Dodaj do ulubionych

Adieu, dla tych ktorych lubilam tutaj :)

02.12.04, 15:53
Adieu Kristian, je t´aimais bien, c´est dur de mourir a Noel, tu sais ;)
Adieu Cep, pourtant moglbys byc czasem surowszy dla ewidentnych hipokrytow,
nawet, gdy uprzejmosc, grzecznosc i oglada osobista nakazuja utwierdzac
partnera w dyskusji w jego przekonaniu o wlasnej ´wartosci´ moralnej.
Adieu Sentencjuszu j´admirais votre talent,
Adieu Kecaw, bracie zyczliwy i grzeczny
Adieu Jura chevalier inconnu ;)
Adieu JK nie wazne skad piszesz - badz soba, docenialam zawsze twoja zyczliwosc.
Adieu Oskar- l´objectivite demande parfois du courage, tu sais
Adieu Meerkat, I couldn´t help but laugh sometimes at remarquable simplicity
of your thoughts on Earth problem solution, but I have never forgotten some
signs of your good will :)
Adieu MM- but - let yourself more relax, a good sence of humour can also help
Adieu Jareczku- bede sie za cie modlic, choc tak slabo religijna jestem.
Adieu Moskowit, pour cette petite faute de m´avoir repondu autrement - quand
meme, wsiewo horoszewo c nowym...
Adieu Fredzio tu etait le ´meilleurs des pires´, meme malgre cette habitude de
dancer sur les tombes ;)

Maitenant les filles:
Adieu Rachelka- I had real fun, whenever I really needed, it wasn´t fake.
Though I admired it.
Adieu Gini je t´ai connu tres peu, mais quand meme - to bylo dosyc ciekawe
meme si, je n´etais pas souvent d´accord avec toi,
Adieu ABE - je garderai NZ dans ma memoire et mes futurs plans - peut etre
Adieu sowo feministko- bylas i bedziesz chyba najbardziej prawdziwa i zawsze
goraco zycze ci wszystkiego najlepszego, i wiele sily dla dziecka ;)

Adieu parce que, j´aime pas les ´ange- protecteurs´ czyli Shutzengeln, nie
lubie samozwanczyk ´Aniolkow strozykow´ nie lubie tych tu co w Wigilie Swiat
nie nauczyli sie rozmawiac z ludzmi inaczej niz mowiac do nich: kretyni,
idioci, glupcy,
Tych, ktorzy powiedza dowolne klamstwo byleby w imie wlasciwej propagandy
bylo, wlasciwego ´spojrzenia´ na fakty.

Nie lubie intencji dla ktorych zawodowy zolnierz mialby miec inne prawa niz
cywil, nie lubie klamstw, nie lubie hipokryzji i bezinteresownej podlosci.
Nie lubie tez starszych kobiet, ktore mowia jezykiem lobuzerii z marginalnych
srodowisk.
A nade wszystko bezinteresownej niezyczliwosci w obliczu braku argumentow na
przeciwstawienie czyjejs tezy...

Adieu mes amis clandestins.
J´ai eu, quand meme un peu de plaisir.
Dziekuje wszystkim za zyczliwosc - rowniez na tym prywatnym forum, do ktorego
bylam zajrzalam na chwilke.
Ceux, que j´ai oublie sont pris de ne m´en vouloir pas ;)

Nie mam juz wiecej czasu by tu bywac, ale przeciez to nic niezwyklego.
Trzymajcie sie cieplo.
Obserwuj wątek
    • biednorka24 we should be so lucky! 02.12.04, 16:01
      pozyjemy zobaczymy
      poczekamy zapomnimy
      • biedronka24 Hast Du shon einmal gehört? 02.12.04, 16:16
        Na? Niemals. Und wurdest Du nie.
        Chamstwa nie trzeba szukac. Ono naogol zawsze przylazi samo. Nawet do tego
        dodatkowego nakrycia na Wigilie. Nawet na stronach ´polonijnych´, gdzie na
        zdjeciach sa jacquardowe obrusy na ´tradycyjnym´ polskim stole i uwaga - koniak-
        ha, ha.
        Zyczliwosci trzeba szukac, a na to trzeba i czasu i zaangazowania. Tam gdzie
        chamstwo przykrywa watle przejawy zyczliwosci trzeba go jeszcze wiecej.
        No ja az tyle nie mam.
        Dla cie specjalnie - chloptasiu ´z podworka i piaskownicy´.

Amen do twojego czekania i zapomnienia. Do zycia tez - bo czy mozna raz dane
        zycie odbierac? Do - zobaczymy- no coz wiele fantazji trzeba - ale i tak ci zycze.
        Amen
        • biednorka24 a nie mowilam!? 02.12.04, 17:50
    • goldbaum Przestan marudzic 02.12.04, 16:05
      i chociaz raz dotrzymaj obietnicy.
      • dianna33 obiecanki cacanki 02.12.04, 16:07
        a biedronce radosc
        • Gość: gloubiboulga Re: obiecanki cacanki IP: *.proxy.aol.com 02.12.04, 16:38
          Bonjour, Coccinelle, demoiselle...Pourquoi vous nous quittez? Ce n'est pas un
          problème de santé, j'espère...Je Vous remercie d'avoir traité meerkat
          de "simplet", je vois que nous nous comprenons, (à moins, que je ne Vous ai pas
          comprise...). La coccinelle, dont vous portez le nom, revient toujours!!

Je Vous remercie de ne pas avoir été anti-française, même quand nous (je???) le
          méritions.
          A bientôt!

Christophe, de Reims (la Cathédrale, vous voyez?).
          • biedronka24 Re: obiecanki cacanki 02.12.04, 17:13
            Ca fait longtemps.
            J´ai eu beaucoup de plaisir de pouvoir ´s´entretenir´ (comme en anglais) avec vous.
            C´est un drastique probleme de manque de temps. En plus les gens non-hypocrytes
            et agreables en discution, ca devient de plus en plus rare ici.
            J´espere aussi de pouvoir visiter ou meme rester quelque temps dans le Pays des
            Cathedrales, au - moin pour eduquer un peu mes filles. L´education par
            correspondance, ca coute cher, je vous assure.
            Je vous ai pas oublie Gloubi. Je n´oublie pas aussi ces Francais qui se donnes
            dans les activitees associants nos deux pays et un echange culturel entre France
            et Pologne.
            Je commence d´oublier mon francais seulement.
            Feter bien Votre Noel et Nouvelle Annee et restez toujours en bonne sante :)
            • Gość: gloubiboulga Re: obiecanki cacanki IP: *.proxy.aol.com 02.12.04, 17:18
              Cocci, joyeux NoËL aussi. Mais ce n'est pa
            • Gość: gloubiboulga Re: obiecanki cacanki IP: *.proxy.aol.com 02.12.04, 17:23
              Puisque nous sommes "en direct", la santé, ça va?
              N'oubliez rien, le français (franglais???) non plus. Vous serez une en moins,
              face à tous ces cons...en plus.. Il ne faut pas nous (me???) laisser tout seul!

Mais, c'est Votre choix, par obligation ou nécessité. Ici,les crétins ne
              manquent pas. Il y en a partout. Si vous allez sur les forums français......N'y
              allez pas!!!

Sto lat, coccinelle!!
              • biedronka24 Gloubi 02.12.04, 18:51
                ce texte de Brel c´etait une blague - innocente j´espere.
                J´admire cette ironie et verite sublime, qui ne portant pas de peine, donne un
                image d´une vraie vie et de vraies relations entre les hommmes.
                Vous n´etes pas seul. En plus vous vous debrouillerez.
                J´avais hier une question a vous mais qqun a tenter de repondre. C´etait au
                sujet de La Droite en France.
                Les coccinelles, c´est le printemps, la nature resplendissante sans aucun
                soutexte politique. C´est la renaissance, mais celle qui ne tue pas le temps passe.
                C´est un predateur, un predateur qui meurt au bout de quelques annees, un etre
                vivant toujours a cote de l´homme, dans son jardin, mes pas son esclave, non-
                plus :)
                Bien a vous, hommage au pays de ma premiere langue etrangere
                Maudit Insecte vous remercie - j´aimerai bien etre si vieille un jour ;)
        • 0berst_von_0rtenberg Caccinella Duodecima Quatra, Madam: 02.12.04, 19:26
          Ich visch u all ze best luk beyobnd ze Forum, Madame. Und Ich sincerely
          recommendire tu seriosly conzider teiking a course of text composition fuer
          scientist. Ich bin only eine Soldat, zo Ich nid tu begreifen only logistic but
          nicht logic. Aber Du are eine aspiring scientist und eine future Frau Doktor, zo
          you schould understand wat logic mins.

Mit Freundliche GruSSe, Oberst von O.
          • biedronka24 Re: Caccinella Duodecima Quatra, Madam: 02.12.04, 19:47
            Zu erst :).
            They do not exist Sir. It has to remain as it is.
            I´ll still rather leave myself a thing called ´Je´ although it´s not literally
            and gramatically accepted in repetitions.
            So- I´ll keap your generous offer in mind and make the use of it immediately
            when there will be others complaining at the logic of my texts.
            Besides lieber Soldat, it such a fun to free yourself from those unpoetic,
            unemotional, unhuman stricte rules, and similar sentences one has to use in a
            real life, and echte Arbeit. Kennen Sie das, mein Schatz?
            Also
            Wenn dieses Journal Hebdommadaire wurde ein Wissenschaftliches Dokument sein,
            sagen Sie mir das sofort - dann wurde ich scientifiquement schreiben.
            Ich hoffe aber this wasn´t a cause of any personnal trouble.
            Für weiter Informationen stehe ich Ihnen gerne zur Verfügung,
            Aber nur in echte Leben (nich Liebe ;))
            • 0berst_von_0rtenberg Re: Caccinella Duodecima Quatra, Madam: 02.12.04, 20:20
              במהלך של הרגע האחרון, 24 שעות לפני שפיטוריו מן הממשלה נכנסים לתוקף, קבע היום שר
              הפנים אברהם פורז ממפלגת שינוי את מועדי שעון הקיץ לשלוש השנים הקרובות.
              להמשך הכתבה

Mit sinzere GruSSe, Oberst von O.
    • Gość: Tomek44 Re: Adieu, dla tych ktorych lubilam tutaj :) IP: 5.5R* / 212.29.206.* 02.12.04, 17:26
      A mnie jest troche zal.
      Mam nadzieje, ze wykorzystasz ten zwolniony czas atrakcyjniej i korzystniej.
      To naprawde strata czasu przelewac prozne i dyskutowac nie wiedziec po co, na
      co i dlaczego, a na dodatek z kim.
      To dobre dla sfrustrowanych starych panien, a Ty mam nadzieje do takich nie
      nalezysz.
      Adieu, choc nie pozegnalas sie ze mna.
      T44
      • dianna33 Re: Adieu, dla tych ktorych lubilam tutaj :) 02.12.04, 17:53
        Gość portalu: Tomek44 napisał(a):

> A mnie jest troche zal.

Zupelnie zwariowales!
        to chybe od tej przeprowadzki, nie?
        A moze to ten upal w Tel Awiwie?
        oj wawoj!
        • Gość: Tomek44 do dianna33 IP: 5.5R* / 212.29.206.* 02.12.04, 18:27
          Wole biedronki od szaranczy. Przylecialo do nas tego baaaardzo duzo. Egipcjanie
          ostrzegli, aby nie jesc, bo one maja kolor czerwony, jak biedronki i sa
          niestety trujace. Ponoc zielone sa jadalne. Nie pozostalo mi nic innego tylko
          sie oblizac i wyobrazic jak smakowicie musza wygladac takie skwyrczace,
          chrupiace, smazone w glebokim oleju. Biedronki tez sa niejadalne. Pomimo
          wszystko mi zal, bo ogolnie mowiac lubie biedronki nawet jezeli sa niejadalne.

• dianna33 Re: do dianna33 02.12.04, 18:51
            nu, Tomku, to ja ci musze cusik wytlumaczyc.
            Te zielone pasikoniki chociaz w zasadzie koszerne, to nie dla Ciebie ani dla
            wtracalskiego ani nie OSKARA. A wiesz dlaczego?
            Bo nie jestescie Temeni. Ot co!
            Polaczkowaci - straciliscie mesore tego ktore wolno a ktorych nie wolno zajadac!
            Ale nie martw sie, ja Ci to wszystko osobiscie wytlumacze przy zobaczeniu.
            Czy mocej szabas Parsza Bo Wam wszystkim odpowiada?
      • biedronka24 Aj, Tomku, Abstrakcie- wybaczcie :) 02.12.04, 18:36
        To nie naumyslnie.
        Jakos dawno was nie czytalam - moze dlatego.
        Abstrakcie- niech Ci jakas wesola dziewczyna wiosna przesle kwiatki, albo lepiej
        zdjecia tego co kwitnie jeszcze w lutym. W Polsce sa najlepsi szkolkarze i
        kwiaciarze na swiecie. Tylko ludzie wciaz maja malo pieniedzy na ogrody i
        projektantow :). No i zeby duzo sniegu bylo i lagodne przedwiosnie. Dla zdjec
        rowniez.

Tomku- no - ty wiesz.
        Nie tylko cieplego klimatu ale i cieplych wewnetrznie ludzi. Nie stara panna nie
        jestem - tylko przez chwile bylam troche odcieta od kraju, przyjaciol, domu a
        nawet meza. Ale nic nie tlumaczy mojej glupoty szukania antidotum na to na
        forach gazetowych ;). Masz racje. To raczej poligon dla ludzi z branzy.
        Musze sie pozegnac aby nie ucierpiala na tym moja praca, dom i przyjaciele
        wlasnie. Mam tez slabosc- do ktorej sie przyznaje. Trudno mi napisac cos i nie
        sluchac odpowiedzi innych ludzi. A na to na pewno brak czasu - tym bardziej, ze
        to forum to tylo forum a nie rozmowa, w ktorej obowiazuja jakies zasady i mozna
        sie przynajmniej grzecznego uniku albo gestu spodziewac, albo chociaz wymowki.
        To tylko poligon dla tych, ktorzy lubia sie bawic struktura slowa. A mnie poza
        praca i rodzina interesuja prawdziwi ludzie.
        Raz jeszcze przepraszam i wszystkiego dobrego.
        Pewnie znow kogos zapomnialam, ale ci ktorym nie zabraklo inteligentnego
        dowcipu, zyczliwosci i kultury wypowiedzi wiedza z pewnoscia iz warci sa
        zapamietania i z pewnoscia nie zabraknie im slow uznania w prawdziwym zyciu.
    • abstrakt2003 Re: Adieu, dla tych ktorych lubilam tutaj :) 02.12.04, 17:52
      No to cześć!
      • dianna33 don't hold your breath! 02.12.04, 17:54
        nu, ile razy ona juz sie stad zmywala, a?
        • arafat_suhy Re: don't hold your breath! 02.12.04, 17:58
          mniej wiecej tyle samo ile niejaki cs137.
      • dana33 Re: Adieu, dla tych ktorych lubilam tutaj :) 02.12.04, 18:38
        wow, jakie eleganckie pozegnanie..... arystokratycznie po francusku....
        a wiec gott mit dir, aniu.
        • dianna33 a ja wole 02.12.04, 18:52
          poszla k cziortu!
          • biedronka24 Nie wieder ach nie wieder 02.12.04, 19:13
            sagte einmal ein Texanisher leader,
            Er sagte nein, Sie sagte ja,
            Sie sagte nein, Er sagte ja,
            Wenn gibt es keine chance für Liebe
            lieber Krieg als Krach
            Tralalalala la la
            Tralalalala la la ....
            • Gość: gloubiboulga Re: Nie wieder ach nie wieder IP: *.proxy.aol.com 02.12.04, 19:27
              Vole jusqu'aux cieux.. n'empêche que nous avons la droite la plus bête au monde
    • Gość: ABE Mam nadzieje, ze nie na dlugo IP: *.dialup.xtra.co.nz 02.12.04, 20:32
      To forum nam wszystkim zabiera wiecej czasu niz mamy, ale wracamy od czasu do
      czasu z rodakami (i nie tylko) pogadac.
      Mam nadzieje, ze nie wybywasz na dlugo. Przerwa swiateczna, wakacje na nartach
      i powrocisz bo to forum nie byloby to samo bez ciebie.

PZDRW
      Sowa, feministka (hmmmmm....)
    • krystian71 Nie wierze biedroneczko,wlasnym oczom i tobie 02.12.04, 21:04
      to forum jest jak narkotyk,zatruwa i przyciaga.
      Sam musze sobie od czasu do czasu przepisywac kwarantanne,zeby zostac przy zdrowych zmyslach.
      Napisalas do mnie po francusku,a ja ni w ząb...:)))
      Odpoczniesz troche i wrocisz na pewno a ja sie uciesze.
      Jak cie nie bedzie dlugo to zycze ci wesolych Swiat,ale i tak nie wierze ,ze tyle wytrzymasz
      Pozdrawiam
      • Gość: Cep Boża krówko, IP: *.aster.pl 02.12.04, 21:40
        Leć do nieba,
        Przynies nam
        Kawałek chleba.
    • Gość: Sentencius caluje Twoja dlon Madame... IP: *.introweb.nl 03.12.04, 16:15
      biedronka24 napisała:
      Adieu Sentencjuszu j´admirais votre talent,

Pani Aniu,z moja francuszczyzna to ja tylko sprawnie "merdam",dlatego tez dlugo
      zachodzilem w glowe,dlaczego Pani uwaza ,ze mam "talent na admirala"?W koncu
      surfing po Necie przypomina zeglarstwo,ale zdalem sie w koncu na "parlujaca"
      kolezanke i poczulem sie wdzieczny za wyroznienie ,a i- przyznam szczerze-
      nieco zaklopotany,chociaz tow.Gierek onegdaj wszem oglosil(a "parlowal" przecie
      gladko),ze Polak potrafi!Zycze Pani(i sobie) lepszej Polski,zeby -jak to
      onegdaj spiewano -byla Polska.I tradycyjnie juz milych Swiat Bozonarodzeniowych
      i szczesliwego Nowego Roku,no i -last but not least- szalowego Sylwka,ktorego-
      tutaj ciekawostka- w Holandii nie znaja(!?)
      • Gość: kuk Re: caluje Twoja dlon Madame... IP: 207.7.201.* 03.12.04, 18:12
        Bierdonko, uprzedzam Cie, ze opuszczajac to forum narazasz sie na rychla smierc
        glodowa. Gdzie znajdziesz tyle mszycow jak np marcus? To prawda,ze forumowe
        afidy nie wydzielaja slodkiego nektaru, a raczej jad, jednak zawsze byla to dla
        Ciebie jakas przekaska.

Powodzenia na pozaforumowych rubiezach.
    • Gość: rachelka Re: Adieu, dla tych ktorych lubilam tutaj :) IP: *.nyc.rr.com 03.12.04, 20:27
      no biedronko ja wlasnie wrocilam a ty sie zegnasz. coz to samo zycie,ale jak
      bedziesz miala ochote sie troche posmiac i nie traktowac forum na serio to
      wracaj.so long raczej niz good bye:))
      • abstrakt2003 Re: Adieu, dla tych ktorych lubilam tutaj :) 03.12.04, 20:31
        Witaj rachelko!
        PS
        Polubiłaś Busha?
        • Gość: rachelka Re: Adieu, dla tych ktorych lubilam tutaj :) IP: *.nyc.rr.com 03.12.04, 20:41
          abstrakt2003 napisał:

> Witaj rachelko!
          > PS
          > Polubiłaś Busha?
          >
          nie Juszczenke:)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka