Dodaj do ulubionych

wstyd i hanba

05.05.05, 07:21
Gdzie sie podzial tradycyjny polski szacunek dla zmarlych?
Obserwuj wątek
    • henrykst Re: wstyd i hanba 05.05.05, 07:29
      Hallo,
      nie wiem o co chodzi. Prosze o wyjasnienie. Pozdrawiam serdecznie (kiedys bez
      logowania zagladalem tutaj jako H )
    • pypcinski Re: wstyd i hanba 05.05.05, 07:31
      A o co chodzi?

Tu masz dowód narodzin nowej świeckiej tradycji re: szacunek dla zmarłych

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23501129
      • z_daleka Re: wstyd i hanba 05.05.05, 07:44
        pypcinski napisał:

> A o co chodzi?
        >
        > Tu masz dowód narodzin nowej świeckiej tradycji re: szacunek dla zmarłych
        >
        >
        > <a href="forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23501129" target=
        "_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23501129</a>
        -----------------------
        Masz zupelna racje, rowniez wstyd i hanba... chyba nie sadzisz cepie, ze w
        odpowiedzi na twoj glos ja zaczne wymieniac i cytowac wypowiedzi tylko z
        wczorajszego dnia(Dnia Pamieci). Nie o pyskowke mi chodzi, ani licytacje.
        • marcus_crassus to terrorysci, bandyci ktorzy zabijali niewinnych 05.05.05, 07:55
          ludzi. no chyba ze zaczniemy ofiary wsrod palestynskich terrorystow tez oplakiwac?? :D
          • bielawicz Re: to terrorysci, bandyci ktorzy zabijali niewin 05.05.05, 09:48
            > ludzi. no chyba ze zaczniemy ofiary wsrod palestynskich terrorystow tez oplakiw
            > ac?? :D
            czy tobie sie wydaje ze semici to tylko wy? jestes samo-nienawidzacym sie semita.
            ...o ile ty wogole zydem jestes a nie polakiem czy ukraincem...
            • marcus_crassus jestem eskimosem 05.05.05, 10:05
              prezesem ludowego frontu eskimosow.
              • bielawicz Re: jestem eskimosem 05.05.05, 10:19
                ja... eskidupa
          • wojcd Re: to terrorysci, bandyci ktorzy zabijali niewin 05.05.05, 11:20
            marcus_crassus napisał:
            > ludzi. no chyba ze zaczniemy ofiary wsrod palestynskich terrorystow tez
            oplakiwac?? :D
            _____________________________________________________________________
            Widzisz roznice w ponzszych frazach?
            1. Czesc jego pamieci.
            2. Pokoj jego duszy.

Mam wrazenie, ze masz z tym klopot.
            Z rozumieniem czlowieczenstwa takze.
            • marcus_crassus czlowiek to czlowiek.bydle to bydle 05.05.05, 11:21
              nie kazdy zasluguje na pokoj duszy.akurat w tym temacie bardzo lubie rosjan i ich metody.
              • wojcd do Z-Daleka spojrz w post wyzej /nt 05.05.05, 11:23
        • pypcinski Re: wstyd i hanba 05.05.05, 08:10
          W wątku Dany czytałem tylko pierwszy wpis.

Czy to o ten wątek chodzi? Jeśli tak, to mnie tam nie było.
          • z_daleka Re: wstyd i hanba 05.05.05, 09:40
            pypcinski napisał:

> W wątku Dany czytałem tylko pierwszy wpis.
            >
            > Czy to o ten wątek chodzi? Jeśli tak, to mnie tam nie było.

---------------------------
            Mnie a Afganistanie rowniez nie bylo...
          • dana33 Re: wstyd i hanba 05.05.05, 11:22
            wlasnie pypcinski, tam ciebie nie bylo. ani ciebie ani aki. dwie osoby ktore
            mnie znaja moze troche lepiej niz inni forumowicze. 2 osoby, ktore wg mnie
            probuja znalezc prawde. a raczej probowali. obaj widzieliscie ten watek, obaj
            przeczytaliscie go od gory do dolu. obaj widzieliscie, ze nie bylo tam w moim
            otwarciu nic prowokujacego, nic przeciwko polsce i polakom, nic przeciwko
            nikomu. widzieliscie co sie zrobilo. widzieliscie ten wybuch nienawisci i obraz
            i klamstw w stosunku do mnie, bez zadnej podstawy. i obaj milczeliscie. to
            bardzo wygodny sposob. taki neutralny. niby. to sposob ludzi bez kregoslupa.
            sposob tchorzy. ale znalazlo sie paru z kregoslupem i odwaga cywilna.
            czlowiek sie uczy cale zycie.
            • aaki droga danusiu PROSZĘ przestań się czepiać 05.05.05, 15:56
              nie muszę i nie chcę brać udziału we wszystkich forumowych mordobiciach,w których uczestniczysz.Swoje powiedziałem tutaj
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23482910&a=23482998
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23482910&a=23483318
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23482910&a=23483608
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23475110&a=23496928
              • dana33 Re: droga danusiu PROSZĘ przestań się czepiać 05.05.05, 16:15
                oczywiscie, ze nie musisz. czy ja pisalam o braniu udzialu we wszystkich
                mordobiciach, w ktorych ja biore udzial? ale to byl bardzo specjalny watek.
                mial byc. to co sie tam polalo na moja glowe, bylo bez precedensu. bylam
                zdziwiona, powiedzmy w ten sposob, ze znalezli sie tam forumowicze, ktorzy mnie
                nie znaja, ktorzy nie biorac mnie osobiscie w obrone, gotowi byli skrytykowac
                tamta zgraje. ty i pypcinski, ktorzy wiecie lepiej, nie kiwneliscie palcem.
                nu, nie przejmuj sie aki. powiedzialam co mialam na duszy. swiat sie z tego
                powodu nie zawali a ja nie dostalam ataku serca.
                • aaki Re: droga danusiu PROSZĘ przestań się czepiać 05.05.05, 16:25
                  na temat zydowskiego dnia żałoby w swoim imieniu wypowiedziałem się,a
                  za innych nie będe odpowiadał.rozsądny człowiek nie bierze udziału w rynsztokowych wyzwiskach,a przynajmniej się stara tego nie robić.po kilku postach przestałem sledzić tamten wątek.ciekawe czemu kropka powycinała także i twoje wpisy.....?
                  • dana33 Re: droga danusiu PROSZĘ przestań się czepiać 05.05.05, 16:43
                    napisalam do forum abuse z prosba, zeby wogole wycieli moj watek, jak
                    zobaczylam co sie tam zaczyna robic. nie wycieli. wiec zaczelam naciskac na
                    czerwony kosz kolo kazdego postu, rowniez kolo mojego. moze dlatego, a moze
                    kropka nie chciala sie narazic, zeby znow jej pyskowali, ze jej sympatie leza
                    po stronie zydowskiej, i ze wogole ona pewnie zydowka (to staly "program" tej
                    holoty, kazdy, kto sympatyzuje z nami to zyd), wiec ciela po rowno, bo te
                    slowa, ktore ja tam uzylam, dokladnie nie pamietam, ale cos bylo gnojek,
                    lobuzi, w tym stylu, w kazdym razie nie rownalo sie z tym, co zostalo. ja
                    ostatecznie bluzgnelam na jakas specificzna osobe, a cenzorzy zostawili te
                    posty, gdzie ta zgraja obraza nie tylko mnie, ale wszystkich zydow. i to
                    niewybrednie. nu, jak nie byli gotowi wyciac calego watka, to juz wszystko
                    jedno. chociaz leca na osla watki duzo mniej agresywne. troche jestem zdziwiona.
                    • aaki tak sobie myślałem,że za słownictwo 05.05.05, 20:39
                      raz jeszcze przepraszam iz się nie przyłączyłem
                      • dana33 Re: tak sobie myślałem,że za słownictwo 05.05.05, 20:46
                        jak to sie u nas mowi, aki: sholem? sholem.... :))))
                        • aaki Re: tak sobie myślałem,że za słownictwo 05.05.05, 20:50
                          nie znam hebrajskiego -jak się wiesz
                          • dana33 Re: tak sobie myślałem,że za słownictwo 05.05.05, 21:04
                            sholem pochodzi od slowa shalom - pokoj, zgoda. jest taka piosenka dziecieca:
                            sholem, sholem le olam, brogez brogez af paam = zgoda, zgoda na zawsze, klotnia
                            - nigdy... :))))
                    • krystian71 trele morele-twoje polecialy najpierw , pozniej 06.05.05, 16:54
                      inne , jako odpowiedz na twoje chamstwo
                      Zniwiarka to bardzo ladnie na tamtym watku wyjasnila
            • pypcinski Re: wstyd i hanba 05.05.05, 17:49
              Więc tak.

Wracam z pracy o dowiaduję się, że jestem tchórzem bez kręgosłupa.

Dzięki.

PS. nie przyszło Ci na myśl, że ja naprawdę nie czytałem w tym wątku żadnego wpisu poza Twoim? Że nie chciałem już nic poza tym czytać? Dlaczego miałbym kłamać? A może z jakiegoś powodu uważasz, że mam powód, żeby to robiś?

Nie czytałem tego wątku wczoraj i nie przeczytam go teraz. Będziesz miała o to do mnie pretensje?

A miej.
              • i-love-2-bike Re: wstyd i hanba 05.05.05, 17:50
                pypcinski napisał:

> Więc tak.
                >
                > Wracam z pracy o dowiaduję się, że jestem tchórzem bez kręgosłupa.
                >
                > Dzięki.
                >
                > PS. nie przyszło Ci na myśl, że ja naprawdę nie czytałem w tym wątku żadnego wp
                > isu poza Twoim? Że nie chciałem już nic poza tym czytać? Dlaczego miałbym kłama
                > ć? A może z jakiegoś powodu uważasz, że mam powód, żeby to robiś?
                >
                > Nie czytałem tego wątku wczoraj i nie przeczytam go teraz. Będziesz miała o to
                > do mnie pretensje?
                >
                > A miej.

pypciu robisz sie niestety forumowy pantoflarz,az wstyd.
                • pypcinski Re: wstyd i hanba 05.05.05, 17:53
                  A daj mi spokój z pantoflarzami. Nie mam na to czasu.
                  • i-love-2-bike Re: wstyd i hanba 05.05.05, 18:04
                    pypcinski napisał:

> A daj mi spokój z pantoflarzami. Nie mam na to czasu.

wolalam ciebie w ZELUFKACH niz w tej zalosnej wymianie zdan.
              • pypcinski Re: wstyd i hanba 05.05.05, 17:52
                A -
                • aaki pypeć 05.05.05, 19:15
                  jam też człek bez kręgosłupa; nie jesteś więc wyjątkiem ;-)
                  • pypcinski Re: pypeć 05.05.05, 19:27
                    Mam to gdzieś. Co przesada to przesada.
                    • aaki Re: pypeć :-) 05.05.05, 19:29
                      może to zasada: kto nie jest baaardzo,baaardzo z nami jest przeciw nam ?
                      • i-love-2-bike Re: pypeć :-) 05.05.05, 19:35
                        aaki napisała:

> może to zasada: kto nie jest baaardzo,baaardzo z nami jest przeciw nam ?

ales zablysnal aaki,jakos dluuugo ci to zajelo.
      • goidbaum pisza na temat 05.05.05, 07:47
        mowa byla o zmarlych, a nie o zabitych islamskich bandytach.
    • wojcd Re: wstyd i hanba 05.05.05, 09:10
      z_daleka napisał:
      > Gdzie sie podzial tradycyjny polski szacunek dla zmarlych?
      ----------------------------------------------------------------
      Zgadza sie.
      Co doprowadzilo OBIE strony, ze znalazly
      sie w takiej retoryce???
    • kropka Re: wstyd i hanba 05.05.05, 10:48
      z_daleka napisał:

gdzie się podział tradycyjny ludzki szacunek dla ludzi? Czy gdyby ci sami
      ludzie spotkali się nos w nos przy kawie, też dyskutowaliby w ten sam sposób?
      Czy tak trudno pamiętać, że po drugiej stronie ekranu siedzi facet z krwi i
      kości, gruby, chudy, młody, stary, profesor czy bezrobotny, ze swoimi
      kłopotami, radościami, wadami i zaletami? Czy na publicznym forum trzeba
      traktowac się wzajemnie jak śmieci? Jak bydło? Żadnych hamulców? Żadnej kultury
      i żadnych reguł?
      Podobno "człowiek" brzmi dumnie. Nie na tym forum.
    • aldo59 Re: wstyd i hanba 05.05.05, 12:57
      Nie ma czegoś takiego, jak polski szacunek dla zmarłych.
      Tak jak wcale nie jest powszechny szacunek dla rodziców.
      Jedno z drugim jest zresztą ściśle związane.
      Najbardziej zajadli forumowicze to najprawdopodobniej ofiary przemocy w
      rodzinie.
      Dzisiaj odreagowują swoje cierpienia atakując innych - jako ezgemplifikacje
      ojca-tyrana lub obojętnej matki
      Robią to anonimowo a więc bezkarnie.
      Ta ich terapia jest uciążliwa i dokuczliwa dla reszty ale nie bardzo wiadomo co
      z tym zrobić.
      Najlepiej poszukać innego forum.
      • a_o_co_chodzi aldo 05.05.05, 13:23
        podoba mi się twoja analiza, diagnoza i rada. Mądry człowiek z Ciebie
      • dana33 Re: wstyd i hanba 05.05.05, 14:08
        forum kuchnia jest bardzo mile, aldo. tylko ile przepisow na kapusniak mozna
        miec?
      • gini Re: wstyd i hanba 05.05.05, 14:10
        aldo59 napisał:

> Nie ma czegoś takiego, jak polski szacunek dla zmarłych.
        >

Taa jest zydowski szacunek dla zmarlych, wszyscy widzieli co armia izraelska
        robila z cialami zabitych Palestynczykow, i reakcje forumowych Zydow...

> Jedno z drugim jest zresztą ściśle związane.

O znawca Poolakow sie znalazl.
        Gdyby napisac to o Zydach darlby sie o antysemityzm naturalnie.

> Najbardziej zajadli forumowicze to najprawdopodobniej ofiary przemocy w
        > rodzinie.

Biedna Dana...

> Dzisiaj odreagowują swoje cierpienia atakując innych - jako ezgemplifikacje
        > ojca-tyrana lub obojętnej matki
        > Robią to anonimowo a więc bezkarnie.
        > Ta ich terapia jest uciążliwa i dokuczliwa dla reszty ale nie bardzo wiadomo
        co
        >
        > z tym zrobić.
        > Najlepiej poszukać innego forum.

Taa z tym innym forum to masz racje, Dana byla na jakims arabskim, i pokazala
        co potrafi.
    • gini Re: wstyd i hanba 05.05.05, 14:11
      z_daleka napisał:

Pamietasz swoje posty wysmiewajace sie z umierajacego Arafata?Pamietasz ten
      rechot?
      Jak chcesz szacunku to szanuj innych.
      • dana33 Re: wstyd i hanba 05.05.05, 14:27
        oh, nasza gini w calej krasie..... ma chucpe porownac arafata, najwiekszego
        terroryste w historii do 6 milionow zamordowanych bestialsko za nic zydow.
        • gini Re: wstyd i hanba 05.05.05, 15:58
          dana33 napisała:

> oh, nasza gini w calej krasie..... ma chucpe porownac arafata, najwiekszego
          > terroryste w historii do 6 milionow zamordowanych bestialsko za nic zydow.

Po pierwsze, to Arafat dla ciebie mogl byc terrorysta, dla mnie byl przede
          wszystkim umierajacym czlowiekiem.
          Dla ciebie ludzmi sa jedynie Zydzi z innymi sie nie liczysz ani z zywymi ani z
          umarlymi.
          • dana33 Re: wstyd i hanba 05.05.05, 16:19
            oczywiscie gini, ty przeciez wszystko wiesz. no i znasz mnie tez dobrze.
            ale ostatecznie musi byc jakas rownowaga, nie uwazasz? dla ciebie licza sie
            tylko goje, a z zydami sie nie liczysz, wiec dla rownowagi dla mnie licza sie
            tylko zydzi i z innymi sie nie licze.
            • gini Re: wstyd i hanba 05.05.05, 16:21
              dana33 napisała:

> oczywiscie gini, ty przeciez wszystko wiesz. no i znasz mnie tez dobrze.
              > ale ostatecznie musi byc jakas rownowaga, nie uwazasz? dla ciebie licza sie
              > tylko goje, a z zydami sie nie liczysz, wiec dla rownowagi dla mnie licza sie
              > tylko zydzi i z innymi sie nie licze.

Licze sie ze wszystkimi przyzwoitymi ludzmi, bez wzgledu na narodowosc.Ciebie
              do przyzwoitych ludzi nie zaliczam.
              Dobrze, ze choc przyznalas, ze dla ciebie licza sie tylko Zydzi, ale nie
              wymagaj tego od wszystkich.
              • dana33 Re: wstyd i hanba 05.05.05, 20:20
                ciesze sie gini, ze tak dobrze zrozumialas, co napisalam. tak wlasnie rozumie
                kazdy, kto skonczyl az 7 klas.
                • hanes Re: wstyd i hanba 06.05.05, 00:17
                  Ośmioletnią szkole podstawowa wprowadzono w Polsce w 1966. Jeżeli tobie ktoś
                  niewykształcony kojarzy się automatycznie z 7-mio klasowa podstawówką, to
                  musisz mieć, co najmniej 54 lata. To w pewnym stopniu tłumaczy stan twojego
                  umysłu.
                  A wracając do tematu – to ja zrozumiałem dokładnie tak samo. Dodam jeszcze, ze
                  mam szacunek nawet dla zmarłych 5-ciolatkow – nawet, jeżeli byli bandytami.
                  • dana33 Re: wstyd i hanba 06.05.05, 10:42
                    jak to fajnie, hansilein, widziec tutaj, ze jak zawsze, antysemityzm i ochota
                    dowalania laczy sie zawsze z wywalaniem rzeczy, ktore znacie z korespondencji
                    prywatnej. ania byla pierwsza, ty jestes drugi. zawsze pokazuje mi to, gdzie ja
                    stoje, a gdzie taki luder jak ty.
                    ja nie wyciagne tego na forum, co ja wiem o tobie.
                    • krystian71 he,he czy wytkniecie podstarzalej purchawie 06.05.05, 17:07
                      wieku , to tez antysemityzm ? Jesli purchawa przez przypadek jest zydowka?
                      • dana33 Re: he,he czy wytkniecie podstarzalej purchawie 06.05.05, 17:54
                        slicznie dalej wierzgasz nozkami, krystianku, i ciagle w powietrzu i ciagle z
                        bezsilnoscia.... :)))
                        • krystian71 juz zapomnialas o bojkocie "manipulatorko i 06.05.05, 19:20
                          kretaczko" he,he.
                          To bylo super , chociaz od dawna juz widzialem zastygniecie w jednych i starych
                          podsunietych przez propagande zydo-komuny okresleniach.
                          Byli AK zaplute karly reakcji - z Bermana
                          Sa manipulatorzy i kretacze za - Szarona
                          A tak wogole i na temat ,- jesli potrafisz przez chwile nie byc Zydowka i
                          pomyslec cos logicznie i na temat ( to ewenement na tym forum )-kazdy zajmuje
                          sie swoimi zmarlymi i swoimi pomordowanymi.OK ? Waszych -pomordowali
                          hitlerowcy .OK?
                          Naszych - pierw hitlerowcy a potem zydo-komuna , tez OK ?
                          Sadzisz, ze nie jest to prawda powszechnie znana?Hmmm.To sadz sobie dalej
                          • dana33 Re: juz zapomnialas o bojkocie "manipulatorko i 06.05.05, 19:55
                            troche ci ten smieszek krzywo wychodzi....
                            hmmmm, nas mordowali niemcy. tu i tam polacy.
                            • krystian71 Re: juz zapomnialas o bojkocie "manipulatorko i 06.05.05, 22:45
                              hee, hmmm, itd bo nie wiem co tu ta kretynka napisala.Ale coz sie dziwic /
                              Zaden gejzer intelektu z niej nie jest...
                    • hanes Re: wstyd i hanba 06.05.05, 22:38
                      A kiedy złotko, ty prywatnie napisałaś mi o swojej zgrzybiałości? O tym, ze
                      masz np. dorosłe dzieci, pisałaś wielokrotnie na forum. Innych danych na temat
                      twojego wieku nie posiadam. Twierdzenie, ze wykorzystuje na forum wiadomości
                      uzyskane w prywatnej korespondencji, jest obZydliwym oszczerstwem:) Twierdze
                      stanowczo, ze KLAMIESZ!
                      Jeżeli potrafisz udowodnić, ze zdradziłaś mi prywatnie swój sędziwy wiek, to
                      zamilknę na zawsze. Jeżeli nie, to właź pod stół i odszczekaj.
      • feszter Re: wstyd i hanba 05.05.05, 15:29
        Arafat nie umarł.
        Arafat się rozpadł.
        A teraz smarzy się w piekle
        i widzi w całej pełni własną niegodziwość
        ale na żal jest za późno
        Bóg ocenił go sprawiedliwie
        • silesius.funkulo Brawo... 05.05.05, 17:54
          feszter napisał:

> Arafat nie umarł.
          > Arafat się rozpadł.

Modelowa wypowiedz czlonka Narodu Wybranego.
          • i-love-2-bike Re: Brawo... 05.05.05, 18:05
            silesius.funkulo napisał:

> feszter napisał:
            >
            > > Arafat nie umarł.
            > > Arafat się rozpadł.
            >
            > Modelowa wypowiedz czlonka Narodu Wybranego.

pelna szacunku dla innych,ktorych juz nie ma.
    • janek_malicki Re: wstyd i hanba 05.05.05, 14:13
      z_daleka napisał:

dla zmarlych szacunek mamy
      dla zdechlych - nie!
      • dana33 Re: wstyd i hanba 05.05.05, 14:29
        taaak, malicki.... pokaze ta twoja odpowiedz innym....
        swietna robote robicie dla polski.... tylko nie zwalajcie na zydow wine, bo
        zaden czlowiek normalny, zyd czy nie, powie dobre slowo o narodzie, ktory ma
        takich przedstawicieli jak ty.
        • krystian71 Re: wstyd i hanba 06.05.05, 17:09
          a ty jestes pewna , ze ten malicki to Polak.
          Wypisz wymaluj w stylu fredzia,arapa woja sie wypowiada.
          Diagnoza-Zyd
      • aldo59 Janku! 05.05.05, 14:49
        też cię tatuś bił?
        a mamusia jeszcze do tego nazywała cię głupkiem?
        ... i zostało ci to na całe życie, mój biedaku....
        • gini Re: Janku! 05.05.05, 15:56
          aldo59 napisał:

> też cię tatuś bił?
          > a mamusia jeszcze do tego nazywała cię głupkiem?
          > ... i zostało ci to na całe życie, mój biedaku....

Nie sadz innych wg sibie drogie aldo 59 , nie wszyscy mieli takich
          zwyrodnialych rodzicow jak ty.
          Swoja droga wyrazy wspolczucia.
          .
          • dana33 Re: Janku! 05.05.05, 16:24
            nu, gini, wyjasnij mi.... nie wiem kto to aldo, ale wiem, ze lubi zydow. ten
            post wogole nie byl do ciebie, tylko reakcja na idiotyczny post janka.
            zareagowalas oczywiscie pyskowaniem, chociaz napewno zaprotestujesz, bo nie
            widzisz tego co piszesz. wiec gdzie ci aldo nastapil na odcisk? bo takie mam
            wrazenie, ze kazdy na tym forum, te pare osob, ktore nie pluja na zydow,
            zostgaja regularnie opluwani przez ciebie, wszystko jedno, czy zwracaja sie do
            ciebie czy nie. ty i rachelcia ciagle i bez przerwy opluwacie kazdego, ale to
            kazdego, ktory zdradza najmniejsza sympatie w strone zydow.
            cusik ograniczona jestes.
            • gini Re: Janku! 05.05.05, 16:40
              dana33 napisała:

> nu, gini, wyjasnij mi.... nie wiem kto to aldo, ale wiem, ze lubi zydow.

Aha to, ze lubi Zydow to najwazniejsze, ja zdaje sie wiem kto to jest aldo,
              przyplatalo sie toto kiedys za mna na FA.

ten
              > post wogole nie byl do ciebie, tylko reakcja na idiotyczny post janka.

Tyle, ze aldo59 samo napisalo idiotyczny prowokujacy post, o braku szacunku dla
              zmarlych, braku szacunku dla rodzicow itd..
              aldo w chamski sposob zaczepia, wiec w chamski sposob mu sie odpowiada.Tyle, ze
              dla ciebie to za trudne, ty uwazasz, ze na chamstwo masz monopol.

zareagowalas oczywiscie pyskowaniem, chociaz napewno zaprotestujesz, bo nie
              > widzisz tego co piszesz.

Alez naturalnie, ze aldo dostalo, a slepa nie jestem wiec widze i wiem co pisze.

wiec gdzie ci aldo nastapil na odcisk?

Przeczytaj sobie pierwsze wpisy aldo.Co tam na Fa aldo pisalo juz zapomnialam,
              ale moge poszukac.

bo takie mam
              > wrazenie, ze kazdy na tym forum, te pare osob, ktore nie pluja na zydow,
              > zostgaja regularnie opluwani przez ciebie,

Nie pluja na Zydow ale pluja na Polakow czego nie zauwazylas, juz ci dawno
              pisalam zebys poszla do optyka obstalowac sobie dobre okularki.

wszystko jedno, czy zwracaja sie do
              > ciebie czy nie. ty i rachelcia ciagle i bez przerwy opluwacie kazdego, ale to
              > kazdego, ktory zdradza najmniejsza sympatie w strone zydow.
              > cusik ograniczona jestes.

Nie masz monopolu na chamstwo, nie wyobrazaj sobie , ze bedziesz ty i twoi
              sojusznicy pluli bezkarnie .
              Kiedys w Polsce na klatkach schodowych byl taki napis "Zadasz czystosci
              zachowaj ja sam"
              Wiec nie pluj nie bedzie cie nikt opluwal, paniusiu.
              A tak jak plujesz pod wiatr, to ta twoja slinka wraca do ciebie, wiec przestan
              jeczec, i narzekac, na to, ze sie zmienisz nie licze.
              • dana33 Re: Janku! 05.05.05, 16:47
                nie gini, nie mam monopolu na chamstwo. ten monopol masz ty.
                od dzisiaj nazywam cie krolowa chamstwa.
                • gini Re: Janku! 05.05.05, 16:52
                  dana33 napisała:

> nie gini, nie mam monopolu na chamstwo. ten monopol masz ty.
                  > od dzisiaj nazywam cie krolowa chamstwa.

A nazywaj sobie jak chcesz,skoro ja krolowa to ty cesarzowa&.

Re: Miriam (jak czyta )i dlaMosze
                  Autor: gini
                  Data: 23.04.2005 23:21 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                  Wszystkiego najlepszego, niech Wam sie spelni!!!
                  • dana33 Re: Janku! 05.05.05, 20:33
                    podoba mi sie to, ze juz mi udawadniasz, jaka ty milosniczka zydow....
                    ale to wiadomo, kazdy antysemita ma swojego pokazowego zyda, a ty, ty masz az
                    dwoch!!! wow!!!!!
              • aldo59 lekko się zdumiałem 05.05.05, 17:28
                niejaki janek_malicki napisał:
                "dla zmarlych szacunek mamy
                dla zdechlych - nie!"
                bronisz tego szmaciarza? w takim razie stajesz z nim w jednym szeregu

Twierdzisz, że ja napisałem idiotyczny prowokujacy post, o braku szacunku dla
                zmarlych? To nie czytasz gazet? Nie słyszałaś o nagminnych przypadkach
                dewastacji cmentarzy? Dewastacji dokonywanej przez młodych ludzi ot-tak, dla
                zabawy? I dewastacji przez zbieraczy złomu? To też robota Żydów, syjonistów i
                Szarona?
                Naprawdę twierdzisz, że wszyscy Polacy szanują rodziców?
                Że wszyscy Polacy otaczają pietyzmem nasze nekropolie?

Pomyśl, zanim coś napiszesz.
                Chęć dokopania komuś za wszelką cenę jest złym doradcą.
                Można się ośmieszyć i zbłaźnić

• gini Re: lekko się zdumiałem 05.05.05, 19:50
                  aldo59 napisał:

> niejaki janek_malicki napisał:
                  > "dla zmarlych szacunek mamy
                  > dla zdechlych - nie!"
                  > bronisz tego szmaciarza? w takim razie stajesz z nim w jednym szeregu

A Re: wstyd i hanba
                  Autor: aldo59
                  Data: 05.05.2005 12:57 + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz cytując + odpowiedz

--------------------------------------------------------------------------------
                  Nie ma czegoś takiego, jak polski szacunek dla zmarłych.
                  Jedno z drugim jest zresztą ściśle związane.
                  Najbardziej zajadli forumowicze to najprawdopodobniej ofiary przemocy w
                  rodzinie.
                  Dzisiaj odreagowują swoje cierpienia atakując innych - jako ezgemplifikacje
                  ojca-tyrana lub obojętnej matki
                  Robią to anonimowo a więc bezkarnie.
                  Ta ich terapia jest uciążliwa i dokuczliwa dla reszty ale nie bardzo wiadomo co
                  z tym zrobić.
                  Najlepiej poszukać innego forum.

Jakim prawem obrazasz wszystkich Polakow.

kim jestes ty?

> Twierdzisz, że ja napisałem idiotyczny prowokujacy post, o braku szacunku
                  dla
                  > zmarlych? To nie czytasz gazet? Nie słyszałaś o nagminnych przypadkach
                  > dewastacji cmentarzy?

Czytalam, pisze z Belgii, w calej Europie sa chuligani wandale, ktorzy
                  dewastuja cmentarze, czy inne miejsca kultu, co nie znaczy, ze trzeba te
                  przypadki rozciagac na caly narod.

Dewastacji dokonywanej przez młodych ludzi ot-tak, dla
                  > zabawy? I dewastacji przez zbieraczy złomu? To też robota Żydów, syjonistów i
                  > Szarona?

A kto pisze o Szaronie?Cale spoleczenstwo nie sklada sie z wandali, patologie
                  sa wszedzie , skoro o tym nie wiesz szkoda czasu na dyskusje z toba.

> Naprawdę twierdzisz, że wszyscy Polacy szanują rodziców?
                  > Że wszyscy Polacy otaczają pietyzmem nasze nekropolie?

Owszem zdarzaja sie tacy co nie szanuja, co nie znaczy jak twierdzisz, ze nie
                  szanuja wszyscy.

>
                  > Pomyśl, zanim coś napiszesz.
                  > Chęć dokopania komuś za wszelką cenę jest złym doradcą.
                  > Można się ośmieszyć i zbłaźnić
                  >
                  Zastosuj to do siebie wlasnie sie zblazniles.
                  • dana33 Re: lekko się zdumiałem 05.05.05, 20:36
                    "w calej Europie sa chuligani wandale, ktorzy dewastuja cmentarze, czy inne
                    miejsca kultu, co nie znaczy, ze trzeba te przypadki rozciagac na caly narod."

oto nasza gini, jak ladnie pisze..... i jak ladnie nie stosuje sie do tych
                    swoich zasad, jak dochodzi do zydow...... hipokrytka.....
                    • gini Re: lekko się zdumiałem 06.05.05, 10:57
                      dana33 napisała:

> "w calej Europie sa chuligani wandale, ktorzy dewastuja cmentarze, czy inne
                      > miejsca kultu, co nie znaczy, ze trzeba te przypadki rozciagac na caly narod."
                      >
                      > oto nasza gini, jak ladnie pisze..... i jak ladnie nie stosuje sie do tych
                      > swoich zasad, jak dochodzi do zydow...... hipokrytka.....

I znow zarzut bez pokrycia.Iles tam razy ci tlumaczylam, ze ty sama to jeszcze
                      nie wszyscy Zydzi , jest wielu Zydow, ktorzy maja calkiem inne zdanie niz ty.
                      Dawalam nawet przyklady...
          • krystian71 Gini.Absolutna racja , on z tym molestowaniem 06.05.05, 17:11
            wyniesionym z domu rodzinnego juz nie po raz pierwszy trąci.
    • mirmilek ODPOWIEDZ 05.05.05, 15:35
      zapewne jest w tym samym miejscu, gdzie znalazl sie zydowski szacunek dla
      zmarlych w chwili smierci arafata.
      • najpiekniejsza_z_calej_wsi Re: ODPOWIEDZ 05.05.05, 17:48
        mirmilek napisał:

> zapewne jest w tym samym miejscu, gdzie znalazl sie zydowski szacunek dla
        > zmarlych w chwili smierci arafata.

tudziez dziesiatek tysiecy innych arabow jak chocby w Iraku albo Palestynie, ktorzy nie zgineli kiedys tam a gina doslownie na naszych oczach.
    • i-love-2-bike Re: wstyd i hanba 05.05.05, 16:41
      z_daleka napisał:

jest tutaj
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23516067&a=23524436
    • i-love-2-bike Re: wstyd i hanba 05.05.05, 16:42
      z_daleka napisał:

i tu
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23523662&a=23524563
    • rattler Re: wstyd i hanba 05.05.05, 16:56
      He, he :))) Przyganial kociol garnkowi - A jak nazwiesz Holocaust Industry i
      robienie kasy na pamieci zmarlych ???

narezie

---------------------------------------

Gdzie sie podzial tradycyjny polski szacunek dla zmarlych?
      • ale-jajaja Re: wstyd i hanba 05.05.05, 17:00
        No wiesz co za głupie pytanie :))
        to siem nazywa BUSINESS
    • i-love-2-bike Re: wstyd i hanba 05.05.05, 18:03
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=23405396&a=23527769&wv.x=2
    • vitalia Re: wstyd i hanba 05.05.05, 20:36
      z_daleka napisał:

Polacy tracą szacunek dla samych siebie..A co dopiero do zmarłych mieliby mieć.
      Szalom
      • ale-jajaja Re: wstyd i hanba 05.05.05, 20:41

Bo nas jest 40 miliony - trudno by się wszystkie szanowały.
        ... i u nas dzień zmarłych jest 1 listopada.
        A i jeszcze jedno - kto ci powiedział, że my tracimy szacunek do samych
        siebie....oj znowu ta propaganda; za dużo telewizji oglądasz.
        • vitalia Re: wstyd i hanba 05.05.05, 20:49
          A kto Ci powiedział,że w ogóle oglądam??
          To właśnie to,Ty lepiej wiesz co kto myśli i co robi..
          Z tych 40 milionów połowa wie dokłednie co robi ta druga połowa..
          • ale-jajaja Re: wstyd i hanba 05.05.05, 20:52
            Wiem bo gadasz tak samo jak ci w TV. Ogólniki kolego - ogólniki. I przestań mnie
            tykać po ja jestem z tą drugą połową.
            • vitalia Re: wstyd i hanba 05.05.05, 20:55
              Mazł Tow.
    • dritte_dame Re: wstyd i hanba 05.05.05, 20:58
      z_daleka napisał:

Nigdzie sie nie podzial.
      Jest nadal tam gdzie byl zawsze.

Dlaczego watpisz?
      • migselv Re: wstyd i hanba 06.05.05, 00:53
        Potwierdzam i wstyd mi za moich rodakow:(
        • biedronka24 nakrecana propaganda to nie zal. 06.05.05, 17:05
          Zal jest cichy i samotny w swej istocie. Wiedza to najlepiej ci - ktorzy
          cierpieli kiedykolwiek w milczeniu.
          Wstyd mi za ciebie z daleka, ze takich oczywistosci nie rozumiesz, a sam
          uczestniczysz wlasnie w tym co probowales tu okreslic upadkiem obyczajow...
          Obyczajem polskim jest godnosc. W jej ramach nie miesci sie ani glosne ocenianie
          innych ani donoszenie na nich publicznie.
    • bam_buko te z daleka!! wstyd i hanba co Izrael wyprawia w P 06.05.05, 01:25
      Palestynie-skoncentruj sie na tym
      od Polakow i ich tradycji sie odp...
    • krystian71 Re: wstyd i hanba 06.05.05, 16:46
      czy jak tradycyjnie zydowski fredzio54 pisze dobry Arab to martwy Arab , wyraza
      w ten sposob szacunek,dla tego zmarlego , czy wrecz przeciwnie.
      Ten problem mnie gnebi , wiec wzorem z daleka chyba odrebny watek zaloze...
      ale mi sie nie chce
    • lechu_1 Re: wstyd i hanba 06.05.05, 16:49

• krystian71 aco?Polscy zolnierze grali w noge zwlokami jak IDF 06.05.05, 17:20

• goldbaum gosciu z daleka :-) 06.05.05, 20:04
        pewnie juz dawno szarpie sie za pejsy z wsciekloscia pytajac sie:
        "i po co mi to bylo?"

:-)
        • i-love-2-bike Re: gosciu z daleka :-) 06.05.05, 20:07
          goldbaum napisał:

> pewnie juz dawno szarpie sie za pejsy z wsciekloscia pytajac sie:
          > "i po co mi to bylo?"
          >
          > :-)

no z tym gosciem to nie wiadomo,gdyz co poniektorzy sugerowali,ze z-daleka to
          sliczna panienka,wiec moze poszarpala oczka w rajstopkach.
        • krystian71 Re: gosciu z daleka :-) 06.05.05, 22:49
          gosciowi mowe odjelo juz dawno.
          Choc wlasciwie nie wiadomo dlaczego.
          Przeciez Zydzi tradycyjnie kult zmarlych przestrzegaja .Najczesciej swoich.
          Ale nie tylko .
          Palestynczykow zmarlych tez lubia i holubia
    • genom3 CZECH MNIE PYTA DLACZEGO POLACY NIE PRZEPROSILI ZA 06.05.05, 22:48
      Pragę, czyżby nie mieli szacunku dla zmarłych?
      może i mają, ale dla swoich z rodziny, bo dla sąsiada już nie:)
      ale gdyby okazali szacunek pomordowanym Czechom,
      musieli by się przyznać że mieli w tym swój udział:)

więc...
      • krystian71 Re: CZECH MNIE PYTA DLACZEGO POLACY NIE PRZEPROSI 06.05.05, 22:56
        wiec co , ze az 3-ch cie o to pyta?
        Mowisz o tej braterskiej interwencji , o ktorej poeta pisal :
        Wybacz mi smutna Bratyslawo
        Hradcy kralowy , Zlata Prago
        Za Czeska wolnosc podeptana
        za polskie czolgi nad Wetlawa

czyli o to o co Polakow pod komuna tylko glupek moglby osadzac i winic.
        Czesi ani Slowacy tak glupi nie sa.
        Myslisz , ze im na zydowska modle nienawisc mozesz zaszczapic?
        Myslisz , ze oni nie wiedza jaki to czas byl , i kto o interwencji decydowal a
        kto sie z dydydentami spotykal.?
        Ty jednak jestes zalosny element.
        • genom3 POLAKÓW KOMUNA ZMUSZAŁA,weź sie krystian palnij... 06.05.05, 23:18
          w głowę, najpierw piszesz o żydach i ich służbie dla komunizmu,
          a potem wybielasz polaków z mordów jakich dokonowali bo pod komuną byli
          jak ukraińców rżneli to też za komuny,

a do iraku pojechali z misją pokojową

• genom3 na bałkanach to za komuny,czy tez z misja pokojową 06.05.05, 23:22
          i wszędzie gdzie polskie wojska zarabiają dolary służąc dla pokoju i mordujac
          niewinnych ludzi pod banderą ONZ.
          albo pod innym "układem warszawskim"

• genom3 pacyfiści się kurka znaleźli:) 06.05.05, 23:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka