Dodaj do ulubionych

mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy

14.12.25, 19:42
wiadomosci.gazeta.pl/swiat/7,198075,32469836,zamach-terrorystyczny-w-sydney-12-ofiar-na-plazy-bondi-co.html
takie są skutki szerzenia nienawiści do Israela.
Nawet tu, na forum tym, są tacy co wyssali ową nienawiść wraz z mlekiem swojej utopijnej lewackiej ideologii.
Nie będę nikogo wskazywał palcem ale wystarczy przyjrzeć się nienawistnym żydożercznym tekstom niejakiego stefana cztery właśnie.
Obserwuj wątek
    • mateusz572 Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 20:10
      Ja także mam taką nadzieję, że naszemu rodakowi z Australii żadna krzywda się nie stała i lada moment zacznie zwyczajową rozmowę z jorłowem.
      Natomiast co do tej nienawiści do Izraela i tego coś z mlekiem wyssanego przez naszego kolegę Stefana to całkowite pomieszanie z poplątaniem reprezentujesz.
      A to Stefan zabił ponad 60 tysięcy ludzi w strefie Gazy?
      Czy to niejaki Netanjahu premier Izraela i przywódca tego państwa miał takie możliwości?
      To uważasz, że Stefan udał się do Australii w celu wywołania nienawiści?
      Może jednak postaraj się ogarnąć perełko aby mniej głupot fanzolić.
      • perla.roztocza Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 20:34
        mateusz572 napisał:

> A to Stefan zabił ponad 60 tysięcy ludzi w strefie Gazy?

a Adolf kogoś zabił właśnie?
        • marecky81 Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 21:00
          Właśnie zabił właśnie
      • stefan4 Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 15.12.25, 01:13
        mateusz572:
        > A to Stefan zabił ponad 60 tysięcy ludzi w strefie Gazy?

Myślę, że to nie jest temat do żartów. Nie da się patrzeć z sympatią na ludzi, którzy mordują innych ludzi w czasie ich święta tylko dlatego, że oni są jakoś daleko spokrewnieni z mordercami z innego kontynentu.

Nie, nie uczestniczę w zabijaniu Palestyńczyków w strefie Gazy ani na Zachodnim Brzegu. I nie uważam, jakoby Żydzi byli winni ludobójstwa prowadzonego przez Netanjahu i jego rzeźników. Odpowiedzialność powinien ponieść właśnie on oraz ci jego siepacze, którzy zabijali. W żadnym wypadku wszyscy mieszkańcy Izraela.

Ale niestety świat tak nie działa. Ludzie poddani rasistowskim eksterminacjom, tacy jak mieszkańcy Palestyny, łatwo wytwarzają przestępcze bojówki, czy też partyzantki, i traktują odwetowe zabijanie jak heroiczne akty patriotyzmu. To daje oprychom, takim jak netanjahutlerowcy, ,,usprawiedliwienie'' dla wzmożenia ich bestialstw.

Taka spirala okrucieństwa jest nie do zatrzymania przez tych słabszych, przeganianych z miejsca na miejsce i mordowanych tysiącami. Mogłaby zostać przerwana przez tych silniejszych, ale to też wymagałoby poświęceń i trwałoby dłużej niż pokolenie. Na razie nie widać, żeby Netanjahu chciał postawić pierwszy krok na drodze do pokoju. I nie widać, żeby na takim pokoju zależało przywódcom Zachodu, w szczególności Trumpowi.

- Stefan
        • petronella.kozlowska stefan4 napisał: 15.12.25, 01:59
          Ludzie poddani rasistowskim eksterminacjom, tacy jak mieszkańcy Palestyny, łatwo wytwarzają przestępcze bojówki, czy też partyzantki, i traktują odwetowe zabijanie jak heroiczne akty patriotyzmu.

Azylanci z Egiptu i Maroka, krajów tzw. urlopowych.
          Ciekawe jak długo w Niemczech?

MSW Nancy Faeser (SPD):

„Wir schützen Menschen vor Krieg und Terror" .
          Chronimy ludzi przed wojną i terorrem.

www.bild.de/politik/inland/politik-inland/bild-interview-warum-sind-sie-gegen-grenz-kontrollen-frau-faeser-85352120.bild.html

*

14 grudnia 2025

Niemcy. Udaremniony potencjalny zamach na jarmark świąteczny

Podejrzani mieli planować zamach w Dingolfing w Dolnej Bawarii i „zabić jak najwięcej osób”

W Dolnej Bawarii służby specjalne zatrzymały pięciu mężczyzn podejrzanych o terroryzm. Jak poinformowała prokuratura generalna w Monachium oraz policja, dzięki temu udało się zapobiec „potencjalnemu zamachowi na jarmark bożonarodzeniowy w okolicy Dinggolfing-Landau”.

Islamistyczne podłoże

Według informacji przekazanych przez organy ścigania, zatrzymano 56-letniego Egipcjanina, 37-letniego Syryjczyka oraz trzech Marokańczyków w wieku 22, 28 i 30 lat. Egipcjanin, będący islamskim kaznodzieją, miał według aktualnego stanu wiedzy w lokalnym meczecie nawoływać do „zabicia lub zranienia jak największej liczby osób” przy użyciu pojazdu w okresie świąt Bożego Narodzenia. Według tych informacji Marokańczycy byli gotowi przeprowadzić zamach. Syryjczyk miał wspierać obu w ich zamiarach. Śledczy zakładają, że motywem zbrodni były pobudki islamistyczne.

Czterech podejrzanych przebywa obecnie w areszcie śledczym, piąty został zatrzymany w ramach „aresztu prewencyjnego” na mocy postanowienia sądu. Aresztowania, które miały miejsce już w piątek 12 grudnia, poprzedziło intensywne śledztwo. Prowadziło je Bawarskie Centralne Biuro ds. Zwalczania Ekstremizmu i Terroryzmu. „Żadna zagraniczna służba wywiadowcza nie była zaangażowana w tę sprawę” – oświadczyła prokuratura generalna i policja

www.dw.com/pl/niemcy-udaremniony-potencjalny-zamach-na-jarmark-bo%C5%BConarodzeniowy/a-75150365
          • perla.roztocza Re: stefan4 napisał: 15.12.25, 09:23
            petronella.kozlowska napisała:

> Azylanci z Egiptu i Maroka, krajów tzw. urlopowych.
            > Ciekawe jak długo w Niemczech?

mnie rozbawiła informacja, że jak ci azylanci dostali wypłaty zasiłków to za te pieniądze pojechali na wakacje do krajów z których uciekli przed prześladowaniami celem odwiedzenia rodzin właśnie.
            • petronella.kozlowska perla.roztocza napisał(a): 15.12.25, 12:13

www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2025/06/PD25_204_125.html
              2024 291.955 migrantów otrzymało niemieckie obywatelstwo

91.860więcej niżw 2023 roku (+46 %)

Syryjczycy 83.150
              Turcy 22.525
              Irakijczycy 13.545
              Rosjanie 12.980
              Afgańczycy 10.085

średnia długość pobytu w RFN podczas otrzymania obywatelstwa 11,8 lat
              Syryjczycy 7,4
              .
              Turcy 23,1
              Rosjanie 14,5
              Irakijczycy 8,7
              Afgańczycy 8,9

Nadawanie obywatelstwa Syryjczykom jest nielegalne, ponieważ nie składali oni podań o azyl, tylko otrzymali pobyt na podstawie genewskiej konwencji wojennej.
              • perla.roztocza Re: perla.roztocza napisał(a): 15.12.25, 12:29
                a oni mówią po niemiecku właśnie?
                • petronella.kozlowska Re: perla.roztocza napisał(a): 15.12.25, 15:25
                  perla.roztocza napisał(a):

> a oni mówią po niemiecku właśnie?

Większość nie
                  • petronella.kozlowska Re: perla.roztocza napisał(a): 16.12.25, 07:15
                    Pan z Azji centralnej planował zamach na festiwal zimowy w Magdeburgu

www.bild.de/news/magdeburg-polizei-stoppt-geplanten-anschlag-69404dae6b27cf8d0fbe82a4?cid=
    • j-k sprawa jest powazna i nierozwiazywalna 14.12.25, 20:11
      Hamas napadl na Izrael i zabil ponad 1000 Zydow

- liczac na pomoc panstw arabskich - a ta nie nastapila - bo islamuski boja sie sily USA.

- Izrael w odwecie zabil ponad 50.000 Palestynczykow w Gazie.

- moim zdaniem - bylo to przesadne.

- spirala nienawisci TRWA.
      • perla.roztocza Re: sprawa jest powazna i nierozwiazywalna 14.12.25, 20:28
        j-k napisał:

> - spirala nienawisci TRWA.

to spirala wojny cywilizacyjnej.
        Trzeba być wrogiem rasy białej i nienawistnikiem w stosunku do cywilizacji białego człowieka aby popierać Arabów.
        A żydostwo jakie jest takie jest ale jednak to krąg naszej cywilizacji jest właśnie.
        • j-k sprawa jest powazna i nierozwiazywalna, ALE 14.12.25, 20:41
          perla.roztocza napisał(a):

> j-k napisał:
          >
          > > - spirala nienawisci TRWA.
          >
          > to spirala wojny cywilizacyjnej.
          > Trzeba być wrogiem rasy białej i nienawistnikiem w stosunku do cywilizacji biał
          > ego człowieka aby popierać Arabów.
          > A żydostwo jakie jest takie jest ale jednak to krąg naszej cywilizacji jest wła
          > śnie.

ALE BIALA cywilizacja - jest wciagnieta ren konflikt.

- niespecjalnie w naszym Interesie.
          • perla.roztocza Re: sprawa jest powazna i nierozwiazywalna, ALE 14.12.25, 20:56
            j-k napisał:

> - niespecjalnie w naszym Interesie.

oczywiście, ale też w naszym interesie jest nie wpuszczanie musimów do naszego kraju.
            Już wiele krajów europejskich przekonało się, że to się niestety nie opłaca i jest zagrożeniem.
            Orient był fajny dopóki był daleko od Europy, bo to nie są biedni ludzie szukający swojego miejsca na Ziemi właśnie.
            • marecky81 Re: sprawa jest powazna i nierozwiazywalna, ALE 14.12.25, 21:00
              Właśnie szukający właśnie
              • perla.roztocza Re: sprawa jest powazna i nierozwiazywalna, ALE 14.12.25, 21:03
                marecky81 napisał(a):

> Właśnie szukający właśnie

a wy towarzyszu to macie jakiegoś hopla na punkcie tego "właśnie" właśnie.
            • student_zebrak Re: sprawa jest powazna i nierozwiazywalna, ALE 16.12.25, 10:56
              jesli nie chcecie miec muzulmanow w Polsce, to poierajcie ich prawo do zyci bezpiecznego u siebie
              Na Bondi zginelo 15 osob, a w Gazie?
              • petronella.kozlowska student_zebrak napisał: 17.12.25, 04:18
                Wnioski o azyl w Niemeczech - statystyka za rok 2024

W którym z tych krajów żyje się niebezpiecznie?

MSW Nancy Faeser (SPD): „Wir schützen Menschen vor Krieg und Terror.
                Chronimy ludzi przed wojną i terrorem.

Też i np. 29177 Turków?

www.bild.de/politik/inland/politik-inland/bild-interview-warum-sind-sie-gegen-grenz-kontrollen-frau-faeser-85352120.bild.html
        • felusiak1 Re: sprawa jest powazna i nierozwiazywalna 14.12.25, 22:10
          > A żydostwo jakie jest takie jest ale jednak to krąg naszej cywilizacji jest właśnie.

Bo to cywilizacja chrzescijańska powstala z judaizmu.
          I dodatkowo żydzi nie chcą nikogo nawracać a jak chcesz się nawrocić to rada rabinów bedzie cię przekonywać abyś tego nie robił. Muzułmanie mają inne podejście. Albo się nawrocisz albo wyslą cię tam skad się nie wraca.
          • boomerang Re: sprawa jest powazna i nierozwiazywalna 14.12.25, 23:35
            Dziś wygląda na to że ponownie pogaństwo ma przyszłość.
            • j-k poganstwo moze na obrzezach... 15.12.25, 15:34
              boomerang napisał:
              > Dziś wygląda na to że ponownie pogaństwo ma przyszłość.

poganstwo moze gdzies na obrzezach... - ale islam, koniecznie w srodku...
      • felusiak1 Re: sprawa jest powazna i nierozwiazywalna 14.12.25, 22:05
        Jak się używa cywilów jakotarczy to sie lej duzo krwi.
    • j0rl.1 Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 21:38
      A ja wlasnie wyladowalem w moim Berlinie Izraela. Przyznam ze sie nie spodziewalem jaki to prymitywny kraj tak na oko. Sklepy typu Zabka tylko ale cen czesto nie ma jak u nas w tureckich sklepach. I to sa uydowskie sklepy. Zabralem sie z zorganizowana wycieczka dookola Gazy, ten festival Nova, 1000 spalonych aut posciaganych na jedno miejsce, pare zdjec stamtad
      • boomerang Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 22:09
        > Przyznam ze sie nie spodziewalem jaki to prymitywny kraj tak na oko.

Twoi radzieccy rodacy tam paradują w Knessecie. Zagadałeś do nich?
        • j0rl.1 Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 22:13
          boomerang napisał:

> [i]> Przyznam ze sie nie spodziewalem jaki to prymitywny kraj tak na oko.[/
          > i]
          > Twoi radzieccy rodacy tam paradują w Knessecie. Zagadałeś do nich?

Z dwoma troche pogadalem, powiedzialem ze glupio zrobili przyjezdzajac do Izraela. Juz Polska wyglada lepiej jak Izrael. Duzo chslup jak w arabskich krajach, ceny z 39% wyzsze jak w Niemczech, musza im Amerykanie pieniadze podsylac aby ich waluta byla mocna jak jest.

A jutro do Polski, dziewczyna i hotel zamowione
          • boomerang Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 22:32
            Rozumiem że wolisz do Polski niż do Rosji. Twój rodak Rosjanin poklepałby cię po plecach, a potem znienacka zastrzelił żeby cię okraść.
          • 1.melord Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 22:40
            Bondi Beach to najbardziej rozpoznawalna plaza w Sydney/Australia.
            Organizowanie obchodow hanuka w czasie napietych stosunkow palestynsko-izraelskich bez zapewnienia ochrony policyjnej wydaje sie byc lekcewazace.
            Od jakiegos czasu odbywaja sie w Sydney/Melbourne demonstracje pro palestynskie czy pro izraelskie i szczegolnie te drugie mialy duza prezencjs policji-ochrone...dlaczego tym razem zabraklo?

Ataku dokonala para ojciec i syn z pakinstanskim muzulmanskim rodowodem
            Ojciec mieszkajac w ponad 5 milionowym miescie mial oficjalna licencje na 6 karabinow!!
            Byl podobno "na oku" ASIO(kontrwywiad)...to wszystko kupy sie nir trzyma
            • perla.roztocza Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 22:50
              1.melord napisał(a):

> Ataku dokonala para ojciec i syn z pakinstanskim muzulmanskim rodowodem

i to jest problem z muslinami.
              20 lat może taki być ok aż mu przyjdzie do głowy święta wojna islamska i zabija.
              Nigdy nie wolno ufać muzułmanom.
              I wiem to z autopsji bo byłem przypadkową ofiarą palestyńskiego zamachu terrorystycznego, a w zasadzie masakry jaką urządzili właśnie.
              • 1.melord Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 23:04
                >>i to jest problem z muslinami.

niestety coraz wiecej mlodych muzulmanow radykalizuje sie w czym rowniez duza zasluga Netanyahu (Gaza)
                • boomerang Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 23:25
                  Pakistański muzułmanizm wydawał się wersją "light". Ich była gwiazda krykieta Imran Khan ma w Australii status postaci kultowej.
            • boomerang Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 14.12.25, 23:22
              >bez zapewnienia ochrony policyjnej wydaje sie byc lekcewazace.

Niegdyś byli bardziej przewidujący. Kilkanaście lat temu wyburzyli budynek klubu Hakoah żeby nie kusić losu. Klub piłki nożnej oraz centrum kultury żydowskiej przy Hall Street, nieopodal Bondi Beach. Ponoć ochrona tego budynku przed potencjalnymi terrorystami zbyt kosztowna była. Trochę szkoda było, bo zachadzałem tam na barszcz z uszkami, za rekomendacją kolegi, który miał legitymację członkowską, a potem wynosiłem tego kolegę na plecach, pijanego w sztok.
              • boavista4 Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 15.12.25, 03:16
                Przychodzi Jarosław Kaczyński do przedszkola. Pyta Jasia: – Czy wiesz chłopcze, kto zjadł czerwonego kapturka?. A Jaś na to: – Słyszałem, że wilk, ale znając pana, to pewnie Donald Tusk.

Premier przechadza się po Warszawie wraz ze swoją żoną. Oglądając wystawy sklepowe mówi do żony:
                - Popatrz! Spodnie 50zł, koszulka 40zł, futro 150zł. Nie wiem o co ludziom chodzi, że jest tak źle, jest dość tanio. Wszyscy mówią, że nikogo na nic nie stać.
                Żona popatrzyła na męża z ogromną czułością, jak tylko kobieta potrafi i mówi:
                - Kochanie. To jest pralnia.

Spotyka się Putin z Miedwiediewem.
                - Słuchaj Dmitrij, trzeba coś zrobić z tymi różnicami w czasie, bo same gafy strzelam. Na przykład - dzwonię do Prezydenta Chin, żeby mu złożyć życzenia urodzinowe, a on mi mówi, że to dopiero jutro.
                Przerywa mu Miedwiediew:
                - Władimir, ja dzwonię do Tuska, żeby złożyć kondolencje, a on mi mówi, że jeszcze nie wystartowali!

Donald Tusk odwiedza gospodarstwo rolne.
                Gdy znalazł się w chlewni, pośród stada dorodnych świń, towarzyszący grupie oficjeli fotoreporterzy natychmiast strzelają fotki.
                Na to Tusk:
                - Tylko żeby mi tam nie było jakiegoś głupiego podpisu pod zdjęciem, typu „Kaczor Donald i świnie”, albo coś takiego!
                - Ależ skąd panie premierze. Wszystko będzie cacy.
                Nazajutrz ukazuje się gazeta ze zdjęciem Tuska wśród świń i podpis „Premier Donald Tusk (trzeci od lewej)".

Przeżyliśmy wojnę, przeżyliśmy Ruska, przeżyjemy Tuska.

Tusk i Kaczyński mieli wypadek.
                Na to Kaczyński:
                - Donaldzie. Może inaczej to załatwimy - i wyciąga flaszkę.
                Tusk się zgodził.
                Wypił już 10 kieliszków i jest już wstawiony.
                Pyta się Kaczyńskiego, który jeszcze nic nie wypił:
                - Leszek. A ty nie pijesz?
                - Nie, ja na policję czekam.

Co wyjdzie jak połączymy Kaczyńskiego z Tuskiem?
                - Kaczor Donald.

Donek Tusek idzie przez busz i spotyka lwa. Przerażony, zaczyna biec, ale lew za nim. Nagle Tusk potyka się i upada. Zamyka oczy, myśląc, że to już koniec. Po chwili słyszy, jak lew modli się:

— Panie, pobłogosław ten posiłek, który zaraz spożyję.

Na co Donald Tusk otwiera oczy i pyta:

— Ty też się modlisz?

Lew odpowiada:

— Tak, przecież jesteśmy chrześcijanami, trzeba mieć zasady, jak koalicja 13 grudnia.

• boavista4 Re: Demokraci ostrzegają, że zakaz imigracji 16.12.25, 03:17
                  Demokraci ostrzegają, że zakaz imigracji islamskiej może opóźnić globalną intifadę !
                  Przedstawicielka Ilhan Omar, sama odpowiedzialna za lokalną intifadę w Minnesocie, nazwała sprzeciw Trumpa wobec zamordowania haniebnym. "Niechęć do globalnej przemocy jest rasistowską" – powiedziała. "Tak mi wstyd być w tym kraju."

W momencie publikacji grupa międzynarodowych terrorystów niestety została odsunięta od lotu do Nowego Jorku, co zmusiło ich do przesunięcia masowego mordu na przyszły rok.

babylonbee.com/news/democrats-warn-immigration-ban-on-islamic-countries-may-delay-global-intifada
              • student_zebrak Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 16.12.25, 10:52
                na tej samej plazy naje...i policjanci zastrzelili francuskiego Zyda (Levi)
                uchwycone przez przechodnia na telefonie, dzieki czemu sprawa sie wydala
                Francuz nie stanowil zagrozenie dla nikogo, oprocz siebie samego (mial noz)
                mial epizod psychiczny
    • petronella.kozlowska scenka 16.12.25, 07:20
      z niemieckiej TV państwowej

x.com/JulianAdrat/status/2000296146582040865
    • student_zebrak Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 16.12.25, 10:49
      z ciekawosci zajrzalem
      1 dwaj panowie mieli przyklad z panstwa islamskiego, raczej religia, bo syn nawracal przechodniow kolo stacji kolejki
      2 biorac pod uwage zachowanie rzadu Izraela, trudno sie dziwic, w sobote rozwalili jakiego duzego hamasowca i kilka osob postronnych .... tak ze tego
      3 uzytkownik Stefan slusznie upomina sie o Palestynczykow. Przypomne ze w tym roku rzad australijski takze przyjal postawe poparcia dwu panstw ...
      4 byc moze zamachowcy byli z Paki, ale miesiac temu byli przez 4 tygodnie na Filipinach, wyjechali na indyjskich paszportach
      5 dzielnica Bondi to zbiorowisko ruskich Zydow, oni swietowali. Pierwsza para, ktora usilowala rozbroic zamachowca to byli obecni imigranci z Rosji
      6 szereg innych, takze 10letnia dziewczynka to ruski import
      7 dwoch postrzelonych policjantow to rutynowy patrol w suce, rozumiem ze zarowno ochrone jak i sanitariuszy/ambulanse mieli swoje... pomylka, trzeba bylo dogadac sprawe z policja
      8 facet, ktory odebral flinte zamachowcowi jest Syryjczykiem i muzulmanem
      9 mlody przezyl i dowiemy sie, po co, dlaczego. Sledczy zbadaja od czyich kul zgineli ludzie, bo strzelcow bylo dwoch
      10 tego dnia moj syn jechal na Bondi na impreze urodzinowa i pozegnalna, kilka osob odchodzi z pracy
      tuz przed deptakiem kierowca autobusu wyrzucil ludzi i ostrzegl o zagrozeniu
      syn przyslal sms - na Bondi strzelanina, wracam ....
    • boomerang Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 17.12.25, 00:37
      Melord, czy to czasem nie twoi sąsiedzi byli?

• pijatyka Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 17.12.25, 03:08

A co, też tam miał chanukę świętować ?... ;)

• boomerang to był zamach fałszywej flagi 18.12.25, 21:36
      Zabici byli tylko kozłami ofiarnymi. Kozioł ofiarny, jak wiemy, jest koncepcją biblijną.
      Celem ataku był premier Albo, za to co uczynił, a co uczynił wiemy wszyscy i on wie też. Uznał państwo palestyńskie. Coś takiego nie może ujść płazem.
      Teraz Albo atakowany jest zewsząd, że za jego rządów rozplenił się antysemityzm, a antysemityzm to ważne słowo, słowo-wytrych.
      • monalisa2016 Re: to był zamach fałszywej flagi 18.12.25, 23:34
        boomerang napisał:

> Zabici byli tylko kozłami ofiarnymi. Kozioł ofiarny, jak wiemy, jest koncepcją
        > biblijną.
        > Celem ataku był premier Albo, za to co uczynił, a co uczynił wiemy wszyscy i on
        > wie też. Uznał państwo palestyńskie. Coś takiego nie może ujść płazem.
        > Teraz Albo atakowany jest zewsząd, że za jego rządów rozplenił się antysemityzm
        > , a antysemityzm to ważne słowo, słowo-wytrych.

Australia uznala niepodleglosc i suwerennosc panstwa palestynskiego przez wspolnote niezaleznego stowarzyszenia panstw (Wielka Brytania, Kanada, Australia, Nowa zrelandia).
      • student_zebrak Re: to był zamach fałszywej flagi 21.12.25, 13:55
        www.prospectmagazine.co.uk/world/israel/71812/inside-haaretz-israels-voice-of-dissent
      • pijatyka Re: to był zamach fałszywej flagi 23.12.25, 13:07
        boomerang napisał:

> Celem ataku był premier Albo, za to co uczynił, a co uczynił wiemy wszyscy i on
        > wie też. Uznał państwo palestyńskie. Coś takiego nie może ujść płazem.

Żydzi to nie kacapy - raczej nie poświęcają życia swoich ludzi dla mglistych korzyści propagandowych...

• boomerang Re: to był zamach fałszywej flagi 23.12.25, 13:23
          a czy mówi ci coś idea biblijna, rozwinięta przez judaizm, kozła ofiarnego (po angielsku scapegoat) ?
    • obrotowy Moj kangur ma sie calkiem niezle.... 21.12.25, 15:59
      Nie wiem, jak wasz, ale moj kangur ma sie calkiem niezle....

mimo uplywu prawie 20-tu lat....
      .
      francuskie.pl/wiecej-o-kangoo-2006/#google_vignette
      • 1.melord Dobre wiadomosci z Azji 22.12.25, 04:13
        nie czesto dochodza...
        Minister spraw zagranicznych eretza Gideon Sa’ar nawoluje zydow mieszkajacych na calym swiecie do przesiedlenia sie do Izraela ,twierdzac ze anty-semityzm na swiecie rozprzestrzeni sie b.szybko.
        W "domu" maja czuc sie bezpiecznie pod okiem Szin Bet (odpowiednik UB) i IDF
        Jestem ZA
        www.msn.com/en-au/news/other/israeli-plea-to-hunted-jews-after-bondi/ar-AA1SN8n3?ocid=BingHp01&pc=W931&cvid=1a46f210eebe4eacf6ba36c4dd4180d9&ei=23
        • j-k Zludzenia Zachodu co do zachowan ekstremistow. 22.12.25, 15:27
          1.melord napisał(a):

> nie czesto dochodza...
          > Minister spraw zagranicznych eretza Gideon Sa’ar nawoluje zydow mieszkajacych n
          > a calym swiecie do przesiedlenia sie do Izraela ,twierdzac ze anty-semityzm na
          > swiecie rozprzestrzeni sie b.szybko.
          > W "domu" maja czuc sie bezpiecznie pod okiem Szin Bet (odpowiednik UB) i IDF
          > Jestem ZA

Zludzenia Zachodu co do zachowan ekstremistow islamskich - ze Izrael jesz przyczyna ich radykalizmu i zamachow sa dosc zabawne.

maly Izrael i Zydzi mialby zaprzatac glowy islamuskow od Maroka po Pakistan.

- dziecinne zludzenie.

Pawdziwym zrodlem zamachow jest nienawisc radykalow iislamskich do CALEGO ZACHODU

- jego systemu wartosci i wolnosci czlowieka - do i od religii - jaka tu panuje

a takze m. in co do praw kobiet...
    • j0rl.1 Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 22.12.25, 23:00
      j-k napisał:

> Zludzenia Zachodu co do zachowan ekstremistow islamskich - ze Izrael jesz przyc
      > zyna ich radykalizmu i zamachow sa dosc zabawne.
      >
      > maly Izrael i Zydzi mialby zaprzatac glowy islamuskow od Maroka po Pakistan.
      >
      > - dziecinne zludzenie.

Dziecinne to jest to co napisales drogi j-k. Zabijanie Arabow przez izrael od lat juz 80 ciu jest zrodlem tej nienawisci wyznawcow islamu do Izraela.
      A ze USA i Zachod poimaga i ti bardzo Izraelowi ta nienawisc jest skierowana perzeciw Zachodowi.
      Powstanie Izraela na Bliskim Wschodzie jest glownym zrodlem terroryzmu islamskiego. OK, dochodzi tu jeszcze specjalne hodwanie islamsk9ch terrorystow przeciw ZSRR w Afganistanie jak i czeczencow przeciw Rosji. Wbijano im zamiast szkol tykich normalnych Koran w Pakistanie aby walczali przeciw ZSRR w Afganistanie a w Gruzji Turcji w Polsce tez Czeczencow przecie Rosji

> Pawdziwym zrodlem zamachow jest nienawisc radykalow iislamskich do CALEGO ZACHO
      > DU
      >
      > - jego systemu wartosci i wolnosci czlowieka - do i od religii - jaka tu panuj
      > e
      >
      > a takze m. in co do praw kobiet...

Ach te prawa kobiet w Islamie! To moze jak jest w wrogu Izraela podobno superislamskich Iranie? Tym mullachow?

To ile jest dzieci na kobiete teraz w Iranie?

www.google.com/search?client=safari&rls=en&q=wie+viel+kinder+pro+frau+in+Iran&ie=UTF-8&oe=UTF-8

I cytat co KI odpowiedziala:
      Im Iran liegt die Fertilitätsrate bei etwa 1,7 Kindern pro Frau (Stand 2023), ein Wert, der seit Jahren stabil ist, aber unter dem Niveau liegt, das für eine stabile Bevölkerungsgröße notwendig wäre (ca. 2,2 Kinder). Obwohl die Regierung versucht, die Geburtenrate durch restriktive Maßnahmen zu erhöhen, sinkt die Zahl der Geburten aufgrund wirtschaftlicher Probleme und dem Wunsch von Frauen nach höherer Bildung und späterer Familiengründung weiter, wie Iran Journal und die Internationale Gesellschaft für Menschenrechte (IGFM) berichten.
      Wichtige Punkte zur Geburtenrate im Iran:
      Aktueller Stand (2023): 1,7 Kinder pro Frau.
      Historischer Rückgang: Die Rate sank von über 5 Kindern pro Frau in den 1980er Jahren auf das heutige Niveau.
      Regierungsbemühungen: Die Regierung versucht, die Rate durch Einschränkung der Familienplanung und Förderung von Kinderwunschkliniken zu steigern, was jedoch nicht erfolgreich ist.
      Hintergründe für niedrige Rate: Höhere Bildung für Frauen, schwierige Wirtschaftslage und gesellschaftliche Trends zu kleineren Familien spielen eine große Rolle.

I na polski bo po hitlerowsku:
      W Iranie wskaźnik dzietności wynosi około 1,7 dziecka na kobietę (stan na 2023 r.), co jest wartością stabilną od lat, ale poniżej poziomu niezbędnego do utrzymania stabilnej liczby ludności (około 2,2 dziecka). Chociaż rząd próbuje zwiększyć wskaźnik urodzeń poprzez restrykcyjne środki, liczba urodzeń nadal spada z powodu problemów gospodarczych i dążenia kobiet do uzyskania wyższego wykształcenia i późniejszego zakładania rodzin, jak donoszą Iran Journal i Międzynarodowe Stowarzyszenie Praw Człowieka (IGFM).
      Ważne informacje dotyczące wskaźnika urodzeń w Iranie:
      Aktualny stan (2023 r.): 1,7 dziecka na kobietę.
      Historyczny spadek: wskaźnik spadł z ponad 5 dzieci na kobietę w latach 80. do obecnego poziomu.
      Działania rządu: rząd próbuje zwiększyć wskaźnik poprzez ograniczenie planowania rodziny i promowanie klinik leczenia niepłodności, ale działania te nie przynoszą oczekiwanych rezultatów.
      Przyczyny niskiego wskaźnika: dużą rolę odgrywają wyższe wykształcenie kobiet, trudna sytuacja gospodarcza i trendy społeczne sprzyjające tworzeniu mniejszych rodzin.

Jak widac teraz w Iranie na kobiete jest 1,7 dzieci, to takie europejskie juz. W latach 80tych bylo 5/kobiete czyi od czasu jak wstretne mullachy uciskajace kobiety doszly do wladzy kobiety przestaly nagle rodzic dzieci.

A dlaczego? Bo sie ksztalca jak zu pisza. I dodam ze uzywaja tabletki napewno no i faceci distaja kopa jak chca za duzo. jak w Europie.

Piszesz j-k glupoty to jasne.
      • j-k belkot Jörla, as usual :) 22.12.25, 23:44
        j0rl.1 napisał:

> Jak widac teraz w Iranie na kobiete jest 1,7 dzieci, to takie europejskie juz.
        > W latach 80tych bylo 5/kobiete czyi od czasu jak wstretne mullachy uciskajace k
        > obiety doszly do wladzy kobiety przestaly nagle rodzic dzieci.
        >
        > A dlaczego? Bo sie ksztalca jak zu pisza. I dodam ze uzywaja tabletki napewno n
        > o i faceci distaja kopa jak chca za duzo. jak w Europie.

Jörl, dziecino

Iran to szlachetny kraj z kilkutysieczna historia - okupowany przez ostatnie 700 lat przez islamuskow.

ja pisze tu o islamuskach arabskich.

wpadli z plemiennej ciemnoty w islam.

podobne g...
        • j0rl.1 Re: belkot Jörla, as usual :) 23.12.25, 12:42
          j-k napisał:

> j0rl.1 napisał:
          >
          > > Jak widac teraz w Iranie na kobiete jest 1,7 dzieci, to takie europejskie
          > juz.
          > > W latach 80tych bylo 5/kobiete czyi od czasu jak wstretne mullachy uciska
          > jace k
          > > obiety doszly do wladzy kobiety przestaly nagle rodzic dzieci.
          > >
          > > A dlaczego? Bo sie ksztalca jak zu pisza. I dodam ze uzywaja tabletki nap
          > ewno n
          > > o i faceci distaja kopa jak chca za duzo. jak w Europie.

> ja pisze tu o islamuskach arabskich.

Zaraz zaraz, watek jest o tych islamuskach co strzelali do Zydow w Australii. Oni nie sa Arabami oni sa Pakistanczykami. Wg Ciebie znaczy ze jak tylko Arabaowie sa terrorystami islamskimi to kim sa ci Pakistanczyci z tej plazy?

Ale jedno ich laczy, nienawiusc do Zydow. Dlatego strzeli wlasnie do Zydow na tej plazy. A dlaczego nienawisc do Zydow? Przez istnienie Izraela i tego co tam wyprawia aby moc istniec.

> Iran to szlachetny kraj z kilkutysieczna historia - okupowany przez ostatnie 70
          > 0 lat przez islamuskow.
          > wpadli z plemiennej ciemnoty w islam.
          >
          > podobne g...

No to jak z Iranem? Szlachetny nie islamusik terrorystyczny czy tez islamusik terrorystyczny ale nie arabski? No jak? Bo wyglada tu u Ciebie na schizofrenie czyli dwe przeciwne sprawy sa jednoczesnie, u Ciebie, prawdziwe.

Przeciez Iran jest uznany za pomagiera islamskiego terroryzmu przez caly Cywilizowany Swiat. Zachod no i Izrael. Dlatego napadli na niego najpierw Izrael potem nawet USA niedawno w tej 12 dniowej wojnie. A kobiety w Irnanie 1,7dzieci/jedna ucza sie na uniwersytetach czyli wcale nie sa uciskanie jak Twoi islamuski robia z kobietami.

Nie chcesz przyznac ze wlasnie powstanie Izraela wytworzyla terror islamski i skierowany przeciw nam na Zachodzie. Tez jak wyzej USA wyprodukowala takowych do walki z ZSRR/Rosja.

Sami jestesmy winni temu
          • j-k Re: belkot Jörla, as usual :) 23.12.25, 12:53
            j0rl.1 napisał:
            > Nie chcesz przyznac ze wlasnie powstanie Izraela wytworzyla terror islamski
            i skierowany przeciw nam na Zachodzie.

Bo tak nie jest.

Nienawisc radykalnych islamuskow dotyczy calego Zachodu i wartosci zachodnich..

wolnosci do- i od- religii

rownych praw kobiet mezczyzn..

itd.

malutki Izrael nie wywolal tej nienawisci i jest tu jedynie jednym z jej elementow, a nie glowna przyczyna.
            • j0rl.1 Re: belkot Jörla, as usual :) 23.12.25, 23:21
              j-k napisał:

> j0rl.1 napisał:
              > > Nie chcesz przyznac ze wlasnie powstanie Izraela wytworzyla terror islams
              > ki
              > i skierowany przeciw nam na Zachodzie.
              >
              >
              > Bo tak nie jest.
              >
              > Nienawisc radykalnych islamuskow dotyczy calego Zachodu i wartosci zachodnich..
              >
              > wolnosci do- i od- religii
              >
              > rownych praw kobiet mezczyzn..
              >
              > itd.
              >
              > malutki Izrael nie wywolal tej nienawisci i jest tu jedynie jednym z jej elemen
              > tow, a nie glowna przyczyna.

Bzdury opowiadasz ale zapewne dlatego bos sam jakis tam wierzacy w izraelsko podobne wiary. Metodystow czy jakos tam
              Jak bylem w Izraelu ostatnio to tam sobie uswiadomilem jak durnie jest ten kraj zorganizowany. Bo sie opiera na religii to jest podstawa. A religie sa dla ciasnych umyslow przeciez. Kiedys jak jaskiniowcy piorun widzieli to mysleli ze to musi byc jakis Bog i na kolana przed nim. Samo to na kolana to znaczy dla mnie upadek no ale jak maja ciasne umysly to tego potrzebuja.

A wiec wracajac to powstanie Izraela jest zrodlem terroryzmu islamskiego cokolwiek bedzies tu innego gadal. Do tego celowe hodowanie terrorystwo islamskich przeciw Rosji przez USA
              • boomerang Re: belkot Jörla, as usual :) 24.12.25, 00:38
                >durnie jest ten kraj zorganizowany. Bo sie opiera na religii

Ta religia nazywa się syjonizm. Już bystrzak Gomułka to zauważył około 60 lat temu.
                Pogrążonych w judaizmie "polskich" chasydów to izraelska policja traktuje pałami, bo uważa ich za antysyjonistów.
                www.youtube.com/shorts/srMP2-p3ACI
                • j-k moze syjonizm, ale nie chadyzm. 24.12.25, 18:36
                  boomerang napisał:

> Ta religia nazywa się syjonizm. Już bystrzak Gomułka to zauważył około 60 lat t
                  > emu.
                  > Pogrążonych w judaizmie "polskich" chasydów to izraelska policja traktuje pałam
                  > i, bo uważa ich za antysyjonistów.

no to juz lepiej.
                  podstawa wspolczesnego Izraela jest Syjonizm - czyli po prostu NACJONALIZM.

ale napewno nie religijny chadyzm.

dzsiejszy izrael nie jest panstwem religijnym

zydowcy Ortodosksi pelnia w nim wazna role - ale nie decydujaca - o losach tergo Panstwa.
                  • j0rl.1 Re: moze syjonizm, ale nie chadyzm. 24.12.25, 21:30
                    j-k napisał:

> no to juz lepiej.
                    > podstawa wspolczesnego Izraela jest Syjonizm - czyli po prostu NACJONALIZM.
                    >
                    > ale napewno nie religijny chadyzm.
                    >
                    > dzsiejszy izrael nie jest panstwem religijnym
                    >
                    > zydowcy Ortodosksi pelnia w nim wazna role - ale nie decydujaca - o losach terg
                    > o Panstwa.

Oczywiscie ze jest religijnym Izrael. zeby byc uznanym za Zyda to trzeba miec religie zydowska, ja wyznawac. Oprocz ze matka byla Zydowka naturalnie, ojciec nie wystracza, wtedy jest bekart. Dlatego w ZSRR jeszcze i pozniej gdzie Rosjanie mieli nedznie a wydawalo im sie ze tam beda mieli lepiej o co nietrudno bylo przy komunie czy zaraz po komunie museli przejsc szkolenie e religiach. Modlitwy itd. Bez tego zaden Zyd.

Widzialem przed paroma tygdniami jak bylem w Izraelu wycieczki szkolne na te miejsce gdzie Palestynczycy przelamali ten mur i spuscili wciry Izraelczykom jak najpierw byla mlodziez instruowana przez nauczycielke a potem w religijnych kolkach z tymi czapeczkami na glowach tanczyli. Zalaczam 2 zdjecia, fakt tych czapeczek nie widac bo deszcz padal i mieli kaptury akurat albo z za daleka zdjecie ale to u nich popularne. Te czapeczki to chlocy maja klamrami do wlosoe przyczepiane.
                    Abstrahuje od takich z pejsami ci to juz sa naprawde nawaleni religia. Takich tez wdzialem. I taki swoja babae to trzyma za pysk gorzej jak islamusik najgorszy.

A sabat u nich funkcjonuje. Od zmroku piatek do soboty wieczor juz prawie nic nie jezdzi, tzn busy pociagi, to nie jak niedziela u nas. Samochody jezdza.

Rozmawialem z jedna kobieta z Uzbekistanu ktory juz 30 lat tam zyje, ma 55lat, wygrzebala sobie kiedys pochodzenia Zydowskie, nedznie jej idzie napewno, no i wojna wojna powiedziala. Ja jej ze durnowato bylo do Izraela wyjechac. Tez z chlopakiem z hotelu, recepcjonista byl z Moskwy powiedzialem mu ze zla idea byla wyjechac do Izraela, ten to przestraszyl sie 24.2.22 i wyjechal. Powiedzialem mu ze sie skonczy wojna jadrowa przeciez.

Bylem w Tel Avivie glownie, chociaz do Jerozolimy tez pojechalem no i ta wycieczka kolo Gazy. Jakoes sklepu wielkosci Biedronki tam nie widzialem, takie Zabki tylko ale napis Supermarket. Sklepy z ciuchami jak w arabskich krajach, byle co tam, ale to byly zydowskie sklepy.

Oni musza ogromne pieniadze dostawac z Zachodu bo przeciez ich gospodarka ich waluta nie bylaby tak wysoko. Tam jest drozej o 30% jak w Niemczech, ulice w TelAvivie duzo jak w krajach Arabskich.

No i wszedzie laza zolnierze z karabinami, zalaczam tez 2 zdjecia z nimi. Nie na sluzbie, patrole, po prostu wszedzie ich jest. Tu sa po 2 ale wiedzialem stadko z 10 zolnierzy, jakby na przepustce. Ale z bronia kazdy. Wiec malo kto pracuje, co to za zycie?

Bo Ziemia Swieta? Bo jerezolima? Mur Placzu? sam jestem emigrant, moj ojciec byl emigrantem ale gdzies mam jakies ojcowskie Ziemie Swiete.No ale u nich religia ich do tego pcha. Durnowato.

Naprawde warto bylo tam pojechac. I to zobaczyc.
    • boomerang Re: mam nadzieję, że nasz kangur cały i zdrowy 24.12.25, 04:06
      Nawzajem.

U mnie choinka już udekorowana, co widać na załączonym obrazku.

• pijatyka Re: U mnie choinka już udekorowana 24.12.25, 12:50

Fajne bombki

• j-k i oby smakowite. 24.12.25, 18:38
          pijatyka napisała:
          > Fajne bombki

i oby smakowite.

- ale jednak swiatelek brak.

chlop sie nie postaral.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka