Zimna
        Wojne tylko dlatego, ze trzymalismy was (za friko!) pod amerykanskim parasolem
        nuklearnym! A teraz, tak jak arabusy dzialaczce CARE, gryziecie reke ktora was
        bronila przez POL WIEKU!

A co wyscie, Kanadole cokolwiek znaczacego kiedykolwiek odkryli albo wynalezli?

SYROP KLONOWY?!Banda prymitywow ktorych mozgi tkwia w wiecznej zmarzlinie:(((((
        • Gość: gloubiboulga Re: Od razu widac zes tchorzliwy i egoistyczny Ka IP: *.proxy.aol.com 22.10.04, 21:26
          Teraz bedzie rozrywka....
          • Gość: igor Szczegolnie jak gloupiAbdullah sie wtraci. Nie ma IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 22.10.04, 21:35
            jak islamiec, nadajacy po polsku. Masz nieraz tak zabawne konstrukcje
            gramatyczne, ze tylko dlatego warto Cie poczytac.
            • Gość: gloubiboulga Re: Szczegolnie jak gloupiAbdullah sie wtraci. Ni IP: *.proxy.aol.com 22.10.04, 21:39
              Dziekuje panu. Moze dowcip o francuskim czolgu, teraz?
              • galaxy2099 Ile razy mozna opowiadac dowcip o francuskim czolg 22.10.04, 23:47
                Bo ten to juz wszyscy na swiecie znaja.
                I dowcip polega na tym, ze to nie jest dowcip.
                Moze jak Francuzom uda sie skonstruowac inny czolg (osobiscie watpie) to i
                powstanie inny dowcip.
                A ogolnie o francuskiej armii przeciez nie od dzis wiadomo, ze najlesza jej
                czescia jest Legia Cudzoziemska, co jak sama nazwa wskazuje znaczy, ze sluza w
                niej "rodzowici" Francuzi.
                A i jeszcze macie w tej armii dobrych szpiegow na uslugach Sowietow. Dobrych,
                tak przynajmniej chwala was Sowieci, bo czesto robicie to za darmo, ot tak dla
                komunistycznej idei.
                Wiadomo ze Francja to ojczyzna komunizmu.
                • Gość: gloubiboulga Re: Ile razy mozna opowiadac dowcip o francuskim IP: *.proxy.aol.com 23.10.04, 13:38
                  We FRancji jest demokracji i komunisci maja5-6% glosôw w wyborach.
                  Jakie jest panskie zdanie o wojsku francuskim w 1916r?
                  • Gość: gloubiboulga Dla igor'a. IP: *.proxy.aol.com 23.10.04, 14:05
                    Szukalem pana postu dzisiaj azeby sie nauczyc gramatyki. Jest pan nauczycielem?
                    A ja myslalem, ze pan zmywa naczynia w restauracji. Quelle promotion sociale!!
                    Prosze uwazac na siebie i na swoje zdrowie. Anagram "igor" to "rogi".

P.S. Nie zwiedzil pan jeszcze "gloubiboulga.fr"? Doradzam. Tam jest napisane PO
                    PIERWSZE ze 60.000.000 to nie Arabowie( Arabusy). PO DRUGIE:obiektywne pisanie
                    o Arabach nie znaczy ze sie jest islamista (islamiuk, islamiec) .

Moze ten post nie jest poprawnie napisany, ale czy pan rozumie to co pan czyta?
                    Ma sie czasem wrazenie ze pan dokladnie nie wie, co pan pisze.
                  • Gość: meerkat Czemu armia francuska nosi BRAZOWE spodnie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 21:40
                    No coz jak sie Francuzi w l916tym gazami zatruli, to im gen odwagi zamienil sie
                    w gen tchorzostwa.

P.S. A jezeli francuskie wojska sa tak wspaniale, to czemu Palac Elizejski
                    utryzmuje wciaz Legie CUDZOZIEMSKA? Malo, wysyla ja z reguly w ogien jako
                    pierwsza, tak jak Pentagon U.S. Marines! ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  • Gość: ZZ Re: Ile razy mozna opowiadac dowcip o francuskim IP: *.top.net.pl 24.10.04, 10:19
                    Armia francuska w roku 1916 była wspaniała.
                    Była.
                    Wtedy.
                    Potem jednak nastąpił rok 1940 i 2003.
                    To jest aktualne.
                    • Gość: gloubiboulga Re: Ile razy mozna opowiadac dowcip o francuskim IP: *.proxy.aol.com 24.10.04, 12:15
                      Pierwszy raz sie zgadzam z panem ...ale co to 2003? Mowa o Iraku?
                      Sytuacje z roku 1940 mozna analizowac pod innym katem ("sous un autre angle")
                      niz "tchôrzostwo". Niestety, analiza kumpli anty-francuskich zatrzymuje sie na
                      tym argumencie ..;albo dowcipie o "brunatnych spodniach". Dla meerkata nie dosc
                      ze jestesmy "Arabusami", to jeszcze jestesmy faszystami. ("chemises brunes")
        • Gość: igor Po Twoim poscie uswiadomilem sobie, ze Crown IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 22.10.04, 21:33
          Royal to jedyny produkt kanadyjski, ktory lubie. Wiem, ze Kanada sprzedaje 80
          procent produkcji do Ameryki, ale ten glupol nie wie. Pluje na USA az smieszne.
          Nie mogl sie tu zalapac a i w Kanadzie chyba mu nie wyszlo bo jakis negatywny
          smutas. Klnie, jak mu zabraknie argumentow i wtedy jest zalosny.
          • Gość: Kanadol O wolnosc Wasza i Nasza IP: *.tkg.bc.tac.net 22.10.04, 23:56
            To jeszcze lepiej brzmi.
            Mowiac o USA nie mowie o wszystkich amerykanach a o rzadzie - szczegolnie tym
            buszmenow. Teraz oni ustalaja, co sluszna sprawa, kto jest terrorysta, kto
            dyktator, a kto swoj.
            Nota bene, duza czesc brygady miedzynarodowej w Hiszpanii to byli wlasnie
            amerykanie.
            No, dobrze, ze maja Kanade pod bokiem, bo jak sie zrobi goraco w Iraku i
            zacznie przymusowy pobor, to beda mogli gdzie uciekac - jak podczas Wietmanu.
            Zreszta nawet teraz jest juz kilku dezerterow...........
            • Gość: meerkat TO KANADOLE SPIER...JA DO AMERYKI! :-)))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 21:43
              Zwlaszcza jak zima nadchodzi i nawet na ogniu syropu klonowego nie mozna
              roztopic!

A jak tam w Calgary? Zboczone kanadole dalej szukaja dziur w calym???:-)))))))))
        • dritte_dame Hi, hi: Od razu widać żes ... 24.10.04, 02:08
          ... tym razem ignorancki młot, meerkat! :)))

No niech tam.
          Podrzuce Ci troche info tym razem.

Gość portalu: meerkat napisał(a):

> A co wyscie, Kanadole cokolwiek znaczacego kiedykolwiek odkryli

Insuline:

nobelprize.org/medicine/laureates/1923/banting-bio.html

> albo wynalezli?

Java
          (dla meerkata wyjasnienie: to taki "computer programming language", spytaj
          swoich dzieci co znaczy ten termin):

today.java.net/jag/bio/

Baterie alkaliczne
          (80% obecnie uzywanych na swiecie):

www.almostfabulous.com/canadians/name/u/urrylew.php

Zegar kwarcowy:

www.londonpubliclibrary.ca/info_by_subj/info_by_subject.php?subject_uid=178

Universal Standard Time:

inventors.about.com/library/inventors/bl_sanford_fleming.htm

Plexiglas:

students.rochester.k12.mi.us/vh/Green/Hour%204/attic_arch_zjl/world_topis.htm

user.fundy.net/fpweb/1/intro.htm#Plexiglass

United Nations Peacekeeping Force:
          (oops....)

en.wikipedia.org/wiki/Lester_Pearson
          • Gość: ZZ Re: Hi, hi: Od razu widać żes ... IP: *.top.net.pl 24.10.04, 10:13
            Dlaczego nie wspominacie o Corelu? To jest wizytówka gospodarki Kanady!
            • dritte_dame Re: Hi, hi: Od razu widać żes ... 24.10.04, 17:15
              Gość portalu: ZZ napisał(a):

> Dlaczego nie wspominacie o Corelu? To jest wizytówka gospodarki Kanady!

Zeby nie przeciazyc meerkata umyslowo ograniczylam sie do osiagniec
              indywidualnych i to tylko do takich, ktorych tworcy swoje zawodowe
              wyksztalcenie i doswiadczenie zdobyli w Kanadzie.

Corel to marka znana wsrod masy indywidualnych uzytkownikow
              ale wcale nie najbardziej wybitny przyklad osiagniec zespolowych.

Na przyklad, firma informatyczna w ktorej ja pracuje jest bardziej innowacyjna,
              lepiej zarzadzana, czterokrotnie wieksza niz Corel i nadal pozostaje w calosci
              wlasnoscia kanadyjska (Corel zostal w sierpiniu 2003 kupiony prez Vector
              Capital Group z San Francisco) ale: nie produkuje oprogramowania sprzedawanego
              detalicznie wiec nie jest tak znana jak Corel.

Tutaj niektore ciekawsze zespolowe "wizytowki"

Canadarm:

www.spaceforspecies.ca/glossary/c.htm

Bombardier:

www.bombardier.com/index.jsp

Candu:

www.ewh.ieee.org/reg/7/millennium/candu/candu_about.html
              www.aecltechnologies.com/Content/ACR/default.htm
              www.nuclearfaq.ca/cnf_sectionA.htm#a

I moj faworyt na przyszlosc:
              (na pohybel arabskiej ropie! :)))

Ballard:

www.ballard.com/
          • Gość: Alfred Samo wynalezienie Kandady i Kandyjczykow to juz IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 24.10.04, 18:37
            duze osiagniecie. Na liscie patentow, Kanada ma wiecej wynalazkow niz wszystkie
            kraje islamskie razem wziete.
    • Gość: arvvde PIĄTA KOLUMNA ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.04, 23:06
      raport.blox.pl/
      • Gość: Gerard Alfred wyliczyl, ze 10 procent zabitych Islamcow w IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.10.04, 00:56
        Iraku to "turysci" muzulmanscy. Jest to w dalszym ciagu niski procent. Mam
        nadzieje, zw wiecej terorystow bedzie przybywalo w sezonie zimowym. Marines nie
        maja z kim walczyc a to sa zolnierze a nie arabscy bohaterowie od bicia kobiet.
        • Gość: meerkat Marines chca do KRL-D, albo chociaz do IraNu!!!;-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 21:49
          Sierzant amerykanskiej piechoty morskiej, ktory pragnie pozostac bezimienny
          powiedzial dziennikarzom: "Tu sie juz od dawna nic nie dzieje! To co robimy to
          akcja policyjna, i powinna sie tym zajac iracka policja.
          Jesli juz musicie gdzies nas wysylac, to poslijcie nas to Polnocnej Korei, albo
          chociaz do Iranu ( taniej, bo blizej).
          W KRL-D jest 2 miliony luda pod bronia, a kraj nieduzy. Jak USAF spusci pare
          MOAB-ow z C-130, to nawet jak chybi, to kupe komuchow skremuje."
          • Gość: Alfred (z Detroit) Jak szybko zalamie sie armia Iranu jesli USA IP: *.detroit-20rh16rt.mi.dial-access.att.net 23.10.04, 22:16
            podjelyby decyzje o wyrzucenieu ajatolahow? Dwa tygodnie, miesiac ? Armia
            Iraku, zdecydowanie najsilniejsza, najbardziej sprawna i doswiadczona armia
            arabska uciekala z pola walki juz po tygodniu II wojny przeciw Saddamowi.
          • Gość: aki Re: Marines chca do domu raczej IP: *.protonet.pl 23.10.04, 22:24
            marines nie pojdą do korei północnej bo:
            1 istnieje obawa ze koreanczycy juz maja bombe atomową i mogą jej użyć
            2 chinczycy nie pozwolą amerykanom na takie awantury
            obu tych faktów amerykanie nie mogą zignorować
            • Gość: meerkat Marines chca do domu - bo W DOMU NAJLEPIEJ!!!:-)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.04, 09:08
              1. Kazdy zolnierz woli do domu niz na front.

2. Pn. Koreanczycy nie uzyja bomby atomowej na wlasnym terytorium, a USA
              dosiegnac nie moga- sorry! :-)))

3. Chiny juz od PONAD ROKU zdecydowanie popieraja dezatomizacje Polwyspu
              Koreanskiego, a co wiecej, bardzo konstruktywnie wspolpracuja z USA w
              zabiegach majacych na celu zlikwidowanie zbrojen nuklearnych KRL-D (ChRL chce z
              oczywistych przyczyn pozostac MONOPOLISTA na Dalekim Wschodzie!) :-)))))))))))))
    • Gość: Alfred Kazdy konflikt sciaga islamcow i dobrze. Tylko IP: *.detroit-19rh16rt-20rh15rt.mi.dial-access.att.net 23.10.04, 15:59
      czemu ich tak malo. Wychodzi mi, ze tylko 10% zabitych bohaterow Allaha w Iraku
      to z zagranicy.
    • Gość: Antydżihad 77 Re: Irak: obywatele Francji po drugiej stronie ba IP: *.swietochlowice.sdi.tpnet.pl 27.10.04, 12:02
      No cóż islamska rewolucja rozlewa się po świecie jak niegdyś
      bolszewicka.Ekstremiści islamscy pomieszkują w Europie potem jadą walczyć do
      Iraku i jakoś niewiele można zrobić.Bez zaostrzenia kontroli na granicach UE
      nie ma co marzyć o przerwaniu tego procederu.
      • Gość: gloubiboulga Re: Irak: obywatele Francji po drugiej stronie ba IP: *.proxy.aol.com 29.10.04, 22:12
        Nieglupie. A co zrobimy z "reszta swiata"?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka