Dodaj do ulubionych

cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polski

19.03.05, 14:31
duzo sie mowi o bohaterstwie Polakow w pomocy Zydom w trakcie II wojny swiatowej.nie nalezy zapominac ze czasem o sprawie zydow w Polsce mowia podobne mendy jak ta ktorej historia jest tutaj.

niestety.wsrod porzadnych ludzi wystarczy garsc skur..li zeby popsuc ladny obraz.takie wlasnie gnidy i ich spadkobiercy pisuja w roznego rodzaju "patriotycznych" witrynach.

najgorsze jest to ze za garsc mend polski narod musi sie wstydzic.:( a guano lubi sobie glosno po powierzchni poplywac.czym bardziej smierdzi tym chce zeby je wiecej osob zauwazylo :(

info.onet.pl/1070429,11,item.html
Obserwuj wątek
    • kumpel_krasuli Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 19.03.05, 15:28
      Kazdy powinien sobie wziac za przyklad nasza krasule.

Krasula nigdy nie wydalby w rece gestapo np. muzulmanina bo krasula ma zasady!
      • kumpel_kumpla_krasuli Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 19.03.05, 15:43
        dostrzegam kumplu, ze polubiles Ojca Rydzyka?

co to zwykla Krasula nie robi z czlowieka.
      • marcus_crassus a dlaczego mialbym wydac muzulmanina???? 19.03.05, 15:47
        dlatego ze jest muzulmaninem???jakbym widzial ze to porzadny czlowiek to bym go ukryl i bez pieniedzy.(jakby mu cos grozilo)jakbym widzial ze to islamistyczna swinia to bym go wydal (swoja droga tylko nie wiem jeszcze komu mialbym wydac - chyba chodzi ci o policje panstwowa poszukujaca terrorystow bo teraz tylko takich muzulmanow sie szuka) od razu i to z przyjemnoscia bo terrorystow nie lubie.

ale zakladam ze ty miedzy uczciwym czlowiekiem a terrorysta roznicy nie rozumiesz i zaraz zapytasz sie o cos w stylu "a czy zydzi to tez byli terrorysci"

wiec ci od razu z gory odpowiem - rozmawiam na poziomie zakladajacym posiadanie chocby odrobiny normalnosci.jesli twoje kolejne pytanie ma byc jednak twojego pokroju to mozesz sobie darowac.

swoja droga to ktorego muzulmanina???tych z dywizji SS chyba nikt nie poszukiwal..
        • kumpel_krasuli Kazdy wie, ze krasula nic nie ma do muzulmaninow 19.03.05, 15:58
          he he he
          Krasula nie wydawalby muzulamnow tylko "islamistyczne swinie".

Szmalcownicy w koncu tez nie mowili ze wydawali Zydow tylko "zydowskie swinie".
          "Porzadnych ludzi" to by i oni ukrywali he he he "i bez pieniedzy"
          • kumpel_kumpla_krasuli Re: Kazdy wie, ze krasula nic nie ma do muzulmani 19.03.05, 16:06
            to jednak Krasula jest lepszy od Ciebie, kumplu. Rozroznia dobrych
            muzulmanow od "islamskich swin".

Nie slyszalem, zebys mowil, ze bomby trzeba podkladac tylko pod zlych Zydow,
            natomiast dobrych trzeba oszczedzac.
            • kumpel_krasuli Re: Kazdy wie, ze krasula nic nie ma do muzulmani 19.03.05, 17:01
              kumpel_kumpla_krasuli napisała:

> to jednak Krasula jest lepszy od Ciebie, kumplu. Rozroznia dobrych
              > muzulmanow od "islamskich swin".

Dokladnie tak samo jak szabrownicy! Odrozniali dobrych zydow od "zydowskich
              swin", ktore wydawali.

> Nie slyszalem, zebys mowil, ze bomby trzeba podkladac tylko pod zlych Zydow,
              > natomiast dobrych trzeba oszczedzac.

A slyszales oszolomie, jak kiedykolwiek cos mowilem?
              • kumpel_kumpla_krasuli Re: Kazdy wie, ze krasula nic nie ma do muzulmani 19.03.05, 22:15
                a nie mowiles tak, islamski idioto?
          • marcus_crassus nie musialem nawet byc jasnowidzem :))) 19.03.05, 16:12
            zeby przewidziec ze nie rozroznisz np polskiego tatara bedacego jak np Selim Chazbijewicz bardzo porzadnym i dobrym czlowiekiem od swini z hamasu albo osoby ktora na islamskim forum publicznie informuje ze bardzo zaluje ze Polska obronila sie kiedys przed Kalifatem a jej marzeniem jest panstwo islamskie gdzie za apostazje karze sie smiercia...

tutaj nawet nie trzeba bylo wielkiego IQ zeby o tym wiedziec.

ps-jesli cie to interesuje w przykladach konkretnych - ciebie bym wydal :)))) ale z racji tego ze wydac cie za bardzo nie ma komu obiecuje ze takim jak ty i takim z jakimi sympatyzujesz postaram sie w Polsce utrudnic maksymalnie w miare moich skromnych mozliwosci zycie :)))))))))

ps-obiecuje ze w najblizszym czasie sprezentuje dla ciebie specjalnie maly prezencik.mam nadzieje ze ci sie spodoba :DDDDDD ;))))))

buziaczki :))) cmok cmok :))
            • kumpel_krasuli krasula wydawalaby tylko "islamskie swinie" 19.03.05, 17:09
              czyli sadzac po jego tfurczosci na temat islamu i innych kryteriach jak chodzby
              podejrzenie "sympatyzowania" jakies 99% muzulmanow.

I ktory szmalcownik moglby z nim konkurowac?
              • marcus_crassus bardzo mi pomagasz... :))) dzieki :))) 19.03.05, 17:22
                99% muzulmaniow popiera mordowanie cywili w autobusach,zabijanie apostatow i sympatyzuje z zabojcami van gogha??? :)))))

mam nadzieje ze mozna cie cytowac?? :)
                • kumpel_krasuli nihil novi 19.03.05, 17:26
                  Czyli krasula jaka ja znamy i pogardzamy.

marcus_crassus napisał:

> 99% muzulmaniow popiera mordowanie cywili w autobusach,zabijanie apostatow i
                  > sympatyzuje z zabojcami van gogha
                  • marcus_crassus dlatego ze nie toleruje sympatykow zabojcow 19.03.05, 17:29
                    van gogha??? :))))))

znaczy sie tacy jak ty pogardzaja tymi ktorzy nie toleruja tego barbarzynstwa :)))) dzieki dzieki dzieki :)))))

lubie prostolinijnych islamistow :))) sa tacy...

..uzyteczni :)
                    • kumpel_krasuli dlatego ze za sympatykow uwaza 99% muzulmanow 19.03.05, 17:35
                      :) a reszte za islamistow he he he
    • negevmc Pomijając Twój egzotyczny język.. 19.03.05, 15:44
      Idąc śladaim dr.Szczęsniaka zmarłego już, częstego gospodarza audycji RM
      natrafiłem na jakiś jego wykład z 2001 chyba roku, w którym obwinia Bank
      Światowy, Bank Rezerw Federalnych, Międzynarodowy Fundusz Walutowy i wogóle
      cała światową finansjere o wybuch i świadome przedłużanie II WŚ, o wojne w
      Zatoce I, o wojne w Jugosławii itp.
      No ale przecież jesteśmy wszyscy spadkobiercami kultury rzymskiej
      a Cesarz Tytus mawiał pecunia non olet (nie pamietam dokładnie jak to się pisze)
      ale chodziło o pieniądze z opłat za szalety miejskie - jednym słowem
      pieniądz nie śmierdzi - a w dodatku jeśli służy zbożnym celom
      • manny_ramirez negev 19.03.05, 16:00
        przeciez to znow jakis idiotyzm
        Banu Swiatowego i IMF w czasie II wojny przeciez nie bylo
        • negevmc Re: negev 19.03.05, 16:21
          manny_ramirez napisał:

> przeciez to znow jakis idiotyzm
          > Banu Swiatowego i IMF w czasie II wojny przeciez nie bylo

no nie, tak zle to ze mna nie jest. Wiem o tym , po prosty wymienilem
          pojawiajace sie w wykladzie nazwy instytucji finansowych i wojny za ktore mialy
          byc odpowidzialne bez laczenia ich. Chcesz to poszukam tego linku nie,
          zachowalem go - ale nic tam ciekawego nie ma.
          • manny_ramirez Re: negev 19.03.05, 16:23
            Nie , ja wiem ze TY tak nie myslales, ale wcale nie bylbym zdziwiony gdyby
            Szczesniak cos takiego palnal
            Swoja droga z Twojego maila widze ze forum ma na Ciebie bardzo poztywny wplyw
            doksztalcajacy:)
            Teraz mam cos do zrobienia, ale za pare godzin spraw poczte bo Ci odpisze
            pozdrw
            • negevmc Re: negev 19.03.05, 16:29
              manny_ramirez napisał:

> Swoja droga z Twojego maila widze ze forum ma na Ciebie bardzo poztywny wplyw
              > doksztalcajacy:)

Szkoda, ze nie ma takiej emoikonki (ja wprost uwielbiam to slowo)
              ktora wyrazala by wystawiony jezyk.

> Teraz mam cos do zrobienia, ale za pare godzin spraw poczte bo Ci odpisze
              > pozdrw

Czekam niecierpliwie ;-)
              • xavras_wyzhryn Re: negev 20.03.05, 02:52
                jest, a wyglada tak :P albo tak :p
                Pozdrawiam
    • michal00 Pewnych rzeczy nie rozumiem 19.03.05, 16:41
      Dlaczego Kobylanski mialby ryzykowac utrate pewnego zarobku przekazujac gestapo
      kartke z wykazem kosztownosci? Dlaczego nie bal sie, ze Szenkerowie powiedza
      gestapo o jego dzialalnosci? Dlaczego Junski wydal nieznajomemu policjantowi
      pieniadze, choc mialy byc przeznaczone na zaplate dla Kobylanskiego? Jak to
      mozliwe, ze po aresztowaniu przez gestapo Szenker mogl zadzwonic do sedziego i
      poprosic go o przekazanie forsy granatowemu policjantowi z wykazem?

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050319/plus_minus_a_8.html
      • xavras_wyzhryn Re: Pewnych rzeczy nie rozumiem 20.03.05, 02:58
        > Dlaczego Kobylanski mialby ryzykowac utrate pewnego zarobku przekazujac
        >gestapo kartke z wykazem kosztownosci?
        Bo prawdopodobnie z nimi wspolpracowal(kolaborowal) od dawna i w zamian za
        bezpieczenstwo dzielil sie zyskiem

>Dlaczego nie bal sie, ze Szenkerowie powiedza gestapo o jego dzialalnosci?
        Patrz poprzednia odpowiedz

>Dlaczego Junski wydal nieznajomemu policjantowi pieniadze, choc mialy byc
        przeznaczone na zaplate dla Kobylanskiego?
        Poniewaz prosil go o to Szenker dal policjantowi haslo rozpoznawcze (wykaz
        monet) i przekazal je Junskiemu.Policjant nie byl nieznajomy, bo sie tym haslem
        uwierzytelnil

>Jak to mozliwe, ze po aresztowaniu przez gestapo Szenker mogl zadzwonic do
        >sedziego i poprosic go o przekazanie forsy granatowemu policjantowi z wykazem?
        Bo gestapo chcialo zlota. Gdyby Szenker nie zadzwonil, Junski nikomu pieniedzy
        by nie dal.
    • wojo11111 Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 19.03.05, 17:45
      ty,krasula....a co sie stalo z twoim prywatnym forum 'Nie lubie Islamu" ???
      • kumpel_krasuli co insynuujesz? 19.03.05, 17:53
        chcesz przez to powiedziec, ze ludzie wrzeszczacy "nie lubie zydow" byliby
        szmalcownikami?
      • marcus_crassus czesc jewhater :))) juz mowie :)))) 19.03.05, 22:09
        odpowiedz brzmi:poczekaj pare dni jeszcze to zobaczysz :))))

wiem ze jestem tajemniczy ale mam nadzieje ze zrozumiesz...;))))))))

ps-szykuj szampana...mam nadzieje ze razem oblejemy moja mala niespodzianke :P:P:P
    • krystian71 nie zwrociles uwagi na to w jakich latach 19.03.05, 19:43
      to sledztwo bylo prowadzone.47-54
      Zajrzyj do akt gen Fieldorfa -Nila, i biskupa Kaczmarka, o co byli oskarzeni
      Ta notka w Rzepie brzydko pachnie , bo wpisuje sie w pewien modny ostatnio nurt
      atakow na RM.
      U ciebie czy GW takie chwyty mnie nie dziwia , u Rzepy zastanawiaja...
      • xavras_wyzhryn Re: nie zwrociles uwagi na to w jakich latach 20.03.05, 03:48
        Tak tak to wlasnie zydzi, masoni i cyklisci opanowali Rzepe, zeby dokopac radiu
        i swietemu ojcu grzybkowi
        Trzeba siac, siac, siac na nowego Maybacha. Ofiarnosc, wieksza ofiarnosc byc
        musi, siac, siac, siac.
        • krystian71 Re: nie zwrociles uwagi na to w jakich latach 20.03.05, 22:28
          nie wysilaj sie manny
          jestes zablokowanny
          • xavras_wyzhryn Re: nie zwrociles uwagi na to w jakich latach 21.03.05, 03:38
            W imie alleluja i do przodu???
            • manny_ramirez do xavras 21.03.05, 03:55
              krystian poczul wielka niechec do myslenia:) zablokowal moj nick, ale widze ze
              tak mu mnie brakuje ze juz we wszystkich mnie widzi:)
              • xavras_wyzhryn Re: do xavras 21.03.05, 04:23
                Zauwazylem. Myslacy czlowiek nie dalby sie nabrac na prosowiecki
                postkomunistyczny belkot, jaki prezentuja media wielebnego ojca grzybka.

pozdrawiam radiomaryjnym:

Alleluja i do przodu, heh
                siej Manny, siej, trzeba siac, pamietaj :)
      • szpieg.z.krainy.dreszczowcow krystian 71 TY JESTES ZBOCZONY 21.03.05, 18:03
        Zboczony na punkcie radia "MA - RYJA" i Zydow. Kazdy dwod swiadczacy przeciwko
        Radio co ma Rydzykowskiego Ryja uwazasz za "atak". Kazdy nawet najbardziej
        absurdalny "dowod swiadczacy" o "jakiejkolwiek winie" zydow traktiesz jak
        dogmat. warty jestes tego strangera
        • krystian71 Re: krystian 71 TY JESTES ZBOCZONY 21.03.05, 20:33
          nudzisz stary , a to wiecej niz grzech.
          To nie JA tu uwazam sie za prawnika,jest tu taki mecenas, co ten watek
          zalozyl , wiec JEGO spytaj , przed jakim jeszcze innym , nie komuszym sadem
          takie dowody by sie ostaly.Gestapo aresztuje Szenkerow i pokazuje im kartke
          (sic!), aresztowac sedziego ,czy notariusza u ktorego zdeponowane sa walory juz
          im sie nie chce.Granatowy policjant zglasza sie po depozyt.Stek bzdur, prosto z
          komuszego sledztwa , gdzie dowody nie musialy miec nawet cienia
          prawdopodobienstwa
          Ale poniewaz wiadomo , kto ma zostac opluty i jakie radio przy okazji tez ,
          wiec wszystkie chwyty sa dobre.
          Odpisywac mi nie musisz, szkoda mojego czasu na takie dyskusje,
          BYE
          • marcus_crassus hehe,blazen :D 21.03.05, 20:49
            komunisci 50 lat temu przewidzieli ze powstanie radio radio ryja dla prawdziwych patriotow i spreparowano odpowiednia lipe :)))))))))))))

a odebrano mu tytul konsula honorowego rowniez niesprawiedliwie - bo tyle dla Polski robil i wcale naszego kraju nie kompromitowal swoim prostackim zachowaniem....

taaaaaa...a w czasie wojny to na pewno nie dal zadnego przykladu swoich chorych upodoban tylko ratowal zydow jak mogl...pozniej mu sie tylko zmienilo....

ostatnio bredziles cos ze celtowie naprawde byli w judei.od tamtego czasu twoj stan jest stabilny czy jeszcze sie pogrszyl??
            • krystian71 Re: hehe,blazen :D 21.03.05, 21:49
              taaa, komunisci 60 lat temu skazujac na smierc Fieldorfa TEZ przewidzieli,ze 50
              lat pozniej powstanie RM i narod bedzie glodny bohaterow.
              Nie pieprz Markusie, to tylko TY i GW przekonany jestes,ze prawo powinno sluzyc
              czemus wiecej niz sprawiedliwosci.Prawnicy nie maja takich dylematow.
              Co do fascynujacego tematu Celtow , podziele sie z toba swoimi przemysleniami
              po zapoznaniu sie z ksiazka na ktora ciagle czekam.
              Nie sadzisz chyba , ze to od ciebie a nie Tadeusza Zielinskiego bede sie
              historii uczyl.To bardzo obiecujaca hipoteza, bo strasznie nie pasuje mi do
              wizerunku Jezusa , aby On mogl byc Zydem.
              • marcus_crassus swirus :)))) 22.03.05, 08:08
                popatrz facet uciekl akurat tam gdzie uciekaly resztki hitlerowcow :)))a o zydach mowil ze "nienawidza wszystkich ludzi" :)))))))) (z pewnoscia wiec bardzo ich lubil i ratowal jak tylko mogl) :))))

a wszyscy historycy mowia o celtach w judei tylko ja sie z tego smieje ;))))))przeciez apostolowie-celtowie to normalka w kazdym podreczniku i w kazdym materiale zrodlowym z tego okresu :)))))

buhehehehe...odstawili ci psychotropy?? :))))
                • krystian71 Re: swirus :)))) 22.03.05, 08:33
                  drugi punkt dla ciebie i drugi powazny punkt oskarzenia.
                  1/pewna pani widziala wykaz kosztownosci
                  2/w 52 r wyjechal do Am.Pd
                  aha , zapomnialem o trzecim
                  3/jest bogaty
                  • marcus_crassus na tym zazwyczaj bziku to polega 22.03.05, 08:42
                    ze ktos widzial co druga osoba zrobila.

to tzw "swiadek" jesli nie wiedziales.

a facet ktory mowi ze zydzi nienawidza wszystkich ludzi na swiecie oczywiscie nijak do faceta ktory nienawidzi zydow nie pasuje...

to dlaczego go bronisz??? dlatego ze wierzysz w jego niewinnosc????znaczy sie bronisz niewinnego czlowieka czy DOSKONALE WIESZ CO TO ZA KANALIA I CI SIE TO BARDZO PODOBA???

JESTES NIE TYLKO SWIR ALE I KAWAL SKVRWYSYNA.
                    • krystian71 Re: na tym zazwyczaj bziku to polega 22.03.05, 10:57
                      Mec Gugiel zadaje trudne pytania, zamiast sprawdzic w wyszukiwarce na czym
                      obrona polega, czy broni sie tylko niewinnych i kogo i jak dlugo uwaza sie za
                      niewinnego.
                      • marcus_crassus do rzeczy - dlaczego go bronisz???? 22.03.05, 11:05
                        dlatego ze mowi ze zydzi nienawidza calego swiata i jest mozliwosc ze ma na swoich rekach zydowska krew?????

uwazasz ze jest niewinny??czy uwazasz ze jest winny ale jest ok????

jesli uwazasz ze jest niewinny to po co sie w ogole odzywasz i probujesz ze mna licytowac???a co mnie w takim razie obchodzi niewinny czlowiek - dokonczyc to co kiedys zaczeto i sprawdzic wszystko.jak jest niewinny i jeszcze komus pomogl to co mozna od niego chciec???medal tylko dac...

dlaczego nie chcesz zeby to dokonczono??

dlatego ze czujesz ze jest winny tylko uwazasz ze to jest ok????ze ktos kto mowi publicznie "zydzi nienawidza innych ludzi" i i komu odebrano tytul konsula honorowego w atmosferze skandalu to jest duza szansa ze to jednak jest prawda??

bronisz go dlatego skvrsysynie ze jest niewinny czy wlasnie dlatego ze PRAWDOPODOBNIE JEST WINNY???
                        • krystian71 Re: do rzeczy - dlaczego go bronisz???? 22.03.05, 17:49
                          uczciwe pytanie-uczciwa odpowiedz.
                          Nie uwazam go ani za winnego, ani za niewinnego , zbyt malo mam podstaw do
                          tego, a wymieniane przez GW dowody z stalinowskich akt , oraz z tego, ze akurat
                          do Ameryki Pd wyjechal , wydaja mi sie cienkie jak papierosowa bibulka , gdyby
                          w tych aktach bylo cos wiecej , na pewno nie omieszkali by o tym wspomniec.
                          A teraz DLACZEGO...Bo tak dramatycznie o to pytasz.
                          Wiem,ze moze glupio to zabrzmi, ale zyje na tym swiecie juz sporo lat ,
                          zakladam , ze moze dwa razy dluzej od ciebie, i takich polowan z nagonka
                          widzialem juz sporo na wlasne oczy.
                          TY sam powinienes niektore pamietac, np. nagly zwrot stosunku GW do Walesy ,
                          gdy okazalo sie ze ma chrapke na ten sam fotel co protegowany przez GW
                          Mazowiecki.Jakies obrzydliwe i glupie wyciaganie z kontekstu jego
                          wypowiedzi,czepianie sie rodziny , konkretnie synow z pomrocznoscia jasna,
                          siekierki i niedostatkow w wyksztalceniu , o czym sie nagle GW przypomnialo.
                          Ten sam mechanizm zadzialal przy Tyminskim.Pamietasz , jakie byly wobec niego
                          zarzuty-ze ma niesamowite oczy , bije zone i ma niejasne zrodla pochodzenia
                          majatku.Tez NAGLE stal sie konkurentem Mazowieckiego.
                          Dalej , masz podobny mechanizm , przy rodzinie Giertycha.Przy rodzinie
                          Gibsona...
                          A nie jestem pewien,czy pamietasz reakcje Michnika na zarzuty czynione JEGO
                          bratu.Ktory byl autentycznym skorwysynem , autentycznie zaprzedanym
                          STALINOWSKIEJ, nie jaruzelskiej komunie , i ktory ma na rozkladzie i jest
                          winien sadowego morderstwa takich polskich patriotow jak gen.Fieldorf - Nil.
                          Coz to za porownanie z jednym drobnym szmalcownikiem, ktoremu tej winy przez 59
                          lat nie potrafiono udowodnic.Na Stefana Michnika dokumenty mowia same za
                          siebie.Jest winnym smierci Fieldorfa.
                          Szenkerowie , z tego co pamietam przezyli domniemany donos Kobylanskiego.
                          I znowu , ten sam wyborczy mechanizm, bo gazeta jest Wyborcza .
                          Nie chce mi sie dluzej pisac, jesli nie zrozumiesz moich motywow , to trudno.To
                          nie zarty ani przekomarzanie sie z Celtami , to ugruntowana dlugimi latami
                          doswiadczen nieufnosc do WSZYSTKIEGO co ta Gazeta napisze.
                          I sama sobie na brak wiarygodnosci w moich oczach zapracowala.
                          • marcus_crassus hehe-a o czym ten belkocik??? :DDDD 23.03.05, 09:47
                            czemu go bronisz napisz pimpus....dlatego ze podoba ci sie jak ktos mowi ze zydzi genetycznie maja wpisana nienawisc do innych ludzi???

sadzisz ze taki facet nie moglby zrobic tego o co jest oskrarzany??
                            • krystian71 Re: hehe-a o czym ten belkocik??? :DDDD 23.03.05, 10:23
                              Mec Googiel , przeciez powinno ci byc wiadomym , ze przed sadem staja ludzie Z
                              REGULY winni zarzucanych im czynow.
                              I wlasnie dla takich ludzi instytucja obrony zostala wymyslona w zamierzchlych
                              czasach.Z nowszych dziejow , przychodzi mi na mysl sw.Inkwizycja
                              • marcus_crassus do rzeczy pimpus 23.03.05, 10:35
                                uwazasz ze poglady tego faceta wskazuja na zwiekszenie czy zmniejszenie mozliwosci iz dopuscil sie tego co sie mu zarzuca???

po raz kolejny pytam - dlaczego go bronisz????chcesz wyjasnienia tej historii zgodnie z prawem czy nie???????

a)tak-nie ma sprawy.w takim razie temat jest bezprzedmiotowy.obaj chcemy aby ta sprawe wyjasnic zgodnie z procedurami.

b)nie - to o co Ci chodzi???? nie chcesz zeby zweryfikowano to co sie mu zarzuca????

a czy b???
                                • krystian71 Re: do rzeczy pimpus 23.03.05, 10:59
                                  oczywiscie,ze chce wyjasnienia prawdy , watpisc w to?
                                  Ale poniewaz Kobylanskiemu sie zarzuca wydanie Zydow" w zamiarze
                                  ewentualnym",ze tak powiem , zakladam,ze jako mec.Googiel wiesz co mam na
                                  mysli...
                                  bardziej zalezaloby mi na wydaniu Wolinskiej i Michnika , bo ci rzeczywiscie
                                  maja krew na rekach.Ale z braku laku , mozna od Kobylanskiego zaczac.
                                  Byle na nim nie skonczyc,to juz bedzie cos.
                                  2/
                                  nie bardzo rozumiem tego zdania
                                  > uwazasz ze poglady tego faceta wskazuja na zwiekszenie czy zmniejszenie
                                  mozliwo
                                  > sci iz dopuscil sie tego co sie mu zarzuca???

Jakie to ma znaczenie?
                                  -kazemy za poglady?
                                  -zwiekszamy/zmniejszamy kare za poglady?

nigdy nie mialem okazji poczytac/posluchac faceta na zywo, obserwujac ta
                                  nagonke , przychodzi mi na mysl i takie wytlumaczenie , ze gosciowi poglady na
                                  Zydow sprecyzowaly sie pod wplywem traumatycznych przezyc po II wojnie, gdy byl
                                  scigany przez aparat z ulubionego przez ten aparat oskarzenia.
                                  Jesli o tym nie wiedziales , to ci podpowiem , a ty sie doszkol.
                                  W latach 44-56 oskarzenie o szmalcownictwo i czynny antysemityzm ,polaczony ze
                                  wspolpraca z hitlerowcami , bylo ulubionym artykulem polskojezycznych strozow
                                  prawa.Zawsze tego asa mozna bylo wyciagnac z rekawa( rzecz jest z natury trudna
                                  do udowodnienia) , a trzeba bylo miec za co skazac te tabuny patriotycznych AK-
                                  owcow.
                                  Ale na temat Kobylanskiego , to sa tylko , mec.Googiel moje dywagacje.
                                  PS.pozwolisz mi sie tak nazywac?Mam nadzieje, wprawdzie nie roszcze sobie praw
                                  autorskich , ale chyba pamietasz,ze pierwszy zwrocilem uwage na twoja
                                  fascynacje wyszukiwarka i pogarde do tradycyjnych , monograficznych nosnikow
                                  informacji. :DDDDDDDDD
                        • manny_ramirez K. to tez nasz agent 22.03.05, 19:50
                          dobra robote wykonal, teraz idzie na emeryturke
                          • goral_z_gory_synaj to dziwne,raczkuje dopiero po tym forum 23.03.05, 10:40
                            wiecej na razie czytam niz pisze , ale juz mi sie pewna prawidlowosc w oczy
                            rzucila-jednos skladni , tematu i tresci.
                            Od paru dni takie teksty puszcza "agentmossadu"
                            A tu teraz to samo ze strony niejakiego "mannego".Czyzby sie zapomnial
                            przelogowac?

rzydziu-agencie
                            Autor: agentmossadu
                            Data: 23.03.2005 04:05 skasujcie post
                            --------------------------------------------------------------------------------
                            dobra robota

i to samo , prosze zauwazyc manny-tez o agentach i "dobrej robocie"

manny_ramirez napisał:

> dobra robote wykonal, teraz idzie na emeryturke

-----------

to jakas plaga, obsesja spiskowa , czy niemoc tworcza?

• krystian71 Re: krystian 71 TY JESTES ZBOCZONY 21.03.05, 20:36
          slowa , w ktorych porownujesz mnie do strangera brzmia w moich uszach jak
          mily , raczej niezasluzony komplement.
          Nie mam tyle wiedzy, tyle zrodel pod reka , moze i czasu mi brak , by pisac w
          tak udokumentowany sposob
          BYE once more
          • xavras_wyzhryn krystian 71 a wiesz moze? 21.03.05, 20:57

A wiesz moze co to byla akcja "Odessa"???

A wiesz moze kto z niej skorzystal, zeby sie przedrzec do Ameryki Poludniowej??

Czy popluczyny po SS i Gestapo w polowie lat 40-tych specjalnie zakwalifikowaly
            do akcji Odessa pewna znana nam osobe, zeby potem byl argument do przylozenia
            prosowieckiemu radiu przenajswietszemu???
            • xavras_wyzhryn Ach.. 21.03.05, 20:59
              Ach zapomnialbym...

siac, siac trzeba (ferment)

Alleluja i do przodu
              • biedronka24 No wiele od przeciwnikow tego radia slyszalam 21.03.05, 21:21
                - sama nie bedac jego zwolennikiem...
                Ale pomysl na prosowieckosc to chyba tylko w takiej gazecie od ´centryfug´ mogl
                sie zrodzic?! ;)
                • xavras_wyzhryn Re: No wiele od przeciwnikow tego radia slyszalam 21.03.05, 21:31
                  Widzisz... mam takie skrzywienie... niezawodowe, wrodzone...
                  Moja rodzina walczyla z sowiecka swolocza w 1920 i 1939...
                  Sowiecka retoryke znam od dawna i wyczuje zawsze z bardzo daleka...
                  Nienawidze komunizmu i tego co zrobil z moim Panstwem i moim Narodem...

Dlatego bardzo grzecznie prosze: NIE INPUTUJ MI ZADNYCH CENTRYFUG!

A teraz uzyj mozgu i sie zastanow:
                  - w ilu glosowaniach LPR i samoobrona (faworyci przenajswietszego radia)
                  glosowali przeciwnie do oficjalnej rosyjskiej liniii politycznej ? (podpowiem 0)

- ktorzy eurodeputowani siedzieli na miejscach, podczas gdy wszyscy inni witali
                  na stojaco demokratycznie wybranego (wbrew kremlowi) przywodce Ukrainy?

- jaka retoryke stosuje przewielebne radio i czy czegos ci to nie przypomina ?
                  (moze jestes za mloda...)

- posluchaj troche tego radia, poczytaj przyjazne mu strony w internecie

i... nie sadz pochopnie.
                  • manny_ramirez xavras chodzi o to 21.03.05, 21:44
                    ze to radio nie jest zydowskie wiec jest SWIETE (przynajmniej dla krystiana
                    &co.)
                    Najwiekszych szok dla nich to bylby jakby sie okazalo ze ojciec R. , Bender,
                    Jerzy Nowak i paczka tez maja pochodzenie:)))))
                    • xavras_wyzhryn Re: xavras chodzi o to 21.03.05, 21:51
                      hyh bender to nawet troche wyglada:)
                      a jakby ojcu grzybkowi pejsy zapuscic, to rabinek bylby jak ta lala :)
                      • manny_ramirez Re: xavras chodzi o to 21.03.05, 21:52
                        :)))))))))))))))))))
                        • biedronka24 no prosze jak to szanujacy religie ramirezek 21.03.05, 22:36
                          nagle elegancko z rabinow sie wysmiewa.. Prawda jak wpadles niekolego?

Czy p. Wildstein ma czysto - etniczno polskie pochodzenie?! Nazwisko chocby tego
                          nie sugeruje.. a okazuje sie ze zarowno ja - jak i Krystian zdaje sie dzialanie
                          tego p. popieramy.. Wiec jak sie ma ta tu na kolanie spreparowana teoria do
                          rzeczywistosci a?
                          • manny_ramirez Re: no prosze jak to szanujacy religie ramirezek 21.03.05, 22:53
                            biedronko z jakich rabinow ja sie nasmiewam co? Nasmiewam sie juz z ludzi
                            takich jak wlasnie krystian, chorych na uprzedzenia i nienawisc. Z tego sie jak
                            najbradziam nasmiewam a z religi moja droga ja sie nie nasmiewam nigdy

P.S Wildsteina tez popieram swoja droga
                          • meerkat1 NIKT, biedroneczko, nie ma CZYSTEGO pochodzenia! 21.03.05, 22:55
                            Bo wszyscy jestesmy Zydami, tak jak wczesniej bylismy wszyscy MURZYNAMI ( bo
                            gatunek ludzki wywodzi sie z terenu obecnej Kenii i Etiopii)!

KOREKTA: No, nie wszyscy. Polacy- na pewno nie! :-))))
                          • manny_ramirez biedronko , sama przemawiasz jak najbardziej 22.03.05, 00:18
                            ubeckim jezykiem
                            Z tego co pamietam ja zawsze do Ciebie pisalem kulturnie. Jak widac jednak Ty
                            wolisz sluchac idiotyzmow swojej kompanii i kisic sie w sosie milej i powabnej
                            bezmyslnosci

bardzo sie kiedys zdziwisz ale kjestem przekonany ze kiedys dojdziesz do tego
                            ze ludzi drugich powinno sie traktowac na podstawie wlasnego rozumu a nie zdan
                            osob trzecich. Ale coz ja tu bede sie pocil. Przeciez ty i Twa kompania i tak
                            WIECIE ze jestem agentem Mossadu

adios biedroneczko, slodkiego zycia w slodkim sosie niewiedzy zycze
                  • biedronka24 skoro masz takie skrzywienie to powinienes przede 21.03.05, 22:34
                    wszystkim zauwazyc co sie dzieje w kraju. A dzieje sie tak ze od lat, i w
                    dalszym ciagu wbrew idiotycznym pogladom rzadzi nim mafia...
                    Zdjecia Michnika i nawet Walesy z okraglego stolu przy wodeczce nie sa
                    sfalszowane..Ja te czasy pamietam. Wiem co mowili moi rodzice.. Wtedy RM jeszcze
                    nie bylo- Pojmujesz panie ´doswiadczony´?
                    A RM nie slucham. Mozesz to wykorzystac... Ale oznacza to ze jest w Polsce wielu
                    ludzi ktorzy RM nie sluchaja a mimo to widza wazniejsze dla Polski sprawy niz
                    osobiste rozgrywki Michnikowo gazetowe z jakimis radiami... Rozumiesz?
                    • biedronka24 Prawda jest tez taka ze wasza GW 21.03.05, 22:51
                      popiera wypowiedzi ktore niczym nie roznia sie od wypowiedzi ktore znam na
                      pamiec z ust komuchow - jeszcze ze szkoly. Tych samych, ´komisarycznych´ ktorzy
                      pakowali swoje wscibskie narzady sluchu wszedzie tam- gdzie ktokolwiek z
                      nauczycieli probowal nam opowiadac choc troche o tej historii, ktorej nie bylo w
                      podrecznikach.. I nie bez reperkusji te uszy wsadzali...
                      Prawda jest taka ze promuje do reprezentowania nas w Europie komuchow takich jak
                      Sroda- ktorzy natychmiast nawet w oczach lewicujacych rzadow latwo demaskuja
                      swoje klamstewka.
                      Niestety jak ktos jest skorumpowanym urzednikiem, dzialaczem spolecznym albo
                      zlodziejem to ani DEKLAROWANE pochodzenie etniczne czy sympatie etniczne, ani
                      deklarowana ideologia ani deklarowana przynaleznosc do patriotycznych go
                      niestety nie uratuje. I te swiadomosc powinni juz dawno miec politycy w naszym
                      kraju, a cosik dlugo jej nie maja..
                      Na chrzescijanstwo napada sie w calej Europie. Akurat nic nowego. Ateistow
                      walczacych wszedzie dostatek. Niedobor natomiast ludzi uczciwych niezaleznie od
                      wiary czy niewiary.. A w Polsce tacy sa potrzebni. I kropa..

W odpowiedzi niejakiemu ´tajemniczemu nowemu nikowi´- nie sledze tego kto jak
                      glosowal w sejmie.. Ale ty widze jestes zaangazowany w jakas partie - i dzieki
                      temu co napisales zdradzasz sie z tym- ze obiektywny nie jestes.. Jak znam zycie
                      i PIS to do niego tez sie nie zaliczasz- a wiec?
                      • manny_ramirez biedronko 21.03.05, 22:57
                        Ty masz wybor mozesz zadawac sie z ludzmi chorymi na urojenia i rasizm albo
                        nie, jak zdecydujesz to Twoja sprawa. o jedno o co bym prosil to nie o
                        wkladanie mi w ustach rzeczy ktorych nie powiedzialem
                • krystian71 Re: No wiele od przeciwnikow tego radia slyszalam 21.03.05, 21:56
                  a ktoz to Biedroneczko o prosowieckosci tego Radia pisze ?O jakiegos nowego
                  idiote forum nam obrodzilo?
                  O prorosyjskosci , juz taki tekst slyszalem i taka opcje , na jednego z wielu
                  sasiadow mozna by brac pod uwage.
                  Ale proSOWIECKOSC, stawianie na trupa?
                  to forum mnie zadziwia, chyba zaczne RM sluchac
                  • xavras_wyzhryn Re: No wiele od przeciwnikow tego radia slyszalam 21.03.05, 23:12
                    zacznij zacznij, zdziwisz sie
                    do jakich wnioskow dojdziesz, albo...
                    moze cie przekabaca i pokochasz ruskich?
                    czort cie tam wie...
    • abe_ltd Chore generalizacje 19.03.05, 21:59
      Jesli jestes Zydem crassus to powiedz to otwarcie, a nie zachowuj sie jak glupi
      szczeniak ktory Polaka udaje a jednoczesnie Polakami pogardza.
      Nikt ci glowy nie urwie za bycie Zydem.
      Zaden Polak nie usilowalby tak usilnie jak ty zdyskredytowac Polakow jako
      calosc, jako narod poprzez przekladanie na nich zbrodni paru zdegenerowanych
      jednostek. Jest to uwlaczajace dla Polakow i nikt normalny tego nie robi tylko
      ci ktorzy maja szczegolna, nieuzasadniona niczym innym tylko doswiadczeniami z
      poejedynczymi jednostkami, nienawisc do calego narodu. Owijanie tego w bawelne
      banalnych wstepow w rodzaju "duzo sie mowi o bohaterstwie Polakow w pomocy
      Zydom w trakcie II wojny swiatowej." jest znana od wiekow sztuczka zmylania z
      tropu na ktore nikt sie zlapie szczegolnie jak po tych slowach nastepuja takie:
      "nie nalezy zapominac ze czasem o sprawie zydow w Polsce mowia podobne mendy
      (...) wsrod porzadnych ludzi wystarczy garsc skur..li zeby popsuc ladny obraz.
      (...) najgorsze jest to ze za garsc mend polski narod musi sie wstydzic.:( "
      Wiec przyjmij do wiadomosci ty metny "Polack basher" ze obecnosc zwyrodnialych
      jednostek w spoleczenstwie wcale nie wplywa ani a wartosci tego spoleczenstwa
      ani na jego 'obraz', szczegolnie jak takie jednostki sa poszukiwane w celu
      postawienia przez wymiarem sprawiedliwosci. I po drugie polski narod nie
      wstydzi sie z powodu garsci (to juz z jednostki zrobila sie garsc?!) mend -
      Narod Polski je ostracyzuje i wylacza ze swojej spolecznosci. Narod Polski nie
      ma sobie nic do zarzucenie.
      Nie zasmiecaj pamieci dzielnych Polakow, ktorzy byli w wiekszosci kiedy
      pomagali Zydow w WWII (moj dziadek wlaczywszy). To oni reprezentuje Narod
      Polski, a nie spoleczne odpady.
      Idz se witryne Wisentchala (czy jak mu tam) jeszcze troche wiecej postudiuj,
      mendo.
      Waznym jest aby mowic o przestepcach wojennych i ich wylapywac (tak jak to
      traktuje artykul zacytowany przez tego barana crassusa) ale nalezy natychmiast
      reagowac jak takie crassusowe mendy probuja zaraz podciagac przestepcow
      wojennych pod wizerunek calego Polskiego Narodu. TFU!
      • i-love-2-ski Re: Chore generalizacje 19.03.05, 22:07
        dziwie sie abe,ze ty te chore wypociny czytasz i na nie reagujesz. zostaw to
        jego wielbicielom,bo na tego typu idiotyczne prowokacje to chyba nie ma po co
        palcow na klawiaturze zdzierac. wiesz kim jest marcus,jak on traktuje ludzi na
        forum i co soba reprezentuje,jak rowniez kto z nim sztame trzyma ,naley ich
        olewac,a nie dyskutowac ze smietnikiem.po co grzebac w smietnisku,zeby smrod
        roznosic.
        • abe_ltd Re: Chore generalizacje 19.03.05, 22:22
          Ja nie moge przejsc obojetnie jak widze szykany mojego narodu, i mieszanie
          mojego narodu z najwiekszymi brudami, rachelko. Wiem, ze to bydle nie zasluguje
          na czytanie ale niestety tak sie sklada ze to bydle i jego ekipa praktycznie
          zdominowalo to forum. To jest FORum Swiat. My ludzie ze Swiata mamy tu glos i
          nie mozna pozwolic aby takie jedno wredne bydle to nasze Forum Swiat
          reprezentowalo.
          Pozdrowienia
          • i-love-2-ski Re: Chore generalizacje 19.03.05, 22:26
            abe_ltd napisała:

> Ja nie moge przejsc obojetnie jak widze szykany mojego narodu, i mieszanie
            > mojego narodu z najwiekszymi brudami, rachelko. Wiem, ze to bydle nie zasluguje
            >
            > na czytanie ale niestety tak sie sklada ze to bydle i jego ekipa praktycznie
            > zdominowalo to forum. To jest FORum Swiat. My ludzie ze Swiata mamy tu glos i
            > nie mozna pozwolic aby takie jedno wredne bydle to nasze Forum Swiat
            > reprezentowalo.
            > Pozdrowienia

abe ale w takim ukladzie lepiej zalozych swoj watek niz pisac na takim,gdzie
            bagno i jego smrod odpychaja kazdego normalnego. to jest moj punkt widzenia. ten
            osobnik i cokolwiek on pisze,jak rowniez ludzie,ktorzy za nim stoja powinni byc
            olewani na forum,bo wlasnie oni zajmuja sie tania,rasistowska prowokacja na co
            dzien. nie popierajmy ani ich samych ani ich wpisow,sama wiesz po wlasnej skorze
            czym rozmowa z tym chamstwem sie konczy.pozdr
            • abe_ltd Re: Chore generalizacje 19.03.05, 22:31
              Pewnie masz racje, Rachelko, ale nie mam czasu na zakladanie i monitorowanie
              wlasnych watkow. Ostatnio mam pewien projekt na warsztacie i to mnie zupelnie
              pochlania. Tu tylko wpadne, zeby zobaczyc co sie swieci i takie perelki mnie
              zrzucaja z siodla. Fakt, ze najlepiej to-to unicestwic nie odpowiadajac. Dla
              tegiego exhibicjonisty jak crassus to tak jakby sie tlen mu odebralo. Postaram
              sie zastosowac.
              • i-love-2-ski Re: Chore generalizacje 19.03.05, 22:34
                abe_ltd napisała:

> Pewnie masz racje, Rachelko, ale nie mam czasu na zakladanie i monitorowanie
                > wlasnych watkow. Ostatnio mam pewien projekt na warsztacie i to mnie zupelnie
                > pochlania. Tu tylko wpadne, zeby zobaczyc co sie swieci i takie perelki mnie
                > zrzucaja z siodla. Fakt, ze najlepiej to-to unicestwic nie odpowiadajac. Dla
                > tegiego exhibicjonisty jak crassus to tak jakby sie tlen mu odebralo. Postaram
                > sie zastosowac.

no to trzym sie dzielnie,ja tez mam troche pracy gdyz jak wiadomo u nas wiosna
                za pasem. a co do niektorych tematow i niektorych nickow, to musisz to traktowac
                ulgowa taryfa. tu jak wiesz pisza rozni, i pisza w roznych celach stad ma rada
                dla ciebie. po co dawac komus latwa satysfakcje,jak oni tylko dla takiej zyja.
                pozdr dla ciebie i rodzinki bo spadam:))
        • krystian71 Re: Chore generalizacje 19.03.05, 22:31
          spokojnie dziewczyny.
          Stare chinskie przyslowie mowi , ze nawet najglupszy czlowiek na wsi moze ci
          pokazac droge do szkoly.
          I Marcuss swoja , przypisana role spelnil.
          Pare tygodni temu GW geizdkiem dala mu znak , ze teraz na topie bedzie
          atakowanie RM.Wszelkimi sposobami i z wyborem dowolnych metod.
          I Krasula, jako nieodrodny syn tej opartii i potomek calego szeregu drobnych
          kapusiow dwoi sie i troi aby na gratyfikacje zarobic,Walesa w beznadziejnie
          glupi sposob zaatakowal to radio,Walese nalezy poprzec.
          Ten jezyk Krasuli nie przeszkadza, to jest przeciez jezyk Krasuli.
          Nawet przez chwile myslalem,ze Krasula Walesie to oswiadczenie redagowal.
          Teraz znowu Kobylanski i znowu w tym samym stylu .Dawno temu GW popisala sie
          wyciagajac podobne informacje na Tyminskiego.Skonczylo sie to sromotna porazka
          Mazowieckiego.Jak sie GW z Krasula do czegos wezma , to mozna byc pewnym , ze
          akcje RM pojda w gore.
          Na Krasulemowia tu , zauwazylem , mecenas Googiel.
          Ale ty , abe , spojrz na ta notatke.
          Nic ci to nie mowi.
          Lata , w ktorych oskarzano o wszystko, i to na podstawie jednego sfabrykowanego
          donosu.Sledztwo prowadzono do 54r, potem w dziwny sposob je przerwano.
          Nieobecnosc oskarzonego nie musiala byc tego przyczyna.
          Przeciez , gdyby dowody byly mocne , mozna by bylo wydac wyrok zaocznie.
          Tak jak zaocznie Jaruzel skazal Kuklinskiego na kare smierci.
          I to wyciaganie donosow , nie sprawdzonych , nie zakonczonych sledztwem i
          wyrokiem i nieudowodnionych po 59 latach!!!
          Ta cala sprawa na mile smierdzi prowokacja.
          Twoja uwaga abe , na temat niestosownosci generalizowania jest oczywiscie
          sluszna , ale nie w tej niestety sprawie.
          Pisze niestety , bo wstyd mi i zawiedziony jestem , ze i Rzepa dala sie
          wciagnac w ten rechocacy chor Wyborczej.
          • i-love-2-ski Re: Chore generalizacje 19.03.05, 22:38
            przejzyj maila i przetlumacz mi co nieco na polski,bo ja sie gubie w tych
            wszystkich polskich aferach i nazwiskach. ciezko mi to sledzic z daleka:)))
          • marcus_crassus ojej krystianku...ale zostaje ci jeszcze 19.03.05, 22:42
            "nasz dziennik".niedlugo okaze sie ze nie bedziesz mogl czytac normalnej prasy.po naszym dzienniku mozesz zawsze przerzucic sie na "tworkowe wiesci".znajdziesz tam dokladnie to czego szukasz
            • krystian71 Re: ojej krystianku...ale zostaje ci jeszcze 19.03.05, 23:09
              chyba sam widzisz,ze glupi post popelniles , bo nie wazne gdzie a co.
              Tylko nie dla ciebie, McGugiel
              • marcus_crassus radze czesciej z tych gugiel korzystac 19.03.05, 23:11
                wiedzialbys chociaz cos o wojnie w korei wczesniej...
                • krystian71 Re: radze czesciej z tych gugiel korzystac 19.03.05, 23:31
                  robisz sie coraz zalosniejszy.
                  JA jak o czyms nie wiem , to o tym pisze i sie pytam
                  To najlepszy sposob, by nie zrobic z siebie idioty.
                  • j-k jak ja czegos nie wiem - to slucham innych 19.03.05, 23:35
                    a im nie dokuczam...

(vide: Rachelka i Patriot Act)
                    • krystian71 Re: jak ja czegos nie wiem - to slucham innych 19.03.05, 23:42
                      kogo jotka, kogo , przeciez nie ciebie i nie markusa.
                      Dzieki za nastepna rade,
                      MC poradzil mi google jako zrodlo wiedzy.
                      Wiem, ze on je traktuje jako fontes juris cognoscendi ,he,he
                      • j-k nudzisz i smecisz, hloopcze 19.03.05, 23:49
                        pilnuj raczej Kaliningradu...
                        Ruscy czolgi maja nie najnowsze, benzyny malo,
                        ale do Gdanska dojada.

Nie nudz BEZ POTRZEBY.
                        zajmij sie Twoja kobieta.
                        nad morzem, to przyjemny sposob spedzania czasu...
                        w razie czego siegnij do GW.
                        szykuje sie pare ciekawych koncertow.
                  • marcus_crassus jak czegos nie wiem tez tak robie 19.03.05, 23:37
                    vide zakon legionisci chrystusa.co do kwestii robienia z siebie idioty.o ile pamietam twoje postanowienie ze nie bedziesz go z siebie robil w swietle twoich wypowiedzi o celtach w judei wskazuja ze sie srednio przykladales :P
                    • krystian71 ??????????????????? 19.03.05, 23:43

• marcus_crassus srednio przykladales sie do nie zrobienia z siebie 19.03.05, 23:47
                      idioty.o ile sie nie myle szukales ciekawych teorii... :))
                      • krystian71 Re: srednio przykladales sie do nie zrobienia z s 19.03.05, 23:56
                        sciagam Zielinskiego .
                        Nie linki z googli.
                        Uwielbiam ciekawe teorie.
                        Sam sobie je wybieram.
                        Nie musze czekac na podpowiedz GW.
                        I duzo rzeczy jeszcze nie musze.
                        Lizac dupe amerykanom.
                        Lizac dupe Walesie.
                        Upierac sie przy swym zdaniu, nawet wbrew oczywistosciom.
                        Spiewac w falszujacym chorze.
                        Jak widzisz,jestem wolnym czlowiekiem
                        Nawet jak napisze cos glupiego , to jest MOJE glupstwo.
                        Nikt mi nie kazal tego napisac.
                        I spokojnie moge sie przyznac do grzechu , ze 20 lat temu czegos nie wiedzialem.
                        O M/S Liberty tez do niedawna nie wiedzialem.
                        • marcus_crassus a sciagaj sobie 20.03.05, 00:05
                          nie zapomnij mnie poinformowac co nowego wiesz o celtach w judei:DDDDD poszukaj sobie innych ciekawych teorii jak np takich ze ziemia jest plaska i niesiona jest przez 2 wielkie zolwie...

nie musisz nikomu lizac dupy,lepiej lizac dupe zamiast walesy ktory walczyl z PRL-em ojcom rydzykom ktorzy nikt nie wie gdzie wtedy byli albo maciejom giertychom ktorzy nawet nie sa posadzani o bycie agentami bo jawnie i bez zadnej krepacji mowili jak to kochaja ZSRR :)))

oczywiscie ze jestes wolnym czlowiekiem.nigdy nie odbieralem ci prawa bycia glupim.dajemy choremu mozliwosc wyboru :)))
                          • biedronka24 a ci co dzis kopia tych tam 21.03.05, 21:18
                            ojcow rydzykow i Giertychow to juz maja patent na madrosc?
                            To juz na dzis do madrosci wystarcza?
                            No no- dawno to wyewoluowales od tego plaza marcusiku?
                            Ci co maja kore przedczolowa zadaja jeszcze kilka pytan- kto (w sensie tego co
                            robil wczesniej i jak sie innym przedstawil) , po co ( w sensie motywow- dajmy
                            na to zajecia jego miejsca) , i za co ( w sensie kasy i podatkow ludzi, ktore na
                            to ida, tudziez kasy na szmirowata gazete).
                            To sa wbrew pozorom b. istotne pytania..
                            Mam nadzieje, ze ty je sobie tez zadales Marcusie, wiecej - pomyslales nad
                            odpowiedzia bo na potencjalnego czlonka tej nowej - uczciwej partii jakos mi nie
                            wygladasz..
      • marcus_crassus nie jestem Zydem.malo tego - w mojej rodzinie 19.03.05, 22:38
        od kilkunastu pokolen jak sprawdzilem nie bylo zydow :))))

chodzi o jedna bardzo wazna rzecz-o to ze Polacy pomagali Zydom.i teraz ludzie Ci znajac swoje zaslugi i godne szacunku czyny sa cicho.wiedza co zrobili.bohaterowie ze swoim zachowaniem sie nie obnosza bo znaja swoja wartosc...

natomiast o ratowaniu Zydow,o poszukiwaniu korzeni zydowskich wsrod roznych ludzi ktorzy pozniej sluzyli PRL-owi mowia nie Ci bohaterowie,nie ludzie ktorzy rzeczywiscie maja czyste konto moralne.ale mowia gnidy tego pokroju.pokroju nedznych mend.

oni czesto podkreslaja zaslugi innych,ktorzy gardzili ich zachowaniem.Jestem dumny z tych Polakow ktorzy w czasie wojny wykazali sie odwaga.i gardze tymi ktorzy zachowali sie jak szczury.ale pogarda to jedna sprawa.

wielokroc o tym jacy zydzi sa zli i ile zlych rzeczy zrobili mowia wlasnie czlonkowie rodzin ktore zachowywaly sie w ten sposob.w trakcie proby wojny okazali sie nedznymi gnidami.

odmawiam im prawa do odzywania sie w imieniu narodu Polskiego.juz raz ich przodkowie skompromitowali moje panstwo i narod z ktorego sie wywodze.jak szczury zas ich potomkowie znow rowniez posrednio mnie kompromituja :((((

ps-ja jestem prosta oslico czescia narodu polskiego.mieszkam tutaj w Polsce,nie mysle o zmianie obywatelstwa na niemieckie jak ty i nie wypisuje bzdur zeby "znalezc punkt wspolny do rozmow z rodakami"

jesli chodzi zas o mnie oslico to jestem polskim patriota.takim co nie zmienia obywatelstwa na niemieckie jak mu sypna pare euro przed oczami.takim co chocby mial mozliwosc wyjazdu i swietnej pracy w USA nie korzysta z tego bo jest przywiazany do Polski.

wiec jako polski patriota moge powiedziec jedno - wstyd mi za takie odpady jak ten facet ktory w czasie proby pokazal swoja mendowata nature.wstyd mi za gowno ktore plywa na forum i nosi nick "stranger".wstyd mi poniewaz tak samo jak ja rozumiem co to znaczy patriotyzm i szacunek dla wlasnego kraju tak rozumie to kazdy Izraelczyk ktory nie pozwoli przez takie guano obrazac swojego narodu i swojego panstwa i przypisywac mu najgorszych zbrodni.

sek w tym ze to zrozumienie pomiedzy uczuciami osob ktore naprawde szanuja swoj narod i swoj kraj jest dla ciebie obce.jest obce dla osoby ktora na forum pyta sie jak moznaby tu zmienic obywatelstwo na niemieckie,ktora wypowiada sie o kwestiach ktorych absolutnie nie rozumie,ktora musiala az napisac specjalny watek ze przeprasza za swoje antysemickie wybryki.

w pewnych chwilach nie obchodzi mnie czy ktos jest Polakiem,Zydem czy Amerykaninem albo Rosjaninem.Jesli zachowuje sie tak jak stranger albo paru innych,przytacza antysemicka propagande,wypomina zle zachowania zydom starajac sie ukryc tragiczne zachowania niektorych Polakow w dodatku chcac cieszyc sie prestizem narodu ktory zrobil dla Zydow tyle dobrego (ale ludzie dzieki ktorym ten narod takim bohaterstwem sie wykazal najwyzej pogardliwie spojrzeliby na takie stworzenie) to ja moge przypomniec ze moj narod niestety nie jest krystalicznie czysty.i takie mandy jak on odpowiadaja za czyny ktory ja jako czlonek tego narodu sie wstydze.

zrozumiala abe??

• j-k Crassus, przestan zartowac... 19.03.05, 22:40
          antysemityzm nie jest choroba.
          jest zwykla, ludzka GLUPOTA.
        • abe_ltd Re: nie jestem Zydem.malo tego - w mojej rodzinie 21.03.05, 04:08
          Jak sie z takimi identyfikujesz to sie za takich wstydz do woli, ale w twojej
          osobistej capacity a nie w imieniu Narodu Polskiego.
          Po drugie, ja sobie moge miec cztery obywatelstwa czterech roznych krajow co
          nie czyni mnie na jotke mniejsza Polka niz ty jestes Polakiem. Przyjmij to do
          wiadomosci i przestan Polakom na emigracji ublizac.
          Wszystko pozostale potepiam tak samo jak ty, ale tego nie imputuje calemu
          mojemu narodowi jako jego 'gorsza' ceche, ponial crasul?
          • marcus_crassus przestan bredzic i belkotac... 21.03.05, 07:13
            przestan bredzic i dalej belkotac....

czy ty potrafisz sie wyrazic bez bezsensownego slowotoku??????

a)"Polak nie usilowalby tak usilnie jak ty zdyskredytowac Polakow jako
            calosc"

gdzie probuje (tutaj slowo okreslajace twoja miernote intelektualna) zdyskredytowac Polakow???usilujesz sugerowac ze takich bydlakow jak ten facet w Polsce nie bylo??????

NIE BYLO CZY BYLI???

b)Narod Polski je ostracyzuje i wylacza ze swojej spolecznosci. Narod Polski nie
            ma sobie nic do zarzucenie.

po czesci sie zgodze - staramy sie takich jak ty i np stranger poddawac ostracyzmowi.ale wy ciagle wracacie i sie przyklejacie jak <g...> do buta.i co z wami zrobic w tym momencie????

z jednej strony normalnie Polacy nie maja sobie nic do zarzucenia - z drugiej strony istnienie ciebie i strangera jest dla nas klopotliwe.srednio wiadomo co z wami robic.musimy sie za was wstydzic :(((((

c)moge miec cztery obywatelstwa czterech roznych krajow co
            > nie czyni mnie na jotke mniejsza Polka niz ty jestes Polakiem

buhahaha - wielka patriotka - jedyne co definiuje jej "patriotyzm" to rozmowa o zydach do czego sie oficjalnie przyznalas - ze chcialas pogadac z "rodakami" i musialas znalezc wspolny temat.pogadalas z jakimis wyplochami w wiekszosci rowniez na emigracji ktorzy otwarcie mowia jak rattler albo spilit ze sa juz amerykanami ;)))))))))a ty w patriotycznym zapale pytasz sie jak za garsc euro zostac niemka...

ktoremu panswtu wtedy bedziesz bardziej sluzyc???Polsce czy niemcom???bo dwoch ojczyzn miec nie mozna....

d)> Wszystko pozostale potepiam tak samo jak ty, ale tego nie imputuje calemu
            > mojemu narodowi jako jego 'gorsza' ceche, ponial crasul?

gdzie inputuje calemu???ja robie ze swojej strony wszystko zeby takie cos jak ty i stranger nie bylo kojarzone z moim narodem.ale jak mowilem.jak <g...> przyklejone do buta. :((((((

i wstyd zostaje ilekroc np ciebie albo jego czytam :(
            • manny_ramirez do mc 21.03.05, 14:18
              ktoremu panswtu wtedy bedziesz bardziej sluzyc???Polsce czy niemcom???bo dwoch
              ojczyzn miec nie mozna....== masz racje i nie masz marcus, ojczyzne ma sie
              jedna ale mozna sie poczuwac obywatelem wiecej niz ejdnego kraju. Mi zalezy na
              dobru, wedle mojej definicji oczywiscie, na dobru obu krajow ktorych jestem
              obywatelem i uznaje ze w dzisiejszym swiecie jest to mzoliwe.

O i nie porownuj abe do strangera, abe przynajmniej wykazuje jakies otwarcie na
              inne poglady
              • marcus_crassus wiesz co manny 21.03.05, 14:31
                a)masz racje.ale to pole do dyskusji filozoficznej.to naprawde ogromny temat.np niejaki rattler wielokrotnie deklarowal sie jako "Amerykanin" a nie Polak.w kazdym razie sprawa jest dyskusyjna.nie ma jednak watpliwosci - posiadanie wiecej niz jednego obywatelstwa biorac nie biorac pod uwage przypadkow indywidualnych co do lojalnosci zawsze powoduje watpliwosci.

w przypadku kiedy racje stanu tych krajow sa sprzeczne.

abe rzeczywiscie wykazuje pewne poglady i nie powinienem powaznie porownywac jej do strangera ale jej post o moich generalizacjach ktore jakby czynie byl rownie bezsensowny w konkretnym przypadku jak posty strangera.

odpadam z dyskusji filozoficznych jednak ;)))))sa zbyt dlugie i wlasciwie nie maja konkretnego konca.
              • rattler Re: do mc 21.03.05, 18:16
                Powiedz mi jak, Manny ? Byc moze w czasie pokoju - A w czasie wojny ?

W US I-sza Wojna Swiatowa zapisala sie w annalach epidemia samobojstw wsrod
                zolnierzy na froncie z Niemcami, nalezy podkreslic, ze w tym okresie Amerykanie
                pochodzenia niemieckiego stanowili wiekszosc narodowa w Stanach (ok 60 %) w tym
                ponad polowa z nich urodzona w Staryn Kraju - Widzisz powiazanie ?

W II-giej Wojnie wzieto ten szczegol pod uwage, zreszta bylo latwiej bo
                walczylismy na dwoch frontach z kilkoma nacjami.

Sprawa lojalnosci Imigranta [w chwili proby (szczegolnie pierwszego pokolenia)]
                wcale nie jest taka prosta, jak sobie wyobrazasz.

narazie

---------------------------------------------------

masz racje i nie masz marcus, ojczyzne ma sie jedna ale mozna sie poczuwac
                obywatelem wiecej niz ejdnego kraju. Mi zalezy na dobru, wedle mojej definicji
                oczywiscie, na dobru obu krajow ktorych jestem obywatelem i uznaje ze w
                dzisiejszym swiecie jest to mzoliwe.
                • manny_ramirez Re: do mc 21.03.05, 18:37
                  to zalezy, wiem ze pytaniem na pytanie, ale jakby byla wojna amerykansko-polska
                  to po ktorej stronie bys waczyl?
                  • rattler Re: do mc 21.03.05, 21:42
                    Pytanie ponizej pasa - Gdybym odpowiedzial, musial bym ci kark skrecic, a tak
                    pozyjesz jeszcze troche.

narazie

--------------------------------------------------

to zalezy, wiem ze pytaniem na pytanie, ale jakby byla wojna amerykansko-polska
                    to po ktorej stronie bys waczyl?
                    • manny_ramirez Re: do mc 21.03.05, 21:45
                      dlaczego mialbys mi kark skrecac co? czy Ty umiesz jasno a nie polslowkami????
                      • marcus_crassus oczywiscie ze nie umie :/ 21.03.05, 22:44
                        to bylo chyba pytanie retoryczne.nasz maly rattler nie umie odpowiedziec na zadne pytanie do rzeczy.umie tylko wybelkotac cos o zionazistach :)
        • rattler Re: nie jestem Zydem.malo tego - w mojej rodzinie 21.03.05, 16:09
          Tego jeszcze im trzeba, maja swego fredzia, jeden im wystarczy :)

Bla, bla, bla - Wez sie za jakas prace, patrioto, zacznij zarabiac na zycie,
          moze stworz jakies stanowisko pracy, zamiast przesiadywac tutaj dniami i nocami,
          wlazic w dupe zio-naziolom i pieprzyc od rzeczy - Z takimi patriotami jak ty,
          po co Polsce wrogowie ?

narazie

------------------------------------------

wiec jako polski patriota moge powiedziec jedno - wstyd mi za takie odpady jak
          ten facet ktory w czasie proby pokazal swoja mendowata nature.wstyd mi za gowno
          ktore plywa na forum i nosi nick "stranger".wstyd mi poniewaz tak samo jak ja
          rozumiem co to znaczy patriotyzm i szacunek dla wlasnego kraju tak rozumie to
          kazdy Izraelczyk ktory nie pozwoli przez takie guano obrazac swojego narodu i
          swojego panstwa i przypisywac mu najgorszych zbrodni.
          • marcus_crassus i vice versa 21.03.05, 16:16
            wroc do Polski,za uzbierane pieniazki otworz jakas firme i stworz stanowisko pracy zamiast przesiadywac na forum,pieprzyc o zionaziolach i wtracac sie w sprawy ktore cie ani nie dotycza ani twoim biznesem nie sa.
      • xavras_wyzhryn Re: Chore generalizacje 20.03.05, 03:55
        Mozesz poprzec te "chore generalizacje" jakims cytatem, albo linkiem.
        Zdaje mi sie, ze przeczytalem dokladnie to, co pisal crassus w tym watku i nie
        znalazlem zadnych generalizacji, ani uwlaczania Polakom, a wierz mi, ze jestem
        na tym punkcie niezmiernie wyczulony. Jezeli mi je przedstawisz, to przyznam Ci
        racje i popre.
        Poza tym to wlasnie takie swinie jak kobylanski janusz, na ktore AK wydawala
        wyroki smierci w czasie wojny, sa zakala i uwlaczaja Narodowi. Nalezy zatem
        wszystkie takie chwasty znalezc, sprawiedliwie osadzic i wyrwac, aby nikt sie
        na nie juz powolac nie mogl.
        • abe_ltd Re: Chore generalizacje 20.03.05, 23:06
          zawiasie drogi, o jakie linki tobie siem rozchodzi?????
          Czy Ty tak jak crassus uwazasz, ze wspoludzial w ludobojstwie za oplate jest
          jakas "strona Polskosci"????? Bo jak sie stawia tytul o "tej gorszej stronie
          Polski" to ma sie na mysli i insynuuje sie innym, ze traktat jest o jakichs
          cechach narodowych Polakow. A wiec zalicza sie w tym konkretnym przypadku
          szmalcownictwo pewnych niechlubnych wyjatkow, pewnych wyrzutkow polskiego
          spoleczenstwa do reprezentatow polskosci z 'tej gorszej strony'.
          Otoz NIE!!!!!
          Wyrzutki sa wyrzutkami, a nie przedstawicielami narodu. Takich ludzi sie sciga
          i pociaga do odpowiedzialnosci, a nie posrednio akceptuje ich postawe jako
          reprezentatacyjne dla narodu i sie za nie poczuwa do wstydu. Dla przykladu:
          ANglia ma morderce seryjnego Jack the Ripper jako rowniez nastepnego morderce
          seryjnego Dr Death - nikt w ANgli nie wstydzi sie za tych ludzi i nie pisze
          nonsensow,ze upodobanie do morderstw seryjnych jest jakas cecha narodowa
          Anglikow (ta gorsza oczywiscie)!!!!! Jack the Ripper i Dr Death sa marginesem
          spoleczenstwa, nikt sie z nimi nie utozsamia jako czlonek tego samego narodu,
          nikt sie za nich nie wstydzi, tylko sie ich karze jak sie ich zlapie. Zwroc
          uwage tez ze Jack the Ripper do tej poru nie jest znany ale czy ktos nazywa go
          przecietnym szarym obywatelem, Joe Bloggiem, ktory kryje sie w kazdym Angliku?
          • xavras_wyzhryn Re: Chore generalizacje 21.03.05, 03:51
            > zawiasie drogi, o jakie linki tobie siem rozchodzi?????
            1. nie jestem zawiasem
            2. tym bardziej nie twoim drogim
            I jesli mamy zyc w zgodzie w przyszlosci, mam prosbe o nieprzekrecanie mojego
            nicka. W innym wypadku potrafie byc bardzo nieprzyjemny i po co nam to?

Z reszta twoich wywodow generalnie sie zgadzam i bardzo chetnie zobaczylbym jak
            sie pan janusz kobylanski tlumaczy przed polskim sadem. Niestety raczej do tego
            z roznych wzgledow nie dojdzie :(

Inna rzecz, ze tych niechlubnych wyjatkow bylo, niestety, calkiem sporo.
            • abe_ltd Re: Chore generalizacje 21.03.05, 04:17
              Sorry za znieksztalcenie twojego nicka. Faktycznie, wrazliwy jestes.
              Pozdrowienia
              • xavras_wyzhryn Re: Chore generalizacje 21.03.05, 04:25
                Peace :)

Pozdrawiam rowniez, spij dobrze.
    • eres2 Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 19.03.05, 23:53
      info.onet.pl/1070429,11,item.html
      Niepokoi w tym artykule fakt,że ów zbrodniczy ex-szmalcownik, sponsoruje
      właśnie rozgłośnię, która permanentnie emituje żydożercze komentarze i użycza
      swoich mikrofonów ludziom głoszącym antysemityzm. Czyżby ów południowo-
      afrykański dobroduszniak nie wiedział, ile jest w naszym kraju biedy, z jakimi
      niedostatkami borykają się np. domy dziecka?
      Niepokoi także fakt, że rozgłośnia RM przyjmuje od takiego podelca darowiznę.
      Przecież nawet dziecko nie uwierzy, że kierujący tą rozgłośnią duchowni nie są
      świadomi, jaką przszłością obciążony jest ich sponsor. A więc jednak 'pecunia
      non olet', nawet w rękach duchownych.

• meerkat1 Nie wiem co prawda o co chodzi... 20.03.05, 00:04
        ale jestem przekonany, ze wczesniej czy pozniej okaze, sie wine za to to cos
        ponosi- jak zawsze- "George Bush i jego neokoni".

NB nikt na tym forum nie wydaje sie wiedziec CO to jest neokon, i dlatego
        napewniej okreslaja tym terminem ludzi ktorzy zawsze byli KONAMI!

[to nie calkiem taka roznica jak miedzy neofita i starowierem, ale..:-)))))]
      • pypcinski Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 20.03.05, 00:13
        > info.onet.pl/1070429,11,item.html
        > Niepokoi w tym artykule fakt,że ów zbrodniczy ex-szmalcownik,

Panie eres, wyrok w sprawie nie został jeszcze wydany. Opisywana postać z pewnością nieciekawa, nie ma dwu zdań. Mimo to, w państwie prawa nie ma pan prawa zamieniać się w prokuratora i sąd. Czy to u pana nie nawyk?

sponsoruje
        > właśnie rozgłośnię, która permanentnie emituje żydożercze komentarze

Słucha pan tego radia? Ja to zrobiłem podczas zeszłorocznych wakacji. Wątpię, czy mógłbym to, co tam usłyszałem, uznać za żydozerstwo. W komentarzach brak politycznej poprawności, to pewne. Ale stąd jeszcze daleko do łamania prawa. Co potwierdzają rózne prokuratury nie chcąc podejmować kroków prawnych przeciwko RM. Dlacego nie podejmują? Czysta ekonomia: przegrałyby sprawę. Ale pan swoją sprawę przeciwko RM zdaje się już wygrał.

Podobnie jak poprzednią. I podobnie jak parę innych, z którymi pan tu występował.

Jak pan może zechce zauważyć, w tych moich uwagach nie chodzi bynajmniej o obronę RM (dla mnie osobiście mało ciekawe), raczej o reprezentowany przez pana styl ferowania wyroków, który - mam taką nadzieję - powinniśmy już ostatecznie pozostawić za sobą.
      • michal00 Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 20.03.05, 01:30
        Dlaczego na podstawie krotkiej notki na portalu onet uznales tego faceta za
        szmalcownika? Jezeli przeczytasz artykul przytaczany przez onet
        w "rzeczpospolitej" i na chlodno zanalizujesz jego tresc, to dojdziesz do
        wniosku, ze Kobylanski niekoniecznie mial interes w donoszeniu na zydowska
        rodzine.

www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_050319/plus_minus_a_8.html
        spojrz na ten fragment:
        "Juński wyjaśnił, że nazajutrz po uzgodnieniu u niego warunków zapłaty za
        fałszywe dokumenty odebrał telefon od Szenkera, który prosił, aby sędzia wydał
        kosztowności granatowemu policjantowi, który się do niego zgłosi. Po kilku
        godzinach zapukał do mieszkania sędziego granatowy policjant i wręczył
        Juńskiemu kartkę z wykazem złotych monet, jakie zdeponowali Szenkerowie. Sędzia
        je wydał."

Po co Kobylanski mialby przekazywac policji (gestapo) kartke z wykazem
        kosztownosci? Zeby zostawic dowod rzeczowy i narazic sie na utrate zarobku? To
        sie nie trzyma kupy. Mogl podkablowac Szenkerow nie ujawniajac takich
        szczegolow.
      • ed_ Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 21.03.05, 08:42
        eres2 napisał:

> info.onet.pl/1070429,11,item.html
        > Niepokoi w tym artykule fakt,że ów zbrodniczy ex-szmalcownik, sponsoruje
        > właśnie rozgłośnię, która permanentnie emituje żydożercze komentarze i użycza
        > swoich mikrofonów ludziom głoszącym antysemityzm.

Właśnie dlatego sponsoruje, że ukazują sie te komentarze i zapraszani są ci
        ludzie.
    • rattler Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 21.03.05, 17:52
      I co tu masz ? Jedna pani, powiedziala drugiej pani... Zadnych, dowodow !!!

Biorac pod uwage, o kogo (o co chodzi) i fakt, ze akurat teraz, cala sprawa
      smierdzi pomowieniem z politycznych pobudek. Temat godny autora :)

Kiedy wybory ? :)

narazie

--------------------------------------------------

Mroczne strony sponsora Radia Maryja

Jak twierdzi "Rzeczpospolita" sponsor "Radia Maryja", południowo-amerykański
      milioner Jan Kobylański wydawał w ręce gestapo ukrywających się Żydów. Dziennik
      dotarł do akt śledztwa, prowadzonego przeciwko niemu w latach 1947-1954.

Według "Rzeczpospolitej" dwa lata po zakończeniu wojny do prokuratury zgłosiła
      się kobieta, będąca świadkiem tego, jak Kobylański obiecał żydowskiej rodzinie
      wyrobienie - za sporą sumę - fałszywych dokumentów. Słowa jednak nie dotrzymał,
      a po żydowską rodzinę wkrótce przyszło gestapo. Według zeznań kobiety, Niemcy
      mieli kartkę z notatkami, sporządzonymi przez Kobylańskiego.

"Rzeczpospolita" wyjaśnia, że śledztwo prowadzone w tej sprawie, zostało
      zamknięte z powodu nieodnalezienia Kobylańskiego. Akta miały pozostać
      nienaruszone przez 30 lat. Przetrwały aż 59.

• manny_ramirez Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 21.03.05, 17:59
        teoria chazarska tez tak powstala a nie przeszkadza Ci to ja rozpowszechniac
        • rattler Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 21.03.05, 18:33
          Teoria ? Podparta rezultatem badanian genetycznych? Zawsze to wiecej niz teoria
          ewolucji, bo tu nie ma zadnych dowodow, i mimo tego mankamentu, 'missing link'
          innych luk i niedociagniec jest nie tylko rozpowszechniana, ale przyjeta norma
          w systemie edukacji.

narazie

------------------------------------------------

teoria chazarska tez tak powstala a nie przeszkadza Ci to ja rozpowszechniac
          • xavras_wyzhryn Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 21.03.05, 21:04
            Alez sa kolego, wystarczy popatrzec na pewnego baardzo wysokiego polskiego
            polityka. On wlasnie wyglada jak brakujace ogniwo :-)

Btw. w Ameryce niektorzy wyrzucaja ewolucje z systemu edukacji na korzysc
            biblii...
            • manny_ramirez xavras tak swoja droga 21.03.05, 21:46
              pytanie troche ponizej pasa wiec nie musisz wcale odpowiadac, ale mieszkasz
              wkraju czy za granica? Tak z czystej ludzkiej ciekawosci przyznaje
              • rattler Re: xavras tak swoja droga 21.03.05, 22:26
                W przepieknym NW USA w okolicach Columbia River Gorge - Odwalilem w tym kraju
                20 lat w Spec Ops Unit, US Army i tylko 1/3 za biurkiem, pierdzac w krzeslo.
                Mam nawet blizne i troche zlomu w nodze, (spadochron mi sie nie otworzyl:)))

Chcesz zobaczyc ?

narazie

-----------------------------------------------------------

pytanie troche ponizej pasa wiec nie musisz wcale odpowiadac, ale mieszkasz
                wkraju czy za granica? Tak z czystej ludzkiej ciekawosci przyznaje
                • rattler Re: xavras tak swoja droga 21.03.05, 22:30
                  Jak spadlem z gazika :)))

narazie

------------------------------------------------------------

(spadochron mi sie nie otworzyl:)))
            • rattler Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 21.03.05, 22:01
              A ja myslalem ze autor tego postu.

W Chrzescijanskich (prywatnych) szkolach niczego innego nigdy nie uczyli, a w
              niektorych rejonach w publicznych (dla scislosci) robia to od niedawna,
              rownolegle z nauczaniem teorii evolucji.

narazie

---------------------------------------------------

On wlasnie wyglada jak brakujace ogniwo :-)

w Ameryce niektorzy wyrzucaja ewolucje z systemu edukacji na korzysc biblii...

• biedronka24 no dowod jest. Jest ich sporo 21.03.05, 21:13
            chocby te links- ktore istnieja i ontogeneza. Istnieja tez badania ktore w
            praktyce ja potwierdzaja.
            Problem tylko w tych, ktorzy koniecznie musza przyjmujac jedna teorie obalic
            inne- zwlaszcza gdy te inne te teorie potwierdzaja ....
            Ja sadze ze tu jest wlasnie najwiekszy problem. Mianowicie w intencjach...
            Bo nic innego jak one potrafia z malo znaczacego szczegolu zrobic wydarzenie na
            miare politycznego skandalu i na odwrot- z politycznego skandalu (jakim jest
            obsciskiwanie sie przy wodeczce bylych przeciwnikow politycznych) - malo
            znaczacy szczegol ;)
    • lolo11 Re: cos dla przypomnienia o gorszej stronie Polsk 22.03.05, 01:08
      wiesz o religii ktora zabrania przyjazni z chrzescijanami i Zydami ( tak mowi
      Koran !)
      A co na ten temat mowi Talmud?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka