Dodaj do ulubionych

Roznica gry

18.03.24, 09:46
Rozmawialem wczoraj z corka o tenisie. I rozmowa sie skoncentrowala na roznicy gry miedzy kobietami i mezczyznami. I przyznam sie, ze juz nie wiem jak teraz graja mezczyzni. Ogladam Swiatkowne i to mi w zupelnosci wystarcza:).

Brawo Iga i za gre i za charakter.

PF

Obserwuj wątek
    • a.jej.rkoniak Re: Roznica gry 18.03.24, 10:52
      następnym razem obserwuj wyświetlacz szybkości piłki przy serwowaniu
      znajdziesz odpowiedź
      • 1.melord Re: Roznica gry 18.03.24, 11:26
        Tenis w wykonaniu kobiet ogladam wylacznie gdy gra Swiatek....powiedzmy lokalny patriotyzm?
        Finaly(meski i zenski) Indian Wells to dwa rozne wydarzenia.
        Mecz Alcaraz-Medwiediew byl b. ciekawy i na dobrym poziomie,mecz Swiatek-Sakkari nudny,cieszy jedynie,ze wygrala....nasza?
      • polski_francuz Re: Roznica gry 18.03.24, 11:30
        a.jej.rkoniak napisał(a):

" następnym razem obserwuj wyświetlacz szybkości piłki przy serwowaniu znajdziesz odpowiedź"

Szybkosc pilek? Moze. Ale jesli o styl gry chodzi to jak ogladam grajace kolezanki w klubie to tez wala silne pilki. Rzadko kto gra w stylu Makenronskiego z wieloma pilkami amortyzowanymi i z chodzeniem do siatki. A mnie nauczono w Australopitecji:)

PF
        • boomerang Re: Roznica gry 18.03.24, 20:48
          Nick Kyrgios śmieje się z politowania oglądając żeński tenis.
          • malkontent6 Re: Roznica gry 18.03.24, 22:03
            A ja się śmieję z Nicka.
    • malkontent6 Re: Roznica gry 18.03.24, 17:42
      Tenis kobiet jest teraz dużo ciekawszy niż 20-30 lat temu. No i dziewczynki są ładniejsze od chłopców. :)
      • polski_francuz Re: Roznica gry 18.03.24, 19:33
        malkontent6 napisał:

" Tenis kobiet jest teraz dużo ciekawszy niż 20-30 lat temu. No i dziewczynki są ładniejsze od chłopców. :)"

Do tego byc no. 1 w swiecie to nie jest byle co:)

PF
    • madameleloupblanc Re: Roznica gry 18.03.24, 18:20
      To ty we Francji mieszkasz czy w Polsce? A jesli we Francji i twoja corka wychowana tam to dlaczego interesuje sie tak polskim tenisem?
      • polski_francuz Niedzwiedzie na ulicach 18.03.24, 19:38
        madameleloupblanc napisała:

"To ty we Francji mieszkasz czy w Polsce? A jesli we Francji i twoja corka wychowana tam to dlaczego interesuje sie tak polskim tenisem?"

W Polszcze ruskie wpuszczajom niedzwiedzie przez Slowacje i trochie mamy stracha tam zyc...

PF

• madameleloupblanc Re: Niedzwiedzie na ulicach 18.03.24, 20:04
          nie odpowiedziales mi na pytanie
          • polski_francuz Rola rodzicow 18.03.24, 22:35
            madameleloupblanc napisała:

" nie odpowiedziales mi na pytanie"

w wychowaniu dzieci jest bardzo wazna. Tata Swiatek byl dla corki przykladem jako olimpijczyk. Wazne jest jednak by nie przesadzac z popychaniem. Tata Steffi chyba troche zbyt ja popychal linku.

PF

• madameleloupblanc Re: Rola rodzicow 18.03.24, 22:58
              Ja sie pytam jak to jest ze ty mieszkasz niby we Francji - tak? Córka wychowana we Francji- tak?
              To jakim cudem ona sie interesuje polska Iga Swiatek?

I nie mowie tego zaczepnie. Mowie bo moj 11 latek urodzony w UK i tu wychowany, w ogole nie interesuje sie czymkolwiek szczegolowym z Polski. No nie da sie. Chodzi do polskiej szkoly, mowi po polsku ale gorzej niz po angielsku. I za boga ojca nie da sie zawrocic rzeki
              • a.jej.rkoniak Re: Rola rodzicow 18.03.24, 23:13
                moje dzieci mówią, ale nie piszą po polsku, nie chodziły do "polskiej" szkoły z uwagi na marnowanie czasu na religię i jasełka. Kiedyś córka prosiła bym nauczył polskiego wnuki, odmówiłem. Im to będzie niepotrzebne. 10letni wnuk swoje projekty/prezentacje robi na polskie tematy - Kraków, MSC, ... Wnuki znają tylko kilka słów po polsku. Poza mną nikt w rodzinie nie interesuje się sytuacją w PL (poza dalszą rodziną w linii męskiej), panie są bardziej racjonalne.
                Kiedyś przywoziłęm dzieciom, wnukom drobiazgi - koszulki Lewandowski czy z biegu w Warszawie. Syn używa do tej pory.
                Czemu profesor idealizuje Igę i jej ojca? Może ma wyrzuty sumienia?
                • madameleloupblanc Re: Rola rodzicow 19.03.24, 01:08
                  W naszej polskiej szkole nie ma religii a jaselka go maja male dzieci w pierwszych klasach tylko. Starsze maja wigilie klasowa.
                • polski_francuz Wyrok trybunalu 19.03.24, 10:02
                  a.jej.rkoniak napisał(a):

" Czemu ...idealizuje Igę i jej ojca? Może ma wyrzuty sumienia?"

Kazdy orze jak moze. Ja sprzedalem corce sympatie do matmy. Ale co do tenisa i do polskiego jezyka to pozostalo mi czekac (na kolanach) na wyrok trybunalu...:)

PF
                  • a.jej.rkoniak Re: Wyrok trybunalu 19.03.24, 10:40
                    zawsze się możesz odwołać ;-)
                  • madameleloupblanc Re: Wyrok trybunalu 19.03.24, 12:44
                    no chyba polski zna albo nie zna i tu nie ma co czekac...
            • razdwanic Re: Rola rodzicow 18.03.24, 23:14
              a mama Igi się do córki nie odzywa od kiedy tata ją rzucił dla psycholożki, którą zatrudnił na etacie u Igi
    • felusiak1 Re: Roznica gry 18.03.24, 19:43
      Damski tenis jest jak damska koszykowka. Nie ma co ogladać. A ogladam tylko Światek i ta ruska z Łotwy. Ona klnie jak szewc.
      • malkontent6 Re: Roznica gry 18.03.24, 22:10
        felusiak1 napisał:

> Damski tenis jest jak damska koszykowka. Nie ma co ogladać.

Porównaj dziewczyny, które grają w tenisa z tymi od koszykówki. Duuuuża różnica.

Moim zdaniem najładniejsza jest teraz Hiszpanka Paula Badosa. Ładne są też: Kamila Giorgi, Elena Rybakina, Garbine Muguruza i kilka innych. Wśród koszykarek nie zauważyłem ładnych zawodniczek.
        • a.jej.rkoniak Re: Roznica gry 18.03.24, 23:15
          jeśli sport to tylko LA i pływanie
          sporo ładnych i baaaardzo zgrabnych
    • boomerang Re: Roznica gry 18.03.24, 21:26
      a widzisz jakieś różnice gry między futbolem męskim i żeńskim
      • a.jej.rkoniak Re: Roznica gry 18.03.24, 23:16
        w męskim futbolu muzułmanin nie nosi dodatkowych elementów stroju

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka