Dodaj do ulubionych

French Open 2026

24.05.26, 04:52
Proponuję zawieszenie broni na Forum Świat na dwa tygodnie, bo właśnie rozpoczyna się kolejny wielkoszlemowy turniej tenisowy French Open 2026. Czekają nas prawdziwe emocje a nie jakieś kłotnie o Trumpa i Putina.

www.rolandgarros.com/en-us/
Obserwuj wątek
    • boomerang Re: French Open 2026 24.05.26, 05:05
      Chcesz nas zmusić do tego żebyśmy oglądali jak się zarabia pieniądze?

Mam nadzieję że ta czerwona glina na której będą grali w Paryżu to ruda żelaza importowana z Australii .
      • pijatyka Re: żebyśmy oglądali jak się zarabia pieniądze? 25.05.26, 02:23

Wall Street Open ?... ;-D

• student_zebrak Re: French Open 2026 25.05.26, 04:15
        raczej zmielona wypalona cegla
        nasza gleba wyglada inaczej (mniej czerwona)
    • stefan4 Re: French Open 2026 24.05.26, 13:31
      malkontent6:
      > Proponuję zawieszenie broni na Forum Świat na dwa tygodnie, bo właśnie
      > rozpoczyna się kolejny wielkoszlemowy turniej tenisowy French Open 2026.

Co tam jakiś trutniej, nawet jeśli wilkoszalony, czy jak mu tam... Ale do zawieszenia broni namawiam równie gorąco z tego powodu, że w Polsce właśnie przekwitają kasztany. To znacznie lepsza okazja niż używanie jakichś rakiet dla wykazania, że tej piłeczki to tak naprawdę żadna strona nie chce dla siebie.

- Stefan
    • polski_francuz Popieram 24.05.26, 18:55
      malkontent6 napisał:

" Proponuję zawieszenie broni na Forum Świat na dwa tygodnie, bo właśnie rozpoczy na się kolejny wielkoszlemowy turniej tenisowy French Open 2026. "

Jakie szanse ma Swiatkowna Twoim zdaniem?

PF
      • malkontent6 Re: Popieram 25.05.26, 15:16
        polski_francuz napisał:

> Jakie szanse ma Swiatkowna Twoim zdaniem?

Gra coraz lepiej więc... Zobaczymy.
        • boomerang Re: Popieram 28.05.26, 00:37
          Po odpadnięciu Ostapenki szanse Świątkówny podrosły .
          • polski_francuz Jak Iga wygra 29.05.26, 09:46
            boomerang napisał:

" Po odpadnięciu Ostapenki szanse Świątkówny podrosły ."

to zmienia nazwe turnieju na Poland Garros :)

PF
            • opa34 Re: Jak Iga wygra 29.05.26, 10:03
              Od Lukasza Jachimka ten idiotyzm ukradles,nie wstyd ci?
              • polski_francuz Krasc, publikowac i cytowac 29.05.26, 11:53
                opa34 napisał(a):

Od Lukasza Jachimka ten idiotyzm ukradles,nie wstyd ci?

Ukradlem? Opublikowal a publikacji gazetowych sie nie cytuje. Naduzywasz albo nie rozumiesz czasownika "krasc".

PF
                • opa34 Re: Krasc, publikowac i cytowac 29.05.26, 14:18
                  Jednak wstyd sugerowac sie polskim debilem
                  • pijatyka Re: Jednak wstyd 29.05.26, 15:58

Wstyd to być tutaj drugim szambuchem, z wiecznym bólem dupy nie wiadomo o co.

• boomerang Re: French Open 2026 25.05.26, 01:21
      Z przykrością przyjąłem do wiadomości, że ta czerwona mączka na korcie Rolland Garros to nie ruda żelaza z Australii, ale pył z czerwonej cegły uzyskany z odrzuconych przez kontrolę jakości cegieł budowlanych. Cząsteczki tego pyłu ceglanego nie mogą być większe niż 1/10 mm, bo tenisista ma za zadanie udowodnić iż nie straszna jest mu pylica płuc.
      Ten kort w Paryżu jest z pewnością najbardziej hazardowym, pod względem zdrowotnym, ze wszystkich kortów wielkiego szlema. Dużo na nim wygrywał Nadal, który wciąż skarżył się na problemy zdrowotne.
      • polski_francuz Pylica czy kolanica 25.05.26, 09:23
        boomerang napisał:

" Z przykrością przyjąłem do wiadomości, że ta czerwona mączka na korcie Rolland Garros to nie ruda żelaza z Australii, ale pył z czerwonej cegły uzyskany z odrzuconych przez kontrolę jakości cegieł budowlanych. Cząsteczki tego pyłu ceglanego nie mogą być większe niż 1/10 mm, bo tenisista ma za zadanie udowodnić iż nie straszna jest mu pylica płuc. Ten kort w Paryżu jest z pewnością najbardziej hazardowym, pod względem zdrowotnym, ze wszystkich kortów wielkiego szlema. Dużo na nim wygrywał Nadal, który wciąż skarżył się na problemy zdrowotne."

Czerwona maczka oszczedza kolana i kostki. I przed gra sie kort zwilza by mniej kurzyl. Ale pewnie troche kurzu jest. BTW gralem w Melbourne tez na terre battue a wiec i i was mozna na pylice pluc zapasc!

PF
        • boomerang Re: Pylica czy kolanica 27.05.26, 03:25
          Korty do Australian Open w Melbourne pokryte są niebieską nawierzchnią akrylową typu hard marki GreenSet., więc raczej pylica tam nie zagraża płucom.
      • pijatyka Re: pył z czerwonej cegły 28.05.26, 18:14

Idiotyczne, że współcześnie, w czasach dostępnych nowoczesnych nawierzchni, w ogóle utrzymuje się te anachronizmy - mączkę i trawę.

• boomerang Re: pył z czerwonej cegły 30.05.26, 03:26
          To niemądre że wciąż zatrudnia się tenisistów zamiast wykreować wszystkie pojedynki przy użyciu AI.
          • pijatyka Re: To niemądre, że wciąż zatrudnia się tenisistów 30.05.26, 04:37

Cóż, od paru lat człowiek już nie ma szans z komputerem w szachy - ale białkowi wciąż między sobą grają...

A mączka brudząca tenisówki to coś jak drewniane narty ze skórzanymi paskami sprzed 100 lat i całkiem inna para kaloszy.

• stefan4 o równe liczby sylab 25.05.26, 09:56
      malkontent6:
      > Czekają nas prawdziwe emocje

Mnie już zaemocjonowało, że w polskich mediach o dwóch ważnych tenisówkach nie mówi się nigdy :
          • Magdalena Luneta — 7 sylab
          • Magda Frech (niem. bezczelna) — 3 sylaby
      tylko zawsze tak, żeby wyrównać te liczby sylab:
          • Magda Luneta — 5 sylab
          • Magdalena Frech — 5 sylab

Brawo! Proponuję jeszcze inne tenisówki wyrównać do 5 sylab: albo Ignacja Świątek, albo Iga Świniątek.

Więc jednak sport telewizorowy (w przeciwieństwie do uprawianego osobiście) do czegoś się przydaje.

- Stefan
      • boomerang Re: o równe liczby sylab 27.05.26, 03:03
        uważasz że Fręch to niemieckie nazwisko?
        • stefan4 Re: o równe liczby sylab 27.05.26, 08:24
          boomerang:
          > uważasz że Fręch to niemieckie nazwisko?

A Ty uważasz, że angielsko-francuskie, od ,,French''? Że ktoś uznał, że lepiej napisać ,,e'' z ogonkiem niż ,,en''?

Jak było naprawdę, tego się nie dowiemy, bo trzeba by tej tam Magdalenie zbadać jej haplo-paplo, ale komu by się chciało...

- Stefan
      • boomerang Re: o równe liczby sylab 27.05.26, 03:21
        Frech to po niemiecku bezczelna, a po angielsku cheeky, a wiec dużo ładniej.
        Pewnie w którymś z polskich żargonów Fręch też coś znaczy. Magdalena z Łodzi jest, a tam żargonem to był chyba jidysz .
    • pijatyka Maja! 25.05.26, 19:25

Maja Chwalińska w drugiej rundzie Rolanda Garrosa!

24-latka w swoim debiucie w głównej drabince French Open trafiła na złotą medalistkę olimpijską z Paryża, Qinwen Zheng. Polka spisała się kapitalnie, pokonując utytułowaną rywalkę 6:4, 6:0.

• pijatyka Re: Trzecia runda! 28.05.26, 15:54

Fantastyczna Maja Chwalińska! Zmiotła faworytkę z kortu!

Maja Chwalińska pokonała Elise Mertens 6:4, 6:0 i awansowała do trzeciej rundy Roland Garros!
        To największy sukces w karierze 141. na świecie tenisistki z Dąbrowy Górniczej! Znów ograła w Paryżu faworyzowaną rywalkę.

• pijatyka Maja idzie dalej jak burza 30.05.26, 13:31

Maja Chwalińska pokonała Marię Sakkari 1:6, 6:3, 6:2 w trzeciej rundzie Roland Garros!
          Polka osiągnęła właśnie największy sukces w karierze!
          Chwalińska przegrywała 1:6, 1:2, ale potrafiła kapitalnie zareagować.

• boomerang Re: Maja idzie dalej jak burza 31.05.26, 04:10
            szkoda że jest dość niskiego wzrostu, bo "słuszny" wzrost to dziś podstawa w tenisie, co widać szczególnie u tenisistów, a u tenisistek też, ale trochę mniej, bo tenis żeński to popelina
            • pijatyka Re: Maja idzie dalej jak burza 31.05.26, 19:17

Będzie numer, jak w turnieju zajdzie wyżej niż Iga...

Kto przed Roland Garros obstawiłby taki wariant? ;)

• opa34 Re: Maja idzie dalej jak burza 31.05.26, 09:20
            Maja wygra RG,co napisze debil Jachimek?
      • pijatyka Ćwierćfinał! 01.06.26, 16:47

Chwalińska pisze najpiękniejszą historię! Wielki sukces Polki

Maja Chwalińska rozbiła w czwartej rundzie Roland Garros Diane Parry 6:3, 6:2!
        Polka pierwszy raz w karierze awansowała do ćwierćfinału imprezy wielkoszlemowej!
        W kolejnym spotkaniu będzie rywalizować z Anną Kalińską z Rosji, która pokonała Rosjankę reprezentującą Austrię, Anastazję Potapową

• pijatyka Półfinał! 03.06.26, 13:34

.
          • pijatyka F I N A Ł ! 04.06.26, 19:38
            .
            • opa34 Re: F I N A Ł ! 04.06.26, 20:50
              Nie bedzie latwo...sobota nalezy do Eurosportu
              • pijatyka "Transmisja od 15:00 w TVN" 05.06.26, 16:38

Transmisja od 15:00 w TVN, a od 14:00 w Eurosporcie 1, Playerze i HBO Max.

Mecz finałowy będzie można również obejrzeć w 15 kinach Helios w całej Polsce.

• pijatyka Re: "Transmisja od 15:00 w TVN" 06.06.26, 15:12

Link

• borrrka Kibicuję jej szczególnie 05.06.26, 09:28
        Bo wyrzucili mnie ze szkółki tenisowej za brak 3 centymetrów.
        A pewnie byłbym jak Maja:)
    • opa34 Re: French Open 2026 25.05.26, 21:45
      Zaczynamy bicie piany:Nie Sabalenka, nie Rybakina. Świątek zrobiła to pierwsza. Sufit innych to jej podłoga
      Łukasz Jachimiak
      Łukasz Jachimiak
      • opa34 Re: French Open 2026 27.05.26, 16:09
        Ogłosili legendarny wyczyn Świątek.
        Łukasz Jachimiak
        • opa34 Re: French Open 2026 28.05.26, 17:04
          Chwalińska przyćmiła wszystko i wszystkich. "Niesamowita jest!"
          Łukasz Jachimiak
          28 maja 2026, 17:01
    • pijatyka Majchrzak out. 26.05.26, 19:32

.

• malkontent6 Re: Majchrzak out. 26.05.26, 20:20
        Leylah Fernandez, Emma Raducanu, Daniil Medvedev, Gael Monfils i Stan Wawrinka też odpadli.
        • boomerang Re: Majchrzak out. 27.05.26, 03:05
          Monfilsa szkoda bo to dobry mąż Switoliny i ojciec jej dziecka .
        • igor_2025 Malki.... 28.05.26, 17:37
          malkontent6 napisał:

> Leylah Fernandez, Emma Raducanu, Daniil Medvedev, Gael Monfils i Stan Wawrinka
          > też odpadli.

Czy mam, w zwiazku z tym, stracic apetyt?
          • malkontent6 Re: Malki.... 28.05.26, 23:14
            igor_2025 napisał:

> Czy mam, w zwiazku z tym, stracic apetyt?

Ja straciłem.
      • pijatyka Fręch out. 27.05.26, 20:17

.

• boomerang Re: Fręch out. 27.05.26, 23:30
          Przegrała z Teichman, której nazwisko kojarzy mi się z ministrem kultury za czasów Gierka, pozytywnym na tle innych. Józef Tejchma dopuścił "Człowieka z marmuru" do kin. Miał spolszczone nazwisko.
          • pijatyka Re: nazwisko kojarzy mi się 28.05.26, 17:22

Masz skojarzenia niczym enkawudzista, któremu nazwisko Herling (ros. Gerling) Grudzińskiego kojarzyło się z Goeringiem.

I jeszcze anegdota o antysemityzmie mi się przypomniala:

Spotykają się szefowie orkiestr, sowiecki i amerykański. Pierwszy zagaja:

- Mówią, że u nas jest antysemityzm. Bzdura. Np. u mnie w orkiestrze jest 27 Żydów i nikt im z tego powodu nie robi nawet żadnych przykrości. A jak to wygląda u was?

- A u nas nikomu nie przyszło do głowy, żeby ich w ogóle liczyć...

• boomerang Re: nazwisko kojarzy mi się 29.05.26, 02:02
              dobry ten kawał o liczeniu
      • pijatyka Hurkacz out. 28.05.26, 18:07

.

• boomerang Re: Hurkacz out. 29.05.26, 01:45
          Hurkacz już tak ma .
    • opa34 Re: French Open 2026 26.05.26, 20:32
      Naomi Osaka to jest gwiazda tenisa i mody
      • boomerang Re: French Open 2026 27.05.26, 03:09
        Oto co o mieście Osaka pisze AI:

Słynące ze światowej sławy jedzenia ulicznego, przyjaznych mieszkańców i energicznego życia nocnego, miasto oferuje swobodną, ​​przyziemną odskocznię od Tokio
        • boomerang Re: French Open 2026 27.05.26, 03:14
          Przysmaki z Osaki:

-Takoyaki: Smakowita, panierowana ośmiornica wielkości piłki golfowej.
          -Okonomiyaki: Pyszne japońskie naleśniki z kapustą, mięsem lub owocami morza, przygotowywane bezpośrednio przy stole.
          -Kushikatsu: Mięso i warzywa nadziewane na szaszłyki i smażone w głębokim tłuszczu.
    • boomerang Re: French Open 2026 27.05.26, 03:43
      Chciałem poinformować wszystkich zainteresowanych że meczów tenisowych w wykonaniu kobiet nie oglądam bo to popelina jest. Od kiedy kontuzję leczy Nick Kyrgios to przestałem oglądać również i męski tenis, gdyż stał się on mało widowiskowy. Kyrgios podobno ma się ponownie pokazać dopiero na kortach Wimbledonu, a raczej tuż przed.
      • malkontent6 Re: French Open 2026 27.05.26, 16:04
        boomerang napisał:

> meczów tenisowych w wykonaniu kobiet nie oglądam bo to popelina jest.

A ja oglądam mecze kobiet, bo lubię na patrzeć na te dziewczynki. Grają w obcisłych ubraniach... :)
        • boomerang Re: French Open 2026 27.05.26, 23:26
          cóż z tego jeśli urodziwe przeważnie nie są
          • malkontent6 Re: French Open 2026 28.05.26, 01:11
            Niektóre sa urodziwe: Paula Badosa, Anna Kalinskaja, Emma Raducanu, Laylah Fernandez i kilka innych.
            • boomerang Re: French Open 2026 28.05.26, 02:29
              Te niestety rzadko są pokazywane w TV, bo odpadają z turnieju za wcześnie.
            • boomerang Re: French Open 2026 28.05.26, 02:31
              Miało nie być o polityce, ale nie można nie zauważyć że Kalinskaja to zniekształcone nazwisko.
              • malkontent6 Re: French Open 2026 28.05.26, 23:15
                boomerang napisał:

> nie można nie zauważyć że Kalinskaja to zniekształcone nazwisko.

Nie będę się wypowiadał na temat jej nazwiska. Powiem natomiast, że jest bardzo ładna.
                  • pijatyka Re: "Z tobą na chacie" 01.06.26, 17:47

Fajna dwuznaczność w pisowni (bo już nie w wymowie)

• malkontent6 Re: French Open 2026 27.05.26, 19:22
      Rybakina odpadła! Duża niespodzianka.
      • boomerang Re: French Open 2026 27.05.26, 23:23
        Starodupcewa
    • boomerang czy Świątek podziękowała Linette? 27.05.26, 23:20
      za wyeliminowanie Ostapenko
      • malkontent6 Re: czy Świątek podziękowała Linette? 28.05.26, 01:12
        Podziękuje jej w piątek, gdy będzie grała z nią mecz.
    • malkontent6 Jannik Sinner odpadł! 28.05.26, 15:54
      To jest prawdziwa sensacja. Zdecydowany faworyt Jannik Sinner odpadł. Pokonał go Hiszpan Juan Manuel Cerundolo.

Byłem przekonany, że Jannik wygra cały turniej, zwłaszcza, że Alcaraz nie startuje. A tu taka niespodzianka.

Maja Chwalińska wygrała z Holenderką Elise Mertens.

Dużo emocji. Teraz chyba rozumiecie dlaczego bardziej lubię sport niż politykę.
      • opa34 Re: Jannik Sinner odpadł! 28.05.26, 15:58
        🦾
      • boomerang Re: Jannik Sinner odpadł! 29.05.26, 02:59
        Sinnera pobił gorszy z mało znanych braci Cerundolo. Trudno to zrozumieć. Kontuzja, choroba?
      • boomerang Re: Dżoko też odpadł! 30.05.26, 03:30
        Sił starczyło mu tylko na 2 sety. Czyżby to efekt upałów?, a może starość go wreszcie dopadła w postaci brazylijskiego 19-latka .
    • boomerang Re: French Open 2026 29.05.26, 13:16
      Wygląda na to że Świątkowa ogra jednak Linetkę .
    • boomerang Zanosi się na ciężki bój z Martą Kośćjuszkówną . 31.05.26, 11:49
      Wlaśnie trwa. Na razie idą na remis .
      • boomerang Re: Zanosi się na ciężki bój z Martą Kośćjuszkówn 31.05.26, 12:00
        Tekst linku

Niewątpliwie Iga i Marta bardzo się różnią od siebie .
        • boomerang Re: Zanosi się na ciężki bój z Martą Kośćjuszkówn 31.05.26, 12:31
          Nie oglądam tenisa, ale z tego co widzę, to Świątkówna ma już ten turniej za sobą .
          • polski_francuz Iga 31.05.26, 12:40
            boomerang napisał:

" Nie oglądam tenisa, ale z tego co widzę, to Świątkówna ma już ten turniej za sobą ."

Pominawszy strone sprtowa nielatwo jest dzielnej Polce walczyc teraz z Ukrainka...Iga musi poszukac jakos, gdzies rezerw.

PF
            • boomerang Re: Iga 31.05.26, 12:48
              a niby dlaczego? UPA jej przeszkadza?
          • opa34 Re: Zanosi się na ciężki bój z Martą Kośćjuszkówn 31.05.26, 12:40
            Poleca znowu Qrwy ?
    • boomerang Re: French Open 2026 31.05.26, 12:51
      wstyd Iga, wstyd, powinnaś zacząć myśleć o zakończeniu kariery, bo nic już z tego nie będzie
      • opa34 Re: French Open 2026 31.05.26, 13:24
        Świątek skończyła 25 lat i skończyła Rolanda Garrosa. Tak źle nie było nigdy
        Łukasz Jachimiak ...pijaczyna gdzie?
      • boomerang Re: French Open 2026 31.05.26, 13:29
        Do kina na film Antonioniego "Powiększenie" wprowadziła mnie wtedy moja starsza o 9 lat siostra, bo byłem nieletni. Ona uwielbiała wtedy tego aktora nazwiskiem David Hemmings .
          • boomerang Re: French Open 2026 31.05.26, 14:16
            w filmie tym zadebiutował zespół The Yardbirds, tuż przed tym jak przeistoczyli się w The Led Zeppelin

www.youtube.com/watch?v=jSJGEn4FDys
            • boomerang Re: French Open 2026 31.05.26, 15:09
              no to na koniec jeszcze najprawdziwszy brylant - Gillian Hills, wnuczka wybitnego polskiego poety Bolesława Leśmiana, ze swoją koleżanką Jane Birkin, tą od Je t'aime, na audiencji u Davida Hemmingsa

www.youtube.com/watch?v=kiSyDU-G5YQ
              • boomerang Re: French Open 2026 31.05.26, 15:56
                prawdziwy diament zachowałem na sam koniec.

Oto niedostępna już dziś w internecie scena z Jane Birkin i Gillian Hills (wnuczką Bolesława Leśmiana) w obecności wybitnego angielskiego aktora Davida Hemmingsa, ulubionego aktora mojej starszej siostry .

blowup.mp4

• boomerang Re: French Open 2026 31.05.26, 16:01
                  blowup.mp4
                  • boomerang Re: French Open 2026 31.05.26, 16:02
                    /Users/blowup.mp4
                    • boomerang Re: French Open 2026 31.05.26, 16:06
                      kiedyś dało się to zrobić, dziś już nie
              • pijatyka Re: wnuczka Leśmiana 31.05.26, 18:17

Serio? No, paczpan...

• boomerang Re: wnuczka Leśmiana 04.06.26, 07:59
                  to prawda, choć Leśmian słynął ze swojego braku przystojności
            • boomerang Re: French Open 2026 04.06.26, 07:54
              Wokalista ten niedługo później zginął śmiercią estradowca - kopnął go prąd. Gitarzysta basowy Chris Dreja, o polskich korzeniach, z jakichś powodów nie przeszedł do Led Zeppelin, podobnie jak Jeff Beck, tu pokazany jako wandal, który poszedł własną drogą .
      • boomerang Re: French Open 2026 31.05.26, 13:54
        Ten Bryan Ferry, a konkretnie zespół Roxy Music, to nie z tego filmu był, ale lubię ten podkład muzyczny, bo tak się złożyło że przez pierwsze 2 lata mojego pobytu w Australii kochaliśmy się z dziewczyną włoskiej produkcji przy takiej właśnie muzyce.
        • boomerang Re: French Open 2026 07.06.26, 07:20
          Gwoli informacji, z myślą o Jorlu, podam że chyba najczęściej kochaliśmy się wtedy z "Włoszką" przy tym kawałku Bryana Ferry'ego, już po rozpadzie zespołu Roxy Music, który to zespół był na owe czasy wybitny. "Włoszka" nie przyznała mi się wtedy do tego że jest w zarządzie Partii Demokratycznej, zwanej wtedy "trzecią siłą" w australijskiej polityce. Rzuciłem ją bo myślałem że ona była tylko coś w rodzaju hippiski, ale i tak zajęło mi to 2 lata żeby od niej odejść. Przyznaję dziś, że żałuję że tak się stało. Co prawda Partia Demokratyczna już dziś prawie że nie istnieje, bo splamiła się porzuceniem jej przez swoje liderki, które poszły za pieniądzem. Podkupiła je Labour Party, oferując im posadki u siebie, a Natasha Stott Despoja po prostu wybrała przedwczesną wysoką emeryturę, bo miała już odpowiednio długi staż w senacie, aby zająć się domem i dziećmi.
      • boomerang Re: French Open 2026 04.06.26, 08:08
        a Prusaczka Veruschka von Lehndorff wciąż żyje, ma dziś 87 lat, i aż dziw bierze że przeżyła, po tym jak jej ojciec został zgładzony za udział w zamachu na Hitlera. Miała to szczęście w nieszczęściu że trafiła na hitlerowców, a nie ludzi radzieckich .
    • felusiak1 malkontent zamilkł 31.05.26, 19:03
      Ostatni wpis 28 maja. Dziwne, ze nie napisał nic o porażce Igi.
      A może jest odciety jak każdy z amerykańskim IP.
      • polski_francuz Malkontent zamilkł 01.06.26, 10:06
        felusiak1 napisał:

" Ostatni wpis 28 maja. Dziwne, ze nie napisał nic o porażce Igi. A może jest odciety jak każdy z amerykańskim IP."

bo placze. BW, Iga gra debla czy deble? Swiat tenisa bez Igi nie wie w ktora strone sie krecic ...

PF

• felusiak1 Re: Malkontent zamilkł 01.06.26, 17:31
          Trzeba mieć VPN, żeby wejść na to forum z Ameryki. Zatem najprawdopodobniej malkontent, engine i bumcyk nie mają.
          • boomerang Re: Malkontent zamilkł 02.06.26, 01:23
            Nie pochwalił Chwalińskiej...
      • malkontent6 Re: malkontent zamilkł 17.06.26, 23:10
        felusiak1 napisał:

> Ostatni wpis 28 maja. Dziwne, ze nie napisał nic o porażce Igi.
        > A może jest odciety jak każdy z amerykańskim IP.

Od dłuższego czasu muszę wyłączać VPN, żeby wpisać konentarz. Jeśli tego nie zrobię to dostaję informację o blokadzie antyspamowej. Pod koniec maja nie mogłem nawet zobaczyć forum z VPN lub bez. Uznałem, że zablokowali mój login więc nawet nie próbowałem ustawić VPN na inny kraj.
    • boomerang wycofuję się z tenisa 01.06.26, 03:31
      bo śledzenie tego cyrku wpędza mnie w alkoholizm .
      • stefan4 Re: wycofuję się z tenisa 01.06.26, 11:27
        boomerang:
        > bo śledzenie tego cyrku wpędza mnie w alkoholizm .

To prawda. Patrzenie na sport, czytanie o sporcie, emocjonowanie się sportem, analizowanie i komentowanie wyników sportowych itp. zagrażają narodom alkoholizmem/narkomanią (zależnie od lokalnej kultury).

Co innego osobiste uprawianie (może być w ukryciu), które tej klęsce zapobiega.

- Stefan
        • opa34 Re: wycofuję się z tenisa 01.06.26, 11:35
          Bzdura
    • stefan4 imiona polskich tenisówek 01.06.26, 09:11
          Iga Świątek
          Magda Linette
          Magdalena Fręch
          Magdalena Grzybowska
          Maja Chwalińska
          Marta Domachowska

Jak widać, żeby dobrze przywalić rakiewką w pałeczkę, trzeba mieć imię zaczynające się od ,,M''. Tylko Iga Świątek się wyrodziła i dlatego ostatnio zbiera baty (jak wynika z tytułów artykułów prasowych, do wnętrza których nie zaglądnę, choćby mi za to płacili w juanach). Jaka na to rada? — oczywiście zmienić to nieszczęsne imię (coś między igłą a ,,igom'', czyli jarzmem po rosyjsku) na przykład na ,,Miga''.

Miga Świątek w mig rozniesie w pył całą tą rolniczą garrotę. Jeśli nie będzie się migać...

- Stefan
    • opa34 Re: French Open 2026 02.06.26, 11:06
      Maja Chwalińska - Anna Kalinska jutro
      • opa34 Re: French Open 2026 03.06.26, 09:21
        Chwalińska rzuciła Paryż na kolana. Legendy tenisa reagują. "Myślałam, że to błąd"
        Łukasz Jachimiak
    • amanita2025 Re: French Open 2026 03.06.26, 09:32
      Wywalic Kostjuk za politike w sporcie!
      • 1.melord Re: French Open 2026 03.06.26, 10:37
        Przebywajac ostatni tydzien w Szwajcarii zbyt duzo tenisa nie transmitowali dominowal hokej na lodzie.
        Obecnie z powrotem w Polsce czekam na mecz Chwalinskiej za ok pol godziny.
        Trzymam kciuki, polfinal w zasiegu...zobaczymy.
        Jesli chodzi o mezczyzn ,szansa przed Zverevem na wygranie szlema
        • 1.melord Re: French Open 2026 03.06.26, 16:05
          Chwalinska w polfinale zagra z Diana Sznaider ktora pokonala Sabalenke
          • opa34 Re: French Open 2026 03.06.26, 17:51
            Poruszenie na całym świecie po klęsce Sabalenki.
      • boomerang Re: French Open 2026 03.06.26, 18:31
        Widzę że jesteś narodowości rosyjskiej, tak jak Igor.
    • perla.roztocza Re: French Open 2026 03.06.26, 20:23
      obejrzałem mecz Sabalenki z Shnaider.
      Ta Shnaider to krzyżówka niemiecko ruska, najbardziej wściekła rasa jaka może być.
      Zresztą, wystarczy na nią popatrzeć.
      Współczuję Mai tego meczu.
      Natomiast nie współczuję temu frajerowi, który umówi się z nią na randkę, no chyba, że jest ubezpieczony właśnie.

tenisklub.pl/aktualnosci/palermo-faworytka-nie-zawiodla-diana-sznaider-lepsza-od-sasnowicz/116573/
      • opa34 Re: French Open 2026 03.06.26, 20:56
        Kretynie lecz sie
        • perla.roztocza Re: French Open 2026 03.06.26, 21:43
          opa34 napisał(a):

> Kretynie lecz sie

a ty cały czas łazisz za mną jak dziad po prośbie.
          Ale nic nie uzyskasz, najwyżej kopa i 4 litery będą boleć właśnie.
          • opa34 Re: French Open 2026 03.06.26, 21:50
            Tenis to sport nie poltyka
            • perla.roztocza Re: French Open 2026 03.06.26, 22:54
              opa34 napisał(a):

> Tenis to sport nie poltyka

ty to musisz być z tych mądrzejszych co nie wiedzą, iż dzisiejszy sport to polityka przede wszystkim, buraku tępy właśnie.
      • boomerang Re: French Open 2026 04.06.26, 07:42
        > Ta Shnaider to krzyżówka niemiecko ruska, najbardziej wściekła rasa jaka może być.

To prawda. Maję może sparaliżować na widok czegoś takiego, a tymczasem Igor twierdzi że jestem rusofobem
        • perla.roztocza Re: French Open 2026 04.06.26, 19:28
          boomerang napisał:

> To prawda. Maję może sparaliżować na widok czegoś takiego, a tymczasem Igor twi
          > erdzi że jestem rusofobem

a jednak to rusko niemiecka krzyżówka spuchła i przegrała.
          Niemniej zainkasuje 750 tys. euro.
          A ty kangur w tych tropikach to jaką walutę reprezentujesz, pewnie dolara USA właśnie.
          • opa34 Re: French Open 2026 04.06.26, 20:39
            polaczku milcz
    • boomerang Re: French Open 2026 04.06.26, 09:20
      > Czekają nas prawdziwe emocje a nie jakieś kłotnie o Trumpa i Putina.

Nie da się, bo same tenisistki poruszają ten temat .
      • opa34 Re: French Open 2026 04.06.26, 17:27
        900 Euro wybulili fani Maji za bilet na mecz
        Gra koncertowo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka