Dodaj do ulubionych

Downing Str m

19.06.05, 01:25
Obserwuj wątek
    • mieetek Re: Downing Str memo 19.06.05, 01:27
      GW przegapiła czy co?
      • i-love-2-bike Re: Downing Str memo 19.06.05, 01:28
        mieetek napisał:

> GW przegapiła czy co?

niewygodne wiadomosci.
        • felusiak1 Re: Downing Str memo 19.06.05, 01:40
          nikt niczego nie przegapil
          w usa duzo sie o tym pisze i zgodnie stwierdza ze nic w tym nie ma
          oczywiscie jesli zapytasz democracynow albo moveon to tam panuje podniecenie.
          jednym slowem duzo szumo o nic. sprawdz w slowniku hearsay
          • i-love-2-bike Re: Downing Str memo 19.06.05, 01:44
            felusiak1 napisała:

> nikt niczego nie przegapil
            > w usa duzo sie o tym pisze i zgodnie stwierdza ze nic w tym nie ma
            > oczywiscie jesli zapytasz democracynow albo moveon to tam panuje podniecenie.
            > jednym slowem duzo szumo o nic. sprawdz w slowniku hearsay

ales ty elokwentny kukusiak dzisiaj,jak maszyna. nacisnac guziczek czerwony i
            gotowa odpowiedz wyskakuje,ciut sztancowata znaczy sie. nie moge znalesc tych
            ton wiadomosci,ale owszem slucham w TV,co mowia,a mowia wiele,zwlaszcza
            ci,ktorych pytania sa zbywane tanim belkotem twojego typu.nic dziwnego,ze ich to
            nie zadawala,bo belkot nie zadawala nikogo inteligentnego.
            • felusiak1 Re: Downing Str memo 19.06.05, 01:54
              rachel moje dziecko plujesz na listonosza za tresc listu z urzedu podatkowego?
              ja ci tylko probuje powiedziec, ze downing st memo to nie jest smoking gun
              i pomimo politycznego rwetesu zadnych konsekwencji nie bedzie. to nie jest cos z
              czym mozna isc do sadu. moje pisanie nie ma zadnego wplywu na wydarzenia w
              przyszlosci. ja z mizernym skutkiem staram sie ostudzic twoja goraca glowke,
              ktora dziwnym trafem slawia znak rownosci pomiedzy miesem a schabem. rachel nie
              kazde mieso to schab chociaz kazdy kawalek schabu to mieso. dlatego abys
              zrozumiala dlaczego downing st memo za kilka dni zostanie calkowicie zapomniane
              prosilem abys sprawdzila co oznacza hearsay.
              ale pewnie na prozno trudze sie. ty i tak swoje wiesz a wiedza nie zmarszcza
              twego czolka nigdy przenigdy.
              • i-love-2-bike Re: Downing Str memo 19.06.05, 02:30
                felusiak1 napisała:

> rachel moje dziecko plujesz na listonosza za tresc listu z urzedu podatkowego?
                > ja ci tylko probuje powiedziec, ze downing st memo to nie jest smoking gun
                > i pomimo politycznego rwetesu zadnych konsekwencji nie bedzie. to nie jest cos
                > z
                > czym mozna isc do sadu. moje pisanie nie ma zadnego wplywu na wydarzenia w
                > przyszlosci. ja z mizernym skutkiem staram sie ostudzic twoja goraca glowke,
                > ktora dziwnym trafem slawia znak rownosci pomiedzy miesem a schabem. rachel nie
                > kazde mieso to schab chociaz kazdy kawalek schabu to mieso. dlatego abys
                > zrozumiala dlaczego downing st memo za kilka dni zostanie calkowicie zapomniane
                > prosilem abys sprawdzila co oznacza hearsay.
                > ale pewnie na prozno trudze sie. ty i tak swoje wiesz a wiedza nie zmarszcza
                > twego czolka nigdy przenigdy.

jak juz moj przemily i przesympatyczny wrazliwy felusiaku pisalam
                niejednokrotnie (chocciaz ty obruszasz sie na ad personam adnotacje) znowu
                piszesz nie na temat. jak wiesz jesli zrobisz cos zlego,to starasz sie rozmowce
                wyzywac od idiotow,osmieszac go,odwracac kota ogonem,puszczac dym lub milczec i
                to wlasnie sie dzieje. nie bardzo rozumiem dlaczego te 2 nasze partie nie siada
                razem z naszym prez i nie odpowiedza na te szereg pytan,to co jest robione i jak
                jest robione wlasnie rzuca cien na wiarygodnosc osob w to zamieszanych. wczoraj
                przemawiala matka jednego z zabitych zolnierzy,dzieciaka ,ktory zginal po nic
                felusiak. ona ma prawo do pytan bo zaplacila najwyzsza cene za patriotyzm i
                watpie,ze tego typu odpowiedzi i zachowanie ja zadowalaja,a to mowi mnie duzo
                jak traktowac patriotyzm po amerykansku.
                • felusiak1 kiedy bylas mala dziewczynka 19.06.05, 03:57
                  a bylo to w czerwcu 1976 roku kiedy zaczely sie zamieszki w Ursusie w telewizji
                  przemawialy matki wyrazajac oburzenie i jednoglosnie wypowiadaly sie przeciwko
                  elementom kontrrewolucyjnym i imperialistycznym. Jak widac technika nie zmienila
                  sie ani na jote.
                  Dodam rowniez, ze to raczej ty zbaczasz od tematu, gdyz przedmiotem dyskusji
                  jest memorandum i jego ewentualne implikacje a nie antywojenny belkot przy
                  uzyciu matek
                  Na mily bog w tym kraju nie ma poboru. Niky nikogo nie zmusza do kamaszy.
                  Apropos czy widzialas matki zabitych rosjan w Afganistanie? Czy tez protestowalas?
                  • i-love-2-bike Re: kiedy bylas mala dziewczynka 19.06.05, 04:00
                    felusiak1 napisała:

> a bylo to w czerwcu 1976 roku kiedy zaczely sie zamieszki w Ursusie w telewizji
                    > przemawialy matki wyrazajac oburzenie i jednoglosnie wypowiadaly sie przeciwko
                    > elementom kontrrewolucyjnym i imperialistycznym. Jak widac technika nie zmienil
                    > a
                    > sie ani na jote.
                    > Dodam rowniez, ze to raczej ty zbaczasz od tematu, gdyz przedmiotem dyskusji
                    > jest memorandum i jego ewentualne implikacje a nie antywojenny belkot przy
                    > uzyciu matek
                    > Na mily bog w tym kraju nie ma poboru. Niky nikogo nie zmusza do kamaszy.
                    > Apropos czy widzialas matki zabitych rosjan w Afganistanie? Czy tez protestowal
                    > as?

ale ty pierniczysz felusiak. czy do ciebie dociera o czym my rozmawiamy i ze USA
                    to nie afganistan,ani rosja. oboje tu jestesmy dlatego,ze ten kraj to nie
                    komuchowo wiec jesli ktos pyta to rzad powinien odpowiedziec,a nie zabierac
                    tylek i zmiatac.
                    ps. ja pamietam zamieszki w ursusie i rowniez pamietam,ze nikt gadzinowek
                    telewizyjnych nie ogladal,bo i po co?
                    • felusiak1 Re: kiedy bylas mala dziewczynka 19.06.05, 04:16
                      i-love-2-bike napisała:
                      > ps. ja pamietam zamieszki w ursusie i rowniez pamietam,ze nikt gadzinowek
                      > telewizyjnych nie ogladal,bo i po co?

no wlasnie. co sie z toba stalo, ze teraz ogladasz?

rachel, downing st memo ma jedynie wartosc jesli rozwazamy to w kontekscie
                      uzycia dokumentu do podjecia akcji przeciwko Bushowi. Jako podsyawa do
                      impeachment memorandum jest bezwartosciowe gdyz jest to zapisek osoby trzeciej a
                      nie jak to bylo w przypadku nixona, zapis magnetyczny. Cokolwiek matka
                      powiedziala tez nie ma znaczenia praktycznego(jedynie propagandowe).
                      Zdaje sobie sprawe, ze twoje serduszko jest wrazliwe i laknace duchowej strawy.
                      rzecz w tym, ze impeachment nie moze opierac sie na emocji.
                      rachel daj sobie z tym spokoj bo glowa muru nie rozbijesz. zamiast wypisywac
                      jaki ten busz okropny lepiej wez sie do pracy i przygotuj grunt pod zwyciestwo
                      demoktraty(tki) w nastepnych wyborach prezydenckich. czy jeszcze nie widzisz, ze
                      strategia wieszania psow na buszu nie pracuje? dlatego pisze, ze potrzebny jest
                      ktos dorosly kto wytlumaczy czwartoklasistom o co idzie gra i jak wygrac.
                      takimi czwartoklasistami byli przed 1994 republikanie az w koncu przyszedl ktos
                      dorosly i wytlumaczyl. Jedno co musze w tym miejscu przyznac to fakt, ze
                      republikanie mieli wiecej civility. nie mylic z pundits.
                      • i-love-2-bike Re: kiedy bylas mala dziewczynka 19.06.05, 04:23
                        felusiak1 napisała:

> i-love-2-bike napisała:
                        > > ps. ja pamietam zamieszki w ursusie i rowniez pamietam,ze nikt gadzinowek
                        > > telewizyjnych nie ogladal,bo i po co?
                        >
                        > no wlasnie. co sie z toba stalo, ze teraz ogladasz?

pare minut dziennie i to starczy felusiak,zeby widziec,ze to nic innego tylko
                        propaganda,bo rzeczy niewygodne dla busza sa poprostu usuwane.

>
                        > rachel, downing st memo ma jedynie wartosc jesli rozwazamy to w kontekscie
                        > uzycia dokumentu do podjecia akcji przeciwko Bushowi. Jako podsyawa do
                        > impeachment memorandum jest bezwartosciowe gdyz jest to zapisek osoby trzeciej
                        > a
                        > nie jak to bylo w przypadku nixona, zapis magnetyczny. Cokolwiek matka
                        > powiedziala tez nie ma znaczenia praktycznego(jedynie propagandowe).
                        > Zdaje sobie sprawe, ze twoje serduszko jest wrazliwe i laknace duchowej strawy.
                        > rzecz w tym, ze impeachment nie moze opierac sie na emocji.
                        > rachel daj sobie z tym spokoj bo glowa muru nie rozbijesz. zamiast wypisywac
                        > jaki ten busz okropny lepiej wez sie do pracy i przygotuj grunt pod zwyciestwo
                        > demoktraty(tki) w nastepnych wyborach prezydenckich. czy jeszcze nie widzisz, z
                        > e
                        > strategia wieszania psow na buszu nie pracuje? dlatego pisze, ze potrzebny jest
                        > ktos dorosly kto wytlumaczy czwartoklasistom o co idzie gra i jak wygrac.
                        > takimi czwartoklasistami byli przed 1994 republikanie az w koncu przyszedl ktos
                        > dorosly i wytlumaczyl. Jedno co musze w tym miejscu przyznac to fakt, ze
                        > republikanie mieli wiecej civility. nie mylic z pundits.

mnie nie chodzi o "impeachment',ale o odpowiedzenie na pytania felusiak a nie
                        robienie tchorzliwych unikow,bo one wlasnie mowia mi,ze republikanie sa winni.
                        tego typu taktyki sa robione tylko wtedy jak nie masz czystch rak. nie wiem kto
                        wygra wybory,ale mnie osobiscie nie podniecaja buszysci,ktorzy sie ropanoszyli i
                        rozbisurmanili,i byc moze nalezy doposcic demokratow,aby sily sie wyrownaly.
                        wladza deprawuje kazdego,nawet tych co ta Biblia zaslaniaja wlasne skrwawione
                        rece.moje serce placze,oczywiscie nie chcialabym sie zamienic z ta matka na
                        miejsce. jej wina-wychowanie w patriotyzmie swego dziecka,ja tego nie robie,bo
                        widze jak ten patriotyzm smierdzi,tak bardzo,ze nikt z rzadzacych na te wojne
                        swoich dzieci nie wysyla rowniez.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka