Dodaj do ulubionych

no excuses anymore

24.09.25, 13:49
80. sesja Organizacji Narodów Zjednoczonych.
Zachęcam do wysłuchania przemówienia pani Natašy Musar, prezydenta Słowenii (ok. 15min.):

Ona przypomina po co istnieje ONZ i w związku z tym, czym powinno obecnie się zajmować. Chciałbym, żeby polski prezydent tak samo jednoznacznie i nietaktycznie odróżniał zło od dobra.

,,To ensure that we are at the right side of the history, we should do
    the right thing.
      We did not stop the Holocaust,
      we did not stop the genocide in Rwanda,
      we did not stop the genocide in Srebrenica —
      we must stop the genocide in Gaza.
    There are no excuses anymore.
''

- Stefan
Obserwuj wątek
    • dunajec1 Re: no excuses anymore 24.09.25, 14:01
      Pogadala sobie, nikt jej nie przerywal i tyle jej.
      • stefan4 Re: no excuses anymore 24.09.25, 14:07
        dunajec1:
        > Pogadala sobie, nikt jej nie przerywal i tyle jej.

... i na koniec dostała brawa.

Bo tak na oko, to wszyscy się zgadzają, że Netanjahu to nowy Hilter albo Putin, ale w obecności przedstawiciela USA nikt nie ośmiela się powiedzieć tego głośno (nawet Nawrocki). Ona się ośmieliła — i chwała jej za to.

- Stefan
    • perla.roztocza Re: no excuses anymore 24.09.25, 14:22
      to coś zwane ONZ, gdzie niejeden szpieg uwił sobie gniazdo, należy zlikwidować jako niewydolne.
      Ta kobieta zgrabnie wymieniła część klęsk tej impotentnej organizacji.
      Ale tutaj to kłamie - "we must stop the genocide in Gaza."
      Nie ma żadnego ludobójstwa w Gazie, jest wojna z terrorystami i będzie trwała dopóki Israel ich nie wytępi co do jednego właśnie.
      • marecky81 Re: no excuses anymore 24.09.25, 14:33
        Co właśnie?
        • amg10 Re: no excuses anymore 25.09.25, 01:58
          marecky81 napisał(a):

> Co właśnie?

perla.roztocza to taki forumowicz, ktory zawsze (wiem to od parunastu lat) swoje wpisy na forum konczy wyrazem: wlasnie.

Dlaczego to robi ? Sam go zapytaj.

• j-k brak zgody 24.09.25, 14:34
        perla.roztocza napisał(a):

> to coś zwane ONZ, gdzie niejeden szpieg uwił sobie gniazdo, należy zlikwidować
        > jako niewydolne.
        > Ta kobieta zgrabnie wymieniła część klęsk tej impotentnej organizacji.

- ONZ jest od dluzszego czasu bezzebna - to fact.

- ale mimo to pozostaje jedynym forum - gdzie moznym tego swiata - bezsilni moga wylac swoje zale.

• boavista4 Re: kawałki kurczakow na ulicach NYC 24.09.25, 15:09
          Na górnej zachodniej stronie Manhattanu zauważono kawałki kurczaków.
          Co sie dzieje! Caly świat o tym mówi!

nypost.com/2025/09/23/us-news/pair-of-dead-chickens-found-on-same-nyc-block-for-second-time-in-4-months/
      • boomerang Re: no excuses anymore 24.09.25, 23:48
        > Nie ma żadnego ludobójstwa w Gazie, jest wojna z terrorystami

Ci terroryści to partia polityczna Hamas, a giną cywile, w większości bezpartyjni. Faktem jest że Hamas wygrał wybory, ale niejednogłośnie, bo PLO, której liderem był niegdyś Arafat, też dostała sporo głosów. Arafat wraz z Rabinem i Perezem dostali w 1994 Nobla za dogadanie się w sprawie pokojowego współistnienia Izraela z Palestyną. Jaką wartość ma dziś ten Nobel?
        Terroryzm Hamasu dał Milejkowskiemu (ksywa: Netanyahu) pretekst do likwidacji Palestyńczyków i ta zagłada może mieć podłoże rasistowskie. Palestyńczycy są Semitami, a Netanyahu ma wschodnioeuropejskie Y-DNA. Warto byłoby przeprowadzić śledztwo w sprawie kto finansuje Hamas, który działa na szkodę Palestyny?
        Doceniam to że przez ciebie, Perła, przemawia polski patriotyzm, czego nie mogę powiedzieć o brytyjskim premierze Starmerze, który jest szabesgojem, ma żonę Żydówkę i dzieci wychowywane na modłę judaistyczną, a pomimo tego uznał państwo Palestyna.
    • petronella.kozlowska Re: no excuses anymore 24.09.25, 19:46
      stefan4 napisał:

Czy multimiliarder Soros wypowiedział się na temat uznania państwa palestyńskiego?
      • boomerang Re: no excuses anymore 25.09.25, 00:50
        Soros ma teraz poważniejsze problemy, takie jak przeciekający pampers.
        • boavista4 Re: w toaletach kuluarów ONZ 25.09.25, 04:41
          odbylo sie spotkanie Zdradka z Lawrowem,
          Jak tam było tak tam było, ale było
          takie krążą plotki po mieście!
          • petronella.kozlowska Re: w toaletach kuluarów ONZ 25.09.25, 09:53
            Agenci Sorosa mieli tam założony podsłuch....

• senioryta13 Re: w toaletach kuluarów ONZ 27.09.25, 04:43
              petronella.kozlowska napisała:

> Agenci Sorosa mieli tam założony podsłuch....

Dni Sorosa sa juz policzone. Howard Rubin, byly pracownik 'Soros Fund Management" zostal dzisiaj aresztowany.
              Wydusza z niego wszystko. Soros bedzie nastepny, bo juz jest mowa, ze finansuje terroryzm i protesty.

(A newly unsealed federal indictment charged Rubin and Jennifer Powers with sex trafficking and transporting women in interstate commerce for sex acts.)

• stefan4 values, interests and power 26.09.25, 10:33
      stefan4:
      > 80. sesja Organizacji Narodów Zjednoczonych.
      > Zachęcam do wysłuchania przemówienia pani Natašy Musar, prezydenta Słowenii

Tym razem zapraszam do przemówienia pana Alexandra Stubba z Finlandii (ok. 20min.):

,,In its simplest form foreign policy is really about three things:
          about values, interests and power.
      ''

ONZ istnieje po to, żeby te rzeczy ze sobą godzić; a w szczególności, żeby państwo dysponujące siłą nie naruszało interesów państwa słabszego, prezentującego wartości. W tym kontekście kolejne gromkie potępienie Izraela za nieprzerwane ludobójstwo w Gazie.

Dlaczego przedstawiciele Polski, Nawrocki czy Sikorski, tak bardzo unikają stanięcia po stronie wartości, żeby im dodać siły? Wygląda na to, że mniejszym państwom przyzwoite zachowanie przychodzi łatwiej.

- Stefan
      • polski_francuz Dlaczego? 26.09.25, 10:42
        stefan4 napisał:

" Dlaczego przedstawiciele Polski, Nawrocki czy Sikorski, tak bardzo unikają stanięcia po stronie wartości, żeby im dodać siły? Wygląda na to, że mniejszym państwom przyzwoite zachowanie przychodzi łatwiej."

Podobnie jest z Niemcami, ktore staraly sie wymordowac wszystkich Zydow. W Polsce byly pierepalki w latach 60, 70 i 80 z polskimi Zydami. I dzisiejsi politycy siedza cicho. Ba nawet ten i ow nosi kipe dla pokazania sympatii...

PF

• boomerang Re: Dlaczego? 26.09.25, 11:03
          > W Polsce byly pierepalki w latach 60, 70 i 80 z polskimi Zydami.

Mógłbyś wyjaśnić co masz na myśli w odniesieniu do lat 80-tych?
          • polski_francuz Re: Dlaczego? 26.09.25, 11:15
            boomerang napisał:

" Mógłbyś wyjaśnić co masz na myśli w odniesieniu do lat 80-tych?"

Chyba wielu poprzednio wyjechalo i niewielu zostalo...ide sie pokiwac przy murze. Jest troche wolnego miejsca.

PF

• stefan4 Re: Dlaczego? 26.09.25, 11:48
          polski_francuz:
          > W Polsce byly pierepalki w latach 60, 70 i 80 z polskimi Zydami.

Nie rozumiem, co masz na myśli.

Po pierwsze nie było żadnych ,,pieriepałek z Żydami'' i nie przez 30 lat, tylko w roku 1968. Wtedy to moczarowcy próbowali przejąć władzę za pomocą ataku na jakąkolwiek mniejszość dającą się dobrze zdefiniować. Akurat padło na Polaków pochodzenia żydowskiego. Wiele lat później Ziobrowcy w tym samym celu przypuścili atak na ,,kastę'' sędziowską; a PiSowcy na ,,ideologów'' LGBT.

Po drugie nie widzę żadnego związku między tamtymi ,,polskimi Żydami'' z 1968 a zbrodniarzami netanjahutlerowskimi prawie 60 lat później.

Dzisiejsze władze Izraela są tak zdegenerowane moralnie, że traktują bestialską eksterminację narodu jako normalny sposób prowadzenia polityki. Zwykli obywatele Izraela są winni tylko tego, że dali sobie wrazić do głów patriotyzm, tą najbardziej zabójczą truciznę naszych czasów.

Ale przecież nie tylko oni... Najbardziej przerażająca w tej tragedii jest niepewność, czy gdyby u nas władza wpadła w łapska takiego zbrodniarza jak Netanjahu, albo Putin, albo Hitler, to potrafilibyśmy się takiej władzy przeciwstawić.

Od koszmaru przeminęły długie lata,
              lecz dokoła się rozglądam z niepokojem:
              skoro zbrodnia ciągle czeka na zapłatę,
              to czy ja też zduszę w sobie głos sumienia?
              czy niewinni będą ginąć z ręki mojej?
              czy żyjące miasta w zgliszcza pozamieniam?

Nim występek sięgnie po mnie łapą ciemną,
              zanim żądzą gwałtów oczy mi zapłoną,
              na samego siebie piszę dzisiaj donos:
              uratujcie, póki można, świat przede mną.

- Stefan
          • polski_francuz The issue 26.09.25, 12:33
            stefan4 napisał:

"Dzisiejsze władze Izraela są tak zdegenerowane moralnie, że traktują bestialską eksterminację narodu jako normalny sposób prowadzenia polityki. ".

Natanjahu jest masowym morderca. Nic dodac, nic ujac. Moze wreszcie prezio Ameryki zacznie go uspokajac...? Im szybciej tym lepiej.

PF
            • stefan4 Re: The issue 26.09.25, 13:06
              polski_francuz:
              > Moze wreszcie prezio Ameryki zacznie go uspokajac...?

Marne szanse... Chyba, żeby ktoś niespodziewany nagle pojawił się z boku i umiejętnym kopnięciem wybił trumpiłkę spod buta Netanjaha, ale tak, żeby nie wpadła pod nogę Putinowi. Czy widzisz na boisku jeszcze kogoś, kto mógłby... chyba tylko Xi Jinpeng, ale on podobno jest z drużyny Putina.

- Stefan
              • polski_francuz Re: The issue 26.09.25, 14:27
                stefan4 napisał:

Czy widzisz na boisku jeszcze kogoś, kto mógłby... chyba tylko Xi Jinpeng

Mysle, ze Chiny dbaja tylko i wylacznie o wlasne interesy. Chociaz, i tu masz pewnie racje, moc ekonomiczna i militarna pewnie maja wysarczajaca by porzadzic na boisku.

PF
          • perla.roztocza Re: Dlaczego? 26.09.25, 18:07
            stefan4 napisał:

> Dzisiejsze władze Izraela są tak zdegenerowane moralnie, że traktują bestialską
            > eksterminację narodu jako normalny sposób prowadzenia polityki.

ale brednie.
            Towarzysz za komunistów robił w propagandzie?
            Prawda jest taka, że Israel prowadzi tą wojnę z arabskimi bandytami w sposób nad wyraz łagodny.
            Fakt, ze czasami jakiś cywil oberwie, ale tylko dlatego bo bandyci używają cywilów jako żywe tarcze.
            No i to Israel prowadzi całą akcję humanitarną, dostarcza do Gazy wodę, żywność lekarstwa, namioty i paliwo, na niespotykaną skalę.
            Nie ma najmniejszych dowodów na rzekomą eksterminację ze strony Israela.
            Natomiast eksterminację przeprowadzili arabscy bandyci napadając na państwo Israel w 2023 roku.
            Wojna by się dawno skończyła gdyby bandyci uwolnili zakładników a potem opuścili ten skrawek ziemi przynależny Israelowi.
            Nie rozumiem jak można tak kłamać i stać po stronie arabskich bandytów właśnie.
            • boomerang Re: Dlaczego? 27.09.25, 00:59
              i]> ten skrawek ziemi przynależny Israelowi.[/i]

a jest jakiś skrawek ziemi przynależny Palestyńczykom?
              • perla.roztocza Re: Dlaczego? 27.09.25, 07:17
                boomerang napisał:

> a jest jakiś skrawek ziemi przynależny Palestyńczykom?

Palestyńczycy to element obcy, napływowy, inwazyjny.
                Ich skrawek ziemi to morze piasku w północnej Afryce i na BW.
                Pomieszczą się tam i przestaną gnębić biedny Israel.
                A ziemia, którą obecnie okupują to terytorium Israela. Koniec kropka.
                Ty kangur mieszkasz w tropikach a to do góry nogami od nas jest, więc nie wiem jaki propagandowy jad wam tam sączą lewackie media. Ale prawda jest jedna, to Israel się broni przed palestyńskim agresorem.
                Was w tych tropikach ta wojna nie dotyczy, ale nas już tak.
                Jeżeli Israel by przegrał to większość israelskiego żydostwa zjawi się u nas wymachując polskimi paszportami, które lekkomyślnie rozdaje im polska ambasada na lewo i prawo.
                Więc w naszym interesie jest popierać Israel, tym bardziej, że racja i prawda jest po ich stronie właśnie.

• boomerang Re: Dlaczego? 27.09.25, 08:07
                  > Palestyńczycy to element obcy, napływowy, inwazyjny.

Toż samo Izraelczycy. Napłynęli z Europy wschodniej. Dobrym przykładem jest ich obecny lider, ale też i poprzedni liderzy, wszyscy obdarzeni Y-DNA wschodnioeuropejskim, zaczynającym się od R1a, tak samo jak u rdzennych Polaków, czyli nie u mnie, bo mój przodek przybył na ziemie polskie z armią Napoleona.

> nie wiem jaki propagandowy jad wam tam sączą lewackie media

Taki sam jak wam. Mamy tu lewackiego premiera, który ostatnio uznał państwo Palestyna.

>Jeżeli Israel by przegrał to większość israelskiego żydostwa zjawi się u nas wymachując polskimi paszportami

To fakt. Ich miejsce jest na Ukrainie, ale tam rządzi Putin. Jeśli Netanyahu z Putinem się nie dogada, to nikt się nie dogada. Do dziś istnieje na Syberii "okręg autonomiczny", który Stalin utworzył dla Żydów i nawet do dziś rządzi tam Żyd, sądząc po nazwisku, choć Żydów jest tam jak na lekarstwo, ale pomnik w postaci menory stoi.
                  • perla.roztocza Re: Dlaczego? 27.09.25, 14:12
                    boomerang napisał:

> Toż samo Izraelczycy. Napłynęli z Europy wschodniej.

no tak, ale napłynęli z aktem notarialnym, który jest zawarty w Piśmie właśnie.
                    • boomerang Re: Dlaczego? 27.09.25, 23:16
                      > napłynęli z aktem notarialnym, który jest zawarty w Piśmie właśnie.

To Pismo jest niewiarygodne, bo w Piśmie starszym od niego o 200 lat, spisanym przez ojca historii Herodota nie ma żadnej wzmianki o Żydach, ani ich świątyni, na terenie Palestyny.
                • petronella.kozlowska Re: Dlaczego? 27.09.25, 08:19
                  > Palestyńczycy to element obcy, napływowy, inwazyjny.

www.facebook.com/reel/765105463021660

www.facebook.com/reel/2049482429127401?locale=de_DE
                  • boomerang Re: Dlaczego? 27.09.25, 09:16
                    Ten element w Niemczech jest akurat jak najbardziej w niemieckim stylu. Podchodzi mi to pod zespół Rammstein.
    • 1.melord Re: no excuses anymore 27.09.25, 11:28
      perla.roztocza napisal:

>>Natomiast eksterminację przeprowadzili arabscy bandyci napadając na państwo Israel w 2023 roku.

Nie jestes tak durny jak sam siebie przedstawiasz i doskonale wiesz,ze byla to zaplanowana prowokacja wywiadu tego malego kraju...porwano generala plus kilkunastu zolnierzy miedzy innymi i nikt sie o nich nie upomina.
      Piszesz o teroryzmie arabskim ,napisz o terroryzmie zydowskim(Hagana,Irgun,Lehi,oddzialy Sterna itp) bo w koncu od nich terroryzm zaczal sie na BW wlasnie.

Perla prawdopodobnie nie pamietasz mnie z czasu prowadzonej "wojny" zydowsko-polskiej na tym forum jak i na Aktualnosciach .
      Zbyt dlugo przebywales w towarzystwie zydowskich kobiet w realu jak i na forum,z glowy zrobily ci metlik wlasnie.
      Jedna tak wqfiles ,ze zamiescila twoje zdjecie(pewnie gdzies je mam na starym laptopie w garazu-nie bede szukal)
      Wystarczy zalozyc ci mycke i jestes 100% mosiek....przechrzty to najgorszy element kazdej wiary
      przechrzta to najczęściej chrzescijanin, który stal sie zydem,lub odwrotnie

Musze jednak przyznac uczciwie,ze potrafisz pisac ciekawie.
      Majstersztykiem byl twoj przekaz z pizzerni w Lodzi gdzie glowna bohaterka(nie pamietam imienia) obrzerala sie pizza i uciekla nie placac wlasnie.

Pamieta cie juz niewielu ludzi na FS ...felusiak,p-f,j-k .....,plodziles glownie posty na Aktualnosciach.
      Witamy na FS.

ps.siedzialem cicho ,nie wychylalem sie czytajac twoje posty
      kiedy poczules sie "swojsko" nikt nie wspomnial twej tForczosci z przed lat zaczales "plynac" wlasnie

• petronella.kozlowska @1.melord 27.09.25, 11:44

Liczba ataków terrorystycznych islamskich w krajach EU jest znacznie wyższa niż liczba ataków żydowskich.
      • polski_francuz Oj Dana, Dana... 27.09.25, 11:45
        1.melord napisał(a):

"Pamieta cie juz niewielu ludzi na FS ...felusiak,p-f,j-k .....,plodziles glownie posty na Aktualnosciach."

Stare dzieje, pamietam glownie Dane i jeszcze mi sie kolacze po glowie motyw wpisow kolezanek i kolegow z Izraela: 65 mld US$ (czy €) splata za udzial Zydow w polskiej ekonomii. Kwota skromna, patrzac z dzisiejszej perspektywy:)

PF
          • boomerang Re: Uzupelnienie 03.10.25, 09:17
            pomimo że nie ma szatana, to z braci Zielińskich ostał się już ino jeden i to ten starszy, który nie wylewał za kołnierz
          • boomerang Re: Uzupelnienie 03.10.25, 11:38
            Istniała też wtedy w przestrzeni publicznej "prześliczna wiolonczelistka". Konkurencyjny zespól Anawa twierdził że chodziło o ich wiolonczelistkę Annę Wójtowicz.

www.youtube.com/watch?v=5OTgwPm_Wbs&list=RD5OTgwPm_Wbs&start_radio=1
            • boomerang Re: Uzupelnienie 03.10.25, 11:45
              Prześliczna wiolonczelistka zmarła 4 lata temu, a dziś jest na cmentarzu Rakowickim w Krakowie pogrzeb pani profesor w której byłem onegdaj platonicznie zakochany w liceum

www.youtube.com/watch?v=1nYQeNGB918
            • polski_francuz Pienkna i mlodziak 03.10.25, 12:48
              boomerang napisał:

" Istniała też wtedy w przestrzeni publicznej "prześliczna wiolonczelistka". Konkurencyjny zespól Anawa twierdził że chodziło o ich wiolonczelistkę Annę Wójtowicz."

Wiolonczelitka bardzo ladna a pan Marek jeszcze mlo...dy

PF
        • 1.melord Re: Oj Dana, Dana... 27.09.25, 12:13
          dana....wlasnie

dzieki p-f za przypomnienie

ta co zdjecie ujawnila to rachela czy cos podobnego?...stare czasy
      • perla.roztocza Re: no excuses anymore 27.09.25, 13:25
        1.melord napisał(a):

> Perla prawdopodobnie nie pamietasz mnie

ależ doskonale cię pamiętam, bo ja wszystko pamiętam, ale nie jestem pamiętliwy.
        Nie wiem jakie masz zdjęcie ale na pewno nie moje gdyż nie mam nic z Żyda.
        Nawet gdy pojawiałem się w gminach żydowskich to żydostwo się kurczyło bo wyglądam jak pupil Firera, czysty aryjczyk, bezwzględny dla wrogów Rzeszy.
        Kiedyś kupiłem sobie na ziemiach wyzyskanych galowy mundur SS i jak przyjeżdżała do mnie Żydówka to się w niego ubierałem.
        To taki fetysz.
        A co do terroryzmu, jakoś ten żydowski mnie nie spotkał ale ten palestyński już tak.
        To było w Rzymie, kiedyś nawet to opisałem na FA. Rachelka twierdziła, że nie było takiego zamachu, wtedy zwalczana przez PeFa jerozolimska Dana wyciągnęła o tym info z Jad Waszem i Rachelka odpadła.
        W walce o wolną Palestynę ci bandyci strzelali z kałasznikowów do przypadkowego tłumu w którym byłem. Trup padał gęsto, tako to ich walka.
        Gnoje i tyle.
        Nie ufaj Arabom, nigdy, bo oni mogą być i 20 lat grzeczni, ale jak im nagle przyjdzie do głowy święta wojna z niewiernymi to możesz szybko stać się klientem usług pogrzebowych właśnie.
        • boomerang Re: no excuses anymore 27.09.25, 23:35
          > wyglądam jak pupil Firera, czysty aryjczyk

Goebbels akurat nie wyglądał na Aryjczyka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka