Dodaj do ulubionych

Piszemy scenariusz

29.06.05, 22:17
Ciekaw jestem czy ktos bylby sklonny napisac scenariusz.
Mianowicie jakie bylyby nastepstwa, gdyby jutro USA wycofalo sie calkowicie z
Iraku.
Obserwuj wątek
    • wojcd Re: Piszemy scenariusz 29.06.05, 22:34
      Po co zajmować się fikcją.
      Ja przewiduję jakąś hucpę podobną do tej z Koranem w Guantanamo.
      Następnie marsz LEMINGÓW na bazy USA w Afganistanie, Kuwejcie, Iraku,.... .
      Następnie dzielni marines poszczelajom trochę do lemingów.
      Zginie 100-200 tys. lemnigów.
      Potem marines będą musieli spieprzać.

Potem Norymberga.... .
      --
      Wojciech
    • 123i321 Cena ropy by spadla 29.06.05, 23:18
      Irakczycy by sie dogadali ze soba i zatanczyliby ze szczescia. haliburtonce i
      byszyci poplakaliby sie, ze stracili wielka kase, ktora juz liczyli,
      Amerykanie odzyskaliby honor i zycie i zaczeli by uczciwie kupowac rope,
      wymysliliby samochody na wodorowe baterie i swiat by ich znow kochal. Ale
      Amerykanie musza najpierw przestac futrowac chinskiego smoka (czyli kupowac
      chinszczyzne), ktory ich wkrotce pozre! bylby nareszcie pokoj na swiecie.
      neokonsi sa winni wszystkich nieszczesc tego kraju i doprowadzili go do zguby.
      they must go!
      God bless America and return healthy mind to her people!
    • mancow Re: Piszemy scenariusz 29.06.05, 23:42
      Jak to jakie nastepstwa? Wycie i mordowanie sie nawzajem Irakijczykow na
      calego, sunnici kontra szyici, za 'cichym' poparciem Iranu... do tego jeszcze
      Kurdowie - chaos, intifada, dzihad, wszystko naraz w skali niewyobrazalnej dla
      nikogo. Walka o wplywy z namaszczenia brodatych medrcow przeswietnej ksiegi. A
      tzw. opinia swiatowa - Francja i inni pacyfisci szybko zaczeliby skamlec o
      amerykanska pomoc w zaprowadzeniu porzadku. Podobne mechanizmy zachodza w tzw.
      Palestynie. Zydzi sie wycofuja powoli z okupowanych terenow, ale euforii z tego
      powodu wsrod Arabow nie ma. Raczej zal, ze im sie jedyny wspolny wrog schowa
      bezpiecznie za murem. Teraz sie beda tlukli o wladze miedzy soba. Ot i caly
      scenariusz.
    • t0g Drogi Felusiaku! Scenariusz juz zostal napisany. 30.06.05, 00:29
      Przeczytaj zakonczenie opowiadania St. Lema pt. "Altruizyna".
    • dziejas Re: Piszemy scenariusz 30.06.05, 00:35
      heh... nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic. A moze... miejsce usa zajeliby
      francuzi?? :))
    • felusiak1 Re: Piszemy scenariusz moze troche glebszy 30.06.05, 01:29
      Cez nie mam dostepu, choc obilo mi sie, ze jest o uszczesliwianiu na sile.
      Ja jednak zadalem pytanie jakie bylyby nastepstwa w sytuacji kiedy
      uszczesliwiacz natychmiast zaprzestalby uszczesliwiania pozostawiajac przymusowo
      uszczesliwianych wlasnemu losowi. Z przykroscia stwierdzam, ze jestesmy moi
      milina mieliznie.
      Zadnych glebszych skojarzen. Hej zabawcie sie w futurystow. To nie kosztuje.
      Podpowiem wam. Zadajcie sobie pytanie co staloby sie z Kuwejtem i Arabia
      Saudyjska a nade wszystko z Pakistanem.
    • i-love-2-bike Re: Piszemy scenariusz 30.06.05, 01:41
      felusiak1 napisała:

> Ciekaw jestem czy ktos bylby sklonny napisac scenariusz.
      > Mianowicie jakie bylyby nastepstwa, gdyby jutro USA wycofalo sie calkowicie z
      > Iraku.

oj felusiak,felusiak jak dobrze,ze ja juz po cwiczeniach a nie przed gdyz bede
      grzeczna,abys nie plakal. ogladales film "space balls" felusiak tam jest
      odpowiedz na twe pytanie -co by sie stalo "absolutely nothing". oni istnieli
      przez tysiace lat bez nas i moga spoko zyc dalej bez nas,teraz troche gorzej bo
      musza sie wytluc i podominowac jeden nad drugim,ale z czasem by sie dotarli.
      wiadomo dlaczego tego nie zrobimy,bo gdybysmy zrobili to i ty i ja cieszylibysmy
      sie z nizszej ceny ropy i zwyzki gieldy,ale to jak w bajce nu nie?
      • felusiak1 Re: Piszemy scenariusz 30.06.05, 02:49
        rachel ten post przeczy logice. Naczelnik traci popularnosc bo burdel w Iraku i
        benzyna droga, a ty mowisz, ze jak wyjdziemy z Iraku to skonczy sie burdel i
        benzyna potanieje. To dlaczego naczelnikowi nikt tego nie powie.
        Hej a moze ty napisz. Przecierz po angielsku umiesz
        president@whitehouse.gov
        vice.president@whitehouse.gov
        • i-love-2-bike Re: Piszemy scenariusz 30.06.05, 02:57
          felusiak1 napisała:

> rachel ten post przeczy logice. Naczelnik traci popularnosc bo burdel w Iraku i
          > benzyna droga, a ty mowisz, ze jak wyjdziemy z Iraku to skonczy sie burdel i
          > benzyna potanieje. To dlaczego naczelnikowi nikt tego nie powie.
          > Hej a moze ty napisz. Przecierz po angielsku umiesz
          > president@whitehouse.gov
          > vice.president@whitehouse.gov

problem felusiaku,ze nasz naczelnik takich jak mnie nie slucha,on przeciez ma
          motto "stay the course" i co poradzisz? jak kretyn wlazl,spedzil 400mld i ciagle
          nic, to nie ma ochoty na powiedzenie swiatu "I blew it".
          • ben.huur co to odwaga? 30.06.05, 03:24
            Odwaga to umiejetnosc przyznania sie do wlasnego bledu czy glupoty. GB pchajac
            nas dalej w pieklo tej wojny jest nie tylko glupcem, ale i tchorzem. Moglby
            sie wycofac z honorem, twierdzac - szukalismy, nie znalezlismy, wyszlismy.
            Glupcom i naiwniakom swiat wybacza, ludobojcom nigdy. Ale GB nie ma wyboru, bo
            on nie kieruje swymi decyzjami. Mozna sie tylko pocieszac, ze dni republikanow
            sa policzone, bo Amerykanie zaczynaja ich winic za wszystkie szalentwa i
            klamstwa neokonsow i GB. Mam nadzieje, ze republikanie sami go zimpiczuja.
    • kyle_broflovski Re: Piszemy scenariusz 30.06.05, 03:48
      ostatnie wybory w Iranie pokazaly na kogo glosuja biedni. glosuja na
      fundamentalistow. w skorumpowanym swiecie religia jest ciagle atrakcyjna a
      ludzie z nia zwiazani maja autorytet (vide autorytet KK w PRL).

po wysofaniu z Iraku rzady fundamentalistow bez wiekszych burd bo rzady mialyby
      poparcie mas ( tak do tego dojdzie tle ze amerykanie utopia Irak we krwi). masy
      tz. doly spoleczne stanowia zdecydowana wiekszosc spoleczenstw na BW stad moze
      efekt domina. w globalnym rozrachunku wygrana Chin a dla zachodu poczatek konca
      zycia na kredyt. dla Polski jak zawsze, gowno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka