Dodaj do ulubionych

niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z Mety

17.10.24, 23:37
Meta ma zwyczaj oferowania swoim pracownikom darmowych posiłków. Niektórzy z inżynierów na 6-cyfrowych wynagrodzeniach rocznych woleli przeznaczać talony na zakup czego innego niż żywność, lub choćby na coś zbliżonego tylko do żywności, jak wino. No cóż, inżynierowie tak już mają. Szef, najwyraźniej abstynent, bo ma żonę Chinkę, nie wykazał dla nich zrozumienia.
Obserwuj wątek
    • vermieter Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 18.10.24, 00:09
      boomerang napisał:

Szef, najwyraźniej abstynent, bo ma żonę Chinkę, nie wykazał dla nich zrozumienia.

Co ma piernik do wiatraka? Wyciągasz wnioski jak twój "miszcz" pf. Chińczycy chleją alkohol do upadłego.
      Priscilla Chan nie pije alkoholu ponieważ jest buddystką.

• boomerang Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 18.10.24, 00:12
        a ty nie planujesz przejść na buddyzm?
        • buldog2 Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 20.10.24, 12:09
          Dodam, w buddyzmie głupstwo jest świadectwem zapuszczenia świadomości, upadku kondycji gorszego, niż otwarte zaprzeczanie obrazowi świata i wartościom.
          Przemyśl to, jeśli jeszcze potrafisz.
    • boomerang Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 18.10.24, 00:42
      widać żeś nie inżynier, tylko humanista
      • boomerang Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 19.10.24, 03:37
        to było w odpowiedzi na radę vermietera: wypierdalaj
    • engine8t Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 18.10.24, 02:24
      No ja myslalm ze ich wywalil za to ze paste do zebow kupowli a Meta miala byc moze jedzenie nafszerowane czyms so ich robi lewackimi...?
      www.msn.com/en-us/news/world/meta-fires-staff-for-buying-toothpaste-not-lunch/ar-AA1srZNT
      • boomerang Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 18.10.24, 02:40
        Pasta odświeża zapach z ust oraz wybiela zęby przyciemnione po wypiciu czerwonego wina.
        • engine8t Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 18.10.24, 02:45
          A wywalaja ich za to ze im sie nie chce pracowac

www.msn.com/en-us/lifestyle/lifestyle-buzz/why-gen-z-and-millennials-don-t-want-to-work-people-can-t-afford-to-live-explains-tiktoker/ar-AA1j4vltyoutu.be/CDNu7sI1ZW4
          • engine8t Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 18.10.24, 02:46
            youtu.be/CDNu7sI1ZW4
            • boomerang Re: niedobry Zuckerberg zwolnił ~30 inżynierów z 18.10.24, 03:27
              Mój syn jest z generacji Z, ale wygląda na to że się wyrodził
              • polski_francuz Ci mlodzi... 18.10.24, 09:57
                boomerang napisał:

" Mój syn jest z generacji Z, ale wygląda na to że się wyrodził"

Moja corka tez z tej generacji i piciu wina tez niechetna. Ach ci mlodzi:)

PF
                • vermieter Re: Ci mlodzi... 18.10.24, 10:04
                  polski_francuz napisał:

> Moja corka tez z tej generacji i piciu wina tez niechetna. Ach ci mlodzi:)
                  >
                  > PF

Napatrzyła się na wiecznie pijanych rodziców, to ma uraz do alkoholu.

Moje dzieci nie mają z tym problemu, są przyzwyczajone do kulturalnego spożywania alkoholu.
                  • polski_francuz Piwo czy wino 18.10.24, 10:18
                    vermieter napisał(a):

"Napatrzyła się na wiecznie pijanych rodziców, to ma uraz do alkoholu. Moje dzieci nie mają z tym problemu, są przyzwyczajone do kulturalnego spożywania alkoholu."

Niemiecka kultra to raczej picie piwa. W krajach bardziej na poludnie pije sie czerwone wino. Przypomina mi sie wegierskie Egri Bikaver...

PF
                    • j-k u nasz... 18.10.24, 16:14
                      polski_francuz napisał:
                      > Niemiecka kultra to raczej picie piwa.

- " u nasz" Nad Renem rownie chetnie pija sie mozelskiego bialego Rieslinga...
                      • polski_francuz Re: u nasz... 18.10.24, 17:31
                        j-k napisał:

" u nasz" Nad Renem rownie chetnie pija sie mozelskiego bialego Rieslinga..."

Tysz prawda:)

PF
                      • boomerang Re: u nasz... 19.10.24, 03:34
                        z winami reńskimi to bym uważał, bo fachowcy podsładzają je glikolem
                        • j-k Re: u nasz... 20.10.24, 15:44
                          boomerang napisał:
                          > z winami reńskimi to bym uważał, bo fachowcy podsładzają je glikolem

ee tam...
                          ostatnia taka afera miala miejsce w Austriii...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka