Gość: aki IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 05.01.05, 16:31 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34314,2475292.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: rachelka Re: polecam IP: *.twcny.rr.com 05.01.05, 19:51 co za belkot i propaganda. szkoda,ze ci sami co tak sie poswiecaja przyjezdzajac do polski nie sa przestraszeni wizerunkiem wlasnego kraju. tam wiecej straszy i to od dluzszego czasu. ale tandetna agitka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki Re: polecam IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 05.01.05, 19:54 nie wiem czy tak to wyglada jak pisze gazeta co to wyjatek czy reguła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: polecam IP: *.twcny.rr.com 05.01.05, 20:01 Gość portalu: aki napisał(a): > nie wiem czy tak to wyglada jak pisze gazeta co to wyjatek czy reguła a od kiedy ty gazecie wierzysz? zobacz kto tam siedzi,to sie pisze do skryptu. co za belkot i to jeszcze kto,jak kto ale oni nam maja cos do zarzucenia. typowe dla tych,ktorzy sami opinie swiatowa i prawa miedzynarodowe maja gdzies. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: polecam IP: 209.101.135.* 05.01.05, 20:09 uwierz mi bardzo chce, ale jak prowadzic z toba rzeczowa rozmowe. czy ty naprawde uwazasz swoje wpisy tu za obiektywne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: polecam IP: *.twcny.rr.com 05.01.05, 20:14 Gość portalu: staszek napisał(a): > uwierz mi bardzo chce, ale jak prowadzic z toba rzeczowa rozmowe. czy ty > naprawde uwazasz swoje wpisy tu za obiektywne? rzadna wypowiedz Staszku nie jest obiektywna,bo pochodzi od jednostki. trudno,zebym sie zgadzala z tego typu bzdurami,szkalujacymi Polske i ich ofiary wojny. to jest za duzo dla tych,ktorzy maja rodziny pomordowane przez Niemcow,Ukraincow czy w wiekszosci Zydowskich komunistycznych NKWD owcow,aby czytac taka idiotyczna agitke. Zydzi powinni miec pretensje do Hitlera o morderstwa a nie Polakow,ktorzy ucierpieli na tej wojnie najwiecej.a jesli chodzi o wspolczesna historie,to trudno o lepsze przyklady lamania praw czlowieka i praw miedzynarodowych,to fakt nie moja opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: polecam IP: 209.101.135.* 05.01.05, 20:17 ok rachelko zgadzam sie z toba prawie teraz tylko dwie sprawy 1. nie jestem calkiem pewny czy wiekszosc nkwd czy ub to byli zydzi, to czesto powtarzany argument ktory ulatwia umyc sobie rece za kolaboracje ze sowietami. 2. i ja naprawde nie widze jak ty to wyczytalas co piszesz w tym artykule Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rachelka Re: polecam IP: *.twcny.rr.com 05.01.05, 20:29 Gość portalu: staszek napisał(a): > ok rachelko zgadzam sie z toba prawie teraz tylko dwie sprawy > 1. nie jestem calkiem pewny czy wiekszosc nkwd czy ub to byli zydzi, to czesto > powtarzany argument ktory ulatwia umyc sobie rece za kolaboracje ze sowietami. > 2. i ja naprawde nie widze jak ty to wyczytalas co piszesz w tym artykule mnie denerwuje ton tego artykulu,jak rowniez podkreslenie o koniecznosci poczucia "winy" ze strony Polakow w stosunku do Zydow,ktorzy byli tam mordowani. Czy na prawde ktos jest zupelnie czysty,aby drugiemu cos zarzucac,chyba wolne zarty? jesli mlode pokolenie Zydow sie dziwi ,ze POLACY moga mieszkac w POLSCE,gdzie mordowalo sie Zydow, to Ciebie to nie razi,bo mnie jakos bardzo? Wlasnie bylam w Warszawie,gdzie w Muzeum Historycznym,byla wzruszajaca wystawa o Powstaniu Warszawskim. Jak sie tam przeszlo ogladajac tych biednych,mlodych Polakow,ktorzy walczyli i gineli jako mlodzi,sliczni ludzie, to czytajac tego typu komentarz czuje naprawde tylko pogarde dla autora tego paszkwilu. Ja mam szacunek dla zmarlych, nie wybiorczo-zmarlych. Wybacz moje zdanie broniace Polakow,ja sie dalej czuje wiezy z tym krajem i z tymi co byli mordowani przez tylu lobuzow, i ktorym nie dane jest sie teraz bronic, a prawde nagina sie do trendow poprawnosci politycznej, a nie do faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: staszek Re: polecam IP: 209.101.135.* 05.01.05, 20:34 sluchaj, ja tez nie znosze bzdurnych artykulow w amerykanskiej prasie o polskich obozach koncentracyjnych czy tez przyjeciu ze powstanie warszawskie to bylo to w getcie. ale to nie znaczy ze wszystko i wszystkich trzeba potepiac w czambul. to tak samo zle jak igor z jego islomozerczymi postami. ja nie widze tutaj przegiecia ze strony autora tylko stwierdzenie tego co zauwazyl, a ze ci izraelscy studenci czuja co czuja to juz jest inna sprawa. fakt jest jednak taki ze piszac np o tym nkwd ze to byl w wiekszosci zydzi to robisz dokladnie to samo co zarzucasz autorowi artykulu, przegiecie historyczne Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Mowicie tak jakbyscie siedzieli w Izraelu 05.01.05, 20:11 jak mozna posterowac emocjami mlodych ludzi to juz wielu wie. A ze byly jeszcze w czasie wojny grupy wplywowych Zydow w USA wcale nie zainteresowanych wiesciami o cierpieniach swych rodakow a juz tym bardziej ewentualnej pomocy ze strony polskiego AK to wiadomo. Malo kogo to dzis interesuje co prawda. Ksiazeczke Karskiego znalazlam tu np na wyprzedazy za jeden Euro. Ksiazeczka o bohaterskiej kampanii zolnierzy Wermachtu i SS kosztowala zdaje sie tyle samo. Jest aktualnie u mojego meza w roli eksponatu dla przyjaciol. Skutecznie spadaja z krzesel na jej widok. Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 Ten artykul troche ´delikatny´ 05.01.05, 20:19 co zauwazyl tam w dyskusji gdzies indziej niejaki Marky. Ale kierunek jego raczej nie jest niesluszny. Na pewno nie wszyscy Zydzi tak uwazaja. Ja spotkalam sie ze skrajnie odmienna opinia naukowcow z Izraela na temat Polski. No ale tez nie moge na jej podstawie wyrokowac. Jesli zas wizyty mlodziezy z Polski przebiegaja tak jak to opisano to podobne wnioski sa calkiem mozliwe. Zwlaszcza jesli ktos nie jest zainteresowany pokazywaniem prawdy i obiektywizmu, oraz normalnego zycia. Ja tylko dodam od siebie dla ewentualnych niedowiarkow, ze spotkalam tu kolege ktorego rodzina pochodzila z okolic Pabianic. Mowil cos o jakims pieknym dywanie w spadku rodzinnym takim jakiego dzis w Europie nigdzie nie da sie kupic. Obiecalam mu ´Ziemie Obiecana´ i opowiadalam wlasnie ze to efekt tej mieszanki niemiecko, zydowsko polskiej i jej wplywu na rozkwit sztuki i przemyslu wlokienniczego. Ot jako rasowa antysemitka ;). Na pewno wszyscy koledzy za takowa mnie tu uwazaja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re To mnie zaciekawilo 05.01.05, 20:13 Dziwią się, że dalej mieszkają tu ludzie, że są w stanie prowadzić zwyczajne życie w kraju, w którym masowo mordowano Żydów. - Gdy nasz samolot podchodził do lądowania, zobaczyłam kolorowe dachy warszawskich domów. Spodziewałam się, że wszystko tutaj będzie czarno-białe. Dotarło do mnie, że Warszawa jest rzeczywistym miastem i że mieszkają tam ludzie. Jednak nie mogę zrozumieć, dlaczego chcą tam dalej żyć - nie kryje zdumienia Natalie Amram z Edmonton w Kanadzie, która była w Polsce na Marszu Żywych w 2002 roku. Dopiero spotkanie z grupą polskich studentów, jak sama przyznaje, otworzyło jej oczy i pozwoliło zacząć rozumieć, że życie w Polsce nie jest związane z tragedią Holocaustu, że jest zwykłe Oni sie dziwia, ze dalej mieszkaja tu ludzie, w takiej Warszawie, w ktorej zginelo podczas PW 200 000 cywilow, w ktorej wszystko zniszczono, moze trzeba by zburzyc do konca? A moze ktos by kiedys zdobyl sie na wytlumaczenie, ze druga wojna to nie tylko holocaust?Ze cierpialo duzo, duzo wiecej ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka24 To denerwuje 05.01.05, 20:25 zwlaszcza gdy w tym samym czasie czytasz o cudach bozonarodzeniowych w takim np Readers Digest historyjke o tym jak to ludnosc miejscowa w jakims miasteczku w USA solidaryzowala sie z rodzina zydowska ktorej wybito szybe bo plonal w niej ten szescioramienny swiecznik (wybaczcie - zapomnialam - ale na znak swietowania hanuki) i wszyscy u siebie po sasiedzku te swieczniki pozapalili. Slicznie tzn. jak sie z nami w imie normalnosci solidaryzuja- to dobrze. Jak chca mieszkac normalnie - to zle. To z kim tu jest tu cos nie w porzadku? Z tymi zyjacymi normalnie ludzmi czy z ta pania z samolotu? Nie chce i nie moge juz tu dzis pisac wiecej - domyslam sie ze artykul jest delikatnie skierowany ale raczej nie potepia Polakow. Jesli tak jest jak ten dziennikarz opisuje - to wspolczuc nalezy niedoinformowanym i nierozumiejacym normalnosci ludziom. Skadkolwiek by nie byli.... Odpowiedz Link Zgłoś
ruff Już sam tytuł tego pseudoartu zalatuje czosnkowo- 05.01.05, 20:25 cebulowym melanżem, a ponaddto podchodzi pod kłamstwo oświęcimskie. Poznałbym prawdziwe nazwisko tego bezczelnego parcha kazimierskiego, który śmie sugerować, że Polska to także holocaust. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: polska to nie tylko holocaust -artykuł w GW 05.01.05, 20:36 rozczula hipokryzja Wyborczej.To przeciez ta gazetka czynila wszystko,by Polakow przedstawic w takim swietle.Michal Cichy pisal artykuly o exterminacjii Zydow przez Polakow w Powstaniu Warszawskim.Pani Bikont mu wtorowala,wlaczyli sie ochotniczo i z entuzjazmem w afere z krzyzem na Zwirowisku,wystepowali w charakterze impresaria p.Grossa. Nie bardzo rozumiem tezy tego artykulu,kto ma sie zajmowac zmiana polskiego wizerunku ,kto ma ich namawiac do odwiedzania innych miejsc w Polsce? Muzeum Zegoty moze powstac dla Polakow ,jaka sila zmusi Zydow do odwiedzania go ,skoro idea w nim zawarta bedzie sie klocic z tym wszystkim co przez lata im wciskano i o czym obecnie instruuja ich przewodnicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aki no artykul potepia IP: *.protonet.pl / *.protonet.pl 05.01.05, 20:40 postawy grup z izraela i ich nastawienie do holocaustu i kraju gdzie miał on miejsce.chyba jest obiektywny Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: no artykul potepia 05.01.05, 20:54 artykul potepia ,bo pisany jest pod polska publiczke.Ujmuje to co my i tak widzimy golym okiem,koncelebrowanie Zaglady,podkkreslanie obcosci i niecheci Polakow,chocby przez to otaczanie sie agentami Mossadu.Artykul powinien ukazac sie w zydowskiej gazecie i wytlumacvzyc im,o czym my doskonale wiemy , ze grupom zydowskiej mlodziezy nie grozi w Polsce wieksze niebespieczenstwo niz innym cudzoziemskim wycieczkom.A takie demonstracyjne otaczanie sie ochroniazami wywoluje okreslone i niechetne reakcje.Chyba,ze o to im wlasnie chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś