Gość: AGENT CIA IP: *.dynamic.mts.net 04.11.04, 00:29 NAJLEPSE ZYCZENIA Z OKAZJI ZWYCIESTWA PREZYDENTA BUSCH SKADAMY KOL PACYFISCIE I TOMSONOWI NIECH PARANOJA NIE OPUSZCZA WAS W CHWILACH ZWATPIENIA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: bajusz to tylko 4 lata IP: *.242.81.adsl.skynet.be 04.11.04, 00:44 to tylko 4 lata, a potem wszyscy już będą mieli dość republikanów. I może wreszcie demokraci będą mieli bardziej przekonujących kandydatów. Może Hilary Clinton? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Fi Re: to tylko 4 lata IP: *.alico01.fl.comcast.net 04.11.04, 00:51 to dopiero poczatek :-)) "Republikanie powiększyli też we wtorek przewagę w Senacie i Izbie Reprezentantów. Cały kraj politycznie skręcił w prawą stronę." lewacki oszolomie, przeczytaj powyzszy cytat... czy rozumiesz te dwa proste zdania, a w szczegolnosci ostatnie?? P.S. Gratulacje dla Prezydenta Busha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roxie Pozostaje czekac na Hilarcie za 4 lata IP: *.putnamlovellnbf.com 04.11.04, 01:00 Z Obama, Edwardsem, albo Maria Shriver. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki Hilarka - bohaterka Whitewater, szefowa 'taskforce IP: 206.54.158.* 04.11.04, 01:56 d/s sluzby zdrowia, przykladna zona wiernego meza, ochmistrzyni nie lubiaca piec ciasteczek, niestrudzona lowczyni lyzeczek z bialodomowych zastaw, piewczyni spiskow "prawego skrzydla", dozgonna przyjaciolka Vince'a Fostera itd itp. TO CI BEDZIE ZABAWA !!!! I CAN'T WAIT ! Lewaki, zglaszac sie do komitetu wyborczego Hilarki ! www.hilaryforpresident.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Polska też idzie na prawo.Patrzcie na Ligę Polskic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 07:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Czy to juz nazizm? Na pewno deficyt. IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 04.11.04, 09:15 gosc napisal: > Polska też idzie na prawo.Patrzcie na Ligę Polskic Wczoraj podczas wyborow ogladalem na History channel dwa filmy o dwu wybitnych przywodcach europejskich z ubieglego wieku - Hitlerze i Stalinie. Obaj mieli entuzjastyczne poparcie znacznej czesci swoich spoleczenstw. Propaganda Busha bardziej przypominala propagande Hitlera niz Stalina. Obaj poparcie wyborcow uzyskali dzieki terrorystom - Hitler spalenie Reichstagu, Bush zniszczenie WTC. Stad podczas konwencji Republikanow w Nowym Jorku demonstraci mieli plakaty z napisami "Is this Nazism yet?" Nie sadze aby Bush chcial rzadzic trzecia kadencje czyli nie spodziwam sie faszyzacji Stanow. Spodziewam sie, ze Bush skoncentruje sie na przekazywaniu wiecej pieniedzy podatnikow dla swoich bogatych przyjaciol kosztem zadluzania skarbu panstwa - czyli dalszy wzrost deficytu. Zamierza on prywatyzowac Social Security aby zapewnic zyski dla stock brokers co bedzie wymagalo rowniez setek miliardow dolarow pozyczek. Wiec - olbrzymi deficyt plus ewentualna inflacja. Deficyt oznacza dalszy spadek wartosci dolara w stosunku do euro - chyba, ze Europa pojdzie w slady Busha i zacznie wiecej zyc na kredyt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milioner bezgrosza Re: Czy to juz nazizm? Na pewno deficyt. IP: *.net-htp.de 04.11.04, 09:58 Ty ptaszku,maly idioto! Myslisz, ze bogaci beda pieniadze pozerac .Ile banknotow mozna pozrec? Oni beda je wydawac a inni beda mieli prace.Bogaci nie musza udawac bogatych tak jak lewacy, ktorzy pod plaszczykiem innymi czlonkami manipuluja, podnasza podatki na swoje wlasne pensje i diety, mowia ze beda pragnienia i potrzeby obywateli zaspakajac.Gowno prawda! Bija kabze i udaja ze sa niewinni. Bulba!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Czy to juz nazizm? Na pewno deficyt. IP: 195.117.144.* 04.11.04, 10:38 Brawo, wreszcie ktoś rozsądnie mówi na tym forum. Jeszcze raz brawo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Czy to juz nazizm? Na pewno deficyt. IP: 212.160.172.* 04.11.04, 11:29 .idz sie spóść z tej radosci ....wszyscy pie.. na lewactwo jakby prawictwo bylo swiete ...ech Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VVVVVVVVVVVVVVVVVV VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 11:59 pogarda dla busza nie ma nic wspólnego z lewactwem widzę i wierzę w to, że system gospodarczy w USA jest znacznie lepszy niż w socjalistycznej i biurokratycznej europie (pociesza mnie tylko fakt, że ludzie w europie są szczęśliwsi nie zapieprzając jak roboty, gdyż przeciętnym ludziom nie wtłoczono w mózgi, że „jesteś na tyle ważny na ile masz kasę” - sam wolę pracować 8 godzin niż 14 dziennie i chodzić po pracy na piwo) pogarda dla busza wynika z przekonania, że jest on tyranem podobnym tym, którzy doprowadzili europę na skraj upadku (na szczęście w mniejszej skali). Prowadzi on typową dla swoich europejskich pierwowzorów politykę – „tyko my” (a innych niszczymy). W europie taka polityka też na początku odnosiła sukcesy wzmacniając dane państwo - efekt końcowy był zawsze jeden - ubóstwo całych narodów. drugim powodem jest to, że nie szanuje on ludzi, ludzkiego życia i dla swoich ambicji (i ambicji tylko) wybija w pień bogu ducha winny naród (100 000 cywilnych ofiar śmiertelnych - zbombardowanych przez wojska USA po zajęciu Iraku (dane USA)) 100 000 na ekranie komputera wygląda tak niegroźnie, nie budzi żadnych emocji „jedna pionowa kreseczka i parę kółeczek” - nie robi wrażenia – szczególnie, po tym, jak codziennie ogląda się w dziennikach informacje o tysiącach pomordowanych tu i tam – pomyślcie jednak, że każda z tych osób czuła myślała, cierpiała, pomyślcie, co byście czuli, gdyby to było wasze dziecko, ojciec, matka, żona , mąż. Jak czuliście się ostatnio po śmierci najbliższej wam osoby – a ten morderca wybił już 100 000 najbliższych komuś osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.11.04, 16:26 A skades brachu wzial te 100 tys. Powolywanie sie na blizej nieokreslone "dane USA", to o wiele za malo. Szkoda, ze dzis klamstwa nie kaze sie obcinaniem jezyka. Wielu lewackich histerykow moze by sie najpierw zastanowilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ToeJ Re: Czy to juz nazizm? Na pewno deficyt. IP: *.acn.waw.pl 04.11.04, 12:15 Proszę o odrobinę logiki: 1. Hilter sam podpalił Reichstag, a z tego co nam wiadomo Bush nie wysadził (sam lub przez pomagierów) WTC. 2. Nazizm to nie to samo co faszyzm. A ostatni akapit zasługuje na pewno na Nobla z ekonomii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Czy to juz nazizm? Na pewno deficyt. IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 04.11.04, 15:57 Tez ogladalem te filmy. Stalin wcale nie mial takiego poparcia spoleczenstwa. Cos Ci sie pomylilo z Leninem. Przypomnij sobie jak Stalin doszedl do wladzy. To bardziej przypomina Husajna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Czy to juz nazizm? Na pewno deficyt. IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.11.04, 16:22 Idac tokiem twojego rozumowania, to Bush rozwalil WTC, wysylajac tam 2 samoloty. No bo Hitler - co na pewno juz wiadomo - wyslal swych podpalaczy do Reichstagu... Lewacy, chcecie robic wode z mozgu, to robcie sobie samym. Innym mnie wciskajcie kitu. Mam sporo juz lat, wiem doskonale, co potrafil Hitler, co potrafil Stalin. Porownywanie Busha z nimi dowodzi braku piatej klepki w mozgu i skrajnej histerii wypowiadajacego takie twierdzenia. Ale lewica zawsze miala tendencje do hosterii, wiec nie masie co dziwic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Czy to juz nazizm? Na pewno deficyt. IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 16:27 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Idac tokiem twojego rozumowania, to Bush rozwalil WTC, wysylajac tam 2 samoloty > . > No bo Hitler - co na pewno juz wiadomo - wyslal swych podpalaczy do Reichstagu. > .. > Lewacy, chcecie robic wode z mozgu, to robcie sobie samym. Innym mnie wciskajci > e > kitu. Mam sporo juz lat, wiem doskonale, co potrafil Hitler, co potrafil Stalin > . > Porownywanie Busha z nimi dowodzi braku piatej klepki w mozgu i skrajnej > histerii wypowiadajacego takie twierdzenia. Ale lewica zawsze miala tendencje d > o > hosterii, wiec nie masie co dziwic jakbys na to nie patrzyl to sytem jaki busz zainicjowal w ameryce poprzez drakonskie zmiany prawa przypomina zywcem komunizm. ja zylam w i w komunizmie polskim i zyje w komunizmie tutejszym to moge to zrozumiec. ta sama glupia propaganda,oglupianie przez mass media,falszywe powody do roznych poczynan organow scigania ,grupowa odpowiedzialnosc,namawianie do szpiclowania,zanik wolnosci slowa,tlumienie konkurencji,monopolizowanie wielu dzialow gospodarki -to tak na start. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mitffoch Re: Czy to juz nazizm? Na pewno deficyt. IP: *.client.comcast.net 05.11.04, 05:15 Porownywanie Busha do Hitlera/Stalina to faktycznie dowod histerii. Nie wiem jak mozna w ogole na temat dyskutowac. Z jednej strony dziesiatki milionow pomordowanych ludzi z drugiej 5% obnizka podatkow dla bogatych. Faktycznie jedno i to samo. Odsylam zainteresowanych do www.bushisantichrist.com i wszystko staje sie jasne. Ja tez zylem przez krotki okres w komunizmie i rozumiem, ze jak sie bardzo chce to mozna znalezc podobienstwa, ale wezmy pare przykladow z Twojego postu: glupia propaganda - CBS emituje reportaz kompromitujacy Busha za jego sluzbe w gwardii narodowej (zreszta jak sie okazalo przy pomocy falszywych dokumentow). Podaj analogiczny przyklad z TVP (np o E. Gierku). zanik wolnosci slowa - powyzszy przyklad, koncerty gwiazd rocka na rzecz Kerry'ego, nieograniczony dostep do internetu. W jaki sposob ta wolnosc zanika!? Pamietasz co bylo w PRLu nawet za "dobrych" czasow? tlumienie konkurencji - jakie tlumienie? co rzad robi zeby stlumic czyjas konkurencje, wrecz przeciwnie (zobacz ATT, Microsoft, czy wiele innych). Ile bylo w komunizmie producentow np telewizorow? monopolizowanie dzialow gospodarki - ktorych? powiedz ktory dzial jest zmonopolizowany i przez jaka firme. Nawet do tego doszlo, ze prad elektryczny moge kupic od kilku dostawcow (nawet po tym jak Enron zbankrutowal). Widzisz Rachelka, ze jednak nie masz racji. Jak mowie, jak sie chce mozna jakies tam analogie znalezc, ale jestem pewny, ze jesli mieszkasz w USA nie chcialabys wrocic do komunizmu, ktory ten kraj ma niby zywcem przypominac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 11:05 to ciekawe kto głasował na busza - taka amerykańska wersja elektoratu LPR to mówi wiele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.11.04, 16:27 gowno prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Ciekawy punkt widzenia IP: 195.190.143.* 04.11.04, 08:52 dzielic wszystkich na lewakow i prawiczkow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Pozostaje czekac na Hilarcie za 4 lata IP: 130.60.5.* 04.11.04, 10:09 Republikanie wystawia Condoleezza Rice. Juz wydze ta rozgrywke: prawicza wydra Hilary kontra corka biednego czarnego pastora z poludnia. Ma wszelkie argumenty zeby wygrac z Hiary w cuglach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: audrey Hilary? O nie. Uwaga stażyści! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 12:05 Na pewno będzie chciała się subtelnie odegrać na mężu robiąc .askę jakiemuś stażyście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /\L@$ do Sempera Filozofa IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 04.11.04, 02:48 Gość portalu: Semper Fi napisał(a): > to dopiero poczatek :-)) > "Republikanie powiększyli też we wtorek przewagę w Senacie i Izbie > Reprezentantów. Cały kraj politycznie skręcił w prawą stronę." > lewacki oszolomie, przeczytaj powyzszy cytat... > czy rozumiesz te dwa proste zdania, a w szczegolnosci ostatnie?? > > P.S. Gratulacje dla Prezydenta Busha! Poczytaj filo(semito)zofie co napisales, ublizasz czlowiekowi - a czy chociaz wiesz o co ci chodzi(?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: do Sempera Filozofa IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.11.04, 16:29 Antybuszysci = antysemici Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: do Sempera Filozofa IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 16:34 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Antybuszysci = antysemici ty chyba nie wiesz co mowisz, 75% zydow w usa glosowalo na kerrego,chyba,ze oni wszyscy sa antysemici. zydzi z natury popieraja partie demokratyczna,wiec zanim zaczniesz mowic nie natemat,moze troche sie poduczysz. ktos moze bowiem powiedzic: leszek = polski moron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: do Sempera Filozofa IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.11.04, 16:47 Przede mna byla taki post: Gość portalu: Semper Fi napisał(a): > to dopiero poczatek :-)) > "Republikanie powiększyli też we wtorek przewagę w Senacie i Izbie > Reprezentantów. Cały kraj politycznie skręcił w prawą stronę." > lewacki oszolomie, przeczytaj powyzszy cytat... > czy rozumiesz te dwa proste zdania, a w szczegolnosci ostatnie?? > > P.S. Gratulacje dla Prezydenta Busha! Poczytaj filo(semito)zofie co napisales, ublizasz czlowiekowi - a czy chociaz wiesz o co ci chodzi(?).< Czy uwazasz Rachelko, ze ostatnie zdanie wypowiedzi tego entuzjasty Kerry'ego nie swiadczy o anysemityzmie? To juz druga taka wypowiedz antybusyzty, jaka spotkalem na tym forum. Wiec nie ublizaj mi, bo jestes na to zbyt smarkata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: do Sempera Filozofa IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 16:56 Gość portalu: Leszek napisał(a): > Przede mna byla taki post: Gość portalu: Semper Fi napisał(a): > > > to dopiero poczatek :-)) > > "Republikanie powiększyli też we wtorek przewagę w Senacie i Izbie > > Reprezentantów. Cały kraj politycznie skręcił w prawą stronę." > > lewacki oszolomie, przeczytaj powyzszy cytat... > > czy rozumiesz te dwa proste zdania, a w szczegolnosci ostatnie?? > > > > P.S. Gratulacje dla Prezydenta Busha! > > Poczytaj filo(semito)zofie co napisales, ublizasz czlowiekowi - a czy chociaz > wiesz o co ci chodzi(?).< > > Czy uwazasz Rachelko, ze ostatnie zdanie wypowiedzi tego entuzjasty Kerry'ego > nie swiadczy o anysemityzmie? To juz druga taka wypowiedz antybusyzty, jaka > spotkalem na tym forum. Wiec nie ublizaj mi, bo jestes na to zbyt smarkata ha ha bardzo sie ciesze, ze jestem smarkaa,gdyz dla drugich forumowiczow jestem zbyt stara. mam nadzieje,ze jeszcze rozumiesz jezyk polski,gdyz dane statystyczne mowia za siebie. zydzi to w wiekszosci demokraci i w tych wyborach glosowali na kerriego. nalepki przylepiaj swojej zonie,jesli ona jeszcze z toba moze wytrzymac,bo tutaj chodzi o dyskusje poparta faktami, nie o personalne odczucia kogos kto mieszka w polsce a wie wszytko o usa. Odpowiedz Link Zgłoś
swiatlo Re: to tylko 4 lata 04.11.04, 01:50 Gość portalu: bajusz napisał(a): > to tylko 4 lata, a potem wszyscy już będą mieli dość republikanów. I może > wreszcie demokraci będą mieli bardziej przekonujących kandydatów. Może Hilary > Clinton? Jeżeli Hillary wystartuje w wyborach, to nie ma wśród Republikanów nikogo kto by mógł ją pokonać. Z wyjątkiem jednej osoby: Condolezza Rice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwarcy Re: to tylko 4 lata IP: *.rene.com.pl 04.11.04, 09:14 Arni spokojnie wygrałby z Hilary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralphie01 Re: to tylko 4 lata IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 04.11.04, 21:06 a kto by na nia glosowal? a ja mysle, ze nie ma szans. choc z drugiej strony, wierze, ze bill by wygral. bo go ludzie lubia za jego wybryki milosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: to tylko 4 lata IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 21:09 Gość portalu: ralphie01 napisał(a): > a kto by na nia glosowal? a ja mysle, ze nie ma szans. choc z drugiej strony, > wierze, ze bill by wygral. bo go ludzie lubia za jego wybryki milosne. billy chociaz mial swoj fun,a ty nic tylko bys pilnowal wszystkich. co za nudy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralphie01 Re: to tylko 4 lata IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 04.11.04, 21:19 dow jones 180 up, nasdaq 20 up. co ja mam wiecej mowic??? zapytaj sie moich klientow co teraz powiedza... zreszta, widac ze 2 tatusiow mialas skoro tak bronisz lewakow... a czy kobiecie trzeba mowic jak ma pilnowac faceta? moja zona tam wie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: to tylko 4 lata IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 21:29 Gość portalu: ralphie01 napisał(a): > dow jones 180 up, nasdaq 20 up. co ja mam wiecej mowic??? zapytaj sie moich > klientow co teraz powiedza... zreszta, widac ze 2 tatusiow mialas skoro tak > bronisz lewakow... a czy kobiecie trzeba mowic jak ma pilnowac faceta? moja > zona tam wie :-) nie wyobraz sobie,ze mialam 1 tatke,ktory juz niestety odszedl. z DJI bardzo sie ciesze,jako,ze moje akcje wyszpulowaly w ostatnim miesiacu,co to znaczy inwestowanie samemu i to z sensem. co do pilnowania,nie uznaje tego,malzonek to nie pies,jesli sam nie widzi powodu dla szacunku do drugiego to drzwi otwarte. tego kwiata pol swiata. a ja lewakow nie bronie,ani tez neocons.nie samym chlebem czlowiek zyje moj drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralphie01 Re: to tylko 4 lata IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 04.11.04, 21:35 zreszta... o co chodzi... biadolic co bedzie za 4 lata... szkoda, ze rudi sie wtedy wycofal przez chorobe. juz wtedy by jej kariera sie zakonczyla. a zarabiaj ile Ci dusza zapragnie. i glosuj za wiekszymi podatkami, za dwoma tatusiami, za mniejszym bezpieczenstwem, za prawem calkowitego wyboru itd... tylko, ze mniejszoscia jestes w ameryce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: to tylko 4 lata IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 21:40 Gość portalu: ralphie01 napisał(a): > zreszta... o co chodzi... biadolic co bedzie za 4 lata... szkoda, ze rudi sie > wtedy wycofal przez chorobe. juz wtedy by jej kariera sie zakonczyla. a > zarabiaj ile Ci dusza zapragnie. i glosuj za wiekszymi podatkami, za dwoma > tatusiami, za mniejszym bezpieczenstwem, za prawem calkowitego wyboru itd... > tylko, ze mniejszoscia jestes w ameryce... dobrze,ze mi chociaz milosniku prawa i porzadku,nie mowiac juz o demokracji pozwalasz zyc,inny mnie juz tu wyklal. jak ci juz pisalam ja glosowalam ale nie na demokratow ani republikanow,za bardzo odeszli od rzeczywistosci. jestem mniejszscia w ameryce i jestem dumna z tego,ze nie zadzi mna korupcja obu partii tylko moje wlasne sumienie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralphie01 Re: to tylko 4 lata IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 04.11.04, 21:49 no tak, mamy zwoleniczke ralpha nadera. nic dodac, nic ujac. choc moze siebie wpisalas na balot. caly czas ta Twoja ochrona i pozwalanie. a rob co chcesz. kto Ci broni? Bush? tez bym dziecko bronil przed dwoma tatusiami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: to tylko 4 lata IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 21:51 Gość portalu: ralphie01 napisał(a): > no tak, mamy zwoleniczke ralpha nadera. nic dodac, nic ujac. choc moze siebie > wpisalas na balot. caly czas ta Twoja ochrona i pozwalanie. a rob co chcesz. > kto Ci broni? Bush? tez bym dziecko bronil przed dwoma tatusiami. jak kiep to kiep. jak ty mozesz klientom cos doradzc,jesli widzisz tylko jedna odpowiedz na kazde pytanie. pudlo kochasiu co do nadera,cosik mi sie widzi,ze ciebie te 2 tatusie splodzily. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralphie01 Re: to tylko 4 lata IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 04.11.04, 21:57 no qurcze, chyba ze zyjesz w innym stanie. zapewne stanie fantazji lub marzen, ale z tego co wiem, to bylo 2 kandydatow, w nie ktorych stanach trzech. ale Ty znalazlas nastepnego kandytata. nie martw sie o moich klientow. nikt nie narzeka. wyniki sie licza a nie puste obietnice. a mam mame i tate. wiec tez nie dobrze. wiec okres sie co chcesz. bo wylewasz omyje nie mowiac za czym stoisz. tak jak floper kerry. raz tak, raz inaczej. jakos agresywna jestes za bardzo. i dopiero czwartek dzisiaj. meza brak w domu czy co? bo tak miloscia rzucasz w moja strone... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: to tylko 4 lata IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 22:02 Gość portalu: ralphie01 napisał(a): > no qurcze, chyba ze zyjesz w innym stanie. zapewne stanie fantazji lub marzen, > ale z tego co wiem, to bylo 2 kandydatow, w nie ktorych stanach trzech. ale Ty > znalazlas nastepnego kandytata. nie martw sie o moich klientow. nikt nie > narzeka. wyniki sie licza a nie puste obietnice. a mam mame i tate. wiec tez > nie dobrze. wiec okres sie co chcesz. bo wylewasz omyje nie mowiac za czym > stoisz. tak jak floper kerry. raz tak, raz inaczej. jakos agresywna jestes za > bardzo. i dopiero czwartek dzisiaj. meza brak w domu czy co? bo tak miloscia > rzucasz w moja strone... nu widzisz OMYJE to ty rzucasz,jak rowniez milosc,ja nie zaczynam tylko odpowiadam. owszem mielismy paru kandydatow jednym z nich byl liberitarian (chyba dobrze napisalam),jako,ze w NY mielismy paru kandydatow. a co do flip flopa to owszem robie go w kuchni z nalesnikami. keep smiling, to pomaga,boksowanie zostaw do gyma,tam wlasnie sie udaje aby zrzucic frustracje dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralphie01 Re: to tylko 4 lata IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 04.11.04, 22:07 ale u mnie sama radosc... zero frustracji... zwlaszcza teraz. serce mi drzalo we wtorek. milego popoludnia. czas zwijac manatki do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: to tylko 4 lata IP: 157.25.177.* 04.11.04, 09:45 ...To sa KLUCZOWE 4 lata Liberalowie dlugo nie odzyskaja wyborczego stanu posiadania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:56 Niestety to jest TRAGEDIA, oczywiście dla całego świata - może nawet dla USA. Amerykanie zsuwaja się na margines i mogą doprowadzić do coraz większej izolacji. Może to początek końca imperium? Kiedyś Rzym też wydawał się wieczny. A co my możemy zrobić? Całkiem wiele choć potrzeba konsekwencji. Wystarczy osłabić bushowską amerykę. I to bronią ich samych (często nawołują do 'kupowania tylko amerykańskich rzeczy') - nie kupować nic, co jest powiązane z USA. Bush jest kukiełką wielkich korporacji - nawet własny naród sprzeda za zyski firm farmaceutycznych (amerykanie jeżdżą do Kanady by kupować te same lekarstwa o połowę tańsze, nie wspomnę o szczepionkach przeciw grypie). To AMORALNY IGNORANT, którego pozbędą się jak tylko poczują problemy. Mamy wielkie możliwości - amerykanów jest tylko 280 miliomnów, na świecie 6 miliardów zasila kasy amerykańskie kupując ich rzezczy, produkowane przez ich firmy. WYSTARCZY TYLKO CHCIEĆ!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gbur sam jestes ignorantem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 10:12 > Wystarczy osłabić bushowską amerykę. I to bronią ich samych (często nawołują do > 'kupowania tylko amerykańskich rzeczy') - nie kupować nic, co jest powiązane z > USA. USA ma deficyt handlowy w wysokości 400 mld $, wiec kto tu tak naprawde zarabia ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mrufkojat Re: TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 12:24 "Wystarczy osłabić bushowską amerykę. I to bronią ich samych (często nawołują do 'kupowania tylko amerykańskich rzeczy') - nie kupować nic, co jest powiązane z USA." OK, zacznij już teraz. Otwórz obudowę swojego komputera. Znajdź elementy z napisami "Intel", "Motorola", "AMD", weź mocny śrubokręt i wyrwij te elementy. I nie zapomnij o wyrzuceniu ze swojego otoczenia takich paskudztw z napisami "IBM", "HP", "Dell", "Sun". Usuń oczywiście również oprogramowanie tworzone w USA. Zgłoś też swojemu providerowi kategoryczne żądanie usunięcia takich pudełek z migającymi światełkami i napisami "Cisco", "3Com", "Lucent". Mrufkojat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 12:43 pomyśl tu ie chodzi o umartwienie się i wywalenie wszystkiego z USA ale o to, że jeśli jest wybór - wybierać inne zamiast HP - fujitsu-siemens damiast palma - nokia 7710 lub 9300 itp itd ps - wszelkiete hp i palmy sa i tak robione w chinach - (tam to dopiero jest tyania - nawet busz to pikuś) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.11.04, 16:36 Gość portalu: aaa napisał(a): > ps - wszelkiete hp i palmy sa i tak robione w chinach - (tam to dopiero jest > tyania - nawet busz to pikuś) ""Nawet"? Smiesza mnie do lez wszelkie proby porownywania Busha do totalitarnych watazkow. Toz to sie kupy nie trzyma. Wypowiadaja te sady albo ludzie zamieszklai w Ameryce, albo gowniarze z Polski, ktorzY POJECIA NIE MAJA, CO TO TOTALITARYZM! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sa Re: TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.twcny.rr.com 05.11.04, 04:36 Po wyrwaniu elementow odwroc je - zobaczysz Made in China, Made in Singapore, Made in Philipinnes, Made in Taiwan etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: TRAGEDIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.top.net.pl 04.11.04, 17:28 Tylko że te 6 miliardów siedzi w kieszeni u tych 280 milionów. Grzecznie proszą ich o pomoc finansową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry Re: to tylko 4 lata IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 04.11.04, 15:54 A co to Ciebie i nnych Polakow obchodzi. To my wybieramy prezydenta i kogo wybierzemy za 4 lata to nasza sprawa. Wy za dwa lata bedziecie wybierali swojego i my nie bedziemy wtracali sie do waszych wyborow. Pilnujcie swojego podworka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralphie01 Hillary??? zapewne nie... IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 04.11.04, 20:48 dlaczego ludzie mieliby glosowac na kobiete, ktora wlasnego meza nie mogla upilonowac, byla zamieszana w brudne interesy zwiazane z real estate, chce podniesc podatki, pyta sie europejskich kolegow co ma robic, oraz popiera wychowywanie dzieci przez dwoch tatusiow i dwie mamusie. zreszta, marzyc zawsze kazdemu wolno... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Hillary??? zapewne nie... IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 20:55 Gość portalu: ralphie01 napisał(a): > dlaczego ludzie mieliby glosowac na kobiete, ktora wlasnego meza nie mogla > upilonowac, byla zamieszana w brudne interesy zwiazane z real estate, chce > podniesc podatki, pyta sie europejskich kolegow co ma robic, oraz popiera > wychowywanie dzieci przez dwoch tatusiow i dwie mamusie. > zreszta, marzyc zawsze kazdemu wolno... nie wiedzialam,ze ty ralphie masz recepte na pilnowanie malzonka? moze mi ja zdradzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ralphie01 Re: Hillary??? zapewne nie... IP: *.msdwis.com / 170.74.16.* 04.11.04, 20:58 zeby to jeszcze warto byloby.... ale same takie malo interesujace wybiera... to tak zupelnie na luzie... jak juz isc na lewo to aby warto bylo... przykro mi, ale to sie nie stanie... ludzie tutaj sa troche bardziej madrzejsi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Fi Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.alico01.fl.comcast.net 04.11.04, 00:56 przylaczam sie do zyczen... a oszolomom typu MM, bk itp., zycze szybkiej wyprowadzki z USA... najlepiej do Francy... bratac sie z ciotami i muslimami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S3vSt3R Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.mn.client2.attbi.com 04.11.04, 01:05 Ameryka wcale nie koniecznie idzie w prawo, ale wybiera lidera, ktory wydaje sie bardziej stabilny i kosekwentny. Ameryka wybiera lidera, ktory nie boi sie podejmowac trudnych decyzji, ktore pozbawiaja go popularnosci. Ameryce nie podobaja sie ludzie, ktorzy zmieniaja podlady w zaleznosci od sondazy popularnosci. Jesli znajdzie sie ktos z twardym kregoslupem po lewej stronie, to wygra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cos dla pacyfa YOUFORGOTPOLAND.COM strona ktora warto zobaczyc IP: *.dynamic.mts.net 04.11.04, 01:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: YOUFORGOTPOLAND.COM strona ktora warto zobac IP: 130.60.5.* 04.11.04, 10:05 Moim zdniem demokraci obrazaja na tej stronie Polske i Polakow. To cos tak smiesznego ze mozna sobie kpic po prostu przydlad skrajnie instrumentalnego podejscia: z jednej strony obiecuje sie Polsce supoer traktowanie z drugiej strony chlopiec do wysmiewania: chamstow i tyle. To ze Kerry zapomnial to jedno, a Bsuh to "blyskotliwie" wytknal. ale ze szedl petem w zaparte twierdzac ze Polska nie byla czescia sil iwazyjnych to drugie i naprawde to go dyskwalifikuje. Ponaddot symptomatyczny jest sponsor strony: kasyno internetowe kotre obiecuje zysk 900% za nic: cos jak Kerry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: europejczyk Re: Ameryka idzie na prawo IP: 81.185.92.* 04.11.04, 09:49 Lidera, ktory posluguje sie klamstwem by uzasadnic agresje na suwerenne panstwo, lidera ktory angazujac Stany Zjednoczone w wojne w Iraku nie ma zadnej koncepcji jak zapewnic pokoj w tej czesci swiata, lidera ktory pod plaszczykiem pomocy krajom biednym finansuje wlasny przemysl farmaceutyczny pozwalajac na rozprzestrzenianie sie epidemi w krajach, ktorych nie stac na zkup lekow z 80 % marza itd ... Szkoda, ze wybor Busha jest tylko potwierdzeniem smutnej rzeczywistosci znanej Polakom: miernota wybiera miernote: stad SLD i komuchy u wladzy w Polsce od 20 lat. Europie ten wybor zapewni jeszcze wiekszy prestiz miedzynarodowy (kosztem Stanow Zjednoczonych) i kilka lat na umocnienie wspolnych struktur politycznych ktore czesto znajda sie w opozycji wobec polityki amerykanskiej. Stanom Zjednoczonym wybor Busha przysporzy jeszcze wiekszy deficyt budzetowy (obexnie przekracza 4 % PNB) ktory w coraz mniejszym stopniu bedzie obciazal Europe z racji euros, kilka albo i kilkanascie milionow bezrobotnych wiecej i kompletny brak wiarygodnosci na arenie miedzynarodowej nie mowiac o prestizu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ "europejczyk" IP: *.top.net.pl 04.11.04, 17:12 Irak saddamowski nie był krajem suwerennym, bo Irakijczycy nie mieli wolności, byli masowo zabijani, ilość ofiar idzie w miliony. Jak zapewnić pokój? Proste! Rozwalić dyktatury! Saddam był na początek. Komuchy u władzy w Polsce od 20 lat??? Dowiedz się coś o takich ludziach jak Tadeusz Mazowiecki, Lech Wałęsa, Jan Krzysztof Bielecki czy Jerzy Buzek, to będziesz mógł dalej pisać. Ale wesoło!!! Mieszkaniec UE wytyka Ameryce deficyt budżetowy i bezrobocie! Dawno się tak nie ubawiłem! Nie bardzo widzę ten międzynarodowy prestiż Europy. Chyba że jego przejawem są zamachy terrorystyczne w Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 04.11.04, 16:06 Jedyna rozsadna wypowiedz w tym szambie znawcow USA. A wszystkim ktorzy mieszkaja w USA, jak MM, i pluja na nowa ojczyzne ale nie gardza jej pieniedzmi proponuje natychmiastowy wyjazd najlepiej do krajow arabskich lub Francji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neonek a wszystkiemu winien Al Gore IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 04.11.04, 01:48 Niedosc ze oddal wybory w 2000 roku to jeszcze bal sie startowac w tych, zeby przypadkiem nie przegrac... A prawda jest taka ze Amerykanie glosuja na prezydentow nie patrzac na to jaka polityke reprezentuja, ale na to jak wygladaja i sie zachowuja. A ze Bush jest spoko koles to im sie podoba. Pewnie pierwsze kilka miesiecy spedzi ranchu polujac... tak to wyglada...51% Amerykanow jest slepa i prawdy nie widzi....smutne to troche... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: a wszystkiemu winien Al Gore IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 01:58 Gość portalu: neonek napisał(a): > Niedosc ze oddal wybory w 2000 roku to jeszcze bal sie startowac w tych, zeby > przypadkiem nie przegrac... > A prawda jest taka ze Amerykanie glosuja na prezydentow nie patrzac na to jaka > polityke reprezentuja, ale na to jak wygladaja i sie zachowuja. A ze Bush jest > spoko koles to im sie podoba. Pewnie pierwsze kilka miesiecy spedzi ranchu > polujac... > tak to wyglada...51% Amerykanow jest slepa i prawdy nie widzi....smutne to > troche... nie Al Gore jest winien,ale partia i jej wodzowie,ktorzy zamiast wystawic jakis wiarygodnych kandydatow, jakim byl Dean,udupili go i wystawili phony Kerriego. nie pierwszy raz dostali w d..,bo za bardzo juz skrecili na lewo do Hollywoood i NY, to nie ameryka,to sa zjawy z filmu i basni. ludzie tego nie chca i nie kupia. Odpowiedz Link Zgłoś
emilizu Re: a wszystkiemu winien Al Gore 04.11.04, 02:26 Tak Dean byl lepszym kandydatem (dla ciebie, dla mnie i dla wiekszosci liberals) ale niewiem czy by przekonal ludzi w Ohio czy w Florydzie (Demokraci ale bardziej po prawej z tradycji) by glosowali na niego. Byl prawdziwym Liberal i watpie czy by mial szanse z Bushem. Prawda jest taka ze zadnen z Demokratow ktory startowal nie mialby szans. Ale jakby Gore wystartowal to bysmy mieli zupelnie inny rezultat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki Gore mialby szanse ?! IP: 206.54.158.* 04.11.04, 02:44 Gore, ten "sore loser" ??? Chyba zartujesz, albo nie doceniasz pamieci Amerykanow. Placzacy Gore wypalil sie, jak dziecieca zabawka. Count-recount-recount again. FAT CHANCE. NEXT, PLEASE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: a wszystkiemu winien Al Gore IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 04.11.04, 04:42 A nie wydaje się Wam, Demokratom, że być może nie wszystkim w Waszym obozie zależało, by wystawić najlepszego z Waszej strony, bo gdyby wygrał, to automatycznie startowałby do reelekcji za cztery lata, a w takiej sytuacji plany pani Clintonowej odnośnie prezydentury zostałyby nieco pokrzyżowane. Osobiście nie brałem udziału w głosowaniu. Chciałbym widzieć trzeciego kandydata, o konserwatywnych poglądach, który miałby jakieś szanse w wyborach. Obecny system dwupartyjny ma w zasadzie monopol na władzę. Jeśli jedna partia zawiedzie, to w takiej sytuacji jest JEDNA alternatywa. A dlaczego nie dwie lub trzy? Obecnemu Prezydentowi nie mogę wybaczyć sposobu prowadzenia "wojny z terroryzmem". Po 11 września popełnił wiele błędnych decyzji. Terroryzmu nie zwalczy się z bronią w ręku, strzelając na oślep. To raczej oznaka słabości. Myślę, że najlepszym ustrojem jest monarchia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot_filemon Monarchia w USA IP: *.task.gda.pl / *.task.gda.pl 04.11.04, 12:57 > Myślę, że najlepszym ustrojem jest monarchia... Mnie coś ptaszki ćwierkają, że za 4 lata kandydatem Republikan będzie Jeb. Wygląda na to, że papa Bush usadził swój klan lepiej niż papa Kennedy. Niedługo taniej wyjdzie zrezygnować z Kolegium Elektorów i wprowadzić buszyzm konstytucyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Gubernator lepszy niz senator IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 04.11.04, 08:54 emilizu napisał: > Tak Dean byl lepszym kandydatem ... Kerry mial dwie wady w porownaniu z Deanem - byl senatorem i katolikiem. Jako senator z dlugim stazem musial wielokrotnie glosowac w sprawie setek roznych ustaw. Wiec jego przeciwnik mogl mu wytknac, ze raz glowowal w jedna strone raz w druga. Podobnie senator Bob Dole przegral z Clintonem. Z jednym wyjatkiem John Kennedy zawsze prezydentem Stanow byl protestant, bo stanowia oni 50% wyborcow. Na dokladke w przypadku Kerrego biskupi katoliccy byli przeciwko niemu co jeszcze pgorszylo jego sytuacje. No more catolic presidential candidate! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewaki.do.paki Re: a wszystkiemu winien Al Gore IP: 206.54.158.* 04.11.04, 01:59 Pewnie dlatego, ze wynalazl internet. Oj neonku, swiatlo jarzeniowe oslepia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: a wszystkiemu winien Al Gore IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 04.11.04, 02:03 gratulacje dla prezydenta Busha. ciesze sie ,ze ja przyczynilam sie do tych 51% glosow dla prezydenta, a ciezko jest w tej komunistycznej californi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: a wszystkiemu winien Al Gore IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 02:12 Gość portalu: kasia napisał(a): > gratulacje dla prezydenta Busha. > ciesze sie ,ze ja przyczynilam sie do tych 51% glosow dla prezydenta, a ciezko > jest w tej komunistycznej californi. wolno ci sie cieszyc, za toba na pewno ida w szeregu gratulowac tysiace ludzi,ktorzych najblizsi zgineli w naszej chlubnej wojnie. czesc ich pamieci,gdyz niestety zycia im nikt juz nie wroci.szkoda,ze nasi wodzowie nie posylaja swoich dzieci na pierwszy front. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K Droga Rachelko IP: *.proxy.aol.com 04.11.04, 02:27 Przeszkadza Ci to ze 1100 ochotnikow ktorzy do wojska zglosili sie dobrowolnie zginelo w Iraku ale pewnie to ze od 1973 roku Demokraci sponsoruja masowe morderstwo ktore juz kosztowalo zycie 4 miliony niewinnych dzieci to Tobie w sam graj no nie? Fajna ta Twoja partyjka i masz zdrowe poglady na godnosc zycia ludzkiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Droga Rachelko IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 02:33 Gość portalu: Tomek K napisał(a): > Przeszkadza Ci to ze 1100 ochotnikow ktorzy do wojska zglosili sie dobrowolnie > zginelo w Iraku ale pewnie to ze od 1973 roku Demokraci sponsoruja masowe > morderstwo ktore juz kosztowalo zycie 4 miliony niewinnych dzieci to Tobie w > sam graj no nie? Fajna ta Twoja partyjka i masz zdrowe poglady na godnosc zycia > > ludzkiego drogi tomku.najpierw wez gleboki oddech a potem pisz bzdury. mnie przeszkadza wojna i jej ofiary, po obu stronach. moja odpowiedz byla do kobiety glosujacej na busza, watpie,ze afganczycy czy irakczycy glosowali na niego,ja rowniez nie bylam jedna z nich. czytaj uwaznie a potem krytykuj,bo inaczej pomysle,ze poprostu szukasz partnera do boksowania a nie do dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek k Re: Droga Rachelko IP: *.proxy.aol.com 04.11.04, 02:42 Jezeli glosowalas nie na Busha to glosowalas na Kerrego a jego partia popiera aborcje na zyczenie ktora spowodowala smierc 4 milionow niewinnych dzieci w ostatnich 30 latach. Jezeli to dla Ciebie jest w porzadku to czemu smierc 1100 doroslych ludzi ktorzy podejmowali te decyzje z wlasnej woli tak bardzo Cie obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Droga Rachelko IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 03:08 Gość portalu: tomek k napisał(a): > Jezeli glosowalas nie na Busha to glosowalas na Kerrego a jego partia popiera > aborcje na zyczenie ktora spowodowala smierc 4 milionow niewinnych dzieci w > ostatnich 30 latach. Jezeli to dla Ciebie jest w porzadku to czemu smierc 1100 > doroslych ludzi ktorzy podejmowali te decyzje z wlasnej woli tak bardzo Cie > obchodzi? czy ty sie czegos niestrawnego najadles? ja nie glosowalam ani na jednego,ani na drugiego. zachowujesz sie jak typowy polak,zanim cos pomyslisz to ustrzelisz 100 ptaszkow. calm down boy, nie wyciagaj wnioskow,zanim nie wezmiesz jakiegos glebszego oddechu. jak mowie jesli chcesz sie poboksowac to be my guest,but stop talking shit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K Re: Droga Rachelko IP: *.proxy.aol.com 04.11.04, 03:18 Sama piszesz ze nie glosowalas na Busha wiec dajesz do zrozumienia ze glosowalas na tego drugiego. Jezeli nie mieszkasz w Stanach to pisanie ze nie glosowalas na Busha nie ma sensu bo w Polsce na niego glosowac nie mozesz. A Ty wlasnie pomyslalabys o tym co sama piszesz. Wojsko w USA jest zawodowe, ludzie tam ida na ochotnika i dobrze wiedza co ich czeka. To jest ich praca. Krytykujesz Busha ze ich tam wyslal ale jaka byla na to alternatywa. Wybor Kerrego ktora popiera aborcje. Wiec raz jeszcze zwaz wybor albo czlowiek ktory dziala w obronie kraju i uzywa wojsko ktore sklada sie z ludzi ktorzy tam sa z wlasnego wyboru, albo czlowiek ktory otwarcie popiera aborcje do ostatniej chwili i mowi ze do Sadu najwyzszego nominuje ludzi tylko o takich pogladach.Taki wierzacy katolik!!! Wybor masz jasny 1100 zabitych doroslych albo 4 miliony zabitych niewinnych dzieci. Jak krytykujesz Busha to rozumiem ze stajesz po stronie tej drugiej alternatywy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Droga Rachelko IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 16:07 Gość portalu: Tomek K napisał(a): > Sama piszesz ze nie glosowalas na Busha wiec dajesz do zrozumienia ze > glosowalas na tego drugiego. Jezeli nie mieszkasz w Stanach to pisanie ze nie > glosowalas na Busha nie ma sensu bo w Polsce na niego glosowac nie mozesz. A Ty > > wlasnie pomyslalabys o tym co sama piszesz. Wojsko w USA jest zawodowe, ludzie > tam ida na ochotnika i dobrze wiedza co ich czeka. To jest ich praca. > Krytykujesz Busha ze ich tam wyslal ale jaka byla na to alternatywa. Wybor > Kerrego ktora popiera aborcje. Wiec raz jeszcze zwaz wybor albo czlowiek ktory > dziala w obronie kraju i uzywa wojsko ktore sklada sie z ludzi ktorzy tam sa z > wlasnego wyboru, albo czlowiek ktory otwarcie popiera aborcje do ostatniej > chwili i mowi ze do Sadu najwyzszego nominuje ludzi tylko o takich > pogladach.Taki wierzacy katolik!!! Wybor masz jasny 1100 zabitych doroslych > albo 4 miliony zabitych niewinnych dzieci. Jak krytykujesz Busha to rozumiem ze > > stajesz po stronie tej drugiej alternatywy logika iscie dziecieca Tomku,ale trudno widac masz klapki na oczach i tak juz zostanie. ja mieszkam w stanach i wyobraz sobie,ze nie glosowalam ani na busza,ktorego winie za wojne i rozwalanie kraju,ani na kerrego,bo nie uznaje ich platformy wyborczej. chyba mozesz zrozumiec,ze istnieja jeszcze w usa ludzie glosujacy na innych kandydatow,niz tych glownych-ja nim jestem. wojsko jest ochotnicze, ale nie musi byc uzyte do napasci niewinnych nacji,raczej lepiej jak broni przed napascia swoj wlasny kraj, a co do aborcji to jest sprawa bardziej skomplikowana niz ty ja przedtawiasz. rada ta sama-nie wyciagaj pochopnie wnioskow, a jak dyskutujesz to badz troche bardziej wywazony znim kazdego na suchej galezi powiesisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Rechelka i dyskusja o aborcji IP: 209.101.135.* 04.11.04, 18:17 Jezeli bralas udzial w wyborach w Stanach to jedynym kandydatem ktory byl przeciw aborcji oprocz Busha to byl Peroutka z Constitution Party. Inni byli za. A w tej sprawie Tomek K ma racje. To okropna hypokryzja udawac wielkiego wroga wojny i krytykowac niepotrzebne szafowanie ludzkim zyciem kiedy sie popiera morderstwo niewinnych dzieci po to by miec spokojny, wygodny seks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Rechelka i dyskusja o aborcji IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 18:23 Gość portalu: staszek napisał(a): > Jezeli bralas udzial w wyborach w Stanach to jedynym kandydatem ktory byl > przeciw aborcji oprocz Busha to byl Peroutka z Constitution Party. Inni byli > za. A w tej sprawie Tomek K ma racje. To okropna hypokryzja udawac wielkiego > wroga wojny i krytykowac niepotrzebne szafowanie ludzkim zyciem kiedy sie > popiera morderstwo niewinnych dzieci po to by miec spokojny, wygodny seks. nastepny madry. hipokryzja jest moj drogi krytyka kogos,kto nie ma pojecia o rozmowcy a z bufonowata,polska ,nadeta wizja swiata daje rady innym. co do seksu to sam sie naucz jak to robic w sposob ,bezpieczny,wygodny,przyjemny i taki na jaki tobie religia pozwala. co do krytyki wojny to ktos kto wierzy w prawo do zycia,nie zaczyna niepotrzebnych wojen,gdzie masowo gina ludzie,gdzie niszczy sie wszystko i wszystkich naokolo i gdzie nasi zolnieze gina po nic. to nie jest obrona przed terrorystami to jest napasc na suwerenne panstwo bez powodu. a teraz idz sie rozerwac, bo chyba ci tego prakuje obronco zywych i nienarodzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Rechelka i dyskusja o aborcji IP: 209.101.135.* 04.11.04, 18:30 No niestety widac z tonu listu ze Ci prawda bardzo doskwiera a jezeli chodzi o bufonowat a polska wizje swiata to pochopnie, jak sama piszesz, nie wnioskuj o kims o kim nie masz pojecia. Mieszkam tu pewnie dlugo dluzej niz ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Rechelka i dyskusja o aborcji IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 18:42 Gość portalu: staszek napisał(a): > No niestety widac z tonu listu ze Ci prawda bardzo doskwiera a jezeli chodzi o > bufonowat a polska wizje swiata to pochopnie, jak sama piszesz, nie wnioskuj o > kims o kim nie masz pojecia. Mieszkam tu pewnie dlugo dluzej niz ty. no to sie ciesze wiec prosze nie rozdawac mi nalepek,bo tego nie lubie.ty rowniez nie masz pojecia kim ja jestem wiec niech tak pozostanie.nie trzeba od razy z grubej rury walic kogos tylko dlatego,ze smie wypowiedzic zdanie, z ktorym ty sie nie zgadzasz.co do tonu to nie lubie tych co to maja jeden atutu jako podstawe do glosowania - aborcje, i kazdego kto smie cos powiedziec obdazaja seksem. to chyba troche smieszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Rechelka i dyskusja o aborcji IP: 209.101.135.* 04.11.04, 19:00 No wlasnie ze sie nie zgadzam. Ja sam nie jestem fanem Busha, choc przyznaje ze na niego glosowalem, bo ze spierniczyl rzecz w Iraku to fakt. Ale po prostu absolutnie mi sie chce rzygac jak slysze ludzi ktorzy wywrzaskuja sie jak to Bush zabija ludzi w Iraku keidy sami glosujac za Demokratow zgadzaja sie na to zeby mordowac niewienne dzieci. I dlatego nie glosowalem na Kerryego. Tak i to sa niewinne dzieci bo z tych kilku komorek po zaplodnieniu nie bedzie ani psa, ani kota, krowy, luby kosmity tylko zawsze czlowiek. W tym przypadku wytykanie poparcia dla aborcji jest wedlug mnie jak najbardziej na miejscu bo to jest hypokryzja w kazdym calu mianowac sie na obronce zycia i pacyfiste kiedy sie popiera aborcje. A w dodatku jestem pewny ze jak przyjdzie rok 2030 i Latynosi i Murzyni stana sie wiekszoscia w Stanach to ci najwieksi obroncy abrcji bede potem rwac wlosy z glowy i sie drzec jak to bylo mozliwe ze tak sie stalo. I pewnie to tez w koncu zwala na Busha albo jakiegos innego konserwatyste. Jak szanujesz zycie to je NAPRAWDE szanuj bez zadnych warunkow lub wyjatkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JoeT Demagogia fanatykow religijnych IP: 5.5R* / *.ext.ti.com 04.11.04, 09:29 Gość portalu: tomek k napisał(a): > Jezeli glosowalas nie na Busha to glosowalas na Kerrego a jego partia > popiera aborcje na zyczenie ktora spowodowala smierc 4 milionow niewinnych > dzieci ... To czysta demagogia. Plod staje sie dzieckiem gdy moze sam zyc po urodzeniu. Z komorki ludzkiej tez mozna wyhodowac dziecko przez klonowanie. Byc moze fanatycy religijni zaczna zabraniac obcinania paznokci, bo z nich mozna tez wyhodowac dzieci? Katolicy juz zabraniaja prezerwatyw, bo przeszkadza sie plemnikom w zapladnianiu i gina one zamordowane. Wiele lat temu w Stanach przerywanie ciazy bylo nielegalne. W duzych miastach znajdowano wtedy niemal codziennie na smietniskach martwe noworodki. A ile kobiet wtedy umarlo z powodu zle przeprowadzonych przyrywan ciazy. To nie przeszkadzalo religijnym fanatykom. Podobnie "pro-lifer" zabil pare lat temu lekarza i pracownika kliniki w ktorej dokonywano przerywania ciazy. Szacunki mowia, ze ilosc aborcji jest tak sama czy jest ona legalna czy nielegalna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K Do Joe T IP: 209.101.135.* 04.11.04, 14:23 Drogi Joe: Zle mi sie robi jak czytam takie wypowiedzi. A mowiac o demagogii to pewnie taki jest pro-choice zebys mogl spokojne merdac swoim koniem i nie przejmowac sie co potem bo dziewczyna zawsze przeciez moze usunuc no nie? Szkoda ze Ciebie Twoja Matka nie suunela jak jeszcze byles "niezyjacym" plodem matole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Re: Do Joe T IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 14:30 to jest dydkusja o buszu a nie o aborcji , ale ie mogę sie powstrzymać jak sie 2 komórki połaczą to to NIE JEST CZŁOWIEK istnienie człwieka zaczyna się wtedu, gdy zaczyna on czuc (no na myslenie jest jeszcze trochę za wcześnie) - więc nie ma nic złego w aborcji, jeśli nie zabija się człowieka ps - może mlej y się dyskutował, gdybyśmy sie odrobnę szanowali - pamiętaj , że mówiąc o imś baran, idiota itp nie wystawiasz o nim opinii (nie stanie się przez to baranem czy idiotą), ale sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Do xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.11.04, 16:56 A kiedy plod zaczyna czuc. Wiesz to z autopsji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: usmiech Re: Do tomka t IP: *.client.comcast.net 04.11.04, 23:22 drogi tomku ,czy ty masz normalme satysfakcjinujace zycie seksualne?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Do tomka t IP: 209.101.135.* 05.11.04, 12:14 A co usmieszku, szukasz moze u niego okazji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerry Aborcja to tylko usunięcie paru komórek IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.11.04, 13:08 Gość portalu: tomek k napisał(a): > aborcje na zyczenie ktora spowodowala smierc 4 milionow niewinnych dzieci Nie niewinnych dzieci, tylko zygot, zlepków komórek, które nie są ludźmi, nie czują i nie myślą. Jak to porównać do amerykańskich rzezi wojennych czy nawet do kar śmierci - w 50% wykonywanych na niewinych ludziach... Ech, ta podwójna morlnoośc bushewików prawiczków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Aborcja to tylko usunięcie paru komórek IP: 209.101.135.* 04.11.04, 14:26 Drogi Jerry: Zle mi sie robi jak czytam takie wypowiedzi. A mowiac o demagogii to pewnie taki jest pro-choice zebys mogl spokojne merdac swoim koniem i nie przejmowac sie co potem bo dziewczyna zawsze przeciez moze usunuc no nie? Szkoda ze Ciebie Twoja Matka nie usunela jak jeszcze byles zbiorem kilku komorek baranie P.S i wylicz mi chodz jedna amerykanska rzez wojenna durniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Re: Aborcja to tylko usunięcie paru komórek IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 14:39 1 amerykańska rzeź: 100 000 cywilnych ofiar bombardowań w iraku (dane z jednego z uniwersytetów w USA, opublikowane w jednym z amerykańskich pism naukowych) (nazw nie pamiętam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smith Podaj nazwy tcyh pism i uniwersytetow, to ciekaw IP: *.dc.dc.cox.net 05.11.04, 02:22 e. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Ameryka idzie na psy IP: *.tkg.bc.tac.net 04.11.04, 02:29 Ameryka jest silna dzieki wlasnie Wschodniemu i Zachodniemu Wybrzezu, gdzie kultura, nauka i przemysl. Ale dysproporcje w tym kraju olbrzymie i prostaczkow duzo. Jest tam najwieksza konserwa Zachodu, np. 40% nie wierzy w Ewolucje. I niestety, kazdy kto wie jak schlebiac prostaczkom zwyciezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K Re: Ameryka idzie na psy IP: *.proxy.aol.com 04.11.04, 02:45 A Polska jest silna dzieki genialnym ludziom ktorzy uwazaja za szczyt madrosci wybrac dwa razy na prezydenta komunistycznego draba ktory do dzis bardziej pilnuje interesow Rosji niz wlasnego kraju. Gratuluje!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki ...a Kanada kwitnie. He he he. IP: 206.54.158.* 04.11.04, 02:50 Niech wam ta V-ta kolumna Quebec skutecznie zaszura, a wtedy zaczniesz sie martwic, z kim przystac (Nowa Funlandia, Nowa Szkocja nie dadza rady). Pamietasz referenda w/s Quebecu ? Niewiele brakowalo, Kanadolu. Wystarczy, by Ameryka przeniosla produkcje aut z Kanady to tanszych krajow, byscie lezeli i kwiczeli, kolego. Ale macie szczescie - NAFTA was obroni. Wiec modl sie, by Ameryce dobrze sie dzialo, bo ma to bezposrednie przelozenie na takich jak ty, slepy Kanadolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Re: ...a Kanada kwitnie. He he he. IP: *.tkg.bc.tac.net 04.11.04, 18:27 No wlasnie, Kanada ma 3/4 wymiany towarowej z USA i wazne jest dla nas stan jego ekonomii. Niestety za Busha stan sie pogarsza, konserwatywni senatorowie narzucaja rozne cla (niezgodne zreszta z NAFTA). Dolar amerykanski spada, a nasz rosnie, co na jedna strone dobre, ale na druga utrudnia eksport. W Kanadzie, jak zreszta gdzie indziej, 80% opinii publicznej bylo za Kerrym. Jest wiec czego zalowac.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Semper Fi Re: Ameryka idzie na psy IP: *.alico01.fl.comcast.net 04.11.04, 02:55 kanadyjski oszolomie... kliknij na link ktory podalem i popatrz na mapki z counties... zobacz lewaku jak sie rozkladaja kolory w stanach ktore glosowaly na Demokratow...(Kalifornia, Pensylwania, NY, itd...) zobacz ile counties przy ogolnym wskazaniu na demokratow glosowalo na Busha! a pozniej pieprz swoje glodne kawalki o prostaczkach... najpewniej w Kanadzie! www.cnn.com/ELECTION/2004/pages/results/president/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: Ameryka idzie na psy coraz szybciej IP: 193.188.161.* 04.11.04, 13:13 Amerykansynski buszolomie! Reds under your beds! Reds = Republicans! Nu nie, a? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Tysprowda-kwiczysz jak zarzynany wieprz:-))) IP: *.utc.com 04.11.04, 13:39 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: Tysprowda-kwiczysz jak zarzynany wieprz:-))) IP: *.top.net.pl 04.11.04, 17:21 Z rozpaczy przedawkował drugs. To już agonia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajetan Re: Ameryka idzie na psy IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 04.11.04, 04:03 Jak mniemam, Ty wierzysz w Ewolucję (z dużej litery). Dobrze piszesz że wierzysz. Ja natomiast jestem kreacjonistą i wierzę, że to Bóg stworzył świat w ciągu siedmiu dni; Adama ulepił z gliny, a Ewę z żebra Adama. Mój Bóg wszystko może. A Darwin? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Mój Bóg wszystko może IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:04 Właśnie zobaczyłem jak odbiera Tobie rozum.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kanadol Nawet Vatykan wierzy IP: *.tkg.bc.tac.net 04.11.04, 18:34 Sprawdz, nawet katolicka doktryna ewoluje i uznaje teraz Evolucje, bo jak temu zaprzeczyc. Mowi tylko, ze Bog natknal Duchem czlowieka......... Evangelisci amerykanscy opieraja sie na Biblii - maja fakty i nauke w nosie. Ciagle twierdza, ze Swiat istnieje 4 tys. lat.........ha, ha, ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: Nawet Vatykan wierzy IP: 209.101.135.* 04.11.04, 19:10 Czlowieku, badz bardziej otwarty. Jaki masz dowod na to ze ta taka zwana emolucja jest w jakims wiekszym stopniu udokumentowana niz kreacjonizm? CZy masz dowod na to jak zostal stworzony swiat? A jak nie to nie powinienies dopuszczac wszelkich mozliwosci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1. raz głosująca A ja głosowałam na Kerrego!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.wbrmfd01.mi.comcast.net 04.11.04, 04:00 I bardzo mi żle, że nie wygrał. Mieszkam w Michigan. Tak żle z pracą jak jest za Busha nie było już dawno. Nie chcę też żeby moi synowie ginęli za ropę w Iraku czy innym Wietnamie, a Bush chce wprowadzić obowiązek służby wojskowej....NIE dla esporterow wojny!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewaki.do.paki Głosowałas na Kerrego ? Too baaad. IP: 206.54.158.* 04.11.04, 04:03 1. raz głosująca napisał(a): "a Bush chce wprowadzić obowiązek służby wojskowej...." Klamiesz. Widac, ze uleglas propagandzie specjalisty od ketchupu i spienionego lewactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Głosowałas na Kerrego ? Too baaad. IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 04.11.04, 04:13 zgadzam sie z toba. ja tez mieszkam w tym kraju i bardzo uwazniesluchalam bush i kerry, ale zaden z nich nie mowil o poborze. moze przeoczylam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USA Sa dwa rodzaje republikanow bogaci i wyprani z IP: 66.52.245.* 04.11.04, 21:58 muzgow. Bogaci nie pija wina z Napa Valley a z raczej z Burgundii. "Lewaki do paki napij sie bimbru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malaka glupia Ci..a jestes i tyle IP: 208.247.54.* 04.11.04, 17:22 przestan pieprz.c glupoty. Nie chcesz zeby twoi synowie gineli za rope to zacznij jezdzic rowerem. Kazdy chce wszystko tylko nikt nie chce za to placic. P.S: Jestes glupia Ci.a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 05:53 Bush utrzyma też zapewne ostry kurs w polityce zagranicznej. Uzna, że ma poparcie dla dotychczasowej polityki w Iraku. Nie będzie też szukał za wszelką cenę pomocy sojuszników z Europy, zwłaszcza Francji czy Niemiec. *************************** To dobrze. Bush wpędzi USA w przymusową izolację polityczną, straci wpływy na świecie i wreszcie pozbędziemy się wrzoda pt. amerykański wielki brat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Możesz przedstawić kontrargumenty... IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 08:07 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Możesz przedstawić kontrargumenty... IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:48 Widzisz,cała historia dowodzi że zawsze jest jakiś "starszy brat",sa jednak tacy co wolą w tej roli USA niż Rosję,Chiny,arabstwo,czy nawet zjednoczoną pod lewackim światłym przewodnictwem Niemiec i muzułmańskiej Francji, Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Możesz przedstawić kontrargumenty... IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 13:08 Gość portalu: zib napisał(a): > Widzisz,cała historia dowodzi że zawsze jest jakiś "starszy brat",sa jednak > tacy co wolą w tej roli USA niż Rosję,Chiny,arabstwo,czy nawet zjednoczoną pod > lewackim światłym przewodnictwem Niemiec i muzułmańskiej Francji, Europie. ********************************* Kłopot w tym, że Bush skazany jest na przyjaźń z Putinem. Szykuje się dwóch wielkich braci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. maruda jezeli ty przedstawiasz srednia mlodego IP: *.utc.com 04.11.04, 14:06 ..pokolenia w Polsce.To ja zaczynam sie bac o Polske.USA wrzodem? To tak jakby mrowce na dupie slon wyrosl...jestes bez sensu.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zib Re: Możesz przedstawić kontrargumenty... IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 14:52 A mnie sie wydawalo że to ketchup popierał oś Paryż,Berlin,Moskwa.Poza tym bushowski poparcie dla putinka jest raczej instrumentalne i poza tym że nie bardzo wtracają się w "strefę wpływów" Rosji,nic wiecej z tego nie wynika,no może poza tym że Polska w tej strefie póki co nie jest,a UsA/NATO raczej na poszerzenie ruskiej strefy się nie zgodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Bush a Putin IP: *.top.net.pl 04.11.04, 17:26 Prezydent Bush traktuje Putina podobnie jak prezydenta P. Musharaffa z Pakistanu. Albo jesteś ze mną albo przeciwko mnie. Nie do każdego dociera, że Pakistan ma więcej ludności niż Rosja, pod względem kultury, gospodarki i praworządności stoi o 2 nieba wyżej. No i jeszcze ma na karku sąsiada o przytłaczającej przewadze ludnościowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.dyn.optonline.net 04.11.04, 06:03 "Bush do rana czekał na telefon od Kerry'ego z gratulacjami. Ale się nie doczekał i zły poszedł spać." To zdanie pana M. Gadzinskiego jest glupkowate. Czy Gazeta Wyborcza zmierza ku brukowcom dla panienek.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pac do agenta CIA Dziekuje za zyczenia. Zabita deskami Ameryka IP: *.18.62.81.cust.bluewin.ch 04.11.04, 07:11 wygrala...Super konserwatywni wyborcy ze srodkowych stanow wybrali jednego ze swoich..To ci co nie czytaja ani "New York Times" , ani " Los Angeles Times" ani w ogole zadnych gazet, poza religijnymi pisemkami ze swojej okolicy.. Niedobrze to wrozy Ameryce i Swiatu..i przypomina fascynacje A.H. w Niemczech w latach 30tych.. czyli pozostaje: www.panstwozla.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewaki.do.paki Jakis ty glupi, szwajcarski pasyfie. Aby ... IP: 206.54.158.* 04.11.04, 07:16 wypowiadac sie na tematy dotyczace USA powinienes czytac troche wiecej niz skrzywione na lewo "New York Times" czy " Los Angeles Times". Ale po co. Masz pasyfistyczna agende, i czytasz to, co ci koledzy-pasyfy podrzuca. A to zdziebko za malo. Zalosny pasyfie, opowiedz nam lepiej o glosowaniu kobiet w Apenzell albo parkach pelnych narkomanow w Zurychu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Jakis ty glupi, szwajcarski pasyfie. Aby ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.04, 07:44 Ameryka prze nastepne 4-lata to Bush-land. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: addy Re: Jakis ty glupi, zydokomuchu... IP: 80.232.28.* 04.11.04, 08:14 euforia wsrod Zydow . zadowolenie postkomunistycznych wladz w Polsce . radosc wsrod bogaczy majacychyn w dupie ochrone srodowiska . To pierwsze efekty zwyciestwa Busha . Teraz Amerykanie sa sami sobie winni , ze beda nienawidzeni . Ciesze sie , ze mieszkam w Norwegii gdzie wiekszosc ludzi nienawidzi Busha. Ale tu ludzi nie oglupia zydowska i postkomunistyczna propaganda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewaki.do.paki Uwazaj, bo Cie ta nienawisc rozerwie,nawet w Norge IP: 206.54.158.* 04.11.04, 08:18 Nabawisz sie wrzodow, a moze serduszko nie wytrzyma. I o jednego glupka mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bush thanks Lewaki.do.paki IP: 195.190.143.* 04.11.04, 11:15 wiec, to jest taki film, co gom chcial zadedykowac, dla mojego milosnik Lewaki.do.paki on jest z moja ostatnia kampania: static.vidvote.com/movies/bushuncensored.mov G.W.B Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Na kogo głosują Żydzi? IP: 150.254.85.* 04.11.04, 08:38 Preferencje wyborcze wśród grup etnicznych byłyby dla mnie bardzo ciekawe. Obawiam się jednak, że takich badań się nie przeprowadza ze względu na poprawność polityczną, albo gdy się przeprowadza, nie publikuje się ich. Ale może nie mam racji i może któryś z PT Korespondentów mógłby wskazać odpowiedni link? Odnośnie Żydów, przyjęło się mniemać, że popierają raczej demokratów: uważają ich za partię bardziej postępową, nie mają chrześcijańskich zapatrywań na aborcję, uważają demokratów za bardziej filosemickich od republikanów. Wśród Żydów jest więcej liberałów (w znaczeniu amerykańskim, po naszemu - prawie lewaków) niż konserwatystów. A może się mylę? Jeśli, jak sądzę, mam w tym wypadku rację, jak się czujesz, drogi (droga?) Addy, że masz takie same poglądy, jak większość Żydów? A nasza postkomuna to już zupełnie inna historia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trejo Re: Na kogo głosują Żydzi? IP: *.rzeszow.mm.pl 04.11.04, 11:03 CNN podala wyniki wyborow pod katem grup etnicznych.Wedlug ich sondazu wyglada to nastepujaco: 77 procent glosujacych stanowili biali ,ktorzy oddali 58 procent glosow na Busha a 41 procent na Kerry'ego 11 procent glosujacych to Afro-Amerykanie ktorzy oddali 11 procent glosow na Busha i 88 procent na Kerry'ego Latynosi:odpowiednio 8 procent wszystkich glosujacych ,44 procent na Busha 53 na Kerry'ego Azjaci 2 procent, 44 i 56 Inni 2 procent,40 i 54 Jeszcze jedna ciekawostka:3 procent wyborcow przyznajacych sie do judaizmu glosowalo w 25 procentach na Busha i w 74 na Kerry'ego. Tyle suche fakty.Wnioski chyba kazdy potrafi wyciagnac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Re: Na kogo głosują Żydzi? IP: 150.254.85.* 05.11.04, 09:31 Dziękuję, bardzo ciekawe, chociaż zgodne z tzw. odczuciem. Może wiesz też, jak głosowali Polacy? Addy, i co Ty na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Jakis ty glupi, zydokomuchu... IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 04.11.04, 16:33 Latwo pisac o kims lub o czyms bzdury. Byles w USA, zyles tutaj? Ja nie mieszkalem w Norwegi ale bywalem i moge Ci zagwarantowac zwe wole zyc w USA a na tematy Norwegi sie niewypowiadam. Nie lubie tych "znawcow" tematu ktorzy cos gdzies uslyszeli a jedynymi ich argumentami sa zydokomuna i wyzwiska. To zenujace i wstyd swiadczacy o prymitywie piszacych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: Jakis ty glupi, zydokomuchu... IP: *.twcny.rr.com 04.11.04, 16:52 Gość portalu: H napisał(a): > Latwo pisac o kims lub o czyms bzdury. Byles w USA, zyles tutaj? Ja nie > mieszkalem w Norwegi ale bywalem i moge Ci zagwarantowac zwe wole zyc w USA a > na tematy Norwegi sie niewypowiadam. Nie lubie tych "znawcow" tematu ktorzy > cos gdzies uslyszeli a jedynymi ich argumentami sa zydokomuna i wyzwiska. To > zenujace i wstyd swiadczacy o prymitywie piszacych. mysle,ze nasz leszek to jeden z tych nie tyle uczonych co madrych polakow,ktorzy maja na wszystko gotowa odpowiedz. jedyna odpowiedzia jak uslyszysz na tematy dowolne to ocena czyjejs inteligencji lub obelga co do wieku rozmowcy. jak ktos ma takie podejscie do dyskutantow to raczej bedzie monolog na temat madrosci leszka niz wymiana pogladow. do dyskusji trzeba miec jakas kulture slowa a nie chec na tanie chwyty i rzucane oklepanymi frazesami . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meerkat [...] IP: *.alxndr01.va.comcast.net 04.11.04, 17:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 04-11 Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 07:55 AMERYKA WYBRAŁA PONOWNIE NORMALNOŚĆ , GRATULUJĘ . MĘTNA WODA SPRAWDZA SIĘ TYLKO W TAKICH SPOŁECZEŃSTWACH GDZIE SPOŁECZEŃSTWO JEST TAK GŁUPIE I TAK BIEDNE JAK W PEWNYM KRAJU GDZIE RZĄDZĄ ZŁODZIEJE , GDZIE SZEFEM ZŁODZIEJI JEST MAGISTER, GDZIE SZEFOWIE GAZET I TVP KADZĄ ZŁODZIEJĄ , CZYLI KRAJ MIĘDZY URALEM A PARYŻEM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: To przyjemnie będzie umierać za takiego prezy IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 08:08 Re: To przyjemnie będzie umierać za takiego prezy ************************** Fundamentalista jakiś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomson Re: To przyjemnie będzie umierać za takiego prezy IP: *.ma-cambridg0.sa.earthlink.net 04.11.04, 08:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lykos Tomson, gdzieżeś Ty? IP: 150.254.85.* 04.11.04, 08:43 Już myślałem, że oryginalny Tomson dał głos, ale nie podejrzewam go o związki z jakimkolwiek Cambridge. Czy zbieżność nicków przypadkowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: To przyjemnie będzie umierać za takiego prezy IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 04.11.04, 16:39 95% USA wojskowych w Iraku glosowalo na Busha Co to chyba mowi. Wiekszosc veteranow,ja tez, glosowalo na Busha. Poparcie dla swojego dowodcy bylo przytlaczajace we wszystkich rodzajach wojsk. Kto by chcial na dowodce zdrajce i czlowieka bez zasad moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: To przyjemnie będzie umierać za takiego prezy IP: *.top.net.pl 04.11.04, 17:15 A jeszcze przyjemniej będzie zabijać terrorystów pod rozkazami takiego prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Smith Nie chcesz szybko umierac - rzuc palenie tytoniu IP: *.dc.dc.cox.net 05.11.04, 02:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Warszawa Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.aster.pl 04.11.04, 08:32 To było do przewidzenia że społeczeństwo Amerykańskie wybieże Busha ponownie. TakI populista i prostak jakin jest Bush znajdzie poklask w tak głupim społeczeństwie jak Amerykanie,pozatym ostatni apel Osamy był tylko pretekstem do ponownego wyboru Republikanów.Al-kaida ma teraz największe wpływy finansowe w swojej histori ,a Bush jest ala extremistów islamskich najwiekrzym wrogiem w histori Świętej wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.11.04, 16:40 Mysle, ze jestes bardzo mlody i bardzo jeszcze glupi, wypowiadajac tak kategoryczne sady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 04.11.04, 16:41 cos ci sie pomylilo. Populista jest Kerry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apasz Na pohybel Krzyzakom i Zabojadom :))) IP: 195.205.73.* 04.11.04, 08:42 AmeryKKKa :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rekma Re: Ameryka idzie na prawo IP: 62.233.169.* 04.11.04, 08:45 Drogi agencie. Znalazles sie w jednym towarzystwie z agentem Putinem. Gratuluje takiego towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza ZWYCIĘSTWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 08:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom 12 lat ponurych dla lewactwa.... IP: 202.129.78.* 04.11.04, 08:56 ... bo za 4 i 8 lat zostanie wybrany na prezydenta Jeb Bush, obecny gubernator Florydy, brat G.W. Co za perspektywa dla lewactwa - po prostu maja przechlapane... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: a ja sie ciesze ;-))) !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:45 nienawidze amerkanskiego imperializmu i ciesze sie gdy dostaja baty - tak jak w iraku, gdzie im nic nie wychodzi. przez nastepne 4 lata tez im nic nie wyjdzie- ugrzezna jak ruski w afganistanie, tym bardziej ze pozostana tam kompletnie sami, nawet wasalne kraje typu polska sie wycofaja - o czym juz wiemy. to cale NATO bedzie zdychac, bo Europa nie bedzie wspolpracowac z bushem - to tez mnie cieszy. w tej sytuacji odrodzona Rosja z prezydentem Putinem bedzie odzyskiwac swoja pozycje na swiecie - bo bush jej poparcia bedzie potrzebowal. no i najfajniesze - te wiesniaki z ameryki odczuja w koncu co to jest kryzys ekonomiczny : za rope placa juz 2 x wiecej niz przed wojna a beda jeszcze wiecej, dolar lezy i kwiczy a bedzie jeszcze gorzej - bo wojna kosztuje ! deficyt budzetowy rosnie z miesiaca na miesiac.. mnie tam bush odpowiada ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brut Re: a ja sie ciesze ;-))) !!! IP: *.aster.pl 04.11.04, 12:37 > ekonomiczny : za rope placa juz 2 x wiecej niz przed wojna a beda jeszcze > wiecej, dolar lezy i kwiczy a bedzie jeszcze gorzej - bo wojna kosztuje ! > deficyt budzetowy rosnie z miesiaca na miesiac.. mnie tam bush odpowiada ! A w europie bez wojny juz placa 3 razy wiecej niz w Ameryce Ale przeciez glownym argumentem gloszonym przeciw wojnie bylo to ze hameryka jedzie do Iraku zarobic, co sie ogolnie kloci ze stwierdzeniem ze wojna kosztuje to jak to jest. Dolar lezy i kwiczy- przez to Ojropa nie moze do hameryki nic eksportowc, poza tym oslabienie waluty jest (albo bylo) marzeniem wszelkiej masci lewakow z Polski poczawszy od LSD do LPR (bo to tez lewaki tyle ze pseudokatolicy). Wiec tak czy inaczej zawsze po mysli lewakow? kazdy argument pasuje do swojej koncepcji swiata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: a ja sie ciesze ;-))) !!! IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 12:53 "a w europie bez wojny juz placa 3 razy wiecej niz w ameryce" - ale gospodarka w europie nie polega, jak w usa, na ropie, więc wzrost cen ma znacząco mniejszy wpływ na gospodarkę "ale przeciez glownym argumentem gloszonym przeciw wojnie bylo to ze hameryka jedzie do iraku zarobic, co sie ogolnie kloci ze stwierdzeniem ze wojna kosztuje to jak to jest." - bo to chodzi o kasę dla firm sponsorującyh busza - przemysł zbrojeniowy i wydobywczy (a nie o społeczństwo) "dolar lezy i kwiczy- przez to ojropa nie moze do hameryki nic eksportowc, poza tym oslabienie waluty jest (albo bylo) marzeniem wszelkiej masci lewakow z polski poczawszy od lsd do lpr (bo to tez lewaki tyle ze pseudokatolicy)." - ty raczej nic nie wiesz o bilansie wymiany handlowej usa z europą - europa ma znaczącą nadwyżkę "wiec tak czy inaczej zawsze po mysli lewakow? kazdy argument pasuje do swojej koncepcji swiata?" pogarda dla busza nie ma nic wspólnego z lewactwem widzę i wierzę w to, że system gospodarczy w usa jest znacznie lepszy niż w socjalistycznej i biurokratycznej europie (pociesza mnie tylko fakt, że ludzie w europie są szczęśliwsi nie zapieprzając jak roboty, gdyż przeciętnym ludziom nie wtłoczono w mózgi, że „jesteś na tyle ważny na ile masz kasę” - sam wolę pracować 8 godzin niż 14 dziennie i chodzić po pracy na piwo) pogarda dla busza wynika z przekonania, że jest on tyranem podobnym tym, którzy doprowadzili europę na skraj upadku (na szczęście w mniejszej skali). Prowadzi on typową dla swoich europejskich pierwowzorów politykę – „tyko my” (a innych niszczymy). W europie taka polityka też na początku odnosiła sukcesy wzmacniając dane państwo - efekt końcowy był zawsze jeden - ubóstwo całych narodów. drugim powodem jest to, że nie szanuje on ludzi, ludzkiego życia i dla swoich ambicji (i ambicji tylko) wybija w pień bogu ducha winny naród (100 000 cywilnych ofiar śmiertelnych - zbombardowanych przez wojska USA po zajęciu Iraku (dane USA)) 100 000 na ekranie komputera wygląda tak niegroźnie, nie budzi żadnych emocji „jedna pionowa kreseczka i parę kółeczek” - nie robi wrażenia – szczególnie, po tym, jak codziennie ogląda się w dziennikach informacje o tysiącach pomordowanych tu i tam – pomyślcie jednak, że każda z tych osób czuła myślała, cierpiała, pomyślcie, co byście czuli, gdyby to było wasze dziecko, ojciec, matka, żona , mąż. Jak czuliście się ostatnio po śmierci najbliższej wam osoby – a ten morderca wybił już 100 000 najbliższych komuś osób Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brut Re: a ja sie ciesze ;-))) !!! IP: *.aster.pl 04.11.04, 21:45 dzieki za rzeczowa polemikę ale mnie nie przekonales pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: 12 lat ponurych dla lewactwa.... IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.04, 09:48 Gość portalu: Boom napisał(a): > ... bo za 4 i 8 lat zostanie wybrany na prezydenta Jeb Bush Nomen Omen? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: 12 lat ponurych dla lewactwa.... IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.04, 09:56 Gość portalu: Boom napisał(a): > ... bo za 4 i 8 lat zostanie wybrany na prezydenta Jeb Bush, obecny gubernator > Florydy, brat G.W. No i beda juz wtedy mieli prawie calkiem tak samo jak rodzina ich saudyjskich pociotkow. Piekna perspektywa dla prawiczkow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Re: 12 lat ponurych dla lewactwa.... IP: *.dyn.iinet.net.au 04.11.04, 10:55 Cube, rozwaz sobie nasteoujaca rzecz: ile % rocznie wzrastal za rzadow Busha dochod narodowy na glowe przecietnego Amerykanina, a ile na glowe przecietnego Francuza, czy Niemca. To da ci dowod na to, czyje reformy ekonomiczne sa lepsze. Teraz porownaj sobie, ile ludzi zginelo z rak muzulmanow przez ostatnie 3 lata w Ameryce, a ile w Europie Zachodniej. To da ci nastepna odpowiedz, czyj system walki z terroryzmem dziala lepiej. PS. Jestem w dobrym humorze po zwyciestwie Busha, ktore zapowiadalem od kilku lat, a bede w jeszcze lepszym humorze po zwyciestwie Jego brata za 4 lata. -------------------------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 11:17 to, że w USA rośnie dochód na głowie nie ma nic wspólnego z buszem - tam system gospodarczy jest od wielu lat lepszy niż w europie a busz to go raczej niszczy (bo wyniki są gorsze z okresu na okres) i do tego dramatycznie powiększa deficyt budżetowy, który trzeba będzie spłacić a jeśli chodzi o walkę z terroryzmem: mam gdzieś taka walkę, która polega na niszczeniu krajów, które z terroryzmem nie mają nic wspólnego, wybijanie bombardowaniami 100 tyś osób (amerykańskie dane) itp itd należy pamiętać jaka jest przyczyna terroryzmu - a jest nią polityka USA - polityka taka, jaką prezentuje busz gdyby ta polityka była inna, nie byłoby jej efektu w postaci śmierci niewinnych osób - należy odróżnić skutek od przyczyny europa jest tego najlepszym przykładem chłopaki z niemiec wycinali się w pień z francuzami, ci z angolami, i hiszpanami itp itd i w końcu po paru wiekach doszli do wniosku, że to do niczego nie prowadzi i lepiej współpracować – może wszyscy popieracze busza zastanowiliby się nad tym - metodą na spokój i dobrobyt nie jest wycięcie w pień wszystkich myślących inaczej (nie da się tego zrobić – oni zawsze będą się odgryzać), ale pokojowa współpraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brut Re: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX IP: *.aster.pl 04.11.04, 12:47 > to, że w USA rośnie dochód na głowie nie ma nic wspólnego z buszem - tam system > gospodarczy jest od wielu lat lepszy niż w europie a busz to go raczej niszczy > (bo wyniki są gorsze z okresu na okres) i do tego dramatycznie powiększa > deficyt budżetowy, który trzeba będzie spłacić dokladnie tak jest, to ze system gospodarczy w polsce w 1992r byl prawie najlepsze z krajow bloku wschodniego, a teraz jest niemal najgorszy (choc wyniki sa lepsze z okresu na okres )to raczej niewina lewakow tylko balcerowicza, i tych krajow co sie rozwijaja > nie mają nic wspólnego, wybijanie bombardowaniami 100 tyś osób (amerykańskie > dane) itp itd 2,358,421 ofiar niewinnych bombardowan prawdziwe dane amerykansko francuskie > tym - metodą na spokój i dobrobyt nie jest wycięcie w pień wszystkich > myślących inaczej (nie da się tego zrobić – oni zawsze będą się odgryzać) > , ale > pokojowa współpraca masz racje ale tepy narod polski nie pozwolil zbudowac autostardy do Wolnego Miasta Gdanska i caly proces zostal zahamowany na ponad pol wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 12:56 myslałem, by Cimodpowiadać, ale to co piszesz się komenuje samo - upadek rzez balcerowicz, "argument" o korytżu - żałosne i bez treści Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pete Dlaczego Bush ?.. IP: *.ri.ri.cox.net 04.11.04, 15:41 Po pierwsze trzeba sobie zdac z tego sprawe ze Amerykanie wybierali prezydenta dobrego dla siebie a nie dla swiata. Niemniej wygrac Bush-owi pomogla po czesci Europa. Amerykanscy turysci byli traktowani po chamsku we Francji czy w Niemczech, to nioslo sie poczta pantoflowa po calej Ameryce. Europa oscylowala za Kerrym wiec sympatia niektorych wyborcow przeniosla sie na Bush'a. Podobnie bylo z BinLadynem on tez probowal wtracic swoje trzy grosze(z mojego punktu widzenia odniosl odwrotny skutek) Poza tym ekonomia za Bush'a w USA idzie niezle (moglaby lepiej) ale w porownaniu np: z UE to jest 1,5 do 2 razy szybszy wzrost gospodarczy. Zdac sobie trzeba sprawe z powiazan gospodarczych USA - UE, podam statystyki W 2000 roku wzrost gospodarczy USA 3,7 Niemcy 2,9 Francja 0,8 w 2001 po 11 wrzesnia USA 0,5 Niemcy 0,8 Francja minus -0,3 w 2002 USA 2,2 Niemcy 0,2 Francja 1,2 w 2003 USA 4,6 Niemcy 0,0 Francja 0,2 Ta roznica jest widoczna od 12 lat. Pelecam statystyki. Widac wyraznie ze po 11 wrzesnia nastapil duzy spadek wzrostu gospodarczego USA co pociagnelo w dol statystyki w calej Europie. Czy wojna w Iraku byla potrzebna? Odpowiedzi 100% nie mozna udzielic na tak czy na nie. Niemniej atakow na USA od tamtej pory nie bylo. Dyktatorzy wspierajacy po cichu terroryzm otrzymali wyrazne ostrzezenie, ze USA nie beda w tej materii zartowac. Wyslanie terrorystow do USA moze zle skonczyc sie dla tych ktorzy ich wspieraja. Kto jest na cenzurowanym wyraznie jest okreslone. To te panstwa teraz musza trzymac za reke grupy terrorystyczne i powtrzymywac ich od atakow na USA. Czy polityka Bush'a jest prawidlowa czy nie daje okreslone wyniki. Moim zdaniem Kerry kontynuowal by dotychczasowa polityke bo ta nie wytycza sam prezydent ale wielka finansjera. Szkoda ze nie zostal prezydentem bo widzielibysmy Go w dzialaniu. Mysle ze Bush poszuka drug porozumienia z Europa, na ile beda one bliskie nie mozna powiedziec. Natomiast porozumienie z Rosja staje sie realne, co nie przyniesie nic dobrego Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Henry Re: Dlaczego Bush ?.. IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 04.11.04, 16:51 Bardzo madry komentaz. Na tle glupty i chamstwa jedyna jedyna madra wypowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: 12 lat ponurych dla lewactwa.... IP: 193.188.161.* 04.11.04, 13:23 Buszyzm to zboczenie wyrosle z bolszewizmu. I na to cierpisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 14:07 moim zdaniem problem zwolenniów busza polega jedyne na braku wyobrażni: oni po prostu nie są w stanie sobie wyobrazić tych tysięcy upodlonych czy zabitych ludzi - cierpiących (czy JUŻ nie cierpiących) z powodu jego olityki - nie mogę sobie wyobrazić żadnego człowieka, który byłby w stanie poczuc się jak jak rodziny ofiar np w iraku, który by nie potepiał tego, co do takiej zbrodni prowadzi dodam, że nie chodzi mi tylko ofiary w iraku - chodzi mi o wszelkie fiary teroryzmu (równiesz te z 11 wrzesnia) - bo to ludzie pokroju busza (choć nie on osobiście oczywiscie) wykreowali politykę USA, która w oczywisty sposób stworzyła teroryzm poprzez - szkolenie bill ladena i mu odbnych o walki z ruskimi - stosowanie polityki "dziel i rządź"na bliskim wschodzi -polityki nakierowanej na skonflktowanie arabów z resztą (powód jest oczywiscty - ciągle walcząc arabowie są słabi) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Bush nie wyobraza sobie tysiecy.... IP: *.utc.com 04.11.04, 14:26 > oni po prostu nie są w stanie sobie wyobrazić tych tysięcy upodlonych czy > zabitych ludzi - cierpiących (czy JUŻ nie cierpiących) z powodu jego olityki - > nie mogę sobie wyobrazić żadnego człowieka, który byłby w stanie poczuc się jak ..on widzi miliony ktore moga zyc wolno i godnie...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Re: Bush nie wyobraza sobie tysiecy.... IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 14:43 nie on widzi jednostki (szefowie korporacji zbrojenowych i paliwowych), którzy oga żyć bardzo wygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Bush nie wyobraza sobie tysiecy.... IP: *.utc.com 04.11.04, 17:45 oni zyli wygodnie i bez Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Ameryka idzie na prawo wskutek lewych przekretow IP: 193.188.161.* 04.11.04, 08:58 australianit.news.com.au/articles/0,7204,11282976%5e16681%5e%5enbv%5e,00.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Dwóch wielkich braci IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 09:01 Bush skłania się coraz bardziej w kierunku sojuszu z Rosją. www.bbc.co.uk/polish/worldnews/story/2004/11/041103_us_elect_reax.shtml Drodzy polscy republikanie. Za kilka miesięcy koniec pyskowania przeciwko mateczce Rosji. Będziemy mieli dwóch wielkich braci: Busha i Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Bush zalozy kaganiec Putinowi tez... IP: 202.129.78.* 04.11.04, 09:31 Teraz Rosja to zaden partner dla Ameryki - spoleczenstwo oddalo sie Putinowi, opozycji nie ma, za to jest nowe haslo w Rosji: Mafiosi wszystkich krajow laczcie sie! Zeby nie Bush to by juz zaczeli sie laczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewak Re: Bush bedzie jadl Putinowi z reki .. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:53 to jest jedyny jego realny sojusznik kolego. Rosja nic nie potrzebuje od USA - gospodarka wzrasta kilka procent rocznie a za prezydentem Putinem stoi caly kraj. Bez prezydenta Putina amerykanie utraca bazy w uzbekistanie i bush o tym wie. dlatego bush bedzie jadl grzecznie z reki Putinowi - rosja to jedyne liczace sie panstwo na swiecie na ktore moze liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boom Re: Bush bedzie jadl Putinowi z reki .. NIGDY IP: *.dyn.iinet.net.au 04.11.04, 10:44 1) Gospodarka CALEJ Rosji przynosi dochod narodowy taki sam jaki ma Holandia, kolego, wiec Rosja pod tym wzgledem nie jest zadnym partnerem dla Busha. 2) Pod wzgledem militarnym jest jeszcze gorzej - nie tylko Rosja, ale cala UE pozostaje coraz bardziej z tylu. 3) Za Bieslan Putin zostal zrugany nie tylko przez USA, ale nawet przez UE i do tej pory nie moze przebolec, ze byla kolonia sowiecka (Polska) i inne male kraje odwazyly sie skrytykowac cara ras-Putina za masakre cywilow 4) Jak Putin sam nie przyjdzie i nie zacznie lizac butow Bushowi, to Rosja stanie sie zerem na arenie miedzynarodowej. Ot i cala prawda. ------------------------------------------------------------------------------- Gość portalu: lewak napisał(a): > to jest jedyny jego realny sojusznik kolego. Rosja nic nie potrzebuje od USA - gospodarka wzrasta kilka procent rocznie a za prezydentem Putinem stoi caly > kraj. Bez prezydenta Putina amerykanie utraca bazy w uzbekistanie i bush o tym wie. dlatego bush bedzie jadl grzecznie z reki Putinowi - rosja to jedyne > liczace sie panstwo na swiecie na ktore moze liczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Re: Bush bedzie jadl Putinowi z reki IP: *.gdynia.mm.pl 04.11.04, 13:31 Gość portalu: Boom napisał(a): > 1) Gospodarka CALEJ Rosji przynosi dochod narodowy taki sam jaki ma Holandia, > kolego, wiec Rosja pod tym wzgledem nie jest zadnym partnerem dla Busha. > > 2) Pod wzgledem militarnym jest jeszcze gorzej - nie tylko Rosja, ale cala UE > pozostaje coraz bardziej z tylu. > > 3) Za Bieslan Putin zostal zrugany nie tylko przez USA, ale nawet przez UE > i do tej pory nie moze przebolec, ze byla kolonia sowiecka (Polska) > i inne male kraje odwazyly sie skrytykowac cara ras-Putina za masakre cywilo > w > > 4) Jak Putin sam nie przyjdzie i nie zacznie lizac butow Bushowi, to Rosja > stanie sie zerem na arenie miedzynarodowej. Ot i cala prawda. *********************** PKB Rosji jest dwukrotnie większe od holenderskiego. Rosja ma rezerwy walutowe ca 100 mld USD (10 lat temu miała 1,8 mld USD rezerw). Ponadto jest niezależna pod względem surowców. No i wozi Amerykanów w kosmos. Po Biesłanie Bush wyraził ubolewanie i przyłączył politycznie Rosję do koalicji antyterrorystycznej. Sam więc zgodził się na jedzenie z ręki. A Putin to wytrawny gracz (choć swinia) i nie zmarnuje takiej okazji. Tak czy siak Rosja jest dużo lepszym partnerem niż Polska i Bush nas sprzeda przy pierwszej nadarzającej się okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: Ameryka idzie na prawo IP: *.uio.no 04.11.04, 09:32 "Wielka wygrana" Busha? "klęska Johna Kerry'ego"? Pan Marcin Gadziński korzysta z "najlepszych" doswiadczen szkoly propagandy. Pustoslowie prawicowo- populistycznej propagandy typu Bog, ojczyzna, wartosci, trzymaja przy wladzy calkiem niemala ilosc oszolomow tez i w Polsce. Zastanowic sie mozna tylko, ze zaby zabronic aborcji, rozwodow, slubow homoseksualistom, wystarczyloby wlasciwie poddac sie Ben Laden'owi - jego "program" jest podobny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ubiq hurra! dobrze, że nie mieszkam w USA IP: 212.244.180.* 04.11.04, 09:32 gdybym był amerykaninem, to chyba bym tłukł głową w mur z rozpaczy. ale jako mieszkaniec małego państwa na granicy z rosją jestem szczęśliwy. to, co bush wyrabia w usa jest straszne, ale podoba mi się jego polityka zagraniczna, bo uważam, że dzięki niej świat jest bezpieczniejszy. hurra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: hurra! dobrze, że nie mieszkam w USA IP: *.fastdatatech.com / 216.38.216.* 04.11.04, 16:58 Przeciez sam piszesz ze jestes mieszkancem Polski to skad wiesz co Busz wyrabia w USA? Zajmij sie tym co Twoj prezydent wyrabia w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelly Niestety Bush IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 09:44 Tak zastanawiam się, co zrobi jeszcze ten człowiek aby przejść do HISTORII. Afganistan, Irak żeby tylko nie Korea Północna bo to będzie piekło - nie tylko dla USA, ale dla całego ŚWIATA!!! Współczuję Amerykanom, bo na pewno ataki terorystyczne powtórzą się (Polakom też współczuję, bo dzięki interwencji w Iraku jesteśmy na nie tak samo narażeni). Całe szczęście kadencja kolesia Kwaśnieskiego kończy się, i mam tylko nadzieję że nie zdąży wciągnąć Polski w kolejną WOJNĘ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Tej sprawy jedyna moze, ... IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.04, 09:45 ale za to b. dobra strona to fakt, ze Europa bedzie miala jeszcze 4 lata na znalezienie wlasnej twarzy. Przy Kerrym mogloby tu wrocic bezgraniczne uwielbienie dla wszystkiego co amerykanskie czasow clintonowskich. Cztery lata (o ile zachowane zostanie dotychczasowe tempo przemian) powinno wystarczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur AMERYKA POZOSTAJE AMERYKA... IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 04.11.04, 09:55 NIE ZGLUPIALA TAK JAK CHORA EUROPA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: AMERYKA POZOSTAJE AMERYKA... IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.04, 10:10 Gość portalu: ur napisał(a): > NIE ZGLUPIALA TAK JAK CHORA EUROPA. Wybacze Ci, bo nie wiesz gdzie jestes. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur NIE MUSISZ MI WYBACZAC. IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 04.11.04, 11:49 EUROPA pakuje sie w bagno,z ktorego bedzie trudno ja wyciagnac. TO, CO DZIEJE SIE WE FRANCJI CZY W NIEMCZECH NIE WROZY EUROPIE NIC DOBREGO.Utworzenie z Europy jednego panstwa jest niemozliwe,to doprowadzic moze tylko do kolejnego kataklizmu.Na poczatku wszystko wydaje sie piekne i powabne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: NIE MUSISZ MI WYBACZAC. IP: *.uio.no 04.11.04, 12:06 Czy moglbys uscislic swoja wypowiedz? "EUROPA pakuje sie w bagno" - co masz na mysli mowiac "bagno"? Co z rzeczy dziejacych sie "WE FRANCJI CZY W NIEMCZECH" zagraza Europie? Dlaczego " utworzenie z Europy jednego panstwa jest niemozliwe"? Przeciez juz sie stalo. Co mialoby byc tym "kolejnym kataklizmem"? Z gory serdecznie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur CO TO ZA PANSTWO TA ' EUROPA' ? IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 04.11.04, 13:58 To posklejany dzbanek, ktory sie rozleci na kawalki przy pierwszym podmuchu wiatru ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: CO TO ZA PANSTWO TA ' EUROPA' ? IP: *.111.118.030.chello.no 05.11.04, 09:38 Widze, ze uwazasz sie za proroka, Mozna Ci jokos pomoc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tysprowda Re: NIE MUSISZ MI WYBACZAC. IP: 193.188.161.* 04.11.04, 13:28 Ales tys glupis... Euro od morza do morza, od Atlantyku do Pacyfiku, bez granic, z 250 milionmami Slowian, to jest to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ur TO JUZ BYLO .... IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 04.11.04, 14:01 I SIE ROZLECIALO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: TO JUZ BYLO .... IP: *.111.118.030.chello.no 05.11.04, 09:39 Kiedy bylo i kiedy sie rozlecialo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzx ja chcę... IP: 193.59.95.* 04.11.04, 10:02 do Ameryki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cube Re: ja chcę... IP: *.dip.t-dialin.net 04.11.04, 10:35 Gość portalu: zzx napisał(a): > do Ameryki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Jedz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pnb ALTERNATYWNE ARCHIWUM DivX IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 10:02 Zapraszamy na naszą stronę "Pomarancze na Babilon" z ciekawym spisem Divx na którym umieszczamy co lepsze dzieła twórców zapisane na małym i dużym ekranie, zbiór dokumentów,filmów, etiud i teatrów oraz odkurzone archiwum punkowe. www.pomaranczenababilon.prv.pl Odpowiedz Link Zgłoś
szelmar No i co, PANIE SOROS??? Ej Panie Pacewicz 04.11.04, 10:12 Jeszcze niedawno mówił, że angażuje całe swoje pieniądze i autorytet żeby nie dopuścić do wyboru Busha! Ciekawe ile kasy wtopił. Na nic cała ogromna kampania szyderstw i nienawiści względem Busha. Może Sorosowo nie starczyć na kolejny medal dla A. Michnika. Komentarz Pacewicza to JEDYNY w polskiej prasie komentarz nieprzychylny Bushowi. Nawet towarzysz Barański w Trybunie takich bzdur nie napisał. To pocieszające, że tylko środowisko Agory to ekspozytura francuskich i niemieckich lewaków, którzy dziś po prostu piane toczą z wściekłości. God Bless America Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXXXXXXXXXXXXXXX Re: No i co, PANIE SOROS??? Ej Panie Pacewicz IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 04.11.04, 11:21 akutat wyborcza w dużej cześci należy do amerykańskiego kapitału - nie wiesz to nie pisz Odpowiedz Link Zgłoś