Dodaj do ulubionych

Dajcie na nową Trójkę !

17.04.20, 14:42
Myślę, iż na forum dominują osoby wychowane na Trójce.
Dziś prostactwo, parweniusze z PiS zniszczyli Trójkę, specyficzny humor, sięgający jeszcze czasów Radiostacji Harcerskiej, zastąpili tępotą jarkowych mułów.

kultura.gazeta.pl/kultura/7,114526,25876962,byli-dziennikarze-trojki-chca-zalozyc-radio-na-pokladzie-m-in.html#s=BoxOpImg6
Wpłaćcie parę groszy, nie wątpię, iż będzie również wersja internetowa.
Obserwuj wątek
    • czizus Re: Dajcie na nową Trójkę ! 17.04.20, 15:38
      Właśnie uruchomiłem całą procedurę i wpłaciłem pieniądze. Będą wpłacane automatycznie co miesiąc.

To ważne działanie. Przez wieeeeeele lat żyłem z Trójką i nie mogę pozwolić na PIS-owskie barbarzyństwo.
    • swiblowo Re: Dajcie na nową Trójkę ! 17.04.20, 21:07
      A kredytu na inwestycje im nie daja?
    • malkontent6 Re: Dajcie na nową Trójkę ! 17.04.20, 21:18
      borrka napisał:

> Myślę, iż na forum dominują osoby wychowane na Trójce.

W moim przypadku Trójka to czasy podstawówki, ogólniaka i studiów...
    • jabbaryt Re: Dajcie na nową Trójkę ! 18.04.20, 10:18
      W. Mann zakłada już drugie radio. Kiedyś w latch 90-tych założył z Materną Radio Kolor. Ale długo obaj panowie tego radia nie poprowadzili. Finansowo sie im posypało a Mann z podkulonym ogonem wrócił do Trójki. Zresztą w radiu Kolor wypromował Cejrowskiego. Teraz, w wieku 70 lat - kolejny projekt tym razem radio walczące z reżymem. Szkoda że pan Mann nie walczył z reżymem w czasie stanu wojennnego czy w marcu 1968. Dopiero teraz odnalazł w sobie pokłady bohaterstwa. Te jego bohaterstwo ma oczywiście wydźwiek merkantylny, bo obecnie najłatwiej ściagać kasę od nawiedzonych lemingów walcząc z reżymem własnie. Oczywiscie ja cenie Manna jako dziennikarza muzycznego i takim go zapamiętam. A co do Trójki to słucham jej często. Trójka latami stroniła od nachalnej propagandy politycznej i niewiele się zmieniło. Ja słuchałem Trójki w dzieciństwie, teraz słuchają je moje dzieci. Zwłaszcza w czasach kwaranntanny.
      • de_oakville Re: Dajcie na nową Trójkę ! 18.04.20, 13:05
        jabbaryt napisał:

> Dopiero teraz odnalazł w sobie pokłady bohaterstwa.

Mnie to nie dziwi. Zaden czlowiek nie wie, kiedy odnajdzie w sobie te "poklady bohaterstwa". Bog jeden raczy wiedziec. Jeden zostaje bohaterem w wieku 16 lat, a inny moze po 70--ce. Sa na przyklad tacy, ktorzy ojcem rowniez zostali dopiero po 70-ce. "Podroz przez zycie", jak widac, nie dla kazdego zaczyna sie od stolicy i wiedzie powoli na coraz to wieksza prowincje. Niektorzy, jak z tego wynika, podrozuja "w druga strone".
        • borrka Zwracaj a szczególną uwagę ci... 18.04.20, 13:14
          Którzy nigdy nawet nie próbują tych "pokładów" szukać :)
        • jabbaryt Re: Dajcie na nową Trójkę ! 18.04.20, 22:04
          Mnie też to nie dziwi. Najlepiej być bohaterem w czasach gdy bohaterstwo niewiele kosztuje i kiedy nie grożą żadne poważne konsekwencje. Ba można jeszcze parę złotych zarobić... Niemniej bohaterstwo polega na tym, że człowiek poświęca się dla innych. Bohater to człowiek który poświęca dla wyższych spraw swoje życie, zdrowie czy majątek. Panu Mannowi nie grozi utrata zdrowia, życia czy majątku, ba jeszcze kombinuje, tak aby za jego bohaterstwo płacili inni. Pan Mann za komuny raczej waadzy sie nie narażał i nie wystawiał swojego tyłka na zomowskie pały. Omineły go zwolnienia z pracy jakie dotkneły tysiące ludzi w czasie stanu wojennego. Dopiero dzisiaj kiedy ma już emeryturę i odłożone pieniądze postanowił bohatersko stawiać się władzy. Lubie pana Manna jako dziennikarza muzycznego nie angażującego się w politykę ale teraz te jego bohaterstwo to pachnie kabotyństwem. Albo rozsądnym biznesplanem...
          • de_oakville Re: Dajcie na nową Trójkę ! 19.04.20, 13:27
            Gdyby dawniej Mickiewicz "szedl z bagnetem na czolgi zelazne", ktore "przeszly, zdeptaly na miazge" to mielibysmy nowego narodowego bohatera, ale nie mielibysmy "Pana Tadeusza". Takim bohaterem moze zostac kazdy "z jajami", ale "Pana Tadeusza" kazdy napisac nie moze. Tak wiec "wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu'. Mann wzbogacil zycie duchowe wielu Polakom w PRL-u. Trudno byc rownoczesnie Mickiewiczem, Kilinskim i Kosciuszka. Postawa Manna w obecnych czasach, wlasnie kiedy nie koliduje ze zdrowym rozsadkiem jest moim zdaniem bardzo godna pochwaly. Nie rozrywa on sobie szat tarasujac drzwi jak Rejtan, nie rzuca sie z 16 pietra na bruk, nie oblewa benzyna i podpala.
            • jabbaryt Re: Dajcie na nową Trójkę ! 19.04.20, 14:33
              No to jeszcze raz. Traktuje Manna jako dobrego dziennikarza muzycznego i cenię go za to. Uważam go za człowieka rozsądnego ale zupełnie mi nie pasuje jego obecna poza antyreżymowego opozycjonisty i bohatera. Jest to czystej wody kabotyństwo.

Zresztą zabawie się teraz w symetrystę.
              Nie uważałem obecnej Trójki za zbytnio upolitycznionej aż do wczoraj, kiedy właczyłem program a tam leciały godzinami obszerne wspomnienia z pogrzebu Marii i Lecha Kaczyńskich sprzed 10 lat. Urwa, Trójka to nie Radio Maryja, inny profil słuchacza. Moją żonę cholera wzięła i powiedziała, że ma dosyć takiej Trójki i że przerzuca się na nowe radio Manna. I mogę ją zrozumieć to zawsze było radio z dobrą muzyką dystansujące się od polityki.

Z drugiej strony przechodzac już na polityke to mnie to troche irytuje jak Jarek próbuje przerobić swojego zmarłego brata na męża opatrznościowego Polski na miarę wielkości Piłsudzkiego. z całym szacunkiem dla zmarłego był to porządny uczciwy facet, nienajgorszy prezydent zwłaszcza w porównaniu z poprzednikami ale do jakiegoś meża stanu to mu daleko. Ja jako pisior znacznie bardziej cenie Dudę, bo jest fajterem. Ale tez go oceniam w kategorii sprawnego i uczciwego polityka ale nie męża stanu.
              • de_oakville Re: Dajcie na nową Trójkę ! 19.04.20, 17:29
                jabbaryt napisał:

> Z drugiej strony przechodzac już na polityke to mnie to troche irytuje jak Jare
                > k próbuje przerobić swojego zmarłego brata na męża opatrznościowego Polski na m
                > iarę wielkości Piłsudzkiego. z całym szacunkiem dla zmarłego był to porządny uc
                > zciwy facet, nienajgorszy prezydent zwłaszcza w porównaniu z poprzednikami ale
                > do jakiegoś meża stanu to mu daleko. Ja jako pisior znacznie bardziej cenie Du
                > dę, bo jest fajterem. Ale tez go oceniam w kategorii sprawnego i uczciwego poli
                > tyka ale nie męża stanu.

Takie budowanie "kultu jednostki" wydawalo mi sie zawsze do tej pory zupelnie obce naturze Polakow. Rosja, owszem. Bialorus, owszem. Ale nie Polska. Jednak zycie ciagle nas zaskakuje. Po roku 1989 myslalem, ze Polska to juz wpolczesna Europa "pelna geba". Przemiany w wygladzie kraju zdawaly sie to potwierdzac w 100%.
                Ale nastapilo cos, czego wielu ludzi nie znalo do tej pory nawet w czasach PRL-u. Chwalono wtedy bez przerwy ZSRR ale nie rozdmuchiwano ducha jakiegos irracjonalnego nacjonalizmu bazujacego na "kulcie" jednej osoby.
                Nadzieja powrotu do normalnosci (teraz juz przynajmniej w dwoch aspektach) jest na szczescie ciagle zywa. Nadzieja umiera ostatnia.
                • jabbaryt Re: Dajcie na nową Trójkę ! 19.04.20, 20:21
                  Przepraszam ale ty naprawdę jesteś oderwany granatem obronnym od polskiej rzeczywistości. Po pierwsze historycznie mieliśmy paru wodzów narodu typu Piłsudzki. Po drugie elektroat pisowski nie cierpi na specjalną potrzebę jakiegoś kultu Lecha i Marii. Głosujemy na PiS bo jest to partia całkiem uczciwa w porównaniu z poprzednikami. Natomiast próby intronizowania Lecha K na zbawcę narodu to akurat normalni ludzie traktują jako nieszkodliwe dziwactwa starszego pana, którego los okrutnie pokarał śmiercią najblizszych osób. Akurat sam Jarosław ma całkiem duże szanse na pośmiertny awans na męża stanu ale daj mu Boże 100 lat a potem kolejne 20 lat na spokojną ocenę jego działalności. Natomiast są plany aby wybudować Centralny Port Komunikacyjny koło mojej wsi. Uważam, że jest to sensowna inwestycja. Jak port będzie imienia braci śp. Lecha Kaczyńskiego to mi to nie będzie przeszkadzało. Byleby go wybudowali.
                  • yurek_1111 Re: Dajcie na nową Trójkę ! 20.04.20, 17:29
                    Jabbaryt, pisze sie Pilsudski...
                    Dwa razy napisales Pilsudzki...
                    • jabbaryt Re: Dajcie na nową Trójkę ! 20.04.20, 17:41
                      Masz rację. Ale to takie trudne litewskie nazwisko. Bardzo mylące.
                  • de_oakville Re: Dajcie na nową Trójkę ! 20.04.20, 19:05
                    jabbaryt napisał:

> Przepraszam ale ty naprawdę jesteś oderwany granatem obronnym od polskiej rzecz
                    > ywistości.

Masz racje - jestem oderwany, co zrobic. Bo nie mieszkam w Polsce juz od dawna.

> Głosujemy na PiS bo jest to partia całkiem uczciwa w porównaniu z
                    > poprzednikami.

Uczciwosc moim zdaniem to rowniez mowienie prawdy. A oni sa z prawda "na bakier". Wystarczy wlaczyc odpowiedni kanal TV bedac w Polsce.
                    • jabbaryt Re: Dajcie na nową Trójkę ! 20.04.20, 19:35
                      Do dobrze jedna partia kłamie i kradnie na potęgę. Druga zaś kłamie na potęgę ale nie kradnie albo tylko kradnie 10% tego co kradła partia pierwsza. Która jest bardziej uczciwa i na którą głosować?
      • czizus Re: Dajcie na nową Trójkę ! 18.04.20, 14:11
        jabbaryt napisał:
        Dopiero teraz odnalazł w sobie pokłady bohaterstwa. Te
        > jego bohaterstwo ma oczywiście wydźwiek merkantylny, bo obecnie najłatwiej ścia
        > gać kasę od nawiedzonych lemingów walcząc z reżymem własnie.

Dobrze że odnalazł bo taki J. Kaczyński był tchórzem przed i w czasie stanu wojennego i teraz też jest tchórzem i poza podłością niczego nie odnalazł.
        A kasę dają nie "nawiedzone lemingi" a zwyczajni ludzie w ramach oddolnej akcji społecznej, z własnej woli. No ja wiem, że wy PIS-owcy nie znosicie takich oddolnych działań, nie lubicie samorządów i wszelkich niezależnych instytucji. Ale to też nie dziwi, plucie na znaczną część społeczeństwa, kłamanie, mataczenie w każdej w zasadzie sprawie i nieustanna propisowska propaganda, jest możliwa tylko w mediach rządowych, finansowanych hojnie przez władzę.
        • jabbaryt Re: Dajcie na nową Trójkę ! 18.04.20, 22:19
          Ależ czisus ja najbardziej lubię niezależne media, założone przez dziennikarzy wywalonych z mediów publicznych. Na przykład Radio Wnet- założył je Krzysztof Skowroński dyrektor programowy - wywalony z Trójki za czasów Tuska . Nie miało znaczenia, że zwiekszył o 10% słuchalność programu. No więc założył super fajne radio mimo, że nie miał tak hojnych darczyńców. Albo dziennikarze ze zniszczonego przez Tuska i Grasia czasopisma 'Uważam Rze'. Założyli Telewizje Republika i czasopisma takie jako 'Do Rzeczy' czy 'W Sieci'. Dla mnie to są podstawowe źródła informacji. Dali radę ? Dali. Jak Mann stworzy fajne radio to dlaczego ma mnie to denerwować? Może nawet czasem posłucham?
          • yurek_1111 Re: Dajcie na nową Trójkę ! 20.04.20, 14:29
            Potwierdzam ze radio Wnet jest SUPER...
            Telewizja Republika dryfuje ku PIS-owskiej propagandzie...
            • jabbaryt Re: Dajcie na nową Trójkę ! 20.04.20, 19:36
              I dlatego ogladam TV Republika
              • yurek_1111 Re: Dajcie na nową Trójkę ! 20.04.20, 20:07
                jabbaryt napisał:

> I dlatego ogladam TV Republika

Nie ma nic zlego w ogladaniu ,czytaniu badz sluchaniu tego co jest zgodne z wlasnymi pogladami/zapatrywaniami pod warunkiem uzupelniania rzeczywistego obrazu sytuacji posilkujac sie informacjami z innych niezaleznych zrodel...
                Jest tego cala gama na youtube, ntv czas, wrealu24,media narodowe,Gadomski.
                Opieranie sie tylko na mediach strony rzadzacej wypacza obraz...
      • 1.melord Re: Dajcie na nową Trójkę ! 19.04.20, 01:57
        dodam tylko do wypowiedzi jabbaryta..
        Wojtek M. przebywal na poczatku lat 80-tych w USA...,,,mowiono: "taki maly grubawy okularnik weszy".
        Wiec weszyl w NY,Chicago,praca zabrudzic raczek raczej nie raczyl.
        Z czego zyl,czym sie zajmowal cholera wie.
        Szybiutko wiec wrocil do Polski i od razu bez zadawania zbednych pytan do "trojki" bodajze w 83.

Wojtek M. popelnia dosc powszechny blad tzw.celebrytow,ktorym woda sodowa uderza do glowy.
        Nie potrafia trzymac dzioba na klodke...prowokuja dokladniejsze przygladanie sie ich wyczyszczonym i wygladzonym zyciorysom i "osiagnieciom"
        • borrka Ty, melord! 19.04.20, 13:08
          A nie przyszło Ci do głowy, że od radia oczekuje się rozrywki i informacji wysokiej klasy, a przeszłość prywatna redaktorów, szczególnie tych od muzyki, jest dość obojętna.

Oczywiście nie jest obojętna jarkowym pańszczyźnianym, bo ci chcą Zenka Martyniuka pod każdą strzechą:)
      • pijatyka Może "niewiele się zmieniło" dla pisiego posrańca 19.04.20, 20:38

...bo dla normalnych słuchaczy dawnej "3" obecna Trujka brzmi jak jakiś klon radia z ryjem.

Nic dziwnego, że nowa inicjatywa idzie jak burza.

• borrka Kasa jest! 18.04.20, 15:55
      250 T przez dobę.
      Cieszę się.
      kultura.gazeta.pl/kultura/7,114526,25880021,nowe-radio-bylych-dziennikarzy-trojki-w-ciagu-doby-zebrali.html#s=BoxOpImg3
      • borrka Dla pisich Zenek Martyniuk 18.04.20, 16:12
        Ja zawsze lubiłem Kaczmarka z Wrocławia i tak myślę, iż nie mam wspólnej płaszczyzny z sewerynem:).
        • yurek_1111 Re: Dla pisich Zenek Martyniuk 18.04.20, 17:12
          Jak " Przez te oczy zielone " nie lubisz to tu masz obu swoich idoli...:)

youtu.be/iEBKPIPcVNA
    • borrka Geneza konfliktu 19.04.20, 14:56
      Cóż przeszkadzało pisim w programach Trójki?
      Poczucie humoru.
      Bo poczucie humoru obce jest pisim mózgom, a takie bardziej wyrafinowane budzi w nich wrogość.

I to jest bardzo pozytywny wniosek, gdyż zakłada jakieś quasi ideologiczne przesłanki, a nie tylko ochłap w stylu pińćset+ !
      • yurek_1111 Re: Geneza konfliktu 20.04.20, 14:39
        Poczucie humoru.
        Bo poczucie humoru obce jest pisim mózgom, a takie bardziej wyrafinowane budzi w nich wrogość.

Badanie jakies w temacie robiles czy tak z glebi serca pierd@lisz jak potluczony....

Miej proporcje, Mocium Panie...
        • borrka Ja nie robiłem - inni robili 20.04.20, 15:41
          Mianowicie badali poziom wykształcenia elektoratów PiS i ogólnie liberałów.
          Pisi jest zdecydowanie niższy, wiec i potrzeby kulturowe odpowiednio niższe, ot Zenek Martyniuk
          • yurek_1111 Re: Ja nie robiłem - inni robili 20.04.20, 15:58
            borrka napisał:

> Mianowicie badali poziom wykształcenia elektoratów PiS i ogólnie liberałów.
            > Pisi jest zdecydowanie niższy, wiec i potrzeby kulturowe odpowiednio niższe, o
            > t Zenek Martyniuk

No coz, powolujac sie na badanie "poziomu wykształcenia elektoratów PiS i ogólnie liberałów" w temacie poziomu poczucia humoru , swiadczy tylko o tym ze poziom inteligencji przeciwnikow elektoratu PIS jest nizszy niz Grazyn i Januszy....:)
            Skomplikowane I nie wiem czy z Twoja inteligencja zrozumiesz, ale NADAL wierze w Ciebie...
            • czizus Re: Ja nie robiłem - inni robili 20.04.20, 16:04
              yurek_1111 napisał:

> Skomplikowane I nie wiem czy z Twoja inteligencja zrozumiesz, ale NADAL wierze
              > w Ciebie...

Ja raczej nie martwiłbym się o jego inteligencję.

Ps. To co, ta wredna Polska nie pozwoliła dobrej Rosji na przelot ich samolotów do Włoch przez nasze terytorium.
              • yurek_1111 Re: Ja nie robiłem - inni robili 20.04.20, 16:18
                czizus napisał:

> yurek_1111 napisał:
                >
                >
                >
                > > Skomplikowane I nie wiem czy z Twoja inteligencja zrozumiesz, ale NADAL w
                > ierze
                > > w Ciebie...
                >
                > Ja raczej nie martwiłbym się o jego inteligencję.
                >
                > Ps. To co, ta wredna Polska nie pozwoliła dobrej Rosji na przelot ich samolotów
                > do Włoch przez nasze terytorium.

Dlatego napisalem ze NADAL w niego wierze....
                Co do PS ,to mieszkam w Kanadzie, a ze ruskim lecacym do Wloch Kanada nie po drodze to i temat mi nieznany wiec sie o tym nigdy nie wypowiadalem i nie bardzo wiem czemu chcesz zebym ja potwierdzal badz zaprzeczal...
            • borrka Bo trzeba wierzyć w czlowieka! 20.04.20, 16:25
              youtu.be/McKpmLaG-44?t=87
              Z samych filmów wiem!
              • yurek_1111 Czesto w wierze mozna sie zawiezc... 20.04.20, 17:38

youtu.be/WvMFgmTiJQw
                Z piosenek to wiem...
          • czizus Re: Ja nie robiłem - inni robili 20.04.20, 16:00
            borrka napisał:

> Mianowicie badali poziom wykształcenia elektoratów PiS i ogólnie liberałów.
            > Pisi jest zdecydowanie niższy, wiec i potrzeby kulturowe odpowiednio niższe, o
            > t Zenek Martyniuk

Mogę tylko potwierdzić.
            • yurek_1111 Re: Ja nie robiłem - inni robili 20.04.20, 16:33
              czizus napisał:

> borrka napisał:
              >
              > > Mianowicie badali poziom wykształcenia elektoratów PiS i ogólnie liberałó
              > w.
              > > Pisi jest zdecydowanie niższy, wiec i potrzeby kulturowe odpowiednio niż
              > sze, o
              > > t Zenek Martyniuk
              >
              >
              > Mogę tylko potwierdzić.

Tez potwierdzam ale tylko w czesci badania poziomu wykształcenia elektoratu PiS ale jezeli chodzi o Zenka i poziom kulturowy to bzdura, na gali 25-lecia Polsatu, gdzie na widowni trudno bylo uswiadczyc przedstawicieli elektoratu PIS, Zenek za krola robil, a brawa jakie dostawal,swiadczyly ze potrzeby kulturowe borkowych elit sa mniejsze niz potrzeby Grazyn i Januszy....:)

youtu.be/Ellx53PmH3A
              -
              Jeszcze wszystko będzie dobrze gdy przeminie podły czas...
    • borrka 400 000 20.04.20, 13:40
      To jest miarą nastrojów panujących wśród polskiej inteligencji.
      Wiesiek, Janusz i Józek też już wpłacili ... na Polski Monopol Spirytusowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka