Dodaj do ulubionych

W Sudanie walcza zolnierze

24.03.24, 16:35
z Ukrainy . Obecnie w Sudanie walczy ukrainskie wojsko, pelno tego w mediach. Po polsku tez.
Z jednej strony Ukraina ubolewa na brakienm zolnierzy na froncie, z drugiej strony wysylaja dobrze wyszkolonych zolnierzy do Sudanu ...
Obserwuj wątek
    • malkontent6 Re: W Sudanie walcza zolnierze 24.03.24, 17:01
      Znalazłem informację, że Ukraińcy tłuką się tam z Rosjanami:

"Ukrainian special forces are reportedly operating in Sudan in support of the country’s army against Russian Wagner mercenaries "

www.theguardian.com/world/2024/feb/06/ukrainian-special-forces-sudan-russian-mercenaries-wagner
      • senioryta13 Re: W Sudanie walcza zolnierze 24.03.24, 17:21
        malkontent6 napisał:

> Znalazłem informację, że Ukraińcy tłuką się tam z Rosjanami:
        >
        > "Ukrainian special forces are reportedly operating in Sudan in support of the c
        > ountry’s army against Russian Wagner mercenaries "
        >
        > www.theguardian.com/world/2024/feb/06/ukrainian-special-forces-sudan-russian-mercenaries-wagner

Znowu sie nimi ktos wysluguje.
      • vermieter Re: W Sudanie walcza zolnierze 24.03.24, 17:23
        malkontent6 napisał:

> Znalazłem informację, że Ukraińcy tłuką się tam z Rosjanami:
        >
        a nie powinni?
    • vermieter Re: W Sudanie walcza zolnierze 24.03.24, 17:20
      napisz przeciwko komu walczą i po co, ile złota wywieźli do tej pory rosyjscy żołdacy i o czym rozmawiał Zelenski na lotnisku Shannon w Irlandii z al-Burhan gdy wracał z Nowego Jorku z konferencji ONZ

• krabat01 Re: W Sudanie walcza zolnierze 24.03.24, 18:10
        Rosjanie wywoza zloto z Sudanu, tak nie moze byc ..
        Wiec Zelenski postanowil cos z tym zrobic, w koncu to zloto..
        Widocznie to teraz wazne, piorytet dla Zelenskiego i wyslal tam wojsko . Inne kraje niezbyt tym zlotem zainteresowane .. ?
        • vermieter Re: W Sudanie walcza zolnierze 24.03.24, 18:34
          krabat01 napisał(a):

> Rosjanie wywoza zloto z Sudanu, tak nie moze byc ..
          > Wiec Zelenski postanowil cos z tym zrobic, w koncu to zloto..
          > Widocznie to teraz wazne, piorytet dla Zelenskiego i wyslal tam wojsko . Inne k
          > raje niezbyt tym zlotem zainteresowane .. ?

wychodzi na to, że tylko twój prezydent jest zainteresowany złotem pochodzącym z kradzieży, 4 mld dolarów do tej pory piechotą nie chodzi
          • krabat01 Re: W Sudanie walcza zolnierze 24.03.24, 19:15
            Jak mowia, walcza o nasza wolnosc, ale widac nie tylko, o zloto w Sudanie tez ...
            4 mld , nie wiem o czym piszesz, moze jakis link Nie wstydz sie, napisz, moze sie dowiem, kto jest tym moim prezydentem ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka