100krotki 25.11.04, 08:33 Antysemitów tych z dużej litery przede wszystkim proszę o oddanie powitania według ustalonych tradycją wzorców do naśladowania niech nam młodzież tkwi w "tradycji" po WSZEczasy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
100krotki Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 10:03 100krotki napisała: > Antysemitów > tych z dużej litery przede wszystkim > nikt nie wyraża zgody na pisanie Antysemita z dużej litery? no problem możemy przejść na małe a w końcu duży Antysemita to najpierw jest mały antysemita Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 10:14 dzien dobry, 100krotko. nikt nie pisze, ani przez male ani przez duze. bo oni uwazaja, ze oni nie. u nas tutaj tymczasem niebo bez jednej chmurki, sloneczko, cieplawo. ale juz zapowiedziano, ze wieczorem zaczyna sie 2 czesc pierwszego "ataku" zimy na moje mocarstwo. ma byc zimno, silne deszcze i wiatry. czyli pogoda na czulent :) Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 10:26 dana33 napisała: > dzien dobry, 100krotko. nikt nie pisze, ani przez male ani przez duze. bo oni > uwazaja, ze oni nie. no i "mamy ich" :)))) wszystkich!!! w garnuszku na czulent kto się tu nie wpisał ten.... czy mały czy duży po jednych pieniądzach są Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 10:54 a ty jadlas kiedys czulent? wpadlo mi do glowy, ze ten czulent, to troche jak pilaw, tylko wiecej skladnikow. ale wyobraz sobie, wstajesz w zimny sobotni poranek, a tu w calym domu zapaszki pysznosciowe i ta swiadomosc, ze nie musisz gotowac, bo sie samo zrobilo przez noc.... czulent to potrawa dla leniwych... :) Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 11:12 dana33 napisała: > a ty jadlas kiedys czulent? wpadlo mi do glowy, ze ten czulent, to troche jak > pilaw, tylko wiecej skladnikow. ale wyobraz sobie, wstajesz w zimny sobotni > poranek, a tu w calym domu zapaszki pysznosciowe i ta swiadomosc, ze nie musisz > > gotowac, bo sie samo zrobilo przez noc.... czulent to potrawa dla leniwych... : > ) nie wiem czy to był czulent, ale raz w życiu, jak odwiedziłam siostrę w izraelu, a ona jedna taka...ortodoksyjna się zrobiła, to coś bardzo pikantnego jadłam w niedzieny szabat co całą noc podgrzewało się na małym gazie eleż pikantne to było! o dokładkę nie poprosiłam :) czy to był czulent czy wspomnienie mojej siostry z węgierskiej kuchni? do dziś nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 11:13 dana33 napisała: .... czulent to potrawa dla leniwych... : > ) ja znam kilka polskich potraw dla "leniwych" 100krotek :) te "pracowite" zresztą też Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 11:21 naprawde? to daj, bo ja okropnie leniwa. lubie gotowac, ale to taka syzyfowa praca, nie uwazasz? zjadaja w sekunde, to co sie czlowiek narobil przez conajmniej godzine... :) a to ostre u siostry, to pewnie wegierskie. albo ona ma sfaradyjska kuchnie, bo oni tez lubia ostro. maja taka przyprawe, schug sie nazywa, jak tylko kapelke na czubek jezyka, to potem potrzeba jakies 5 litrow wody wypic... :) raz sie dalam nabrac, ale to byl tez ostatni raz... ale normalnie to czulent nie jest ostry.... nawet jak sie go robi z bekonem... :) Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 11:47 dana33 napisała: > naprawde? to daj, bo ja okropnie leniwa. lubie gotowac, ale to taka syzyfowa > praca, nie uwazasz? zjadaja w sekunde, to co sie czlowiek narobil przez > conajmniej godzine... :) noo też tak uważam, ze w takim wypadku bilans energetyczny "kucharki" jest zachwiany :) > a to ostre u siostry, to pewnie wegierskie. albo ona ma sfaradyjska kuchnie, chyba tak ona nauki dietetyki koszerności u teściowej swojej pobierała, a ze słyszenia ...to teściowej korzenie w Marko ponoć są bo > > oni tez lubia ostro. maja taka przyprawe, schug sie nazywa, jak tylko kapelke > na czubek jezyka, to potem potrzeba jakies 5 litrow wody wypic... :) raz sie > dalam nabrac, ale to byl tez ostatni raz... ale normalnie to czulent nie jest > ostry.... nawet jak sie go robi z bekonem... :) wiesz co Dana? mam pomysł każda z nas przygotuje potrawę najbardziej ulubioną w swoich rodzinach i...gdzie my razem możemy się wymienić smakiem? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 11:57 hihihi, to mamy do wyboru i do koloru.... albo jak ty tutaj, albo jak ja w polsce, albo gdzies posrodku, ale posrodku, to tak troche sie zastanawiam... bedziemy jechac z garami w reku???? ale to bylby cyrk, tylko sobie wyobraz, wlasimy do pociagu albo do samolotu z garnkiem.... jak znam europe, to by sie tylko spojrzeli lekko zdziwieni, albo oburzeni, albo patrzyliby na nas, jak na porzadnie fizniete, w israelu, to napewno by sie zapytali co mam w garnku, a potem by powiedzieli, ze maja inny przepis na to samo...., co by powiedzieli w posce, to ty lepiej wiesz niz ja... :) ale tylko ten obraz przed oczyma juz mnie doprowadza do smiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 12:32 dana33 napisała: co by powiedzieli w > posce, to ty lepiej wiesz niz ja... :) ale tylko ten obraz przed oczyma juz > mnie doprowadza do smiechu... opowiem ci w poniedziałek, bo...będę po takim doświadczeniu jazdy w autobusie z wielkim garem w rękach :) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 13:56 nu, czekam wiec na poniedzialek.... mam nadzieje, ze nie jedziesz daleko.. szkoda ze nie moge jechac tez, stac z boczku i popatrzec, co bedzie.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Nu Dannoczki.... 26.11.04, 02:17 Lepiej napisalybyscie cos o tych potrawach, zamiast po pociagach, czy innych maszynach z kastrulami sie przepychac.... Nuuuuu! :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Nu Dannoczki.... 26.11.04, 08:20 moskowit napisał: > Lepiej napisalybyscie cos o tych potrawach, zamiast po pociagach, czy innych > maszynach z kastrulami sie przepychac.... > > Nuuuuu! :))))))) > rusłaczenia nie lubię tak samo jak żydłaczenia wpisuję cie na listę z dyżym A wychodzi na to, że tą listę otwierasz Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Nu 100krotka.... 27.11.04, 02:02 dorogaja.... Ja przeciez tylko grzecznie sie zapytalem, a ty mnie odrazu na duze "A".... A ja nawet nie wiem co to takiego.... Nu pomysl tylko? Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nu 100krotka.... 27.11.04, 02:14 ty chesz wiedziec moskowit, co ja wczoraj nagotowalam? bo jutro mam przyjaciol z aszdodu, tez rosjanie, i co ja ci tu bede opowiadac.... z kijowa.... bedzie oprocz jedzenia odchodzila tamta rozmowa na temat ukrainy.... to jest tak jutrzejsze zranko: jajka faszerowane, pieczen ganc nie koszerna z kminkiem, jablka z majorankiem, kartofelki, salata, a potem sernik z kawa, do tego winko dobre israelskie. wyglada ci to ok? :) Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Dannoczka.... 27.11.04, 15:25 Nu ja nie bardzo zrozumialem o tych Twoich gosciach? Oni z Aszdodu, czy z Kijowa? Nu, ze na temat Ukrainy bedziecie rozmawiac, to naturalnie rozumiem.... bo o czym z Ukraincami jeszcze teraz rozmawiac? A oni Ukraincy czy Zydzi z Ukrainy? A o jedzeniu nie chce wogole rozmawiac! bo sam w domu siedze i, jak synowa nic nie podrzuci, konserwami sie zadawalam :( Moja wlasna do Kanady na slub swojej chrzesnej pojechala i mnie bez prizoru pozostawila.... Nu Ty sama podumaj? jak ja moge takie rzeczy czytac? Zapytalem Ciebie i 100krotki, bo zataskowal za dobrym jedzeniem, a ona mnie odrazu od 'A' przezywa.... Nu kak tak mozna? Nu jeszcze raz wszystkiego Ci najlepszego zycze! Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Dannoczka.... 27.11.04, 21:04 nu, oni zydzi z ukrainy. nowi emigranci, tak jakies 14-15 lat w israelu, mieszkaja w ashdodzie, ex-kijow. ty znajesz, jak w polsce byl przewrot z komuny na wolnosc :), to ja siedziala przed tv, i palce gryzla, zeby tylko nie bylo za duzo krwi, to ja myslala, ze oni tez tak. ale oni calkiem spokojnie. skazali, szto charaszo, szto oni tu a nie tam, szto to od nich uze daleko. ona skazala, szto nie budjet barby, jej muz skazal szto budjet. uwidim, oni normalno zgodna bardzo para.... :) Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Nu Dannoczki.... 27.11.04, 02:11 100krotko, moskowit to zadne a, nie male i nie duze. on po rosyjsku, bo dobrze go jego babuszka nauczyla, pisal przeciez o tym, pewnie nie zauwazylas. on troche z polski a troche z rosji. a zydlaczyc to on nie umie.... ale nic, juz go nauczylam slowo farsztejst, wiec naucze jeszcze paru :) ty nie lubisz jidysz? moskowit pierwsza klasa, naprawde... Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: Nu Dannoczka.... 27.11.04, 15:12 Ja Ci jestem bardzo wdzieczny, ze przynajmniej Ty za mnie sie wstawiasz.... Bolszoje Tiebie spasibo, dorogaja! Pozdrawiam Cie serdecznie i dobrego weekendu zycze (i dobrych smakolykow).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek#jw Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.04, 13:17 100krotki napisała: > Antysemitów > tych z dużej litery przede wszystkim > > proszę o oddanie powitania według ustalonych tradycją wzorców do naśladowania > > niech nam młodzież tkwi w "tradycji" po WSZEczasy Witam 100krotko, Zaprosiłaś mnie tu indywidualnie, powitanie mamy za sobą. I co dalej? Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 13:58 jacek, masz tu do czynienia z lodzianka (ja), w lodzi nie ma antysemitow, nie przez a i nie przez A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek#jw Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.04, 14:16 A cześć łodzianko miła :)))). Nie zajmuję się śledzeniem tej przypadłości ale skoro tak twierdzisz, to w Łodzi nie ma antysemitów :). Nie umiem też powiedzieć czy to dobrze czy źle być przez duże czy małe a. Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 14:27 hahaha, widzisz, jak ja rozwiazalam ten problem? pisze wszystko przez mala litere... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek#jw Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.04, 14:52 Piękna realizacja hasła równość dla wszystkich i wszystkiego ;)))). Żeby tak się dało rozwiązać w ten sposób wszystkie problemy. Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 14:58 mozna probowac nie? i od czegos trzeba zaczac. forum to moze nie akurat to najlepsze miejsce na wszewlkie pocztki, nu, ale z braku innych pomyslow... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek#jw Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.11.04, 15:47 Forum takie miejsce jak większość innych a i pomysłów można tu doszukać baaardzo różnych. Myślisz, że gybym powitanie małymi literkami złożył, to byłoby to zgodne z tradycją i czymś tam jeszcze? Nasza przemiła Stukrotka coś w kuchni utknęła. Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: czesc dana :) 25.11.04, 14:28 ty jestes wyjatkiem, ktory potwierdza regule, nierzydzie. Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... 25.11.04, 16:49 Gość portalu: jacek#jw napisał(a): > 100krotki napisała: > > > Antysemitów > > tych z dużej litery przede wszystkim > > > > proszę o oddanie powitania według ustalonych tradycją wzorców do naśladow > ania > > > > niech nam młodzież tkwi w "tradycji" po WSZEczasy > > Witam 100krotko, > Zaprosiłaś mnie tu indywidualnie, powitanie mamy za sobą. I co dalej? > > Pozdr / Jacek mimo, że teraz już nie o poranku ale niemniej serdecznie witam mojego ulubieńca z FA :)))) 100ktotki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek#jw Re: Serdecznie Witam o poranku Wszystkich.... IP: *.toya.net.pl 25.11.04, 18:34 100krotki napisała: > mimo, że teraz już nie o poranku > ale niemniej serdecznie witam mojego ulubieńca z FA > :)))) > > 100ktotki A tu Impreza przez duże I zapowiadana była. FA zablokowane całkiem, zatrzymam się więc tu na chwilę. Pozdr / Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: a witam witam 25.11.04, 20:33 Gość portalu: aki napisał(a): > ja antysemita z małej litery to się nie liczy, bo to nazwa pospolita jest ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: a witam witam IP: 80.51.161.* 25.11.04, 20:40 bo jestem taki mały tuzinkowy antysemita Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: a witam witam 25.11.04, 20:54 Gość portalu: aki napisał(a): > bo jestem taki mały tuzinkowy antysemita taki wołomin_w_nocy bo ranek już dawno minął i dalsze wpisy są już niekoszerne Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: a witam witam 26.11.04, 01:34 dopiero zkonczylam gotowanie na piatek i sobote... :) a wy tu ladnie dalej pisaliscie. aha!!! to sie lodzianin j zna z sopotowa 100krotka!!! nu, nu, klika sie tu zrobila...:) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
dana33 Re: a witam witam 26.11.04, 01:35 ten usmiech to do aki, fajnie to wymyslil "tuzinkowy antysemita" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!! a ukraiński znasz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 09:31 tam też inaczej kochają jewrejów, nowy rynek wkrótce się otworzy Odpowiedz Link Zgłoś
100krotki Re: a ukraiński znasz? 27.11.04, 06:08 Gość portalu: !!! napisał(a): > tam też inaczej kochają jewrejów, nowy rynek wkrótce się otworzy od prawie 40 lat wiem, że jewriej po ukraińsku to to samo co antysemita w polskim a miało być tak pięknie ! Odpowiedz Link Zgłoś
moskowit Re: a ruskij znasz? 27.11.04, 15:09 Nu, a po rosyjsku Zyd, to to samo co antysemita w polskim.... Prawda wied'? Nu wot widisz! A moja, sp. babuszka nazywala Jewriejew 'Jewrejczyki'. Wot! A byla ona bardzo madra babuszkoj! Odpowiedz Link Zgłoś