Dodaj do ulubionych

Amnesty International = klamliwe lewactwo

26.05.05, 05:06
Wlasnie jestem swiezo po lekturze raportu ktory nie jest warty papieru na
ktorym zostal napisany. Obiektywizm AI nalezy wlozyc miedzy bajki.
Ich tez trawi choroba calej lewicy swiata. Awersjtis Dobuszaitis.
W jednym miejscu AI CHWALI rzady krajow Ameryki Poludniowej za to ze
ratyfikowaly Traktat o prawach kobiet i OPLUWA USA i Kanade za to, ze trakratu
nie ratyfikowaly. W nastepnym zdaniu czytamy, ze rzady Ameryki Poludniowej
ignoruja postanowienia ratyfikowanego traktatu.
Oczywiscie jak co roku nie obeszlo sie bez bokserskiego ciosu w USA za
utrzymywanie kary smierci. O innych krajach utrzymujacych kare smierci nie ma
wzmianki.
Nie ma tez wzmianki o Kubie. Wnosze zatem, ze kubanczycy zyja w demokratycznej
sielance.
web.amnesty.org/report2005/index-eng
Obserwuj wątek
    • kyle_broflovski Re: Amnesty International = klamliwe lewactwo 26.05.05, 05:16
      www.ombudsmaninternational.com/amnesty/
      • felusiak1 Pupe tym twoim ombudsmanem wycierac n/t 26.05.05, 14:03
      • wojcd Murzyn zrobił swoje 26.05.05, 14:45
        It is suspected that A.I. was in reality founded, financed and organized by
        secret service agents from the above mentioned countries, in order to use it in
        the "War against communism".

Z linku podanego przez kyle_broflovski.
        • felusiak1 Re: Murzyn zrobił swoje 26.05.05, 19:48
          It is suspected = podejrzewa sie
          Kto podejrzewa?
          Czas wydoroslec wojcd.
          Podejrzewa sie, ze zydzi rzadza swiatem.
          Podejrzewa sie, ze ziemia jest plaska.
          Podejrzewa sie, ze ...............
          • wojcd Re: Murzyn zrobił swoje 26.05.05, 19:51
            felusiak1 napisała:
            > It is suspected = podejrzewa sie

> Czas wydoroslec wojcd.
            -----------------------------------------------------
            Podejrzewa się, że Galloway..... .
            Czas wydoroslec Felusiak.
          • kyle_broflovski Re: Murzyn zrobił swoje 27.05.05, 19:57
            felusiak

to smutna prawda swiatem ( masami ludzi )rzadzi niewielu poprzez manipulacje i
            konspiracjie.

rola mas sprowadza sie do konsumpcji(czytaj zarabiania i wydawania pieniedzy)
            masy by nie czuly ze sa uwiazane na tym niewidzialnym finansowym lancuchu musza
            byc karmione iluzjami.

z Amnesty International campaigning manual
            CHAPTER 5: FUNDRAISING AND CAMPAIGNING
            www.amnesty.org/resources/pdf/campaigning-manual/chapter5.pdf
            The Fundraising Pyramid
            N Pareto principle – 80% of income comes from 20% of the donors

Donors
            kilka dla przykladu
            www.ngo-monitor.org/archives/infofile.htm
            www.business-humanrights.org/Categories/Individualcompanies/G/GeneralMotors
            po wiecej wbic w Google Amnesty International donation sponsor i nazwe duze
            korporacji
            Google wypluje wiecej

te 80% doawcow co daje 20% szmalu sa niezbedni kibice bez ktorych kazdy by
            wiedzial ze tyn cyrk jest farsa
    • fredzio54 Re: Amnesty International = klamliwe lewactwo 26.05.05, 08:24
      Amnesty arabesty ! saadmesty
    • azarel Felusiakowa, znow klamiesz 26.05.05, 08:53
      Nie jestes "swiezo po lekturze raportu". Najwyzej, ktos ci analfebetce ten
      raport przeczytal i wytlumaczyl trudniejsze slowa.
    • aaki feluś-jest też i o kubie 26.05.05, 10:38
      web.amnesty.org/report2005/cub-summary-eng
    • murzynek.rambo KRETYNKU: chcesz byc PRAWICOWY a slowa PISANEGO 26.05.05, 10:58
      nie rozumiesz? :-(((((
    • schlagbaum Re: Amnesty International = klamliwe lewactwo 26.05.05, 11:30
      felusiak1 napisała:

> Wlasnie jestem swiezo po lekturze raportu

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24359572&a=24395169
    • wojcd Re: Amnesty International = klamliwe lewactwo 26.05.05, 14:42
      No dobrze. To podaj organizację, która w sposób
      obiektywny ocenia przestrzeganie praw człowieka
      w świecie.
      • gocanowo sad sadem, ale sprawidliwosc musi(!) byc po 26.05.05, 14:56
        naszej stronie. Znany cytat z samych swoich, inaczej nazywa sie to mentalnoscia
        kalego. Dyskusja jest bezsensowna, mozna sie zzymac na pana boga, na pogode, na
        numery totolotka, gdy nam nie podeszly, mozna tez niewogodne dla nas fakty. Ale
        co to za poziom. Lepiej juz zalozyc towarzystwo wzajemnej adoracji i wspolnie
        sie na cos zloscic, nie obawiajac sie inaczej sadzacych.
    • captain.america AI jest rzadzona przez arabstwo (pani Khan) 26.05.05, 17:42
      Woleliby zezrec swoje wlasne goovno niz nap[isac cos dobrego o USA, a zwlaszcza
      o Bushu. Na szczescie my mamy te lewackie organizacje gleboko w doopie.
    • i-love-2-bike Re: Amnesty International = klamliwe lewactwo 26.05.05, 19:06
      felusiak1 napisała:

> Wlasnie jestem swiezo po lekturze raportu ktory nie jest warty papieru na
      > ktorym zostal napisany. Obiektywizm AI nalezy wlozyc miedzy bajki.
      > Ich tez trawi choroba calej lewicy swiata. Awersjtis Dobuszaitis.
      > W jednym miejscu AI CHWALI rzady krajow Ameryki Poludniowej za to ze
      > ratyfikowaly Traktat o prawach kobiet i OPLUWA USA i Kanade za to, ze trakratu
      > nie ratyfikowaly. W nastepnym zdaniu czytamy, ze rzady Ameryki Poludniowej
      > ignoruja postanowienia ratyfikowanego traktatu.
      > Oczywiscie jak co roku nie obeszlo sie bez bokserskiego ciosu w USA za
      > utrzymywanie kary smierci. O innych krajach utrzymujacych kare smierci nie ma
      > wzmianki.
      > Nie ma tez wzmianki o Kubie. Wnosze zatem, ze kubanczycy zyja w demokratycznej
      > sielance.
      > web.amnesty.org/report2005/index-eng

wiesz co felusiak po czesci zgodze sie z toba,ale jak nasz joe
      zchamial,zwyrodnial a udaje,ze nic sie nie zdazylo to czas joe ustawic. niestety
      nie mozemy powiedziec,ze nasze intencje byly czyste jesli zachowujemy sie tak
      jak sie zachowujemy. czas w koncu wziac odpowiedzialnosc za to co i komu zle
      robimy,a nie plakac tu jak chlopiec zlapany na brzydkim uczynku.
    • explicit Re: Amnesty International = klamliwe lewactwo 26.05.05, 19:54
      Ja to wczoraj przelecialem z grubsza i zgadzam sie z toba, ale nie omieszkam
      cos dorzucic,... (to samo dotyczy UN) Exploatujemy te organizacje i wyslugujemy
      sie nimi, jak jest nam wygodnie, wku..amy sie jak nas krytykuja ,...

Albo zaakcetujmy je takie, jakie sa, mimo niedociagniec i stronniczosci, albo
      zdelegalizujmy je tutaj, jako narzedzie szkodliwe dla interesow panstwa i kazmy
      sie wynosic tam gdzie im bedzie lepiej - To co robimy teraz, robi z nas
      hipokrytow i to mi bardziej dolega - Albo, ku.., rybka, albo pipka ku..,...

Deal ???

uklony

==============================================================================

Wlasnie jestem swiezo po lekturze raportu ktory nie jest warty papieru na
      ktorym zostal napisany. Obiektywizm AI nalezy wlozyc miedzy bajki.
      Ich tez trawi choroba calej lewicy swiata.
    • czarny.rycerz Znowu kłamliwy dyletant, fallusiak 26.05.05, 20:12
      Ten człowiek non stop wylatuje z tekstami "ten kłamie", ale nie umie tego nawet wskazać.

> W jednym miejscu AI CHWALI rzady krajow Ameryki Poludniowej za to ze
      > ratyfikowaly Traktat o prawach kobiet i OPLUWA USA i Kanade za to, ze trakratu
      > nie ratyfikowaly. W nastepnym zdaniu czytamy, ze rzady Ameryki Poludniowej
      > ignoruja postanowienia ratyfikowanego traktatu.

To własnie jest obiektywizm, ignorancie.
      Ty w ogóle masz jakies pojecie o logice i języku polskim?
      • gocanowo fallusiak nie klamie, on robi tylko brudna robote 26.05.05, 20:23
        w nadziei na ochlapy z panskiego stolu
      • felusiak1 Re: Znowu kłamliwy dyletant, fallusiak 26.05.05, 22:28
        Czy ty baranku cokolwiek potrafisz zrozumiec czy trzeba ci wlozyc lopata do pustaka?
        • czarny.rycerz Re: Znowu kłamliwy dyletant, fallusiak 27.05.05, 19:04
          Ja rozumiem tylko racjonalne i logiczne wypowiedzi. Twoich bełkotów nie bardzo. Moge tylko postawić na ich podstawie diagnoze twojego stanu umysłowego.
          • wojcd Re: Znowu kłamliwy dyletant, fallusiak 27.05.05, 19:12
            On nie widzi do czego to zmierza.
            Model jest prosty.

Pipes nowy papiez.
            Neocomics kapłani nowej moralności.
            Kto to kupi?
        • i-love-2-bike Re: Znowu kłamliwy dyletant, fallusiak 27.05.05, 20:01
          felusiak1 napisała:

> Czy ty baranku cokolwiek potrafisz zrozumiec czy trzeba ci wlozyc lopata do pus
          > taka?

oj felusiak z ekonomii to ty permanentnie kulejesz,ale zeby z budownictwa nie
          znac paru szczegolow. do pustakow nic nie kladziemy,sa po to puste,by lepiej
          izolowac, w koncu jak wiesz powietrze jest jednym z lepszych izolatorow. ucz sie
          dziecko ty moje,bo i humor masz kwasny i braki w podstawowym wyksztalceniu cie
          gnebIOM.
          • sempiasty ejże! cyklistko! 27.05.05, 20:07
            moja droga!
            nie bardzo cię rozumiem
            siedzisz w ameryce
            jesz tamtejszy chleb
            korzystasz z wolności, demokracji i pełni praw obywatelskich
            - i plujesz na tą Amerykę?
            to może wybierz sobie inne miejsce na świecie do zamieszkania
            na przykład Autonomię Palestyńską
            albo Iran
            może tam będzie ci lepiej?
            • i-love-2-bike Re: ejże! cyklistko! 27.05.05, 20:11
              sempiasty napisał:

> moja droga!
              > nie bardzo cię rozumiem
              > siedzisz w ameryce
              > jesz tamtejszy chleb
              > korzystasz z wolności, demokracji i pełni praw obywatelskich
              > - i plujesz na tą Amerykę?
              > to może wybierz sobie inne miejsce na świecie do zamieszkania
              > na przykład Autonomię Palestyńską
              > albo Iran
              > może tam będzie ci lepiej?

kotus ty poza kopiowaniem limerykow niewiele rozumiesz wiec i moje
              dywagacje,ktore to sa normalne dla kogos,kto w krajach demokratycznych zyje juz
              od wielu lat moga sie wydawac niezrozumiale. wiesz kotku dlaczego kraje
              demokratyczne sa demokratyczne, bo wlasnie wladza moze w nich byc krytykowana a
              nie uwielbiana,to prowadzi do mniejszych jej wypaczen.
              • schlagbaum Re: ejże! cyklistko! 27.05.05, 20:18
                i-love-2-bike napisała:

> sempiasty napisał:
                >
                > > moja droga!
                > > nie bardzo cię rozumiem
                > > siedzisz w ameryce
                > > jesz tamtejszy chleb
                > > korzystasz z wolności, demokracji i pełni praw obywatelskich
                > > - i plujesz na tą Amerykę?
                > > to może wybierz sobie inne miejsce na świecie do zamieszkania
                > > na przykład Autonomię Palestyńską
                > > albo Iran
                > > może tam będzie ci lepiej?
                >
                > kotus ty poza kopiowaniem limerykow niewiele rozumiesz wiec i moje
                > dywagacje,ktore to sa normalne dla kogos,kto w krajach demokratycznych zyje
                juz
                > od wielu lat moga sie wydawac niezrozumiale. wiesz kotku dlaczego kraje
                > demokratyczne sa demokratyczne, bo wlasnie wladza moze w nich byc krytykowana
                a
                > nie uwielbiana,to prowadzi do mniejszych jej wypaczen.

Zrozum Sempiastego.
                On tez zyje w kraju, ktory uwaza za demokratyczny ale tam po prostu nie nic co
                moznaby skrytykowac wiec nie ma zwyczaju krytykowac.
                To taka wyzsza formy demokracji, ktorej Ty jeszcze nie poznalas.
                • i-love-2-bike Re: ejże! cyklistko! 27.05.05, 21:25
                  schlagbaum napisał:

>
                  > Zrozum Sempiastego.
                  > On tez zyje w kraju, ktory uwaza za demokratyczny ale tam po prostu nie nic co
                  > moznaby skrytykowac wiec nie ma zwyczaju krytykowac.
                  > To taka wyzsza formy demokracji, ktorej Ty jeszcze nie poznalas.

no wlasnie ta forma demokrapcji reprezentowana tu z miloscia wszystkiego co zyje
                  przez takich tytanow intelektu jak krasuka czy sempiastego mnie osobiscie sie
                  nie podoba.a to wysylanie mnie do iranu jest tak samo smieszne jak zarabianie 46
                  zielonych przez czolowego polskiego mecenasa.
                  >
                  • sempiasty Re: ejże! cyklistko! 27.05.05, 22:12
                    amerykanie powinni ciebie i schalgbauma dawno wywalić ze swojego kraju
                    jak się korzysta z cudzej gościnności to obowiązuję minimum przyzwoitości w
                    stosunku do gospodarza
                    a co wy w ogóle robicie na tym forum?
                    olaliście Polskę to produkujcie się teraz tam, gdzie pobieracie zasiłki z opieki

• i-love-2-bike Re: ejże! cyklistko! 27.05.05, 22:25
                      sempiasty napisał:

> amerykanie powinni ciebie i schalgbauma dawno wywalić ze swojego kraju
                      > jak się korzysta z cudzej gościnności to obowiązuję minimum przyzwoitości w
                      > stosunku do gospodarza
                      > a co wy w ogóle robicie na tym forum?
                      > olaliście Polskę to produkujcie się teraz tam, gdzie pobieracie zasiłki z opiek
                      > i
                      >

i znowu palnales. ja jestem obywatelem tego kraju wiec dlaczego ma mnie ktos z
                      mojego kraju wywalac idioto,dlatego,ze nie zgadzam sie z polityka obecnego
                      rzadu? czy ty masz dobrze w glowie,czy jestes nacpany prochami,ze takie pierdoly
                      strzelasz? tobie sie chyba czasy stalinizmu myla z demokracja,na szczescie prawo
                      w panstwach demokratycznych tak dziala,ze takie aberracje jak ty nie moga
                      dominowac innych.a ja nie korzystam z niczyjej goscinnosci mlocie,ja zarabiam i
                      place podatki,za ktore tacy jak ty prymitywie moga sobie lizaczek kupic jak
                      zglodnieja. koncze juz rozmowe z toba bos taki kretyn,ze az przykro otwierac
                      twoj nick.
                  • sempiasty Re: ejże! cyklistko! 27.05.05, 22:14
                    schlangbaum
                    jesteś prymitywnym bubkiem, któremu wydaje się że pozzjadał wszystkie rozumy.
                    znajomi (o ile ich masz ) pewnie nie mają ochoty cię słuchać wię męczysz innych
                    swoimi głupawymi postami
                    wynieś się stąd
                    • felusiak1 Re: ejże! cyklistko! 28.05.05, 00:46
                      W calej rozciaglosci zgadzam sie z tym co powyzej napisal sempiasty.

Od siebie dodam, ze w USA jest co krytykowac do tego stopnia, ze zabrakloby
                      papieru aby to wszystko spisac. Ale ty szlakbaum o tym nie wiesz gdyz twoje gazety
                      podaja ci czkoladki w wyblaklym sreberku a amerykanskich mediow na biezaco nie
                      sledzisz. I tak tobie wydaje sie, zes ekspert od USA a mnie nie tylko ze nie
                      wydaje sie, ja wiem, ze ekspertem nie jestem ale moja wiedza o USA bije twoja na
                      leb.
                      • schlagbaum Re: ejże! cyklistko! 28.05.05, 00:59
                        felusiak1 napisała:

> W calej rozciaglosci zgadzam sie z tym co powyzej napisal sempiasty.
                        >
                        > Od siebie dodam, ze w USA jest co krytykowac do tego stopnia, ze zabrakloby
                        > papieru aby to wszystko spisac. Ale ty szlakbaum o tym nie wiesz gdyz twoje
                        gaz
                        > ety
                        > podaja ci czkoladki w wyblaklym sreberku a amerykanskich mediow na biezaco nie
                        > sledzisz. I tak tobie wydaje sie, zes ekspert od USA a mnie nie tylko ze nie
                        > wydaje sie, ja wiem, ze ekspertem nie jestem ale moja wiedza o USA bije twoja
                        n
                        > a
                        > leb.

Felcia kochana, a czy ja sie z toba licytuje czyja wiedza na temat usa jest
                        bogatsza ?
                        Ja tylko zauwazam rozne sprawy, ktore mi sie nie podobaja i je wytykam a dla
                        bezmyslnych pajacow wyhodowanych na komunie jest to zaraz swietokradztwem.

Z drugiej strony co do "poinformowania" mozna by dyskutowac jako ze twoje jest
                        bardzo, bardzo jednostronne.
                        Radzilem ci juz, zajrzyj czasem do innych zrodel niz papka przygotowana dla
                        lykaczy hamburgerow a nie zaszkodzi ci to na pewno.
                        Nawet jak nie znasz innych jezykow jak angielski to jest dosc prasy w tym
                        jezyku, ktora wykazuje slady objektywizmu

Co o tym myslisz misiu ?
                      • kyle_broflovski Re: ejże! cyklistko! 28.05.05, 02:15
                        co to sie krytykuje w swiecie w ktorym sprawy istotne spycha sie na margines a
                        zycie kreci siewokol smietnika informacyjnego.

mowic sobie mozna byle nikt nie sluchal jesli to co sie mowi jest niewygodne
                      • i-love-2-bike Re: ejże! cyklistko! 28.05.05, 02:47
                        felusiak1 napisała:

> W calej rozciaglosci zgadzam sie z tym co powyzej napisal sempiasty.
                        >
                        > Od siebie dodam, ze w USA jest co krytykowac do tego stopnia, ze zabrakloby
                        > papieru aby to wszystko spisac. Ale ty szlakbaum o tym nie wiesz gdyz twoje gaz
                        > ety
                        > podaja ci czkoladki w wyblaklym sreberku a amerykanskich mediow na biezaco nie
                        > sledzisz. I tak tobie wydaje sie, zes ekspert od USA a mnie nie tylko ze nie
                        > wydaje sie, ja wiem, ze ekspertem nie jestem ale moja wiedza o USA bije twoja n
                        > a
                        > leb.

oj felusiak,ze z takimi outlayers sie zgadzasz to sie dziwie. w koncu mieszkasz
                        tu jakis czas to chyba zauwazyles,ze krytyka rzadu jest rzecza normalna,chyba,ze
                        odpowiada ci system stalinowski ze wsadzaniem delikwentow do wiezienia,bo smieja
                        sie sprzeciwic czemukolwiek. powiedz mi madralo,czy jak byl Clinton u steru to
                        tez calowales jego stopy,czy cie ponosilo?
                        moze tobie odpowiada to co robimy w roznych krajach i jak to robimy,ale nawet
                        nasi rzadowcy swoich dzieci na wojenke,ktora sami rozpetali,nie
                        posylaja-dlaczego,jak myslisz?
                    • schlagbaum Re: ejże! cyklistko! 28.05.05, 01:07
                      sempiasty napisał:

> schlangbaum
                      > jesteś prymitywnym bubkiem, któremu wydaje się że pozzjadał wszystkie rozumy.
                      > znajomi (o ile ich masz ) pewnie nie mają ochoty cię słuchać wię męczysz
                      innych
                      >
                      > swoimi głupawymi postami
                      > wynieś się stąd

Dziekuje za slowa uznania ale nie licz na to durniu.
    • tkuprian fellusiak komentuje coś czego nie czytał. 28.05.05, 12:39
      Jest to stała choroba tego forum, nie tak dawno Bazyliszek zwrócił uwagę
      Strangerowi i Explicite'owi, że komentują film, o którym nie mają pojęcia.
      Stranger przynajmniej się do tego przyznał.

Fellusiak pisze - nie ma słowa o Kubie. Jak się czyta tylko regional overviev
      to może io nie ma, ale nie zmioenia to faktu, że w środku o Kubie jest cały
      rozdział. Polecam opcję list of countries po lewj stronie okna, wybierasz Cuba
      i masz nie jedno, ale ponad 1000 słów o Kubie.
      • tkuprian Wklejam Ci ten rozdział: 28.05.05, 12:41
        "By the end of 2004 there were at least 70 prisoners of conscience, most of
        them held since the 2003 crackdown on the dissident movement. However, 18
        prisoners of conscience were released and many were moved to prisons nearer
        their homes.

Dissidents and their relatives continued to be threatened and harassed. The US
        embargo and related measures continued to have a negative effect on the
        enjoyment of the full range of human rights in Cuba.

Prisoners of conscience

Seventy prisoners of conscience remained imprisoned at the end of the year,
        although the true number could be higher. All but two had been sentenced to
        prison terms ranging from 26 months to 28 years. The two had not been tried or
        sentenced.

Harsh prison conditions and health concerns
        There were continuing concerns about the health of many prisoners of
        conscience. Some were reportedly denied access to appropriate medical attention
        and were held in harsh conditions, which reportedly contributed to their
        illnesses. However, by early December all but two of the remaining prisoners of
        conscience detained in the 2003 crackdown had undergone a medical examination.
        · Omar Pernet Hernández, a 59-year-old librarian sentenced to 25 years’
        imprisonment in March 2003, was reportedly suffering from liver, kidney and
        lung problems, causing him extreme pain, as well as severe weight loss,
        dehydration, high blood pressure and gastritis. Normando Hernández González, a
        journalist sentenced to 25 years’ imprisonment in March 2003, was reportedly
        suffering from anal bleeding, a stomach ulcer and gastritis. The families of
        both men said that the lack of medical attention and harsh prison conditions
        contributed to their illnesses.
        Most prisoners were held in prisons far from their homes, making family visits
        extremely difficult. However, in August approximately 35 prisoners were moved
        to prisons in or nearer to their home provinces.
        · Alfredo Manuel Pulido López, sentenced to 14 years’ imprisonment in
        March 2003, was moved in August from Combinado del Este Prison in Havana to
        Kilo 7 Prison in his home province of Camagüey.
        For the first time in 10 years, Cuba opened some sections of two prisons to the
        foreign press in response to criticisms concerning the treatment of prisoners.

Ill-treatment
        There were several reports of ill-treatment of prisoners, including kicking and
        beating.
        · In November prisoner of conscience Néstor Rodríguez Lobaina was
        reportedly pushed to the floor and beaten and scratched by prison guards.
        Subsequently a process to charge him with disrespect, disobedience and
        resistance was reportedly begun.
        Releases
        Four prisoners of conscience arrested in February 2002 and held without trial
        were released: Leonardo Bruzón Avila, Carlos Alberto Domínguez González, Emilio
        Leyva Pérez and Lázaro Miguel Rodríguez Capote.

Fourteen prisoners of conscience arrested in the March 2003 crackdown were
        granted conditional release, which meant they could serve the rest of their
        sentences outside prison for health reasons. They were Osvaldo Alfonso Valdés,
        Margarito Broche Espinosa, Juan Roberto de Miranda Hernández, Carmelo Díaz
        Fernández, Oscar Espinosa Chepe, Orlando Fundora Alvárez, Edel José García
        Díaz, Marcelo López Bañobre, Jorge Olivera Castillo, Raúl Rivero Castañeda,
        Marta Beatriz Roque Cabello, Miguel Valdés Tamayo, Julio Valdés Guevara and
        Manuel Vázquez Portal.

The government reportedly said the releases were part of a policy to free
        inmates early for reasons of health, age and good behaviour, while welcoming
        efforts by Spain’s new government to revise the European Union policy on Cuba
        and reopen contacts.

Death penalty
        No new death sentences were passed. Between 40 and 50 prisoners reportedly
        remained on death row at the end of the year.

International community

United Nations
        A UN human rights envoy, appointed by the UN High Commissioner for Human Rights
        to probe alleged abuses in Cuba, reported that dozens of Cuban dissidents were
        being held in alarming conditions following their imprisonment in the 2003
        crackdown.

In April the UN Commission on Human Rights passed a resolution deploring the
        verdicts against political opponents and journalists arrested in 2003. It
        called for Cuba to cooperate with the UN envoy and to “refrain from adopting
        measures which could jeopardise the fundamental rights, the freedom of
        expression and the rights to due process of its citizens”.

In November, for the 13th consecutive year, the UN General Assembly passed a
        resolution calling on the USA to end its embargo on Cuba.

USA
        In June tough new sanctions by the US government on Cuba were introduced,
        restricting Cuban-Americans’ cash remittances to relatives on the island and
        limiting family visits between the USA and Cuba to 14 days once every three
        years. On 8 November US dollars ceased circulation in Cuba and were replaced by
        Cuban convertible pesos, following a decree by the Cuban Central Bank.

The dissident movement

An illegal coalition of dissident groups – All United (Todos Unidos) –
        coordinated by former prisoner of conscience Vladimiro Roca Antúnez presented a
        plan called “Proposal to Resolve Cuban Society’s Grave Problems”, based on
        interviews with 30,000 Cubans.

In May, Oswaldo Payá Sardiñas, leader of the Christian Liberation Movement
        (Movimiento Cristiano Liberación), launched a new national dialogue aiming to
        chart a course for political and economic transition.

Restrictions on travel outside Cuba continued to be applied to dissidents. In
        May, Blanca Reyes, the wife of prisoner of conscience and journalist Raúl
        Rivero Castañeda, was refused permission to go to Serbia-Montenegro to collect
        a UNESCO prize on behalf of her husband. Oswaldo Payá was not granted
        permission to travel to Belgium to attend a human rights ceremony in January or
        to attend a meeting in Spain that he was invited to by the Spanish government.

Dissidents continued to be threatened, harassed and detained.
        · Members of the Christian Liberation Movement involved in collecting
        signatures for the Varela Project – a petition for a referendum on political
        and economic reforms – were repeatedly harassed and detained. Among those
        targeted were Daniel Pereira García, Flora María Echevarría, Eric Isabel
        Arriera Reynoso, José Lorenzo Pérez Fidalgo and Alexis Triana Montesinos.
        AI Visits

AI last visited Cuba in 1988 and has not been permitted into the country since
        then."

Miłej lektury.

To jak, odwołujesz zarzut mistrzu?

• felusiak1 Re: Wklejam Ci ten rozdział: 28.05.05, 13:06
          Faktycznie zaczalem ten watek nie czytajac country review.
          Nie zmienia to jednak mojego spojrzenia.
          Wezmy na przyklad kare smierci. We Francji parlament przeglosowuje ustawe o
          zniesieniu i ks jest zniesiona. W USA Kongres nie ma takiej wladzy.

Cytat z rozdzialu Cuba: AI last visited Cuba in 1988 and has not been permitted
          into the country since then.
          Cytat z rozdzialu Cuba: An AI delegate attended pre-trial military commission
          hearings in Guantánamo Bay in August and November.

Jak widac amnesty international nie ma wstepu na Kube poza Guantanamo.

Przeczytale rowniez raport o Polsce i szczerze usmialem sie. Polsko przestan
          lamac prawa ludzkie. Daj odmiennym-alternatywnym sie wyzyc.
          Na Kubie za homoseksualizm siedzi sie w pierdlu przez dlugie lata. Tego AI nie
          napisala, prawda.
          W stosunku do Kuby AI uzywa eufemistycznego prisoners of conscience na
          okreslenie ludzi osadzonych w wiezieniu za poglady. Nieprawomyslnosc
          jest karana.
          W dalszym ciagu twierdze ze AI to wataha lewackich klamcow. Raport jest skazony
          punktem widzenia. Ma wartosc identyczna z Fahrenheit 911. Naciagana propaganda.

Popatrz tylko na to zdanie: The US embargo and related measures continued to
          have a negative effect on the enjoyment of the full range of human rights in Cuba.
          What human rights? Amerykanskie embargo ogranicza wolnosci kubanczykow?
          A moze to z powodu embarga Castro osadza nieprawomyslnych w pierdlu?
          Give me a break,please.
          • kyle_broflovski Re: Wklejam Ci ten rozdział: 28.05.05, 13:31
            felusiak

sprawdz sobie kto AI finansuje z grubsza 80% pochodzi od korporacji
            bez ich szmalu AI mialoby klopot funkcjonowac a jak ktos placi to ma prawo wymagac
            felusiak chodzi o stworzenie iluzji wieloopiniowosci bo przeciez AI w takim US
            czy francji nic nie zmieni
            • felusiak1 broflofski yoy've lost your marbles already? 28.05.05, 15:35
              Nie pisz jesli nie mozesz tego poprzec. Nie wiem skad AI czerpie fundusze ale
              daleki jestem od rzucania procentami na lewo i prawo.
              Bzdura tez jest, ze AI czy inne tego typu organizacje nie sa w stanie nic zmienic.
              Bezposrednio NIE ale posrednio i w dluzszym okresie czasu ich dzialania znajduja
              odbicie w swiadomosci wywolujac pozytywne zmiany. Oczywiscie w spoleczenstwach
              otwartych, gdzie opinia publiczna ma znaczenie.
              Jest zatem niezwykle istotne aby grupy typu AI nie staly sie tuba propagandowa
              lewicy lub prawicy. Musza byc calkowicie wolne od zabarwien. Komentarz pani Khan
              dezawuuje AI jako grupe lewicowych aktywistow.
              Raport jest niewywazony. Jak mozna stawiac w jednym szeregu wiezniow
              politycznych na Kubie i homoseksualistow, ktorzy nie uzyskali zezwolenia od
              wladz miasta na demonstrace?
              • kyle_broflovski Re: broflofski yoy've lost your marbles already? 28.05.05, 16:01
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24394334&a=24442141
                wystarczy wyslac emaila do AI i poprosic o liste korporacyjnych sponsorow
                • kyle_broflovski Re: broflofski yoy've lost your marbles already? 28.05.05, 16:06

www.savethemales.ca/180302.html
                  • felusiak1 Re: broflofski yoy've lost your marbles already? 28.05.05, 17:18
                    brof tobie juz brachu odbija zupelnie. Wyciagasz wnioski za uszy.
                    80% funduszow od 20% dawcow nie oznacza, ze AI jest finansowane w 80% przez
                    korporacje. jesli ja oddsam 1 litr krwi w stacji krwiodawstwa a ty z rachel i
                    szlakbaumen oddacie po 100 gramow to statystycznie 25% dawcow oddaje 77% krwi.
                    Juz dzisiaj nie pal wiecej i nic juz nie poijaj.
                    • kyle_broflovski Re: broflofski yoy've lost your marbles already? 28.05.05, 17:27
                      dlatego radze tobie wyslac im emaila i zapytac o liste korporacyjnych sponsorow
                      przysla ci i nie bedziesz mila watpliwosci
      • schlagbaum Re: fellusiak komentuje coś czego nie czytał. 28.05.05, 13:04
        tkuprian napisał:
        > Fellusiak pisze - nie ma słowa o Kubie.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=24394334&a=24397529
        Felusiaki stoja ponad takimi drobiazgami.
        On najpierw wie a potem czyta ale tylko po to, by potwierdzis to co i tak juz
        wiedzial.
        Wychadzi to czesto jak w tym przypadku, bo wprawdzie czyta po lebkach ale tylko
        to co nalezy czytac.
        Lubie tego felusiaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka