Dodaj do ulubionych

POCZATEK KONCA??? :-)))

16.06.05, 02:09
U.S. freezes military ties, shipments to Israel

216.26.163.62/2005/ss_israel_06_14.html

miejmy nadzieje!!! :-)))
Obserwuj wątek
    • abe_ltd Re: POCZATEK KONCA??? :-))) 16.06.05, 02:13
      Ja mam podzielone loyalties tutaj. Z jednej strony sie ciesze z tego malego
      fallout, a z drugiej szkoda ze Chinom sie zrodlo "Intelligence" i technological
      espionage utnie. Podobala mi sie idea wyemancypowania CHin na przeciwage USA
      dla balansu sil. ALe pewnie Chiny wlasnymi silami tez to beda mogly zrobic.
      Wkoncu to nie ich samolotu gubia sie w przestrzeni powietrznej nad USA, ale na
      odwrot. I kto tu glupszy?
      • kokosz_the_great Re: POCZATEK KONCA??? :-))) 16.06.05, 02:20
        eee tam, mnie chinczykow nie szkoda! mam z nimi do czynienia na codzien i powiem
        Ci, ze maja mentalnosc robotow, do celu daza po trupie! Nawet wlasnym, jesli
        bedzie trzeba... ;-))
      • ghotir Re: POCZATEK KONCA??? :-))) 17.06.05, 11:06
        abe_ltd napisała: ' Ja mam podzielone loyalties tutaj. Z jednej strony sie
        ciesze z tego malego fallout, a z drugiej szkoda ze Chinom sie zrodlo
        "Intelligence" i technological espionage utnie. Podobala mi sie idea
        wyemancypowania CHin na przeciwage USA dla balansu sil. ALe pewnie Chiny
        wlasnymi silami tez to beda mogly zrobic. Wkoncu to nie ich samolotu gubia sie w
        przestrzeni powietrznej nad USA, ale na odwrot. I kto tu glupszy?'
        -------
        specjalnie cytuje calosc Twojej wypowiedzi; mam nadzieje ze sie utrwali.
        nie wiem kto tu jest glupszy ale wiem ze niedawno ogloszona rosyjsko-chinska
        wspolpraca moze przeciwdzialac obcieciu przeplywu technologii z usa do chin. i
        tak trzymac, potrzebujemy przeciwwagi.
    • wojcd Re: POCZATEK KONCA??? :-))) 16.06.05, 02:57
      Od teraz USA będzie się technologicznie
      cofać. Co ten Bush zrobił?
      • kokosz_the_great Re: POCZATEK KONCA??? :-))) 16.06.05, 03:11
        czasami, aby dalej isc do przodu, trzeba chwilowo sie cofnac...
    • ben.huur od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc USA 16.06.05, 03:19
      razem z Chinami. USA sie budzi?
      • samsone Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 10:57
        chcac im arabow,ktorzy w Israelu mieszkaja podarowac...moze jeszcze doplacajac
        • krystian71 Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 11:14
          nie ludz sie jarek, USA sie budzi i widzi ,ze na bezkrytycznym popieraniu
          Israela zle wychodzi.Ida ciekawe czasy,trzeba bedzie humanitarnie Israelczykow
          z israela przesiedlac.
          • z_daleka Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 11:23
            krystian71 napisała:

> nie ludz sie jarek, USA sie budzi i widzi ,ze na bezkrytycznym popieraniu
            > Israela zle wychodzi.Ida ciekawe czasy,trzeba bedzie humanitarnie
            Israelczykow
            > z israela przesiedlac.
            ------------------------------
            Twoja opinia krystek, jest zupelnie oderwana od rzeczywistosci, to czysta
            fantazja i pobozne zyczenie... o czym nie omaszkam ci przypomniec, nie pozniej
            niz za miesiac :)
            • krystian71 Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 11:47
              chcialbym,zeby tak bylo, ostatecznie lepiej jest , zeby najbogatsze panstwo
              popieraly te miliony nierobow.Miesiac jeszcze wytrzymam:)
              • biedronka24 zostaw tych izraelczykow Krystianie 17.06.05, 11:58
                pomysl o naszym kraju. Chyba teraz warto.
                Niechze oni sami sie o swoje fraczki martwia.
                A martwia sie glownie o siebie- wiec czemuz ktos mialby o nich? Widac to nawet
                po sposobie podejscia do faktow historycznych.
                Jestes zawsze pelen optymizmu- nie zaluj go sobie i innym. Pozdrowienia.
                • krystian71 Re: zostaw tych izraelczykow Krystianie 17.06.05, 12:11
                  az takim altruista nie jestem.martwie sie tylko i wylacznie o swoj wlasny
                  kraj,ktoremu grozi zalew tych co stoja w Tel Awiwie pod ambasadami, a w kazdym
                  bede widzial Fredzia,lub arapa.Z tego powodu jestem ZA , jaknajbardziej ZA
                  istnieniem panstwa Israel.
                  Panstwo Israel nie ma wierniejszego poplecznika.Poki sa 4 godziny lotu.Wiem,ze
                  14 godzin byloby jeszcze lepiej, ale nie mozna miec wszystkiego:)
                  Pozdrawiam
                  • kotek.filemon Re: zostaw tych izraelczykow Krystianie 17.06.05, 13:05
                    > martwie sie tylko i wylacznie o swoj wlasny
                    > kraj,ktoremu grozi zalew tych co stoja w Tel Awiwie pod ambasadami,

Przeceniasz piękno i atrakcyjność naszego kraju. Żaden zalew nikomu nie grozi.
                    Paszport z orzełkiem w koronie nagle stał się atrakcyjny bo bonusowo dodają do
                    ptactwa żółte gwiazdki na granatowym polu gratis.
              • z_daleka Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 12:21
                snij dalej krystek.Dla niektorych to jedyna znosna forma zycia.
                Ps. Czy jak u krystkow ktos rzuci talerzem o podloge, to znaczy ze krystki sie
                rozwodza?
                • biedronka24 ha, ha 17.06.05, 12:24
                  ale wydaje mi sie ze jak u fredziow przestaja gotowac obiady- to raczej na pewno.

Martwilabym sie o fredzia.
                  • z_daleka Re: ha, ha 17.06.05, 12:26
                    biedronka24 napisała:

> ale wydaje mi sie ze jak u fredziow przestaja gotowac obiady- to raczej na
                    pewn
                    > o.
                    >
                    > Martwilabym sie o fredzia.
                    -------------------------------
                    martw sie.
                    • biedronka24 coz nie utrzymuje z nim kontatkow 17.06.05, 12:30
                      ani zwiazkow.
                      Niech sie martwia ci co utrzymuja.
                • krystian71 Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 12:33
                  nie strasz minie,moja wizja , moj sen i moje zalozenie to szczesliwy israel pod
                  skrzydlami opiekunczymi USA,bez skrzydel, wiadomo lebiega sobie nie da rady.
                  Szkodatylko ze na Bliskim, a nie Bardzo Dalekim Wschodzie.Ale coz, nie mozna
                  miec wszystkiego...
                  • z_daleka Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 12:37
                    krystian71 napisała:

> nie strasz minie,moja wizja , moj sen i moje zalozenie to szczesliwy israel
                    pod
                    >
                    > skrzydlami opiekunczymi USA,bez skrzydel, wiadomo lebiega sobie nie da rady.
                    > Szkodatylko ze na Bliskim, a nie Bardzo Dalekim Wschodzie.Ale coz, nie mozna
                    > miec wszystkiego...
                    ---------------------
                    Wiec o coz ci chodzi krystek? Z kokoshka ci nie po drodze?
                    • biedronka24 z fredziem i danutkiem, ale Krystian nie uwzgledni 17.06.05, 12:47
                      a jednej opcji. Mianowicie, ze Danutka serduszko blizej niemieckiego wiec i tam
                      tez juz miejsce sobie szykuje. Gromko sie odgrazajac na poczatek i roszczac jak
                      to ma w zwyczaju. Takze zalew nam nie grozi i przejmowac sie nie ma czym.
                      Danutek z fredziem juz lebensraum zabezpieczyli co akurat slusznie zauwazyles
                      tutaj. Slepota malzonka niezbyt dobrze poinformowanego moze sie jednak skonczyc.
                      Nie warto tego ignorowac. Hormony moga przestac dzialac i w pewnym momencie moze
                      sie zdarzyc ze zacznie oceniac zalety zwiazku calkiem racjonalnie. Nie wszyscy
                      chca padac na udar w mlodym wieku- zwlaszcza gdy w perspektywie juz dzis calkiem
                      realnie - bardzo mila smierc - przez glodowke.
                      • z_daleka Re: z fredziem i danutkiem, ale Krystian nie uwzg 17.06.05, 12:53
                        biedronka24 napisała:

> a jednej opcji. Mianowicie, ze Danutka serduszko blizej niemieckiego wiec i
                        tam
                        > tez juz miejsce sobie szykuje. Gromko sie odgrazajac na poczatek i roszczac
                        jak
                        > to ma w zwyczaju. Takze zalew nam nie grozi i przejmowac sie nie ma czym.
                        > Danutek z fredziem juz lebensraum zabezpieczyli co akurat slusznie zauwazyles
                        > tutaj. Slepota malzonka niezbyt dobrze poinformowanego moze sie jednak
                        skonczyc
                        > .
                        > Nie warto tego ignorowac. Hormony moga przestac dzialac i w pewnym momencie
                        moz
                        > e
                        > sie zdarzyc ze zacznie oceniac zalety zwiazku calkiem racjonalnie. Nie wszyscy
                        > chca padac na udar w mlodym wieku- zwlaszcza gdy w perspektywie juz dzis
                        calkie
                        > m
                        > realnie - bardzo mila smierc - przez glodowke.
                        -----------
                        ha,ha, pozdrowienia dla malzonka...
                        • biedronka24 zdrow jak rydz 17.06.05, 12:59
                          pozdrawiac nie trzeba. Ceni sobie znajmosci tete- a- tete. Zwlaszcza jedna.
                          I szczerosc.
                      • krystian71 Re: z fredziem i danutkiem, ale Krystian nie uwzg 17.06.05, 13:18
                        cosw tym jest, ten kraj juz dzis sie zachowuje jakby stracil rozum.
                        Ogromne mocarstwa, ogromne potencjalem przemyslowym i ludnosciowym,czujace za
                        soba poparcie pol swiatastarannie obmyslaly swoje wystapienia, nigdy nie
                        stawialy wszystkiego na jedna karte, nigdy otwarcie nie grozily uzyciem
                        niekonwencjonalnych broni .
                        • biedronka24 rozmawialam wczoraj z kolega z Indii 17.06.05, 13:28
                          ma 5 cioro rodzenstwa wyksztalconego na informatykow i inzynierow komputerowych.
                          Wiekszosc z nic pracuje w krajach..... islamskich.
                          Oczywiscie lepiej zarabia niz on - bedac naukowcem - jako jedyny w rodzinie.
                          Czesc raz jeszcze.
                          Rzucanie nozem albo toporkiem do pnia jest lepsze od golfa bo oprocz trajektorii
                          lotu trzeba umiec ´scalkowac obroty´.
                          Moj maz oprocz tego calkiem niezle strzela z luku, czego tez wczesniej nie
                          wiedzielismy. Fajne- polecam.
                • krystian71 Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 12:34
                  PS.co masz na mysli z tym rzucaniem talerzy.Pustych czy pelnych?Tak sobie czy
                  na szczescie.
                  U krystiankow nie ma tego zwyczaju.
                  • biedronka24 on rzuca 17.06.05, 12:39
                    jak mu malzonka watrobki w karmelu nie zrobi- to nie wiedziales?
                    W ramach zas czulosci gremialnie wybieraja sie na targ.
                    Potem zas czule karci ja tlumaczac oczywiscie w pieknych wyrazeniach o
                    indolencji, impotencji, indoktrynacji i impertynencji jak bardzo ja kocha.
                    To taki rodzaj ´meskiego´ temperamentu.
                    • biedronka24 Ja tu nie zajrze tym razem na bardzo dluzej 17.06.05, 12:57
                      bo pewien ktos - kolega zajmujacy sie bezpieczenstwem sieciowym cos nam
                      powiedzial. Przekonal mnie wystarczajaco, by darowac sobie ten niezbyt zdrowy
                      nalog, nawet jak czasem jest zabawnie.
                      Trzymaj sie cieplo i nie daj sie gamoniom.
                      • krystian71 Re: Ja tu nie zajrze tym razem na bardzo dluzej 17.06.05, 16:53
                        biedroneczko, ja tez jestem ostatnio strasznie zapracowany,wpadam tylko na pare
                        minut dziennie,a czasami wcale,takie moje male pracowe zniwa.
                        pozdrawiam
                        zapracowany Krystian
                  • z_daleka Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 12:48
                    krystian71 napisała:

> PS.co masz na mysli z tym rzucaniem talerzy.Pustych czy pelnych?Tak sobie czy
                    > na szczescie.
                    > U krystiankow nie ma tego zwyczaju.
                    ---------------------------
                    Chyba cie przecenialem...sadzac, ze proste porownania chwytasz w lot...
                    A tak nawiasem...co robia kristianki, jak z nerw wychodza? Ooops, a moze nie
                    maja tego w zwyczaju...?
                    • biedronka24 z daleka ja rozumiem oryginalnosc twojej kultury 17.06.05, 12:51
                      ale wybacz - nie mierz wszystkich twoja miarka.
                      Jak ty rzucasz talerzami - nie znaczy ze inni mezczyzni tak robia. To - jakby to
                      powiedziec- raczej obce naszej kulturze...
                      • z_daleka Re: z daleka ja rozumiem oryginalnosc twojej kult 17.06.05, 12:56
                        biedronka24 napisała:

> ale wybacz - nie mierz wszystkich twoja miarka.
                        > Jak ty rzucasz talerzami - nie znaczy ze inni mezczyzni tak robia. To - jakby
                        t
                        > o
                        > powiedziec- raczej obce naszej kulturze...
                        -------------------
                        Nie rozsmieszaj mnie biedronko, bo zajadow dostane... Niektorzy mezczyzni
                        zamaiast rzucac talerzami rzucaja nozami...
                        • biedronka24 bo maja stabilna reke 17.06.05, 13:02
                          to przydaje sie chirurgom i pilotom.
                          Sa zas tacy, co nie potrafia nawet zrozumiec jak dziala zwykla wieza HiFi a
                          biora sie za ustalanie regul, rzadzacych swiatem...
                        • i-love-2-bike Re: z daleka ja rozumiem oryginalnosc twojej kult 17.06.05, 18:13
                          z_daleka napisał:

> biedronka24 napisała:
                          >
                          > > ale wybacz - nie mierz wszystkich twoja miarka.
                          > > Jak ty rzucasz talerzami - nie znaczy ze inni mezczyzni tak robia. To - j
                          > akby
                          > t
                          > > o
                          > > powiedziec- raczej obce naszej kulturze...
                          > -------------------
                          > Nie rozsmieszaj mnie biedronko, bo zajadow dostane... Niektorzy mezczyzni
                          > zamaiast rzucac talerzami rzucaja nozami...

sis my mamy colty,ale co ty na ten temat mozesz wiedziec.
                    • krystian71 Re: od dawna wiadomo, ze Izrael chce zniszczyc US 17.06.05, 17:19
                      licza do 10, mrucza brzydkie slowa,ida pojezdzic w kolko po obwodnicy,pisza do
                      kogos "ty wredna cieknaca suko" .W tej kolejnosci
          • biedronka24 zwykle tak bywa, ze podupadajacy 17.06.05, 11:35
            traca sentymenty.
            Widac to po tych inwestycjach - zamiast w Polsce to w Niemczech.
            Proza zycia.
            • biedronka24 mam tylko nadzieje - z wielu powodow 17.06.05, 11:41
              rowniez prywatnych - ze nie bedzie jak z GB.
              Amerykanie musza sie wziasc troche do kupy i to jest fakt- niezaprzeczalny.
              Poza tym musza sie zaczac budzic. Niemcy nie przynosza wielu amerykanskim firmom
              zysku a zatrudniaja tam ludzi za wieloktrotnosci pensji naszych ludzi.
              Niejednokrotnie duzo gorzej wyksztalconych. Efekty tez sa mizerne. Czasem trzeba
              wiedziec kiedy zaryzykowac i zainwestowac nawet tam gdzie jest pewne ryzyko z
              racji na niestabilnosc praw.
              Ja ciagle jednak wierze ze jest paru ludzi z glowa na karku, a przede wszystkim
              paru naszych ludzi w Stanach na tyle nieglupich by poradzic sobie z
              przetlumaczeniem niektorym gamoniom ze stawianie na pewna strate jest niezbyt
              sensowne. Amerykanie sa przeciez kolonizatorami nowych terenow a nie
              bamboszowcami- ale widac dawno juz zapomnieli....
    • j-k bzdury. bylo juz tak wiele razy 17.06.05, 11:33
      W ostatnich 30-tu latach Izrael wielokrotnie sprzedawal, lub probowal
      sprzedawac bron do wielu krajow, bez zgody USA. I zawsze konczylo sie to
      zamieszaniem, ktore po pewnym czasie uladzono.

Zrodlem tych niesnastek, jest to, ze Izrael pod naciskiem USA zdecydowal sie na
      opuszczenie strefy Gazy, wiec probuje sie odegrac na innych polach.
      • yann17 Re: bzdury. bylo juz tak wiele razy 17.06.05, 14:03
        j-k napisał:

> W ostatnich 30-tu latach Izrael wielokrotnie sprzedawal, lub probowal
        > sprzedawac bron do wielu krajow, bez zgody USA. I zawsze konczylo sie to
        > zamieszaniem, ktore po pewnym czasie uladzono.
        >
        > Zrodlem tych niesnastek, jest to, ze Izrael pod naciskiem USA zdecydowal sie
        na
        >
        > opuszczenie strefy Gazy, wiec probuje sie odegrac na innych polach.
        ------------------------------------------------
        to jest dopiero tupet i hipokryzja, Izrael drwi sobie z USA i jeszcze pociąga
        za sznurki przy uchwalaniu następnego budzetu
        • j-k no i co? 17.06.05, 14:06
          yann17 napisał:

> ------------------------------------------------
          > to jest dopiero tupet i hipokryzja, Izrael drwi sobie z USA i jeszcze pociąga
          > za sznurki przy uchwalaniu następnego budzetu

wiekszym tupetem i hipoktyzja jest:
          1. zabijanie tysiecychrzescijan przez islamskich bandytow w Sudanie.
          2. Zabijanie tysiecy Czeczencow przez Rosjan.
          3. Zabijanie tysiecy tybetanczykow i Ujgorow przez Chinczykow.

i jakos nie placzesz z tego powodu?
          • kyle_broflovski Re: no i co? 17.06.05, 17:33
            kontrola w chaose jest duzo latwiejsza od kontrolowania w porzadku

nie wiem ile kosztuje pocisk do AK-47 w hurcie , widzialem kiedys na wyprzedazy
            za okolo 40 centow przyjmijmi dla latwego rachunku 10 centow z Ak-47 mozna w
            pare sekun wystrzelic 30 pociskow za 3 dollary kto za to placi w sudanie w
            ktorym spora czesc spoleczenstwa szczegolnie w Darfurze zyje za ponizej 1 dolara
            dziennie?

czecznia
            www.communitycurrency.org/Putin.html
          • yann17 Re: no i co? 17.06.05, 23:35
            chyba pomyliłeś watki????))))))))
          • j-k odpowiadaj na pytania -pajacu islamski! 17.06.05, 23:37
            wiekszym tupetem i hipoktyzja jest:
            1. zabijanie tysiecychrzescijan przez islamskich bandytow w Sudanie.
            2. Zabijanie tysiecy Czeczencow przez Rosjan.
            3. Zabijanie tysiecy tybetanczykow i Ujgorow przez Chinczykow.

i jakos nie placzesz z tego powodu?
      • kokosz_the_great ten twoj iSSraHell... 17.06.05, 23:42
        jeszcze zyje tylko dzieki "matczynej trosce" i jalmuznie amerykanskiej, co
        jednak nie przeszkadza mu kasac reke swojego dobroczyncy!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka