superkret 03.02.05, 18:12 wciaz te pretensje...Dlaczego tak trudno ich lubic? Moze to ta ich wiara ze sa narodem wybranym i stawiaja sie ponad innych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yaroch Re: Działacze żydowscy w USA o "polskich obozach 03.02.05, 18:30 hihihi, gdzie sa ci wszyscy "odwazni", ktorzy dbaja o swoje ego, referujac poglady ..... jak trzeba zalogowac sie to splyneli wraz z k... historii, papapa Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Wystarczy jak sami przestaną kłamać o polskich 03.02.05, 18:38 Wystarczy jeśli sami Żydzi przestaną rozpowszechniać kłamstwa o "polskich obozach koncentracyjnych". I po problemie. Zresztą Polacy nie powinni o to zabiegać. Żydzi sami siebie kompromitują tak jawnym fałszem historycznym. Jedynie Niemcy udają, że nie wiedzą o co chodzi. Tak więc panowie Żydowie zarządzajcie odwrót od swego ulubionego kłamstwa, smród wokół was coraz większy. Nawet w USA, gdzie tak dobrze jesteście zadomowieni. Odpowiedz Link Zgłoś
anda_black_widow Re: Wystarczy jak sami przestaną kłamać o polskic 03.02.05, 20:04 A ja się cieszę, że się doczekałem. Niedawno się indoktrynowałem Michalkiewiczem i w czasie lektury zacząłem się zastanawiać. Przecież oprócz tych, którzy robią interesy na upokarzaniu Polski muszą też istnieć zwyczajni Żydzi (ba, należy się spodziewać, że są w zdecydowanej większości). Dlaczego nic nie mówią? W końcu zauważanie wszędzie antysemitów, bezpodstawne uogólnienia i naciąganie prawdy historycznej do własnych celów działa na niekorzyść Żydów (w końcu jak wszyscy wokół są antysemitami to znaczy, że to norma). Nareszcie jakaś organizacja żydowska zajęła stanowisko, które wyłamuje się z głównego nurtu (ciekaw jestem jak to skomentują w NCzasie, chociaż pewnie będzie raczej coś na temat "Deklaracji Krakowskiej" czy jak jej tam :o) ) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Krętacze 03.02.05, 19:40 Jednak proszę zrozumieć, że używając tego określenia, nikt nie ma zamiaru krzywdzić Polaków. Centrum Wiesenthala też czasami popełniało ten błąd i zawsze starało się go poprawiać. ****************************** Po interwencji IPN Centrum Wisenthala usunęło kłamstwo ze strony. Z przedstawionych krętactw szefów organizacji żydowskich wynika chyba tylko jedno: istnieje potrzeba długotrwałej akcji rządu polskiego w zwalczaniu kłamstw i naprawdę mocnego przyciśnięcia do muru organizacji żydowskich. Co do cholery za wykręty, że termin "polski obóz koncentracyjny" odnosi się tylko do położenia geograficznego? Odpowiedz Link Zgłoś
kydel A co z obozami na Slasku,Kto je zbudowal !!! 03.02.05, 20:00 Czyli obojetnie co by nie pisano tutaj,jest klamstwem gdy chodzi o wine polska.NIEWINIATKA z rekami w krwi umaczanych. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: A kto zarządzał obozami na Slasku !!! 03.02.05, 20:12 Ano nie kto inny jak oprawca obozowy i kat Salomon Morel, obecnie ścigany listem gończym polskiej prokuratury. Znalazł schronienie i ochronę w Israelu i wszystko co Polacy mogą mu zrobić, to ....wysyłać co miesiąc 5000 zł emerytury. Ale Polska obudzi się. Zaczniemy od pozbawienia władzy żydokomuny, rządzącej w Polsce od II wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Kto to ONI? A kto MY w twoim poście? 03.02.05, 20:53 Twoja wypowiedź jest tak lakoniczna, że aż zagadkowa. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Zydzi w obronie Polakow 04.02.05, 00:03 Znowu widzimy historie w czarno-balych barwach, a jest ona naprawde szara. Byli podli Polacy i byli Sprawiedliwi. Dwie strony tego samego medalu. To sie chyba nazywa dialektyka. Nie zapominajmy jednoznacznego oswiadczenia AJC, ktory ostanio otwarcie i jako pierwsza oficjalna organizacja zachodnie stanal w naszej obronie. Czesc i chwala im za to! wersja angielska: www.ajc.org/InTheMedia/PressReleases.asp?did=1499 wersja polska: www.wprost.pl/ar/?O=72777 Żydzi w obronie Polaków Poniedziałek, 31 stycznia 2005 - 18:44 CET (17:44 GMT) Amerykański Komitet Żydowski zaprotestował przeciwko nazywaniu "polskimi obozami" hitlerowskich obozów śmierci takich jak Auschwitz-Birkenau, Bełżec, Chełmno, Majdanek "Obozy były umiejscowione w okupowanej przez Niemcy Polsce, kraju o zdecydowanie największej społeczności żydowskiej w Europie, ale należy z całą mocą stwierdzić, że nie były to +polskie obozy+" - napisano w oświadczeniu komitetu, podkreślając, że chodzi tu o "historyczną uczciwość i dokładność". Amerykański Komitet Żydowski podkreśla, że "Auschwitz- Birkenau i inne obozy śmierci, w tym Bełżec, Chełmno, Majdanek, Sobibór i Treblinka, były wymyślone, zbudowane i prowadzone przez hitlerowskie Niemcy i ich sojuszników". Amerykański Komitet Żydowski przypomina, że II wojna światowa zaczęła się od ataku na Polskę, a wojsko polskie walczyło mężnie przeciw inwazji, "ale zostało pokonane przez większą i lepiej uzbrojoną armię hitlerowską, która natarła z zachodu, a potem przez nadchodzącą ze wschodu armię radziecką, ówczesnego sojusznika Hitlera". "Polskie wojska na emigracji, jak również ruch oporu na terenie Polski, kontynuowały walkę przeciw Hitlerowi u boku armii alianckich aż do zakończenia wojny" - napisał Komitet. "Nie można nigdy zapomnieć, że poza polskimi Żydami, którzy zostali przeznaczeni na zatracenie w ramach hitlerowskiego +ostatecznego rozwiązania+, inni Polacy, w tym prof. Władysław Bartoszewski, który tak poruszająco przemawiał 27 stycznia i który był kluczową figurą polskiego podziemia, byli też chwytani i więzieni przez nazistów w obozach koncentracyjnych" - napisał Amerykański Komitet Żydowski. W oświadczeniu podkreślono, że "jakiekolwiek zafałszowanie roli Polski w II wojnie światowej, czy to z rozmysłu, czy mimowolnie, byłoby całkowicie nie do przyjęcia i dlatego nie powinno pozostawać bez reakcji". Komitet "wyraził uznanie" dla Polski za zorganizowanie obchodów 60. rocznicy wyzwolenia Auschwitz-Birkenau. Amerykański Komitet Żydowski to organizacja istniejąca od 1905 roku. Jej celem była ochrona rosyjskich Żydów przed prześladowaniem. Organizacja ma kilkadziesiąt tysięcy członków i 27 oddziałów na całym świecie. em, pap Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum nazewnictwo 04.02.05, 01:40 To bardzo pozytywna reakcja ze strony AJC, wytrąca argumenty antyżydowskim krzykaczom. Ale może dziwić postawa pozostałych związków. "To przecież jedynie określenie miejsca geograficznego - mówi Juda Engelmayer, rzecznik Kongresu." Gdybym porównał dla obozu w Treblince 3 określenia: obóz niemiecki, obóz żydowski, obóz polski, to ten ostatni prawdę mówiąc najmniej jest poprawny. A nie jestem pewien (ale tylko co do formy, bo co do kierunkujestem pewny), jak zareagowałaby p. Engelmayer, gdyby w polskiej prasie zaczęły się ukazywać wiadomości o żydowskich obozach zagłady. Kłamstwo? Eee, nie, tylko nieścisłość semantyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: nazewnictwo? - odpowiem Jude Engelmayer 04.02.05, 13:40 Na Kubie są amerykańskie obozy w Guantanamo. Nikt nie używa "jedynie określenia miejsca geograficznego" i nie mówi: "kubańskie obozy". Zawsze są to "amerykańskie obozy" na Kubie. A u nas były "niemieckie obozy" w Polsce!!! Szanowna pani Jude Engelmayer. Odpowiedz Link Zgłoś
wierzyciel [...] 04.02.05, 06:42 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
rattler Re: Działacze żydowscy w USA o "polskich obozach 04.02.05, 07:17 Pobozne zyczenie , ale gowno prawda - Mlodsi Amerykanie maja w dupie Zydow razem z ich holocaustem . Jesli zmusza ich sie czasem do spotkan i sluchania wspomnien oplacanych survivers , reaguja jak kazdy , kogo sie zmusza do konsumcji czegosc co nie jest w jego jadlospisie . Nie przyjmuja papki , ktora Zyd wciska na sile ! 90 % mlodych Amerykanow nie ma zielonego pojecia z czym kojarzy sie ten termin narazie ----------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 w czym się "stawiają"? że chcą prawdy? 04.02.05, 10:10 był w Polsce antysemityzm i adolfek o tym wiedział i korzystał z tego ale ta prawda dla nas Polaków nie jest wygodna prawda? I jeszcze debil-Gomułka krzyczał w 68-m "Polska dla Polaków" i Syjoniści do Syjamu. Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Korekta! To nie GOMULKA KRZYCZAL! 04.02.05, 20:54 To byly "spotaniczne" okrzyki z sali wnoszone przez polski AKTYW ROBuTNICZY! PODCZAS przemowienia tow. Wieslawa, zreszta tez antysemickiego. Najbardziej humorystyczny, to istotnie "Syjonisci do SY J A M U!!!" :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
abigeil4 Re: Korekta! To nie GOMULKA KRZYCZAL! 04.02.05, 20:57 prosze nie falszowac historii. Haslo Syjonisci do Syjamu pojawilosie na transparencie. Historia wyjasni,czy to byla ignorancja czy ktos robil sobie jaja. W moim przekonaniu -to drugie. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Żona "antysemity" Gomułki była Żydówką. 04.02.05, 22:16 Goście peysaci usiłują zmieniać historię. Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc wybrancy :-) 04.02.05, 10:16 superkret napisał: > wciaz te pretensje...Dlaczego tak trudno ich lubic? Moze to ta ich wiara ze > sa narodem wybranym i stawiaja sie ponad innych? aaaa o kim mowisz ? forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=20223457 Spoko, to tak dla równowagi. Wiem, które jest moje miejsce w szeregu ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: wybrancy :-) 04.02.05, 19:35 Polacy oczywiscie TEZ byli nazistami,albo przynajmniej hitleryzmowi sprzyjali, bo inaczej po co w czasach II Wojny Swiatowej wieszaliby w Warszawie nazistowskie flagi? Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Re: wybrancy :-) 04.02.05, 20:56 krystian71 napisała: > Polacy oczywiscie TEZ byli nazistami,albo przynajmniej hitleryzmowi sprzyjali, > bo inaczej po co w czasach II Wojny Swiatowej wieszaliby w Warszawie > nazistowskie flagi? > A wieszali ? Wybacz moja ignorancje, o II WS wiem tyle co z Polskich Drog. Stanowczo wole duzo odleglejsza historie - daje mozliwosc obiektywnej oceny bo czy np Klaudisz byl na prawde stukniety czy takiego tylko udawal dyskusja dzis juz nie budzi emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: wybrancy :-) 04.02.05, 21:02 masz jakies watpliwosci? Spojrz na fotografie z tego okresu.Cala Warszawa obwieszona Hakenkrojcami. Oj,negew,negew juz twoje pytanie swiadczy o tobie i to ,ze nie wyczuwasz bluessa. Tys sie na pewno w polsce wychowywal??? He,he,i jeszcze raz he,he Odpowiedz Link Zgłoś
negevmc Blues 05.02.05, 02:29 krystian71 napisała: > Oj,negew,negew juz twoje pytanie swiadczy o tobie i to ,ze nie wyczuwasz > bluessa. > Tys sie na pewno w polsce wychowywal??? > He,he,i jeszcze raz he,he No dobra, moze przesadzilem z delikatnoscia ironii (o czym swiadczy fakt, ze jej nie zauwazyles). Moj ojciec wychowany w wielkopolsce opowiada taka anegdotke: na pytanie skierowane do poznaniaka "dlaczego nie bylo u Was ruchu oporu" ten odpowiada: - no jak to? przeciez byl zabroniony ! (wydaje mi sie, ze juz to gdzies mowilem, kurcze to objaw starzenia sie - powtarzanie w kolko tych samych dowcipow) Odpowiedz Link Zgłoś
krystian71 Re: Blues 05.02.05, 13:26 powtarzasz sie, ale to tylko dowod na to , ze starannie czytam twoje posty Ale,ale, Poznan TEZ byl obwieszony hitlerowskimi flagami. Pytanie brzmi: - kto je wieszal? :))) Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Klaudiusz byl stukniety a w Warszawie... 05.02.05, 17:56 w czasie wojny Niemcy krecili filmy wojenne.Warszawa wtedy byla takim niemieckim Holywoodem. Odpowiedz Link Zgłoś
wrzeszcz4353 Jak widac Polacy 04.02.05, 19:21 nie moga liczyc na poparcie wplywowych przedstawicieli organizacji zydowskich. Sam jestem pelen podziwu dla narodu zydowskiego,ale wyczuwa sie w tych wypowiedziach brak dobrej woli i obiektywizmu.Mowia one o winach Polakow,a nie ma ani jednego slowa o ofiarach ponoszonych przez Polakow ratujacych Zydow. Nasi rodacy rozsiani na calym swiecie powinni zdecydowanie protestowac przeciwko okresleniom "polskie obozy",lecz nie dac sie sprowokowac,bo to jest niejednokrotnie celem takich wystapien,by pozniej mowic o Polakach jako o narodzie antysemickim.Na zachodzie daje sie wyczuc wyrazna tendencje do zamglenia historii,aby przyszle pokolenia mowily o nazistach ,bez okreslenia wyraznie ich narodowosci.Dla Polakow jest to absurd,ale w swiecie staje sie to coraz mniej oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
mamzerek Re: Jak widac Polacy 04.02.05, 19:39 wiesz naczytalem sie sporo na ten temat, podpisalem nawet protest w internecie (bodajze gini podala adres), ale wciaz trudno mi podejsc do tej sprawy na serio. nie znam nikogo kto by myslal ze te obozy mialy cokolwiek wspolnego z Polska (oprocz tego ze byly w Polsce i zawieraly takze polskich jencow). nikt nie ma watpliwosci ze to byly obozy zorganizowane przez niemieckich hitlerowcow. cusik mi sie wydaje ze Polacy popelniaja blad podobny do Zydow wzgledem filmu "Pasja" Mela Gibsona. Rzeczy teko typu lepiej ignorowac niz przykladac do nich znaczenie. Zamiast atakowac bezposrednio kretynskie wypowiedzi cytowane w prasie (a takich przeciez nie zliczyc!) lepiej chyba od czasu do czasu publikowac artykuly historyczne o sytuacji w Polsce podczas drugiej wojny swiatowej, podkreslac ilosc polskich ofiar i los ktory oczekiwal (miedzy innymi) Polakow po zwyciestwie hitlerowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
wrzeszcz4353 Hallo MAMZEREK 04.02.05, 20:13 Tych kretynskich wypowiedzi jak to okreslasz nie nalezy ignorowac,,bo jak zapewne wiesz wiedza o historii na zachodzie jest w zasaddzie zadna.Ja w przeciwienstwie do ciebie spotkalem sie wielokrotnie z reakcjami ,ktore wyrazaly zadowolenie z takiego stawiania sprawy.Publikacje historyczne ukazuja sie czesto ,ale jakos nie wplywaja na poprawe oficjalnych komentarzy. Klamstwo powtarzane sto razy staje sie prawda.Mysle ,ze oboje dazymy do tego samego.Okreslenie "polskie obozy" sprawia niektorym ludziom fizyczny bol i z tym trzeba walczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst KRĘTACZE NIGDY NIE POSTAWIĄ SPRAWY JEDNOZNACZNIE ! 04.02.05, 22:25 Nie jestem zdziwiony meandrami wywodów zamieszczonych w tym artykule GW. (Inne artykuły GW też mnie nie dziwią.) Odpowiedz Link Zgłoś
michal00 Re: Działacze żydowscy w USA o "polskich obozach 05.02.05, 02:16 "Jestem synem dwojga polskich Żydów - mówi Rosensaft (...) nie chciałbym, by zapomniano o dyskusyjnej postawie Polaków wobec Holocaustu. O mieszkańcach wiosek w okolicach Auschwitz, którzy nie chcieli udzielić pomocy Żydom albo wydawali ich gestapo." Oto fragment listu komendenta Auschwitz Hossa do von dem Bacha, gdzie tak uzasadnia on prosbe o posilki: "ludnosc miejscowa jest fanatycznie polska i - jak ustalono w drodze wywiadu - gotowa do kazdego wystapienia przeciwko znienawidzonej zalodze obozowej SS. Kazdy wiezien, ktoremu uda sie ucieczka moze liczyc na wszelka pomoc, skoro tylko dotrze do pierwszej polskiej zagrody" Ciekaw jestem skad ten facet czerpie informacje o uciekinierach z Auschwitz wydawanych Gestapo. Przeciez raczej nie od uciekinierow wydanych Gestapo. Czyzby powtarzal plotki wyssane z palca? Odpowiedz Link Zgłoś