Dodaj do ulubionych

Co dla mlodych, pieknych i bialych?

26.04.21, 09:08
Laureat i laureatka rodem z wczorajszego Hollywood jest kobieca i kolorowa etnicznie Chloé Zhao zalapala sie na najlepsza rezyserke i najlepszy film, skosnooka Youn Yuh-jung na Oskara za drugoplanowa aktorke a czarnoskory Daniel Kaluuya na najlepszego drugoplanowego aktora.

Jako bialas sie pytam: czy mamy szanse na Oskara? Ano mamy jak jestesmy mezczyznami dobrze po 70-tce (jak Hopkins) albo kobitami po 60-tce (jak McDormand). Na marginesie dodajmy, kobitom troche pomaga jak wyjda za maz za macherow holywodzkich i jak jakis macher w rodzinie zmieni plec.

W koncu dodajmy, ze kina sa zamkniete i zarobki w Hollywood pewnie zaczna powoli sie zmniejszac. Mlodzi, piekni, biali pewnie zaczna szukac innych zrodel zarobkowania:)

PF
Obserwuj wątek
    • szwampuch58 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 11:07
      8 nominacji i znowu bez zostala Glenn
      China wskazuje z internetu wszystko o Zhao
      • szwampuch58 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 11:08
        wymazuje
      • vermieter Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 11:21
        szwampuch58 napisał:

> 8 nominacji i znowu bez zostala Glenn

za to polska sztuka filmowa została wyróżniona

pl.wikipedia.org/wiki/365_dni_(film)
        • szwampuch58 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 11:38
          Glenn wyróżniona rowniez,tam
    • senioryta13 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 17:24
      polski_francuz napisał:
      > Jako bialas sie pytam: ...
      > W koncu dodajmy, ze kina sa zamkniete i zarobki w Hollywood pewnie zaczna powol
      > i sie zmniejszac. Mlodzi, piekni, biali pewnie zaczna szukac innych zrodel zaro
      > bkowania:)

Nie ogladalam juz przez kilka ostatnich lat rozdania oskarow, wczoraj jednak czesciowo oberzalam , mozliwe, ze przelece do konca dzisiaj. (Wszystko nagrywam i ogladam w czasie kiedy mi pasuje i tym samym pozbywam sie reklam, ktore ciagna sie w nieskonczonosc informujac mnie o wszystkim. )
      Wroce do Oskarow. Jednym slowem, nie dalo sie na to patrzec, sluchac. Wyszlo mi, ze chyba jestem zazdrosna o Bialego czlowieka, zywcem jest i to bez zenady pozerany przez wszystkie odcienie koloru. Czy my jestesmy juz tak bardzo uprzejmi, czy jestesmy do tego zmuszani, czy jestesmy juz tak bardzo upolitycznieni, ze zdolnosci sa zastepowane zwykla 'szmira' ? Widzialam jednak radosc, lzy , wzruszenie, u tych na podium, nikt nie byl mi znany.
      Czy jest jakis film godny uwagi, zna sie ktos na tym ?
        • senioryta13 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 18:19
          boavista4 napisał(a):
          > zamiast ogladac Hollywood

Polecam film, ktory obejrzalam kilka miesiecy temu, 'Biale noce'(?) Borysnikow w roli glownej, niepowtarzalny.

• szwampuch58 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 17:37
        Zdobywce Oscara polecam rasistko,realistyczny obraz dzisiejszego USA,bez patosu,prawdziwy,smutny i optymistyczny jednoczesnie zywot amerykanow
        • senioryta13 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 18:16
          szwampuch58 napisał:

> Zdobywce Oscara polecam rasistko,realistyczny obraz dzisiejszego USA,bez patos
          > u,prawdziwy,smutny i optymistyczny jednoczesnie zywot amerykanow

Juz obejrzales? szybko. Czy cos jeszcze ?
          Jak Sam zauwazyles, na Bialym czlowieku 'wieszane sa wszystkie psy ' , zgadzam sie, jest to smutne, zenujace, ciekawam tego optymizmu, bo nacodzien jest go coraz mniej.
    • engine8 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 18:29
      Ze tez nie macie nic innego do roboty niz takie rzeczy ogaladac?
      • senioryta13 Re: welcome back 26.04.21, 18:39
        engine8 napisał(a):
        > Ze tez nie macie nic innego do roboty niz takie rzeczy ogaladac?

Ty nie masz tv, wiec nie masz wyboru ;)
        ja kupilam nowy, nowe cable, wiec sprawdzam co jest dostepne i w jakim wydaniu.
        Jakies nowosci na rynku warte uwagi ? moga byc I stare perelki, seriale ?
        (Mnostwo tego , ktory wybrac ?)
        Pewnie tylko Netflix pozostanie.
        • yurek_1111 Re: welcome back 26.04.21, 18:58
          senioryta13:Jakies nowosci na rynku warte uwagi ? moga byc I stare perelki, seriale ?
          (Mnostwo tego , ktory wybrac ?)

Z "perelek " polecam serial "Lupin " ,w roli głównej bohater z Senegalu ,przy którym historyczny Arsene Lupin to zalosny amator, serial "Troja" ,
          z czarnoskorym Achillesem , albo "Karate Kid" , z sympatycznym murzynkiem, który wygrywa turnieje Karate organizowane w Chinach , bijac wszystkich wychowankow klasztoru Shaolin...

Polecam...a moze nie...:)
          • senioryta13 Re: welcome back 26.04.21, 19:44
            yurek_1111 napisał:
            > serial "Lupin " ,w roli głównej bohater z Senegalu
            > z czarnoskorym Achillesem ,
            >albo "Karate Kid" , z sympatycznym murzynkiem, któr
            > y wygrywa turnieje Karate organizowane w Chinach , bijac wszystkich wychowankow
            > klasztoru Shaolin...

do takich bohaterow mam niestety awersje , no ale dzieki.
            Trudno cos rzetelnego wybrac w tym gaszczu, a nie chce tracic czasu.

• szwampuch58 Re: welcome back 26.04.21, 20:01
              Polecam obrazonym bialasom te filmy:Django,W upalnom noc, Czas zabijania,Missipi w ogniu,Ucieczka w kajdanach,Czarny dzien w Black Rock
        • engine8 Re: welcome back 26.04.21, 19:14
          Tzn odbiornik TV mam ale nie mam zadnych stcji propagandowych ktre mi wciskaja ich fake news. Mam Roku skrzynke i Netflixa aby ogladac to co ja chce....np ostatnio ogladalem wszytkie 3 sezony Formula 1.
          Tak ze jakbym chcial takie "rozrywki" ogladac to pewnie gdzies by sie znalazlo bo na Roku jest masa stacji TV ale dla mnie to po prostu smieszny program rozrywkowy zaaranzowany przez Towarzystwo Wzajemnej Adoracji.. qa nagrady sa dzilon wg sytuacji i nstrojow spoleczno politycznych.
          Zreszta ja nigdy nie ogadam wszystkich nowych filmow - uwazam ze to nie wszytkie ale w wiekszosci wynik palenia albo snorania (Same studio Universal produkuje pare tys filmow rocznie) , nie pasjonuje mnie podziwianie aktorow ani tych co dostaja nagrody wiec nie mam pojecia kto jest kto i co jest co i co kto dosatje i za co :) No i obecnie gdzie nie spojrzysz to wygada ze Stany maja w 80% czarna populacje.
          • senioryta13 Re: welcome back 26.04.21, 19:37
            engine8 napisał(a):
            > No i obecnie gdzie nie spojrzysz to wygada ze Stany maja w 80%
            > czarna populacje.

Co do gustow to zgadzamy sie w 100 %. , patrzec sie nie da, ze o sluchaniu juz nie wspomne.
            A ta Formula to serial z reallu, czy nakrecony z bohaterami w roli glownej ? Juz innego nie mogles podrzucic ;)
            • engine8 Re: welcome back 26.04.21, 20:56
              No F1 nakrecony "na zywo" w realu przez Netflixa. Mozna sie z niego dowiedziec jak ta cala F1 naprawde operuje.
              • yurek_1111 Jak masz Netflixa to polecam... 26.04.21, 23:16
                ...serial pt. The serpent czyli Waz...
                Oparty na faktach z lat 70tych ,akcja toczy się w Bangkoku , gdzie Charles Sobhraj ur. 1944 , francuski seryjny morderca, oszust i złodziej, który polował na zachodnich turystów na szlaku hipisów w Azji Południowej , zyje do dzis odsiadujac wyrok dozywotniego wiezienia w Nepalu , do którego nie wiadomo czemu w 2003 roku , jako wolny czlowiek z Francji polecial, wiedząc ze może być sadzony za morderstwa, których tam przed laty dokonal...
        • szwampuch58 Re: welcome back 26.04.21, 19:19
          Kasia 4 Oscars.
          Meryll 3 Oscars
          Franczeska 3 Oscars...poscig trwa
          • boavista4 Re: welcome back 26.04.21, 19:37
            Polecam nie ogladac mediow glownego scieku, polecam czytac GW, Forum Rosja i Swiat!
    • felusiak1 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 19:49
      Nobody cares.
    • boomerang Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 22:18
      Te Oskary to jeszcze miększy kit niż Formuła 1.
      • szwampuch58 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 22:49
        Z wami prawakami w garnkach zawsze to samo,Noble kit, Oscars szajs,Eurowizja beee,Olimpiady doping,F-1 fuj...Wracac ma dzewa gibony i tego pana bucka nie zapomiec zabrac ze soba
    • vermieter Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 26.04.21, 23:28
      obejrzałem dzisiaj po raz kolejny Good Will Hunting (ARTE), prawie ćwierć wieku od premiery i nadal zachwyca
      • szwampuch58 Re: Co dla mlodych, pieknych i bialych? 27.04.21, 12:19
        Arte zaprosilo ulankow nadwislanskich do wspolpracy w tworzeniu wartosciowych programow ale odpowiedz byla jak zawsze u nich: nie bo nie.....trzykrotnie mozesz zgadywac dlaczego

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka