j-k 28.02.05, 23:41 to byla taka kopia Space Shuttle... tylko Zwiazek Radziecki byl padl i w kosmos to nigdy nie polecialo... www.fas.org/spp/guide/russia/launch/buran-DFST9007206_JPG.jpg dobroj noczi - buenos dias Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abe_ltd Dziekuje za zwrocenie uwagi 28.02.05, 23:54 Ja tylko o dlugopisach, a ty zaraz o BURANACH. A stad juz niedaleko do BARANOW, a i bydlo wszelkiej masci sie zaraz odzywa. Ciao, spij snem sprawiedliwego Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy o co Ciebie biega Jasiu z tym BURAN em 28.02.05, 23:55 Nie polecial i co????? miale nim leciec jak0 chemik-czlonek zalogi??czy liczysz koszty jak ekonomista?? moze jako konstruktor dalej obliczasz na liczydlach wytrzymalosc konstrukcj?? czy...?? Trudno mnie sie polapac ktora Twoja specjalizacja posluzyla przy Buran(ie) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus o co biega...ano taki fajny projekt i cos 28.02.05, 23:56 sie spierd...lo :P Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: o co Ciebie biega Jasiu z tym BURAN em 28.02.05, 23:57 Januszek mial byc kibic. Bilet oplacil na galeriach, a to nic. Teraz mu nie chca za bilet zwrocic, wiec im robi wroga propagande ;) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus przepraszam...to watek o abe??? :)))) 28.02.05, 23:49 to ja sie zglaszam :))))) abe...dawajze no tu i powiedz cos...cokolwiek :))))) i tak na pewno bedzie smiesznie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k daj spokoj... to watek o przodujacej radzieckiej 28.02.05, 23:52 a obecnie rosyjskiej technice kosmicznej... mowie uczciwie... po komunizmie tylko to im zostalo. i cenie to. mam nadzieje, ze AMERYKANIE, dla dobra ludzkosci, tym bidokom, na rozwoj badan w tym zakresie dalej beda placic... Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus off topic 28.02.05, 23:58 wiesz ze mirmila zblokowali na....arabia.pl ;))))) nie wytrzymali jego propalestynskiej propagandy...uznali ze kompromituje arabie ;)))))) dobre no nie??? :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Abcia, byl taki ZSRR- projekt BURAN sie nazyw 28.02.05, 23:55 ty sie podobno chwaliles znajomoscia hiszpanskiego... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mirmil,czy tam w Spanii nie ucza poczucia humoru? 01.03.05, 00:02 bo ciagle nie lapiesz sie na moje zarty... mi hombre... www.kaliman.net/images/manoNegra.jpg antes viva en Varsovia. like You aber längst nicht mehr. dobroj noczi. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek uwaga! nowy zart jotki :D 01.03.05, 00:04 tym razem jotka zartuje, ze zna jezyki :) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k konieczno malysz... 01.03.05, 00:07 ja szuciu wsiegda, osobienno s taboj. nie walnujsia. Bush prijdziot. wsiech razspagadzit. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek parafrazujac: 01.03.05, 00:18 nie znal az osmiu jezykow obych, ale nic madrego w zadnym z nich nie potrafil powiedziec ;) Odpowiedz Link Zgłoś
j-k si, mi senor, mirmilko, 01.03.05, 00:21 jak w koncu dopiszesz cos o TWOJEJ znajomosci jezyka POLITYKI, to moze zaszniemy rozmawiac... possiblemente... Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: si, mi senor, mirmilko, 01.03.05, 00:32 jotka, pomylilo ci sie wiernopoddancze nadskakiwanie silniejszemu z jezykiem polityki zupelnie tak samo jak dobranoc z buenos dias, szyici z sunnitami, hegel z marksem, sufi z sofistami, etc, etc, etc... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k mi carino... 01.03.05, 00:39 moja cierpliwosc jest bezgraniczna. na Twoja chec zepchniecia Izralela do morza raczej nie licz.... any qeustions more? Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: parafrazujac: 01.03.05, 00:21 Najmadrzejsze slowa w wykonaniu Januszka w jakimkolwiek jezyku obcym to sa jak sie ZEGNA ;o) ... choc i z tym mu sie schodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
abe_ltd Re: Abcia, byl taki ZSRR- projekt BURAN sie nazyw 28.02.05, 23:55 A tak nawiasem mowiac, brak kasy swoja droga, ale mysl naukowa i inteligencja swoja droga. Ruscy moga tylko narzekac na brak kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Jasiu raz to ten Buran polecial ale 01.03.05, 00:00 pozniej dal d.. The first and only orbital launch of the shuttle Buran was at 3:00 GMT on November 15, 1988. The flight was unmanned, as the life support system had not been checked out and the CRT displays had no software installed. The vehicle was launched on the powerful Energiya booster into an 247 by 256 km orbit at 51.6 degrees inclination. The Buran orbited the Earth twice before firing its thrusters for reentry. The flight ended at 6:25 GMT when the vehicle touched down at Tyuratum. The Buran 1 mission was limited to 2 orbits due to computer memory limitations. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmilek Re: Jasiu raz to ten Buran polecial ale 01.03.05, 00:03 sluchaj, sugerujesz, ze jotka nie wiedzial ze toto polecialo w kosmos, bo napisal, ze nigdy nie polecialo w kosmos???? ty wstretny manipulatorze! jotka dawno juz o tym pisal, wogole to to byl zart i nie ma czasu dzisiaj. i dobranoc czyli buenos dias :))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Jasiu raz to ten Buran polecial ale 01.03.05, 00:10 mirmilek napisał: > sluchaj, sugerujesz, ze jotka nie wiedzial ze toto polecialo w kosmos, bo > napisal, ze nigdy nie polecialo w kosmos???? ty wstretny manipulatorze! jotka > dawno juz o tym pisal, wogole to to byl zart i nie ma czasu dzisiaj. i dobranoc > czyli buenos dias :))))))))))))))) hmm juz sam nie wiem,Jasiu mowil dzisiaj dobranoc(zegnal sie) wiele razy na przestrzeni ostatnich 2 godz. i dalej nadaje Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Abcia, byl taki ZSRR- projekt BURAN sie nazyw 01.03.05, 00:01 Kopia to akurat nie była :) Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: Abcia, byl taki ZSRR- projekt BURAN sie nazyw 01.03.05, 00:16 berkut1 napisał: > Kopia to akurat nie była :) Jasiu to chemik-rusofob,dla niego kazdy rosyjski produkt to kopia skradzionego zachodniego produktu. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k skad, znany samochod "Wolga" 01.03.05, 00:19 to byl przeciez najczystrzy rosysjki wynalazek... Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: skad, znany samochod "Wolga" 01.03.05, 00:27 > to byl przeciez najczystrzy rosysjki wynalazek I co .... Co do rosyjskich wynalazków radze poczytać troche fachowej literatury :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_crassus siema berkut :DDD 01.03.05, 00:37 to dawaj ta cala historie i co to sie biednym ruskim stalo ze juz dzis nic nie lata :))) Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: siema Marcus 01.03.05, 00:44 to dawaj ta cala historie i co to sie biednym ruskim stalo ze juz dzis nic nie > lata :))) Ech jak nie lata, a czyje rakiety zaopatrują stacje Alfa :D Odpowiedz Link Zgłoś
woywoy Re: skad, znany samochod "Wolga" 01.03.05, 00:27 j-k napisał: > to byl przeciez najczystrzy rosysjki wynalazek... W tym samym okresie Toyota,Honda ,Datsun byly zlomem podobnej klasy. Japonczycy przyspieszyli i dzisiaj sa potega(nie lubie japonskich samochodow sa dull) a Wolga dalej plynie jak plynela. ps. wiezli Ciebie czarna!!Wolga do slubu ze tak wspominasz-na wsi to byl mus. Odpowiedz Link Zgłoś
kyle_broflovski projekt BURAN - sprostowanie 01.03.05, 03:33 www.bbc.co.uk/dna/h2g2/A2815526 Odpowiedz Link Zgłoś
maurycy Re: Abcia, byl taki ZSRR- projekt BURAN sie nazyw 01.03.05, 08:49 Projekt Burona został wstrzymany z jednego powodu - upadku ZSRR i braku kasy. Odpowiedz Link Zgłoś