youngbrzozyn Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 20:44 Dla jego bolesnej męki... Miej litość dla nas i całego świata. Wieczny odpoczynek racz mu dać Panie. A światłość Ziemi niechaj mu świeci. Niech spoczywa w pokoju wiecznym. AMEN [*] | ||| ||||| ||||||| ||||||||| ||||||||||| ||||||||| ||||||| ||||| ||| | ______________ \ / \ IHS / \ / \______/ Odpowiedz Link Zgłoś
galoj1 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 20:44 Żegnaj Ojcze Święty! Mam nadzieję że ludzie wypełnią marzenia papieża i staną się po prostu lepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
abba14 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 22:22 Zegnaj Ojcze Swiety, i tu w Kanadzie oplakuja Ciebie miliony. Dales nam nadzieje, pokazales jak kochac Czlowieka, pokazales jak isc za Chrystusem, pokazales jak cierpiec dla Niego, jak wreszcie godnie umierac. Pozostaniesz w naszych serca do naszych ostatnich godzin. Bolek Odpowiedz Link Zgłoś
karolcia54 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 20:44 ....zycie nie konczy sie na smierci....ono dopiero sie rozpoczyna Odpowiedz Link Zgłoś
bedziemypamietac Tus Polonia 03.04.05, 20:46 Tus Polonia A ja już się nie smucę, czekaj na mnie, mam nadzieję, że swoim życiem zasłużę na to abym również mógł ujrzeć Boga:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ewaczajkowska Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 20:47 Wiem, ze Jezus przygarnal Cie do swojego serca Ojcze Swiety... Bedziesz zyl wiecznie, a ja nigdy nie zapomne o Tobie. Odpoczywaj w pokoju. [*] Odpowiedz Link Zgłoś
zantab tak bardzo... 03.04.05, 20:59 tak bardzo będzie Cię brakować Ojcze Święty - jest nam tak smutno... Odpowiedz Link Zgłoś
bedziemypamietac Jan Paweł II - Polacy w hołdzie 03.04.05, 20:50 Stałe Forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28538 Odpowiedz Link Zgłoś
bedziemypamietac Re: Jan Paweł II - Polacy w hołdzie 03.04.05, 21:02 Załóżmy milion wątków, niech to będzie hołd od nas, od Polaków, od internautów. Odpowiedz Link Zgłoś
bedziemypamietac Jan Paweł II - Polacy w hołdzie 03.04.05, 21:07 Załóżmy milion wątków, niech to będzie hołd od nas, od Polaków, od internautów. forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=28538 Odpowiedz Link Zgłoś
agiszon Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 20:53 Niech Twoje zycie bedzie wykrzyknikiem, nie znakiem zapytania - JEGO zycie bylo wszystkimi wykrzyknikami, jakich kiedykolwiek uzyto we wszystkich jezykach swiata... Jak zyc bez JEGO obecnosci? {*}{*}{*} Odpowiedz Link Zgłoś
kruchy31 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 20:58 Karol Wojtyła przeżył dokłanie 31 000 dni, ani mniej, ani więcej. Może to też jest jakiś symbol, znak w tych trudnych dniach? Odpowiedz Link Zgłoś
cjelo † . . . Żegnaj Wielki Polaku . . . † 03.04.05, 20:55 łzy cały czas mi płyną do oczu... † Odpowiedz Link Zgłoś
wicek.wacek Re: † . . . Żegnaj Wielki Polaku i Papiezu . . . R 03.04.05, 21:09 Ty, co umiales pogodzic goraca milosc do Ojczyzny z miloscia do wszystkich ludzi i calego swiata. Badz Blogoslawiony w Domu Ojca! Jezu, ufam Tobie! Odpowiedz Link Zgłoś
wicek.wacek Re: † . . . Żegnaj Wielki Polaku i Papiezu! 03.04.05, 21:12 Ty, co umiales pogodzic goraca milosc Ojczyzny z miloscia do swiata i ludzi. Badz Blogoslawiony w Domu Ojca! Odpowiedz Link Zgłoś
karol.s013 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 20:55 "BÓG DAŁ, BÓG ZABRAŁ" - WIECZNY ODPOCZYNEK.... NIGDY NIE BEDZIE JUZ TO SAMO. Odpowiedz Link Zgłoś
algien odszedl sprawiedliwy 03.04.05, 21:00 Niech będzie wywyższone i poświęcone Imię Boże, wielkie w świecie, który sam stworzył według swojej woli. Niechaj ustanowi Swe królowanie, niechaj sprowadzi wyzwolenie, niechaj ześle już wkrótce Mesjasza, za życia waszego i za dni waszych i za życia całego domu Izraela, szybko i w bliskim czasie. Niechaj Jego wielkie Imię będzie błogosławione. Niechaj będzie błogosławione i pochwalone, opiewane i wywyższone, wyniesione i uświetnione, uwielbiane i sławione Święte Imię Jego; niech będzie błogosławiony we wszystkich błogosławieństwach i pieśniach pochwalnych, hymnach i dziękczynieniach zanoszonych na tym świecie. Mówcie: Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
miloszgrom Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 20:59 ...zostanie w naszych sercach... na WIEKI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leia Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:01 To pewnie zabrzmi cholernie głupio ale w zeszłym tygodniu umarł mój pies. A 3 miesiące temu mój chrzestny. A przed nim zginął w wypadku mój kolega. Ze mnie juz jest połowa. Boże, czemu tak źle dzielisz życia? Odpowiedz Link Zgłoś
kidx Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:03 ['] zmienia moje życie... wciąż... Odpowiedz Link Zgłoś
wicek.wacek Dla Twoich wiernych, o Panie, zycie sie zmienia, 03.04.05, 21:17 ale sie nie konczy. I gdy rozpadnie sie dom doczesnej pielgrzymki, znajda przygotowane wieczne mieszkanie! ------------------------------------------------- Czemu placzesz?! Zmartwychwsatniesz! (Zofia Kossak-Szczucka, Krol tredowaty) A jednak trudno powstrzymac sie od lez! Odpowiedz Link Zgłoś
madzia.bar Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:06 Dziękujemy Ci Ojcze za wszystko.Spoczywaj w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
pwasiu Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:07 Czesc Jego pamieci, za to ze byl najwiekszym z zyjacych ludzi, szanowanym i znanym przez wszystkich na calym swiecie. A takze za to, ze bedac obywatelem swiata nie zapomnial o Polsce. Pokoj jego duszy. Bedziemy miec Cie na zawsze w sercach [*] Odpowiedz Link Zgłoś
k_arolina Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:17 ...WYRUSZYŁ NA OSTATNIĄ PIELGRZYMKĘ...:( Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:09 Anielski orszak niech Twą duszę przyjmie.... ['] Odpowiedz Link Zgłoś
jezrdnaone Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:14 To wszystko przez włochow:[!!! :(:(:((:(:(:(:(:(:(:((:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
wicek.wacek Czy tyle pamietasz z nauk Wielkiego Papieza? 03.04.05, 21:19 jezrdnaone napisał: > To wszystko przez włochow:[!!! > :(:(:((:(:(:(:(:(:(:((:(:(:( Odpowiedz Link Zgłoś
k_arolina Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:19 ...WYRUSZYŁ NA OSTATNIĄ PIELGRZYMKĘ... Odpowiedz Link Zgłoś
togetic Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:25 Jestem młody - mam 11 lat. Piszę po raz pierwszy i do tej pory nie mogę uwierzyć w to, że Papież zmarł! Nie wiem czy być szczęśliwym czy smutnym. Odpowiedz Link Zgłoś
togetic Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:46 Szczęśliwym bo Papież już nie cierpi a smutnym bo nie ma go wśród nas.Zawsze jednak był, jest i będzie w naszych sercach... Odpowiedz Link Zgłoś
acwirek Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:29 Najpierw był szok, łzy, rozczarowanie, żal..... Teraz jest spokój!! Odszedł od nas wielki człowiek, który nas kochał bez względu na to kim jesteśmy! Przez te wszystkie lata dokonał rzeczy niemozliwych!! Kochany Ojcze, bardzo cierpiałeś, ale teraz już jesteś w niebie i patrzysz na nas, wiem, że zawsze bedziesz z nami chociaż już nie ma Ciebie na ziemi! Kocham Cie całym swoim sercem, dzięki Tobie odkryłam na nowo co to jest wiara!! DZIĘKUJE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swierzynka Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:13 Wieczny odpoczynek rać mu dać Panie a światłość wiekuista niechaj mu świeci na wieki wieków AMEN. Wieczny odpoczynek rać mu dać Panie a światłość wiekuista niechaj mu świeci na wieki wieków AMEN. Wieczny odpoczynek rać mu dać Panie a światłość wiekuista niechja mu świeci na wieki wieków AMEN. 1. Pan kiedyś stanął nad brzegiem, Szukał ludzi gotowych pójść za Nim, By łowić serca słów Bożych Prawdą. Ref. O Panie, to Ty na mnie spojrzałeś, Twoje usta dziś wyrzekły me imię. Swoją barkę pozostawiam na brzegu, Razem z Tobą nowy zacznę dziś łów. 2. Jestem ubogim człowiekiem, Moim skarbem są ręce gotowe Do pracy z Tobą i czyste serce. 3. Ty potrzebujesz mych dłoni, Mego serca młodego zapałem, Mych kropli potu i samotności. 4. Dziś wypływamy już razem Łowić serca na morzach dusz ludzkich Twej Prawdy siecią i Słowem Życia. Odpowiedz Link Zgłoś
cba32 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:14 Dziękuję Ci Ojcze za to że byłeś! Odpowiedz Link Zgłoś
zoe82 Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:14 here's to YOU ['] rest forever here in our hearts ... Odpowiedz Link Zgłoś
kajka.b Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:17 Trudno pogodzić się z Twoim odejściem, ale należy Ci się odpoczynek... Tak wiele zrobiłeś, tak wiele z siebie nam wszystkim dałeś...Postarajmy się nie zagubić Tego, czego nas uczyłeś...Do zobaczenia... Odpowiedz Link Zgłoś
majontek Strzeżmy się polityków 03.04.05, 21:18 Mierzi mnie coś, co się stanie za chwilę. To już się zaczęło, ale już za kilka dni będziemy oglądali wyświechtanych polityków – z lewa, z prawa, ze środka (czy taki w ogóle istnieje?), którzy będą próbowali zbijać polityczną fortunę na cytowaniu Ojca Świętego. Ich nawiedzone szczekaczki będą z wystudiowanym namaszczeniem przytaczać Papieża, który był symbolem tolerancji, dialogu, apolityczności. ŻADNA partia polityczna i żaden ze znanych mi polityków nie reprezentuje nawet w 5 % nauk Ojca Świętego. Jeszcze wczoraj i przedwczoraj wiadomości były poświęcone wyłącznie Papieżowi, ale już teraz zza tego obrazu przebijają quasi-zbolałe gęby przedstawicieli najbardziej sprostytuowanego zawodu świata. Karykaturalnie bolesny grymas Busha, niewiarygodna powaga Kwacha i Belki… To jeszcze nic. Za chwilę rozpocznie się kampania wyborcza i licytowanie cytatami z Papieża przez różnych pomniejszych gnomów. Jan Paweł II reprezentował sobą wszystkie najważniejsze wartości, jakie wyznaję. Zmarł mój Wielki Autorytet, notabene kolega mojej Babci… z czasów teatralnych. Nie chcę, żeby te politykierskie ćwoki wchodziły w buciorach w pamięć o Nim i reklamowały siebie Jego słowami. Jak widać, sam nie jestem najlepszym uczniem – nie mam tolerancji dla polityków żadnej maści. A, i jeszcze jedno. Nie jestem chrześcijaninem. Odpowiedz Link Zgłoś
kalinapawlowska "śpieszmy się kochać ludzi" 03.04.05, 21:31 wieczny odpoczynek racz Mu dać Panie... ['] Odpowiedz Link Zgłoś
tinuvelirith Re: Jan Paweł II nie żyje 03.04.05, 21:21 ...Pomimo, że nie ma Go z nami ciałem to wciąż jest duchem i zawsze będzie nad nami czuwal...[*] Odpowiedz Link Zgłoś