Dodaj do ulubionych

UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą

17.01.26, 09:21
Rosja wytwarza 20 procent światowej produkcji nawozów sztucznych dla rolnictwa.
Główni odbiorcy tej produkcji to kraje Mercosur.
Te kraje będą eksportowały swoją żywność do UE.
UE będzie płaciła krajom Mercosur za tą żywność a te kraje Rosji za nawozy.
Rosja będzie miała pieniądze na wojnę.
Kółko się zamyka.
I tylko po to aby Niemcy miały gdzie upychać swoje folkswageny bo muszą mieć pieniądze m.in na utrzymanie migrantów właśnie.
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Oczy a demografia czyli lancuch logiczny 17.01.26, 09:36
      perla.roztocza napisał(a):

" Kółko się zamyka."

Patrzysz sie oczami. Czesto przygladasz sie kobietom. Niekiedy patrzenie prowadzi do stosunku seksualnego. Niekiedy ze stosunku rodzi sie dziecko. A swiat ma juz za duzo mieszkancow. Czy nalezy kazac mieszkancom swiata nosic czarne okulary?

Oto lancuch logiczno - wiezienny

PF

• perla.roztocza Re: Oczy a demografia czyli lancuch logiczny 17.01.26, 10:23
        polski_francuz napisał:

> Niekiedy patrzenie prowadzi do stosunku seksualnego.

to może u was we Francji tak jest.
        U nas w Polsce to nadal tradycja obowiązuje i najpierw trzeba dziewczynie majtki ściągnąć właśnie.
        • j-k no fact.... 17.01.26, 16:43
          > U nas w Polsce to nadal tradycja obowiązuje i najpierw trzeba dziewczynie majtki ściągnąć właśnie.

- no fact.. za moich czasow - to tak bylo - panny sie krygowaly...

ale myslalem, ze teraz - to kobitki poszly z duchem czasu i same je zdejmuja - jak we Francji ?
    • mateusz572 Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 10:05
      Tak że spodziewaj się perełko, że lada moment Moskale bezpośrednio dostarczą ci nawozy do miejsca zamieszkania. Bez marży z Mercosuru będziesz miał znacznie taniej.
      • perla.roztocza Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 10:24
        mateusz572 napisał:

> Tak że spodziewaj się perełko, że lada moment Moskale bezpośrednio dostarczą ci
        > nawozy do miejsca zamieszkania. Bez marży z Mercosuru będziesz miał znacznie t
        > aniej.

to zbyt finezyjny wpis jak na moją roztoczańską głowę właśnie.
    • j0rl.1 Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 10:11

> Rosja wytwarza 20 procent światowej produkcji nawozów sztucznych dla rolnictwa.
      > Główni odbiorcy tej produkcji to kraje Mercosur.

Polska tez kupuje ruskie nawozy.

Tez Polska kupuje ruska rope naftowa ktora plynie rura Przyjazn i udaje kazachska. Do tego Polska bierze oplaty tranzytowe za ta niby kazachska rope ktora ta rura plynie do Niemiec.

> I tylko po to aby Niemcy miały gdzie upychać swoje folkswageny bo muszą mieć pi
      > eniądze m.in na utrzymanie migrantów właśnie.

I na Polakow. Polakow w Polsce rozne KPO subwencje chciaz te cos malo ostatnio ale zawsze. A Polakow siedzacy w Niemczech na socjalach jeszcze gorzej obciazaja jak azylatnow. Wiecej kosztuja Polacy korzystajacy z Unijnych praw do pelnych socjali w Niemczech.
      Polscy migranci w Niemczech sa najgorsi
      • perla.roztocza Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 10:18
        j0rl.1 napisał:

> Polska tez kupuje ruskie nawozy.

no przecież Polska należy do UE a wątek jest o polityce unii właśnie.
        • j0rl.1 Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 10:30

> j0rl.1 napisał:
          >
          > > Polska tez kupuje ruskie nawozy.

> no przecież Polska należy do UE a wątek jest o polityce unii właśnie.

Nie bij piany. Zadna Unia nie zmusza Polski aby kupowala ruskie nawozy. Moze nie kupowac i tym samym nie finasowac ruskiej wojny na Ukraine.
          I zadna Unia nie zmusza Polski abyscie kupowali ruska rope udajaca kauzachska a plynaca rura Przyjazn przez Polske.
          I zadna Unia was nie zmusza abyscie zapewniali tranzyt do Niemiec ruskiej ropy udajacej kazachska i brali za to pieniadze.

I pieniadze Unii/Niemiec, juz nie Polski, sa duzo dla polskich migrantow w Niemczech ktorzy siedza na socjalach bo maja unijne prawa do tego. I obijajcy griuchy tak po polsku
          • perla.roztocza Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 10:39
            j0rl.1 napisał:

> Nie bij piany. Zadna Unia nie zmusza Polski aby kupowala ruskie nawozy. Moze ni
            > e kupowac i tym samym nie finasowac ruskiej wojny na Ukraine.
            > I zadna Unia nie zmusza Polski abyscie kupowali ruska rope udajaca kauzachska a
            > plynaca rura Przyjazn przez Polske.
            > I zadna Unia was nie zmusza abyscie zapewniali tranzyt do Niemiec ruskiej ropy
            > udajacej kazachska i brali za to pieniadze.
            >
            > I pieniadze Unii/Niemiec, juz nie Polski, sa duzo dla polskich migrantow w Niem
            > czech ktorzy siedza na socjalach bo maja unijne prawa do tego. I obijajcy griuc
            > hy tak po polsku

unia debilu nie musi zmuszać bo jest ten sam rynek.
            A szkopy skoro utrzymują polskich nierobów na socjalu to ich problem o głupocie nie wspominając właśnie.
            • j0rl.1 Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 10:54

> unia debilu nie musi zmuszać bo jest ten sam rynek.

Kupujecie ruskie nawozy i ruska rope swoimi wlasnymi polskimi swiadomymi decyzjami. Nikt wam nie kaze zaden wspolny rynek was nie zmusza do tego. Kupujecie i finansujecie ruska wojne z wlasnej swiadomej polskiej chciwej decyzji

> A szkopy skoro utrzymują polskich nierobów na socjalu to ich problem o głupocie
              > nie wspominając właśnie.

Dlatego trzeba was z Unii wywalic.
              Bo polscy migranci okradaja Niemcow siedzac na socjalach. Brexit byl przez to

I cos sie dzieje w tym zakresie. Datego zaczynaja juz z Niemiec tacy polscy migranci uciekac. Narazie malo, bedzie wiecej
              • perla.roztocza Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 11:00
                j0rl.1 napisał:

> Dlatego trzeba was z Unii wywalic.

nie mogę się doczekać właśnie.
                • j0rl.1 Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 12:15

> j0rl.1 napisał:
                  >
                  > > Dlatego trzeba was z Unii wywalic.

> nie mogę się doczekać właśnie.

Najpierw to sie zrobi, slychac juz o tym po cichu najpierw, aby migranci do krajow Unijnych czyli tak naprawde Ostblokowcy w tym oczywiscie Polacy, po skonczeniu regularnego zasilku na bezrobocie, 12 miesiace max i wg praw mogacy nic nie robic i wisiec na socjalach, co robia masowo, nie beda dostawli socjalow. Do swojego kraju won na socjal.
                  Ja to bym zlikwdowac doplaty dla takich niby samodzielnych z Ostbloku ktory nie zarabiaja dosc wiec maja prawa do dodatku z socjali tez im nie dawac. Bo Polacy siedza na tym tez masowo w Niemczech.

Ale juz to tacy czuja pismo nosem i zaczyna sie powoli wypad z Niemiec takich. I dobrze.

Zaczyna sie mowic o czlonkowstwie Unii Light, narazie dla Ukrainy, mozna potem bedzie przeniesc na Polske.

Cos mi sie wydaje zes Ty droga perelko we Wloszech tez siedziales na socjalach. Wloskich.
                  • perla.roztocza Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 12:49
                    j0rl.1 napisał:

> Ale juz to tacy czuja pismo nosem i zaczyna sie powoli wypad z Niemiec takich.

jaki wypad jełopie?
                    Wy szkopy za durne jesteście aby zrobić komuś wypad.
                    W tym brudnym Berlinie pytałem policjanta czemu nie wywalą tych pasożytów.
                    Otóż okazuje się, że ci na liście do wywalenia idą do prawników opłacanych przez szkopski rząd i zaskarżają decyzję.
                    Trwa to latami a jak znajdzie się odważny sędzia i powie - wypad, to nie znaczy, że wypad będzie.
                    Bo migranci mają na was sztuczki, na które się nabieracie, jak to szkopy.
                    Np. mdleją na lotnisku i trzeba karetką na bombach do szpitala.
                    A jak nawet uda się wsadzić takiego do samolotu to sfajda się w portki i wtedy nie może lecieć bo smród by był.
                    Po szkopskim kraju pęta się mnóstwo takich, którzy mają nakaz deportacji i śmieją się z was szkopów właśnie.
        • 1.melord Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 17.01.26, 10:46
          Tani i dobry towar ( w tym wypadku nawozy) zawsze znajdzie zbyt pomimo cel i sankcji.
          Dzieki sankcyjno/celnej polityce Trumpa powstalo na swiecie dziesiatki jesli nie setki firm typu "krzak" ktore posrednicza w zakupach "sankcyjnego" towaru.
          Anglia nie jest wyjatkiem,z Rosja handluje wiekszosc krajow EU (z USA rowniez)wykorzystujac posrednikow wlasnie.

"Business is business"
          means that:
          business decisions should be strictly rational, focused on profit, and separate from personal feelings, friendship, or sentiment
    • pijatyka Psychoprawicowe prawą ręką za lewe ucho - w ten... 17.01.26, 13:34

...to można uzasadnić dowolną brednię.

• boavista4 Re: Sposób na Kacapow i Mercosur 17.01.26, 18:07
        Otóż . należy wybić ludzkość, i Kacapy nie będą miały nabywców, Mercosur przestanie istnieć, Europa wymrze, a zostaniemy MY!!
    • j0rl.1 Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 18.01.26, 21:37

> j0rl.1 napisał:
      >
      > > Ale juz to tacy czuja pismo nosem i zaczyna sie powoli wypad z Niemiec ta
      > kich.

> jaki wypad jełopie?
      > Wy szkopy za durne jesteście aby zrobić komuś wypad.

Jedna sprawa to sa ci ktorych droga perelko nazywasz nielegalnymi migrantami a oni sa w rzeczywistosci legalnymi azylantami a migrantami z Ostblocku jak Polacy ktorzy korzystaja z unijnych praw aby brac socjale w Niemczech i w innych duzo bogatszych jak Polska krajach.

Jesli chodzi o azylantow to Niemcom wpisano przez Amerykanow w Konstytucje ze jak pojawi na obszarze Niemiec, nie wazne jaka droga, a pochodzi z krajow uznanych za dyktytorskich albo majacych wojny i powie Moja chcec Azyl to ma prawo do prawnego przewodu azylowego przed sadami z odwolaniami od wyrokow itd.
      Do tego Niemcy podpisaly Konwencje ONzetowskie potwierdajace takie zobowaiazanie.
      Z tego korzystalo za komuny setki tysiecy Polakow przekraczali i tez nielegalnie granice ale prawnie musiali i dostawali utrzymanie i przewod azylowy.
      Oczywiscie Polacy wtedy jak i ci ktorzy przechodza do Polski przez granice bialoruska klamia ale to nie zmienia faktu ze czy klamia musia sad ustalic. Tak jak Polakom kiedys tez, za komuny.
      Tu harcuje na forum taki borrka, on siedzial w Niemczech kilka lat na socjalu podajac sie za przesladowanego, klamal oczywiscie nic innego jak terazniejsi tzw opaleni ale u niego sie skonczylo jak Polska przeszla na kapitalizm w 1989r i przestano mu dawac socjal. Dlatego wrocil do kraju. Bo przedtem mimo ze ustalono ze klamal ze byl przesladowany w PRLu to mial prawo to tolerowania bo uwazano ze mimo ze nie byl przedtem przesladowany a przyjechal do Niemiec na socjal aby okradac mnie z pieniadzy, jak by kazano mu wrocic np. metoda ze nie dostaje socjalu wiecej, to mogliby go wtedy komunisci przesladowac. Tez nieprawda ale Zachod musial trabic jaka ta komuna okrutna i dlatego taka byla wykladnie. I tak borrka i jemu podobni siedzal lata okradajac mnie z pieniedzy. takich borrkow bylo w Niemczech setki tysiecy, niewielka czesc zaczela na siebie pracowac i tak aby dobrze zarabiac bo byli jak borrka za leniwi i malo umiejacy w kapitalizmie pracowac i oni tez w duzej mierza jak zostali w Niemczech byli tez obciazeniem moich podatkow.
      Ta sama droge jak borrka w latach 80tych XXw ida teraz ci z krajow upadlych. Do tego my, Zachod, czesto te kraje upadlymi zrobilismy, Irak Syria najazdy tam alb wywolywanie wojn domowych. To juz jest kara za zle uczynki.

Ale teraz mamy Unie i po 7 latach od wejscie dm Unii Polski Polacy po przyjedznie do Niemiec i 12 miesiacznej normalnej pracy uzyskuja dokladnie takie sama prawa do socjali jak Niemcy. I znowu kiedys jak rozne borrki teraz inni w duzej mierze wisza mniej czy wiecej na socjalach.
      Skonczenie z Azylantami jest prawnie trudne bo trzeba zmienic Konstytucje w Niemczech tez w innych zachodnich krajach i do tego wystapic z tych Konwencju ONZetowskich. Zachod nie jest do tego gotowy bo dalej chce udawac jaki jest piekny i wspanialy zreszta i Polska ma te same obowiazki w stosunku do azylatnow. Jak tak nielegalny migran wejdzie na teran Polski np. na granicy z Bialorusia, wystarczy 1 m czyli nawet po drugiej stronie plotu ktory postawiliscie tam kilka metrow od lini granicy i zawola „Moja chcec Azyl“ wg prawa musicie otworzyc furte w plocie wziasc takiego dac mu jesc pic i wyro i przez sady rozparzyc jego podanie o azyl. No i atomatycznie wtedy staje sie z nielegalnego migranta legalnym azylantem, oczywiscie nie stosujecie sie do wlasnych praw, bijecie takich kopniakami spowroten do Bialorusi ale wiadomi ze jestesci bandytami tylko udajecie ze nie. Oczywiscue tez jest prawda ze taki azylatnt woli w Niemczech zlozyc podanie o azyl bo Niemcy maja 2,5 razy wiekszy PKB/leb jak Polska a ludzie wedruja wg PKB/leb. I wg praw jakie Polska podpisala powinna takiemu dawac prawo do azylu no ale wy ladujecie takich i do Niemiec wywozicie. lamiece prawa ale jak wyzej jestecie bandytami, to jasne.

Ale dla Polakow w ramach Unii bedacych w Niemczech to nie musimy jakies prawa azylanckie zmieniac wystarczy prawo unijne ze jak nie pracujesz to nie masz praw do socjali jak tubylcy. I wtedy zadne pieniadze dla was w Niemczech a wtedy wypad do Polski. I jak slysze takie prawo w Unii ma byc zrobione dlatego juz sie zaczyna wyjazd Polakow „unijnych“ z Niemiec. Do Polski. Bo groza zadne socjale.
      Wlasnie dlatego byl Brexit bo Polacy glownie, was bylo tam najwiecej z Ostblocku, rozsiedli sie na socjalach w duzej mierze. UK chciala to prawo unijne zmienic ale byla potrzeba jednomyslnosc, tylko Polska zawetowala to, wasz Sikorski powiedzial ze nie zawetujecie jak dostanie góre zlota, nie dostal i dlatego byl Brexit.
      No ale teraz sie to z wami zrobi teraz. I fajnie

> W tym brudnym Berlinie

I zostaje jeszcze jedna kwestia zebracy z Ostblockow glownie z Polski. Ja widze w Berlinie przy dworcach te tlumy Polakow zebrakow. Wola zebrac w Niemczech, stara zasada kraj o duzo wiekszym PKB/leb jest i dla zebrakow lepszy, socjali fakt nie dostaja, no ale korzystaja z pomocy da zebrakow ktora w Niemczezc jest duzo lepsza jak w biednaj Polsce. Co jest oczywiste przeciez.

Tych tez trzeba bedzie wywalic ale to juz sila chyba bo zabraniem socjali nie idze bo nie dostaja. Wtedy dworce w Nemczech zarau beda lepiej wygladaly,

za trudne droha perelko? Wiem, wiem...
      • boomerang Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 18.01.26, 22:52
        > korzystaja z pomocy da zebrakow ktora w Niemczezc jest duzo lepsza jak w biednaj Polsce

Jak to się dzieje, Jurij, że Polska biedna jest, ale twoja polska konkubina bogatsza jest od ciebie, bo ma posiadłość pod Szczecinem.
        • j0rl.1 Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 18.01.26, 23:17
          boomerang napisał:

> Jak to się dzieje, Jurij, że Polska biedna jest, ale twoja polska konkubina bog
          > atsza jest od ciebie, bo ma posiadłość pod Szczecinem.

Ma posiadlosc na ziemiach podpie...nych Niemcom ale ona jest rynkowo warta kilka razy mniej jak ja mam aktualnie oszczednosci w bankach. Abstrahuje od mojej solidnej emerytury ktora dostaje co miesiac.
          Co prawda zamierzam tak wycyrklowac aby w dniu smierci te oszczednosci spadly do poziomu pokrywajacego moj pogrzeb ale musza naprawde cholernie dlugo zyc jeszcze. Fakt staram sie o to..

Z tym ze cholera wie, musze zobaczyc (ksiazka Guinessa?) do ktorego roku zycia rekordzisci sex dzsiaj jeszcze uprawiaja no bo jak i u mnie sie to skonczy to moje wydatki ogromnie spadna i wtedy moze za duzo oszczednisci zostanie. Moze zaczna rosnac nawet.

Poza tym jakby ta posiadlosc sprzedala, ale jak jej matka umrze, bo do jej smierci musi tam mieszkac inaczej by tej chalupy nie dostala, to wtedy by jej starczylo na wynajmowanie mieszkania na pare lat tylko. Potem by nie miala z pensji swojej moc wynajmowac.
          I ja na biezaca teraz zyje na duzo wyzszym poziomie jak ona dlatego tez dostaje sporo pieniadzy odemnie na biezaca. Oczywiscie za uslugi seksualne dla mnie.
          • mateusz572 Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 19.01.26, 11:56
            j0rl.1 napisał:

> Z tym ze cholera wie, musze zobaczyc (ksiazka Guinessa?) do ktorego roku zycia
            > rekordzisci sex dzsiaj jeszcze uprawiaja no bo jak i u mnie sie to skonczy to m
            > oje wydatki ogromnie spadna i wtedy moze za duzo oszczednisci zostanie. Moze za
            > czna rosnac nawet.

No a jak twój ziomal z Moskwy bombkę A ci podeśle to po co ci oszczędności?
            Musisz zintensyfikować wydawanie już teraz.

>
            > Poza tym jakby ta posiadlosc sprzedala, ale jak jej matka umrze, bo do jej smie
            > rci musi tam mieszkac inaczej by tej chalupy nie dostala, to wtedy by jej starc
            > zylo na wynajmowanie mieszkania na pare lat tylko. Potem by nie miala z pensji
            > swojej moc wynajmowac.

O, to ja widzę, że ty jej majątek traktujesz jak swój.
            Zalegalizuj więc związek aby majątki połączyć.

> I ja na biezaca teraz zyje na duzo wyzszym poziomie jak ona dlatego tez dostaje
            > sporo pieniadzy odemnie na biezaca. Oczywiscie za uslugi seksualne dla mnie.

Musisz zintensyfikować usługi seksualne aby więcej i szybciej wydawać bo twój ziomal z Moskwy może nie czekać, aż twoje oszczędności stopnieją do akceptowalnych przez ciebie poziomów.

• j0rl.1 Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 19.01.26, 12:53
              mateusz572 napisał:

> No a jak twój ziomal z Moskwy bombkę A ci podeśle to po co ci oszczędności?
              > Musisz zintensyfikować wydawanie już teraz.

Ja co do wydawania MOICH pieniedzy zadnych rad nie potrzebuje. Tez od Ciebie drogi m572.
              Zauwazylem ze Polacy mi chetnie rady daja co do moich pieniadzy.

Wypad.
              Dotarlo?

> O, to ja widzę, że ty jej majątek traktujesz jak swój.
              > Zalegalizuj więc związek aby majątki połączyć.

Zle widzisz. Nic takiego nie powiedzialem, wiecej, powiedzialem chyba dostatecznie jasno, ze jak skoncze sex, zapewne bede wtedy w czolowce z Guinessa ale koniec zapewne bedzie wczesniej jak umre bo bede dluuugo zyl, nie beda jej potrzebowac. Wiec po co mi formalne zwiazki? SMS na „rozwod“ wystarczy, naturalenie w tym zwiazku jaki mam.

> Musisz zintensyfikować usługi seksualne aby więcej i szybciej wydawać bo twój z
              > iomal z Moskwy może nie czekać, aż twoje oszczędności stopnieją do akceptowalny
              > ch przez ciebie poziomów.

Jak wyzej, typowe rady Polakow co mam ze swoimi pieniedzmi robic. Wasze narodowa cecha zauwazylem. Zapewne z tego ze macie wlasnych malo do wydawania wiec chociaz w ten sposobow „powydajecie“ pieniadze. Moje.

Wypad jak wyzej.
    • perla.roztocza Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 19.01.26, 13:11
      mnóstwo niemieckich zbrodniarzy uciekło do Ameryki Południowej.
      I teraz wnuki SS podpisali umowę z Niemcami z Niemiec, którzy aktualnie instalują swoją odmianę komunizmu.
      Umowę podpisała Urszula von der Lenin w Paragwaju czyli tam gdzie cztery największe firmy rolne są w łapach niemieckich właśnie.
    • privus Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 22.01.26, 14:34
      Skompromitowałaś się już wystarczająco perło.roztocza na forum kraj. Teraz tu zaczynasz swoją kabaretową jazdę?
      • perla.roztocza Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 22.01.26, 15:12
        privus napisał:

> Skompromitowałaś się już wystarczająco perło.roztocza na forum kraj.

naprawdę się skompromitowałem podnóżku tuskowy?
        Ależ mi wstyd, chyba zlikwiduję nicka.
        Dzięki debilu, że mi to uświadomiłeś właśnie.
        • privus Re: UE wspiera Rosję w wojnie z Ukrainą 22.01.26, 18:16
          Nie dziękuj, powiem ci szczerze...

To w trosce o twoje dziatki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka