Dodaj do ulubionych

Tomson-komunista ODCHODZI!!! :o)

17.03.05, 23:46
Nie raz dawałem się wciągać w długie dyskusje na temat wyższości ustrojów,
zawsze broniłem komunizmu gdyż nagonka na ten ustrój była tu niewyobrażalna.
I nie chwaląc się odnosiłem na tym polu spore sukcesy. :o)
Ale niestety zacząłem się zatracać w mojej walce z antykomuszym betonem i
broniąc komunizmu czasem zapędzałem się zbyt daleko. :o(
Prawda jest taka że moje serce bije po lewej stronie i jak najbardziem
opowiadam się przeciw samowolce wielkich koncernów i przeciw wyzyskowi ludzi
pracy, a także za sponsorowaną przez państwo służbą zdrowia czy edukacją,
oraz za przymuszeniem wielkich koncernów do obrony interesów swych państw a
nie obcych. Jednak nie będę już bronił komunizmu, bo podobnie jak kapitalizm
ustrój ten miał mnóstwo wad, a komuna w Polsce była beznadziejna (choć i tak
o niebo lepsza niż to co mamy od 1989 roku). PRL był politycznie zależny od
ZSRR, ale za to IIIRP jest całkowicie gospodarczo uzależniona od obcych
koncernów, za co płacimy tragiczną sytuacją gospodarczą Polski i biedą jej
obywateli. ZSRR to było imperialistyczne państwo dążące do dominacji nad
światem, choć było ono mniejszym złem niż jeszcze bardziej imperialistyczne
USA. Moja obrona PRLu czy ZSRR odnosiła się tylko w kontekście porównania do
dużo gorszych IIIRP czy USA.
Tak w skrócie wyglądają moje poglądy.
W obronie komunizmu moje miejsce skutecznie zajął kolega Che Guevara, a ja w
końcu zajmę się głoszeniem na tym forum moich prawdziwych wyważonych
poglądów. :o]
Obserwuj wątek
    • meerkat1 Re: Tomson-komunista ODCHODZI!!! :o) 17.03.05, 23:50
      Jezu! Tomson, bo sie rozbecze!

Pojdz w Moje ramiona!!!

To ty caly czas Kondradem byles? Wallenrodem?

"Nasz czlowiek" w Lubiance?

Zara ci merdal z syberyjskiego kartofla wykroje!
      • mirmilek Re: Tomson-komunista ODCHODZI!!! :o) 17.03.05, 23:54
        lepiej z tego kartofla wytnil te amerykanskie miliony, co to mialy byc dla polski...
        • tornson meeeeeeeeeeerkata najlepiej zostawić i poczekać 18.03.05, 00:37
          aż kropka się nim zajmie. ;o)
          Poco karmić trola, lepiej gdy z jego całkiem olewanych postów zostaje tylko
          [...] :oD
    • read1 A nie mógłbyś jednak zabrać ze sobą kolegę Che? 17.03.05, 23:59
      Albo choć niech podobnie zacznie głościć prawdziwe, wyważone poglądy.
      • tornson Kolega Che potrzebny jest na taki beton 18.03.05, 00:10
        jak ty i tobie podobni, ja będę tą waszą chorą gadkę traktował jak
        powietrze. :o)
        • read1 Czyli twoje ogłoszenie jest puste, 18.03.05, 00:17
          co komu po zamianie tornson na che.guevara?
          Może już lepiej zostań, będzie wam raźniej.
          Jak jeszcze kiedyś znajdziecie trzeciego to będziecie mogli zawiązać podstawową
          komórkę partyjną, a tak...
          • tornson Jak u każdego anty-komuszego betona, ciężko 18.03.05, 00:30
            u ciebie z rozumieniem tekstu pisanego. Odchodzi jedynie moja postać komunisty,
            a Tomson jako taki zostaje. :o)
            Tyle że teraz nie będę się wdawał w pseudo-polemikę z chorym betonem, przeciw
            któremu żadne zdroworozsądkowe argumenty nie pomagają i w dyskusji musiałem
            bezkrytycznie odnosić się do komunizmu, bo z takimi fanatykami nie dało się
            inaczej. Teraz będę polemizował tylko z wmiarę rozsądnymi ludźmi o wyważoych
            poglądych, a w bagnie chorego antykomunistycznego fanatyzmu pluskał się będzie
            mój młody następca, forumowy Che Guevara. Niech się chłopak hartuje. ;o)
            • read1 A tak na serio 18.03.05, 00:39
              to przyznaj, że jesteś konserwatywnym katolikiem głosującym na PiS, a tutaj
              piszesz tylko by było śmieszniej i by podtrzymać nudne wątki, jako etatowy
              pracownik GW, która cie zatrudniła, by zademonstrować pluralistyczne zasady
              jakie wyznaje.
              • manny_ramirez a to mysl! 18.03.05, 00:43
                jeszcze sie okaze ze mc i tomson to jedna i ta sama osoba!!!!
                • tornson Czego to ludzie nie wymyślą ;oD 18.03.05, 00:47
                  manny_ramirez napisał:

> jeszcze sie okaze ze mc i tomson to jedna i ta sama osoba!!!!
                  Ale nic z tego, crassula pisała z Warszawy, gdy ja nadawałem ze Słupska, możesz
                  sprawdzić w wyszukiwarce.
                  • manny_ramirez Re: Czego to ludzie nie wymyślą ;oD 18.03.05, 00:50
                    Wiem, wiem z dawnego budynku miejscowej ubeckiej jednostki
                    • tornson Nie sprowokujesz mnie ultraprawicowcu :o> 18.03.05, 00:52
                      manny_ramirez napisał:

> Wiem, wiem z dawnego budynku miejscowej ubeckiej jednostki
                      • manny_ramirez Re: Nie sprowokujesz mnie ultraprawicowcu :o> 18.03.05, 00:53
                        do czego, wyznania swych korzeni??:)))
                        • tornson HEHE!! Powiedziałem że nie będę się już wdawał 18.03.05, 00:55
                          w takie skrajne dysputy jednego fanatyzmu z drugim i słowa dotrzymam, marny
                          twój tród. ;o>
              • tornson Ja katolik????? HAHAHAHAHAHA!!!! ;oD 18.03.05, 00:46
                read1 napisał:

> to przyznaj, że jesteś konserwatywnym katolikiem głosującym na PiS,
                Ja jestem euro-socjalistą, w Polsce najbliżej mi do Unii Lewicy. A PiSuarowców
                mam za niebezpiecznych fanatyków.
                • read1 Re: Ja katolik????? HAHAHAHAHAHA!!!! ;oD 18.03.05, 01:18
                  > Ja jestem euro-socjalistą, w Polsce najbliżej mi do Unii Lewicy.

To dużo nie zwojujesz, UL masz szansę na prześcignąć KPEiR, ale to wszystko.

Czym euro-socjalista różni się od narodowego-socjalisty?
                  • tornson Przykre lecz prawdziwe :o( 18.03.05, 01:22
                    Dlatego trzeba walczyć, bo chyba się ze mną nawet ty zgodzisz że już lepiej by
                    lewicowy elektorat szedł do UL niż do Samoobrony czy SLD. :o)
                    • read1 Re: Przykre lecz prawdziwe :o( 18.03.05, 01:37
                      > Dlatego trzeba walczyć, bo chyba się ze mną nawet ty zgodzisz że już lepiej by
                      > lewicowy elektorat szedł do UL niż do Samoobrony czy SLD. :o)

To jest trudne pytanie.
                      Idąc do Samaobora są straceni, czyli nie groźni.
                      Idąc do SLD staną się kryminalistami, a to już problem prokuratury, a nie ideologii.
                      Natomiast jak rewolucjoniści się jednoczą to nie do końca jestem pewien czy
                      nastąpi tu cywilizacja poglądów, czy radykalizacja charakterystyczna dla tłumu.
                      Poza tym, jak działają w osamotnieniu, to są 'czyści' ideowo, tzn. nikt tam się
                      nie pcha tylko dla kariery, może ma nie po kolei, ale wiadomo, że jest szczery.
                      Natomiast powstanie struktur partyjnych wiąże się z niebezpieczeństwem
                      karierowiczostwa. Aby to ukrucić partia o anarchistycznym rodowodzie może zacząć
                      brunatnieć, a to jest niebezpieczne. Unikanie karierowiczów jest łatwiejsze w
                      partiach typu PiS, gdzie są w miarę autorytarne rządy. Jak szef sam złodziej, to
                      będzie partia złodziei, jak uczciwy to będzie złodziei gonił.
                      Krótko mówiąc pewnie są możliwe partie lewicowe sprawujące dobre rządy tak samo
                      jak prawicowe. Niestey możliwe są i oba przeciwne scenariusze.
                      Myślę, że to raczej funkcja całego społeczeństwa niż tylko jakiejś jednej czy
                      drugiej partii.
            • manny_ramirez chory beton w Twoich ustach to smiechu warte 18.03.05, 00:42
              bo czym innym Ty jestes???
              • tornson A czy taki Brudny Harry nie miał w sobie czegoś 18.03.05, 00:49
                z bandziora? By skutecznie z nimi walczyć musiał nieraz działać na granicy
                prawa i być równie bezwzględnym jak oni. Podobnie ja walcząc z chorym
                prawoskrętnym fanatyzmem nie raz musiałem podchodzić pod fanatyzm lewicowy by
                obalić ich chore teorie, ale z tym już koniec. :o)
                • manny_ramirez jedno ci musze przyznac 18.03.05, 00:51
                  mc mial racje w swoich porownaniach, z Toba da sie przynajmniej pogadac, tylko
                  zebys mojej rodziny nie obrazal:((((((((
                  • tornson Codzi o twojego wujka? 18.03.05, 00:53
                    Już Ciebie za to przepraszałem, przepraszam jeszcze raz, trochę mnie poniosło.
                    • manny_ramirez ok przyjmuje 18.03.05, 00:56
                      a teraz jak na siebie wpadniemy to dyskutujmy bez potwarzy co?
                      znaczy wulgranych bo ultraprawicowiec to oczywiscie dla mnie zadna obraza:)))
                      • tornson Spoko :o) 18.03.05, 00:59
                        manny_ramirez napisał:

> a teraz jak na siebie wpadniemy to dyskutujmy bez potwarzy co?
                        > znaczy wulgranych bo ultraprawicowiec to oczywiscie dla mnie zadna obraza:)))
                        Ale też starajmy się być obiektywni i nie dajmy się ogłupić betonowi ani temu z
                        lewej ani temu z prawej. :o)
                        • manny_ramirez o nie 18.03.05, 01:02
                          beton jestem niereformowalny:)
                          • tornson To racja, dletego też ta moja deklaracja 18.03.05, 01:10
                            dyskusji na forum z normalnymi ludźmi zamiast użerania się z betonem. :o)
    • felixx W Polsce komunizmu nigdy nie bylo!! 18.03.05, 00:08
      Nawet Korei Pln nie udaje sie wprowadzenie komunizmu.Sama idea od poczatku byla
      utopia ,chociaz byli tacy co do konca w nia wierzyli.
      W Polsce byl socjalizm i coprawda rownano w dol ale nie bylo takiej nedzy jak
      jest dzisiaj w III RP.
      Dorobek dwoch pokolen rozkradziono i zmarnowano w ciagu paru lat.Sam koncern
      Orlenu o ktory walcza rozne mety pseudo biznesu wart jest pare ladnych
      miliardow $ -co o podobnej wartosci wybudowano w "wolnej" Polsce????, malo, czy
      wybudowano cokolwiek??- NIC !!! ZERO!!!

Tomson trzymaj sie i olewaj oszolomow na tym forum jak m_c ktorych tatusiowie
      (komuszy beton) dzieki starym ukladom zapewnili im dostep do "nowego" koryta -
      dzieki temu moga dzisiaj pyskowac i krytykowac wszystko w czambul.
      • tornson Równie dobrze można powiedzieć że nigdzie 18.03.05, 00:24
        niema kapitalizmu, bo nazywanie kapitalizmem globalnego złodziejstwa jakie
        uprawie USA od blisko 60 lat to obraza dla kapitalizmu.
        Komunizm jest utopią tak samo jak kapitalizm. Ludzie to nie mrówki i nie da się
        zbudować w pełni kolektywnego jednomyślnego społeczeństwa za które wszystko
        robi władza, a ludzie ślepo za nią idą. Z drugiej strony nie da się też
        zbudować społeczeństwa gdzie ludzie sami sobie zapewnią szczęście, a o wszystko
        zadba wolny rynek, bo zawsze się znajdzie paru sqrwielu którzy wykorzystają tą
        samowolkę do zdobycia dominacji i narzucenia innym swojej totalitarnej woli.
        Ja popieram zdrowy ustrój. W gospdoarce jestem za pełną swobodą dla małych i
        średnich przedsiębiorstw (brak drobnej przedsiębirczości to była największa
        wada komunizmu) ale dawanie pełnej swobody wielkim koncernom jest już
        niewyobrażalnie niebezpieczne i szkodliwe, one muszą w pewnym stopniu zależeć
        od państwa i nie można tolerować tego by wielkie koncerny terroryzowały państwo
        i wymuszało na nim swoje chore fobie jak ma to miejsce w UE. Jeszcze gorzej pod
        tym względem jest w USA, gdzie wielkie koncerny praktycznie rządzą tą chorą
        amerykańską korporacyjną federacją.
        Znalezienie złotego środka pomiędzy swobodą gospdarczą a ograniczeniami
        niezbędnymi do wyeliminowania biedy i wszechwładzy wielkich koncernów, oraz
        pomiędzy swobodami obywatelskimi a ograniczeniami niezbędnymi do maksymalnej
        minimalizacji przestępczości i korupcji jest największym wyzwaniem.

A co do porównania IIIRP i PRLu zgadzam się w pełni. PRL mimo całej masy wad i
        niedoskonałości był bezapelacyjnie lepszy niż to co mamy dzisiaj.
      • manny_ramirez Re: W Polsce komunizmu nigdy nie bylo!! 18.03.05, 00:47
        tak dlatego dzis to setki zachodnich aut sie po ulicach wala, i anteny
        satelitarne maja na domach ze strzechy a za komuny luks auto to byl maluch i 1
        osoba na 100 miala telefon. Taka dzis w Polsce nedza
        • tornson To zasługa ogólnego postępu technologicznego 18.03.05, 01:31
          na świecie a nie ustroju. Wyobraź sobie że komunizm kończy się w latach 60-ych
          a w latach 70-ych ludzie mówią że gdyby dalej trwał ten ustrój to nie byłoby
          masowego posiadania przez ludzi TV czy radia.
          Gdyby trwał komunizm to być może jeździłyby u nas Polonezy i jakieś klony
          Polskich Fiatów o klasie powiedzmy 3-5 letnich samochodów zachodnich i w
          takowej cenie. Mera-Elzab składałby PC-ty, a Unimor stawiałby pierwsze kroki w
          produkcji plazmowych telewizorów. To tylko gdybania, ale to jak się rozwijał
          przemysł i technologia w PRLu wcale nie wykluczają takiego scenariusza.
        • felixx manny nie plec glupot historyku 18.03.05, 10:52
          manny_ramirez napisał:

> tak dlatego dzis to setki zachodnich aut sie po ulicach wala, i anteny
          > satelitarne maja na domach ze strzechy a za komuny luks auto to byl maluch i
          1
          > osoba na 100 miala telefon. Taka dzis w Polsce nedza

50 lat temu fiat 500 we Wloszech i 2CV we Francji rozwinely masowa motoryzaje -
          te ostatnie tluka sie jeszcze po Francji.
          Maluch 20 lat pozniej, technicznie w/w przewyzszal a przynajmniej dorownywal.
          Cudem techniki nie byl ale ruszyl masowa motoryzacje podobnie jak w/w krajach.
          Toyota czy Mazda z przed 30 lat to rowniez kupa zlomu porownujac z ich
          samochodami dzisiaj.
          Telekomunikacja rzeczywiscie kulala ale jakiej wiekszej rewolucji nie bylo w
          tej dziedzinie w "wolnej" Polsce-dalej trzeba czekac na telefon stacjonarny a
          jakosc polaczen wiele ma do zyczenia w/g standartow zachodnich.
          Internet naprawde ruszyl dopiero gdzies od roku.

Podaj jakies znaczace osiagniecia III RP !!!!- nawet drogi po ktorych dzisiaj
          jezdzisz swoim samochodem w 90% zbudowano w latach 70

Bylo duzo minusow nie ulega watpliwosci ale nikt nie glodowal i mieszkal pod
          mostem.Nedzy nie widzisz bo nie chcesz. skoro nie wychylasz nosa z samochodu a
          reszte wolnego czasu spedzasz przed komputerem,latwo to mozesz sobie wmowic.
          • manny_ramirez glupoty pleciesz ty 18.03.05, 12:25
            vzy Ty w ogole zdajesz sobie sprawe z tego na jakim poziomie stala motoryzacja
            na Zachodzie jak w Polsce wypuscili maluchy?????????????????
            Ja mieszkalem w Polsce od 1998 do 2002. Jak myslisz ze internet zaczal sie od
            roku to chyba mieszkasz gdzies na Kamczatce

Zapraszam wszystkich do dyskusji o historii Rzeczpospolitej Obojga Narodow
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=25220
            zapraszam takze do forum watkow swiatowych ghotira
            forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=27433
    • abe_ltd Re: Tomson-komunista ODCHODZI!!! :o) 18.03.05, 00:37
      Tomson,
      jestes bardzo rozsadnym mlodym czlowiekiem. Ja cie zawsze cenilam za twoje
      oddanie dla tego w co wierzyles, nawet jak nie bylo to w 100% to w co ja
      wierzylam. Po prostu docenialam twoj idealism i zapal.
      ALe teraz to jeszcze lepiej sie zrobilo bo twoje poglady zblizyli sie
      niepomiernie do moich wlasnych.
      Serdeczne pozdrowienia
      ABE
      • tornson Dzięki ABE :o) 18.03.05, 00:44
        Moje poglądy zawsze były takie właśnie, tyle że w ciężkich bojach z forumowymi
        fanatykami musiałem się posuwać do skrajności. :o(
        Walcząc z fanatykami musiałem podchodzić pod granice fanatyzmu przeciwnego im i
        czasem wręcz wchodzić w przeciwny fanatyzm by obalić ich chore teorie. Coś jak
        policjant, który walcząc z najniebezpieczniejszymi bandytami, nieraz musi
        działać na granicy prawa i nie raz tą cienką granicę przekracza. ;o)
        Ale odkąd pojawił się kolega Che myślę że moja rola na tym froncie jest
        skończona i mogę w końcu olewać prawoskrętnych fanatyków i zająć się głoszeniem
        poglądów do których mi najbliżej. :o]
        Serdeczne pozdrowianka
        Tomson
        • abe_ltd Re: Dzięki ABE :o) 18.03.05, 00:59
          To zrozumiale jak sie ma do czynienia z niektorymi oszolomami na tym Forum. Ja
          tez nie raz poszlam na ekstremism, dalej niz moje poglady aby takiemu czy
          innemu oszolomowi lepiej unaocznic jego oszolomienie. To oczywiscie postawilo
          mnie w pozycji ekstremistki tu i owdzie, ale to byl raczej
          eskremist 'teatralny' niz faktyczny z mojej strony. Tez sie ostatnio
          troche 'odwilzylam'.
          Trzym sie Tomson.
          • manny_ramirez czy mnie tez masz 18.03.05, 01:04
            za oszoloma?:)
            • abe_ltd Re: czy mnie tez masz 18.03.05, 01:08
              Mam za oszolomow toqueville, draggera, crassusa a takze z troche innej beczki
              strangera.
              Ciebie nie mam bo potrafisz sluchac gdy dyskutujesz i czasami nawet
              modernizujesz swoje poglady. Azeby byc zupelnym betonem to trzeba nie byc w
              stanie zmienic pogladow pod wplywem wydarzen, dyskusji itd. Jak to sie mowi
              tylko krowa pogladow nie zmiennia, co np pasuje do takiej krasuli.
              Rowniez nie jestes chamem. Oszolomy sa z reguly chamskie.
              • manny_ramirez Re: czy mnie tez masz 18.03.05, 02:00
                1. tocqueville to w zadnym stopniu oszolom
                2, napisz to rachelce, ona ma mnie za chama gorszego od marcusa, choc najgorsze
                slowo jakie uzylem bylo pociumciaj:)))
    • manny_ramirez jednym slowem tomson 18.03.05, 00:38
      wielkich koncernów do obrony interesów swych państw a
      nie obcych.== jestes takim samym nazio-komuchem jak wszyscy nazisci i
      komunisci, inaczej to by Ci zalezalo aby wielkie koncerny dbaly od dobro
      ludzkosci
      szydlo zawsze wyjdzie z worka jak i pokrewiensto nazizmu i komunizmu
      • mirmilek Re: jednym slowem tomson 18.03.05, 00:45
        a co niby twoim zdaniem jest zlego w samym istnieniu wielkich koncernow?
        • manny_ramirez Re: jednym slowem tomson 18.03.05, 00:45
          nic absolutnie
      • tornson I właśnie taki beton jak ty od dzisiaj będę 18.03.05, 00:51
        ignorował i nie będę już wdawał się w polemikę z takimi irracjonalnymi pseudo-
        teoriami.

manny_ramirez napisał:

> wielkich koncernów do obrony interesów swych państw a
        > nie obcych.== jestes takim samym nazio-komuchem jak wszyscy nazisci i
        > komunisci, inaczej to by Ci zalezalo aby wielkie koncerny dbaly od dobro
        > ludzkosci
        O dobro ludzkości? Jak naprzykład w Afryce?
        • manny_ramirez Re: I właśnie taki beton jak ty od dzisiaj będę 18.03.05, 00:53
          tomson
          chodzi o to ze chcesz aby dbaly w Twoim panstwie, wiec pytam czy jako dobry
          socjalista nie powinienes raczej chciec aby dbaly o cala ludzkosc. No ale
          nazizm z komucha zawsze wyjdzie:(((((((
          • tornson Do tego jeszcze dłuuuuga droga. 18.03.05, 01:07
            manny_ramirez napisał:

> tomson
            > chodzi o to ze chcesz aby dbaly w Twoim panstwie, wiec pytam czy jako dobry
            > socjalista nie powinienes raczej chciec aby dbaly o cala ludzkosc. No ale
            > nazizm z komucha zawsze wyjdzie:(((((((
            Na razie trzeba walczyć o jak największą niezależności gospodarczą swego
            państwa od obcych wpływów i szanować takie same starania u innych. Owszem
            popieram wolny handel, nawet przepływ usług i te sprawy. Ale to wszystko musi
            odbywać się na zdrowych zasadach, bo taka samowolka jaka jest dzisiaj może
            skupić niebezpieczną i zbyt wielką władzę u jednych a z innych zrobić pachołków
            całkowicie zależnych od silniejszego. Nie może być tak że amerykańskie koncerny
            skupiają u siebie władzę, technologię a resztę świata traktują jak tanią siłę
            roboczą, a tych którzy się zbuntują przeciw ich dominacji próbują niszczyć
            gospodarczo,politycznie a nawet militarnie to jest chore i z takim czymś trzeba
            walczyć. Czy coś takiego że Eurokoncerny w sqrwielski sposób odgrywają się na
            swoich państwach za podatki, w tym przypadku trzeba rozmawiać, omówić wspólną
            strategię pomiędzy koncernami a władzą tak by korzystała na tym cała UE.
    • puls.usa Tomson trzymaj sie i nie poddawaj sie!! 18.03.05, 00:42
      Lubie Ciebie za Twoja konsekwencje i upor w zwalczaniu betonu.

Pozdrowienia

• tornson Beton dalej będę zwalczał, choć już innymi 18.03.05, 00:57
        metonami i tępiąc ultra-prawicę nie będą stosował bezkrytycznie ultra-
        lewicowych zagrywek.
    • tornson Dobra Maniek, cofam tego "betona" którym ciebie 18.03.05, 01:11
      nazwałem, widzę że można z tobą jednak normalnie rozmawiać. :o)
      • abe_ltd Ten manny to nie ten sam 'maniekxxx' 18.03.05, 01:17
        tamten to byl totalny beton. Kartki urodzinowe Bushowi z Kanady wysylal ;D
        • tornson Wiem, ale tu na tym wątku nazwałem go betonem, 18.03.05, 01:20
          trochę mnie poniosło. Ale masz rację, spolszczenie Manny do Mańka nie jest
          dobrym pomysłem, rzeczywiście będzie to kojarzyć w miarę rozsądnego Manniego z
          fanatykiem Mańkiem. :o)
    • mars_99 ale idea komunizmu nigdy nie odejdzie ;) 18.03.05, 02:22
      no coz first shot at communism nie wypalil moze, ale ten sposob
      myslenia zrobi kiedys come-back, tylko niestety prawdopodobnie
      nie za naszego zycia..
      pozdro
    • i-love-2-ski Re: Tomson-komunista ODCHODZI!!! :o) 18.03.05, 03:10
      tomson a z kim ja bede rozmawiac o nocnikach lenina i duchach nadiezdy? wiesz
      forum potrzebuje roznych idei,aby istnialo. my nie mozemy sie zdgadzac we
      wszystkim a po tylu inwektywach rzucanych na siebie jakos sie razem zzylismy:)))
      nie odchodz daleko tylko do Poronina i z powrotem,abysmy mogli dalej sie klocic
      na tematy oczywiste,ze komunizm sucks:)))
    • marcus_crassus ladna samokrytyka tomson :)))) 18.03.05, 07:36

• ed_ Re: Tomson-komunista ODCHODZI!!! :o) 18.03.05, 07:37
      tornson napisał:

> W obronie komunizmu moje miejsce skutecznie zajął kolega Che Guevara, a ja w
      > końcu zajmę się głoszeniem na tym forum moich prawdziwych wyważonych
      > poglądów. :o]

Tomson, czy ty myślisz, że jest ktoś na tym forum kto nie wie, że che guevara
      to twój drugi nick. Miej chociaż tyle godności, żeby nie łgać w żywe oczy.

P.S. W czyjej obronie stanie kolega beznarodowiec? Opluwania Polski i Polaków?
      • meerkat1 POZEGNALNE KUPLETY DLA TOMSONA! :-(((((((((((((((( 18.03.05, 08:50

[spiewac na melodie "Bo nie zna zycia kto nie sluzyl w marynarce!" (USA)]

KIEDY Z SZAMPANA NIE CHCE CI SIE WYJAC KORKA
        POMYSL JAK STRASZNIE MUSI CIERPIEC TOMSON W TWORKACH!
        A TY MASZERUJ, TY MASZERUJ, GLOSNO KRZYCZ:
        NIECH ZYJE NAM WOLODIA ILJICZ! [bis]

KIEDY CI NAWET NIE CHCE SIE PODKRECIC WASA
        WYOBRAZ SE TOMSONA NA ELEKTOWSTRZASACH!

GDY KUTAS STRASZNIE SWEDZI CIE OD GONOREI
        WYOBRAZ SE TOMSONA W POLNOCNEJ KOREI! [w chwili nadlotu "TOMAHAWKOW":-)))!]

{Copyright:Meerkat Publishers 2005]
        • meerkat1 [...] 18.03.05, 09:47
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • fak_lewak Re: SUBTELNY PANEGIRYK DLA TOMSONA! :-(((((((((( 18.03.05, 10:00
            To jest piekne!!!
      • marcus_crassus tomson dzieki temu ma 3 ego :))) 18.03.05, 09:03
        kazde moze dzialac niezaleznie od innych :))))

to sie nazywa prawdziwe trojenie sie aktywu robotniczego :)
    • chemiczny.jasiu Tomson dziecie!!! 18.03.05, 11:43
      Za dlugo nosilem czerwony krawat,zeby nie rozumiec Twojej rozterki.

Odejsc??zmienic poglady?? a nawet sie przefarbowac nie jest wcale trudno-wiem
      to z wlasnego doswiadczenia.

zeby poprawic Tobie humor mam dla Ciebie kawal

Maz do zony:
      rzucilem palenie,rzucilem picie ,przyszla pora zeby rzucic ciebie.

Aby do wiosny Tomson !!

nie mam teraz czasu
      dziekuje za uwage
      twoj dr.
      • meerkat1 [...] 18.03.05, 12:31
    • che.guevara YO brachu! Możesz na mnie liczyć. :-) 18.03.05, 16:02
      tornson napisał:

> W obronie komunizmu moje miejsce skutecznie zajął kolega Che Guevara,
      Dzięki za docenienie mej skromnej roli na tym forum. ;-)
      • i-love-2-ski Re: YO brachu! Możesz na mnie liczyć. :-) 18.03.05, 20:10
        che.guevara napisał:

> tornson napisał:
        >
        > > W obronie komunizmu moje miejsce skutecznie zajął kolega Che Guevara,
        > Dzięki za docenienie mej skromnej roli na tym forum. ;-)

a na kogo wierni maja pluc,jak tomsona zabraknie? w koncu tu potrzebni sa tzw
        "puch bags",bez nich to forum zaniknie.
        • meerkat1 [...] 18.03.05, 20:24
      • che.guvniara Byleś sie, che.Tomson, nie przeliczył z tym swoim 18.03.05, 23:25
        liczeniem.

Komunizmu obronic sie nie da. Jesli wierzyc "samokrytyce"(*) Tomsona, to nawet
        tak zajadli mlodzi komunisci, wraz z dorastaniem, ewoluuja w strone zdrowego
        rozsadku.

Ty zas, Che, komunistycznym stazem i wiekiem pewnie jeszcze mlodszy od Tomsona.
        Ale i na ciebie kiedys przyjdzie kolej.

Guvniara
        napietnowanie jakiejkolwiek opozyzji w stosunku do totalitarnej partii wladzy.
        Zlozenie "samokrytyki" czesto konczylo sie uwiezieniem lub smiercia.
    • kecawy Re: Tomson-komunista ODCHODZI!!! :o) 18.03.05, 20:46
      Twoje motto to czysty liberalizm .Twoje sercr biło dla idei liberalnych .Dodaj
      do tego konserwatyzmu i będziesz posiadał poglądy blislie moim

serdecznie pozdrawiam kecaw

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka