IP: *.aster.pl 06.12.04, 11:44
Od wczoraj stacja radiowa, której słucham pracując w domu (TokFM), nadaje piosenkę Pomarańczowej Rewolucji.

Silny rytm i słowa: "Rado nas bahato, nas ne odołaty... machinacija - nie! ... prezydent - Juszczenko! ..."

Mam wrażenie, że to mi się wwierca w mózg. Jak ktoś tego słucha całymi dniami a nawet to powtarza, to chyba musi zacząć świrować. To cholera jakieś muzyczne pranie mózgu, coś jak mantra, której powtarzanie zalecają różni naprawiacze świata. Mechaniczny entuzjam - uciekałbym stamtąd.
Obserwuj wątek
    • krystian71 Re: Mantra 06.12.04, 12:59
      a co ty cepie wogole o Juszczence sadzisz
      Ni stad ni zowąd oglasza sie prezydentem Ukrainy,kaze ludzim na majdanie stac,nie do konca wyborow,ale do ogloszenia przez komisje jego zwyciestwa,juz przepowiada,ze wybory zostana sfalszowane,zglasza obawe o zycie swoje i swojej rodziny.
      Prawde mowiac,ta postac coraz bardziej przestaje mi sie podobac,deja vu,ze zbyt wielko iloscia psycholi w historii mielismy do czynienia.
      Teraz nagle Kwas odmowil uczestnictwa w 3 rundzie okraglego stolu.
      Czyzby cos wiedzial,?
      Albo nie osiagnal tego minimum,czego dla Polski za swoje zaangazowanie Polska mogla sie spodziewac?
      • Gość: Cep Re: Mantra IP: *.aster.pl 06.12.04, 13:09
        Mało wiem, żeby móc coś o nim poważnie sądzić.

Ale ta piosenka to już jak dla mnie trochę za dużo. Osobiscie nie znoszę politycznego aktywizmu używajacego tego typu narzędzi. Oczywiście - demokracja (w dobrym tego słowa znaczeniu) jasna sprawa. Wir sind das Volk, itd. To też. Nas ne odołaty. Też. Ale dlaczego do tego dołączać nazwisko polityka i powtarzać je w nieskończoność?

A jeśli za pare lat okaże się, że to była pomyłka, bo x, bo y, bo z.

Osobiście nie daję tak szybko zaufania. Ze zbawicieli wystarcza jeden.
        • krystian71 Re: Mantra 06.12.04, 13:17
          I o to nazwisko glownie chodzi.
          Oni nie oglaszaja ze stac beda do zwyciestwa demokracji,czyli do momentu az
          komisja oglosi zwyciesce w demokratycznych nie sfalszowanych wyborach,tylko wlasnie do ogloszwnia Juszczenki prezydentem.Przynajmniej tak to wezwanie zrozumialem.
          Ukrainskiego nie znam,co to znaczy nas nie odolaty?
          • Gość: Cep Re: Mantra IP: *.aster.pl 06.12.04, 13:19
            Nas ne odołaty - coś jakby: nas się nie pokona.

• Gość: Mark Mantra i Chandra - to siostry dwie IP: *.arcor-ip.net 06.12.04, 13:19
          Przeciez nie chodzi o tego, lub innego.

Tym na gorze (w Europie i USA) chodzi o wywrocenie starych ukladow.

A spoleczenstwo?. No coz jeden kraj demokratyczny wiecej, to pociagajace...

A pozniej reszta bedzie - tak jak mowisz.
          Ale niech karnawal trwa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka