Dodaj do ulubionych

Czasami chcialabym byc Zydowka

26.07.05, 00:27
zeby przynalezec do grupy ludzi, ktorzy sobie wobec siebie lojalni.
Zrobilo mi sie strasznie przykro dzisiaj ze jestem Polka po przeczytaniu paru
postow marcusa krasusa, w ktorych jak przedstawiciel Polakow w Polsce nazywa
on Polakow za granica 'niepelnymi Polakami', a nawet posuwa sie dalej
nazywajac co poniektorych wlasnych rodakow i tych w kraju i tych na
emigracji 'swiniami'.
To zestawilam sobie z postami Dany i Z Daleka, ktorzy stoja murem (ha ha,
dobre, oni maja jakas uzasadniona slabosc do murow!) za swoimi rodakami,
bronia ich, sa solidarni, lojalni wobec 'swoich' no matter what!
Rzecz jasna ze nie popieraja tych rodakow w popelnieniu czynow kryminalnych
ale daja im wolnosc wyboru i wolnosc pogladow, i niezaleznie od pogladow
pozostaja wobec nich lojalni. To jest ta piekna wiez narodowa, ktorej Polacy
reprezentowani przez takiego krasusa nie znaja, nigdy nie zaznali i nigdy nie
zrozumieja.
I mysle sobie o tych wszystkich Polakach ktorzy nienawidzia innych Polakow,
nimi pomiataja, nazywaja ich swiniami, pogardzaja nimi a przez to pogardzaja
calym dziedzictwem Narodu Polskiego, z jego zarowno silnymi jak i tymi
slabszymi stronami. Po prostu nie wszyscy Polacy sa w stanie embrace POLSKOSC
bezwarunkowo. Oni chca dzielic samych siebie na lepszych i gorszych, panow i
swinie. Jakie to przykre! Tak mysli zapewne duzy procent Polakow...
Ja dlatego czasami chcialabym byc Zydowka zeby miec to poczucie wiezi i
zaufania w stosunku do moich braci.
Jakie to obrzydliwe. Moze to tylko to forum zdominowane przez szalencow w
rodzaju krasusa, ale jesli to jest wlasnie rzeczywistosc stanu polskosci na
dzien dzisiejszy?!?!! O Boze, to jest nieodwracalna degradacja tego co
polskie, tego co Polak soba reprezentuje. To jest upadek narodu polskiego
jesli sa miedzy nami ci bardziej i mniej polscy, ci godni i niegodni, ci-
ludzie i ci-swinie!
Nie chce znac takiej Polskosci!
Obserwuj wątek
    • aaki po co zaraz pomiatać-ale powinno się być być 26.07.05, 00:33
      czasem krytycznym
      • abe_ltd Re: po co zaraz pomiatać-ale powinno się być być 26.07.05, 00:36
        Oh aaki, nie mam nic przeciwko konstruktywnej krytyce, ale niestety mowa o
        pomiataniu i pogardzie :( Poczytaj troche na tym watku krasusa do diaspory.
        Tak mi sie zrobilo przykro ze mi sie lzy w oczach zakrecily. Polak Polakowi
        wilkiem. Nie, teraz jest inaczej: POLAK POLAKOWI SWINIA :(((
        • marcus_crassus [...] 26.07.05, 00:39
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • aaki Re: po co zaraz pomiatać-ale powinno się być być 26.07.05, 00:40
          no nie sprawiaj (słowami tymi) dalszej, głupiej satysfakcji krasemu
          dobranoc
          • abe_ltd Re: po co zaraz pomiatać-ale powinno się być być 26.07.05, 00:44
            Mnie na jego osobistej reakcji nie zalezy. Nie zdazylam przeczytac jego postu,
            ale to nieistotne. Wazne jest to co on soba reprezentuje w szerszym obrazie
            tego czym jest wspolczesna polskosc. Ilu jest takich ludzi w polskim
            spoleczenstwie? Czy juz jestesmy zwyrodniali jako narod? Czy jednak lata
            rozbiorow i komunizmu wypaczyly nasze cechy narodowe i poczucie jednosci w imie
            walki o indywidualne przetrwanie za wszelka cene, za cene zdrady wlasnej
            narodowosci?
        • mmkkll Re: po co zaraz pomiatać-ale powinno się być być 26.07.05, 00:42
          To jeden aspekt sprawy. Nie popieram tego, co crassus napisał o Polakach za
          granicą. I w sporej części zgadzam się z tym, co napisałaś o wzajemnym żarciu
          się Polaków.
          Zauważ jednak, że opinie w dyskusji o antypolskich prowokacjach były u
          większości Polaków podobne. A to jest jakiś krok do przodu.
          • marcus_crassus sekunde 26.07.05, 00:46
            przeczytaj dokladnie co napisalem zeby jakis osiol nie wsadzal mi cudzych slow.

napisalem o NIEPOLAKACH. tzn o zydach, amerykanach, rosjanach etc etc.

NIE O POLAKACH NA EMIGRACJI!!!!!

CZYTAC PTYSIE ORYGINALY.

Z DALEKA NIE JEST POLAKIEM O ILE SIE NIE MYLE. DEKLARUJE SIE JASNO JAKO ZYD WIEC CHYBA MAMY JASNOSC?
            • abe_ltd Re: sekunde 26.07.05, 00:59
              Niestety napisales ogolnikowo o osobach ktore mieszkajac na obczyznie maja
              zarowno polska jak i obca przynaleznosc panstwowa, i w tym kontekscie
              egzaminowales tych ludzi prawo do roszczen do polskosci, i zakres jaki ty bys
              uznal za stosowne im przyznac.
              Nie mowiles o innych narodowosciach, wiec nie manipuluj teraz wlasncyh tez.
              • marcus_crassus jak bede chcial z nie mogaca sie odnalezc 26.07.05, 01:05
                i z nudow przesiadujaca tutaj kangurzyca to sie zglosze.

bye. nie bawisz mnie szczegolnie intelektualnie wiec pobyt dalszy to dla mnie strata czasu.

moj post do zydow spowodowany byl sympatia do pewnych osob i tym ze nie moglem patrzec jak sie kompromituja tym fredziem.

jak strace zupelnie poczucie realnosci to pogadam sobie z wami o dominujacych pozycjach na forum i innych bzdetach. na razie jestem zdrowy na umysle wiec srednio mnie wasze bajdurzenia fascynuja
                • abe_ltd Oby ci sie nie odmienilo! Zaiste, nigdy tu nie 26.07.05, 01:14
                  zagladaj. To nie dla ciebie.
                • dana33 Re: jak bede chcial z nie mogaca sie odnalezc 26.07.05, 08:52
                  dlaczego markus, degradujesz ludzi, ktorzy maja inne zdanie niz ty? abe nie
                  napisala ani jednego wulgarnego slowa, nikogo nie obrazila. baba ma na jezyku
                  to co ma w sercu, jest impulsywna i uczciwa, wiec dlaczego kangurzyca? bo na
                  tym forum 99% ludzi klamie, manipuluje, robi z siebie kogos innego niz jest w
                  rzeczywistosci, wiec jedna, ktora pisze prosto i bez zadnych manipulacji
                  zasluguje na takie lekcewazenie? jesli byloby wiecej abe na tym forum, to
                  inaczej by to wszystko wygladalo.
          • abe_ltd Re: po co zaraz pomiatać-ale powinno się być być 26.07.05, 00:49
            Tak, to dobrze ze pietnujemy wystapienia antypolskie ale zwroc uwage ze na tym
            watku do diaspory to pietnowanie odbylo sie poprzez poswiecenie na oltarzu
            ustepstw paru Polakow na tym forum. Krasus rzucil na ofiare paru Polakow aby
            zyskac przychylnosc Zydow do jego misji potepienia arapa i fredzia. Niestety,
            Zydzi i tak tego nie zrobili, a my Polacy stracilismy wzajemny szacunek. To
            jest wlasnie opus moderandi krasusa i wielu innych "pelnych" Polakow.
            Nie mam za co winic Zydow ze nie przyjeli ofiary i nie oddali swoich krasusowi
            na pozarcie - wrecz przeciwnie, podziwiam ich za to.
            Ale jak ta cala tranzakcja zaproponowana im przez krasusa odbija sie na slowie
            POLSKOSC?.... :(((((
            • marcus_crassus prosze moda o niekasowanie tego 26.07.05, 00:55
              abe. ty jestes glupia. to nie chodzi o zadne transakcje wymienne za zydow. jestes sklasyfikowana jako oszolom. ktory pyta sie czy na lotwie mowia w jezyku swiatowym.

twoja narodowosc nie ma nic do rzeczy. tworki sa pelne bzikow. jako ze to Polska siedza tam bziki polskie.

ty jestes bzik polski i nic sie na to nie poradzi. bziki zdarzaja sie wszedzie.

co ja mam poradzic ze wsrod Polakow tylu oslow? jak w kazdym narodzie. To sie da medycznie statystycznie uszeregowac. Po prostu nie kazdemu rozumek pracuje.
            • mmkkll Odpowiedź zbiorcza. 26.07.05, 00:57
              Przejrzałem te parę wpisów i jednak nie zauważyłem sugestii, jakoby Polacy za
              granicą byli niepełnowartościowymi Polakami. Było tam nieprzyjemne określenie
              paru osób(w rodzaju "świnie") i zakwalifikowanie ich do pewnej grupy. Zostałaś
              określona chyba tylko mianem "panienki z antypodów".
              Ja nie popieram brzydkiego określania innych osób. Chyba, że NAPRAWDĘ na to zasłużą.

Ale jak zauważyłem, m_c nie zdobył poparcia dla słusznej zresztą sprawy.

A solidarność wśród Żydów nie osiąga chyba stopnia absolutnego. Tu trochę pomaga
              jej pewna mitologizacja ze strony przedstawicieli innych narodów.
              • abe_ltd Re: Odpowiedź zbiorcza. 26.07.05, 01:06
                Ja inaczej odbieram ten cytat z krasusa: ""Wy" od razu odbierasz jako Zydzi. Bo
                ktorz moze byc tymi "wy". A mi chodzi po prostu o osoby nie bedace w 100%
                Polakami. Nie wiem
                czy masz caly czas obywatelstwo polskie. Ale nie mozna miec dwoch ojczyzn.
                Jedna musi byc ta blizsza. Niech zgadne ze jest nia
                Izrael. Kazdy kto nie jest calkowicie zwiazany z Polska bedzie oceniany nieco
                jako obcy. A zdanie obcego inaczej sie liczy."
                Szczegolnie jak dalej przeczytasz jego wynurzenia o swiniach i o tym jak to on
                niestey musi byc swiniopasem trzymajac te nedzne polskie swinie w ryzach i
                domagajac sie aby Z Daleka I Dana na zasadzie qui pro quo trzymali wlasne
                swinie w ryzach, na co Z Daleka i Dana nie ida.
                Zwroc uwage, ze wyraznie "nie w pelni polscy" sa okreslanie przez niego Polacy
                ktorzy maja dwie ojczyzny. Musisz sie wczytac w te posty to gist z nich jasny
                wyniknie.

• mmkkll Re: Odpowiedź zbiorcza. 26.07.05, 01:11
                  W kontekście uśrednionej reakcji ogólnoludzkiej na ww. zagadnienie m_c miał rację.
                  To, że np. ja mam na ten temat inną opinię to inna sprawa.
                  Można zresztą rozumieć to inaczej. Czujesz się w 100% Polką? Jeśli tak, to nie
                  było to o tobie.
                  • abe_ltd Re: Odpowiedź zbiorcza. 26.07.05, 01:16
                    Wlasnie ze bylo to o mnie. Ja sie czuje 100% POlka ale niestety wg kryteriow
                    krasusa nia nie jestem i nic na to nie poradze. Mnie sie ocenia 'inaczej' i
                    moje zdanie 'liczy sie inaczej' :/
                    • mmkkll Re: Odpowiedź zbiorcza. 26.07.05, 01:19
                      To może by zapytać o to m_c? Owszem, nie lubi cię, ale może by to jasno wytłumaczył.
                      • marcus_crassus sorry, nie chce mi sie 26.07.05, 01:25
                        masz zupelna racje. nie chce mi sie tlumaczyc.przepraszam ale po prostu kazda minuta tutaj dluzej to strata czasu.

ps-jak chcesz forum intelektualnego to polecam historycy.org

a z angielskich militaryphotos.net albo cos w tym stylu.

wyjasnianie abe "co mc mial na mysli" w aspekcie forumowych gier o wladze :D nad swiatem uwazam za zbyteczne :D

jeszcze chwila dluzej tutaj a zbzikuje jak reszta :D
                      • manny_ramirez sluchaj mmkkll 26.07.05, 01:40
                        ja juz zlaze z tego forum
                        rozsadny facet jestes, jakbys chcial kiedys sie skontaktowac daj cynk na mojego
                        maila GW
                        pozdrawiam
                        to forum mi zbrzydlo
              • i-love-2-bike Re: Odpowiedź zbiorcza. 26.07.05, 02:20
                mmkkll napisał:

> Przejrzałem te parę wpisów i jednak nie zauważyłem sugestii, jakoby Polacy za
                > granicą byli niepełnowartościowymi Polakami. Było tam nieprzyjemne określenie
                > paru osób(w rodzaju "świnie") i zakwalifikowanie ich do pewnej grupy. Zostałaś
                > określona chyba tylko mianem "panienki z antypodów".
                > Ja nie popieram brzydkiego określania innych osób. Chyba, że NAPRAWDĘ na to zas
                > łużą.
                >
                > Ale jak zauważyłem, m_c nie zdobył poparcia dla słusznej zresztą sprawy.
                >
                > A solidarność wśród Żydów nie osiąga chyba stopnia absolutnego. Tu trochę pomag
                > a
                > jej pewna mitologizacja ze strony przedstawicieli innych narodów.

po pierwsze w zyciu wazna ilosc a nie jakosc,a wiec chyba cos nas musi wiecej
                laczyc niz jezyk. ja tam bym wcale nie chciala aby szumowiny forumowe,ktore
                glosno i falszywie oglaszaja sie polakami,mnie bronily. pamietamy wszyscy,ze
                polakami zwali sie rowniez komunisci, i ja nie mam ochoty aby mi jakies czerwone
                gacie plecy ochranialy. krasula i ci co go popieraja nie sa warci spluniecia abe
                i mam nadzieje,ze to rozumiesz. wroc pamiecia do wpisow jakie ten cham robil
                pare miesiecy temu,czy pare lat temu a zobaczysz co to za wychodek polski.
                diaspora do tej pory go chwalila bo im na reke jak kazdy nienawidzi arabow,ale
                to za malo zeby sobie do serca brac czy ich marne wypociny,czy ich kiepska
                obrone. wole byc niezalezna i cenic sobie tylko paru forumowiczow,chociaz z
                nikim nie zgadzam sie w 100%,ale o to chodzi w dyskusji.
    • olewin Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 00:34
      zapewne nie w Getcie Warszawskim w 1943 roku .. Zapewniam ..
      • abe_ltd Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 00:41
        Pewnie ze nie, co ty Olewin?
        Czy uwazasz ze tylko tragiczne wydarzenia w historii narodu sa w stanie
        stworzyc takie silne poczucie wiezi i solidarnosci narodowej? Czy to sugerujesz?
        Co w takim razie na temat Anglikow - oni nigdy nie przeszli przez tego typu
        tragedie jako narod, a jednak ich wzajemny szacunek i popieranie sie nawzajem
        niezaleznie od pogladow jest zadziwiajacy.
        Co na temat Francuzow - oni tez ze soba sztame trzymaja. Nawet w takiej malej
        NZ srodowiska Francuzow sa wciaz silne spojne i homogeniczne, i to po 140
        latach po ich tu emigracji.
        Co na temat Polakow - tyle tragedii narodowych, a wzajemnego wsparcia i
        lojalnosci jak na lekarstwo :(((
        • olewin Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 00:49
          Tyle że ja piszę to w tym kontekscie że wydarzenia w Getcie udowadniają
          zupełnie przeciwny wzorzec zachowań Żydów od tego który Ty starasz się nam
          przedstawić ..
          Będąc Żydówką w Getcie zostałabyś ograbiona, zadenoncjowana a na sam koniec
          wepchnięta do wagonów jadących do Treblinki .. i to wszystko przez innych
          Żydów .. Wsród Żydów nie było Maksymilanów Kolbe .. Od nich możesz oczekiwać
          lojalności ale jedynie w czasach prosperity .. Z Polakami jest kompletnie na
          odwrót !!!!!!
          • abe_ltd Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 00:55
            Maksymiliam Kolbe to przyklad indywidualistycznego heroizmu, a nie solidarnosci
            narodowej.
            Co do zachowan Zydow w gettcie to nie jestem w stanie komentowac jako ze nigdy
            nie bylam w sytuacji gdzie moje przetrwanie zalezalo od wspolpracy z oprawca,
            ktory i tak zamordowalby tych dookola mnie z czy bez mojego udzialu. To jest
            ogromnie skomplikowane zjawisko.
            • olewin Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 01:06
              >> ktory i tak zamordowalby tych dookola mnie z czy bez mojego udzialu

Oj .. zaczynasz popadać w relatywizm moralny ... tak właśnie tłumaczą się
              Żydzi ..
              Polacy w ich przeciwieństwie nie uczestniczyli w akcjach eksterminacyjnych
              skierowanych przeciwko swojemu narodowi ..
              • abe_ltd Co na temat Sonder Komando 26.07.05, 01:09
                w ktorym byli Polacy? Przeciez oni tez "zalatwiali" wiezniow polskiego
                pochodzenia w Auschwitz.
                • olewin Re: Co na temat Sonder Komando 26.07.05, 01:47
                  Zamin zaczniesz formułować poważnie oskarżenia wobec Polaków (a ponoć
                  chciałabyś być inna) to najpierw poczytaj trochę:

SonderKommando - czyli Komando Specjalne składało się prakrycznie z Żydów i
                  było wykorzystywane do palenia zwłok oraz do opróżniania palenisk
                  krematoryjnych ..
                  W odróżnieniu od tysięcy innych więźniów, członkowie Sonderkommanda mieli pewne
                  przywileje - mogli korzystać z żywności i odzieży przywiezionej przez skazanych
                  na zagładę
                  Sonderkommando dzieliło się na grupy wedle rodzajów pracy. Pierwsi pomagali
                  ofiarom rozbierać się i zapraszali do komór gazowych, pod pretekstem kąpieli i
                  dezynfekcji. Następnie zbierali pozostawione ubrania. Drudzy opróżniali komorę
                  z ciał po przeprowadzonej przez SS akcji zagazowania. Przed wrzuceniem ciał do
                  dołów paleniskowych bądź krematoriów, tzw. "dentyści" wyrywali ofiarom złote
                  zęby i ściągali pozostałą biżuterię. Następni zajmowali się wrzucaniem ciał do
                  dołów bądź - w drugiej fazie - układaniem ciał do wózków paleniskowych oraz
                  kremowaniem ciał. Spośród wszystkich komand była to najcięższa psychicznie
                  praca. Zdarzało się, że więźniowie widzieli śmierć najbliższych im osób.

-----

7 października 1944 roku nastąpił słynny "bunt Sonderkommando" w Krematorium
                  IV. Był to ostatni z trzech wielkich buntów w dziejach hitlerowskich obozów (po
                  buncie w Sobiborze i Treblince). Wzięło w nim udział prawie całe Sonderkommando
                  (poza obsadą Krematorium III). Po zgromadzeniu przemyconych z obozu w
                  Monowicach materiałów wybuchowych więźniowie częściowo zniszczyli krematorium
                  nr IV i razem z więźniami osadzonymi w krematorium nr II podjęli próbę masowej
                  ucieczki - zakończyła się ona niepowodzeniem. Większość z nich (451 osób)
                  zginęła na miejscu. Straty były też po stronie załogi obozu. Buntem kierowali
                  polscy Żydzi: Jankiel Handelsman, Josef Deresiński, Załmen Gradowski, Josef
                  Darębus. Podjęte po buncie śledztwo ujawniło, że materiały wybuchowe
                  dostarczyły cztery więźniarki, Żydówki – Roza Robota, Ala Gertner, Regina
                  Safirsztain i Estera Wajcblum, pracujące przy demontażu starych samolotów.
                  Zostały ujęte i publicznie powieszone w styczniu 1945 r., na 21 dni przed
                  wyzwoleniem obozu.
                  • abe_ltd Re: Co na temat Sonder Komando 26.07.05, 02:12
                    Olewin, byli w Sonderkomando i Polacy POlacy. Ogladalam nie tak dawno swietny
                    documentary pana Reed' o AUschwitz gdzie byly wywiady z dwoma Polakami, ktorzy
                    wlasnie w Sonderkomda pracowali. Opowiadali jak dostawali specjalne przepustki
                    do burdelu stworzonego dla nich za dobre zachowanie na teranach obozu.
                    Ja ich nie mam prawa potepiac. Oni chcieli zyc. Moje slowa to stwierdzenie
                    faktu, a nie bron Boze oskarzenie pod adresem tych ludzi.
              • dana33 Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 09:01
                pewno ze nie, olewajski. byli tylko polacy ktorzy wydawali swoich polskich
                sasiadow niemcom, bo np ukrywali zyda..... i bylo takich wcale nie malo....

a i dzisiaj wielu, wielu polakow na emigracji podklada noge innym polakom...
                znana historia i sami polacy emigracyjni, ktorym to sie zdarzylo, opowiadaja o
                tym....
          • dana33 Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 08:58
            alez ty glupoty gadasz, olewajski.... a moze powinnam napisac stranger?
    • read1 Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 00:44
      > zeby przynalezec do grupy ludzi, ktorzy sobie wobec siebie lojalni.

aż tak lojalni jak amerykańscy Żydzi podczas WWII wobec swoich kremowanych
      braci???
      • abe_ltd Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 00:51
        Read, moze i ci Zydzi amerykanscy mogli zrobic wiecej aby pomoc swym braciom na
        w Europie, ale nie przesadzajmy twierdzac ze w ich rekach lezalo decision-
        making na temat strategii prowadzenie tamtej wojny przez USA.
        To nie oni zdecydowali olac obiekty w Auschwitz i uzyc bombowcow do
        bardziej 'taktycznych' celow, ale sztab armii USA. Ilu w nim bylo Zydow,
        powiedz mi....
        • read1 Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 00:59
          Nie mówię by od razu zdobyli Reichstag, ale mogli agitować chociażby za
          zbombardowaniem 1 metra torów lub, co prostsze, jako właścieciele większości
          wytórni filmowych mogli nakręcić choć 1 film antyhitlerowski... niestety prężny
          rynek niemiecki był nie do pogardzenia i nie należało go drażnić...
          no chyba, że uważasz, że Chaplin też czuł się Żydem, wtedy jest 1 film na
          koncie - 'Dyktator'.
      • dana33 Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 09:05
        zydzi w usa protestowali, read, wysylali listy, spotykali sie i w owczesnym
        prezydentem usa i z kongresmanami. tamci po prostu z politycznych wzgledow
        ignorowali wszelkie prosby ameryaknskich zydow, zeby pomoc zydom europejskim.
        nie pisz bzdur.
    • wojcd Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 00:45
      Abe
      drobna uwaga. Taka solidarność
      jest możliwa jeśli masz zewnętrzne
      otoczenie, które traktujesz jako
      nieprzyjazne lub wrogie.
      • abe_ltd Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 00:53
        Nawet jakby tak bylo to i tak jest to lepsze niz zdradzanie i rzucanie na
        ofiare wlasnych rodakow kiedy grunt pali ci sie pod nogami w sytuacji
        zagrozenia, nie uwazasz wojciechu?
    • marouder Nie potrzebnie sie rozklejasz abe, 26.07.05, 00:58
      wojtek pol-zartem napisal gdzies, ze krasuli idzie o uzyskanie jakiejs
      dominujacej pozycji na forum, dlatego postanowil chwilowo grac przeciw
      diasporze. Co za tym idzie chcial zmienic swoj image, od nowa porozdawac karty,
      oznaczyc te, ktore sa "trefne" w kazdym z obozow i wygrac dla siebie sredniakow.
      Divide et impera..ale chiba zaczal juz sie cofac na z gory ustalone pozycje

abe_ltd napisała:

> Zrobilo mi sie strasznie przykro dzisiaj ze jestem Polka po przeczytaniu paru
      > postow marcusa krasusa, w ktorych jak przedstawiciel Polakow w Polsce nazywa
      > on Polakow za granica 'niepelnymi Polakami', a nawet posuwa sie dalej
      > nazywajac co poniektorych wlasnych rodakow i tych w kraju i tych na
      > emigracji 'swiniami'.
      > To zestawilam sobie z postami Dany i Z Daleka, ktorzy stoja murem (ha ha,
      > dobre, oni maja jakas uzasadniona slabosc do murow!) za swoimi rodakami,
      > bronia ich, sa solidarni, lojalni wobec 'swoich' no matter what!
      > Rzecz jasna ze nie popieraja tych rodakow w popelnieniu czynow kryminalnych
      > ale daja im wolnosc wyboru i wolnosc pogladow, i niezaleznie od pogladow
      > pozostaja wobec nich lojalni. To jest ta piekna wiez narodowa, ktorej Polacy
      > reprezentowani przez takiego krasusa nie znaja, nigdy nie zaznali i nigdy nie
      > zrozumieja.
      > I mysle sobie o tych wszystkich Polakach ktorzy nienawidzia innych Polakow,
      > nimi pomiataja, nazywaja ich swiniami, pogardzaja nimi a przez to pogardzaja
      > calym dziedzictwem Narodu Polskiego, z jego zarowno silnymi jak i tymi
      > slabszymi stronami. Po prostu nie wszyscy Polacy sa w stanie embrace POLSKOSC
      > bezwarunkowo. Oni chca dzielic samych siebie na lepszych i gorszych, panow i
      > swinie. Jakie to przykre! Tak mysli zapewne duzy procent Polakow...
      > Ja dlatego czasami chcialabym byc Zydowka zeby miec to poczucie wiezi i
      > zaufania w stosunku do moich braci.
      > Jakie to obrzydliwe. Moze to tylko to forum zdominowane przez szalencow w
      > rodzaju krasusa, ale jesli to jest wlasnie rzeczywistosc stanu polskosci na
      > dzien dzisiejszy?!?!! O Boze, to jest nieodwracalna degradacja tego co
      > polskie, tego co Polak soba reprezentuje. To jest upadek narodu polskiego
      > jesli sa miedzy nami ci bardziej i mniej polscy, ci godni i niegodni, ci-
      > ludzie i ci-swinie!
      > Nie chce znac takiej Polskosci!
      • marcus_crassus wy sie leczcie 26.07.05, 01:01
        ludzie. wy jestescie psychiczni. co mnie u grzyba interesuje to forum dominujaca pozycja na forum.

jak byles ostatnio w WC nie spusciles mozgu zamiast kupki - moze byly wizualnie podobne i ci sie pomylilo.

to forum mi powiewa czlowieku. pomysl sobie ze nie kazdy juz nie kontaktuje jak wiekszosc z tutejszych bzikow i ty z rzeczywistoscia
        • wojcd Re: wy sie leczcie 26.07.05, 01:07
          Marcus
          jestem pod wrażeniem. Bierz władzę
          moment chyba dobry.

Życzę powodzenia!!!
        • marouder fakty krasula, rozpoczales watek nie przewidujac 26.07.05, 01:08
          skutkow? Daruj sobie takie pitolenie. Mam cie za czlowieka kutego na cztery
          nogi, ktory rznie chama i glupa kiedy mu wygodnie, a najwazniejszy jest dla
          niego efekt propagandowy. Bo niby w czym robisz, w armii zbawienia, czy w
          propagandzie?
          A w propagandzie chodzi o prawde, czy raczej o zagwarantowanie sobie
          dostatecznej ilosci odbiorcow wlasnej produkcji medialnej i o uwiarygodnienie
          sie jako zrodla?

marcus_crassus napisał:

> ludzie. wy jestescie psychiczni. co mnie u grzyba interesuje to forum dominujac
          > a pozycja na forum.
          >
          > jak byles ostatnio w WC nie spusciles mozgu zamiast kupki - moze byly wizualnie
          > podobne i ci sie pomylilo.
          >
          > to forum mi powiewa czlowieku. pomysl sobie ze nie kazdy juz nie kontaktuje jak
          > wiekszosc z tutejszych bzikow i ty z rzeczywistoscia
          >

• abe_ltd Re: fakty krasula, rozpoczales watek nie przewidu 26.07.05, 01:12
            Jesli o to mu rzeczywiscie chodzilo, to sie uwiarygodnil jako zrodlo informacji
            jak cholera! Wszystko zalezy od tego kogo uwaza za swoja glowna audience.
          • marcus_crassus widzisz pysiu 26.07.05, 01:16
            akurat na tych kilkunastu osobach ktore obrzucaja sie blotem na tym forum popularnosci sie nie zrobi.

ps-popularnosc. ptysiek. wyszukiwarka google to dla mnie dziennie okolo 200 pyszczkow.

niech do twojej mozgownicy dojdzie. naprawde to forum nie jest miejsce toczenia sie wielkich bitew o umysly Polakow.

jest miejscem gdzie mozna sobie pobluzgac albo pogadac. otrzezwiej.

jak nie masz pojecia o tej propagandzie to nie szukaj jej tam gdzie nie trzeba.

Ja sobie lubie pogluzgac. Zgadza sie. Lubie tez czasem nie bluzgac. Nie dorabiaj do tego ideologii. Swiat jest niestety bardziej szary niz nam to sie wydaje. W mojej obecnosci teraz tutaj nie ma zadnego wymyslnego planu. Jest tylko nudny fakt ze jestem przy kompie i umilam sobie czas na durnowatych gadkach.

To smutna i szara prawda
            • marcus_crassus ps jeszcze jedno bziki 26.07.05, 01:20
              audience nie ma zielonego pojecia ze istniejecie. oprocz garski forumowych narwancow nikt nie zdaje sobie sprawe z waszej obecnosci. wasze klotnie i wielkie spory tocza sie o pietruszke.

ludzie. dorosnijcie. potrzebujecie doszukiwac sie ze uczestniczycie w czyms wielkim?? w jakiejs grze o wladze???

ludziska. uczestniczycie w wymiane durnot na sredniej jakosci forum netowym..

to cala historia :)))
              • marouder ales teraz pie.rdolnal, niczym lysy grzywa.. 26.07.05, 01:27
                kto tu ma wrazenie, ze uczestniczy w rozdzielaiu rol na swiatowej scenie..wiesz
                co, ze raz ci raz powiem po imieniu, marcus, istnieje w psychologii pojecie
                przenisienia, dotyczy ono osob, ktore zarzucaja innym to, do czego same wobec
                siebie niechetnie sie przyznaja, a co z luboscia praktykuja.

marcus_crassus napisał:

> audience nie ma zielonego pojecia ze istniejecie. oprocz garski forumowych narw
                > ancow nikt nie zdaje sobie sprawe z waszej obecnosci. wasze klotnie i wielkie s
                > pory tocza sie o pietruszke.
                >
                > ludzie. dorosnijcie. potrzebujecie doszukiwac sie ze uczestniczycie w czyms wie
                > lkim?? w jakiejs grze o wladze???
                >
                > ludziska. uczestniczycie w wymiane durnot na sredniej jakosci forum netowym..
                >
                >
                > to cala historia :)))
                >
                >
                >
                • marcus_crassus to poczytaj sobie te bzdurne posty o tym 26.07.05, 01:33
                  jak to ruszam po wladze na forum GW :))))

nie wiem co bierzecie tutaj ale towar przedni. nie wiem ile jest tam Twoich konkretnie postow.

trace teraz X minut zeby odpowiedziec konkretnie Tobie. typowi o nicku marouder.

oprocz mnie i ciebie i max 10 osob z ktorych wiekszosc i tak wie kim jestem pies z kulawa noga tego nie przeczyta.

ludzie. okladzik na glowke.

a o forumowe gry o wladze nie pytaj sie mnie ale towarzystwo uzaleznione.
                  • manny_ramirez marcus juz przynajmniej nie zgrywaj glupa 26.07.05, 01:35
                    towarzystwo moze uzaleznione ale nie zidiociale, przynajmniej nie calkiem;)

sa tacy co wiedza o co chodzi

zadna propaganda tego nie zmieni
                    • marcus_crassus forum bardzo oglupia 26.07.05, 01:37
                      a co to za pimpus sie mnie pytal ile prawdy jest w artykule w indykmediach :)P

jak widzisz dluzsza ponad godzinna obecnosc na forum moze kazdego oglupic :)
                      • manny_ramirez marcus dziecko 26.07.05, 01:42
                        bluesa nie czujesz

pewna zbieznosc wydala sie smieszna

dobrze wiesz ze pytanie serio bejbiku ominales z daleka;)

i ja lubie ludzi rozsadnych co wiedza ze prywaty nie miesza sie z publika
                  • wojcd Re: to poczytaj sobie te bzdurne posty o tym 26.07.05, 01:38
                    marcus_crassus napisał:
                    > oprocz mnie i ciebie i max 10 osob z ktorych wiekszosc i tak wie kim jestem
                    pies z kulawa noga tego nie przeczyta.

> ludzie. okladzik na glowke.
                    --------------------------------------------------
                    • marcus_crassus dlatego ze forum jest do propagowania jakichkolwie 26.07.05, 01:41
                      pogladow do bani. bo nikt go powazny nie czyta i jest chlew.

zrozumiales biedaczku?

dlatego wlasnie jest eurocostam. bo tutaj jest kicha
                      • wojcd Re: dlatego ze forum jest do propagowania jakichk 26.07.05, 01:47
                        marcus_crassus napisał:
                        > pogladow do bani. bo nikt go powazny nie czyta i jest chlew.
                        >
                        > zrozumiales biedaczku?
                        >
                        > dlatego wlasnie jest eurocostam. bo tutaj jest kicha
                        --------------------------------------------------
            • marouder pitu, pitu krasula, "sumienie" znaczy sie, cie z 26.07.05, 01:22
              nudow ruszylo, a ze akurat siedziales przy kompie..to dawaj slac post za postem
              do diaspory....hehe..tylko, ze obydwaj wiemy, ze czytajacych to forum jest
              wielokroc wiecej niz zabierajacych na nim glos, nie?>>to co robi link na
              eurojihad pod twoja kazda wypowiedzia? Taki jest wielce ozdobny?

marcus_crassus napisał:

> akurat na tych kilkunastu osobach ktore obrzucaja sie blotem na tym forum popul
              > arnosci sie nie zrobi.
              >
              > ps-popularnosc. ptysiek. wyszukiwarka google to dla mnie dziennie okolo 200 pys
              > zczkow.
              >
              > niech do twojej mozgownicy dojdzie. naprawde to forum nie jest miejsce toczenia
              > sie wielkich bitew o umysly Polakow.
              >
              > jest miejscem gdzie mozna sobie pobluzgac albo pogadac. otrzezwiej.
              >
              > jak nie masz pojecia o tej propagandzie to nie szukaj jej tam gdzie nie trzeba.
              >
              > Ja sobie lubie pogluzgac. Zgadza sie. Lubie tez czasem nie bluzgac. Nie dorabia
              > j do tego ideologii. Swiat jest niestety bardziej szary niz nam to sie wydaje.
              > W mojej obecnosci teraz tutaj nie ma zadnego wymyslnego planu. Jest tylko nudny
              > fakt ze jestem przy kompie i umilam sobie czas na durnowatych gadkach.
              >
              > To smutna i szara prawda
              >
              • marcus_crassus poczytaj sobie ile jest tam moich postow 26.07.05, 01:27
                a ile waszych. dobranoc. otrzezwiej koles. uwazaj bo za toba stoja zielone ludziki z rzadu swiatowego. maja pejsy i obejma nad toba wladze.

swiry jestescie :D
                • marouder Mam w nosie pejsy, moich wpisow bylo...1(jeden) 26.07.05, 01:28
                  marcus_crassus napisał:

> a ile waszych. dobranoc. otrzezwiej koles. uwazaj bo za toba stoja zielone ludz
                  > iki z rzadu swiatowego. maja pejsy i obejma nad toba wladze.
                  >
                  > swiry jestescie :D
                  >
            • wojcd bredzisz Ułomny 26.07.05, 01:28
              marcus_crassus napisał:
              > niech do twojej mozgownicy dojdzie. naprawde to forum nie jest miejsce
              > toczenia sie wielkich bitew o umysly Polakow.
              -----------------------------------------------------------------
      • abe_ltd Re: Nie potrzebnie sie rozklejasz abe, 26.07.05, 01:10
        Marouder, ale jakim kosztem on te swoje karty rozgrywa?!
    • manny_ramirez Abe, 26.07.05, 01:14
      chronic rasistowskie swinie tylko dlatego ze sa wlasne to zaden powod do chwaly.

Posuwajac Twoja analogie do logicznej konkluzji za szczyt chwaly mozna by
      lojalnosc Niemcow wobec Hitlera
      nie, dziekuje

sa pewne sprawy ktorych tolerowac nie mozna nawet w najblizszej rodzinie
      • marouder jak tam urlop od FS maniek, nudzisz sie?/nie nt 26.07.05, 01:17
        manny_ramirez napisał:

> chronic rasistowskie swinie tylko dlatego ze sa wlasne to zaden powod do chwaly
        > .
        >
        > Posuwajac Twoja analogie do logicznej konkluzji za szczyt chwaly mozna by
        > lojalnosc Niemcow wobec Hitlera
        > nie, dziekuje
        >
        > sa pewne sprawy ktorych tolerowac nie mozna nawet w najblizszej rodzinie
        • manny_ramirez nie maruda 26.07.05, 01:20
          wdalem sie w dyskusje, prowadze ja do logicznego konca i tyle, to forum to
          chlew i raczej nic tego juz nie zmieni jezeli ludzie jakiegos w koncu pokroju
          intelektualnego nie potrafia jasno okreslic tego co widza.
          Wszedlem, bede do konca dnia mojego czuwania a potem olewam, juz tak i
          niepotrzebnie sie wlaczalem bo powinienem byl wiedziec ze jak jednego muru nie
          da sie ruszyc to tym bardziej dwoch
          • marouder A gdzie cie mozna znalezc? Mnie to forum nie tyle 26.07.05, 01:30
            wkurza, co zwyczajnie nudzi..coraz bardziej.

manny_ramirez napisał:

> wdalem sie w dyskusje, prowadze ja do logicznego konca i tyle, to forum to
            > chlew i raczej nic tego juz nie zmieni jezeli ludzie jakiegos w koncu pokroju
            > intelektualnego nie potrafia jasno okreslic tego co widza.
            > Wszedlem, bede do konca dnia mojego czuwania a potem olewam, juz tak i
            > niepotrzebnie sie wlaczalem bo powinienem byl wiedziec ze jak jednego muru nie
            > da sie ruszyc to tym bardziej dwoch
            • manny_ramirez chcesz mnie znalesc to albo moje forum 26.07.05, 01:31
              albo mail GW
              milych wakacji zycze
              • marouder Wzajemnie, na razie:) 26.07.05, 01:32
                manny_ramirez napisał:

> albo mail GW
                > milych wakacji zycze
                • manny_ramirez paka nt:) 26.07.05, 01:37

• abe_ltd Re: Abe, 26.07.05, 01:30
        Ktore 'rasistowskie swinie' masz na mysli, Manny? Przeciez to pojecie bardzo
        wzgledne bo wkoncu jest tam pare ras na tym swiecie, i jeszcze wiecej grup
        etnicznych.
        Krasus, twoj koles, na przyklad tez przejawia forme rasizmu skierowanego
        przeciw arabom. Czy rozciagasz twoje okreslenie 'rasistowkich swin" do niego
        rowniez?
        Przynajmniej Z Daleka mial jaja zeby to zrobic jak powiedzial ze krasusa apel
        to tak jakby burdel mama nagle stala sie widaca sila w walce z nierzadem.
        Zgadzasz sie z tym?
        Ja widzisz, daje krasusowi wybor wlasnych pogladow i go za jego rasistowskie
        poglady swinia nie nazwe, choc mnie reka swierzbi.
        • manny_ramirez Re: Abe, 26.07.05, 01:33
          moja droga nie mam checi juz wchodzic w to bloto, ale jak znajdziesz jeden post
          marcusa gdzie on potepia wszystkich muzulman i kazdego Araba to mi przeslij, to
          ja zadnych oporow w swoim nazewnictwie w przeciwienstwie do Ciebie miec nie bede
          • abe_ltd Re: Abe, 26.07.05, 01:40
            NIe chce mi sie grzebac w jego brudach, ale kazdy jego post o przyrzadzaniu
            islamuskow na obiad mowi sam za siebie.
            Islamuski to ludzie wyznania islamskiego, rozumiem ze ma na mysli ich
            wszystkich bo nigdy nie zdefiniowal tego inaczej.
            • marcus_crassus lubie islamistow na sniadanie 26.07.05, 01:44
              wsadzam na rozen, podwedzam i z dobra salatka laduje na talerz.jak kiepsko podwedze to czasem mi danie ze stolu ucieka ale na szczescie walek do zgluszania obiadu pod reka.

jadam islamistow.

nie "islamuskow"

islamuskami zajmuje sie doktor JK. czy on ich zjada nie wiem. nie rozmawialem z nim o kulinariach.
              • marouder a czeba bylo, bo hloopak zna sie kuchni/nt 26.07.05, 01:45
                marcus_crassus napisał:

> wsadzam na rozen, podwedzam i z dobra salatka laduje na talerz.jak kiepsko podw
                > edze to czasem mi danie ze stolu ucieka ale na szczescie walek do zgluszania ob
                > iadu pod reka.
                >
                > jadam islamistow.
                >
                > nie "islamuskow"
                >
                > islamuskami zajmuje sie doktor JK. czy on ich zjada nie wiem. nie rozmawialem z
                > nim o kulinariach.
                >
            • manny_ramirez Re: Abe, 26.07.05, 01:44
              zdefiniowal nie raz gdyby chcialo Ci sie czytac z otwartym umyslem

ale wiesz Ciebie stosunek do niego rozumiem

ja pamietam ta pewna historyjke
              byla ona wcale nie do smaku
              no ale dzieciaczki czasami bawic inaczej sie nie potrafia
              • abe_ltd Re: Abe, 26.07.05, 01:47
                Dobrze pamietasz, Manny.
                Jak widzisz powyzej zaczyna sie od islamistow na sniadanie, poprzez polskich
                swin na obiad i konczac na eutanazji na kolacje (moze sie odchudza krasus i
                dlatego kolacje lubi sobie darowac, nie?

Ale to wcale nie o to chodzi. I never hold grudges.
                • manny_ramirez Re: Abe, 26.07.05, 01:50
                  a tak jak juz jestesmy na temacie to jak sie ma male?
                  • abe_ltd Re: Abe, 26.07.05, 01:58
                    Dobrze sie ma, duzo mowi bardzo smiesznym jezykiem. Coraz mniej po polsku co
                    mnie przeraza, chyba bede musiala zaosczedzic na nastepna podroz do kraju w
                    celu odnowienia jezyka (o ile oczywiscie mnie wpuszcza bo ja niepelna Polka
                    jestem).
                    Twoje corki (czy sie nie myle) ile maja lat?
                    • manny_ramirez Re: Abe, 26.07.05, 02:02
                      jedna ma szesc lat
                      chodzi do szkoly amerykanskiej normalnie i do polskiej w soboty. W domu
                      trzymamy rygor i mowimy z zona tylko po polsku wiec jezyk na razie jeszcze
                      trzyma. Jednak sie boje bo wiesz jak to jest. A w dodatku jej szkola jest
                      dwujezyczna angielsko-hiszpanska wiec ma trzy jezyki jakoby na co dzien. No ale
                      teraz w lato tylko polski bo jest w domu ze znajoma z Polski.
                      • abe_ltd Re: Abe, 26.07.05, 02:08
                        Zazdroszcze ci. Ja jestem jedynym zrodlem polskiego dla mojej coreczki, a
                        zazwyczaj jestem zbyt zmeczona w tygodniu aby sie wysilac na rozmowy po polsku.
                        Ograniczam sie do ksiazeczek i videos po polsku.
                        Pzdrw
                        • manny_ramirez nawzajem 26.07.05, 02:09
                          i powodzenia
                          wiem ze jest trudniej jak tylko jeden rodzic mowi po polsku
                • abe_ltd Re: Abe, urwalo sie 26.07.05, 01:55
                  I never hold grudges and at some point I even tried to make an effort and
                  understand that man, read his portal with an open mind, without any personal
                  agendas. I even found a couple of sensible opinions, but then something like
                  the muslims for breakfast and the polnische schweine comes into the picture and
                  ruins it.
                  It's impossible to deal with him.
                  • manny_ramirez Re: Abe, urwalo sie 26.07.05, 01:59
                    You exaggerate ABE about the muslims and you are wrong about the swine. But you
                    have a right to your opinion. I am done with this forum. No place for me here.
                    Both sides are too entrenched in their views and I do not like closed-
                    mindedness. Peace.
                    If you ever would feel a need to get in touch there is always a link to my
                    historical forum and I do check my GW mail.
                    Wish you and family the best
                    manny
                    • abe_ltd Ok, mate. Stay good. n.t 26.07.05, 02:06
    • 1ja Re: Czasami chcialabym byc Zydowka+ 26.07.05, 02:44
      Pierwszy nasz kontakt-rozmawialismy o kompleksach i "dumie" Polakow.
      Poparlem ciebie,ale potem mnie podpadlas.

no,ale dalej.
      Spotykam wielu ludzi z roznych kregow,
      ale nie spotkalem nikogo oprocz Polakow by krajanow swoich od holoty wyzywali.
      Lub cos gorszego.
      Odnosze wrazenie,ze te czesc ludzi jednoczy tylko,prznajmniej na tym forum,
      nie lubienie Zydow.
      A to musi wplywac na to,ze nie lubia i siebi.
      W moim miescie jest bodajze piec klubow polskich ,nawzajem zwalczajacych sie.

Zdarzenie ostatnie.
      Mam urlop.
      Wiec laze wzdluz rzeczki.
      Na brzegu sa rozne dziwny warsztaciki.
      Warsztat samochodow z drugiej wojny swiatowej-Studebekkery,Willisy i inne
      smiecie wojskowe-sa ludzie co sie tym zajmuja.
      Zjazdy swoje maja,wymiany czesci zapasowych,rajdy i tp.
      Stoi zardzewialy minibus z polska rejestracja.
      Facet plandeke zaklada na amfibie.
      Kolo niego stoi drugi-z widzenia znam-wlasciciel.
      Cos gadaja,rekami machaja-spokojnie.
      Lubie technike.
      Podszedlem do wlasciciel i o amfibii pogadalem-ukrainskiej produkcji sie
      okazalo.
      A do faceta zwrocilem sie po polsku.
      Wiec obydwoje zglupieli-a przeciez zgadlem.
      Polak u tamtego nalewo zasuwal-dogadac sie nie umieli-wiec rekami machali.
      Potlumaczylem.
      Polak troche po angielsku sie nauczyl-tyle co za miesiac.
      Zyje w Szwecji od kilku miesiecy-zona nalewo sprzata,aon co moze-a jeszcze
      dziecko.
      Duzo w Niemczech pracowal.
      Wiec pierwsze jego slowa do mnie:Pan z Polski? Tak.
      Prosze Pana,do mnie w Niemczech zaden Polak by nie podszedl.
      Dlaczego?Bo tak!

Nie wierze w solidarnosc forumowa.
      Jest tylko na slowach.Nic nie kosztuje.
      Moje panstwo,smieszy mnie jak gadacie,ze Zydzi na Polske pluja.
      Robicie to sami.
      Zamiast za Zydow wzieliscie by wy za siebie samych.
      Powolutku,powolutku.
      Do krajanow swoich z miloscia chrzescianska albo i inna.
      To moze i inni was polubia,albo moze szacunek w stosunku do was u nich wzrosnie.
      Bokto lubi tych,co sami siebie nie lubia?
      Myslicie,ze nikt was nie widzi?
      Zamiast Zydami sie zajmowac,zajmijcie sie soba.
      Ile energii tracicie na wykrywanie zydowskich b"bledow" - prawdziwych lub
      wyimaginowanych?
      Ale nigdy nie czytalem tutaj slow przjaznych do aaaa2holoty" rodzimej.
      No jezeli tak.to kij wam w ucho.

Uj,jak gleboko krzysia mam w ....

• linski4 chcialabym byc Zydowka,-bo nią jesteś 26.07.05, 03:57
      podobnie z resztą, jak i ponad trzymilionowa rzesza okupująca i zaśmiecająca
      Polskę. Niedawno napotkałe podobną. Kariera: Prymitywna, ale była nauczycielką
      j. rosyjckiegi, chyba w czaplinku. Zona strasznego chama, który za swe zasługi
      (zdaje się ubowskie) został nawet dyrektorem tej szkoły. Ona go zostawiła, bo
      jest dużo starszy i równie chamski. Ona chce ułożyć sobie życie i dlatego
      wydzwania. Powiedziałem, że szczególnie w takim wypadku należy być na uboczu,
      żeby nie prowokować i mylić. Jednak chamstwo zastosowało chamicki styl. Słowo to
      przez nioczytanie Polaków jest zwykle nieznane. wywodzi się ono od protoplasty
      narodu żudowskiego o imieniu Cham (to nie przypadek). Oni poza Polską, używają
      zmodyjikowanej nazywy wywodzącej się od Chama, czyli Chamici. Miejsza oto, Cham
      czy Chamita. W każdym bądź razie to żyd, a nie Arab-Semita, jak to też Chamy
      wciskają innym narodom. 1,5 tyś. lat po Abrahamie poczynania Chamów, podobnie
      jak i teraż nabrały obromnej kontrowersji w otaczającym Chamów świecie Semitów,
      czyli Arabów. Chamy postanowili zmienić swoją zabazbraną reputację, poprzez nie
      zmianę swego chamskiego charakteru, a przez zmianę nazwy na Żyd. Tak samo i
      robisz ty. Podszycie się pod Polkę i jej osyranie jest starym prymitywnym
      chamskim nawykiem. Nie musisz być Polką, jak nią nie musi być uprzednio
      wspomiana niby-nauczycielka o nazwisku (już trochę oszlifowanym, lecz ciągle
      żydowskim-Turkiewicz. Zrób sobie analizę i poproś kogoś uczciwego o wykładnię.
      Wszystko wskazuje na to, że takiej osoby nie masz, bo dla Chamo-Chamitów
      uczciwość oznacza bycie w posiadaniu. Jednak zrób sobie analizę w której
      weżniesz pod uwagę, słabość do cudzej własności, pasożydnictwo, fałszerstwo,
      organizowanie się w partie, bandy, pasożytnicze twory, opluwanie uczciwych i
      katolików i posiadanie zakończeń nazwisk: a,b,c,ć, ch, m,n,ń,d.g,o,l,r,sz. Zwróć
      uwagę na nos, uszy, makówkowy krztałt głowy i ruchy. Dwie cechy wystarczą do
      identyfikacji. Masz ich dużo, jak i każdy ich hamor. Szalom
      niepotrzebnie
      • marouder No, czy nie klasyczny matol?? 26.07.05, 04:01
        linski4 napisał:

> podobnie z resztą, jak i ponad trzymilionowa rzesza okupująca i zaśmiecająca
        > Polskę. Niedawno napotkałe podobną. Kariera: Prymitywna, ale była nauczycielką
        > j. rosyjckiegi, chyba w czaplinku. Zona strasznego chama, który za swe zasługi
        > (zdaje się ubowskie) został nawet dyrektorem tej szkoły. Ona go zostawiła, bo
        > jest dużo starszy i równie chamski. Ona chce ułożyć sobie życie i dlatego
        > wydzwania. Powiedziałem, że szczególnie w takim wypadku należy być na uboczu,
        > żeby nie prowokować i mylić. Jednak chamstwo zastosowało chamicki styl. Słowo t
        > o
        > przez nioczytanie Polaków jest zwykle nieznane. wywodzi się ono od protoplasty
        > narodu żudowskiego o imieniu Cham (to nie przypadek). Oni poza Polską, używają
        > zmodyjikowanej nazywy wywodzącej się od Chama, czyli Chamici. Miejsza oto, Cham
        > czy Chamita. W każdym bądź razie to żyd, a nie Arab-Semita, jak to też Chamy
        > wciskają innym narodom. 1,5 tyś. lat po Abrahamie poczynania Chamów, podobnie
        > jak i teraż nabrały obromnej kontrowersji w otaczającym Chamów świecie Semitów,
        > czyli Arabów. Chamy postanowili zmienić swoją zabazbraną reputację, poprzez nie
        > zmianę swego chamskiego charakteru, a przez zmianę nazwy na Żyd. Tak samo i
        > robisz ty. Podszycie się pod Polkę i jej osyranie jest starym prymitywnym
        > chamskim nawykiem. Nie musisz być Polką, jak nią nie musi być uprzednio
        > wspomiana niby-nauczycielka o nazwisku (już trochę oszlifowanym, lecz ciągle
        > żydowskim-Turkiewicz. Zrób sobie analizę i poproś kogoś uczciwego o wykładnię.
        > Wszystko wskazuje na to, że takiej osoby nie masz, bo dla Chamo-Chamitów
        > uczciwość oznacza bycie w posiadaniu. Jednak zrób sobie analizę w której
        > weżniesz pod uwagę, słabość do cudzej własności, pasożydnictwo, fałszerstwo,
        > organizowanie się w partie, bandy, pasożytnicze twory, opluwanie uczciwych i
        > katolików i posiadanie zakończeń nazwisk: a,b,c,ć, ch, m,n,ń,d.g,o,l,r,sz. Zwró
        > ć
        > uwagę na nos, uszy, makówkowy krztałt głowy i ruchy. Dwie cechy wystarczą do
        > identyfikacji. Masz ich dużo, jak i każdy ich hamor. Szalom
        > niepotrzebnie
        • 1ja Re: No, czy nie klasyczny matol??+ 26.07.05, 04:08
          Tu sie,maruderze, z toba sie nie zgadzam.
          To jest glupi matol.
          • dana33 Re: No, czy nie klasyczny matol??+ 26.07.05, 09:24
            potwierdza ten matol istniejaca na forum forme: kto powie cos dobergo o zydach
            musi byc zydem. nawet jak nim nie jest. idiota.
      • wojcd jestem pod wrażeniem..../nt 26.07.05, 04:05
      • marouder matol-paranoik. Objaw osiowy choroby>>slowotok:) 26.07.05, 04:13
        linski4 napisał:

> podobnie z resztą, jak i ponad trzymilionowa rzesza okupująca i zaśmiecająca
        > Polskę. Niedawno napotkałe podobną. Kariera: Prymitywna, ale była nauczycielką
        > j. rosyjckiegi, chyba w czaplinku. Zona strasznego chama, który za swe zasługi
        > (zdaje się ubowskie) został nawet dyrektorem tej szkoły. Ona go zostawiła, bo
        > jest dużo starszy i równie chamski. Ona chce ułożyć sobie życie i dlatego
        > wydzwania. Powiedziałem, że szczególnie w takim wypadku należy być na uboczu,
        > żeby nie prowokować i mylić. Jednak chamstwo zastosowało chamicki styl. Słowo t
        > o
        > przez nioczytanie Polaków jest zwykle nieznane. wywodzi się ono od protoplasty
        > narodu żudowskiego o imieniu Cham (to nie przypadek). Oni poza Polską, używają
        > zmodyjikowanej nazywy wywodzącej się od Chama, czyli Chamici. Miejsza oto, Cham
        > czy Chamita. W każdym bądź razie to żyd, a nie Arab-Semita, jak to też Chamy
        > wciskają innym narodom. 1,5 tyś. lat po Abrahamie poczynania Chamów, podobnie
        > jak i teraż nabrały obromnej kontrowersji w otaczającym Chamów świecie Semitów,
        > czyli Arabów. Chamy postanowili zmienić swoją zabazbraną reputację, poprzez nie
        > zmianę swego chamskiego charakteru, a przez zmianę nazwy na Żyd. Tak samo i
        > robisz ty. Podszycie się pod Polkę i jej osyranie jest starym prymitywnym
        > chamskim nawykiem. Nie musisz być Polką, jak nią nie musi być uprzednio
        > wspomiana niby-nauczycielka o nazwisku (już trochę oszlifowanym, lecz ciągle
        > żydowskim-Turkiewicz. Zrób sobie analizę i poproś kogoś uczciwego o wykładnię.
        > Wszystko wskazuje na to, że takiej osoby nie masz, bo dla Chamo-Chamitów
        > uczciwość oznacza bycie w posiadaniu. Jednak zrób sobie analizę w której
        > weżniesz pod uwagę, słabość do cudzej własności, pasożydnictwo, fałszerstwo,
        > organizowanie się w partie, bandy, pasożytnicze twory, opluwanie uczciwych i
        > katolików i posiadanie zakończeń nazwisk: a,b,c,ć, ch, m,n,ń,d.g,o,l,r,sz. Zwró
        > ć
        > uwagę na nos, uszy, makówkowy krztałt głowy i ruchy. Dwie cechy wystarczą do
        > identyfikacji. Masz ich dużo, jak i każdy ich hamor. Szalom
        > niepotrzebnie
        • 1ja Re: matol-paranoik. Objaw osiowy choroby>>+ 26.07.05, 04:14
          Tu sie z toba zgadzam.
          • dana33 abe....... 26.07.05, 09:25
            po co ci byc zydowka? masz malo curesow w zyciu???? :))))
    • 7em Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 09:08
      markus to komunistyczny zydek wynajęty za grosze do szczekania na islam.

5040
    • goldbaum Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 09:11
      abe_ltd napisała:

Jesli chodzi ci tylko o to to wcale nie musisz sie obrzezac albo wychodzic za
      Zyda. Rownie dobrze mozesz zapisac sie do mafii pruszkowskiej. Zobaczysz wtedy
      co to prawdziwa lojalnosc.

A jak przejmujesz sie wydzielanami mecenasa gugiela.... to sama jestes sobie
      winna i nikt ci raczej pomoc nie moze.

Pozdrowienia.
      • 1ja Re: Czasami chcialabym byc Zydowka+ 26.07.05, 09:57
        A jak wyglada lojalnosc nieprawsziwa?
    • samsone Re: Czasami chcialabym byc Zydowka 26.07.05, 10:01
      Doskonale cie rozumie, moglabyz z Burki wyjsc....i troche slonca wziasc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka